Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 16:43   #1771
Annie1441
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]

uważam że dwie dziewczyny z tego forum powinny dostać bana dla własnego zdrowia
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:49   #1772
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Ja się zawsze ciepło ubieram dodatkowo wyciągnęłam grubą zimówkę kurtkę ,czapę,szal,rękawice,getr y na nogi i mi zimno.
W szkole zamarzałam.

Nie wiem może już tak mam.
A moze jednak to zaburzenia krążenia ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:53   #1773
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Ja się zawsze ciepło ubieram dodatkowo wyciągnęłam grubą zimówkę kurtkę ,czapę,szal,rękawice,getr y na nogi i mi zimno.
W szkole zamarzałam.

Nie wiem może już tak mam.
jest 4 rozwiącania
*po prostu tak masz
*jesteś za chuda i wtedy to normalne(!)
*masz problemy z taczycą (wiem,to odpada)
*u mnie w szkole dziewczyny zawsze mówią-"Iza, masz zimne rece-wciąż jesteś dziewicą??"->oczywiście żartują A Ty nigdy nie słyszałaś o tym?

Ja np. mam zawsze LODOWATE wręcz dłonie i dodtkowo są b.sine paznokcie całkiem połamane i zniszczone... ale ja mama problem z terczycą. 21ponowię badania to zonaczymy..

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:55   #1774
orzeszek01
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
uważam że dwie dziewczyny z tego forum powinny dostać bana dla własnego zdrowia
tez tak uwazam

Iza,możesz coś zrobić z Ervishą,przeciez to jest chore co ona wyprawia
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:59   #1775
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejra Pokaż wiadomość
wiosenna iza dziękuję za odpowiedź. tak leczę się, chodzę regularnie do psychologa.
w sumie sama nie wiem, dlaczego to robię. bo takie jedzenie zdarza mi się po kolacji, gdy jestem najedzona, wykąpana, w piżamce itp. idę wtedy do pokoju, biorę jakieś jedzenie, jem to w łóżku i potem idę spać. co prawda nie jest to jakaś ogromna ilość jedzenia, ale takie zachowanie normalne nie jest.
Hmmm. wiesz.
Musisz sie zastanowic czy sie ukrywasz z tym jedzeniem i rzeczywiscie robisz to po cichaczu czy tak se o. Ja lubie jesc w lozku ogladajac telewizje
Stary 2011-02-15, 17:01   #1776
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
jest 4 rozwiącania
*po prostu tak masz
*jesteś za chuda i wtedy to normalne(!)
*masz problemy z taczycą (wiem,to odpada)
*u mnie w szkole dziewczyny zawsze mówią-"Iza, masz zimne rece-wciąż jesteś dziewicą??"->oczywiście żartują A Ty nigdy nie słyszałaś o tym?

Ja np. mam zawsze LODOWATE wręcz dłonie i dodtkowo są b.sine paznokcie całkiem połamane i zniszczone... ale ja mama problem z terczycą. 21ponowię badania to zonaczymy..
HaHa jeszcze nikt nie mówił mi o takiej opcji hehe
Najlepiej zapytam lekarki i zobaczymy

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:04   #1777
Ervisha
Zakorzenienie

A od kiedy tak masz? Od zawsze czy dopiero od niedawna ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 17:06   #1778
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A od kiedy tak masz? Od zawsze czy dopiero od niedawna ?
Od kiedy zaczęłam się odchudzać , a teraz to jest bardziej odczuwalne.
Na początku to myślałam ,że przy odchudzaniu to ,że tracę tkankę tłuszczową.
Ale teraz to nie wiem czemu

Stary 2011-02-15, 17:10   #1779
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Od kiedy zaczęłam się odchudzać , a teraz to jest bardziej odczuwalne.
Na początku to myślałam ,że przy odchudzaniu to ,że tracę tkankę tłuszczową.
Ale teraz to nie wiem czemu
Jak od chwili gdy zaczęłaś się odchudzać to to moze być to. Ale lepiej udaj się do lekarza będziesz miała pewność. Chociaż ja waże mało i nie jest mi zimno.

Stary 2011-02-15, 17:13   #1780
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Chociaż ja waże mało i nie jest mi zimno.
I co to wnosi do sprawy?

Tynusia, może jak już zaczniesz jeść więcej, to wszystko wróci do normy. Zresztą niedługo lato, będzie ci cieplej.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2011-02-15 o 17:14
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:37   #1781
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P:

I. musli (2 łyżki płatków owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek, łyżeczka siemienia) na szklance mleka 3,2 z miodem
kawa z mlekiem

II. 2 kromki chleba z masłem, kiełbasą, żółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem x2, łyżeczka nutelli

III. 2 jajka na maśle z szynką, kromka chleba z masłem (grubo) i żółtym serem(miałam ochotę na coś konkretnego oprócz zupy...), nabierka gęstego, gorącego krupniku (mróz daje się we znaki)

IV. kubek kaszy manny z 3 łyżeczek na mleku z cukrem i cynamonem, kromka chleba z masłem i dżemem, 3 łyżeczki nutelli

chyba coś jeszcze wpadnie, pewnie serek wiejski i jakiś owoc, ale jeszcze nie wiem

z prośbą o ocenę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 21:56   #1782
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U/P:

I. musli (2 łyżki płatków owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek, łyżeczka siemienia) na szklance mleka 3,2 z miodem
kawa z mlekiem mówiłąm Ci już coś na temat twojego śniadania

II. 2 kromki chleba z masłem, kiełbasą, żółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem x2, łyżeczka nutelli

III. 2 jajka na maśle z szynką, kromka chleba z masłem (grubo) i żółtym serem(miałam ochotę na coś konkretnego oprócz zupy...), nabierka gęstego, gorącego krupniku (mróz daje się we znaki) no wiadomo że Ci zimno ale obiad też już znacznie lepiej ugotuj sobie może worek ryzu? albo makaron? zamiast tego chlebka?

IV. kubek kaszy manny z 3 łyżeczek na mleku z cukrem i cynamonem, kromka chleba z masłem i dżemem, 3 łyżeczki nutelli

chyba coś jeszcze wpadnie, pewnie serek wiejski i jakiś owoc, ale jeszcze nie wiem obiwiązkowo! i może kako? niewiem co tm lubisz

z prośbą o ocenę
wiesz co? jesteś chyba pierwszą osobą która posłuchała moich rad odkąd tutaj piszę....
I myślę że jeśli nadal będziesz mnie słuchać (i nie tylko mnie!) to wyjdziesz na prostą
Co z moją sugestią, co to podjadania między posiłkami czekolady/bakalii orzeszków i picia soku? naprawade wiem co mówię przecież, mi się udało to niby czemu Tobie nie miałoby się udać
jeśli mogę Ci w jaki kolwiek pomóc to pisz

aha i jeszcze jedno napiszę.
w twoim jadłospisie niema owoców.
ale jeśli oto chodzi.... na pierwszej wizycie psyholog mi doradził abym nie jadła żadnych owoców i nie piła żadnych soków owocwych bo one reguluję przemianę materii i podkręcą mi metabolizm...
faktycznie nie jedząc żadnych owoców szybciej mi było przytyć bo żałądka nie zapychałam... ale jak sobie pomyślę tak...to dopiero jak wprowadziłam soki i owoce to waga hopp-siup skoczyła prawie odrazu 12kg
także ja w sprawie owoców się nie czepiam

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-02-15 o 22:00
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:16   #1783
tatiana22
Raczkowanie

Ja też jestem zmarzluchem, ale ja mam wybitnie niskie ciśnienie bo zdarzało się i 65/40.
tatiana22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 06:30   #1784
Annie1441
Wtajemniczenie

ej a ja ważę dużo i zawsze mi zimno.. tarczyca ok..
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:46   #1785
skomplikowana_18
BAN stały

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

hej, wg umowy z p.doktor (0,5 kg na tydzien) brakuje mi do tego piatku 300 g; musi tyle byc!; nie podam wagi, nie chce niemilych sytuacji; mimo przytycia nadal jest b. niska; znacie moja sytuacje z KZ.
Wiec na dzis:
sn.bylo o 8) kasza manna, 2 kromki pszennego lekko mazniete maslem: 1 z plastrem poledwicy i plastrem sera zoltego, 2 z plastrem poledwicy i bialkiem jaja, warzywa, herbata z cytryna;
2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: calym bananem, kiwi, pomarancza; cala saszetka 50g (200kcal) Fitelli;
ob.: nie wiem co bedzie, jakas zupa i pewnie surowka,mieso,ziemniaki;
pdw.: serek homo. Danio 140g (ok 160 kcal) z 2mandarynkami; do tego mysle, ze np. 4 owsiane LuGo! i moze kilka kostek czekolady lub kinder country?
kol.: beda 3 kanapki: 1 z plastrem poledwicy i sera zoltego, 2 tez z plastrem poledwicy i sera zoltego, a do 3 caly serek wiejski 200g;
po: ryz na mleku 180g Belriso (230 kcal);

podw. rozlozyc na godz. 15 i 16?
powinno ruszyc do piatku 300g na tym;
jest tu ok 2650 kcal.
??
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:28   #1786
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
hej, wg umowy z p.doktor (0,5 kg na tydzien) brakuje mi do tego piatku 300 g; musi tyle byc!; nie podam wagi, nie chce niemilych sytuacji; mimo przytycia nadal jest b. niska; znacie moja sytuacje z KZ.
Wiec na dzis:
sn.bylo o 8) kasza manna, 2 kromki pszennego lekko mazniete maslem: 1 z plastrem poledwicy i plastrem sera zoltego, 2 z plastrem poledwicy i bialkiem jaja, warzywa, herbata z cytryna;
2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: calym bananem, kiwi, pomarancza; cala saszetka 50g (200kcal) Fitelli;
pdw.: serek homo. Danio 140g (ok 160 kcal) z 2mandarynkami; do tego mysle, ze np. 4 owsiane LuGo! i moze kilka kostek czekolady lub kinder country?
kol.: beda 3 kanapki: 1 z plastrem poledwicy i sera zoltego, 2 tez z plastrem poledwicy i sera zoltego, a do 3 caly serek wiejski 200g;

jest tu ok 2650 kcal.
??

Jest 10 rano, Ty jesteś na P i znasz już cały swój jadłospis na dziś, to chore jest, a poza tym ja już nie mogę czytać Twoich postów w kółko to samo, ciągle jesz to samo i ciągle dzień w dzień opisujesz swoje zmagania ile to Ci jeszcze brakuje 300g a może 500g ....tego się już nie da czytać.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez _becia_ Pokaż wiadomość
ok to tak.
Po pierwsze nigdy w życiu się nie odchudzałam.
Nie wiem kompletnie co ile ma kalorii tłuszczu itd.
To tej pory myślałam że ser żóty nie jest tłusty a żeby schudąć trzeba jeść płatki fitness zapić je jagobellą light i zagryść jabłkiem
tryb życia mam b.aktywny,
Śn. obiad. i kolację jem zawsze na ciepło z rodziną (czasem tylko z młodszym rodzeństem i mamą, czasem z całym rodzeństem mama i babcią-jak dzisiaj)
Wstaję b.rano i mam daleko do szkoly w lato jadę rowerem w zimę na nogach, żadko autem,
z powrotem zawsze pieszo lub rowerem.
Mam pracę dorywczą , trenuję siatkę i pływam 3razy w tygodniu.
Pomagam w polu babci też. A z tym że jestem chuda to mam tak w rodzinie. a poza tym, wszystkie moje przyjaciółki jedzą podobnie jak ja, i wyglądamy prowie podobnie....
tyle
Beciu wcale się nie dziwię, że nie możesz przytyć, po tym poście widać, że jesteś bardzo aktywna.
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:59   #1787
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec na dzis:

jest tu ok 2650 kcal.
??
Widzę, ze planujesz jeść już lepiej i nie dzielić banana i serka wiejskiego na części. Ale Twoje jedzenie jest nudne. Moze jadłabyś co innego niz tylko ser wędlinę i białko z jajka. Przecież kuzynka moze ci kupić jakieś sałatki warzywne, sery topione itp. Codziennie jesz to samo. Nie znudziło ci się? I po co liczysz i piszesz ile co ma kalorii? Nie wyjdziesz z choroby jeśli będziesz ciągle liczyć kalorie.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-02-16 o 10:00
Stary 2011-02-16, 14:03   #1788
skomplikowana_18
BAN stały

hej, mam diete zmieniona na zwykla i tego sie strasznie boje; tak to dostawalam pierogi ruskie/bigos z mlodej kapusty/makaron z twarogiem/gotowane klopsy,pulpety a teraz pierogi z kapusta i miesem/bigos normalny/zamiast makaronu z twarogiem-lazanki/panierowane kotlety smazone; p.doktor mowila, ze ok 500 kcal wiecej gdzies, bo kotlety smazone na glebokim tluszczu, zupy np. grochowka-boje sie!
Ervisha, sama pisalas, ze przy anoreksji zalecana jest lekkostrawna dieta, a mi dowala takie obiady; jestem na siebie wsciekla, bo taka zmiana dlatego, ze w 1 tyg. waga w miejscu stala (choc wczesniej byl ten kg w tyg.); teraz do piatku musi byc min. 300g.
Co do diety, wroce do lekkostrawnej, gdy do tego piatku przytyje tak, by isc na przepustke (700g!) i zebym w domu tez +200; do tego piatku mozliwe fizycznie jest +700g?
Dzis jeszcze bardziej wszystko zwiekszylam; pewnie znow bedzie szok organizmu;
Iza, Dekas, Wy tez jak tylyscie to jadlyscie smazone rzeczy?; panierka i taki tluszcz sa przeciez niezdrowe, puste kcal???
Stary 2011-02-16, 14:15   #1789
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
hej, mam diete zmieniona na zwykla i tego sie strasznie boje; tak to dostawalam pierogi ruskie/bigos z mlodej kapusty/makaron z twarogiem/gotowane klopsy,pulpety a teraz pierogi z kapusta i miesem/bigos normalny/zamiast makaronu z twarogiem-lazanki/panierowane kotlety smazone; p.doktor mowila, ze ok 500 kcal wiecej gdzies, bo kotlety smazone na glebokim tluszczu, zupy np. grochowka-boje sie!
Ervisha, sama pisalas, ze przy anoreksji zalecana jest lekkostrawna dieta, a mi dowala takie obiady; jestem na siebie wsciekla, bo taka zmiana dlatego, ze w 1 tyg. waga w miejscu stala (choc wczesniej byl ten kg w tyg.); teraz do piatku musi byc min. 300g.
Co do diety, wroce do lekkostrawnej, gdy do tego piatku przytyje tak, by isc na przepustke (700g!) i zebym w domu tez +200; do tego piatku mozliwe fizycznie jest +700g?
Iza, Dekas, Wy tez jak tylyscie to jadlyscie smazone rzeczy?; panierka i taki tluszcz sa przeciez niezdrowe, puste kcal???
To nie są puste kalorie, tłuszcze również są potrzebne, a Tobie wręcz NIEZBĘDNE, jeśli chcesz odbudować organizm

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 14:19   #1790
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci tak. Każde pierogi są lekkostrawne. Łazanki też nie są ciężkostrawne. Przecież to kapusta z makaronem a bigos dostawałaś. A te kotlety to na pewno nie są smażone na głębokim tłuszczu bo szpitale są z reguły biedne i wątpie by było je na to stać (przecież muszą oszczędzać). Zresztą ja jak byłam w szpitalu to nie raz dostałam smażoną rybę i nic mi po niej nie było.

A co jak wrócisz do domu to nie będziesz jeść tego co mama zrobi? Jak zrobi kotlety to ich nie zjesz? Przecież to nienormalne. Powinnaś jeść to co ci dadzą na talerzu i nie kręcić nosem. To jest tak zwany powrót do normalności. Jak u mnie w domu jest smażona ryba a nie gotowana to nie wykłócam się o to z mamą tylko jem co jest. Przecież to byłoby nienormalne.

I czego się boisz? Boisz się przytyć? Co to te 500 kalorii? Tobie teraz wszystkiego brakuje a pani doktor wie co robi. Zmieniła ci dietę bo wie że sama nie jesteś w stanie zwiększyć tak by przybierać na wadze.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
To nie są puste kalorie, tłuszcze również są potrzebne, a Tobie wręcz NIEZBĘDNE, jeśli chcesz odbudować organizm
Popieram w 100%. Tłuszcze są zdrowe, bez nich nie odzyskasz okresu i jak chcesz by Twój mózg pracował? To są niezbędne tłuszcze, potrzebne każdemu człowiekowi zwłaszcza wychudzonemu. Zresztą trzeba uczyć się jeść wszytko. Ludzie jedzą smażone kotlety i nie umierają od tego a Ty się chyba boisz dodatkowych kalorii. A co myślisz że jak kotlety się gotuje to w samej wodzie? Są potrawy duszone i przyrządza się je w wodzie, warzywach i też jakimś tłuszczu (oleju, maśle). To też nie zdrowe?

Stary 2011-02-16, 15:11   #1791
Tynusia
Zakorzenienie

Wstawię mój próbuje iść w stronę normalnego U ale brzuch nie pozwala :

wcześnie rano śniadanko:
owsianka z 4ł z jogurtem nat.180g z 2 połowki brzoskwiń z puszki na to łyżka posypki(od mamy zblenderowane owoce,orzechy) i cynamon

w szkole:
kanapka z 2 kromek ciężkiego żytniego razowego z twarożkiem pomidorem,ogórem
po kilku lekcjach:
pomarańczko

przed obiadem wsunęłam kostkę gorzkiej czeko 81% i jakąś nie jestem już senna,2 fistaszki co zostały

obiad:
ziemniaczki (w piekarniku jakieś takie z mrożonek półksiężyce) do tego mizzeria z ogórków , kawał brokuła,kalafiora,bruksel ka,trochę fasoli czerwonej (od mamy wziełam tylko na spróbe jeszcze troszkę jakiegoś makaronu razowego) zajęło cały talerz i pękam

kolacja:
albo będzie chlebek/buła albo jakieś warzywka na patelnie z pestkami różnymi

i idę na aerobic także się wypocę.
A podwieczorku nie zdążę bo o 19 kolacja a niedawno jadłam obiad a po aerobicu od razu zasypiam.

Ps. Trochę brzuszek boli =/

Dużo wody,herbata zielona

I jak kurde chce więcej jeść ale nie mogę więcej wcisnąć

Ćwicze :
2/3 razy tygodniu na aerobicu + ruch codzienny

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-02-16 o 15:13
Stary 2011-02-16, 15:45   #1792
tatiana22
Raczkowanie

No no jaka dżaga na zdjęciu

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Kurcze za pierwszym razem to chyba inne zdjęcie mi się wyświetliło, bo na tym teraz widać, że chudzinka z ciebie.
Stary 2011-02-16, 15:50   #1793
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tatiana22 Pokaż wiadomość
No no jaka dżaga na zdjęciu

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Kurcze za pierwszym razem to chyba inne zdjęcie mi się wyświetliło, bo na tym teraz widać, że chudzinka z ciebie.

Wstawiłam inne żeby twarzy nie było widać bo dużo osób z moje środowiska to ''SZPIEDZY'' i nie chce żeby ktoś wiedział ,że to ja.

Myślę ,że to będzie odpowiednie już

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-02-16 o 16:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 16:08   #1794
tatiana22
Raczkowanie

mmm...bella ragazza
Stary 2011-02-16, 17:41   #1795
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Wstawię mój próbuje iść w stronę normalnego U ale brzuch nie pozwala :

wcześnie rano śniadanko:
owsianka z 4ł z jogurtem nat.180g z 2 połowki brzoskwiń z puszki na to łyżka posypki(od mamy zblenderowane owoce,orzechy) i cynamon

w szkole:
kanapka z 2 kromek ciężkiego żytniego razowego z twarożkiem pomidorem,ogórem
po kilku lekcjach:
pomarańczko

przed obiadem wsunęłam kostkę gorzkiej czeko 81% i jakąś nie jestem już senna,2 fistaszki co zostały

obiad:
ziemniaczki (w piekarniku jakieś takie z mrożonek półksiężyce) do tego mizzeria z ogórków , kawał brokuła,kalafiora,bruksel ka,trochę fasoli czerwonej (od mamy wziełam tylko na spróbe jeszcze troszkę jakiegoś makaronu razowego) zajęło cały talerz i pękam

kolacja:
albo będzie chlebek/buła albo jakieś warzywka na patelnie z pestkami różnymi

i idę na aerobic także się wypocę.
A podwieczorku nie zdążę bo o 19 kolacja a niedawno jadłam obiad a po aerobicu od razu zasypiam.

Ps. Trochę brzuszek boli =/

Dużo wody,herbata zielona

I jak kurde chce więcej jeść ale nie mogę więcej wcisnąć

Ćwicze :
2/3 razy tygodniu na aerobicu + ruch codzienny
Tynusia, obiad mnie przeraził.. gdzie tam jest coś konkretnego?
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:39   #1796
skomplikowana_18
BAN stały

Moyraa, dzieki za ocene; mowie Wam, taka jakas radosna teraz jestem , chyba dlatego, ze teraz jak weszlam na wage bylo 2 kg wiecej niz rano ^^ wiec jutro pewnie bedzie kilkaset do przodu ;
pewnie znow bedzie taki skok, bo nagle zwiekszylam (i kalorycznie i objetosciowo ), a pozniej juz bedzie wolniej, ale juz nie stanie, tylko bedzie szlo do gory, bo juz doszlam do nadmiaru kcal ; zoladek sie jeszcze bardziej rozszerzy (dzis troche ciezko ^^) i przyzwyczai, i bedzie tyl wolniej juz, ale systematycznie; dobrze mowie?
dzis wychodzi ok 2800 kcal, jestem usatysfakcjonowana .
Mam tez zmieniona diete na zwykla - to dotyczy tylko obiadow, ale im wiecej kcal, tym lepiej;
zeby nie bylo offtopu? mam kilka pytan:
- jesli teraz juz jem ok 2800, a dojde do 3tys. pewnie z tymi obiadami, to pozniej, kiedys, zeby juz trzymac wage, bede musiala wiele mniej?; i teraz pewnie tez skok bedzie?
- nie jest obciazajace dla zoladka godz.przed snem wypic np.szklanke Kubusia?
dzieki
Stary 2011-02-16, 19:51   #1797
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
zeby nie bylo offtopu? mam kilka pytan:
- jesli teraz juz jem ok 2800, a dojde do 3tys. pewnie z tymi obiadami, to pozniej, kiedys, zeby juz trzymac wage, bede musiala wiele mniej?; i teraz pewnie tez skok bedzie?
dzieki
Naprawdę narazie się tym nie przejmuj . Zobaczysz później. Pomyśl o tym dopiero kiedy waga będzie dochodziła do normy . Możesz później obciąć choćby 200kcal i przestaniesz tyć, tego nikt nie wie. Każdy organizm jest inny, co można zauwazyć w tym wątku - jedni tyją na redukcyjnych jadłospisach, drudzy chudną na tych na Przytycie, a jeszcze inni jedzą ile "wlezie" i tak, i tak nie przytyją.

A co do Kubusia, to nie sądzę, żeby jakoś specjalnie obciążał żołądek, ale znawcą nie jestem . Na pewno to mniejsze zło dla żołądka wieczorem niż np. zjedzenie chipsów wieczorem, czy porcji frytek . Więc się nie przejmuj tylko pij. Na zdrowie!

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-02-16 o 19:54
Moyraa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 19:54   #1798
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
ale juz nie stanie, tylko bedzie szlo do gory, bo juz doszlam do nadmiaru kcal ;
Nadmiaru kalorii???? O czym Ty dziewczyno mówisz? Jesteś na P więc nie powinnaś tego liczyć. ZAPOMNIJ O KALORIACH. DLA CIEBIE JAK NA RAZIE NIE MA LIMITU KALORII. O TO MOZESZ SIĘ MARTWIĆ JAK JUŻ UZYSKASZ ODPOWIEDNIĄ WAGĘ A DUŻO CI JESZCZE BRAKUJE.

Cytat:
nawet tego nie poczujesz na żoładku. Nawet wskazane byś przed snem jeszcze coś wypiłą lub zjadła. A ty w ogóle coś pijesz? Nic nie piszesz o płynach w swoich jadłospisach.

Stary 2011-02-16, 20:57   #1799
skomplikowana_18
BAN stały

Policzylam kcal, zeby widziec na czym stoje (); bylo ich dzis ok 2800 ; szklanke soku wypilam, jaka jestem dzis z siebie i swojego jedzenia dumna , p o t r a f i e jesc wiecej, troche ciezko na brzuchu, ale sie znowu rozszerzy mam nadzieje, jutro napisze ile g do gory.
Ervisha, tez jesz cos np. godz. przed snem?
- zeby nie bylo offtopu:
moze Iza ocenisz moje jadlo z dzisiaj?
objetosciowo i kcal juz wiecej, brzuch wydety, zawalony (takie uczucie); zoladek troche obciazony, ale to chyba kwestia 2-3 dni?
znow pewnie skok jak wtedy, bo nagle wiecej, a pozniej juz wolniej, ale nie stanie, bedzie szlo, bo juz jest nadmiar ^^
jestem dumna z czeko. i w ogole ze wszystkiego, rano napisze jak waga, bo beedzie sporo
- takie nagle zwiekszenie nie jest niekorzystne dla zdrowia?
- i moze na tym tez jak wtedy z 2kg nagle przybyc?

dziewczeta, bo zoladek boli i czuje sie strasznie przepelniona; jak jutro tak samo bede jadla to to minie?
Stary 2011-02-16, 21:09   #1800
tatiana22
Raczkowanie

No to ja w obronie tynusi napiszę, że opchnęłyśmy przed chwilą dwie tłuste golonki z musztardą i trzema pajdami chłopskiego chleba .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości