Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 19:30   #1951
migotka03
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Grazin ja myślę ze będzie chłopiec.

Ja nie brałam cytryny na glukoze i przyznam że nie było potrzeby. może ma też znaczenie to ile jest tego roztworu, im więcej to mniej słodki. Bo pisały kiedyś dziewczyny, ze podają chyba 80ml z tego co mi się przypomina. Ja miałam chyba szklankę tego picia. Fakt piłam bez końca, ale nie było takie złe I czułam się po tym bardzo dobrze.

Nudzę się. Właściwie miałabym co robić, ale mi sie nie chce. Za to czuje się fatalnie, siedze sama, TZ wroci za 3 godziny, i z tych nudów tylko bym jadła. Pisała któraś o jajkach w majonezie, aż nabrałam ochoty, chyba sobie zrobie.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:31   #1952
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Ja tylko na chwilkę wpadam, mężul dzis od 16 w domu i działa z remontem, a ja dotrzymuję mu towarzystwa tylko :P

Śliczne brzuszki dziewczyny, mam nadzieję, że któraś z Was niedługo mnie przegoni z brzucholkiem
Grazin trzymam kciuki za wizytę
No i witam nowe kolezanki na watku

Maluchy się tak wypychaja, aż mnie brzuch czasami boli, robi sie twardy i napiety bardzo mocno, ale tylko w tym miejscu gdzie łobuziaki sie wypychaja
Czasami mam wrażenie jakby mi skóry już brakowało
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:41   #1953
moria44
Wtajemniczenie

Siasiek – to może niech sobie Twój ginek obejrzy trochę porodów w wodzie na youtubie Ja jakoś nie zauważyłam aby był problem gdy zaszła potrzeba nacięcia – ciach i już A i zaproponuj, że wodę dostarczysz Ja bym też nie odpuściła na Twoim miejscu

Kiara – gratuluję tak małego przyrostu wagi przy takim pięknym, kształtnym brzuszku

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
kurcze wiecie co...
tak sobie siedze i jakoś cięzko mi uwierzyc ze za trzy miesiace TRZY MIESIĄCE moje zycie wywróci się do góry nogami...
że czeka mnie poród i bedzie z nami mała kruszynka...
nie mogę w to uwierzyć i jakoś wydaje mi się to bardzo odległa przyszłość...
Grazin mnie często nachodzi ta myśl i chce mi się wtedy ryczeń ze szczęścia, cały czas tak do końca to do mnie nie dociera i wydaje mi się, że wszystko mi się śni, ten duży brzuch, kopniaki, usg, pokoik .... no po prostu wydaje mi się to tak cudowne, że aż nierealne.

No a co do płci Twojego lokatora to podobno gdy nie widać na usg przez tyle tygodni to najczęściej dziewczynki się ukrywają, wiadomo kiełbaskę łatwiej wypatrzyć więc ja bym obstawiała dziewunię.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:44   #1954
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Słodko

Grazin Glukozę da się przeżyć

Mam pytanie... Czy jak malujemy ściany już pomalowane farbą (znaczy zmieniamy kolor), to potrzebny jest grunt??

Bo na "gołe" ściany był najpierw grunt, potem podkład, potem 2 warstwy farby... i teraz nie wiem, czy ten grunt potrzebny na farbę? Podkładu nie kupujemy...

Coś takiego znalazłam:
Powierzchnię przeznaczoną do malowania należy przetrzeć gąbką zmoczoną w czystej wodzie:
Jeśli woda wsiąka w podłoże – należy je zagruntować
Jeśli woda spływa i nie wnika w podłoże – można malować

Jak myłam ściany, to woda spływała, czyli że nie trzeba gruntu...?
Jeśli wiesz że nie będzie odpadać ci farba stara bo sama malowałaś poprzednim razem to heja ja bym malowała od razu.
Chyba że chcesz podkładem pomalować najpierw, albo specjalnym pod dany kolor albo po prostu białą.
Jeśli kolor ciemniejszy na jaśniejszy to ja bym się nie bawiła i od razu pojechała kolorem nowym. tylko oczywiście najpierw przetrzyj ściany z brudu, kurzu i takie tam.
I uważaj na siebie.
Nie ponaciągaj się przy tym za bardzo

Ja już na dzisiaj mam dość, kręgosłup mi zaraz klęknie, wymyłam wszystkie szafki w kuchni i kafle i dokończyłam podmalowywanie ścian.
Wykąpałam się i padam na pysk.
Jem kolacje i spadam do łóżka z książeczką.
Do jutra dziołchy.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:46   #1955
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

chłopiec 2 - dziewczynka 1

no zobaczymy co bedzie ja myśle i po cichutku licze ze Zuzia we mnie siedzi, ale jak bedzie Sebuś to też cudownie
Stary 2011-02-16, 19:54   #1956
eweska
Moderatoreska

Cytat:

no zobaczymy co bedzie ja myśle i po cichutku licze ze Zuzia we mnie siedzi, ale jak bedzie Sebuś to też cudownie
Ja myślę że będziesz miała Zuzię :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:58   #1957
andziot
Zakorzenienie

a ja nic nie myślę bo moja intuicja nie działa

Zosia śpi
mężula jeszcze nie ma,
jeść mi się chce
nie mam pojęcia na co mam ochotę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:03   #1958
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Kiara – gratuluję tak małego przyrostu wagi przy takim pięknym, kształtnym brzuszku
Pięknie dziękuję faktycznie on teraz taki w miarę symetryczny jest, ale w pierwszej ciąży to mi poszło w boki i w wtedy 11 kg przybrałam i gubiłam to co pozostało przeszło rok.

A ja już wybrałam wózeczek i zaliczkę wpłaciłam, bo on tylko u nas na zamówienie jest http://www.electromarket.pl/Peg_Pere...T5901,717.html

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-02-16 o 20:04
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:12   #1959
anula_81
Zakorzenienie

A ja juz po obiadku i jakos znowu humor mi siadl, zwalam to wszystko oczywiscie na hormony bo to niemozliwe, zeby miec az takie skoki nastrojow!
[QUOTE=violisia;25134999]
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

cudnyyy brzusiooo
dziekuje
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Taki szpiczasty Ci się robi czy mi się wydaje?
Fajnie kwiatuszki wyglądają na tej ścianie.

Ja jednak musiałam wyjść, że zakupy dla dzidzi mam zrobione to postanowiłam rozpieszczać siebie. No i rossmann był mój mam nowy perfum, nowy błyszczyk i tusz, lakier do pazurów i rękawice do d...
kochana jesli chcesz ten porod w wodzie i byl ci obiecany, to walcz o niego! ja bym nie odpuscila!
a moj brzuszek sie robi szpiczasty, bo sie mala bardziej pionowo chyba ulozyla, jak kopala po bokach to brzuszek byl taki rozlany, a teraz nagle zmienil ksztalt totalnie
ja tez sie musze porozpieszczac, znowu si ewkurzylam na TZ bo lozeczko kupimyu dopiero w przyslzym miesiacu bo on przelal sobie juz kase na konto oszczednosciowe, bo na auto musi skladac, ale dostalam piany!! a on na to ze przeciez mielismy w marcu kupowac lozeczko dlatego przelal. a ja sie lzami zanioslam, ze co widze ze nie oszczedzamy dla nas, ale on dla siebie na auto! choc twierdzi ze dla nas, mimo, ze do niczego nam nowe auto nei potrzebne, ot co!
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 sliczny brzusio, jaki juz duzy, moj tez gigant sie robi, a ja razem z nim u mnie tez kapuchy kiszonej nie ma, a mam ochote ale jak to samemu to oddychanie trenowac, skoro nie wiem jak oddychac??
duzyy a mnie sie wydaje ze nic nie rosnie wiecie? dobrze czasami wyslac wam zdjatko to sie czlowiek naprostuje
ja mam duzo o oddychaniu w ksiazkach, i sobie podczytuje, nie wiem jeszcze nie cwiczylam, wiec sie okaze
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
brzuszek elegancki naklejki slodkie (zdjecie na polce tez) no a kwiatki, jak kazda kobieta uwielbiam. Slicznie pachna??

ja mam rodzicow, rodzenstwo i znajomych ze szkolnych lat tylko 80km od siebie a tez czuje sie samotna. Na dobra sprawe tu w Łodzi mam tylko dwie kolezanki -jedna pracuje non stop, a druga ma synka 7mies. i rzadko sie spotykamy. Nieraz siedze sama w domu kilka dni podrzad. Nie liczac wieczorow i nocy z Tż. Dlatego ciesze sie za za dwa miesiace w tym pustym, szarym dwupokojowym mieszkanku zamieszka ktos jeszcze-ktos bardzo wazny-nasze dziecko
pachna mocno Kasiu, bo to hiacynty, wiec w calym domu mi pachnie, az za mocno
widze ze wypatrzylas zdjecie na polce to z naszej pierwszej podrozy jako para do Norwegii samochodem w 2007 w styczniu
Cytat:
anula Ale ja takie mrożone jadłam Nic wybitnego, ale szybki obiad
mrozone nie mrozone, zawsze to uszka..... wyslij no troche do skandynawii co??
Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
nie dwie, bo trzy, moja była pierwsza, najpierwsza, od samego początku

a to mój brzuch

mam tylko 3,7 kg na plusie, co mnie strasznie dziwi , bo ja zawsze pulchniutka byłam, startowałam z pozycji 66kg/162cm wzrostu,
o tej owieczce dzisiaj, to ja pomyślałam hmm no właśnie jak większość
jaki ladny brzuszek! i ile przytylas??? niecale 4 kilo! zalamalam sie.....
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę wpadam, mężul dzis od 16 w domu i działa z remontem, a ja dotrzymuję mu towarzystwa tylko :P

Śliczne brzuszki dziewczyny, mam nadzieję, że któraś z Was niedługo mnie przegoni z brzucholkiem
Grazin trzymam kciuki za wizytę
No i witam nowe kolezanki na watku

Maluchy się tak wypychaja, aż mnie brzuch czasami boli, robi sie twardy i napiety bardzo mocno, ale tylko w tym miejscu gdzie łobuziaki sie wypychaja
Czasami mam wrażenie jakby mi skóry już brakowało
noooo ja tam jestem ciekawa ciagle twojego brzuszka, jak dla mnie mozesz co dwa dni wklejac, wiec ze zniecierpliwieniem czekam na nasteone zdjecie
Cytat:

ja onstawiam dziewczynke
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Zosia śpi
mężula jeszcze nie ma,
jeść mi się chce
moja intuicja tez nie dziala
mnie sie tez znowu chce jesc....
hmmm.....moze jakis owocek!?? mam ananasa! chcesZ???

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:13   #1960
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

piszecie jak szalone... ja dzis bez humoru..dawno tak mocnej handry nie mialam...
wogole jestem bez sily, mezu mowi, ze to sprzatanie bokiem mi wychodzi bo i brzuch mnie nisko pobolewal i troche twardnial..
ale czytam Was i jestem na biezaco.
Stary 2011-02-16, 20:23   #1961
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

moja intuicja tez nie dziala
mnie sie tez znowu chce jesc....
hmmm.....moze jakis owocek!?? mam ananasa! chcesZ???
zjadłam w weekend całego prawie,
ale dawaj

Stary 2011-02-16, 20:25   #1962
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Zosia śpi
mężula jeszcze nie ma,
jeść mi się chce
to powiedz co myślisz i to znaczy że będzie na odwrót skoro Ci nie działa intuicja

mam 100 cm w brzuchu

juz jest na prawde duży swojej broszki tak dawno nie widziałam

ja ide wsunąć makrelkę mniam
Stary 2011-02-16, 20:26   #1963
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK Dla mnie to ostateczność, chyba wolę być ślepa jak kret... Ja nawet do soczewek nie mogłam się przemóc, bo to grzebanie w oczach.
Ale potem odkryłam miesięczne i ból zakładania jest rzadko
A okulary wcale mi nie przeszkadzają, na co dzień to w ogóle o nich zapominam (teraz w ciąży nie noszę soczewek, bo mam oczy jak Sahara...)
ja bez soczewek żyć nie mogę, choć jak teraz siedzę w domu to cały czas w okularkach Soczewki mam na wyjście

Cytat:
jestem juz weteranką na wątku jeśli chodzi o niewiedze co do płci.
moze jakieś małe zakłady?
macie jakies sugestie co do tego czy mam tam małą broszkę czy kogutka?
kochana nie tylko Ty żyjesz w nieświadomości, też nie znam płci mam nadzieję że jutro się obydwie dowiemy jako weteranki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:29   #1964
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

no mam nadzieje MOnia że się dowiemy
a Ty myslisz ze co bedziesz miała?
Stary 2011-02-16, 20:30   #1965
migotka03
Zadomowienie

A ja myśle, że marnie piszecie. Ja leże, patrze w sufit, czekam na kolejne posty, a tu nic

Jakoś nic mnie nie zadowala, ale też nie mam pomysłu co ze sobą zrobić. Humor do
Ale jutro pojade do mamy, to może będzie trochę lepiej.
A w piątek TZ ma urodziny, a ja nie mam prezentu, ani pomysłu, ani czym wybrać się na zakupy, i

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-02-16, 20:30   #1966
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Wiecie co
bardzo bym was chciała namówić na coś:P
ale mnie nie wyklnijcie kiedyś wam pisałam o takiej wróżbie... co określa płeć dziecka. w rodzinie mojej i tż zgadza się w 100% jak na razie jest to dla mnie mega szok
może sobie zrobicie i sporawdzimy czy faktycznie cos w tej magii jest?
Stary 2011-02-16, 20:34   #1967
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieje MOnia że się dowiemy
a Ty myslisz ze co bedziesz miała?
chciałabym dziewczynkę ale nie myślę, bo chyba nie mam intuicji
Stary 2011-02-16, 20:38   #1968
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny zainteresowane zakupem x-landerów
na ich stronie pojawiły się nowe kolory obowiązujące w 2011 (w nagłówku) http://www.x-lander.pl - na razie wózków nie ma . Pojawiło się kilka nowych kolorów i już na jeden się nastawiłam Amethyst . Mam nadzieję, że do maja pojawią się te kolory w sklepach , wysłałam do nich maila z zapytaniem
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:38   #1969
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
jeny nie wiem już w co się bawić
Zośka znudzona ....
nie jestem matką - polką
dwa dni 24h z Zosią i mi odbija

mężu jeszcze 4h jazdy ma
aaaaaaaaaa

a jak ja dwójkę ograrnę ????????????
nie martw się andziot, dwójka będzie to się sobą zajmą a Ty bedziesz miała wiecej spokoju Tak sobie tłumacz

Cytat:
kochana ja jeszcz ejestem na watku zonek 2009
daje rade

dodatkowo podczytujew mamusie styczniowo-lutowe
to robie poznymi wieczorami
jestes na wątku żonek 2009 ???????????
Ej to jeszcze ja i Moni też byłysmy na tym wątku.. bo to pewnie ten sam ???
Tylko ze nie zagladałam tam z pół roku

24kasia86 mamy podobna sytuacje... ja tez w krk prawie sama a
wprawdzie mam kilka kolezanek raptem 3 czy 4 ale to sa narzeczone męza znajomych i nigdy "my kobietki" nie spotykamy sie same, zawsze tylkko we wspolnym towarzystwie i ostatnio raz na 2-3msc.
Z mezem w tygodniu nie chodzimy bo wraca ok 20 do domu, w weekend zmeczony... beznadzieja
W pracy tez mam kolezanki ale po pracy nie spotykamy sie w ogóle.
Przyjaciolki i rodzicow mam 120km i okrutnie tesknie. Jestem nieszczesliwa w tym krk...

Cytat:
Zosia właśnie wyciągnęła kurtkę tylko po to, żeby założyć kaptur, bo zauważyła, że moja bluza też ma kaptur ....
teraz biega w kurtce po domu

zyczyłabym sobie takiej Zosi "dwa"

Cytat:
oj to najwyzej a brzuszek fajny. slyszalam ze jak sie startuje z wieksza waga to tak szybko sie w ciazy nie tyje. ja startowalam z pozycji 52 (158cm) i juz mam 10+ albo i wiecej.
identico start mialysmy

Grazin, to juz jutro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o ktorej ??
Stawiam na córeczke

Stasiek, jak mami ??

Anulka
, sliczny brzusio, piekny pokoik- nie zmieniaj, jest lux a kwiat .......

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:39   #1970
migotka03
Zadomowienie

Grazin co to za wróżba bo nie pamiętam?

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-02-16, 20:40   #1971
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK kiedy masz wizyte ???????

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-16, 20:43   #1972
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
MoniaK kiedy masz wizyte ???????
no jutro!
Stary 2011-02-16, 20:44   #1973
agus87
Zakorzenienie

daisyy
no oczywiscie, ze jestem na tym watku
jak tu do nas zawitalas to pierwsze to bylo, ze kojarze cie z naszego watku
tak dalej tam jestesmy

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-16 o 20:47
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:45   #1974
anula_81
Zakorzenienie

Andziot ananas polecial kurierem
Daisssyy dziekuje

a ja juz po prysznicu, troche sie zdolowalam, po poszlam siusiu po prysznicu i jak wstalam i zaczelam sie smarowac wszystkimi smarowidlami swiata to nagle patrze cos cieknie po nogach, jakby woda, troszke ale jednak, juz schiza dostalam, teraz zalozylam wkladke i leze, dobrze ze jutro ide do lekarza. Mam nadzieje, ze sie moja pani doktor rodzinna mna zainteresuje wreszcie!

buziale, ide sobie Mad Mana poogladac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:46   #1975
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
no jutro!
aa jak Grazin !!
no to czekamy z niecierpliwoscia ! O której godzince? Co obstawiasz ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-16, 20:47   #1976
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Wiecie co
ale mnie nie wyklnijcie kiedyś wam pisałam o takiej wróżbie... co określa płeć dziecka. w rodzinie mojej i tż zgadza się w 100% jak na razie jest to dla mnie mega szok
Kochana ja tam mogę sobie wróżbę zrobić nie wierzę w takie rzeczy .U mnie numerologia zawiodła i chiński kalendarz również co do płci
A ja myślę ,że bedziesz miała synka

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:47   #1977
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ja bez soczewek żyć nie mogę, choć jak teraz siedzę w domu to cały czas w okularkach Soczewki mam na wyjście

ja też tak czynię jak ty kochana

Stary 2011-02-16, 20:47   #1978
gusiagatko
Zakorzenienie

Witajcie

uffff nadrobiłam dzisiejsze posty. Masakra jakaś, tyle naprodukowałyście. U mnie dzisiaj taka piękna pogoda była, że prawie cały dzień na dworze spędziłam. Teraz jednak trochę uda bolą hihi

Cytat:
atiz wspolczuje witam

dziewczyny masakra! gardlo mnie boli, z nosa leci krew napilam sie goracego soku malinowego, ale nie moge usnac ze wzgledu na zapchany nos juz myslalam ze mnie to nie spotka. Tż pojechal do pracy z goraczka i spuchnieta twarza bo zab go bolal. A ja 30tc i chora zeby malenka na tym nie ucierpiala
co radzicie??

wczoraj Tż wymyslil imie Lena wiem wiem jest popularne ale czy nie jest slodkie?

oj biedna Szybkiego powrotu do zdrówka Ci życzę

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Wklejam róże karnawałowe...
Za sekunde daje moje zdjęcie....

Nigdy nie jadłam ale już mam na nie wielką ochotę.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
I czym Ty się przejmujesz?? Popatrz na moje foty i się pociesz!!

Oto MY
3zdj mam w albumie...

Ide teraz robić barszcz czerwony i placki ziemnaiczane

Aliczka cudnie wyglądasz I brzusio piękny.

Cytat:
Napisane przez Lipczonek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie majowo-czerwcowe
Mam nadzieję, że przyjmiecie do swego licznego grona jeszcze jeden 28- tyg dwupak
Jestem Magda i 15 maja urodzi się nam mały Bobik
Pozdrawiamy serdecznie wszystkie Ciocie i ich Kruszynki

Witaj

Cytat:
Zosia właśnie wyciągnęła kurtkę tylko po to, żeby założyć kaptur, bo zauważyła, że moja bluza też ma kaptur ....
teraz biega w kurtce po domu

Dzieci są słodkie. Strasznie lubię czytać jak piszesz o swojej córeczce

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
nie dwie, bo trzy, moja była pierwsza, najpierwsza, od samego początku

a to mój brzuch

mam tylko 3,7 kg na plusie, co mnie strasznie dziwi , bo ja zawsze pulchniutka byłam, startowałam z pozycji 66kg/162cm wzrostu,
o tej owieczce dzisiaj, to ja pomyślałam hmm no właśnie jak większość

i dziękuję za ostatnie słowa otuchy i wsparcia, baaardzo mi pomogły i faktycznie regularna nospa i magnez czynia uda, już mi lepiej i brzuch mniej twardy, leżeć leżę, ale już bez paniki

zgrabny brzusio

Cytat:
chciałabym to juz miec za soba
ale mobilizuje mnie jeszcze to ze jutro poznam płec mam nadzieje
lekarz powiedział ze jak trzeba bedzie to bedzie mi robił usg co 15 min a w miedzy czasie bede chodzic zeby dziecko zmieniło pozycję.
wiec nie widze innej możlkiwości jak poznać płeć
jestem juz weteranką na wątku jeśli chodzi o niewiedze co do płci.
moze jakieś małe zakłady?
macie jakies sugestie co do tego czy mam tam małą broszkę czy kogutka?
Stawiam więc na chłopczyka

Ahhh zapomniałam napisać anula_81 piękny brzuszek a te naklejki wyglądają uroczo

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:47   #1979
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co
myślisz może o czymś takim?
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski

Mnie niestety tym razem się nie sprawdziło, chociaż sprawdzałam kilkanaście znanych ciąży i tylko jedna i teraz druga moja nie sprawdziły się, więc może coś w tym jest ?

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-02-16 o 20:50
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:49   #1980
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daysyy
no oczywiscie, ze jestem na tym watku
jak tu do nas zawitalas to pierwsze to bylo, ze kojarze cie z naszego watku
tak dalej tam jestesmy
oooooooo i czesto tam piszesz z dziewczynami ??? Raaany ja nie ogarniam 2 wątków naraz A tez za nimi tesknie....
Jakos nie do konca kontaktowałam i nie do konca do mnie docierało to co pisałam na poczatku ciazy.... bo początki cięzkie mialam

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Andziot ananas polecial kurierem
Daisssyy dziekuje

a ja juz po prysznicu, troche sie zdolowalam, po poszlam siusiu po prysznicu i jak wstalam i zaczelam sie smarowac wszystkimi smarowidlami swiata to nagle patrze cos cieknie po nogach, jakby woda, troszke ale jednak, juz schiza dostalam, teraz zalozylam wkladke i leze, dobrze ze jutro ide do lekarza. Mam nadzieje, ze sie moja pani doktor rodzinna mna zainteresuje wreszcie!

buziale, ide sobie Mad Mana poogladac
pewnie upławik..po siusiu tez mi wiecej leci
Badz twarda i powiedz, ze nie wyjdziesz jak nie wykaze zainteresowania

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości