Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 21:02   #1681
TheXanthippe
Raczkowanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Moria w urzedzie tylko to a z domu do urzedu i urzedu do restauracji jeszcze kurtkę załoze
ona jest z dzianiny wiec nie jest taka cieniutka

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-02-15 o 21:04
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:02   #1682
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Ja mam 32mm i dr mowi ze w normie
też miałam dokładnie 32mm na ost wizycie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Aa no widzisz, ja myślałam, że skoro mam opis wady od lekarza to to wystarczy No nic, pójdę do jakiegoś neurologa zobaczymy. Jak czytam sobie różne fora pow pisaniu hasła "dyskopatia a ciąża" to różne opinie można znaleźć, jedni piszą, że super się rodziło i neurolog nie widział przeciwwskazań do porodu SN a inni, że zdecydowanie cesarka

Ja już sama nie wiem, gdybym miała pewność, że mi się mała gdzieś tam nie zaklinuje i że mi dysk nie wyskoczy, to bym wolała SN ale kurcze jak pomyślę, że ją urodzę a później pojadę pod nóż po porodzie po wypadnięciu dysku to aż mam ciarki.

A lekarz przepisał mi Gynalgin ( czwarte opakowanie!), wiem że inni też go przepisują w ciąży ale na infekcje ale profilaktycznie
może Ci się Iguśka nie przekręci i i tak będzie cc
ja pamiętam w poprzedniej ciąży mój gin przepisywał mi Natamycynę, bo miałam dużo upławów, ale żadnych objawów infekcji .... nie wiem czemu np teraz mi nie przepisuje nic mimo że też mam upławy ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:05   #1683
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...) wogole ja jakas wybrakowana jestem dajcie mi garba i mowcie kwazimodo

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę. Miałam dziś wizytę u gina (pierwszy raz u innego, niż chodziłam do tej pory). Ostatnio jak byłam to gin. mi powiedziała,że szyjkę mam niezbyt długą i dziś o to zapytałam. Lekarz sprawdził w badaniu i na USG i powiedział,że faktycznie niezbyt długa (powiedział ile ma ale już nie pamiętam.. ale na pewno coś ponad 30mm) no i oczywiście mam się obserwować, zapisał mi jeszcze żelazo (Hemofer) i Nytamycyne mam sobie aplikować co trzeci dzień. A Synuś waży 1200g
Kurcze, martwię się
Ale szyjką się martwisz czy czymś innym? 30mm to wcale nie tak mało, zależy jaką miałaś wyjściowo, może nie masz długiej i 30 mm w Twoim przypadku to norma a nie wynik skrócenia?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:05   #1684
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Alez pojadlam,tz zapiekaneczki zrobil na kolacje.
W ogole moj tż pojechal sobie dzis na trening,ale okazalo sie ze treningow w ferie nie ma, no ale pozytek z tego byl taki ze zahaczyl o tesciowa i przywiozl mi nalesniki z serem i troche ciasta kokosowego,orzechowego i sernika.Odstapne troche od kolacji i wezme sie za degustacje ciasta
No i dzis kupilismy fotelik dla Igora, uzywany ale w bardzo dobrym stanie,zaraz wkleje fotki.
Pochwale sie jeszcze jak udalo nam sie łóżeczko przerobic i wstawie jeszcze zdjecie wozka,ktory juz jakis czas temu kupilismy.

Super Ja oprócz ubranek, 2 butelek, kocyka i smoczka nic nie mam. Te największe wydatki jeszcze przede mną. Na szczęście wózek dostanie dzidzia od teściów Zawsze to jakieś odciążenie finansowe.

Cytat:
Kupiłam sukienkę na slub o taka : http://www.bebefield.pl/Spodnice/B13/images/2A2.php teraz męcze się nad dodatkami w sensie nie wiem jaki kolor myślalam o kawie z mlekiem albo pudrowym różu

Bardzo mi się podoba zamówiona sukienka

Muszę się Wam pochwalić. Mój Tż dzisiaj pierwszy raz poczuł mocnego kopniaka A jego mina po prostu bezcenna

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:05   #1685
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Bardzo ładny fotelik No i zestaw taki jak mój X-lander i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix Z tym, że ja ciągle na moją furę czekam

Sukieneczka bardzo ładna ale nie będzie Ci za zimno? Planujesz coś na ramiona zarzucić? Wydaje mi się, że dodatki w kolorze pudrowego różu będą pasować

Aa no widzisz, ja myślałam, że skoro mam opis wady od lekarza to to wystarczy No nic, pójdę do jakiegoś neurologa zobaczymy. Jak czytam sobie różne fora po wpisaniu hasła "dyskopatia a ciąża" to różne opinie można znaleźć, jedni piszą, że super się rodziło i neurolog nie widział przeciwwskazań do porodu SN a inni, że zdecydowanie cesarka

Ja już sama nie wiem, gdybym miała pewność, że mi się mała gdzieś tam nie zaklinuje i że mi dysk nie wyskoczy, to bym wolała SN ale kurcze jak pomyślę, że ją urodzę a później pojadę pod nóż po porodzie po wypadnięciu dysku to aż mam ciarki.

A lekarz przepisał mi Gynalgin ( czwarte opakowanie!), wiem że inni też go przepisują w ciąży ale na infekcje a nie profilaktycznie
mi tez ostatnio przepisał gynalgin i tam cos faktycznie pisało ze w ciazy stosowac tylko w koniecznych sytuacjach. mi pomogło na moją pieczarkę ale swoją drogą jak te czopki śmierdzą!!!
ale po co je brac jesli sie nic nie dzieje. masakra
Stary 2011-02-15, 21:07   #1686
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

jeśli ponad 3cm to się nie martw,
ja mam 3cm i mój gin powiedział że to jeszcze bezpieczna długość
zresztą liczy się to czy zamknięta i twarda ...
z taką szyjką możesz jeszcze przenosić
to super..pocieszyłaś mnie trochę

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ja sie dowiadywalam i w szpitalu, ktorym mam rodzic znieczulenie kosztuje 350 euro, ale ja sie tak bardzo boje bolu, ze kasa nie gra roli, bardziej to sie boje, ze moze mnie sparalizowac takie znieczulenie albo jakies bole mi zostana....
Ja się dziś właśnie też lekarza pytałam o znieczulenie czy dają w tym szpitalu, w którym będę rodzić- dają, ale musze opłacić położna i anestezjologa i wyniesie mnie to coś ponad tysiąc, ale ja podobnie jak Ty bardzo się boję bólu i na pewno znajdę kasę na to

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana nie martw sie!
a synus wazy pieknie!!
obserwuj sie tak jak zalecil i odpoczywaj duzo
ja nie znam rozmiarow szyjki i jest dobrze

ja tam w wiekszosci nie znam zadnych wymiarow, rozmiarow, bo gin mi nic nie mowi, uwazam, e moze nawet lepiej
Dzięki Chyba faktycznie jest lepiej czasem nie znać tych różnych wymiarów najwazniejsze,żeby wiedzieć,że wszystko jest OK!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:10   #1687
principessina
Zakorzenienie

Catia88 a wiesz, ze nie zapytalam o polozna, wiem tylko ze do anestoziologa to trzeba wczesniej sie zglosic na wywiad czy nie ma przeciwwskazan...w poniedzialek ginka sie wypytam jak to tutaj funkcjonuje...no kase to spod ziemi pazurami moge wykopywac tak sie boje....nie wiem czemu, ale mam jakies leki i urojenia, ze moj dzidzius bedzie duzo wazyl, choc ja jestem szczuplutka, ale jako noworodek wazylam 4300 a moj maz 4500!!! mam nadzieje, ze waga nie jest dziedziczona
Stary 2011-02-15, 21:11   #1688
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria w urzedzie tylko to a z domu do urzedu i urzedu do restauracji jeszcze kurtkę załoze
ona jest z dzianiny wiec nie jest taka cieniutka
Achaaa a ja głupia już sobie wyobraziłam jak stoisz w zimnym kościele i trzęsiesz się jak osika
No to elegancko! A buciki już jakieś upatrzyłaś?

Cytat:
może Ci się Iguśka nie przekręci i i tak będzie cc
ja pamiętam w poprzedniej ciąży mój gin przepisywał mi Natamycynę, bo miałam dużo upławów, ale żadnych objawów infekcji .... nie wiem czemu np teraz mi nie przepisuje nic mimo że też mam upławy ...
No może też tak być
andziotku no ja właśnie jak czytałam o tym Gynalginie to też były opinie, że jeśli już to lepiej Natamycynę lub Pimafucin przyjmować bo one się nie wchłaniają przez błony śluzowe więc działają tylko miejscowo, w obrębie bronchildy

Stary 2011-02-15, 21:12   #1689
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
też miałam dokładnie 32mm na ost wizycie

ja też właśnie nie miałam w sumie żadnych objawów infekcji a ten mi dziś przepisał tą Nytamycynę, profilaktycznie?

Cytat:
Ale szyjką się martwisz czy czymś innym? 30mm to wcale nie tak mało, zależy jaką miałaś wyjściowo, może nie masz długiej i 30 mm w Twoim przypadku to norma a nie wynik skrócenia?
to co oni mnie tak straszą?? nie mam pojęcia jaką miałam wcześniej,bo gin.mi nigdy nie mówila tą szyjką się właśnie martwię, ale może faktycznie nie mam czym skoro tak mówicie. Tak mi się wydaje,że powiedział ze ma ponad 30mm bo skojarzyło mi się,że Andzot ostatnio pisała ,że ma ponad 30mm

Stary 2011-02-15, 21:17   #1690
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Achaaa a ja głupia już sobie wyobraziłam jak stoisz w zimnym kościele i trzęsiesz się jak osika
No to elegancko! A buciki już jakieś upatrzyłaś?
Jutro jade na maraton po galeriach napewno nie chce nic na szpilce wole slupek
Stary 2011-02-15, 21:19   #1691
anula_81
Zakorzenienie

ja wlasnie ponad godzinke z moja psiapsiola najukochansza z liceum siedzialam na skypie ona ma juz 4letniego synka i mi powiedziala, ze mam malutki brzuszek tylko bardzo nisko, ona miala pamietam rzeczywiscie wysoko...i oczywiscie znalazlam sobie kolejny powod do zmartwien, ale pociesyzla mnie za to uplawami bo ona miala cala ciaze pod koniec infekcje nawet jakas ale i tak wszytsko skonczylo sie dobrze.
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Endo zadowolony z wyników. Utrzymał mi hormony. Następna wizyta za 4 tygodnie.

Byłam tydzień temu u okulistki. Jestem krótkowidzem, mam -3,5 oraz -4,75 i po badaniach dostałam kartkę, że mogę rodzić siłami natury.
Może u Ciebie będzie inaczej.

Anula, dzięki
ja tez mam wade wzroku plusy co prawda ale z duzym astygmatyzmem inne do czytania inne do chodzenia, ale nigdy nie slyszalam, ze oczy sa problemem przy SN. ale ja tam licze, ze to nie ma znaczenia az tak wielkiego.
A jak samopoczucie twojego TZ anulinko?
Cytat:
na sukieneczki jeszcze przyjdzie pora

mi się ciężko oddycha ale jak leże, jak stoje to raczej ok jest

mężu dziś nie wraca
mają sajgon w tej wawie i będzie spał u kolegi
trochę mi smutno,
ale to lepsze niż 6h w samochodzie po całym dniu pracy ....
tęsknie !
ja tez jak leze albo dlugo siedz eto mam tak, ze mega ciezko mi sie oddycha niestety, ale juz sie przywzyczailam
a ty nie tesknij tylko pisz z nami jak mezusia nie ma to masz nas
Cytat:
No to jesteśmy w podobnej sytuacji Trzymam kciuki!

Grazin mnie też bolą pachwiny, baaardzo i to dokładnie tak jak piszesz, jakby mnie ktoś chciał rozerwać. Czasem ból mnie łapie jak leżę, czasem jak chodzę, czasem jak leżę i próbuję się podnieść
oj mnie tez bola pachwiny, glownie jak chodz ei jakby w jajnikach mnei ciagnie, moze wiazadla albo co, ale straszliwie mnie ciagnie, jak duzo pochodze i wracam z metra do domu a to troche pod gorke to ledwie ide bo brzuch ciagnie w dol i w pachwinach boli i jakby kosci miednicy dodatkowo, ze ciezko isc¨.
Cytat:
Na infekcję grzybiczną, której nie mam

No waga rzeczywiście ta sama, Iguśka dokładnie 1295g waży.
Lek, jak sam podkreślił, przepisuje mi profilaktycznie, bo "Lactacyd jest taki delikatny a ten mocniejszy". Dla mnie to tak jakby ktoś miał katar i lekarz przepisał antybiotyk zamiast wit. C

Cieszę się, że z małą wszystko ok, to jest oczywiście priorytet ale spodziewałam się czegoś więcej od mojego lekarza prowadzącego
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Oo, tak zrobię, dzięki! Uchh ale będzie zgaga
no ja tez bym sie wstrzymala z braniem tego leku, jako dziecko bylam szprycowana antybiotykami przez to zapalenie opon mozgowych ze teraz naprawde w ostatecznosci biore bo moj organizm i tak jest wyjalowiony, plus Lactacyd to chyba juz wystarczy co? ja podmywam sie laktacydem, taki plyn u nas jest na bazie laktacydu wspomagajacy flore pochwy na zmiane z ziaja, a uplawy i tak sa, choc w moczu wszytsko ok, wiec chyba ok.
zazdroszcze wam ze macie ginekologa prowadzacedgo, bo moj lekarz prowadzacy to tylko moja lekarka rodzinna a do ginekologa w sumie ciagle innego wiec nikt tak naprawde o mnei nic nie wie, kurcze poprosze w czwartek ta moja lekarke zeby mi wypisala skierowanie do ginekologa tego co kiedys chodzilam. A co! niech mi zbadaja ta szyjke itp bo nei bede spac po nocach...
co do neurologa to jesli nie bedziesz miala wskazan na CC to moze SN jednak? ale jesli bardzo masz sie niepokoic i denerwowac tym dyskiem to dla swojego spokoju ja bym pewnie na twoim miejscu wziela CC, zeby po prostu miec swiety spokoj.

A ja jutro o 12-stej mam szkole rodzenia razem z TZtem))
ciekawe co to bedzie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:21   #1692
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No może też tak być
andziotku no ja właśnie jak czytałam o tym Gynalginie to też były opinie, że jeśli już to lepiej Natamycynę lub Pimafucin przyjmować bo one się nie wchłaniają przez błony śluzowe więc działają tylko miejscowo, w obrębie bronchildy
a wybrałaś te poprzednie opakowania ?

Cytat:
to co oni mnie tak straszą?? nie mam pojęcia jaką miałam wcześniej,bo gin.mi nigdy nie mówila tą szyjką się właśnie martwię, ale może faktycznie nie mam czym skoro tak mówicie. Tak mi się wydaje,że powiedział ze ma ponad 30mm bo skojarzyło mi się,że Andzot ostatnio pisała ,że ma ponad 30mm
bo mi się wydaje że za poważnie bierzemy wszystkie słowa gina, lekko mu się mina skrzywi a my już panika i czasami sobie dorabiamy różne wizje ...

Stary 2011-02-15, 21:21   #1693
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
to super..pocieszyłaś mnie trochę

Ja się dziś właśnie też lekarza pytałam o znieczulenie czy dają w tym szpitalu, w którym będę rodzić- dają, ale musze opłacić położna i anestezjologa i wyniesie mnie to coś ponad tysiąc, ale ja podobnie jak Ty bardzo się boję bólu i na pewno znajdę kasę na to

Dzięki Chyba faktycznie jest lepiej czasem nie znać tych różnych wymiarów najwazniejsze,żeby wiedzieć,że wszystko jest OK!
otoz to
Stary 2011-02-15, 21:23   #1694
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Catia88 .no kase to spod ziemi pazurami moge wykopywac tak sie boje....nie wiem czemu, ale mam jakies leki i urojenia, ze moj dzidzius bedzie duzo wazyl, choc ja jestem szczuplutka,
haha, dokładnie!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
A ja jutro o 12-stej mam szkole rodzenia razem z TZtem))
ciekawe co to bedzie
super koniecznie zdaj relacje jak wrócisz

Stary 2011-02-15, 21:25   #1695
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
mi tez ostatnio przepisał gynalgin i tam cos faktycznie pisało ze w ciazy stosowac tylko w koniecznych sytuacjach. mi pomogło na moją pieczarkę ale swoją drogą jak te czopki śmierdzą!!!
ale po co je brac jesli sie nic nie dzieje. masakra
No właśnie, na infekcję to rozumiem ale ot tak W dodatku czytałam, że przy infekcji bierze się od 6 do 10 czopków a ten mi tu czwarte opakowanie przepisuje

Cytat:
Catia martwić to się na pewno nie powinnaś bo to ani Tobie ani dzidzi nie pomoże. Po prostu na wszelki wypadek uważaj bardziej na siebie, poleguj, nie dźwigaj i nie sprzątaj za dużo
Najważniejsze, żeby się nie skracała Nasza vanes ma szyjkę chyba na 8mm jeśli dobrze pamiętam i to jest krótka szyjka ale 30mm mieści się jeszcze w normie, tak mi się wydaje

Stary 2011-02-15, 21:27   #1696
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
bo mi się wydaje że za poważnie bierzemy wszystkie słowa gina, lekko mu się mina skrzywi a my już panika i czasami sobie dorabiamy różne wizje ...
masz rację. ja sama nieraz dziwiłam się,że dziewczyny panikują a teraz chyba sama to robię ale oczywiście lepiej dmuchać na zimne niż czasem miałoby się coś później stać. no nic...będę odliczać dni do nast. wizyty
teraz jeszcze tylko mnie zastanawia kwestia współżycia- ale póki co, na pewno sobie odpuszczę

Stary 2011-02-15, 21:27   #1697
agus87
Zakorzenienie

mialyscie robione badanie na kile??
wr tzw, odczyn wassermana

bo ja niee
Stary 2011-02-15, 21:29   #1698
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

bo ja niee

Stary 2011-02-15, 21:30   #1699
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Catia martwić to się na pewno nie powinnaś bo to ani Tobie ani dzidzi nie pomoże. Po prostu na wszelki wypadek uważaj bardziej na siebie, poleguj, nie dźwigaj i nie sprzątaj za dużo
Najważniejsze, żeby się nie skracała Nasza vanes ma szyjkę chyba na 8mm jeśli dobrze pamiętam i to jest krótka szyjka ale 30mm mieści się jeszcze w normie, tak mi się wydaje
Tak też będę robić Dokładnie, Vanes to ma krótką szyjkę :/
Dzięki Kochane za wszystkie dobre słowa! Podniosłyście mnie na duchu! mój Synuś też Wam dziękuję,że mamusia spokojniejsza

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:

bo ja niee
ja miałam, teraz mam jeszcze zlecone HBs.

Stary 2011-02-15, 21:33   #1700
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
No właśnie, na infekcję to rozumiem ale ot tak W dodatku czytałam, że przy infekcji bierze się od 6 do 10 czopków a ten mi tu czwarte opakowanie przepisuje

Moria a brałaś te wczesniejsze opakowania??
może on Ci je tak uparcie przepisuje a Ty tak uparci eich nie bierzesz
Stary 2011-02-15, 21:33   #1701
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
moria a Twój gin w szpitalu pracuje?
bo ja przez tych kilka pobytów zaobserwowałam, że na oddziałach na których leżałam praktycznie wszystkim pacjentkom lekarze dawali globulki, ja nie wiem, chyba naprawdę profilaktycznie
nie rozumiem tego

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:38   #1702
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...) ja podmywam sie laktacydem, taki plyn u nas jest na bazie laktacydu wspomagajacy flore pochwy na zmiane z ziaja, a uplawy i tak sa, choc w moczu wszytsko ok, wiec chyba ok.
anula no to tak jak u mnie, mocz ok i też myję się lactacydem 2 x dziennie + co drugi dzień aplikuje kapsułkę kwasu mlekowego. Objawów infekcji nie mam

Cytat:
a wybrałaś te poprzednie opakowania ?
Nie, nie brałam w ogóle. Już stałam rozkraczona w łazience i miałam aplikować ale mnie ten wpis w ulotce zaintrygował więc założyłam majtasy i poczytałam o tym leku w googlu. No i jak wyczytałam, że nawet przy infekcji to nie jest najlepszy lek to stwierdziłam, że go nie biorę tym bardziej, że on wyjaławia i kwas mlekowy neutralizuje więc kurcze tak na zdrowy rozum to bez sensu taki lek brać profilaktycznie, no nie?
I teraz jeszcze kolejne dwa opakowania mi przepisał, tych już nawet nie wykupiłam

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
moria a Twój gin w szpitalu pracuje?
bo ja przez tych kilka pobytów zaobserwowałam, że na oddziałach na których leżałam praktycznie wszystkim pacjentkom lekarze dawali globulki, ja nie wiem, chyba naprawdę profilaktycznie
nie rozumiem tego
Tak, pracuje w szpitalu w którym być może będę rodzić, jeśli mi prywatny poród nie wypali.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

bo ja niee
A ja tak I ja i TŻ, kiły nie mamy Do tego HIV to robiłam dwa razy, przed IV i po IV - też nie mam

Stary 2011-02-15, 21:38   #1703
bzyczka1
Zakorzenienie

miałam wr zlecone zaraz w 8 tygodniu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:39   #1704
andziot
Zakorzenienie

moria44 ty sobie a on sobie

Stary 2011-02-15, 21:41   #1705
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
(...) może on Ci je tak uparcie przepisuje a Ty tak uparci eich nie bierzesz
hehe no może
Ale zaglądał w broszkę i mówi "wszystko ładnie pięknie" , jeszcze sobie przy badaniu podśpiewywał no to nie wiem co mu nie pasi

Stary 2011-02-15, 21:45   #1706
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej
doczytalam, wreszcie
ale ejstem padnieta, z racji tego ze mialam tyyyle stron, nie bede odpisywac, najwazniejsze ze wszystko ok po wizytach

anula fotki z usg przecudne!!!! pokazywalam mojemu tz i tez mamy nadzieje ze beda takie superasne!

no ja mam jutro usg, postaram sie skrobnac do was co tam po badaniu
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:45   #1707
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria44 ty sobie a on sobie

Dlatego czasem zazdroszczę anuli, że jej nikt tam za często nie zagląda i nie zapisuje leków, bo ja od początku nie mam żadnych problemów z ciążą a wg mojego ginka powinnam brać dwa razy dziennie luteinę, gynalgin i lactovaginal. Progesteron przyjmuję 2x1 i 1x1 i w te dni kiedy biorę raz, wieczorem dorzucam tylko lactovaginal. I tak już od 8 tygodni idę swoim torem Mój ginek zadowolony ja zadowolona więc jest chyba okeeej

Stary 2011-02-15, 21:53   #1708
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

QWAAAAAAAAAAA tyle sie napisałam odp na Wasze posty ii mi zjadło

no to choc pokrótce co u mnie, wszystko ok. ten nowy pan dr rewelka.
badal mnie na samolocie - w skarpetkach hihi i po brzuszku jezdzil takim czymś nie wiem co to było, bo nie mialo monitora ale smarowal brzuch jak na usg no i slyszalam bicie serduszka
wszystko ksiazkowo, mam tylko zakaz slodkiego chcial mi juz dac l-4 ale jeszcze popracuje.... jak zachce iść to mam podejść do gabinetu bez umawiania i od ręki mi wystawi a nastepna wizyta na 06. o4 i wtedy usg.

aha jutro ide na glukoze

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:55   #1709
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
anula no to tak jak u mnie, mocz ok i też myję się lactacydem 2 x dziennie + co drugi dzień aplikuje kapsułkę kwasu mlekowego. Objawów infekcji nie mam

Nie, nie brałam w ogóle. Już stałam rozkraczona w łazience i miałam aplikować ale mnie ten wpis w ulotce zaintrygował więc założyłam majtasy i poczytałam o tym leku w googlu. No i jak wyczytałam, że nawet przy infekcji to nie jest najlepszy lek to stwierdziłam, że go nie biorę tym bardziej, że on wyjaławia i kwas mlekowy neutralizuje więc kurcze tak na zdrowy rozum to bez sensu taki lek brać profilaktycznie, no nie?
I teraz jeszcze kolejne dwa opakowania mi przepisał, tych już nawet nie wykupiłam

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Tak, pracuje w szpitalu w którym być może będę rodzić, jeśli mi prywatny poród nie wypali.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

A ja tak I ja i TŻ, kiły nie mamy Do tego HIV to robiłam dwa razy, przed IV i po IV - też nie mam
nie wiem co to znaczy? a juz ktorys raz widze ze takie sformuowanie jest uzyte.
Cytat:
hehe no może
Ale zaglądał w broszkę i mówi "wszystko ładnie pięknie" , jeszcze sobie przy badaniu podśpiewywał no to nie wiem co mu nie pasi
czyli masz ładną broszkę powiadasz
Stary 2011-02-15, 21:57   #1710
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Dlatego czasem zazdroszczę anuli, że jej nikt tam za często nie zagląda i nie zapisuje leków, bo ja od początku nie mam żadnych problemów z ciążą a wg mojego ginka powinnam brać dwa razy dziennie luteinę, gynalgin i lactovaginal. Progesteron przyjmuję 2x1 i 1x1 i w te dni kiedy biorę raz, wieczorem dorzucam tylko lactovaginal. I tak już od 8 tygodni idę swoim torem Mój ginek zadowolony ja zadowolona więc jest chyba okeeej
To ja z kolei mam odwrotną sytuację. Od początku ciąża jest prowadzona jako zagrożona (po dwóch wcześniejszych poronieniach i krwawieniu w 12 tyg) i lekarka niechętnie zapisuje mi leki. Mam do niej zaufanie, więc się stosuję, ale na upławy dostałam Nystatynę (1 globulkę), a na słabe wyniki z krwi nic. Na początku dostawałam Duphaston na podtrzymanie. Idę w piątek na wizytę, więc się dowiem co tam u dzidziusia słychać. Dziś się najadłam strachu, bo po południu mnie bardzo bolał brzuch - No-spa, Magnesin i leżenie nie pomagało. Ale na szczęście przeszło...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości