"Odchudzanie na zawołanie" łączmy się i schudnijmy razem! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 18:24   #31
1988anna
Raczkowanie

Dot.: "Odchudzanie na zawołanie" łączmy się i schudnijmy razem!

a ja dziś zjadłam jablko- zmiksowane bo mam aparat i nie umiem gryść ;p sałatkę z 2 jajek i 2 razy talerz warzyw tez zmiksowany ;D a za godzine zabieram się do cwiczeń
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 21:39   #32
Mania_x333
Raczkowanie

GG do Mania_x333

hej mogę się dołączyć? próbuję już się zebrać od 2 miesięcy do unikania słodyczy i udaje się na tydzień i jestem taka dumna że zaczynam jeść jeszcze więcej i tak w kółko
bardzo interesuje mnie zdrowa żywność i zdrowy styl życia, ale jakoś nie mogę tego do siebie ustosunkowac ale moze razem sie uda? nie wiem ile waze... moze z 61? chcialabym 50...

61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50

brak silnej woli.
Mania_x333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 22:01   #33
1988anna
Raczkowanie

MANIA pewnie że możesz zapraszam gorąco im więcej nas tym lepiej... większa motywacja a co za tym idzie mniejsza waga ;D ja już 2 dni przeżyłam i jestem z siebie dumna i to bardzo ćwiczę przynajmniej 30 minut dziennie i czekam na efekty :P
Stary 2011-02-15, 23:01   #34
drugiewcieleniex3
Raczkowanie

Jejku a ja grzesze oj grzesze! Oczywiście dziś cola frytki ajajajaj... a to wszystko przez zachcianki kolegi bo on głodny :/
drugiewcieleniex3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 11:44   #35
Labula
Raczkowanie

złamałam się! wypad ze znajomymi - tortilla;/
zaczynam od nowa onz! własnie jestem po drugim posilku czas na wodeeeee
Labula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 12:15   #36
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drugiewcieleniex3 Pokaż wiadomość
Jejku a ja grzesze oj grzesze! Oczywiście dziś cola frytki ajajajaj... a to wszystko przez zachcianki kolegi bo on głodny :/
głodni koledzy to bardzo zli ludzie są ^^

dziś 5 dzien onz, nie to ze bez grzechów, ale jest nieźle
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 13:04   #37
1988anna
Raczkowanie

ja dziś jestem na 3 dniu i mogę powiedzieć, że jedynym grzeszkiem było zjedzenie dziś rano jogobelli z wiśniami ;/ a tak trzymam się ostro ;D i ćwiczę codziennie z tego jestem najbardziej dumna pozdrawiam
Stary 2011-02-16, 14:55   #38
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Moim zdaniem ta dieta jest chora i niezdrowa, a momentami wręcz głodówkowa... Zresztą same spójrzcie jak na nią reagujecie, wytrzymujecie 9 w porywach do 18 dni, a potem macie "ataki" i się "objadacie". Czy to nie głupi system? Bez sensu. Czytałam kiedyś dokładnie rozpiskę tej diety no i niestety, ale nie wyglądała ona zbyt dobrze ani rozsądnie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 15:39   #39
drugiewcieleniex3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
głodni koledzy to bardzo zli ludzie są ^^

dziś 5 dzien onz, nie to ze bez grzechów, ale jest nieźle

Bardzo źli oj bardzo. Jak tu z nimi się odchudzać? Dziś znowu kebab nie nie nie koniec z tymi świństwami więcej nigdzie nie idę jeść na miasto jeszcze ze znajomymi to koszmar!
Stary 2011-02-16, 16:58   #40
1988anna
Raczkowanie

lexie nie zgadzam się z tobą, wcale nie głoduję, a po 9 dniach już przyzwyczajam się do tego że tyle jem i koniec. Niby dlaczego to głodówka? pije mnóstwo wody i to hamuje mój apetyt. No i moim skromnym zdaniem jest zdrowa bo codziennie dostarczam organizmowi witamin w postaci warzyw i innych niezbędnych składników. A mięso, ryby gotuje na parze więc jest ok. no i nabiał można jeść. Nie rozumiem co nie pasuję ci w tej diecie... pozdrawiam aaaa zważyłam się no i mam 1.5 kg mniej po 2 dniach :P teraz ćwicze 2 razy dziennie po 30 minut szczególnie nogi i uda bo są okropne, ale za niedługo będą w porządku i czekam na dalsze efekty
Stary 2011-02-16, 17:15   #41
Iwetta 77
Przyczajenie

Witam. Chcę schudnąć 20 kg. Jak myślicie, czy ta dieta pomoże zrzucić aż tyle kilogramów?
Iwetta 77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 17:31   #42
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drugiewcieleniex3 Pokaż wiadomość
Bardzo źli oj bardzo. Jak tu z nimi się odchudzać? Dziś znowu kebab nie nie nie koniec z tymi świństwami więcej nigdzie nie idę jeść na miasto jeszcze ze znajomymi to koszmar!
znajdź sobiejakąś alternatywę... no, nie wiem. ale masz:klotni a: dla mobilizacji

Cytat:
Napisane przez Iwetta 77 Pokaż wiadomość
Witam. Chcę schudnąć 20 kg. Jak myślicie, czy ta dieta pomoże zrzucić aż tyle kilogramów?
myślę, że się da. tylko nie zapominaj o ćwiczeniach, nic samo nie przyjdzie. ja wiem- sama odchudzałam się kilka razy w życiu- że człowiek by chciał najlepiej dziś zacząć a jutro być szczupłym. myślę, że plusem będzie- bardzo mobilizującym- że na początku waga będzie pewnie spadać szybko. później będzie przestój i najważniejsze właśnie w tym momencie się nie poddać- kiedy to wyrywasz sobie włosy z głowy, a waga ani drgnie!
wszystko w naszych rękach, do dzieła, wszak wiosna coraz blizej

Edytowane przez JakKazdaInna
Czas edycji: 2011-02-16 o 17:33
Stary 2011-02-16, 17:37   #43
Iwetta 77
Przyczajenie

Dziękuję JakKazdalnna. Tylko mam problem z ćwiczeniami, ponieważ jestem po poważnym wypadku samochodowym, więc nie mogę ćwiczyć. A czy coś bliższego mogłabyś mi napisać o tej diecie "Odchudzanie na zawołanie"?
Stary 2011-02-17, 12:53   #44
1988anna
Raczkowanie

IWETTA 77 nie musisz jakoś ciężko ćwiczyć, wystarczy szybki spacer 30 minutowy na to chyba możesz sobie pozwolić? mi już 4 dzień leci i czuję się doskonale, wypijam ogromne ilości wody mam nadzieje że dam rady jak najdłużej!
Dziewczyny co tak ucichło?
pozdrawiam ONZtówki
Stary 2011-02-17, 14:48   #45
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwetta 77 Pokaż wiadomość
Dziękuję JakKazdalnna. Tylko mam problem z ćwiczeniami, ponieważ jestem po poważnym wypadku samochodowym, więc nie mogę ćwiczyć. A czy coś bliższego mogłabyś mi napisać o tej diecie "Odchudzanie na zawołanie"?
nie wiem nic o onz, teoretycznie powinien być dzień 6, ale jest tak bardziej po mojemu. jak zaczynałam się odchudzać stosowalam turbo, ale tylko przez 3 dni, bo czułam się jak bąk, nie wiem jak można na tym schudnąć później przeszłam na dietę pt. "mniej żryj i rusz tyłek"- schudłam 8kg i tak ładnie utrzymywałam kilka miesięcy aż przyszły święta, nowy rok i impreza za imprezą- przybyło mi ok. 3kg.
więc zaczynam znów trochę bardziej dbać o to co i jak jem. zobaczymy. chciałabym zrzucić jakieś 5kg.

co do ćwiczeń, nie wiem jakie miałaś obrażenia/ zalecenia lekarza, ale może możesz np. kręcić hula- hop? poza tym spacer, myślę, też najgorszym pomysłem nie jest. liczy się systematyczność.

cierpliwości życzę wszystkim
Stary 2011-02-17, 21:18   #46
drugiewcieleniex3
Raczkowanie

oj tak postanowiłam! od jutra wszystko na nowo dalej tak być nie może chcę być piękna i czuć się pięknie w swoim ciele! a na razie czuje się jak jakiś pasztet otyły nie wiadomo co obrośnięte tłuszczem blee.. ja znalazłam taką motywacje bo czytałam że jedząc codziennie paczke cipsów to tak jak byśmy piły 5litrów oleju rocznie ja sobie to wyobrażam i od razu nie dobrze mi się robi i nie moge nic do ust wziąć bo mam posmak tego oleju ohyda :[ myślę że pomoże no i moje zaparcie muszę być uparta muszę dać rade
POMÓŻCIE! WSPIERAJCIE! LICZĘ NA WAS I WASZĄ POMOC!

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

i dziewczyny PISZEMY! PISZEMY!
raz raz
Stary 2011-02-17, 21:43   #47
Labula
Raczkowanie

to juz bedzie chyba drugi tydzień bez słosyczy... i wiecie co? ja, maniaczka wszystkiego co slodkie, pachnące i pyszne potrafie bez nich żyć
Za to za nic nie moge zmusic sie do cwiczen... nie wiem jak cwiczyc, nie moge znalezc nic a przez to motywacja leci w dol;/
Labula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 22:34   #48
JakKazdaInna
Zadomowienie

[QUOTE=drugiewcieleniex3;2 5167655] ja znalazłam taką motywacje bo czytałam że jedząc codziennie paczke cipsów to tak jak byśmy piły 5litrów oleju rocznie ja sobie to wyobrażam i od razu nie dobrze mi się robi[COLOR="Silver"]

jutro rano się meldujesz, będziemy Cię pilnować!

Cytat:
Napisane przez Labula Pokaż wiadomość
to juz bedzie chyba drugi tydzień bez słosyczy... i wiecie co? ja, maniaczka wszystkiego co slodkie, pachnące i pyszne potrafie bez nich żyć
Za to za nic nie moge zmusic sie do cwiczen... nie wiem jak cwiczyc, nie moge znalezc nic a przez to motywacja leci w dol;/
mobilizowałam się do ćwiczeń całe wieki.
dziś wróciłam do skakanki, od kilku dni kręce hula-hop takim z masażerem. plan mam taki, że co drugi dzień skakanka 20-25min, codziennie 2x25min hula-hop. nie wiem jakie będę miała efekty po hula-hop, ale to jest b. fajna sprawa- można sobie coś w tym czasie obejrzeć albo poczytać, więc czas wykorzystuje się podwójnie jak w końcu śniegi stopnieją i temperatura będzie dodatnia, w dniach kiedy nie będę skakała, postanawiam biegać miałam nawet taki pomysł, żeby wysiadać 2 przystanki wcześniej jak będę wracać z zajęć i przespacerować 15-20min, ale narazie jest za zimno.

tak naprawdę ćwiczenia na diecie są najważniejsze, osiąga się dużo lepsze efekty.

ja mam tak, że po pewnym czasie zapominam w ogóle jak smakują słodycze ale fast food'y, orzeszki i chipsy kocham i to nie jest dobre.

w ogóle chyba powinnam zniknąć z tego wątku, bo moja dieta już nie jest dietą onz.
Stary 2011-02-18, 17:51   #49
drugiewcieleniex3
Raczkowanie

JakKazdaInna spowiadam się spowiadam dziś rano postanowiłam że zjem coś zdrowego a onz zacznę od soboty
hym.. więc tak na śniadanko zjadłam kanapkę z sałatą jajkiem no i oczywiście chuda szynka w szkole też taka sama kanapeczka natomiast obiad to warzywa z paluszkami krabowymi gotowane na parze miami jestem dumna zero tłuszczu blee..
i wiesz mimo że twoja dieta to zmodyfikowane onz to i tak czuj się jak w domciu

a od jutra moje niebo! ONZ i bez grzeszków oj ja już się postaram hehe

i wiecie mam pomysł może niech każda z nas pisze co jadła i wymieniajmy się tym bo jedzenie 9 dni tego samego to troche nuda
Stary 2011-02-18, 22:01   #50
1988anna
Raczkowanie

Bardzo dobry pomysł z tym wymienianiem jadłospisu, tak więc zaczynam, ja dziś miałam 5 dzień
I śniadanie: serek naturalny
II śniadanie: jogurt naturalny
obiad: ryba i warzywa przygotowane na parze
kolacja: jogurt naturalny zmiksowany z orzechami
niezbyt to urozmaicone, ale przyjmując fakt, że mam aparat i nie potrafię gryźć jestem usprawiedliwiona
niedawno skończyłam ćwiczyć, bardzo zależy mi na szczupłych nogach więc owijam je folią spożywczą i ubieram rajstopy na to, pocę się jak szczur ale cm gubię, więc polecam, znalazłam też ostatnio fajną maskę wyszczuplającą, nie wiem czy działa bo miałam ja na razie tylko 2 razy zrobioną, ale nogi są super po niej. Tu macie przepis możecie skorzystać: 3 miarki kawy mielonej zalać wrzątkiem ( nie dużo żeby nie babrać się później z odlewaniem naparu) dodać łyżeczkę cynamonu i balsam do ciała ( tyle aby papka dała się nałożyć) można też dodać miód ale niekoniecznie. Taką maskę nakładamy na nogi, ewentualnie brzuch foliujemy się ubieramy rajstopy i dres i pod koć na 3 minut super sprawa
no i odzywać mi się tu, bo jak zauważyłam to ja na razie najpilniej przestrzegam diety i ćwiczeń. pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

kochane na 30 minut, dla 3 nie warto by było nawet się brudzić :P
przepraszam za pomyłkę
Stary 2011-02-19, 10:22   #51
sabinek810
Raczkowanie

1988anna - ja tez pięknie przestrzegam diety i ćwiczę! mam dziś 5 dzień tubo i już 3kg w dół!no ale ja mam z czego...
Stary 2011-02-19, 10:40   #52
1988anna
Raczkowanie

no a Ty myślisz że ja nie? teraz waże 81kg już zrzuciłam 3
Stary 2011-02-19, 11:19   #53
sabinek810
Raczkowanie

to te 3 kg też schudłaś teraz na diecie tzn w ostatnich dniach?
Stary 2011-02-19, 17:55   #54
1988anna
Raczkowanie

tak schudłam je w ciągu 5 dni. a ogólnie schudłam już 14 kg więc jakoś leci i daję rade
Stary 2011-02-19, 22:07   #55
drugiewcieleniex3
Raczkowanie

oj dziewczynki widzę że nie jestem sama z tak wielką ilością pozbawienia się tłuszczyku hehe
bo naprawdę mam z czego

i piszemy piszemy coś widzę że stoimy w miejscu :| nie podoba mi się to
Stary 2011-02-20, 19:30   #56
vovavoom
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 1988anna Pokaż wiadomość
lexie nogi i uda bo są okropne, ale za niedługo będą w porządku i czekam na dalsze efekty
ja też tak mam (
i zaczełam TURBO
trzymamy się dziewczyny! Zaczełam z 52,6 dzisiaj jest już 51,9 !
vovavoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 02:18   #57
Iwetta 77
Przyczajenie

JakKazdaInna i 1988anna dziękuję za rady. Ja w końcu - po zaczerpnięciu informacji z Internetu - postanowiłam przejść na dietę 1500 kcal. Zaczęłam 18 lutego. Zobaczę, jakie będą tego efekty.
Stary 2011-02-22, 15:51   #58
tulipan1994
Zakorzenienie

A co myślicie o zmodyfikowanej turbo tzn. na śniadanie4 owsianka z owocami i później juz wg. diety? Pytam bo jestem uzależniona od owsianki
tulipan1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 19:37   #59
kasienkam21
Raczkowanie

Witam was dziewczynki Postanowiłam do was dołączyć, już od 3 dni jestem na TURBO i mam nadzieję, że wytrwam w tej dietce bez żadnych grzeszków Chciałabym zrzucić 10 kg, albo nawet 15. Na razie jest dobrze, nie ciągnie mnie do słodyczy (co jest dziwne bo jestem od nich uzależniona). Jutro z rana się chyba zważę bo nie wytrzymam

65,5kg-65-64-63-62-61-60kg
Małymi kroczkami do przodu
kasienkam21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 19:59   #60
drugiewcieleniex3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienkam21 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki Postanowiłam do was dołączyć, już od 3 dni jestem na TURBO i mam nadzieję, że wytrwam w tej dietce bez żadnych grzeszków Chciałabym zrzucić 10 kg, albo nawet 15. Na razie jest dobrze, nie ciągnie mnie do słodyczy (co jest dziwne bo jestem od nich uzależniona). Jutro z rana się chyba zważę bo nie wytrzymam
witamy witamy
jak narazie jest dobrze 3 dni ale najgorsze są początki nie możesz się złamać bo szlak trafi całą dietę wiem coś na ten temat o również mam manie słodyczową za co sobie pluje w brodę nie przejdę koło czekolady, ciacha żeby nie zjeść to jest najgorsze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości