Matura 2011 - część IV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 20:23   #4021
Gina111
Przyczajenie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Dziękuje serdecznie za namiary na stronki
Gina111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:34   #4022
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja na Twoim miejscu jednak dałabym jakiś przykład z architektury, bo mogą się przyczepić ze nawet nie dotknęłaś tego tematu
Ale mam podać w obok nazw obrazów i wierszy jeszcze nazwę budynku. Myślałam, że wystarczy tylko o tym powiedzieć (ach tak to jest jak na polskim nikt nie wyjaśnił jak się pisze prezentacje )

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka w zeszłym roku miała temat związany z malarstwem i jeden z członków komisji był wyjątkowo znudzony, ciągle spoglądał na zegarek, ale mimo to miała 100%. Obraz interpretuje się chyba po prostu inaczej niż dzieła literackie a tego nie uczą na j. polskim, dlatego nauczyciele się tego obawiają ; )

lilavati007, gdybyś potrzebowała coś z architektury to napisz na PW ;* mogę zeskanować mój podręcznik z "Historii Architektury" albo poprosić nauczycielkę o jej notatki

mam ustny niemiecki 9, a polski 16 maja
liczyłam, że ustne będę mieć po pisemnych, ale władowali mi ustny niemiecki przed pisemnym niemieckim i fizyką
O bardzo chętnie bym przyjęła skany od Ciebie. Ale jak będziesz miała więcej czasu, nie chce Ci d..py zawracać.

Zazdroszcze, że znasz już terminy ustnych, ja pewnie poznam po feriach, w marcu.

A i jeszcze jedno. AjcCc masz może zamiar iść na budownictwo?
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:34   #4023
cecyli
Raczkowanie

czesc wszystkim moja maturka wyglada nastepujaco :
j. polski PP
matematyka PP
j. rosyjski PP i PR
wos PR
mam problem ze studiami przynajmniej jestem zdecydowana co do miasta, Warszawa mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
cecyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:18   #4024
catatonictoy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cecyli Pokaż wiadomość
j. polski PP
matematyka PP
j. rosyjski PP i PR
wos PR
mam problem ze studiami przynajmniej jestem zdecydowana co do miasta, Warszawa mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
cześć
też wybieram się do Warszawy

catatonictoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:37   #4025
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cecyli Pokaż wiadomość
j. polski PP
matematyka PP
j. rosyjski PP i PR
wos PR

Nie tylko Ty, ja też mam ostatnio wątpliwości gdzie chcę iść. Mam upatrzone 3 kierunki, ale nie mam pojęcia, do jakiego miasta chcę iść. A jeszcze 2 miesiące temu byłam pewna, że chcę Kraków;p
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:58   #4026
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

witam

A u mnie ostatnio ogromne niezdecydowanie - rozsądnym byłoby zrezygnowanie z medycyny, ale jednak jakoś to mi się zakorzeniło w głowie, farmacja nie jest już tak ciekawa, a na politechnice chciałam raczej ciągnąć dwa kierunki i wszystko wydaje mi się bez sensu...
Ale też jestem zdecydowana co do miasta, Kraków
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:14   #4027
totalna_przygoda
Przyczajenie

Maaaaturka :
j. polski P
matematyka P
angielski P
geografia R
WOS P

psychologia UG, pedagogika resocjalizacyjna UG.
totalna_przygoda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 15:25   #4028
lilavati007
Wtajemniczenie

Ja także jestem zdecydowana tylko co do miasta - Wrocław. I uczelni - Politechnika. Choć ostatnio chodzi za mną budownictwo...
Stary 2011-02-16, 15:38   #4029
Anoula
Zakorzenienie

nie wiem dokładnie jak jest w tematach z architekturą. Ale wydaje mi sie ze jesli jest to w temacie to wydaje mi się ze powinnaś zanalizować choć jeden budynek.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 15:45   #4030
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem dokładnie jak jest w tematach z architekturą. Ale wydaje mi sie ze jesli jest to w temacie to wydaje mi się ze powinnaś zanalizować choć jeden budynek.
domyślam się. Miałam zamiar to zrobić, tylko nie wiedziałam że miałabym go wpisać w literature podmiotu.
Stary 2011-02-16, 16:18   #4031
Anoula
Zakorzenienie

aaa to źle Cie zrozumiałam,
tak jak obraz to wydaje mi sie ze trzeba wpisać.
Stary 2011-02-16, 16:28   #4032
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
witam

A u mnie ostatnio ogromne niezdecydowanie - rozsądnym byłoby zrezygnowanie z medycyny, ale jednak jakoś to mi się zakorzeniło w głowie, farmacja nie jest już tak ciekawa, a na politechnice chciałam raczej ciągnąć dwa kierunki i wszystko wydaje mi się bez sensu...
Ale też jestem zdecydowana co do miasta, Kraków
rosiek co z twoim wyjazdem do UK na studia?

ja tez krk

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:32   #4033
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak
Jeżeli jest film/malarstwo/architektura/fotografia to te elementy muszą sie znaleźć w prezentacji. Dowolność jest, o ile się nie mylę, jedynie gdy jest odwołanie ogólnie do sztuki.

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 16:36   #4034
lilavati007
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za rady.
Musze się wkońcu porządnie zabrać za tą prezentacje, a tak mi się nie chce.
Stary 2011-02-16, 16:41   #4035
Jamajka007
Zakorzenienie

Moje przygotowania do prezentacji jak na razie skończyły się na wypożyczeniu książek..

W ogóle wkurzyła mnie ta ustna z polskiego.. Gdyby nie ona w 1,5 tygodnia zaliczyłabym wszystko, a tak to muszę przychodzić jeszcze tydzień po maturach

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 16:47   #4036
Anoula
Zakorzenienie

jak będziesz czegoś potrzebowała to służe skanami mojej historyczno sztucznej biblioteki
Stary 2011-02-16, 18:31   #4037
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość
rosiek co z twoim wyjazdem do UK na studia?

ja tez krk
zastanawiam się, ale jednak straciłabym przez to rentę, więc byłoby ciężko...
Stary 2011-02-16, 19:23   #4038
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
Hej, szalone istotki

u Was też tak wiosennie?
aż się uczyć (nie)chce
Ojj tak, poszłam do szkoły po feriach, a tu mi 3 dzień słoneczko świeci. No ale w czerwcu, lipcu będzie świecić na pewno jeszcze ładniej.

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Też tak macie, że szkoła to dla Was strata czasu? Ja ostatnio liczyłam, że 12 godzin tygodniowo w szkole siedzę bez sensu, bo i tak nic na nich nie robię...
Tak, od trzech dni zmuszam się do chodzenia do szkoły, bo nie widzę w tym sensu. Marnuję tam 36 godzin zegarowych tygodniowo. Najgorsze są czwartki - marnuję wtedy 10 godzin. Nic na tych lekcjach się nie dzieje, ale chociaż jutro mam dwie religie i planuje porobić zadania z maty.

Cytat:
mam ustny niemiecki 9, a polski 16 maja
liczyłam, że ustne będę mieć po pisemnych, ale władowali mi ustny niemiecki przed pisemnym niemieckim i fizyką
Właśnie chciałabym mieć ustny niemiecki tak wcześnie. Fajnie masz, ze już znasz terminy ustnych. Ja ciągle sprawdzam i nic.

Skończyłam już robić arkusz, więc biorę piwko, chipsy i idę na mecz (gra Barcelona ). Wiem, wiem, cholernie niezdrowe żarcie. Ale raz na jakiś czas można.
Stary 2011-02-16, 19:49   #4039
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Ostatnio przeglądałam dziennik, i od września mam chyba tylko 5 tygodni z pełną frekwencją W innych czasami opuszczony jeden dzień, czasem tylko dwie-trzy godziny, ale non-stop coś Dzisiaj też sobie zrobiłam małe wagary, bo dzień był tak beznadziejny, że nie opłacało się siedzieć
Stary 2011-02-16, 19:49   #4040
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno. AjcCc masz może zamiar iść na budownictwo?
Chciałabym, ale mam małe szanse, żeby dostać się na budownictwo na uczelnię która mnie interesuje...
tak więc bardziej realnym wyjściem jest górnictwo i geologia, albo geodezja i kartografia, chociaż do tego drugiego kierunku jestem sceptycznie nastawiona z wielu powodów

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:58   #4041
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Chciałabym, ale mam małe szanse, żeby dostać się na budownictwo na uczelnię która mnie interesuje...
tak więc bardziej realnym wyjściem jest górnictwo i geologia, albo geodezja i kartografia, chociaż do tego drugiego kierunku jestem sceptycznie nastawiona z wielu powodów
a po górnictwie i geologii chciałabyś pracować stricte w zawodzie?
bardzo ciężko jest, niestety (obserwuję to co drugi dzień, bo widuję się z kuzynką, która w zeszłym roku zrobiła z tego mgr).

[chociaż po czym jest teraz łatwo złapać pracę w zawodzie?... A może to ja się sceptycznie nastawiam?]
Stary 2011-02-16, 20:08   #4042
alice333
Rozeznanie

Cytat:
bardzo ciężko jest, niestety (obserwuję to co drugi dzień, bo widuję się z kuzynką, która w zeszłym roku zrobiła z tego mgr).

[chociaż po czym jest teraz łatwo złapać pracę w zawodzie?... A może to ja się sceptycznie nastawiam?]
Święte słowa, bardzo trudno przewidzieć jaki kierunek za 3 czy 3 lata potrzebny. Ja myślałam o inżynierii biomedycznej na politechnice krakowskiej lub AGH ale nie wiem jak z pracą i ogólnie nigdzie nie mogę znaleźć progów
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:12   #4043
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

No właśnie często zdarza się tak, że jest boom na jakiś kierunek, uczelnie stawiają go jako zamawiany, och, ach, cudowna przyszłość i tyle zer na koncie w przyszłości, że Ci się w głowie nie mieści, a później się okazuje, że w zasadzie nikt tego nie potrzebuje, nie ma gdzie się zatrudnić i takie tam... Trzeba szukać czegokolwiek innego.
To mnie chyba najbardziej przeraża, bo co z tego, że kierunek fajny, skoro mogę mieć później problemy, żeby się utrzymać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 20:12   #4044
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:

po pierwszym roku górnictwa i geologii jest jeszcze szansa na przeniesienie się na budownictwo bez nadrabiania różnic programowych, a to dla mnie kolejny sposób, żeby dostać się na wymarzony kierunek
ale jeżeli nie uda mi się przenieść i zostanę na geologii to planuję specjalizację z geoinżynierii, specjaliści z tej dziedziny są cały czas potrzebni, bo jest ich jeszcze stosunkowo mało ; )

a gwarancję pracy można mieć jedynie po kierunkach medycznych ukończonych z dobrą średnią

Stary 2011-02-16, 20:17   #4045
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
po pierwszym roku górnictwa i geologii jest jeszcze szansa na przeniesienie się na budownictwo bez nadrabiania różnic programowych, a to dla mnie kolejny sposób, żeby dostać się na wymarzony kierunek
ale jeżeli nie uda mi się przenieść i zostanę na geologii to planuję specjalizację z geoinżynierii, specjaliści z tej dziedziny są cały czas potrzebni, bo jest ich jeszcze stosunkowo mało ; )

a gwarancję pracy można mieć jedynie po kierunkach medycznych ukończonych z dobrą średnią
Próbuj cały czas z budownictwem, to mi się wydaje bardzo sensowne i sama żałuję, że średnio idzie mi rysunek techniczny i o ile łatwo mi jest wyobrazić coś sobie, to przelanie na papier to już gorsza sprawa.

i znajomościami...
Stary 2011-02-16, 20:26   #4046
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Próbuj cały czas z budownictwem, to mi się wydaje bardzo sensowne i sama żałuję, że średnio idzie mi rysunek techniczny i o ile łatwo mi jest wyobrazić coś sobie, to przelanie na papier to już gorsza sprawa.

i znajomościami...
ja nie cierpię rysunku, ale pociesza mnie to, że tylko na pierwszym roku rysuje się na papierze i znajomi z polibudy mówią, że traktowane to już jest po macoszemu, a na drugim roku wchodzi komputerowe wspomaganie kreślenia i wtedy jest jazda bez trzymanki.

znajomości w polskiej służbie zdrowia są już prawie nie do pokonania... a jeszcze jak zniosą LEP nie wyobrażam sobie tego...

Stary 2011-02-16, 20:30   #4047
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
ja nie cierpię rysunku, ale pociesza mnie to, że tylko na pierwszym roku rysuje się na papierze i znajomi z polibudy mówią, że traktowane to już jest po macoszemu, a na drugim roku wchodzi komputerowe wspomaganie kreślenia i wtedy jest jazda bez trzymanki.

znajomości w polskiej służbie zdrowia są już prawie nie do pokonania... a jeszcze jak zniosą LEP nie wyobrażam sobie tego...
serio? to ja mam jeszcze przestarzały obraz tego typu kierunków, gdzie non stop siedzisz nad papierem milimetrowym i coś tam kreślisz przez pięć lat... muszę się chyba zagłębić w temat i poczytać jak wyglądają takie studia (;

no i m.in. dlatego uznałam, że nie ma sensu pchać się na medycynę mając ze środowiskiem lekarskim małe powiązania.
Stary 2011-02-16, 20:50   #4048
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
serio? to ja mam jeszcze przestarzały obraz tego typu kierunków, gdzie non stop siedzisz nad papierem milimetrowym i coś tam kreślisz przez pięć lat... muszę się chyba zagłębić w temat i poczytać jak wyglądają takie studia (;
serio serio

Cytat:
no i m.in. dlatego uznałam, że nie ma sensu pchać się na medycynę mając ze środowiskiem lekarskim małe powiązania.
sens zawsze jest, bo są ludzie, którzy kończą studia i dostają się na specjalizacje bez znajomości ale najczęściej są to specjalizacje typu chirurgia Bo każdy szpital powiatowy musi mieć oddział chirurgiczny, gdzie musi zatrudniać chirurgów, którzy będą szkolić następnych młodych chirurgów itd... i chirurg raczej nie otworzy prywatnej praktyki i nie będzie operować w domu
a np. miejsc na specjalizację z ginekologii zawsze jest mało, bo i ilość oddziałów jest mniejsza i dużo lekarzy przyjmuje prywatnie i nie chcą szkolić sobie konkurencji...

nie wyobrażam sobie tylko jak będą wybierać lekarzy na specjalizację jeżeli zniosą LEP chyba stworzą czujniki, którymi będą sprawdzać powołanie danego kandydata do zawodu

Stary 2011-02-16, 20:58   #4049
Adus_
Zadomowienie

Cytat:

mój kumpel jest na drugim roku budownictwa i mi pokazywał ostatnio te rysunki- elewacje północne, przekroje, wszystkie piętra- wszystko w autodesk
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:59   #4050
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakich na przykład?
Ja się coraz bardziej zastanawiam, czy geodezja to dobry pomysł. Pewnie złożę na nią podanie, ale inne plany w zapasie mam:p
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości