Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 22:27   #4051
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja na swojego TŻ też nie narzekam no chwalić nie bede żeby mi sie nie zepsuł za to na mojego byłego szkoda slów . Rozstanie z nim to było najlepsze co mnie spotkało . Więc czasem nie warto ciągnąć związku.
ale się właśnie uśmiałam !!!!! przed chwilą wparzył do sypialni mój mąż krzycząc bez dzwięku jego drużyna wygrywa mecz a że już tak późno to nie może się głośno cieszyć bo nasi sąsiedzi emeryci zawału dostaną oj jak facetom mało do szczęścia potrzeba
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:35   #4052
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moj synek mając roczek nosił ubrania 80 (niektóre 86) czyli takie 9-12 miesięcy
więc 74 6-9 miesięcy
68 3-6 miesięcy
62 0- 3 miesiące
taki mi się wydaje, ale to tak ogólnie
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Doswiadczona nie jestem, ale 74 to chyba z roczek...
Dzięki

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
z moja cora dokladnie tak to wygladalo!
choc z drugiej strony fakt, ze to zalezy od dziecka jakie bedzie duze, bywaja i roczniaki co sie do 74 mieszcza, ale to chyba rzadkosc...

Scio - nie nastawiaj sie zbytnio, ze bedziesz polroczniaka w gondolce jeszcze wozic.. Takie dziecko zazwyczaj juz samodzielnie siedzi a napewno nie chce juz spedzac spacerkow na lezaco, wiec tak z doswiadczen moich i znajomych gondolka to wystarcza na pierwsze 6 miesiecy, potem czas na spacerowke. Chociaz znam jedna kobitke, co 10miesieczniaka w gondolce wozi, bo wyjezdza z nim zawsze na spaniu, to mu to jest obojetne gdzie lezy

Agni - uff najwazniejsze, ze wszystko dobrze..
Ja mam juz mętlik w głowie od tylu opinii.

Nerolka przytulam mocno. Ale wiem jak z facetami bywa. Moj jest do rany przyłóż, wszytsko zrobi wokół siebie posprzata, ugotuje, upierze, nawet placek m czasami upiecze, ale czasem tez musze sie nagadac, zeby cos zrobił. Jak z kuweta kocią codziennie mu mówie sprzątnij kuwete i dzis sie pytam dlaczego tego nie zrobił, a on ze zapomniał, no jak można zapomnieć jak 100 razy mówiłam

Ide spac.
Dobranoc Mamusie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:41   #4053
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jej ja sie już nie mogę doczekać pocieszam się tylko że z każdym dniem jesteśmy temu bliżsi
My teraz nie możemy doczekać sie usg żeby poznać płeć maluszka tak więc zawsze trzeba na coś czekać
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:41   #4054
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No córcia spokojna sie zrobiła
I nie spię dziś z nim.
Absolutnie nie!
Jutro i tak głupa będzie palił.I będzie mi słodził.
Jutro nie przyjeżdzaj bo obiadu nie planuję.Zjemy dzisiejsze spagetti.
Ale pod wieczór jak najbardziej

Cholera jasna 2 dni temu miesciłam sie w największy stanik a dziś mi cycki na spacer chcą wyjsć.Juz wczoraj mi byłóo nie teges .
Może to efekt podwójnych obiadów i kolacyjek?
i to tak w dwa dni? hmmm możliwe
moje duże się zrobiły i pewnie kolejna faza wzrostu będzie dopiero przy karmieniu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:55   #4055
nerola
BAN stały

Scio moi nosili 74 około 6 miesiąca.

No właśnie na tej zasadzie
Zapomniał dać psom jeść a za dwa dni przekarmi,ze ruszać sie nie mogą.

Zanka no właśnie w 2 dni.
Wczoraj myślałam,ze pewnie stanik sie ześlizgnął ale przecież w obwodzie trzyma,to dziś sobie uświadomiłam,ze urosły.
To przede mną jeszcze z 3 fazy a ta poporodowa to mega balonowa nie do dotknięcia.
I trzeba juz kupić coś większego.Nie miałam tego w planach już teraz
Ale mam dzień
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:56   #4056
aania_20
Zakorzenienie

Zanka, to mnie nie zmieniłaś na liście - dopisz małego mężczyznę

Gratuluję wszystkim które też dziś poznały!

A ja ruchy czuję słabo, ale nie ma co się dziwić skoro maluszek jest tak ułożony - wypiął się na cały świat i tyle

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 23:16   #4057
Natka_
Zakorzenienie

Zanka piękny brzusio
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moje zbiory.

Margaret jak robiłam przegląd to się okazało, ze typowo chłopięce to mam jedno body i pajacyka, reszta bedzie dobra na dziewczynkę

Część moich zbiorów większość (poza jedymi spodniam i jednym bodziakiem) jest z lumpka, więc groszowe sprawy.

Wklejam tez rożek, śpiworek (all) i kocyk.
Oraz pościel + pościel do wózka (ta druga kupiona przez pomyłkę, nie doczytałam, ze to do wózka, ale na all za 20 zł z przesyłką, więc przeżyłam)
Zwariowałam. Zakupoholizm mi się odezwał
Ojej ile rzeczy nazbierałaś, świetne

Nerola nie przejmuj się facetami, szkoda nerwów
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:59   #4058
pieleszka
Wtajemniczenie

dzień dobry mamuśki!!!!!!!!!!! pobudeczka
ja już w pracy, ale ledwo się dzisiaj z łóżka zwlokłam...śniły mi się takie bzdury totalne: gdzies kajakiem pływałam, potem biegałam na czas, a potem po jakiś drzewach łaziłam..a najlepsze, że obudziłam się tak zmęczona jakbym rzeczywiście całą noc "szalała" a nie spała grzecznie
od paru dni wydaje mi się ,że czuję czasem - zwłaszcza wieczorem-jak się maluszek rusza... tak mi robi "puk, puk" tak delikatnie, fajnie

teraz robię sobie kawę i do pracy! robota leży na biurku trzeba by się za coś zabrać... a po pracy na zakupy i wieczorem na basen

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:23   #4059
Stapelka
Rozeznanie

ja też już na posterunku
pieleszka, mnie się to samo śniło kilka tygodni temu a dziś wojna, że gdzieś uciekałam, ktoś mnie przemycał w śmieciarce

chyba też wieczorem na basen pójdę
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:30   #4060
Bartessa
BAN stały

stapelka ja tez niedawno mialam sen wojny, bomby atomowe i wogole, eee :/
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:38   #4061
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
ja też już w robocie. Herbatka wypita, śniadanie zjedzone, nadrobiłam zaległości na forum i mogę się brać do pracy.....Tylko mi się nie chce
A mi się ostatnio śnił poród. Jakoś szybko poszło i zobaczyłam śliczną dziewczynkę (w wieku przynajmniej 6-7mc) blondasek z kręconymi włoskami. Jak to we śnie wszystko ładnie wygląda. Ciekawe kto w rzeczywistości siedzi mi w brzuszku, ale to jeszcze do 28 lutego muszę wytrzymać.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:40   #4062
Bartessa
BAN stały

hehe mój maly wycudowal. Chciał zobaczyc snieg i po kanapie do okna, zaplątał się w zasłone i ją całą zerwal i wyjsc nie umial, prezabawnie to wyglądało ale tak mu się to udalo ze zaslona cala i on caly
Stary 2011-02-17, 08:51   #4063
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Ja się musze zaraz zbierać jecać pare spraw pozałatwiać, a nie chce mi się jak cholera

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:54   #4064
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witam w czwartkowy poranek
Widzę, że sporo nas jest z wizytą na 28 luty-to już niedługo Ja na tę wizytę z mężem pierwszy raz idę
Mam ochotę na oscypki z żurawiną( mam w domu kawałek oscypka-z Krakowa, ale ma już dwa tygodnie, ale jutro rodzice jadą w góry, więc na niedzielę przywiozą świeżą dostawę!!!)Lubicie oscypki z grilla??Ale pychota!!!POLECAM
Poza tym mam nadzieję, że jutro uda mi się namówić męża na karkówkę w restauracji, ale to trochę dużo wyjdzie kasy, więc niewiem....no i jeszcze mam ochotę na takie mega hamburgery, które sprzedają w pobliskim miasteczku.
Ciekawa jestem, co z tych wszystkich rzeczy spróbuję przez weekendJuż mi się śnią

Aha, wczoraj byliśmy na tych negocjacjach-no powiedzmy, że jako tako opuścili, ale liczyłam na więcej. Notariusz i finalizacja gdzieś koło połowy marca

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:54   #4065
nerola
BAN stały

I ja na nogach od jakiegoś czasu.

Mówiłam,ze dziś T. będzie słodził.Dorwał mnie w łazience by ucałować przed praca i powiedział "udawaj,ze śpisz bo rytuał poranny musi być".

Za to jemu się dziś biegi zakleściłyzostał na 5dobrze mu tak.
Niech sobie jedzie do pracy cały czas na 5.

Bartesso dobrze ,ze i mały cały i firanka bo mój jak sie zaplątywał,to zrywał firany z karniszem.

Brzucholki które nie głosowały,proszę o głosik
Najlepiej na 5* hahah
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-711350.html

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-02-17 o 08:59
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:12   #4066
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej na 5* hahah
A to tylko raz mozna glosowac przec caly konkurs? czy raz dziennie?
bo ja ciągle mam napisane:
Dziękujemy,
Twój głos został oddany.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:13   #4067
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

ufffff przebrnęłam ale odpisac nie dam rady

gratuluję samych dobrych wieści

fakt-wysyp sisiorków nam się zrobił... czyżby dziewczynki były sierpniowe??

nerolka-każdy chłop ma czasem dziwne zachowanie,ale na pewno to fajny facet,mimo wszystko nie smuc się

scio-niezłe zakupy

co do wózka, ja jestem zdecydowana na quinny speedi- nie ma odwracanej rączki, ja przysłaniałam sobie słońce zawieszając pieluchę nad budką ale ma odpowiednią gondolę, pompowane koła, jest zwrotny i nie najcięższy jak na wózek wielofunkcyjny.można montowac fotelik na stelaży, w ddatku mi się bardzo podoba,lubię jego ręczny hamulec i uważam,że jest bardzo wygodny ,dla zainteresowanych podaję linka do tego wózka: http://www.quinny.eu/index.php?produ...ct&prod_id=361 jedyne co będzie róznic mój wózek od tego z linku to to,że mój bedzie używany

miłego dnia,idę zaraz z małą na spacer

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:15   #4068
margaret82
Zadomowienie

Cześć mamusie
U Nas pogoda nieciekawa a ja mimo ze jeszcze do końca nie wyzdrowiałam to muszę wyjść z domu załatwić jedną sprawę

Gratuluję wszystkim poznania lokatorów - teraz coraz wiecej dzidków będzie sie ujawniać bo sie połówkowe wizyty zaczynają My idziemy za tydzień w czwartek na 12:45 i mąż już zapowiedział ze z pracy wychodzi bo nie przepusci wizyty i możliwości zobaczenia robalka

A i ostatnio stwierdził, ze powinny byc takie domowe USG które do tv albo kompa by sie podłaczało i codziennie moznaby sobie dzidzusia ogladać

Miłego dnia mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:37   #4069
aania_20
Zakorzenienie

Cześć mamuśki

Ja korzystam z ostatnich dni ferii i siedzę u TŻa od wczoraj. Tzn on teraz do pracy poszedł a ja w mieszkanku i czekam jak wróci. Wczoraj popołudnie nam miło minęło, kawka, kino itp.... przynajmniej mogłam osobiście mu powiedzieć co tam siedzi, a nie telefonicznie i tak żałował że nie był na usg.... ale minę zrobił bezcenną

A jutro do domu i koniec lenistwa...

Miłego dnia dziewczyny!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:43   #4070
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry
w beskidach pochmurno, ale dosc cieplo jak na luty
w poludnie jade z mama do ortopedy a po poludniu mam fryzjera
grzywka juz spora urosla i kolorek sie spral, poprawie sobie humor odswiezeniem fryzury

tz jutro wraca do domu, nie widzielismy sie od niedzieli, kiedy to rostalismy sie krotkim czesc... w poniedzialek mialam wizyte i dowiedzialm sie ze bedze syn, to go troche zmiekczylo

wrocily mi mdlosci, sa slabsze niz kilka tygodni temu, szczegolnie gdy juz zglodnieje, biegne wtedy do kuchni cos wrzucic do siebie, wtedy mi przechodzi

wizyte mam 26.02 i konsultacje wynikow badan krwi i moczu, ktore bede robic w przyszlym tygodniu, bo wlasnie bedzie mijal miesiac od ostatnich badan
Stary 2011-02-17, 09:44   #4071
Bartessa
BAN stały

Cytat:

Mówiłam,ze dziś T. będzie słodził.Dorwał mnie w łazience by ucałować przed praca i powiedział "udawaj,ze śpisz bo rytuał poranny musi być".

Bartesso dobrze ,ze i mały cały i firanka bo mój jak sie zaplątywał,to zrywał firany z karniszem.

Najlepiej na 5* hahah
no to dobrze ze jest czuly Twój mąż, moj to nieraz jak mnie wkurzy to chodzi naburmuszony do tego bo opeerke dostal, i dogadaj się z takim oszołomem

i ja dołączam się do prosby o glosiki , moj gadzet wypadl na 7 strone
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-672815.html
Stary 2011-02-17, 09:45   #4072
zanka205
Zakorzenienie

Oliweczka1985 wiesz o oscypkach cyt.: " Ser może być wyrabiany wyłącznie w okresie od maja do września, zaś sprzedawany do końca października."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Oscypek

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:55   #4073
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Oliweczka1985 wiesz o oscypkach cyt.: " Ser może być wyrabiany wyłącznie w okresie od maja do września, zaś sprzedawany do końca października."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Oscypek
Myślę, że chodziło o zwykłe serki góralskie z krowiego mleka a nie prawdziwe z owczego

ale i te "podrabiane" są smaczne a takie z grilla z żurawiną - mniam mam ich pod dostatkiem w krynicy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:09   #4074
karolinee1983
Zadomowienie

Hej witam w ten paskudny dzień, aż się nie chce z łóżka wychodzić, a trzeba

Nerola, współczuję przejść z facetem. Skąd ja to znam - mój też jednego dnia cudowny, a innego mordę drze bez powodu i nas tylko denerwuje, a doprosić się o coś też czasami trudno. Taki gatunek niestety...

A ja dziś pół Warszawy muszę przejechać, bo mam obowiązkową wizytę w UP. No i powiem im, że w ciąży jestem i trochę się boję jak te urzędasy zareagują. Mam nadzieję, że ofert mi teraz dawać nie będą, ale z doświadczenia wiem, że czasami w niektórych urzędach nawet ciężarną w 8-ym miesiącu są w stanie na rozmowę wysłać No nic zobaczymy, ale nie chcę tam jechać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:14   #4075
kasshia
BAN stały

Witam was
Teraz jestem oficjalnie starsza o rok
Za 30 minut idę na zakupy, może kupię coś dla małej
Mój mąż wymyślił, że jak będzie blondynka to nazwiemy ją Anika. Tak, wiem że to mało spotykane imię
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:17   #4076
Stapelka
Rozeznanie

dziewczyny - help- bo planuje kupić te nieszczęsne koszule nocne. Nie cierpię koszul, źle sie w nich czuje itp. Muszą być koszule? nie mogę kupić piżamy? nie sprawdzi się piżama w szpitalu?
np taką? http://allegro.pl/pizama-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i1460954844.html
czy jedną piżamę i jedną koszulę, żeby było? oświećcie mnie.
Stary 2011-02-17, 10:24   #4077
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
dziewczyny - help- bo planuje kupić te nieszczęsne koszule nocne. Nie cierpię koszul, źle sie w nich czuje itp. Muszą być koszule? nie mogę kupić piżamy? nie sprawdzi się piżama w szpitalu?
np taką? http://allegro.pl/pizama-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i1460954844.html
czy jedną piżamę i jedną koszulę, żeby było? oświećcie mnie.
cześć
kochana z tego co słysząłam i wyczytałam w koszuli łatwiej goja sie rany:
1. przy naturalnym porodzie wręcz sugeruję, ze by nie miec nic (majtek, wkładfów..) tylko lignina jak lezysz i ma być dostęp powietrza bo najszybciej się goi
2. przy cc- szew na brzuchu i spodnie- gumka bedzie razić ranę..

aaa ja kupiłam 3 szt koszul tych co zanka wysyłąła i już przyszły fajne są ładne słoneczne kolorki, miękka. polecam
tak na marginesie głupie pytanko- dlaczego poród naturalny ma skrót sn???
iwonma

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2011-02-17 o 10:26
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:26   #4078
Stapelka
Rozeznanie

bo jest Siłami Natury
Stary 2011-02-17, 10:31   #4079
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A ja dziś pół Warszawy muszę przejechać, bo mam obowiązkową wizytę w UP. No i powiem im, że w ciąży jestem i trochę się boję jak te urzędasy zareagują. Mam nadzieję, że ofert mi teraz dawać nie będą, ale z doświadczenia wiem, że czasami w niektórych urzędach nawet ciężarną w 8-ym miesiącu są w stanie na rozmowę wysłać No nic zobaczymy, ale nie chcę tam jechać
O maaaatkoooooooo ja miałam być w poniedziałek!!!! zapomniałam kompletnie o bezrobociu............ musze tam dzis jechac, moze mnie jeszcze nie wywalili......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:31   #4080
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
bo jest Siłami Natury
hehe dzięki, no wąłściwie baaardzo logiczne))
a ja kombinowałam, że to jakiś skrót angielski)))))))))))))) )))
ja gupia
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości