(prrrawie)narzeczone wciąż czekają... cz. 7! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 00:22   #2461
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: (prrrawie)narzeczone wciąż czekają... cz. 7!

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
hell yeah! Jak to dumnie brzmi :kwiaty:

Paczek, łee praca 3-zmianowa jest do kitu Współczuję Twojemu TŻ... Mój D. też kiedyś pracował na 3 zmiany, tragiczne to było i strasznie męczące
a moj narzeka ze pracuje 9 godzin w banku
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 00:24   #2462
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
oo, pani mechanik bedzie git!

by było takie: "łaaa, dziewczyna... uszczyyypnij mnie..." i szliby w kierunku naszej Misski jak jakieś zombie

Mi tez się wydaje, że mu zależy
O! O! O! O! O! Jak w jednym teledysku Jacksona! I wszyscy w takich jeansowych spodenkach, koszulach wsadzonych do spodni i z takimi wielkimi okularami z denkami Taki pan http://blog.tenbit.pl/i/blog/upload/...mru--mru/3.jpg Od razu mi się tak skojarzyło

Paczek
będzie dobrze Zobaczycie, że wraz z wiosną wszystko się pozmienia, dzień będzie dłuższy, człowiek inaczej będzie nastawiony i po prostu... Zawsze jest na wiosnę tak bardziej...wiosennie

Dobra dziołszki... Ja tam uciekam spać już Jutro Teściowie przyjadą Trzeba się strzec!

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 00:26   #2463
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Dobra dziołszki... Ja tam uciekam spać już Jutro Teściowie przyjadą Trzeba się strzec!
Stary 2011-02-16, 00:26   #2464
paczek1990
Wtajemniczenie

Miss podkradnij, podkradnij dobranoc
Munty no właśnie, i tak przez cały tydzień jedna zmiana, potem kolejna i kolejna...a żeby chociaż w weekend mógł odpocząć to nie-tez musi isć do pracy bo jest liderem na swoim dziale i bez niego ani rusz tak by chociaż w weekend odpoczął...
Sylvi w sumie każdy inaczej/po innym czasie odczuwa zmęczenie ale dla mojego teraz taka praca była by chyba rajem na ziemi
Bjuti ojj teściowie to sie wyśpij-racja noo tak-wiosennie sie zrobi i juz człowiekowi sie chce życ dobranoc

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Moje kudłate szczęście urodziło się 30.05.2012

Edytowane przez paczek1990
Czas edycji: 2011-02-16 o 00:28
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 00:28   #2465
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczek1990 Pokaż wiadomość
Sylvi w sumie każdy inaczej/po innym czasie odczuwa zmęczenie ale dla mojego teraz taka praca była by chyba rajem na ziemi
wiesz to nie jest praca fizyczna, ja rozumiem zmeczenie psychiczne ale ten facet ma 26lat, to co bedzie jak bedzie mial lat powiedzmy 40 i dzieci? nosz kurde
Stary 2011-02-16, 00:30   #2466
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
O! O! O! O! O! Jak w jednym teledysku Jacksona! I wszyscy w takich jeansowych spodenkach, koszulach wsadzonych do spodni i z takimi wielkimi okularami z denkami Taki pan http://blog.tenbit.pl/i/blog/upload/...mru--mru/3.jpg Od razu mi się tak skojarzyło
And it's thriller thriller thriller night! ałuuuu a potem wszyscy zaczną tak tańczyć http://www.youtube.com/watch?v=4V90AmXnguw

Dobranoc, Miss, Bjuti Powodzenia z teściami jutro!

Ja też już powoli uciekam, także dobranoc

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 00:32   #2467
paczek1990
Wtajemniczenie

Munty dobranoc
Sylvi też racja...w m końcu młody chłopak, i praca nie wymagająca wysiłku fizycznego go meczy. A nie ma obowiązków. A fakt-dojdzie do tego wspólne mieszkanie-co za tym idzie obowiązki jakieś, dojdą dzieci...to sie chłopak chyba wykończy....

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-02-16, 00:33   #2468
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Munty no właśnie, i tak przez cały tydzień jedna zmiana, potem kolejna i kolejna...a żeby chociaż w weekend mógł odpocząć to nie-tez musi isć do pracy bo jest liderem na swoim dziale i bez niego ani rusz tak by chociaż w weekend odpoczął...
To on nie ma dni wolnych, czy jak?? Mój miał chyba jeszcze gorszy grafik, bo miał tak: 3 dni na 6, 2 dni na 14, 2 dni na 22, potem 2 dni wolnego... Kompletnie nic się nie dało zaplanować ale to była jego pierwsza robota, lipna jak nie wiem, co 900zł za cały etat

Dobra, tym razem naprawde uciekam

Stary 2011-02-16, 00:34   #2469
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Munty dobranoc
Sylvi też racja...w m końcu młody chłopak, i praca nie wymagająca wysiłku fizycznego go meczy. A nie ma obowiązków. A fakt-dojdzie do tego wspólne mieszkanie-co za tym idzie obowiązki jakieś, dojdą dzieci...to sie chłopak chyba wykończy....
mnie sie wydaje ze sie meczy przez tych swoich rodzicow, oni tak destrukcyjnie wplywaja na psychike, ale moge sie mylic, on nie widzial jak ludzie maja zle, jak ludzie nie mja pieniedzy i zapierdzielaja za marne grosze chociaz sam pracowal w tesco, kurdęęę jakby mial postepujaca kasacje danych
Stary 2011-02-16, 00:41   #2470
paczek1990
Wtajemniczenie

Munty nie to mój ma jeden tydz tak, drugi tak, trzeci tak. I niestety w weekendy niby nie pracują ale zawsze coś "wypadnie" i trzeba do pracy iść...

Sylvi to tez jest możliwe...w końcu taka sytuacja na dłuższą metę wykańcza...
i fakt-niektórzy faceci bardzo szybko zapominają niektóre rzeczy-nawet jak są ważne itd;/ wiec nic dziwnego ze nie pamięta jak zasuwał w tesco...

Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-02-16, 00:47   #2471
sylvi_86
Zakorzenienie

ja to bym chciala zeby ten moj pseudo sie okreslil bo mnie to juz nie bawi
Stary 2011-02-16, 00:50   #2472
paczek1990
Wtajemniczenie

Sylvi nie wątpię...silna jesteś ze to wytrzymujesz mam nadzieję ze szybko zrozumei ile dla niego znaczysz
idę sie położyć bo tab zaczyna działać to akurat usnę dobranoc

Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-02-16, 01:01   #2473
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
Czekam łoo a co sie stało, ze tam wylądowałaś?
Generalnie nie mogłam jeść i musieli to naprawić.

Achh... jaki fajny dzień Lubię takie wieczory
czekam87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 01:11   #2474
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekam87 Pokaż wiadomość
Generalnie nie mogłam jeść i musieli to naprawić.

Achh... jaki fajny dzień Lubię takie wieczory
ojeeej ale fajosko a co takiego było do lubienia ?

dziewczyny jeśli jeszcze któraś jest to powiedzcie, czy na rozmowę mogę pomalować paznokcie na czerwono? praktycznie zawsze mam czerwone i to jest swojskie dla mnie, ale może na rozmowę nie wypada? a może ok, bo to znaczy żem odważna babka? (chyba gdzieśtam coś takiego wyczytałam) nie wiem sama i koszulę w czarno białą kratę do tego

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 01:16   #2475
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Ja uważam, że czerwony jest ok- ale nie jakaś strażacka, krzykliwa czerwień. Żeby nie było, że najpier Twoje paznokcie a potem Ty
Uciekam spać. 23 strony licencjata, jeee
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 01:23   #2476
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
czekam tak, do pracy trzeba chodzić, ale rzadko jest ona satysfakcjonująca, często marnie płatna, stresująca, wymagająca dalekich dojazdów, z kiepską atmosferą w firmie... wystarczy jeden czynnik, chociażby zmęczenie a odbija się to na relacjach z innymi, nawet nad tym nie panujemy... no i zbyt dużo zależy od kasy... połowa z nas wyprowadziłaby się już 10 razy z domu gdyby nie kasa, a część tych którzy się wyprowadzają żyją od pierwszego do pierwszego, a jak odkładają to 200zł miesięcznie... nie oszukujmy się, bo to naprawdę niewiele, nawet odkładanie tyle przez kilka lat nie zapewni mieszkania (no ok, chyba że miałabym coś kupić poza Warszawą, w małej wiosce u babci na Podlasiu...)
rozumiem, że niektórzy nie mają na co narzekać, oczywiście każdy ma inne doświadczenia, ale moje obserwacje są takie a nie inne, wystarczy że patrzyłam się jak przez wiele lat moi rodzice wypruwali sobie żyły z budową domu (pomimo naprawdę dobrych zarobków), co odbijało się na wszystkim dookoła
więc niestety... moim zdaniem praca/kasa wpływają na relacje
Ale ja, a raczej mój narzeczony, naprawdę nie mamy na co narzekać. Praca dobrze płatna 5-cyfrowo, dojazd bardzo dobry (no chyba że ode mnie), raczej dobra atmosfera w pracy (ma kumpli z uczelni). Ja mam mieszkanie po dziadku, działkę pod segment, a kiedy się widzimy, jest super Najgorzej jest wtedy, kiedy jestem sama.

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Cytat:
ojeeej ale fajosko a co takiego było do lubienia ?

dziewczyny jeśli jeszcze któraś jest to powiedzcie, czy na rozmowę mogę pomalować paznokcie na czerwono? praktycznie zawsze mam czerwone i to jest swojskie dla mnie, ale może na rozmowę nie wypada? a może ok, bo to znaczy żem odważna babka? (chyba gdzieśtam coś takiego wyczytałam) nie wiem sama i koszulę w czarno białą kratę do tego
Przyjechał do mnie narzeczony, zjedliśmy razem penne ze szpinakiem na obiado-kolację, a potem wyprzytulaliśmy się A rano wyprawię go do pracy

Ja na codzień nie maluję paznokci, pewnie wybrałabym lakier bezbarwny, ale to ja
Stary 2011-02-16, 01:25   #2477
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja, a raczej mój narzeczony, naprawdę nie mamy na co narzekać. Praca dobrze płatna 5-cyfrowo, dojazd bardzo dobry (no chyba że ode mnie), raczej dobra atmosfera w pracy (ma kumpli z uczelni). Ja mam mieszkanie po dziadku, działkę pod segment, a kiedy się widzimy, jest super Najgorzej jest wtedy, kiedy jestem sama.
jeśli nie jest też zbyt wyczerpująca to super chociaż informatycy (czy też graficy) są zwykle wielbicielami swojego fachu więc nie ma na co narzekać oby każdemu w końcu ułożyło się tak fajnie

chyba rzeczywiście z braku czasu zdecyduje się na coś neutralnego, jakiś blady frenczowy róż, mniej będzie widać niedociągnięcia i za dużo ciapciania z tą czerwienią (aha, miała być ostra, 'strażacka') dobra, lecę jeszcze trochę się przygotuję do tej gadki-szmatki papka!

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-02-16 o 01:30
Stary 2011-02-16, 01:29   #2478
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
jeśli nie jest też zbyt wyczerpująca to super chociaż informatycy (czy też graficy) są zwykle wielbicielami swojego fachu więc nie ma na co narzekać oby każdemu w końcu ułożyło się tak fajnie
Wyczerpujące to to pewnie jest, cały czas musi się uczyć nowych rzeczy, ale dzielnie go wspieram
Stary 2011-02-16, 01:33   #2479
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Wyczerpujące to to pewnie jest, cały czas musi się uczyć nowych rzeczy, ale dzielnie go wspieram
tak jak przystało na najlepszą narzeczoną na świecie bo wiecie, każda z Nas jest najlepsza na świecie dla swojego TŻ

Stary 2011-02-16, 01:37   #2480
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
chyba rzeczywiście z braku czasu zdecyduje się na coś neutralnego, jakiś blady frenczowy róż, mniej będzie widać niedociągnięcia i za dużo ciapciania z tą czerwienią (aha, miała być ostra, 'strażacka') dobra, lecę jeszcze trochę się przygotuję do tej gadki-szmatki papka!
Powodzenia

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
tak jak przystało na najlepszą narzeczoną na świecie bo wiecie, każda z Nas jest najlepsza na świecie dla swojego TŻ
Hmm... może i tak A dzisiaj zrezygnował z obiadku mamusi na rzecz mojego włoskiego danka Miłe

Edytowane przez czekam87
Czas edycji: 2011-02-16 o 01:38
Stary 2011-02-16, 07:28   #2481
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
No i po co sobie komplikować życie? Nie lepiej znaleźć prawdziwego faceta, który będzie SZCZĘŚLIWY, że ma dziecko z taką cudowną kobietą jak TY? Po co Ci SYlvi wrzód na du.pie? Wiem co mówię, bo ja się wychowywałam właśnie na zasadzie był sobie gnidowaty facet, który zrobił dzieci (bo moja mama akurat go nie brała na ciążę, tylko tak się ułożyło), alimenty mu się wypruwa z gardła, a jak się pojawia to więcej smrodu jest niż pożytku. Uwierz: nic fajnego.
Ale każdy robi ze swoim życiem to, co uważa za stosowne.

Ja, na Twoim miejscu, nawet jakbym kochała tego Twojego TŻ, to wiedząc jaką jest niedorajdą życiową i do tego zwyczajnym debilem, nie brałabym go na dziecko. Bo to tylko krzywda, dla wszystkich wokoło.
Miss lepiej bym tego w słowa nigdy nie ubrała, bardzo dobrze to napisałaś
Sylvi ja się w ogóle zastanawiam jak po tych akacjach z TZ Tobie na myśl przychodza takie myśli jak łapanie go na dziecko?Facet nie dorósł do przeprowadzi a do dziecka tak?
Stary 2011-02-16, 08:54   #2482
201606201204
Konto usunięte

Na uczelnie dopiero na 10, ale wstałam i tak o 7.30 z przyzwyczajenia.
Ja to się w ogóle zastanawiam czy Ty Sylvi będziesz potrafiła zaufać Tżtowi? Mnie się jakoś to nie udało, a bez tego nie da się tworzyć związku. Skoro tyle czasu oszukiwał, mówił kocham, to jakie te słowa miały znaczenie, skoro nagle powiedział, że nie wie czy kocha. Poza tym wiadomo czy jak teraz powie kocham to mówi szczerze? Ja nie wierzyłam w to, dla mnie to mówił to tylko po to żebym nie odeszła.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:00   #2483
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość

Anyway, drzwi na klucz to zawsze są. Ale zastanawiam się, czy najpierw zamówimy i zjemy pizze, pójdziemy się myć, a później... jaaazda... czy jakoś inaczej. Bo przecież nie będę mykać po korytarzu akademika Politechniki w rrrowej koszulce. Nie dotarłabym do pokoju...
Poległam

Cytat:
Mnie się wydaje, że nie pasują czerwone paznokcie na rozmowę tak samo jak nie pasuje mocny makijaż.

Dziewczyny myslałyście kidyś, kto będzie waszą siadkową?

Kurcze, znalazłam wczoraj w miarę ciekawą ofertę pracy i uświadomiam sobie, że jestem w beznadziejnej sytuacji - chcę od września robić w tej szkole (chociaż nie mam na razie pewności, że będzie ten etat), gdybym więc teraz się gdzieś zatrudniła to tylko na kilka miechów, więc też tak trochę głupio tutaj nie jest ciekawie, zresztą nie wiadomo co ze stażem, czy mi przedłużą, czy zatrudnią, czy zwolnią poza tym za niecałe półtora roku wyprowadzka do Wrocławia... normalnie zawieszenie w próżni i bez kitu - nie wiem, czy coś działać z tą nową pracą, czy dać sobie spokój i jakoś tu przebimbać do lipca powiedzmy
Stary 2011-02-16, 09:26   #2484
studi
Zakorzenienie

Kamea wyslij CV, co tracisz-nic, nie wiadomo czy się w ogóle odezwa,jesli nie to będziesz siedziała dalej na stażu, jesli się odezwą to jeszcze dłłługa droga rekrutacji przed TobąAle skoro jest tak beznadziejnie na tym stażu to prędzej czy poźniej i tak bedziesz chciała to rzucić w czorty a teraz się nadaje ku temu okazjaja bym się nie zastanawiała, zresztą może będzie tak fajnie,że do szkoły nie będziesz chciała iść
Stary 2011-02-16, 09:46   #2485
_kamea_
Zakorzenienie

No własnie chyba jednak złożę to cv. Tylko jeszcze trzeba tam jechać - pracują do 16, więc musze się kiedyś wcześniej urwać stąd
Stary 2011-02-16, 09:49   #2486
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
No własnie chyba jednak złożę to cv. Tylko jeszcze trzeba tam jechać - pracują do 16, więc musze się kiedyś wcześniej urwać stąd
a nie da rady mejlem wysłac oferty?
Stary 2011-02-16, 09:52   #2487
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Dziewczyny myslałyście kidyś, kto będzie waszą siadkową?
Tak- mój brat będzie świadkiem
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:19   #2488
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
mnie sie wydaje ze sie meczy przez tych swoich rodzicow, oni tak destrukcyjnie wplywaja na psychike, ale moge sie mylic, on nie widzial jak ludzie maja zle, jak ludzie nie mja pieniedzy i zapierdzielaja za marne grosze chociaz sam pracowal w tesco, kurdęęę jakby mial postepujaca kasacje danych
po prostu sie przyzwyczaja do dobrego
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ja to się w ogóle zastanawiam czy Ty Sylvi będziesz potrafiła zaufać Tżtowi? Mnie się jakoś to nie udało, a bez tego nie da się tworzyć związku. Skoro tyle czasu oszukiwał, mówił kocham, to jakie te słowa miały znaczenie, skoro nagle powiedział, że nie wie czy kocha. Poza tym wiadomo czy jak teraz powie kocham to mówi szczerze? Ja nie wierzyłam w to, dla mnie to mówił to tylko po to żebym nie odeszła.
No właśnie... kurcze, nie będziesz się bała potem, że znowu zrobi Ci jakąś akcję? Że znowu nie będzie czegoś pewny? Że jak się czegoś wystraszy, to sobie pójdzie?

Cytat:
Kurcze, znalazłam wczoraj w miarę ciekawą ofertę pracy i uświadomiam sobie, że jestem w beznadziejnej sytuacji - chcę od września robić w tej szkole (chociaż nie mam na razie pewności, że będzie ten etat), gdybym więc teraz się gdzieś zatrudniła to tylko na kilka miechów, więc też tak trochę głupio tutaj nie jest ciekawie, zresztą nie wiadomo co ze stażem, czy mi przedłużą, czy zatrudnią, czy zwolnią poza tym za niecałe półtora roku wyprowadzka do Wrocławia... normalnie zawieszenie w próżni i bez kitu - nie wiem, czy coś działać z tą nową pracą, czy dać sobie spokój i jakoś tu przebimbać do lipca powiedzmy
Wysyłaj na pewno nic nie stracisz z resztą, może ta praca okaze się być naprawdę fajna i nie bedziesz chciała do tego technikum iść?

A ja czekam na mojego TŻ zaraz ma do mnie przyjechać, bo cały ten tydzień pracuje na popołudnie Ale to jego ostatni tydzień w tej pracy

Stary 2011-02-16, 10:21   #2489
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dzień dobry!

Miss, Bjuti, Mutny, podziwiam Waszą striptizową odwagę

Moją świadkową będzie moja przyjaciółka

Kamea, próbuj z tą pracą. Zawsze możesz zrezygnować, ni?

Czerwone paznokcie na rozmowę nieeee

A ja zaraz do małych do wieczora, bo starsza mała ma urodziny i koniecznie muszę zostać do tortu, heh

Akademia Malucha to nie to samo co bajkoczytania. Moje bajeczki mają być dla dzieci od 6 roku życia, niezależnie od AM, w weekendy, jako dodatkowa oferta Stacji
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:23   #2490
studi
Zakorzenienie

A u mnie świadkową będzie śiostra TŻ,a świdakiem nie wiem kto?nie mamy koncepcji

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości