|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
uważam że dwie dziewczyny z tego forum powinny dostać bana dla własnego zdrowia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
A moze jednak to zaburzenia krążenia ?
#1773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
*po prostu tak masz *jesteś za chuda i wtedy to normalne(!) *masz problemy z taczycą (wiem,to odpada) *u mnie w szkole dziewczyny zawsze mówią-"Iza, masz zimne rece-wciąż jesteś dziewicą??"->oczywiście żartują ![]() ![]() Ja np. mam zawsze LODOWATE wręcz dłonie i dodtkowo są b.sine paznokcie całkiem połamane i zniszczone... ale ja mama problem z terczycą. 21ponowię badania to zonaczymy..
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
![]() Iza,możesz coś zrobić z Ervishą,przeciez to jest chore co ona wyprawia ![]() ![]()
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sie zastanowic czy sie ukrywasz z tym jedzeniem i rzeczywiscie robisz to po cichaczu czy tak se o. Ja lubie jesc w lozku ogladajac telewizje ![]()
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej zapytam lekarki i zobaczymy ![]()
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
A od kiedy tak masz? Od zawsze czy dopiero od niedawna ?
#1778 |
Zakorzenienie
|
Od kiedy zaczęłam się odchudzać , a teraz to jest bardziej odczuwalne.
Na początku to myślałam ,że przy odchudzaniu to ,że tracę tkankę tłuszczową. Ale teraz to nie wiem czemu
#1779 |
Zakorzenienie
|
Jak od chwili gdy zaczęłaś się odchudzać to to moze być to. Ale lepiej udaj się do lekarza będziesz miała pewność. Chociaż ja waże mało i nie jest mi zimno.
#1780 |
Zadomowienie
|
I co to wnosi do sprawy?
Tynusia, może jak już zaczniesz jeść więcej, to wszystko wróci do normy. Zresztą niedługo lato, będzie ci cieplej. ![]()
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-02-15 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
U/P:
I. musli (2 łyżki płatków owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek, łyżeczka siemienia) na szklance mleka 3,2 z miodem kawa z mlekiem II. 2 kromki chleba z masłem, kiełbasą, żółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem x2, łyżeczka nutelli III. 2 jajka na maśle z szynką, kromka chleba z masłem (grubo) i żółtym serem(miałam ochotę na coś konkretnego oprócz zupy...), nabierka gęstego, gorącego krupniku (mróz daje się we znaki) IV. kubek kaszy manny z 3 łyżeczek na mleku z cukrem i cynamonem, kromka chleba z masłem i dżemem, 3 łyżeczki nutelli chyba coś jeszcze wpadnie, pewnie serek wiejski i jakiś owoc, ale jeszcze nie wiem z prośbą o ocenę ![]()
#1782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I myślę że jeśli nadal będziesz mnie słuchać (i nie tylko mnie!) to wyjdziesz na prostą ![]() Co z moją sugestią, co to podjadania między posiłkami czekolady/bakalii orzeszków i picia soku? naprawade wiem co mówię przecież, mi się udało to niby czemu Tobie nie miałoby się udać ![]() jeśli mogę Ci w jaki kolwiek pomóc to pisz ![]() aha i jeszcze jedno napiszę. w twoim jadłospisie niema owoców. ale jeśli oto chodzi.... na pierwszej wizycie psyholog mi doradził abym nie jadła żadnych owoców i nie piła żadnych soków owocwych bo one reguluję przemianę materii i podkręcą mi metabolizm... faktycznie nie jedząc żadnych owoców szybciej mi było przytyć bo żałądka nie zapychałam... ale jak sobie pomyślę tak...to dopiero jak wprowadziłam soki i owoce to waga hopp-siup skoczyła prawie odrazu 12kg także ja w sprawie owoców się nie czepiam ![]()
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 ![]() mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 ![]() niedługo żona ![]() niedługo matura ![]() wygrałam swoje życie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-02-15 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem zmarzluchem, ale ja mam wybitnie niskie ciśnienie bo zdarzało się i 65/40.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Wtajemniczenie
|
ej a ja ważę dużo i zawsze mi zimno.. tarczyca ok..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
hej, wg umowy z p.doktor (0,5 kg na tydzien) brakuje mi do tego piatku 300 g; musi tyle byc!; nie podam wagi, nie chce niemilych sytuacji; mimo przytycia nadal jest b. niska; znacie moja sytuacje z KZ.
Wiec na dzis: sn. ![]() 2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: calym bananem, kiwi, pomarancza; cala saszetka 50g (200kcal) Fitelli; ob.: nie wiem co bedzie, jakas zupa i pewnie surowka,mieso,ziemniaki; pdw.: serek homo. Danio 140g (ok 160 kcal) z 2mandarynkami; do tego mysle, ze np. 4 owsiane LuGo! i moze kilka kostek czekolady lub kinder country? kol.: beda 3 kanapki: 1 z plastrem poledwicy i sera zoltego, 2 tez z plastrem poledwicy i sera zoltego, a do 3 caly serek wiejski 200g; po: ryz na mleku 180g Belriso (230 kcal); podw. rozlozyc na godz. 15 i 16? powinno ruszyc do piatku 300g na tym; jest tu ok 2650 kcal. ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Cytat:
Jest 10 rano, Ty jesteś na P i znasz już cały swój jadłospis na dziś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-16 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
BAN stały
|
hej, mam diete zmieniona na zwykla i tego sie strasznie boje; tak to dostawalam pierogi ruskie/bigos z mlodej kapusty/makaron z twarogiem/gotowane klopsy,pulpety a teraz pierogi z kapusta i miesem/bigos normalny/zamiast makaronu z twarogiem-lazanki/panierowane kotlety smazone; p.doktor mowila, ze ok 500 kcal wiecej gdzies, bo kotlety smazone na glebokim tluszczu, zupy np. grochowka-boje sie!
Ervisha, sama pisalas, ze przy anoreksji zalecana jest lekkostrawna dieta, a mi dowala takie obiady; jestem na siebie wsciekla, bo taka zmiana dlatego, ze w 1 tyg. waga w miejscu stala (choc wczesniej byl ten kg w tyg.); teraz do piatku musi byc min. 300g. Co do diety, wroce do lekkostrawnej, gdy do tego piatku przytyje tak, by isc na przepustke (700g!) i zebym w domu tez +200; do tego piatku mozliwe fizycznie jest +700g? Dzis jeszcze bardziej wszystko zwiekszylam; pewnie znow bedzie szok organizmu; Iza, Dekas, Wy tez jak tylyscie to jadlyscie smazone rzeczy?; panierka i taki tluszcz sa przeciez niezdrowe, puste kcal??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jak wrócisz do domu to nie będziesz jeść tego co mama zrobi? Jak zrobi kotlety to ich nie zjesz? Przecież to nienormalne. Powinnaś jeść to co ci dadzą na talerzu i nie kręcić nosem. To jest tak zwany powrót do normalności. Jak u mnie w domu jest smażona ryba a nie gotowana to nie wykłócam się o to z mamą tylko jem co jest. Przecież to byłoby nienormalne. I czego się boisz? Boisz się przytyć? Co to te 500 kalorii? Tobie teraz wszystkiego brakuje a pani doktor wie co robi. Zmieniła ci dietę bo wie że sama nie jesteś w stanie zwiększyć tak by przybierać na wadze. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Popieram w 100%. Tłuszcze są zdrowe, bez nich nie odzyskasz okresu i jak chcesz by Twój mózg pracował? To są niezbędne tłuszcze, potrzebne każdemu człowiekowi zwłaszcza wychudzonemu. Zresztą trzeba uczyć się jeść wszytko. Ludzie jedzą smażone kotlety i nie umierają od tego a Ty się chyba boisz dodatkowych kalorii. A co myślisz że jak kotlety się gotuje to w samej wodzie? Są potrawy duszone i przyrządza się je w wodzie, warzywach i też jakimś tłuszczu (oleju, maśle). To też nie zdrowe?
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Wstawię mój próbuje iść w stronę normalnego U ale brzuch nie pozwala :
wcześnie rano śniadanko: owsianka z 4ł z jogurtem nat.180g z 2 połowki brzoskwiń z puszki na to łyżka posypki(od mamy zblenderowane owoce,orzechy) i cynamon w szkole: kanapka z 2 kromek ciężkiego żytniego razowego z twarożkiem pomidorem,ogórem po kilku lekcjach: pomarańczko przed obiadem wsunęłam kostkę gorzkiej czeko 81% i jakąś nie jestem już senna,2 fistaszki co zostały obiad: ziemniaczki (w piekarniku jakieś takie z mrożonek półksiężyce) do tego mizzeria z ogórków , kawał brokuła,kalafiora,bruksel ka,trochę fasoli czerwonej (od mamy wziełam tylko na spróbe jeszcze troszkę jakiegoś makaronu razowego) zajęło cały talerz i pękam kolacja: albo będzie chlebek/buła albo jakieś warzywka na patelnie z pestkami różnymi i idę na aerobic także się wypocę. A podwieczorku nie zdążę bo o 19 kolacja a niedawno jadłam obiad a po aerobicu od razu zasypiam. Ps. Trochę brzuszek boli =/ Dużo wody,herbata zielona I jak kurde chce więcej jeść ale nie mogę więcej wcisnąć Ćwicze : 2/3 razy tygodniu na aerobicu + ruch codzienny
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-02-16 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
No no jaka dżaga na zdjęciu
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Kurcze za pierwszym razem to chyba inne zdjęcie mi się wyświetliło, bo na tym teraz widać, że chudzinka z ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiłam inne żeby twarzy nie było widać bo dużo osób z moje środowiska to ''SZPIEDZY'' ![]() ![]() Myślę ,że to będzie odpowiednie już ![]()
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-02-16 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Raczkowanie
|
mmm...bella ragazza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
BAN stały
|
Moyraa, dzieki za ocene; mowie Wam, taka jakas radosna teraz jestem
![]() ![]() pewnie znow bedzie taki skok, bo nagle zwiekszylam (i kalorycznie i objetosciowo ![]() ![]() ![]() dzis wychodzi ok 2800 kcal, jestem usatysfakcjonowana ![]() Mam tez zmieniona diete na zwykla - to dotyczy tylko obiadow, ale im wiecej kcal, tym lepiej; zeby nie bylo offtopu? ![]() - jesli teraz juz jem ok 2800, a dojde do 3tys. pewnie z tymi obiadami, to pozniej, kiedys, zeby juz trzymac wage, bede musiala wiele mniej?; i teraz pewnie tez skok bedzie? - nie jest obciazajace dla zoladka godz.przed snem wypic np.szklanke Kubusia? dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Kubusia, to nie sądzę, żeby jakoś specjalnie obciążał żołądek, ale znawcą nie jestem ![]() ![]() ![]()
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-02-16 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1799 |
BAN stały
|
Policzylam kcal, zeby widziec na czym stoje (
![]() ![]() ![]() ![]() Ervisha, tez jesz cos np. godz. przed snem? - zeby nie bylo offtopu: moze Iza ocenisz moje jadlo z dzisiaj? ![]() objetosciowo i kcal juz wiecej, brzuch wydety, zawalony (takie uczucie); zoladek troche obciazony, ale to chyba kwestia 2-3 dni? znow pewnie skok jak wtedy, bo nagle wiecej, a pozniej juz wolniej, ale nie stanie, bedzie szlo, bo juz jest nadmiar ^^ jestem dumna z czeko. ![]() ![]() - takie nagle zwiekszenie nie jest niekorzystne dla zdrowia? - i moze na tym tez jak wtedy z 2kg nagle przybyc? dziewczeta, bo zoladek boli i czuje sie strasznie przepelniona; jak jutro tak samo bede jadla to to minie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
No to ja w obronie tynusi napiszę, że opchnęłyśmy przed chwilą dwie tłuste golonki z musztardą i trzema pajdami chłopskiego chleba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.