Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 20:47   #3391
crazygirlania
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Hey dziewczyny !
Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u ortodonty i 1marca mam miec zakladany aparat, zarowno góre jak i doł. Na dół na pewno biore aparat metalowy natomiast co do góry to się wacham, roznica pomiedzy aparatem z krysztalu a metalowym jest 800zł. (metalowy kosztuje 2000) i nie mam pojecia ktory wybrac, ortodonta powiedzial ze w moim przypadku aparat tak mniej wiecej na rok moze troche wiecej Chodze do dr. Kapery w Krakowie. Doradzcie dziewczyny
crazygirlania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:01   #3392
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
następną chcesz straszyć?
to mogę Ci opisać budynek z zewnątrz i wewnątrz jak chcesz
dzięki, ja juz tam byłam na kontrolnej wizycie u stom, ktora ma mi wyrwywac i musze powiedziec, ze bardzo ladny budynek i w środku
najgorsze było tylko czekanie od 6 po numerek bo koniecznie chcialam miec rano wizyte bo potem zajecia itp. i musialam wstac o 5 dojechac tam i w ogole stac w tumie babć i dziadkó w wieku +70 lat
ale generalnie ładnie, czysto i schludnie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez crazygirlania Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny !
Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u ortodonty i 1marca mam miec zakladany aparat, zarowno góre jak i doł. Na dół na pewno biore aparat metalowy natomiast co do góry to się wacham, roznica pomiedzy aparatem z krysztalu a metalowym jest 800zł. (metalowy kosztuje 2000) i nie mam pojecia ktory wybrac, ortodonta powiedzial ze w moim przypadku aparat tak mniej wiecej na rok moze troche wiecej Chodze do dr. Kapery w Krakowie. Doradzcie dziewczyny
ja na góre bym brała kryształ jesli mozesz pozwolić sobie na niego finansowo
jestem wielka fanką tego rodzaju aparatów, mimo ze są głosy, że zamki są "niby" więsze, bardziej odstaja itp. zanim zalozylam swoj aparat widzialam wiele osob wlasnie z wersja kosmetyczna i baaardzo mi sie to podobało. Bardziej estetycznie wyglada wg mnie

Choociaz gdybym miala z 15 lat z chęcią wziełabym metalowy i rozkoszowała się wszelkimi kolorami gumeczek
ale coz, studia, praktyki w kancelarii, troche ograniczają
(taaak wiem, to moje uprzedzenia tylko )

crazygirlania btw, to Ty na av? Masz bardzo ładny kolor włosów

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:06
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:01   #3393
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
dzięki, ja juz tam byłam na kontrolnej wizycie u stom, ktora ma mi wyrwywac i musze powiedziec, ze bardzo ladny budynek i w środku
najgorsze było tylko czekanie od 6 po numerek bo koniecznie chcialam miec rano wizyte bo potem zajecia itp. i musialam wstac o 5 dojechac tam i w ogole stac w tumie babć i dziadkó w wieku +70 lat
co? ja tam nigdy w kolejce nie stałam
no i sprzęt mają dobry chyba
a Ty to prywatnie tam?

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:04   #3394
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
co? ja tam nigdy w kolejce nie stałam
no i sprzęt mają dobry chyba
a Ty to prywatnie tam?
eeee nie
tzn, chciałam jak najszybciej dostać się do tej pani stom, gdy zadzownilam do WCS w rejestracji powiedziano mi, że najbliższy termin jest na "za 3 miesiące", dlatego alternetywą była wyprawa do WCS rano, "w kolejkę" po numerk i wizyta tego smamego dnia
pani zapisała mnie w swoim kalendarzyku na 3.03 wiec, tegoż dnia pojde na wyznaczoną godzinę i obejdzie się bez kolejki

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:05
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:05   #3395
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
eeee nie
tzn, chciałam jak najszybciej dostać się do tej pani stom, gdy zadzownilam do WCS w rejestracji powiedziano mi, że najbliższy termin jest na "za 3 miesiące", dlatego alternetywą była wyprawa do WCS rano, "w kolejkę" po numerk i wizyta tego smamego dnia
ołłł... nie no, ja do orto to jakiś czas czekałam, ale nie pamiętam już ile
ale to orto, a nie stom

Stary 2011-02-16, 21:20   #3396
olix6
Raczkowanie

GG do olix6

Mnie czeka usuwanie 8 ale jeszcze nie teraz Dolna 8 jeszcze nie wyszla ale krzywo rosnie i trzeba bedzie ja wyciac :P

Aparatka od 3.02.2011
=>
olix6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:32   #3397
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
heeej, a słuchajcie !
Niech każda przy okazji, jeśli może, wypowie się ile nosiła/ma nosić aparat? Ciekawa jestem jak to jest gdzie indziej, hmm i jak mają inni, czy b. podobnie, czy też różnie. (???)
Ja mam nosić 2-2.5 roku, z przewagą bardziej na 2.5. Na samiutkim początku orto mówił, że może się uda w dwa lata, ale potem po dokłądnej analizie stwierdził, że raczej będzie to jednak 2.5 roku, raczej nie 3.
Tylko też właśnie nei wiem, czy każdy łuk po 2.5, czy razem wszystko będzie tyle trwało - bo górę noszę już właśnie pół roku, a dołu jeszcze nie mam.

Co do ósemek, to ja nie wyrywam. Po jednej stronie mam obie, zdrowe, po drugiej dwie, które nie wylazły, ale są tak beznadziejnie ułożone i tak głęboko w kości, że i orto, i bardzo dobry stomatolog, i chirurg nawet powiedzieli, że nie warto ich na razie ruszać, bo ich usunięcie wiązałoby się z wizytą na bloku operacyjnym, sporym ubytkiem kości a do tego jest możliwość naruszenia jakiegoś nerwu (z którym ząb sąsiaduje), a co za tym idzie jest ewentualność paraliżu połowy języka i 1/4 twarzy....powiedzieli, że trzeba to kontrolować, ale dopóki nie ma żadnego stanu zapalnego to nei warto tego ruszać.
Zresztą ja mam zęby cofnięte i wyciągamy je do przodu, a ósemki zostawiamy w tyle spokojnie, niech sobie siedzą

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:34   #3398
crazygirlania
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

ja na góre bym brała kryształ jesli mozesz pozwolić sobie na niego finansowo
jestem wielka fanką tego rodzaju aparatów, mimo ze są głosy, że zamki są "niby" więsze, bardziej odstaja itp. zanim zalozylam swoj aparat widzialam wiele osob wlasnie z wersja kosmetyczna i baaardzo mi sie to podobało. Bardziej estetycznie wyglada wg mnie

Choociaz gdybym miala z 15 lat z chęcią wziełabym metalowy i rozkoszowała się wszelkimi kolorami gumeczek
ale coz, studia, praktyki w kancelarii, troche ograniczają
(taaak wiem, to moje uprzedzenia tylko )

crazygirlania btw, to Ty na av? Masz bardzo ładny kolor włosów

Tak to ja Dziękuje
no ja 15lat nie mam tylko 19 :P
Hmm niby mogę sobie na to pozwolić ale sama nie wiem czy jest sens:P z jednej strony na pewno bym sie lepiej czula ale z drugiej cos innego moglabym miec za te 800zł, jak by nie było to okolo 7 wizyt kontrolnych u mojego orto.. sama nie wiem Strasznie si e wogole boje :p ze bedzie bolalo, to juz za dwa tygodnie... bede zadrutowana
Stary 2011-02-16, 22:46   #3399
olix6
Raczkowanie

GG do olix6

Ja zostałam pozbawiona mozliwosci wyboru gumeczek bo nosze Damona na Twoim miejscu wziełabym kryształ

Aparatka od 3.02.2011
=>
Stary 2011-02-16, 23:14   #3400
madzieeek
Wtajemniczenie

A ja noszę zwykły metalowy ale też zostałam pozbawiona opcji wyboru gumek - bo mam metalowe ligaturki, mój orto takie preferuje.
Ale może kiedyś go namówię na zwykłe i będzie różoooowo w mojej paszczy
Przedszkolakom się na pewno spodoba

Póki co męczę się strasznie z tą moją płytką podwyższającą, seplenię straszliwie, więc trochę oszukuję i nie noszę jej do pracy...

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-02-17, 00:02   #3401
crazygirlania
Raczkowanie

Mam jeszcze dwa tygodnie do namysłu Jak teraz tak sobie myślę to jeśli bym wybrała metalowy to mam 800zł w kieszeni. Jeśli miałabym nosić aparat dłużej niż rok to na pewno zdecydowałabym się na ten z kryształu. Dr. Kapera powiedział, że w moim przypadku to rok noszenia aparatu i powinno być po wszystkim. Moja wada jest niewielka... Mi w sumie nie przeszkadza ale mojej mamie za to bardzo...:P no cóż ale to jej zboczenie zawodowe. I już sama nie wiem czy metalowy czy kryształ na górę...
Stary 2011-02-17, 00:09   #3402
olix6
Raczkowanie

GG do olix6

W sumie jeśli ma to potrwać tylko rok to rzeczywiście metalowa góra będzie lepszym rozwiązaniem i zaoszczedzisz sobie tę kasę na wizyty kontrolne

Aparatka od 3.02.2011
=>
Stary 2011-02-17, 00:31   #3403
shinigami0717
Raczkowanie

dziewczynyyy pocieszcie mnie.. ile się nosi wyciągi? czuję się jakby miały mi wypaść szóstki..

olasia99 ja widzę poprawę, ale jeśli coś naprawdę jest nie tak, to musisz przycisnąć swojego orto. te kolorowe punkciki to takie jakby gumowe kropki, które pewnie odpadły Ci podczas mycia zębów. a wydaje mi się, że poszerzył Ci się uśmiech, tzn zęby są tak szerzej ustawione, co wg mnie bardzo ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
noc po założeniu przeżyłam i dziś o ile nie gryzę to jest ok, ale jak tylko spróbowałam pogryźć plasterek ogórka to już wiedziałąm, że dziś z kanapek nici ;p przyzwyczajać się na siłę czy samo przejdzie?
samo przejdzie

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 01:54   #3404
madzieeek
Wtajemniczenie

Nocną porą mam takie różne aparatowe refleksje...właśnie myjąc zęby stwierdziłam, że już taaaak się przyzwyczaiłam do mojego aparatu, że nie wyobarażam sobie życia bez niego! Ani tego, że kiedyś go zdejmę i go mieć nie będę Tzn. nie to, że mam ochotę go nosić do końca życia, ale serio, zżyłam się z nim, lubię go i jest takim moim...znakiem rozpoznawczym
I jeszcze w kwestii facetów - jestem jedną z tych co zauważyła zwiekszone zainteresowanie swoją osobą... Myślę, że to kwestia uśmiechu! To nic, że metalowego Uśmiecham się teraz o wiele częściej, pełną - zaaparatowaną - gębą (tzn, jeszcze nie do końca pełną, bo nie mam jeszcze dołu)! Niektórych mogłoby to dziwić, ale kiedy nie miałam aparatu to wstydziłam się swojego uśmiechu. Teraz, choć jeszcze do ideału wieeeele brakuje, to już nie wstydzę się tego, bo aparat świadczy o tym, że o siebie dbam Wychodzi na to, że uśmiech, to podstawa!
Nie żałuje mojej decyzji, może tylko tego, że tak późno się za to zabrałam (30stka na karku...już puka do drzwi niemal ).
Także dla wszystkich niezdecydowanych: polecam i odwagi!
Ja uśmiecham się tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02610 - Kopia.jpg (52,4 KB, 157 załadowań)

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-02-17, 02:50   #3405
Antarktyda
Raczkowanie

madzieeek, faktycznie, z aparatem Ci naprawdę do twarzy
Miło było przeczytać to co napisałaś, gdyż jednak cały czas jeszcze, mimo, że zdecydowałam się już to nadal się waham:P
i o tym powodzeniu, fajnie, że wspomniałaś
z tym, że ja i teraz się szeroko uśmiecham, więc nie wiem czy w moim przypadku sytuacja się nie odwróci
W każdym razie, niedługo do Was dołączę

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:51   #3406
DesdemonaE
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crazygirlania
Na dół na pewno biore aparat metalowy natomiast co do góry to się wacham, roznica pomiedzy aparatem z krysztalu a metalowym jest 800zł. (metalowy kosztuje 2000) i nie mam pojecia ktory wybrac, ortodonta powiedzial ze w moim przypadku aparat tak mniej wiecej na rok moze troche wiecej
No cóż, miałam jeszcze niedawno podobny dylemat. Mam 28 lat i bałam się, że metal na zębach będzie wyglądał u mnie dziecinnie i cały czas przychylałam się do aparatu kosmetycznego i to nawet nie była kwestia pieniędzy. W aparacie mam chodzić 2-2,5 roku. Na ostatniej wizycie przed założeniem ortodonta powiedział mi jakie aparaty mam do wyboru, jakie są ceny - kosmetyczny też coś koło 800zł drożej i stwierdziłam, że "raz kozie śmierć" - niech będzie metal. Na co ortodonta stwierdził "i dobrze - bardzo rozsądny wybór", a ja za zaoszczędzoną kasę kupiłam sobie narty. Dodam jeszcze, że znajomi też radzili mi kryształowy i zazwyczaj argumentem było "bo dwa lata to długo, bo mniej widać", a i tak w mojej paszczy wylądował metal i po założeniu stwierdziłam, że jest naprawdę świetny. Wcale nie wygląda nieestetycznie, wręcz przeciwnie - wygląda jak fikuśna biżuteria na zębach. Na dzień dobry kazałam sobie założyć błękitne gumki. Koledzy z pracy dopatrzyli się, że noszę aparat dopiero po 3 tygodniach od założenia jak mieli ochotę zamówić pizzę, a ja powiedziałam, że nie mogę, bo aparat. Nagle nastąpiło wielkie zdziwienie i tekst "To ty nosisz aparat???". Jeden przyznał się, że zauważył dopiero przed chwilą i że ten aparat jest tak dyskretny, że go wcale praktycznie nie widać.

Kumple, którzy radzili mi kryształek stwierdzili, że aparacik wygląda naprawdę świetnie, a ja sama go strasznie lubię i nawet ostatnio stwierdziłam, że jak mi go kiedyś zdejmą, to mi będzie łyso (pomimo, że zrobił mi przez pierwsze 2 tygodnie Sajgon z buzią). Zaraz po założeniu wstąpiłam do ciotki, wyszczerzyłam się i komentarz - łeee, tego praktycznie nie widać (ciotka była wyraźnie zawiedziona )

Gdybym miała podejmować decyzję teraz, nawet bym się nie zastanawiała. Metal. A podlotkiem już nie jestem.
DesdemonaE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:23   #3407
emka_333
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
wiesz co.. nie trzeba jeść nic twardego, mi odpadł zamek, jak jadłam chleb ;/

emka_333 trzymam kciuki!

też już bym chciała.. ale coż, trzeba czekać.. gratuluję

naprawdę w miejscu? a dałaś nam zdjęcia do porównania? myślę, że nie może być tak źle

wczoraj miałam wizytę i zostałam obdarowana wyciągami.. miałam nie marudzić, ale muszę się wyżalić.. to jest okropneeee wszystkie zęby mnie bolą.. i szczęka! nie wiecie ile trzeba takie coś nosić? bo ja staram się być dzielna i mam postanowienie, że będę zdejmować wtedy, kiedy będę musiała.. a gumki wzięłam różowe

Dzięki shinigami0717

" Ile razy upadnę, tyle razy się podniosę ! "

.
emka_333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:40   #3408
crazygirlania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DesdemonaE Pokaż wiadomość
No cóż, miałam jeszcze niedawno podobny dylemat. Mam 28 lat i bałam się, że metal na zębach będzie wyglądał u mnie dziecinnie i cały czas przychylałam się do aparatu kosmetycznego i to nawet nie była kwestia pieniędzy. W aparacie mam chodzić 2-2,5 roku. Na ostatniej wizycie przed założeniem ortodonta powiedział mi jakie aparaty mam do wyboru, jakie są ceny - kosmetyczny też coś koło 800zł drożej i stwierdziłam, że "raz kozie śmierć" - niech będzie metal. Na co ortodonta stwierdził "i dobrze - bardzo rozsądny wybór", a ja za zaoszczędzoną kasę kupiłam sobie narty. Dodam jeszcze, że znajomi też radzili mi kryształowy i zazwyczaj argumentem było "bo dwa lata to długo, bo mniej widać", a i tak w mojej paszczy wylądował metal i po założeniu stwierdziłam, że jest naprawdę świetny. Wcale nie wygląda nieestetycznie, wręcz przeciwnie - wygląda jak fikuśna biżuteria na zębach. Na dzień dobry kazałam sobie założyć błękitne gumki. Koledzy z pracy dopatrzyli się, że noszę aparat dopiero po 3 tygodniach od założenia jak mieli ochotę zamówić pizzę, a ja powiedziałam, że nie mogę, bo aparat. Nagle nastąpiło wielkie zdziwienie i tekst "To ty nosisz aparat???". Jeden przyznał się, że zauważył dopiero przed chwilą i że ten aparat jest tak dyskretny, że go wcale praktycznie nie widać.

Kumple, którzy radzili mi kryształek stwierdzili, że aparacik wygląda naprawdę świetnie, a ja sama go strasznie lubię i nawet ostatnio stwierdziłam, że jak mi go kiedyś zdejmą, to mi będzie łyso (pomimo, że zrobił mi przez pierwsze 2 tygodnie Sajgon z buzią). Zaraz po założeniu wstąpiłam do ciotki, wyszczerzyłam się i komentarz - łeee, tego praktycznie nie widać (ciotka była wyraźnie zawiedziona )

Gdybym miała podejmować decyzję teraz, nawet bym się nie zastanawiała. Metal. A podlotkiem już nie jestem.

No to chyba mnie przekonałaś Jaki jest najbardziej dyskretny kolor gumek ? Bo nie wiem jaki wybrac na pierwszy raz zeby głupio to nie wyglądało :P
Stary 2011-02-17, 10:47   #3409
2016100512001
Konto usunięte

Dziewczyny jak się nazywa "coś" co ortodontka mi wsadzi na górne zęby żebym podczas gryzienia nie niszczyła dolnych zamków górnymi zębami?? Ciekawa jestem jak to wygląd i czy jest bardzo niewygodne.

Po miesiącu z aparatem na górze przyzwyczaiłam się do niego, nawet go polubiłam odrobinkę, jedyne o czym myślę o higienie bo wydaje mi się że moje zęby są niedomyte. Szczotkuje je prawie po każdym posiłku ale jakaś obawa mimo wszystko pozostaje...
2016100512001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:03   #3410
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
A ja noszę zwykły metalowy ale też zostałam pozbawiona opcji wyboru gumek - bo mam metalowe ligaturki, mój orto takie preferuje.
Ale może kiedyś go namówię na zwykłe i będzie różoooowo w mojej paszczy
Przedszkolakom się na pewno spodoba

Póki co męczę się strasznie z tą moją płytką podwyższającą, seplenię straszliwie, więc trochę oszukuję i nie noszę jej do pracy...
ja miałam na dół metalowe, ale teraz mam pół na pół na dole - część metalowych, część kolorowych a na następnej wizycie będzie chyba 100% kolorowych
ej, ale jak przestaniesz seplenić, to noś i do pracy a teraz masz jak najwięcej w domu nosić

Cytat:
Nocną porą mam takie różne aparatowe refleksje...właśnie myjąc zęby stwierdziłam, że już taaaak się przyzwyczaiłam do mojego aparatu, że nie wyobarażam sobie życia bez niego! Ani tego, że kiedyś go zdejmę i go mieć nie będę Tzn. nie to, że mam ochotę go nosić do końca życia, ale serio, zżyłam się z nim, lubię go i jest takim moim...znakiem rozpoznawczym
I jeszcze w kwestii facetów - jestem jedną z tych co zauważyła zwiekszone zainteresowanie swoją osobą... Myślę, że to kwestia uśmiechu! To nic, że metalowego Uśmiecham się teraz o wiele częściej, pełną - zaaparatowaną - gębą (tzn, jeszcze nie do końca pełną, bo nie mam jeszcze dołu)! Niektórych mogłoby to dziwić, ale kiedy nie miałam aparatu to wstydziłam się swojego uśmiechu. Teraz, choć jeszcze do ideału wieeeele brakuje, to już nie wstydzę się tego, bo aparat świadczy o tym, że o siebie dbam Wychodzi na to, że uśmiech, to podstawa!
Nie żałuje mojej decyzji, może tylko tego, że tak późno się za to zabrałam (30stka na karku...już puka do drzwi niemal ).
Ja uśmiecham się tak:
bardzo ładnie się uśmiechasz
ja szczerze mówiąc, to się zastanawiam - czy to przez aparat, czy przez uśmiech, czy dlatego, że (jak to mówią moje przyjaciółki i koleżanki) 'wyładniałam' czy dlatego, że zmieniłam fryzurę i trzy kropki
ale wcześniej to jak się śmiałam, to zasłaniałam zęby, żeby nie było widać 'wampirzych zębów' których strasznie się wstydziłam

Cytat:
No to chyba mnie przekonałaś Jaki jest najbardziej dyskretny kolor gumek ? Bo nie wiem jaki wybrac na pierwszy raz zeby głupio to nie wyglądało :P
jak dla mnie - czerwony nie przebarwiają się, zlewają się z dziąsłem i zębem, jak dla mnie - the best
różowych nigdy nie miałam, więc się nie wypowiadam

ja też teraz nie wyobrażam sobie życia bez aparatu bez wizyt u mojej orto, wyboru gumek (tak, głównie o tym myślę ), bez tego bólu... za 1,5 roku będę za tym tęsknić no i oczywiście cieszyć się prostymi zębami

Stary 2011-02-17, 11:13   #3411
emka_333
Przyczajenie

a co powiecie dziewczyny o wybielaniu ?
czy można przed założeniem aparatu wybielać ząbki? [mam na myśli różne środki wybielające typu pasty, żele, paski wybielające]
proszę o odp.

pzdr.

" Ile razy upadnę, tyle razy się podniosę ! "

.
emka_333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:26   #3412
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Ja mam nosić aparat 2 lata no ale orto mówiła mi jeszcze coś o mikro śrubach więc pewnie wyjdzie 2+

Edytowane przez Ula05
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:27
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:42   #3413
crazygirlania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emka_333 Pokaż wiadomość
a co powiecie dziewczyny o wybielaniu ?
czy można przed założeniem aparatu wybielać ząbki? [mam na myśli różne środki wybielające typu pasty, żele, paski wybielające]
proszę o odp.

pzdr.
Ja miałam wybielane jakies 1,5h temu. Nie zużyłam całego żelu do wybielania bo tak mnie ząbki bolały, że podziękowałam. I tak mam najjaśniejszy kolor wg kolornika dentystycznego Wybielałam NITE WHITE, jest to róznego stęzenia zel wybielajacy który aplikuje się do zelowych nakladek, ktore robi się u stomatologa ( pobierany jest wycisk, nastepnie robione zelowe nakladki na Twoje ząbki ) Efekty są swietne, bardzo dlugo się utrzymują, jeśli ktoś chce mieć holywoodzki kolor zebów może sobie pozniej zakladac np raz na dwa, trzy miesiace na jedna noc nakladki
Stary 2011-02-17, 13:16   #3414
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to ja Dziękuje
no ja 15lat nie mam tylko 19 :P
Hmm niby mogę sobie na to pozwolić ale sama nie wiem czy jest sens:P z jednej strony na pewno bym sie lepiej czula ale z drugiej cos innego moglabym miec za te 800zł, jak by nie było to okolo 7 wizyt kontrolnych u mojego orto.. sama nie wiem Strasznie si e wogole boje :p ze bedzie bolalo, to juz za dwa tygodnie... bede zadrutowana
też mam 19 lat i noszę kolorowe gumeczki... w moim otoczeniu nikomu to nie przeszkadza
Cytat:
Ja uśmiecham się tak:

nie wyglądasz na 30 lat... ja bym Ci dala jakieś 22

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
ja leczę się w Wojewódzkim Centrum Stomatologii
ja byłam już tam jakoś w 4 podstawówce, ale rodziców przeraził wówczas koszt stałego aparatu (wtedy - 2000 zł) i wybrali wyjmowany

przejeżdżam obok tego budynku jak jadę do swojej orto... wielkie to ;p

a już w poniedzialek następna wizyta... muszę zacząć myśleć o kolorach gumeczek

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:50   #3415
DesdemonaE
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam błękitne, które zasłaniają większość metalu i dlatego zamki wydają się bardzo delikatne. Błękit nie rzuca się w oczy i dopiero z bardzo bliskiej odległości widać, że w ogóle jest błękitem, zlewa się z kolorem zębów i żółknięcie nie jest na nim zauważalne (nie tak jak na białych gumkach czy przezroczystych). Ewentualnie jakiś inny pastelowy kolorek, delikatny róż na przykład. Powodzenia życzę i wytrwałości w noszeniu aparatu

Edytowane przez DesdemonaE
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:53
DesdemonaE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:37   #3416
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
olasia99 ja widzę poprawę, ale jeśli coś naprawdę jest nie tak, to musisz przycisnąć swojego orto. te kolorowe punkciki to takie jakby gumowe kropki, które pewnie odpadły Ci podczas mycia zębów. a wydaje mi się, że poszerzył Ci się uśmiech, tzn zęby są tak szerzej ustawione, co wg mnie bardzo ładnie wygląda
Też widzę poprawę, ale ona nastąpiła w miesiącach maj-sierpień. od sierpnia nic się nie zmieniło i według mnie te zęby nie są jeszcze dobrze ustawione, a mój orto twierdzi, że już jest w sam raz. Znam osoby, które przy takim dole zakładały dopiero aparaty...

Co do dyskretnego koloru gumek, to można wziąć metalowe ligatury ja takie mam, bo miałam problemy z wędzidełkiem. Pomińmy fakt, że teraz mam metalowe ligatury, a łańcuszek już ten jakby gumowy
Stary 2011-02-17, 16:52   #3417
Martunia210
Przyczajenie

GG do Martunia210

Który rodzaj aparatu jest lepszy- metalowy czy kryształowy ?
A czy w obu można wybrac kolor czy tylko w metalowych ?

Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć.
Martunia210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:05   #3418
xkarusx
Raczkowanie

Cytat:

według mnie jasny róż
xkarusx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:44   #3419
viera
Zadomowienie

Cytat:

Miałam różowe i czerwone i moim zdaniem czerwone są ładniejsze i bardziej dyskretne, na pewno będę je mieć jeszcze nie raz, do różowych już nie wrócę.
Chociaż w ten poniedziałek mam wizytę i biorę fioletowe, a potem pewnie niebieskie/morskie. A dopiero potem wrócę do czerwonych (nie lubię mieć dwa razy pod rząd tego samego koloru, lubię zmiany ).
Stary 2011-02-17, 17:51   #3420
crazygirlania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Miałam różowe i czerwone i moim zdaniem czerwone są ładniejsze i bardziej dyskretne, na pewno będę je mieć jeszcze nie raz, do różowych już nie wrócę.
Chociaż w ten poniedziałek mam wizytę i biorę fioletowe, a potem pewnie niebieskie/morskie. A dopiero potem wrócę do czerwonych (nie lubię mieć dwa razy pod rząd tego samego koloru, lubię zmiany ).
A gdzie chodzisz do ortodonty bo widze, że też jestes z Krakowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości