|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
No to rozmawialam z gine i mam sie stawic o 8 rano w pn i prawdopodobnie o 8 rano w srode ide pod noz. Prawdopodobnie, bo zalezy ile bedzie kandydatek do cc. Skurcze go raczej nie zdziwily, bo to sa przepowiadajace. Powiedzial, ze jedne ich nie czuja, inne maja lajtowe, a inne jak ja maja mega bolesci i nic sie na to nie poradzi. Tylko jesli powiedzmy do piatku beda sie powtarzac takie silne to ide do szpitala jeszcze w tym tyg i jakby sie cos dzialo to cc bedzie jeszcze przed weekendem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Hej a ja mam dzisiaj dzień na zamartwianie. Przede wszystkim wbijam sobie do głowy, że moja dziewczynka jest za mała, na ostatnim USG a był to tydzień 36/37 mała ważyła +/- 2500/2650. Co sądzicie, czy to mało? Jak to powiedział mój gin szału nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
moja mała w 36 tc wazyła 2500 i gin powiedział ze jest OK!!!! i ze pewnie dociagne do ''sredniej krajowej" czyli ok. 3500(+/-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- lecę spać . miłej nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kompletnie si,ę na tym nie znam, poza tym strasznie mnie kuszą te z video ![]() no super, doczekała się ![]() ja nie mogę wchodzić na styczniowe, bo jak czytam opisy porodów to się tylko denerwuje ![]()
![]() |
#4746 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
piekny, okrąglutki i moim zdaniem jest nisko, ale może miałas tak cały czas? Cytat:
he, he na mój tez wszyscy mówią, że piłka Gratulacje dla Hawei ![]() ![]() ![]() ![]() a mój brzuszek sie znów obnizył ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-16 o 21:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
tajka88 znasz moze jakies miejsce w Londynie gdzie moge zrobic prywatne usg, bo szukalam u mnie w okolicy i nic nie znalazlam. Pytalam tez w przychodni i nic nie wiedza.
Naprawde chcialabym zobaczyc mala jaka duza i czy wszystko ok. tu masz link do tej przychodni ![]() http://www.polskaprzychodnia.co.uk/ Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-02-16 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja co prawda nie posiadam ale byłam ostatnio u koleżanki i ona dostała właśnie, pyyyszna kawusia wychodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() o super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4749 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Kurczę a tak dziś myślałam co u niej
![]() Super Gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na naszym wózku wytargowalismy jakie 2 stówki jak bylismy ogladac w grudniu to babeczka nam od razuy powiedziała ze cena jest taka i taka ale jak znajde gdzies w necie inna tanszą oferte to mam sobie to zapisac albo wydrukowac i oni mi sprzedadza w tej cenie Cytat:
wiesz ze moja jak mi robi usg albo bada tetno to pod piersią jak mi jezdzi to az mam zły w oczach tak boli co do expresu to ja mam ... dostalismy w prezencie slubnym a cze,u pytasz?
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-02-16 o 21:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Mgr Iweczka gratki
![]() ![]() Hawea super, gratulacje! A jednak wcelowało maleństwo w termin ![]() A ja dzisiaj po badaniach krwi i usg. Z Oleńką wszystko ok ![]() ![]() ![]() Trochę gorzej z wynikami moczu, bo pojawiły mi się jakieś wstrętne leukocyty i śladowe ilości erytrocytów. Mam nadzieję, że to nic groźnego, bo wizytę u gin mam dopiero w przyszłym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
spokojnej nocki wam zycze ja znow do notatek
![]()
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doktor taki wiesniakowaty... sory ale kurde zla wrazenie na mnie zrobil. Chcialam tlyko usg a ten ze powinnam badanie, bo jak to tak bla bla ba(chcial £50 wiecej) Zrobil to usg tak na ochrzan... jezdzil po brzuchu tak szybko ze nic nie widzialam. Oczywiscie nie mogl zobaczyc czy chlopiec czy dziewczynka, bo nozka niby zaslaniala. Myslalam ze jak zaplace to chociaz sobie chwilke mala poogladam a tak szybko pomierzyl i tyle. Buzki nie widzialam bo chyba chowa u mnie w kroku;p Jutro bede miala skonczyony 35 tydzien i mala wazy 2593g czy cos takiego;p Nozke ma dluga jak na 38 tydz i 2 dni ![]() Termin wg tego usg przesunal sie na 21 marca ![]() GRATULACJE ![]() Cytat:
Ok susze wlosy i spadam spac, musimy wstac o 2.30 bo mamy pociag o 5.25 z centrum Londka I jutro witaj Paris;p
![]() |
#4755 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystko na to wskazywało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
Szczerze, to nawet nie wiem jaka jest ich dokładna objętość. Na opisie badania nie mam o tym wzmianki, ale lekarka napomnknęła przy badaniu. Sprawdzę jutro na tych fotkach...może tam jest jakiś pomiar tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może być oznaczenie AFI - to pomiar wód płodowych. podawany chyba w cm. ja mam mało i moje AFI wynosi 10. to podobno dolna granica normy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Kasiapruszkow, spokojnie, dojrzałe łożysko nie przestaje działać. Tak jak Niutka pisze, ważne są przepływy, jeśli są ok to wszystko w porządku
![]() Iweczka, gratulacje ![]() Diatoma, cieszę się że synek ładnie rośnie ![]() Olusia, fajny brzuszek ![]() Castia, super brzusio, faktycznie idealnie okrągły ![]() Blackrose, u mnie też waga spadła podczas choroby, tyle co teraz miałam już 5 tygodni temu, w trakcie grypy zjechałam 1,5 kilo i dopiero odrobiłam. I żeby nie było, jem ile chcę a słodycze wciągam dzień w dzień, gdyby nie one podejrzewam że przytyłabym z połowę tego co mam...W pierwszej ciąży przytyłam 9-9,5kg ale synek był mały, nie zatrzymywała mi się woda, więc to normalny przyrost. Teraz pewnie będzie podobnie. Anika, kuruj się ![]() Hawea, gratulacje ![]() ![]() ![]() Jokr, no i dobrze, może jakoś dotrwasz a jak nie to też dobrze. Może faktycznie masz aż tak silne przepowiadacze, choć myślałam że moje biły rekord ![]() Natka, po pierwsze waga na usg jest mocno orientacyjna i może bardzo się różnić od rzeczywistej. A po drugie masz jeszcze kilka tygodni i córcia podrośnie, zresztą dzieci są różne, najwyżej urodzisz drobną dziewczynkę ![]() ![]() Szara Myszka, super że Oleńka ma się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
no to dziś jestem pierwsza
![]() ![]() mąż zaraz wstaje do pracy, więc ja pójdę dalej leżakować może usnę choć muszę wam powiedzieć, że "niedobruch" przyniósł jakieś paskudztwo i teraz boli mnie gardło, kicham i smarkam z krwią ![]() a chyba ta poduszka ortopedyczna zaczyna przynosić wymierne efekty pierwsza noc, kiedy spałam a ból rąk obudził mnie raptem 3 razy - gorzej z sikaniem ![]() Olusiaa_ kochana jak dam radę się obfotografować to wstawię jeszcze dziś ![]() moja Niunia na ubiegłotygodniowym badaniu u mojego gina ważyła 1570 gram a w piątek na prenatalnych 1340 gram - zgłupieć można - jak na moje odczucia to Mała pewnie ma ok. 1500 g anika222 bardzo ci dziękuję za to info ![]() Zamówilibyśmy przez neta ale obawiamy się, że wcisną nam ten model wózka który miał wadę producenta, bo na necie tego nie sprawdzisz. A w boćku pani nas zapewniła, że to są wózki z tego roku i wszystkie wady zostały naprawione. Zresztą jakby co to jest gwarancja i bez problemu wymieniają. Nie będziemy sie juz dłużej zastanawiać tylko zamówimy 24. Szkoda, że mój małż pracuje i będę musiała jechać z tatą, bo oczywiście na tak daleką podróż to samej nikt nie che mnie puścić a do Zabrza mam jakieś 60 km - może więcej ![]() HAWEA gratki ![]() aaaaa pędzicie z tymi postami, więc zmodyfikowałam mój pomysł na tytuł co myślicie o takim ![]() Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie -III - IV 2011
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-02-17 o 03:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() n.ik.a mi się podoba, tyle, że do kolejnej części to chyba już nie dotrwam ![]() Ja dziś kiepsko spałam, ale chyba ze stresu bo wieczorem strasznie mnie brzuch bolał. W nocy na szczęście raz czy dwa, ale za to sikałam ciągle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zadomowienie
|
dzien doberek,
N.IK.A ekstra tytul, jak dla mnie bomba ![]() ja wczoraj ledwie dociągnelam do 22 zeby polknac tabletki i padlam. potem do 23 wstalam 3 razy do wc ![]() anika222 napalilismy sie z tz na ekspres wlasnie dolce gusto, bo nie pijemy za duzp kawy, ale od czasu do czasu by sie przydalo. wydaje mi sie ze podswiadomie chcemy kupic zanim sie dzidzi urodzi bo potem moze byc roznie. a nie chcemyw jakis mega ekspres inwestowac, przy naszym weekendowym piciu kawki. srtad moje pytanie, czy tam jest jakis pojemnik na mleko, czy sie do kazdej kawy odmierza inna ilosc, czy w ogole polecasz?? ja zjadlam juz pol kromeczki z tostera z serkiem zoltym i banana, no i mam w brzuchu szalenstwo, aha zaczynam dziś 34tc i mam + 11 kg
#4762 | |
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczynki,
Wyprawiłam Męża na służbę i chciałam jeszcze pospać, ale raczej nic z tego, bo od godziny przekręcam się z boku na bok i z zaśnięcia nici. Coś mnie brzuchol pobolewa tak jak na @ ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
diatoma też byłam napalona na ten DG ale zrezygnowałam jak poczytałam o tych kapsułach i kupiliśmy zwykły ciśnieniowy na kawe sypaną, ewentualnie możliwość padów, ma spieniacz mleka. Jesteśmy bardzo zadowoleni a kawe to też pijemy "od święta".
Muszę Wam się wyżalić bo oszaleje. Byliśmy wczoraj w kinie na "Miłość i inne używki" myślałam że to będzie zwykła komedia romantyczna, tzn w sumie była ale dużo było sekszenia się takiego ot tak. Normalnie głowa mnie rozbolała, doła złapałam, humor poniżej zera. Tak głupio mi się na to patrzało - bo od prawie dwóch miesiecy nie mogę z mężem przytulać się, on niewyżyty, a tu muszę takie coś oglądać. Wiem może głupio zareagowałam, ale w ogóle skupić się nie mogłam, ryczeć mi się chciało. Mąż po seansie nie wiem czy udawał czy nie zauważył że coś jest nie tak. Ja sobie odrazu w głowie że pewnie on też teraz sobie myśli o takim jakimś ot tak przygodnym sexie to już w ogóle chce mi się płakać - pewnie to tylko w mojej głowie ![]() ![]() ![]() a teraz pozrzucam zdjęcia do komputera i pochwalę się wózkiem i łóżeczkiem potem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym, jak tak Cię gryzie celibat, przecież możesz go zaspokoić ręcznie tudzież ustnie ![]() czekam na foty wózka i łóżeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do hawei, to gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
blackrose właśnie, jak tak nie można to trzeba sobie inaczej radzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wstawiam zdjęcia troszkę w nie najlepszej jakości, kolor też stracił na intensywności. Ogólnie to jesteśmy bardzo zadowoleni z połączenia koloru z wzorem (sami wybieraliśmy ![]() ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-17 o 07:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nika, kuruj się ![]() ![]() ![]() Tity, kciukam ![]() Diatoma, gratki 34 tygodnia ![]() Blackrose, zgadzam się z dziewczynami, można sobie radzić na różne sposoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=megi2015;25145141]u mnie na szkole rodzenia położna zachęca do karmienia piersią. a mleko które podobno ma najbliższy skład do mleka matki to NAN z Nestlea
GRATULACJE KOCHANA ![]() megi, ojjjjjj tak ![]() ![]() ![]() dzis miałam fatalną nockę, już wieczorem zaczał bolec mnie brzuch, w nocy ciagle wstawałam albo na siku, albo się napic, albo coś zjeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.