Rossmann- część IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 06:41   #121
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann- część IX

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
ja zawsze patrzę w szpary między rzędami i coś tam widać czy ciemny czy jasny czy róż czy granat. no ale żeby znaleźć konkretny odcień to faktycznie trzeba się trochę namęczyć i wyciągać po kolei te które przeszły eliminacje ale strasznie denerwuje mnie też to że półka z lakierami jest bardzo nagrzana od lamp i lakiery ciepłe się robią. a nie wiem czy to dobrze na nie wpływa
mnie też te półki strasznie denerwują, bo nic nie widzę co tam z tyłu się skrywa.. mogliby ustawić je na półeczkach "schodkowych"

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:34   #122
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
też mi się podoba Asia, ale Asia nie jest dla wszystkich bo jest ciemniejsza od AF

a kolor AF na pewno nie ma nic wspólnego z pomarańczą czy żółcią, radzę wpisać sobie nazwę szminki w google, właśnie z odcieniem, na blogach po angielsku dziewcyzny robią ładne kolorystyczne porównania z tym kolorem
Tak,wiem, że Asia jest ciemniejsza Jestem brunetką i mam dość ciemne usta, więc dla mnie jest idealna
AF jest dla mnie za jasna.
Mam tutaj do was dziewczyny pytanie. Czy wam też te szminki podkreślają suche skórki/wysuszają usta? Jeśli tak to co z tym robicie? Ja często nakładam najpierw balsam, ale nie zawsze to dobrze wygląda.
orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:46   #123
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
Używałam wszystkich* oprócz tego fioletowego I powiem Ci, że z mocą bywa różnie. Chyba TEN był najłagodniejszy.

* wszystkich dostępnych w PL, bo widziałam gdzieś w necie pomarańczowy i waniliowy
ja miałam na samycm początku niebieski ( nie ten "stay white") i obecnie mam fioletowy . Jeszcze po drodze był Colgate Plax niebieski. Który wg Ciebie był najbardziej miętowy ? Bo kurka wciąż szukam.

Mam pytanie do dziewczyn używających blokera- tylko na noc go używacie, prawda?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:56   #124
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Tak,wiem, że Asia jest ciemniejsza Jestem brunetką i mam dość ciemne usta, więc dla mnie jest idealna
Mam tutaj do was dziewczyny pytanie. Czy wam też te szminki podkreślają suche skórki/wysuszają usta? Jeśli tak to co z tym robicie? Ja często nakładam najpierw balsam, ale nie zawsze to dobrze wygląda.
wysusza ja staram się zawsze, po szczotkowaniu zębów już taką czystą szczoteczką zrobić parę okrążeń na ustach, raz że jest to regularny peeling dla nich to dwa, że usta ożywają i nabierają taki malinowy odcień po tym albo balsam tisane albo pomadka alltera i dopiero na takie nawilżone usta nakładam AF
Stary 2011-02-16, 10:11   #125
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
wysusza również staram się nawilżać usta przed nałożeniem pomadki (balsamem tisane lub pomadką ochronną bebe)
albo używam pomadki z Catrice, która tak nie wysusza

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:21   #126
alice_91
Rozeznanie

Cytat:
Podkreśla Ja co jakiś czas robię sobie domowy peeling ust (pół łyżeczki miodu + pół łyżeczki cukru i masuję okrężnymi ruchami ok. 1-2 minuty ) i zazwyczaj na noc smaruję usta carmexem. Rano już wyglądają ładnie i można nakładać pomadkę
No tylko ostatnio coś leniwa jestem
alice_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:24   #127
gaga87
Zakorzenienie

Pytanie za 100 punktów Czy dostanę w R. ten podkład? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...za.html&next=1 (może ktoś wie jaka cena? )

i drugie pytanie - kojarzyłam, że jest w R. krem Siarkowa Moc. Patrzyłam wczoraj i za nic nie mogłam go znaleźć, a jak na złość nie było nawet kogo zapytać Gdzie go szukać?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:43   #128
arquettewska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów Czy dostanę w R. ten podkład? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...za.html&next=1 (może ktoś wie jaka cena? )
Jest na pewno. bodajże za 28 zł (?)

arquettewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:48   #129
Kasza Manna
Zakorzenienie

hahhahaha, widziałyście to? Co prawda już po walentynkach, ale... http://www.rossnet.pl/machina
Stary 2011-02-16, 10:51   #130
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Zakupilam dzisiaj dezodorant Fa w kulce. Jedna rzecz mnie zaskoczyla a mianowicie ceny Isany. Jeszcze na jesieni kupowalam Isanę w kulce za 3zl z groszami a dzisiaj bylo juz 4,19zł....
oj podrożały produkty Isany myślę, że ze względu na zwiększoną popularność. niedawno przez przypadek trafiłam na zdjęcia gazetki promocyjnej sprzed kilku lat i krem oliwkowy do ciała kosztował wtedy normalnie ok. 7 zł, a teraz 9,29 zł i nigdy go nie ma w promocji

Cytat:

i drugie pytanie - kojarzyłam, że jest w R. krem Siarkowa Moc. Patrzyłam wczoraj i za nic nie mogłam go znaleźć, a jak na złość nie było nawet kogo zapytać Gdzie go szukać?
podkład jest, cena to chyba coś około dwudziestu kilku zł, ale głowy nie dam. powinnien stać koło podkładów Lirene czyli za kremami

a Siarkowa Moc jest (przynajmniej u mnie) tam gdzie pudry Synergen i cała młodzieżówka, zmienili opakowania na rzucające się bardziej w oczy, może Ci będzie łatwiej http://static.uroda.com/img/upload/0...M_krem_new.jpg

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
hahhahaha, widziałyście to? Co prawda już po walentynkach, ale... http://www.rossnet.pl/machina
hehe dobre

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust

Edytowane przez actriz
Czas edycji: 2011-02-16 o 10:55
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:05   #131
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...823&prId=71994
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:14   #132
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Hava- to nie tylko kosmetyki Isany podrozaly, przez ten podniesiony vat wszystko podrozalo. W zeszlym roku jesienia blyszczy glam-shine L'oreala kosztowal 25.99zl a teraz kosztuje 29.99zl. Tak samo jest z farbami castinga i innymi produktami.
I nie ma co liczyc, ze ceny beda tansze to wszystko bedzie sie robilo coraz drozsze.
Dlatego jedyne co nam zostalo to sledzenie gazetek promocyjnych i wychwytywanie okazji, gdzie bedziemy mogli cos kupic po promocyjnej cenie.
Kiedys jak poszlam z 50zl do drogerii to moglam nakupic tyle rzeczy a teraz?? kupie tylko waciki, zel do mycia twarzy, jakies maseczki w saszetkach, antyperspirant i balsam i juz 50zl. A co mowic o kosmetyce kolorowej( dobry podklad, tusz do rzes, blyszczyk, cienie??).
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:27   #133
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arquettewska Pokaż wiadomość
Jest na pewno. bodajże za 28 zł (?)
dzięki za odpowiedź!x
Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
podkład jest, cena to chyba coś około dwudziestu kilku zł, ale głowy nie dam. powinnien stać koło podkładów Lirene czyli za kremami

a Siarkowa Moc jest (przynajmniej u mnie) tam gdzie pudry Synergen i cała młodzieżówka, zmienili opakowania na rzucające się bardziej w oczy, może Ci będzie łatwiej http://static.uroda.com/img/upload/0...M_krem_new.jpg
czyli przeczucie mnie nie myliło, że właśnie tam powinnam szukać... widocznie musiało go nie być [no chyba, że mi się wybitnie rzuciło na oczy ]

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
dzięki normalnie jakiś niemyślący dzień dziś mam, że nie wpadłam, że tak można sprawdzić... :/

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Z tego co się orientuję można go dostać tylko w aptece

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:34   #134
Sunday Rose
Zakorzenienie

Ja bloker kupiłam w realu
Stary 2011-02-16, 11:38   #135
spika
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
W Rossmannie nie widziałam, ale powinnaś dostać go w Realu (za jakieś 7zł).
spika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:00   #136
actriz
Zadomowienie

kurczę no szukałam tej odżywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...iu.html&next=1 w Ross, Naturze, Realu, Kauflandzie, Tesco i nigdzie nie ma ktokolwiek widział, ktokolwiek wie gdzie ją mogę nabyć?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-c.html&next=1 a ten specyfik ile kosztuje? i czy nawilża też skórki wokół paznokci? bo widzę, że ma niesamowicie pozytywne opinie i kusi oj kusi

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:01   #137
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
ja chcę go kupić już od baaardzo dawna ale zawsze jak jestem na zakupach to zapominam do apteki zajść (albo na odpowiedni dział w hipermarkecie ) może kiedyś mi się uda
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:02   #138
Sunday Rose
Zakorzenienie

Sklepy Społem na 100% są odżywki z tej serii
Stary 2011-02-16, 12:10   #139
ouuGlamour
Wtajemniczenie

dziewczyny a czy możecie coś powiedzieć na temat maseczek z siarkowej mocy?

przesuszają? odpowiednie są dla skóry wrażliwej? no i przede wszystkim, jak działanie?
ouuGlamour jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 12:18   #140
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
Treść usunięta
Wg mnie pomaga- mój Tż ma nadmierną potliwość, więc mu kupiłam i teraz wciąż pachy suche, jest zachwycony. Wcześniej używał antyperspirantu w kremie Vichy, który nic nie dawał. Sama też kupiłam ziaję, bo czasem rano zapominam użyć mojej kulki nivea i sie psychicznie z tym źle czuje, a teraz Zajka 2 razy w tygodniu i spokój. Moją współlokatorkę bardzo to dziwi, chyba sądzi,że nie dbam o higienę(dezodorant 2 razy w tygodniu?!)
Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:42   #141
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-c.html&next=1 a ten specyfik ile kosztuje? i czy nawilża też skórki wokół paznokci? bo widzę, że ma niesamowicie pozytywne opinie i kusi oj kusi
ok 5zł kosztuje i przy regularnym stosowaniu wpływa również na skórki wokół paznokci ogólnie to polecam tą odżywkę. szkoda tylko, że nie oduczyła mnie obgryzać paznokci.. ;/

Dla dziewczyn z Wrocławia, ja swój Bloker Ziaji kupiłam w aptece na dworcu autobusowym za 8,50.
Stosuje się go na noc oczywiście, trochę piecze i podrażnia, ale na szczęście jak się drapie to nie do krwi heh właśnie wczoraj wieczorem go użyłam, chyba po raz 4
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:42   #142
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francuska Fantazja Pokaż wiadomość
Wg mnie pomaga- mój Tż ma nadmierną potliwość, więc mu kupiłam i teraz wciąż pachy suche, jest zachwycony. Wcześniej używał antyperspirantu w kremie Vichy, który nic nie dawał. Sama też kupiłam ziaję, bo czasem rano zapominam użyć mojej kulki nivea i sie psychicznie z tym źle czuje, a teraz Zajka 2 razy w tygodniu i spokój. Moją współlokatorkę bardzo to dziwi, chyba sądzi,że nie dbam o higienę(dezodorant 2 razy w tygodniu?!)
ja też sobie bloker Ziaji bardzo chwalę, a dziś kupiłam dla brata - będzie próbował, jak podziała na męską pachę... Bloker jest trudno dostępny (w moim mieście), najlepiej szukać w małych drogeriach

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:59   #143
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Ja ostatnio dorwałam kulke lirene za 3,89 jakoś

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Hmmm tak sie zastanawiam czy ten ziajowy bloker nie ma jakiś skutków ubocznych
Wiadomo,zwykły antyperspirant na noc zmywamy i skróra oddycha a tak to ciagle się dusi?
Gdzieś to przeciez musi mieć ujście..
Nurtuje mnie to ciagle i na razie nie jestem przekonana do takich blokerów.

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:16   #144
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
A propo lakierów z wibo- te do frencza są dobre? Jaki kolorek polecacie? Bo właśnie kończy mi się ukochany Inglot 82, a muszę z lekka oszczędzać, więc pomyślałam o wibo.

Ponawiam moje pytanie.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość

Hmmm tak sie zastanawiam czy ten ziajowy bloker nie ma jakiś skutków ubocznych
Wiadomo,zwykły antyperspirant na noc zmywamy i skróra oddycha a tak to ciagle się dusi?
Gdzieś to przeciez musi mieć ujście..
Nurtuje mnie to ciagle i na razie nie jestem przekonana do takich blokerów.
Bloker Ziaji zawiera chlorek glinu w większym stężeniu niż w zwykłych antyperspirantach. Wg mnie jest już kosmeceutykiem- coś z pogranicza kosmetyku, a leku. W sumie zawiera tylko jedna substancję aktywną, żadnych innych cudów, więc to jest jego wielkim plusem. Ponadto zawiera glicerol, który nawilża naszą skórę, więc nie powoduje przesuszenia. Sądzę, że skóra normalnie "oddycha", transpiracja zachodzi normalnie, tylko w stopniu przez nas nie zauważalnym.
Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:16   #145
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze że nie pamiętam, ale za około 28 zł mają być. W czwartek Ci dokładniej napiszę
oki

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:20   #146
cypressangel
Zakorzenienie

Bloker Ziaja jest dostępny w Realu w cenie ok. 6 zł - przynajmniej ja za tyle ostatnio kupiłam

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:27   #147
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam moje pytanie.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Bloker Ziaji zawiera chlorek glinu w większym stężeniu niż w zwykłych antyperspirantach. Wg mnie jest już kosmeceutykiem- coś z pogranicza kosmetyku, a leku. W sumie zawiera tylko jedna substancję aktywną, żadnych innych cudów, więc to jest jego wielkim plusem. Ponadto zawiera glicerol, który nawilża naszą skórę, więc nie powoduje przesuszenia. Sądzę, że skóra normalnie "oddycha", transpiracja zachodzi normalnie, tylko w stopniu przez nas nie zauważalnym.
Dzięki za przybliżenie

Stary 2011-02-16, 13:31   #148
kayra
Zadomowienie

Ja Bloker kupiłam w aptece za niecałe 7zł. Również polecam, jak dla mnie super.
kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:39   #149
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
No właśnie zastanawiała mnie ta "inna droga".
Co jak co ,ale nie chciałabym żeby te wszystkie toksyny wyłaziły np. poprzez twarz

Stary 2011-02-16, 13:44   #150
Sahira
Rozeznanie

Nie wiem, czy w dobrym wątku pytam - wiecie może do kiedy obowiązuje aktualna promocja (ta od 10 lutego)?
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości