Metamorfoza, powrót do przeszłości, a może po prostu "nowa ja" - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 08:26   #61
kaarooo
Zakorzenienie

Dot.: Metamorfoza, powrót do przeszłości, a może po prostu "nowa ja"

No super

Ja dzisiaj nadal same serki, bez tłuszczu Obudziłam się co prawda późno, bo po 8,ale jednak

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 17:48   #62
estra
Rozeznanie

Ohh wróciłam już na szczęście. Kurcze ćwiczeniowca nie było. Znowu będę za nim gonić.

Dzisiaj znowu bez słodyczy. Jadłam regularnie, więc jest super
Odwiedziłam też dziadków, ale się ucieszyli I tak tam wprawdzie jestem często, ale częściej nie zaszkodzi.

No i nie wydałam dużo kasy to tez sukces.

natura!
estra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 18:19   #63
Charmain
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Dzień z cyklu udanych, dziadkowie również odwiedzeni, Murakami przytaszczony z biblioteki ( stwierdziłam, że pora przeczytać skoro wszyscy tak wychwalają), pokój ogarnięty, zaraz siadam do włoskiego.
Ale dostałam nowy plan i wynika z niego, że chyba zaczynam studia wieczorowe więc kurczę ciężko mi będzie wybrać się na rolki popołudniami gdy już wiosna zawita na dobre.
A tymczasem cieszmy się słońcem
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 19:58   #64
MamaKatka
Raczkowanie

No to teraz ja się wyspowiadam...
Wcięłam dzis więcej słodyczy niż mogłam to sobie wyobrazić... . Kupiłam synowi i mężowi bardzo słodkie upominki z okazji walentynek (no dobra - sobie też ). Musiałam im wynagrodzić to, że sobotę, niedzielę oraz dzisiejszy dzień spędziłam na szkoleniu, zostawiając ich samych i do tego chorych . Ale za to zabrałam się w końcu za ćwiczenia : rowerek, przysiady, brzuszki - nie jest źle, a będzie jeszcze lepiej. A, i kupiłam dziś sukienkę. Co prawda to lniana sukienka na lato, ale niech będzie . I buty... już na wiosnę .
Stary 2011-02-15, 07:59   #65
ilonkaczapela
Zakorzenienie

To i tak ładnie.
Ja wstałam po 8, ale jeszcze prawie nic nie zrobiłam, poza zebraniem się. Dzisiaj zamierzam nie być marudna. Mąż nie spał całą noc,bo robił coś ważnego na kompie i jak wrócimy ze sklepu to powinien się położyć, a ja często go od razu zniechęcam swoim tonem i jęczeniem, więc postaram się być miła i jakoś dopilnować, żeby się położył jak najwcześniej.
Wypiłam wczoraj jednego engina, ale nie jadłam prawie słodyczy. Tylko kanapki śniadaniowe były na słodko.
Dzisiaj zamierzam nie jeść też nic słodkiego poza śniadaniem. I pojadę do weterynarza z kotem i świnką. Zamierzam też posprzątać zwierzętom w sklepie, tak na błysk

Trzymam za Was dzisiaj kciuki
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 08:20   #66
kaarooo
Zakorzenienie

Ja wczoraj zjadłam czekoladki, które kupiłam mężowi, tzn nie, że wszystkie, tylko ogólnie.
Wyjęłam rybkę na obiadek, mam zamiar posprzątać. Wyspałam się, nie boli mnie głowa! Mam zamiar wstawić pranie, poprasować to co wyschło
Wrzuciłam nowe pocztówki na bloga, więc co za tym idzie, wyślę następne w świat, bo ludzie też czekają
A teraz idę zrobić sobie kawusi i jakieś skromne śniadanko

i właśnie byłam się zważyć... schudłam. Co prawda tylko (albo aż) 0,5kg ale to baaardzo, baaardzo dużo

Edytowane przez kaarooo
Czas edycji: 2011-02-15 o 08:22
Stary 2011-02-15, 12:46   #67
estra
Rozeznanie

A ja sie musiałam zapisać na aerobik, bo na siłowni zabrakło miejsc
Dzisiaj juz zrobiłam porządki, więc mam wolne. Obejrzę sobie jakiś fajny film i dzień będzie zaliczony do udanych (o ile nie rzucę się na słodycze, ale trwam dzielnie).

kaarooo gratuluję schudnięcia
A możesz opisać na jakiej zasadzie dostajesz kartki? Należysz do jakiegoś klubu postcrossingu?

MamaKatka pewnie spaliłąs wszystko w czasie tych ćwiczeń, więc nie masz się o co martwić

natura!

Edytowane przez estra
Czas edycji: 2011-02-15 o 12:55
Stary 2011-02-15, 13:19   #68
MamaKatka
Raczkowanie

Oj, nie wiem, nie wiem... Chyba jednak nie wystarczyło . Dziś nawet planowałam zrezygnować z jazdy samochodem do pracy (jeżdżę z koleżanką), ale za późno wstałam i nie zrobiłam sobie spacerku. Ale to nic -gdy mąż wróci do domu, ja wyskoczę pobiegać lub poćwiczyć .

Z tego co wyczytałam wyżej prasowanie jest dla niektórych zmorą... A ja bardzo lubię prasować . Wolę to od odkurzania (bo bez okularów śmieci nie widzę, a po domu chodzę bez nich), zmywania (bo mam potem zawsze suchą skórę) oraz ścierania kurzu (i tak zaraz jest z powrotem). Tak więc na bieżąco wszystko piorę i prasuję. Ale za to nie umiem gotować . To znaczy zawsze coś tam upichcę, ale jak mam zrobić cos wystawnego, to nawet gotowanie ziemniaków jest problemem . No i dochodzimy do sedna sprawy... idę robić obiad . Kalafior, ziemniaki, inne warzywka... W końcu się odchudzam . Miejmy nadzieję, że będzie to zjadliwe .
Stary 2011-02-15, 13:25   #69
Miowr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez estra Pokaż wiadomość
A ja sie musiałam zapisać na aerobik, bo na siłowni zabrakło miejsc
Poszłam w tym tygodniu na pierwsze zajęcia jogi i,.. Chociaż ogłoszenia były świeże i nie było tłumu, to facet stwierdził że nie ma miejsc. I tak się moja przygoda skończyła.

Generalnie dzień jest okropny. Dietetycznie niby pięknie cudownie, ale czuję się jakaś zmęczona. Specjalnie położyłam się wcześniej do łóżka, ale wypoczęta nie wstałam. Nie mogę zasnąć. Mam myślotok jak się kładę, zaczynam się martwić.. Niedobrze.

Zakupiłam pokrzywę i takie śmieszne metalowe jajko do parzenia. I o dziwo mi smakuje, niesłodzona. Przejdę chyba do zielarskiego i kupię też skrzyp żeby zmieszać, i melisę na wieczór. ;-)
Stary 2011-02-15, 13:32   #70
ania120kg
Raczkowanie

Wczoraj to troszkę przesadziłam z krówkami ( cukierki takie przepyszne ) ale dziś to już inna sprawa, lekkie jedzonko a po pracy na godzinę na siłownie się wybieram. Pracuję w tym samym budynku co siłownia więc kończąc o 21 ma jeszcze 45 min na cwiczenia bo o 22 zamykaja siłownię . jutro mam wolne więc wybieram sie na małe zakupy na pierwszym miejscu mojej listy znajdują się szpilki,nowiutkie pachniutkie i cholernie wyskokie a i pokrzywa skoro tak zachwalacie to ja też zacznę stosowac !
MamoKatko a pochwal się butami chętnie poglądamy !
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 13:48   #71
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estra Pokaż wiadomość
kaarooo gratuluję schudnięcia
A możesz opisać na jakiej zasadzie dostajesz kartki? Należysz do jakiegoś klubu postcrossingu?
A dzięki, dzięki, nie wiem czy się przyczynił małżonek czy jedzenie samego serka
Co do postcrossingu, to jestem na portalu postcrossing.com i losujemy adresy, na forum sie udzielam w grupach, na interpal tez sie cos znajdzie, no i krewni i znajomi krolika też pomagają
Dzisiaj dostałam Wielką Brytanię ^^

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 14:36   #72
ania120kg
Raczkowanie

[QUOTE=Miowr;25104818]Poszłam w tym tygodniu na pierwsze zajęcia jogi i,.. Chociaż ogłoszenia były świeże i nie było tłumu, to facet stwierdził że nie ma miejsc. I tak się moja przygoda skończyła.

Bardzo szkoda że twoja przygoda się skończyła. Ja jakieś dwa lat temu chodziłam na Jogę, ale przez zajęcia na uczelni musiałam zrezygnowc. Chodziłam na jogę Kundalini, na każdych zajęciach był inny zestaw cwiczeń nie zbyt trudnych czy wyczerpujących fizycznie ale po każdym spotkaniu wychodziłam naładowana pozytywna energią taka bardziej zrelaksowana i spokojniejsza. Na jednym ze spotkań mieliśmy 30 minutowe zajęcia z gongiem no mówie wam jakaś mistyka!!! leżałam tak 30 min na karimacie wsłuchana w te dzwięki gonga i nie do końca wiedziałam co się dookoła mnie dzieje. Mój złośliwy TŻ śmieje się że usnełam ale to bzdura, byłam tak mocno zrelaksowana że nie myślałam o niczym, na prawdę! nie wiem jak to możliwe ale był to naprawdę fantastyczny stan! Jogę kundalini polecam szczególnie jesli ktoś ma w swoim życiu sporo stresujących sytuacji !
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 15:55   #73
estra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
A dzięki, dzięki, nie wiem czy się przyczynił małżonek czy jedzenie samego serka
Co do postcrossingu, to jestem na portalu postcrossing.com i losujemy adresy, na forum sie udzielam w grupach, na interpal tez sie cos znajdzie, no i krewni i znajomi krolika też pomagają
Dzisiaj dostałam Wielką Brytanię ^^
Kurczę może też rozpocznę swoją przygodę z postcrossingiem... Mam pełno pocztówek, ale zwykle sama je sobie kupuję
A często wysyłasz?

Cytat:
Napisane przez Miowr Pokaż wiadomość
Poszłam w tym tygodniu na pierwsze zajęcia jogi i,.. Chociaż ogłoszenia były świeże i nie było tłumu, to facet stwierdził że nie ma miejsc. I tak się moja przygoda skończyła.

Bardzo szkoda że twoja przygoda się skończyła. Ja jakieś dwa lat temu chodziłam na Jogę, ale przez zajęcia na uczelni musiałam zrezygnowc. Chodziłam na jogę Kundalini, na każdych zajęciach był inny zestaw cwiczeń nie zbyt trudnych czy wyczerpujących fizycznie ale po każdym spotkaniu wychodziłam naładowana pozytywna energią taka bardziej zrelaksowana i spokojniejsza. Na jednym ze spotkań mieliśmy 30 minutowe zajęcia z gongiem no mówie wam jakaś mistyka!!! leżałam tak 30 min na karimacie wsłuchana w te dzwięki gonga i nie do końca wiedziałam co się dookoła mnie dzieje. Mój złośliwy TŻ śmieje się że usnełam ale to bzdura, byłam tak mocno zrelaksowana że nie myślałam o niczym, na prawdę! nie wiem jak to możliwe ale był to naprawdę fantastyczny stan! Jogę kundalini polecam szczególnie jesli ktoś ma w swoim życiu sporo stresujących sytuacji !
Brzmi fascynująco. Ja zwykle przy relaksujących ćwiczeniach nie potrafię się skupić i myślę o jakiś pierdołach.

Ja jednak mam okropny dzień Nie udało mi się logowanie na ćwiczenia i jestem w 2 miejscach jednocześnie Albo się rozdwoję, albo kolejny ćwiczeniowiec będzie błagany o litosć

natura!
Stary 2011-02-15, 16:41   #74
kaarooo
Zakorzenienie

No nawet dość często
O ile się trafi aktywny użytkownik Mogę jednorazowo w podróży mieć 10 pocztówek, to już jest sporo

Dopisuję do listy zmian - robić więcej zdjęć naszego wspólnego życia!

Stary 2011-02-15, 18:05   #75
Miowr
Przyczajenie

A w ogóle: próbowałyście capoeiry? (jeśli zrobiłam błąd to przepraszam). Moja siostra chodzi i mówi że super sprawa Tyle że już trzeba być chyba troszkę sprawniejszym fizycznie. Ale muzyka.. I generalnie twierdzi że klimat super nastraja).

Chyba zamówię sobie jakąś kasetę z jogą i zorganizuję matę i podziałam coś na własną rękę. Od października dopiero będę się rozglądać nad jakimiś zajęciami, mam nadzieję dostać się na studia do Warszawy więc wybór zdecydowanie będzie większy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 18:13   #76
kaarooo
Zakorzenienie

No, coś fantastycznego, ale faktycznie, musisz być sprawna fizycznie. Nie próbowałam, oglądałam na żywo. Piękne!

Stary 2011-02-15, 20:29   #77
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

można się przyłączyć?
sama myślałam od dłuzszego czasu nad założeniem takiego wątku, gdzie będzie można porozmawiać z ludźmi o zmianach i wspierać się nawzajem.

chciałabym :
-zacząć tak NAPRAWDE uczyć się do matury
-zadbać o swój wygląd
-sprawić, że znów będę się tak straaasznie podobać TŻ'towi
-przestać się lenić
-zacząć patrzeć na życie odrobinę bardziej optymistycznie i znaleźć w nim troche sensu (a co za tym idzie przestać spędzać godziny na chlipaniu pod kocem)
-znów zacząć trenować taniec z ogniem
-i pomału zacząć kochać siebie

uważam, że wątek może być naprawde super - ale co myślicie o wrzuceniu do pierwszego postu dziewczyn, które się do niego zapisały i określeniu w skrócie ich planów - żebyśmy zawsze o tym pamietały

poprostugloriaa.blogspot.com - sprawdź co znów zbroiłam..

Edytowane przez oOGloRiAaOo
Czas edycji: 2011-02-15 o 20:32
oOGloRiAaOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 20:52   #78
MamaKatka
Raczkowanie

Pewnie, że możesz dołączyć. Będzie raźniej .

A co do pomysłu - ciekawy. Obawiam się jednak, że gdybyśmy chciały umieścić w jednym poście wszystkie nasze plany, byłby on dłuuuuuuuuuuuuuuugaśny. Ale zawsze można spróbować .

A co do butów - ania120kg, jutro planuję zrobić zdjęcie. Dziś już jest za ciemno i nie będzie widać koloru. Tylko nie wiem, czy będę umiała je tu zamieścić, bo nigdy tego nie robiłam... Ale do odważnych świat należy. W końcu tu jestem po to, żeby się rozwijać .
Stary 2011-02-15, 21:07   #79
kaarooo
Zakorzenienie

Witaj Glorio
Masz poiki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 22:38   #80
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Glorio
Masz poiki?
mam
niestety, na razie posiadam tylko treningowe;(

Stary 2011-02-16, 05:58   #81
kaarooo
Zakorzenienie

Gdzie kupowałaś?

Dzień dobry, u mnie cały świat jest biały

Stary 2011-02-16, 06:42   #82
ewcia19
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
U mnie na szczescie nie ma śniegu
Wstałam rano i zmusiłam się do zrobienia peelingu i maseczki na twarz. Ostatnio mam jakiegoś doła chyba w związku z pogodą jakoś tak za zimno wciąż Dodatkowo własnie się dowiedziałam, ze mam jeszcze jeden egzamin w przyszły wtorek więc sesji ciąg dalszy ! Mam nadzieje, że 5 dni mi wystarczy żeby coś powtórzyc.....

Staram się bo warto!

ewcia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 09:10   #83
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Jest już taki wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479780

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 11:34   #84
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie kupowałaś?
Sama robie poje, sobie i kiedyś osobom z którymi trenowałam.
Mogę wtedy dobrać dokładnie wagę i długość łańcucha etc.
a Ty też kręcisz?; )

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
jest, jest, ale chyba nie ma sensu wcinać się w wątek , który ciągnie sie już jakis czas, do osób, które się juz dobrze znaja

Stary 2011-02-16, 12:59   #85
MamaKatka
Raczkowanie

Miałam pokazać buty... Jeśli załączniki się dodadzą (robię to pierwszy raz), to zaraz będzie je widać. Botki kupiłam tydzień temu, a te drugie w ten poniedziałek. Może nie są wystrzałowe, ale jak na mnie, to i tak postęp .

Własnie skończyłam sprzatać szafę, w której znalazłam mnóstwo rzeczy do prasowania (takich na wiosnę/lato) i... już ponad połowę przygotowałam do wdziewania na siebie . A tam poza tym to już jasne pranie wywieszone, składniki na sałatkę (dla mnie zamiast obiadu, a dla chłopców jako dodatek ) leżą na blacie kuchennym opłukane i gotowe do połącznia, diety się trzymam od rana i nawet z maluszkiem zdążyłam się pobawić . Nie ma to jak dzień wolny!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2807.jpg (38,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2810.jpg (24,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-02-16, 14:52   #86
karolca
Zakorzenienie

zamiast "chciałabym" "czy mogłabym" "prosiłabym" chcę mówić "chcę" "czy mogę" "proszę"
z naciskiem, że chcę, a nie że proszę o pozwolenie na proszenie

Na pierwszy ogień poszedł szef i już są tego efekty
Więc stawiamy na ASERTYWNOŚĆ!

a od jutra ma być fitness, mam nadzieję, że zdrowie mnie nie rozłoży do jutra. o!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 15:33   #87
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

a ja chce tylko wykreslic z mojej listy pkt 3...

Stary 2011-02-16, 16:05   #88
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oOGloRiAaOo Pokaż wiadomość
Sama robie poje, sobie i kiedyś osobom z którymi trenowałam.
Mogę wtedy dobrać dokładnie wagę i długość łańcucha etc.
a Ty też kręcisz?; )
Kręciłam, ale chcę do tego wrócić
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
zamiast "chciałabym" "czy mogłabym" "prosiłabym" chcę mówić "chcę" "czy mogę" "proszę"
z naciskiem, że chcę, a nie że proszę o pozwolenie na proszenie

Na pierwszy ogień poszedł szef i już są tego efekty
Więc stawiamy na ASERTYWNOŚĆ!

a od jutra ma być fitness, mam nadzieję, że zdrowie mnie nie rozłoży do jutra. o!
O to to właśnie! I gratuluję

Cytat:
Napisane przez oOGloRiAaOo Pokaż wiadomość
a ja chce tylko wykreslic z mojej listy pkt 3...
Dlaczego?

Stary 2011-02-16, 17:30   #89
Miowr
Przyczajenie

MamaKatka - płaskie buty fajowe

oOGloRiAaOo - ?

Chcę się pochwalić, że zrobiłam dzisiaj salto i jestem z Siebie dumna, bo zawsze się bałam takich rzeczy ).

Doszłam do wniosku że moje 'postanowienia' muszę trochę udoskonalić jeszcze. Ale dzisiaj się czuję fatalnie. Wróciłam do domu i całe popołudnie w sumie przespałam. Nawet nie zauważyłam że zamknęłam kota w pokoju i biedy skrobał łapą w szybę jakąś godzinę. Strasznie mnie boli prawa ręka. I to coraz częściej. Nie wróży to dobrze, bo dużo osób w rodzinie miało problemy z rękami, częste bóle i ogólnie.. Jedna była słabsza. Ale mam nadzieje że to tylko chwilowa niedyspozycja.
Stary 2011-02-16, 20:53   #90
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

Cytat:
Kręciłam, ale chcę do tego wrócić
O to to właśnie! I gratuluję

Dlaczego?
też bym chciala
a dlatego, ze człowiek, dla którego chciałam znów stać się dawną uśmiechniętą dziewczyną dziś mnie zostawił.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości