![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
zauważyłam, że YAZ ma coś w sobie że po kilku miesiącach pojawiają się na nim plamienia bo widziałam kilka takich wypowiedzi. Ja pierwsze takie niespodzianki miałam po 10 miesiącach brania. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej bo tylko dlatego zmieniłam tabletki. Któraś z Was się pytała czy ufamy tym tabletkom. Ja osobiście miałam spory problem przy Yazie zaufać bo się naczytałam że niskoskładnikowe itp itd, ale w końcu się przemogłam i było ok, w ciążę nie zaszłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-02-12 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Przyczajenie
|
![]()
Kurcze już zaczynałam przekonywać się do tych pigułek aż tu po wzięciu 13-tej tabletki drugiego opakowania dostałam znajomego bólu brzucha i plamienia w podobie do lekkiej miesiączki (już trwa 2 dni). Myślałam, że z plamieniami uporałam się przy pierwszym opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
U mnie wszystko sie wyregulowalo podczas 4 opakowania,takze powinnas dac sobie 3-4 miesiace.
Zadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewnosci,ale mysle ze tabletki maja bardzo wysoka skutecznosc,jesli brane sa tak jak powinno byc,i nie bylo wymiotow ani biegunki.
![]() |
#1206 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A jak ktoś jest za leniwy żeby samemu czytac ulotki, tylko trzeba mu to samo pisać na forum, to już trudno ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-02-14 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Plamienie wynikać moze stać np. ze organizm przyzwyczaił sie do tej dawki hormonów i mu przestała wystarczać, albo dawka hormonów zawarta w tabletce jest za niska. Czasami - w skrajnych przypadkach - plamienie moze oznaczać, ze coś w organizmię nie tak. Ale to już badania sa potrzebne. Ale ciąza i plamienie przy tabsach ![]() Najlepiej zrobisz, jak sie udasz do gina w celu dodatkowych badań.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-02-14 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
Hejka,
Chcialabym podzielic sie z wami moimi wrazeniami o Qlairze, bo biore ja juz 3 miesiace wiec mam juz jakas wiedze na temat tych tabletek. Przez pierwszy miesiac wszystko bylo super- wierzylam, ze to sa moje tabletki...niestety tak nie jest. Obecnie mam podniesione cisnienie do 140/80, stany lekowe, depresyjne, mam ciagle problemy z cera i bolami glowy. Jestem bardzo rozczarowana...tak w ogole to mam juz dosyc brania tabletek i szukania na slepo tych odpowiednich. ![]() Chce dokonczyc obecne opakowanie i to na pewno bedzie koniec mojej przygody z Qlaira. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście nie chcę namawiać Ciebie do pozostania przy Qlairze jeszcze kilka miesięcy, ale zawsze mówiono mi: 3 miesiące na aklimatyzację i dopiero po 4 opakowaniu można ocenić jak je odbiera organizm. czasem po 4 opakowaniu skutki uboczne po prostu mijają. Ale faktem jest, że na pewno najlepiej jest nie szukać na ślepo tabletek. Tylko że ja jeszcze nie trafiłam na lekarza który by tak sam z siebie zlecił badania i na ich podstawie dobrał tabletki. Zresztą takie badania są drogie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
Biorę Q 1,5 roku więc stwierdziłam, że zrobię kontrolne badania typu usg piersi, gospodarka tłuszczowa, enzymy wątrobowe. Poprzednia gin nie wpadła na to, żeby to sprawdzić. Wyniki dobre, żadnych skutków ubocznych, więc nie u wszystkich te tabsy powodują problemy (jak tu ktoś kiedyś napisał).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1215 |
Przyczajenie
|
Byłam dziś u gina i zmieniłam tabletki na KONTRACEPT. Postanowiłam zmienić, bo cena qlairy jest wysoka, kompletnie rozregulowały mi się miesiączki (trwają teraz 2 tygodnie - koszmar), libido od miesiąca równe zeru. Poza tym czuję się świetnie, piersi powiększyły się o rozmiar, libido w ciągu pierwszych trzech opakowań bardzo wysokie. Teraz biorę czwarte opakowanie, zostało mi ostatnie 7 tabletek no i tak się zastanawiam czy już odstawić qlairę cz wziąć jeszcze jedno opakowanie z racji tego, że piszecie tu że po czwartym opakowaniu się wszystko normuje.
Chciałabym żeby te miesiączki były krótsze i chyba gnam w poszukiwaniu złotego środka na libido. Ale czy takowy jest??? Moja ginekolog mówi, że jeśli chodzi o libido to żadne tabletki mi nie pomogą jedynie qlaira mogła coś zaradzić. Poleca mi krążki NuvaRing, których używa 80% jej pacjentek stosujących antykoncepcję, mówi że one nie obniżają libido, ale u mnie akurat nie ma co obniżać. Edytowane przez mama oliego Czas edycji: 2011-02-17 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Mam chyba dobrego ginekologa bo od razu zrobiła mi USG i upewniła siebie i mnie, że wszystko jest w porządku. No dobrze, plamienia ustały, chociaż miałam znów okres, ale był w dniu jego planowanego przyjścia gdybym nadal była na YAZ-ie. Teraz już jest w porządku, zobaczymy jak będzie dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pół roku Qlairy decydowałam się więc na NuvaRing - jestem dopiero na początku drugiego krążka. Na razie nie czuję różnicy, ale nie liczę na szybkie efekty. Śledziłam przez kilka m-cy fora nt NR i wielu kobietom przy NR libido - obniżone po tabletkach - wzrosło. Pewnie i tak jest niższe od "naturalnego" ale lepsze to niż nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
Teraz biorę czwarte opakowanie, zostało mi ostatnie 7 tabletek no i tak się zastanawiam czy już odstawić qlairę cz wziąć jeszcze jedno opakowanie z racji tego, że piszecie tu że po czwartym opakowaniu się wszystko normuje.
Ja mialam dlugie,ale przy piatym tylko jeden dzien,kazdy jest inny mozesz sprobowac,tylko ze wiesz to nie sa cukierki,lepiej zrobic badania. ja natomiast od kilku dni mam zgage i chyba je odstawie.Mam jeszcze 5 opakowan to jak co wysle ktorej z was za darmo,ja za nie tez nie placilam w sumie,tylko najpierw musze sie zdecydowac co zrobic. ![]()
![]() |
#1219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
u mnie od 1 opakowania wszystko bylo w normie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
Dostałam dziś miesiączkę, jest to trzecia z kolei regularna co miesiąc, ale chcę zaobserwować jak długa będzie.
xseniaa jeśli zostanę przy tych tabletkach również jestem chętna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez renigodl Czas edycji: 2011-02-22 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Dzis bylam u lekarza i mam skonczyc to opakowanie(jestem przy 14 tabletce)w zwiazku z moim miesniakiem powiedzial mi ze powinnam kontynuowac.9 marca mam USG,wiec zobacze co ginekolog mi powie.
![]() |
#1228 | |
Przyczajenie
|
Witam jestem tu nowa
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ja też dostałam nadciśnienia po Q Brałam 4 miesiące ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Byłam u gina ciśnienie 160/100 pytał którą tab zaczęłam (pierwszą w pliku) kazał mi natychmiast przerwać i doprowadzić ciśnienie do normalnego!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Przyczajenie
|
Hej. Ja mam pytanie czy ktoś nie chciałby odkupić ode mnie 2 opakowań tabletek qlaira? Gin mi przepisał a mi nie odpowiadają i dwa opakowania leżą i o ;-( datę ważności mają aż do lipca 2014 r. jeśli byłby ktoś zainteresowany to proszę pisać na maila ewelina11031987@wp.pl Tabletki oryginalnie zapakowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Kobietki ja Qlairę biorę już prawie rok.Ogólnie jest ok.Trochę podniosło mi się ciśnienie,ale czemu ja dostaje krwawienie z odstawienia przy 13 tabletce każdego opakowania a nie pod koniec opakowania?Czy coś mi się poprzestawiało?Czy to może być powód do zmiany tabletek i czy mają one takie same działanie,czy jest obniżone?Nie mam żadnych plamień i co miesiac dokładnie przy 12-13 tabletce pojawia się krwawienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.