Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 14:51   #1591
Kitka:)
CABIN CREW

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.VI

[QUOTE=blondi1985;25131740]
Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Wiesz we wrześniu bodajże też tak się spotkali i byłam zła na niego, ale co wyszło przez to? Że ja przesadzam i zazdrosna za bardzo jestem, i że wstyd mu robię... . Nie chce się z nim znowu o to kłócić. Mam zamiar mu zaproponować, żebyśmy się w większym gronie spotkali w sumie często tak właśnie robimy. Zdenerwowało mnie jeszcze to, że on nie ma pieniędzy, a chce iść tam gdzie jest drogo i jej postawić... . A nie ma kasy, żeby ze mną na koncert iść.

No nie żartuj, mi by się to nie podobało, po co on chce iśc tam gdzie jest drogo? przeciez nie musi jej chyba imponować Rozumiem, że nie chcesz się z nim kłucić ale z tym to już trochę przesada.
zgadzam się... kurczę to jest bardzo nie fair... i masz prawo być o to zła... jestem ciekawa jak on by zareagował gdybys Ty go w takiej sytuacji postawiła....

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:55   #1592
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Wiesz we wrześniu bodajże też tak się spotkali i byłam zła na niego, ale co wyszło przez to? Że ja przesadzam i zazdrosna za bardzo jestem, i że wstyd mu robię... . Nie chce się z nim znowu o to kłócić. Mam zamiar mu zaproponować, żebyśmy się w większym gronie spotkali w sumie często tak właśnie robimy. Zdenerwowało mnie jeszcze to, że on nie ma pieniędzy, a chce iść tam gdzie jest drogo i jej postawić... . A nie ma kasy, żeby ze mną na koncert iść.
przepraszam, że tak się wetnę w rozmowę, ale u mnie to by nie przeszło... w ogóle nie byłoby mowy żeby mój chłopak spotykał się ze swoją ex która kiedyś bardzo kochał no kurde, po co mu to? może zapytaj swojego Tżta dlaczego spotyka się (mając Ciebie) ze swoją ex miłością? czego szuka u niej? mam nadzieję, że nie tęskni?

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:59   #1593
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
przepraszam, że tak się wetnę w rozmowę, ale u mnie to by nie przeszło... w ogóle nie byłoby mowy żeby mój chłopak spotykał się ze swoją ex która kiedyś bardzo kochał no kurde, po co mu to? może zapytaj swojego Tżta dlaczego spotyka się (mając Ciebie) ze swoją ex miłością? czego szuka u niej? mam nadzieję, że nie tęskni?
Nie masz za co przepraszać.
Wiecie on z nią nigdy nie był. Tylko kiedyś bardzo się o nią starał. Taka młodzieńcza miłość, a teraz się przyjaźnią... .
Jak tylko się spotkamy to muszę z nim o tym pogadać.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:05   #1594
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

angelinmyheart moim zdaniem to też przesada, nie wyobrażam sobie tego u siebie koniecznie z nim pogadaj, u mnie koleś już miałby przesrane

Chyba zdecyduję się na linię lotniczą Wizz Air bo samoloty mi się podobają w tej chwili bilety są za 796 zł dla dwóch osób w obie strony. Nie wiem czy to dużo czy mało aa i możecie mi jeszcze powiedzieć co to są te opłaty transakcyjne?

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:10   #1595
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
angelinmyheart moim zdaniem to też przesada, nie wyobrażam sobie tego u siebie koniecznie z nim pogadaj, u mnie koleś już miałby przesrane

Chyba zdecyduję się na linię lotniczą Wizz Air bo samoloty mi się podobają w tej chwili bilety są za 796 zł dla dwóch osób w obie strony. Nie wiem czy to dużo czy mało aa i możecie mi jeszcze powiedzieć co to są te opłaty transakcyjne?
kiedyś, do Londynu, tydzień przed wylotem zapłaciłam za dwa bilety w obie strony ok 1400zł
edit: też wizzair'em

Edytowane przez buahhot
Czas edycji: 2011-02-16 o 15:12
Stary 2011-02-16, 15:23   #1596
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Hej

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
jakiego?

nie wiem jak to wytlumaczyc, ale ja patrzac na zdjecie czyjes staram sie kopiowac, najpierw mysle co i jak i to robie, a technikiem wykonuje praktycznie zawsze taka sama jak na zdjeciach mysle, ze widac co i jak nakladam. jasne, moge zrobic rozpiske jezeli Ci to pomoze, tylko musisz mi powiedziec ktorego

ogolnie zawsze uzywam cienia bazowego bialego i zawsze podkreslam nim luk brwiowy. i mam dwa style, ktore stosuje w cieniowaniu.
1 to:
na ruchoma powieke od zewnetrznego kacika nakladam najpierw ciemny cien, pozniej jasniejsniejszy i najasniejszy, wszystkie kolory lacze tym najasniejszym. jezeli uzywam tylko 1 lub 2 kolorow, to cieniuje tym najasniejszym czyli bialym bazowym.
2 to:
ruchomej powieki nie tykam, powyzej nie czyli na nie ruchoma nakladam cien w identycznej kolejnosci jak przy sposobie 1. czesto uzywam tylko jednego cienia lub w tym miejscu muskam tylko rozem/bronzerem jezeli wykonuje makijaz takie delikatny-dziewczecy

jezeli nudz ami sie te dwa sposoby to wymyslam trzeci i po prostu je lacze, jak to pokazalam na ostatnim filmiku.

ot, cala filozofia
ja naprawde nie robie nic szczegolnego, robie jak mysle, stad wiele bledow mam i dziewczyny na MM mnie poprawiaja, wciaz sie ucze, warto pokazac swoj makiajz, wtedy latwiej doradzic, mi to pomoglo

co do TZta, my sie dobralismy i chodzimy czesto jesc, tak raz na tyg, srednio dwa, dlatego ze ja nie robie sprzeciwu. Inni nasi znajomi tez by chodzili, ale dziewczyny ciagle na diecie itp, ja nie mam z tym problemu, bo ja moge cwiczyc mi to nie przeszkadza, ale dobrego jedzenia nigdy sobie nie odmowie, dlatego TZ jest zadowolony, bo wie ze pizze zawsze zjem
Dziękuję
A jakich uzywasz kosmetyków? chodzi mi szczególnie o podkład, puder jakie mozesz polecić?
Ja nie jestem na diecie, lubię wyjść gdzieś od czasu do czasu ale to chyba jak zmienię faceta

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:33   #1597
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Hej

Dziękuję
A jakich uzywasz kosmetyków? chodzi mi szczególnie o podkład, puder jakie mozesz polecić?
Ja nie jestem na diecie, lubię wyjść gdzieś od czasu do czasu ale to chyba jak zmienię faceta

a twój nie lubi wychodzić ???

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2011-02-16, 15:34   #1598
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Właśnie Was nadrabiam bo wczoraj już nie miałam kiedy wejść bo jednak jak mi się oko na chwilę zamkneło to obudziłam się o 23, poszłam się umyć i dalej spać

Jakis mam taki zły dzień dziś, a dodatkowo usłyszałam od babci, że mam ćwiczyć bo mam za grube uda

Stary 2011-02-16, 15:39   #1599
CABIN CREW

Cytat:
Właśnie Was nadrabiam bo wczoraj już nie miałam kiedy wejść bo jednak jak mi się oko na chwilę zamkneło to obudziłam się o 23, poszłam się umyć i dalej spać

Jakis mam taki zły dzień dziś, a dodatkowo usłyszałam od babci, że mam ćwiczyć bo mam za grube uda
nie przejmuj się takimi słowami zresztą- na fotkach nie masz....

ZALATANA......
Stary 2011-02-16, 15:49   #1600
Kluska20
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za taki miłe przywitanie Dopiero teraz wróciłam do TŻ-ta i mogę Was nadrobić Nie mam dzisiaj humoru,jestem taka zła,że mam ochotę gryźć ściany ale to dłuuuuga historia i może kiedyś Wam o tym opowiem Raczej nie chciałabym nic w sobie zmienić.Podobam się sobie taka jaka jestem.Może jestem dziwna ale nie widzę w sobie(w wyglądzie) aż takich niedoskonałości,które chciałabym usunąć/zmienić.No może chciałabym mieć bielsze zęby ale próbowałam już pasków Crest,Blend-a-med i Białej Perły i wszystko przynosiło mierne rezultaty a na wybielanie w gabinecie dentystycznym zwyczajnie mnie nie stać Dostałam od TŻ-ta na Walentynki buty.Takie piękne,że aż dech zapiera Oczywiście nie muszą się Wam podobać ale dla mnie są idealne To te:http://www.stylowebutki.pl/products/...my-bezowe.html
Kluska20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:54   #1601
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Witam nowe koleżanki

Alessandra dziękuję za życzenia, kochana jesteś

Cate współczuję i rozumiem mnie to czeka za parę dni

Cytat:
Ha ha "to niech inny ją podrapie". Wiesz ona ma dla niego jakąś niespodziankę i tak chcą się spotkać, żeby pogadać. Widocznie ją lubi, ale jak dla mnie to można zawsze spotkać się w większym gronie. Ja z żadnych kolegą, który kiedyś do mnie coś czuł lub odwrotnie nie spotykam się sam na sam.
ps. Ten jego przyjaciel i mój był we mnie kiedyś zakochany, ale ja w nim nigdy.

Jakie offa zrobiłam. Wybaczcie dziewczyny.
Co za wredna dziewucha, oczy bym jej wydrapała tak nagle ma coś dla niego, pffff utrzymują aż taki kontakt czy co?

Tillavanilla dziękuję za życzenia

Cytat:
OOOO to tego by mój już nie przeżył dla mnie nie ma kasy by jakoś czas ze mną spędzić a dla innej ma, co to ma być?!

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
a twój nie lubi wychodzić ???
Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
nie przejmuj się takimi słowami zresztą- na fotkach nie masz....
Co do Tż - jak się poznawaliśmy to lubił ja wiem, że nie ma kasy ale kurczę... mógłby pomyśleć zrobić jak kiedyś jakiejś sałatki zrobić albo jakoś wygospodarować choćby 20 zł.
A co do tych słów, to dziękuję ale boli mnie to bo moja siostra jest grubsza ode mnie i nic takiego nie słyszy, poza tym przyszłam umeczona z pracy, całe 8 godz. przestałam na kasie a jestem przed okresem więc tak mnie bolą krzyże że masakra, ale żadnego współczucia się nie doczekałam
Ech.... naprawdę ja już mam dość życia i to coraz bardziej....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 15:59   #1602
Kalpana
Zakorzenienie

Caate wspominałaś, że masz biały cień z Vipery. A możesz powiedzieć który? Ten matowy czy ten perłowy?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:10   #1603
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kluska20 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za taki miłe przywitanie Dopiero teraz wróciłam do TŻ-ta i mogę Was nadrobić Nie mam dzisiaj humoru,jestem taka zła,że mam ochotę gryźć ściany ale to dłuuuuga historia i może kiedyś Wam o tym opowiem Raczej nie chciałabym nic w sobie zmienić.Podobam się sobie taka jaka jestem.Może jestem dziwna ale nie widzę w sobie(w wyglądzie) aż takich niedoskonałości,które chciałabym usunąć/zmienić.No może chciałabym mieć bielsze zęby ale próbowałam już pasków Crest,Blend-a-med i Białej Perły i wszystko przynosiło mierne rezultaty a na wybielanie w gabinecie dentystycznym zwyczajnie mnie nie stać Dostałam od TŻ-ta na Walentynki buty.Takie piękne,że aż dech zapiera Oczywiście nie muszą się Wam podobać ale dla mnie są idealne To te:http://www.stylowebutki.pl/products/...my-bezowe.html
o kurczę jakie cudne te butki z resztą ja to bym połowę butów wykupiła na tej stronie

Stary 2011-02-16, 16:13   #1604
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
o tak, te butki wiele razy się przewijały na wizażu wygodne są?

E.J. Nie przejmuj sie takim gadaniem

Stary 2011-02-16, 16:18   #1605
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

buahhot dziękuję

No nic, pójdę, poczytam coś, może mi to trochę poprawi humor o i jeszcze dobrej kawki sobie zrobię Miałam się zając ang. ale nie mam weny

Aha!! Kluska20 cześć Ładne buty, a Tż odważny że Ci kupił podobno jak facet kupi kobiecie buty to ona w nich od niego odejdzie u mnie się sprawdziło kiedyś, ale nie chcę Cię straszyć, tak mi się jakoś skojarzyło

Stary 2011-02-16, 16:23   #1606
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
buahhot dziękuję

No nic, pójdę, poczytam coś, może mi to trochę poprawi humor o i jeszcze dobrej kawki sobie zrobię Miałam się zając ang. ale nie mam weny

Aha!! Kluska20 cześć Ładne buty, a Tż odważny że Ci kupił podobno jak facet kupi kobiecie buty to ona w nich od niego odejdzie u mnie się sprawdziło kiedyś, ale nie chcę Cię straszyć, tak mi się jakoś skojarzyło
też słyszałam o tym

Stary 2011-02-16, 16:27   #1607
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe są

eh chyba nigdy Was nie nadrobię...

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:29   #1608
buahhot
Marcelover ♥♥♥

właśnie umyłam wszystkie pędzle, będą teraz piękne i pachnące

Stary 2011-02-16, 16:35   #1609
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość

party_girl7 - jezu, ja nie mogę się napatrzeć na Twoje włosy i Twoje ciało, ta figura, chyba aż sobie zapiszę jakieś Twoje zdjęcie na komputerze i będzie moją motywacją, mogę? Jesteś przepiękna, no boska po prostu I do tego z natury tak masz, no bomba!! Widzę, że masz w podpisie IZO - z tego co dobrze kojarzę, to to skrót od retinoidów doustnych prawda? I jak efekty?? I ogólnie jakbyś opisała od czego się zaczęło to branie tych tabletek i czy jest taki problem z dostaniem ich, jak działają, skutki uboczne itd itp. no wszystko dosłownie, to byłabym ogromnie wdzięczna ] I widzę, że też masz ten sam pędzelek z Pixie co ja i tak samo zadowolona jesteś
jejku dziekuje,strasznie mi milo mozesz sobie cos zapisac ale prosze zeby absolutnie nie wpadlo to w jakies niepowolane rece

tak chodzi o izotretynoine doustna, bralam przez pol roku izotek i tretinex na zmiane. informacji na ten temat jest duzo, to obszerny temat bardzo... chodze do lekarza od dobrych 5 lat, w koncu zmienilam derme i powiedziala ze dla mnie jedynym wyjsciem jest wlasnie izo, mialam czas zeby sie zastanowic bo leczenie jest bardzo kosztowne a ja nie pracowalam wtedy. ale zdecydowalam sie, bylo ciezko ale jestem mega zadowolona, mam piekna cere! pozostaly tylko blizny, zaskorniki, rozszerzone pory, ale to przy przyplywie gotowki zlikwiduje za pomoca kwasow i mikrodermabrazji. Skutkow ubocznych jest masa przy takim leczeniu, kazdy przechodzi inaczej.. m. in.:
-Lek wykazuje działanie teratogenne, a więc zastosowany w ciąży może spowodować wystąpienie bardzo ciężkich wad rozwojowych u dziecka. Dlatego niezbędne jest stosowanie skutecznej antykoncepcji przez 1 miesiąc poprzedzający rozpoczęcie leczenia, przez cały okres przyjmowania leku oraz 4 tygodnie po zakończeniu terapii (do całkowitego wyeliminowania leku i jego metabolitów). Kobiety są zobowiązane do comiesięcznego wykonywania testów ciążowych i przedstawiania ich wyników podczas wizyty u dermatologa.
-Najczęstsze działania niepożądane izotretynoiny dotyczą skóry i błon śluzowych. U 96% pacjentów występuje zapalenie czerwieni warg. Przez wielu specjalistów uważane jest ono za swoisty marker powodzenia terapii. Brak tego objawu może świadczyć o zbyt niskiej dawce przyjmowanej przez pacjenta.
-Podczas przyjmowania izotretynoiny dochodzi do zmniejszenia produkcji łez i zmiany w ich składzie chemicznym, w związku z czym pojawia się suchość spojówek. Dlatego każdemu pacjentowi leczonemu izotretynoiną zaleca się stosowanie sztucznych łez.Sporadycznie podczas stosowania doustnej izotretynoiny może dochodzić do zaburzeń widzenia zmierzchowego (tzw.kurzej ślepoty) i barwnego.
-U 1 na 200 pacjentów leczonych doustną izotretynoiną może dojść do silnego bólu głowy połączonego z zaburzeniami widzenia lub nudnościami.
-U 25% pacjentów dochodzi do wzrostu poziomu trójglicerydów (TG) i/lub cholesterolu, najczęściej w okresie pierwszych 2 mies. terapii. Powyższe zaburzenia mają charakter odwracalny i dotyczą głównie osób z nadwagą oraz tych, które miały podwyższone wartości przed rozpoczęciem leczenia. Rzadko wzrost poziomu cholesterolu i trójglicerydów przekracza 2-krotnie górną granicę normy.

ja mialam bardzo wysoki zly cholesterol mimo iz jestem szczupla- musiala zrezygnowac ze smazonych potraw, z fast foodow, jedynie gotowane mieso itp...
Zalecenia dietetyczne w przypadku wzrostu poziomu trójglicerydów / cholesterolu:
  1. Wystrzegać się fast-foodów.
  2. Spożywać dużo warzyw i owoców.
  3. Wybierać produkty z pełnego ziarna, bogate w błonnik, np. płatki owsiane, owoce cytrusowe, jabłka, warzywa i nasiona roślin strączkowych.
  4. Przynajmniej 2 razy w tyg. spożywać ryby (najlepiej tłuste).
  5. Mięso ograniczyć do drobiu i cielęciny.
  6. Nabiał – tylko produkty ubogotłuszczowe
  7. Spożywać naturalne sterole zawarte w orzechach i olejach roślinnych (znacząco obniżają poziom cholesterolu LDL).
  8. Ograniczyć spożycie węglowodanów łatwo przyswajalnych (batony, ciastka).
  9. Zmniejszyć spożycie napojów z dodatkiem cukru.
  10. Żadnego alkoholu!
nie wolno oddawac krwi. Strasznie wysuszona byla twarz a usta bez pomadki ochronnej nie dawaly rady nawet pol godziny...
"podczas przyjmowania izotretynoiny skóra dodatkowo powinna być zabezpieczona fotoprotektorem, gdyż jest bardziej skłonna do podrażnień i poparzeń."musialam sie smarowac filtrami caly czas.
Ale i tak ciesze sie ze przez to przeszlam i dalam rady bo bez tego nigdy nie pozbylabym sie mojej szpetnej cery... naprawde, mam zdjecia z przed kuracji-po prostu masakra! mozna sie wystraszyc.. ale to juz za mna i mam nadzieje ze juz nigdy nie wroci.

To tyle co mi sie przypomnialo, bo skonczylam kuracje pol roku temu

chyba niedlugo zaczne praktyki wiec moge znowu nie miec czasu na wizaz, ale wroce na pewno jutro jade na rozmowe do szkolnego osrodka kariery(jestem doradca zawodowym) i tam chyba odbede miesiac praktyk.

Kluska piekne buty!!! moj tez jak mi kiedys kupowal buty to sie wahal bo wlasnie mialam w nich od niego odejsc a znamy juz date slubu wiec poki co sie nie sprawdza...

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2011-02-16 o 16:39
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 16:39   #1610
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

chce wszystkie buty z załączników
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obrazek1.jpg (34,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obrazek2.jpg (25,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obrazek3.jpg (43,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obrazek4.jpg (46,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obrazek5.jpg (37,2 KB, 2 załadowań)

Stary 2011-02-16, 16:42   #1611
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
jejku dziekuje,strasznie mi milo mozesz sobie cos zapisac ale prosze zeby absolutnie nie wpadlo to w jakies niepowolane rece

tak chodzi o izotretynoine doustna, bralam przez pol roku izotek i tretinex na zmiane. informacji na ten temat jest duzo, to obszerny temat bardzo... chodze do lekarza od dobrych 5 lat, w koncu zmienilam derme i powiedziala ze dla mnie jedynym wyjsciem jest wlasnie izo, mialam czas zeby sie zastanowic bo leczenie jest bardzo kosztowne a ja nie pracowalam wtedy. ale zdecydowalam sie, bylo ciezko ale jestem mega zadowolona, mam piekna cere! pozostaly tylko blizny, zaskorniki, rozszerzone pory, ale to przy przyplywie gotowki zlikwiduje za pomoca kwasow i mikrodermabrazji. Skutkow ubocznych jest masa przy takim leczeniu, kazdy przechodzi inaczej.. m. in.:
-Lek wykazuje działanie teratogenne, a więc zastosowany w ciąży może spowodować wystąpienie bardzo ciężkich wad rozwojowych u dziecka. Dlatego niezbędne jest stosowanie skutecznej antykoncepcji przez 1 miesiąc poprzedzający rozpoczęcie leczenia, przez cały okres przyjmowania leku oraz 4 tygodnie po zakończeniu terapii (do całkowitego wyeliminowania leku i jego metabolitów). Kobiety są zobowiązane do comiesięcznego wykonywania testów ciążowych i przedstawiania ich wyników podczas wizyty u dermatologa.
-Najczęstsze działania niepożądane izotretynoiny dotyczą skóry i błon śluzowych. U 96% pacjentów występuje zapalenie czerwieni warg. Przez wielu specjalistów uważane jest ono za swoisty marker powodzenia terapii. Brak tego objawu może świadczyć o zbyt niskiej dawce przyjmowanej przez pacjenta.
-Podczas przyjmowania izotretynoiny dochodzi do zmniejszenia produkcji łez i zmiany w ich składzie chemicznym, w związku z czym pojawia się suchość spojówek. Dlatego każdemu pacjentowi leczonemu izotretynoiną zaleca się stosowanie sztucznych łez.Sporadycznie podczas stosowania doustnej izotretynoiny może dochodzić do zaburzeń widzenia zmierzchowego (tzw.kurzej ślepoty) i barwnego.
-U 1 na 200 pacjentów leczonych doustną izotretynoiną może dojść do silnego bólu głowy połączonego z zaburzeniami widzenia lub nudnościami.
-U 25% pacjentów dochodzi do wzrostu poziomu trójglicerydów (TG) i/lub cholesterolu, najczęściej w okresie pierwszych 2 mies. terapii. Powyższe zaburzenia mają charakter odwracalny i dotyczą głównie osób z nadwagą oraz tych, które miały podwyższone wartości przed rozpoczęciem leczenia. Rzadko wzrost poziomu cholesterolu i trójglicerydów przekracza 2-krotnie górną granicę normy.

ja mialam bardzo wysoki zly cholesterol mimo iz jestem szczupla- musiala zrezygnowac ze smazonych potraw, z fast foodow, jedynie gotowane mieso itp...
Zalecenia dietetyczne w przypadku wzrostu poziomu trójglicerydów / cholesterolu:
  1. Wystrzegać się fast-foodów.
  2. Spożywać dużo warzyw i owoców.
  3. Wybierać produkty z pełnego ziarna, bogate w błonnik, np. płatki owsiane, owoce cytrusowe, jabłka, warzywa i nasiona roślin strączkowych.
  4. Przynajmniej 2 razy w tyg. spożywać ryby (najlepiej tłuste).
  5. Mięso ograniczyć do drobiu i cielęciny.
  6. Nabiał – tylko produkty ubogotłuszczowe
  7. Spożywać naturalne sterole zawarte w orzechach i olejach roślinnych (znacząco obniżają poziom cholesterolu LDL).
  8. Ograniczyć spożycie węglowodanów łatwo przyswajalnych (batony, ciastka).
  9. Zmniejszyć spożycie napojów z dodatkiem cukru.
  10. Żadnego alkoholu!
nie wolno oddawac krwi. Strasznie wysuszona byla twarz a usta bez pomadki ochronnej nie dawaly rady nawet pol godziny...
"podczas przyjmowania izotretynoiny skóra dodatkowo powinna być zabezpieczona fotoprotektorem, gdyż jest bardziej skłonna do podrażnień i poparzeń."musialam sie smarowac filtrami caly czas.
Ale i tak ciesze sie ze przez to przeszlam i dalam rady bo bez tego nigdy nie pozbylabym sie mojej szpetnej cery... naprawde, mam zdjecia z przed kuracji-po prostu masakra! mozna sie wystraszyc.. ale to juz za mna i mam nadzieje ze juz nigdy nie wroci.

To tyle co mi sie przypomnialo, bo skonczylam kuracje pol roku temu

chyba niedlugo zaczne praktyki wiec moge znowu nie miec czasu na wizaz, ale wroce na pewno jutro jade na rozmowe do szkolnego osrodka kariery(jestem doradca zawodowym) i tam chyba odbede miesiac praktyk.

Kluska piekne buty!!! moj tez jak mi kiedys kupowal buty to sie wahal bo wlasnie mialam w nich od niego odejsc a znamy juz date slubu wiec poki co sie nie sprawdza...
podziwiam Cie za tą kurację, bo podejrzewam że miała jeszcze więcej skutków ubocznych ale czego się nie robi dla pieknej cery, poza tym masz śliczną buzię
jesteś doradcą zawodowym tzn? gdzie pracujesz jesli można spytać?

Stary 2011-02-16, 16:45   #1612
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
2,3,4

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:50   #1613
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

moje łupy dzisiejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0563.jpg (91,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0564.jpg (100,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0565.jpg (135,6 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-02-16, 16:52   #1614
loluska
Zakorzenienie

Hej piękne Ja juz po zajęciach, do książek tez już zajrzałam...O kolejne zaliczenia do przodu , jutro natomiast następne dwa... anatomia i fizjoterapia

Musze się pochwalić, nie myłam wczoraj głowy i jakoś przeżyłam, chociaż czułam się fatalnie :P poza tym zakupiłam dwie takie frotki - aksamitki, którymi będę je następnym razem spinać.

Kluska20, chocolattes; cześć

Kluska20 piękne buty

tillavanilla
na razie pomysł cięcia znikł, postaram się zrobić wszystko żeby były w lepszej kondycji a co do hh ja nie umiem nim kręcić :p tzn mam ten zwykły i porażka
zielone_oko
koniecznie pochwal sie nową fryzurką a juz wiesz co będziesz robić?

E.J
nie przejmuj się gadaniem babci olej zwyczajnie cieplutkim moczem XD

caate
na mokro nie można rozczesywać włosów? zawsze tak robiłam i widzę że kolejny błąd... tylko co w takim razie z nimi zrobić po umyciu? i jak i czym je wysuszyć? Wydaje mi się że gdybym nie rozczesała, po wyschnięciu każdy byłby w inną stronę...

angelinmyheart
ja bym sobie zdecydowanie na takie coś nie pozwoliła nie wiem randka? no bo jak to nazwać? tym bardziej jeśli piszesz że kiedyś bardzo mu na niej zależało... jak on by się czuł w takiej sytuacji? słow mi brakuje... nie pozwalaj sobie na takie traktowanie

Shadii
tzn, ja zawsze słyszałam że włosy powinno się myć tyle ile potrzebują, ja swoje przyzwyczaiłam do codziennego mycia, bo kolejnego dnia sa juz takie nieświeże. No ale w ostatnim czasie zauważyłam że zbyt częstym właśnie oczyszczaniem, przesuszyłam je dostałam łupieżu, głowa mnie swędzi, no i skóra nawet łuszczy mi się delikatnie nad czołem, na lini włosów... więc po prostu przedobrzyłam

Kitka
oj to wypasione masz to hh kiedyś sobie takie fundnę najpierw muszę swoją listę wprawić w posiadanie, zaraz zabieram się za spisywanie

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:54   #1615
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam Cie za tą kurację, bo podejrzewam że miała jeszcze więcej skutków ubocznych ale czego się nie robi dla pieknej cery, poza tym masz śliczną buzię
jesteś doradcą zawodowym tzn? gdzie pracujesz jesli można spytać?
dziekuje
wlasnie ze jeszcze nigdzie nie pracuje, bo dopiero koncze studia na tym kierunku- pedagogika socjalna z doradztwem zawodowym. I nie szukam pracy na stale bo chyba sie bede wyprowadzala po slubie... Ale nie wiem czy chce pracowac w tym zawodzie... chyba pojde na jakas administracje czy cos bo to jest bardziej dla mnie
Cytat:
Stary 2011-02-16, 16:55   #1616
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

E.J nie przejmuj sie wygladasz rewelacyjnie

angelmyheart ja bym nigdy w zyciu na cos takiego nie pozwolila!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

ja na swoich oficjalnych zareczynach mialam taka treme ze szok i moj Tz tez
Stary 2011-02-16, 16:55   #1617
Donka94
BAN stały

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
dzien dobry

jestem wniebowzieta, ten pedzel.... to on.. no brak slow, nie wiadzialam ze to mozliwe, ale tak mi scalil podklad z pudrem do twarzy, ze mimo, ze uzylam colorstaa z mf, czuje sie jakbym sam mf nalozylam palcami, taka druga skora, wszystko idealnie to byl najlepszy zakup, pobil wszystko co mam i uwazam za kwc
jak wszyscy tak chwalą ten pędzel to muszę go mieć

Cytat:
Napisane przez blondi1985 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Mi coś od rana internet nie działał, teraz zaskoczył więc wpadłam na chwilę. Blondyneczka to dobrze, że wracacie do zdrowia
Pytałam Was wczoraj o gąbkę do masażu syrena, ale chyba nie widziałyście. Jaką używacie: tą z nierówną powierzchnią z tymi wypustkami czy normalną dwustronną gładką?
ja mam tą z wypustkami

Cytat:
zgadzam sie w 100%

Cytat:
Witaj A butki cudne

I ja sobie chyba też żele na stopach na wiosnę i wakacje zrobię
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 17:00   #1618
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
dziekuje
wlasnie ze jeszcze nigdzie nie pracuje, bo dopiero koncze studia na tym kierunku- pedagogika socjalna z doradztwem zawodowym. I nie szukam pracy na stale bo chyba sie bede wyprowadzala po slubie... Ale nie wiem czy chce pracowac w tym zawodzie... chyba pojde na jakas administracje czy cos bo to jest bardziej dla mnie

aaa a ja myslalam ze pracujesz bo często mówisz, że do pracy idziesz ;p albo mi się coś pomyliło
hmm ja też myślę o administracji u siebie w mieście ale na 100%pewna nie jestem

Stary 2011-02-16, 17:01   #1619
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

angelinmyheart moim zdaniem nie ma przyjazni pomiedzy mezczyzna a kobieta!! ja tez mialam pzryjaciela i jak zaczelam byc z moim meżęm obecnym zerwalam ta przyjazn bo byl zazdrosny i ja go rozumiem, bo wiem ze skrycie moj przyjaciel mnie kochal ale nie chcial sie do tego przyznac....ja go kochalam jak brata a mojego obecnego męża jak faceta ale musialam wybrac albo przyjazn albo zwiazek z moim mężęm i zerwalam ta przyjazn. Moj mąż byl o niego zazdrosny bardzo, pozatym dziewczyna mojego przyjaciela o mnie byla zazdrosna i dla dobra naszych zwiazkow zerwalismy przyjazn i nie rozmawialam z nim juz chyba 5 lat i dobrze ze tak wyszlo
Stary 2011-02-16, 17:03   #1620
blondi1985
Raczkowanie

Cytat:
Piękne buciki Jak ja uwielbiam buty..
blondi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości