|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ze zdejmowaniem i zakładaniem butów jeszcze sobie radzę, ale spory hardcore już jest przy goleniu miejsc intymnych i robieniu pedicure
|
|
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie.
Ja cały czas między pisaniem doktoratu (a mam zakaz siedzenia przy kompie dłużej niż 4 h) a nauką do egzaminów, stres mnie ogarnia coraz większy przed porodem i przed wychowywaniem tej malutkiej Kruszynki, która jak się ostatnio okazało może jednak być chłopaczkiem.... dobrze, że zrezygnowałam z różowego łóżeczka. Moria co do tardyferonu (ja co prawda biore tardyferon fol, ale na jedno wychodzi) - powinno się brać 1-1,5 h przed posiłkiem i popijać szklanką wody. Co prawda żelazo lepiej się wchłania przy witaminie C, ale to radzą stosować przy jedzeniu pokarmów bogatych w żelazo, tabletki lepiej wodą popijać. Na czczo niekoniecznie, bo niektórzy źle reagują, ale u mnie akurat to się sprawdza najlepiej, bo choć po witaminach na czczo zawsze to po żelazie czuję się ok. No i po miesiącu brania Hb podskoczyła mi o 1 g/dl Witam wszystkie nowe Mamusie za wizytki!!!No to zmykam, ale będę zaglądać. |
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, czy Ty też w akcie desperacji rozważałaś spanie w wannie?
|
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny!
Zaczełam as nadrabiać od 56 strony i wszystko co chciałam napisac się zdezaktualizowało Aliczka - przepięknie wyglądasz (ja mam podobny wzrost i "do ślubu" ważyłam 5kg więcej, ale tak ładnie to ja nie wyglądam aga_pe - super fotki!!!!! a zwapnieniem staraj się nie zamartwiać - zadbają o dzidziusia tak jak trzeba będzie. daisy - w cz-owie jest fabryka xlanderów? daj znać gdzie, jakbym tu nic nie znalazła, albo ceny będa kosmiczne to pojedziemy tam. wyobraźcie sobie dziewczyny, że koleżanka w pracy u mnie w biurze, która miała mnie zastępować podczas L4 i macierzyńskiego, zadzwoniła do mnie rano, że ... jest w ciąży !!! (to już 3 dziewczyna z mojego biura ), bardzo się cieszę, b o długo się starali z mężem i trzymam mocno za nią kciuki (nawet mi się śniło że jest w ciąży), ale niestety miała jakies bóle i jest na L4... to dopiero 5tc - i biuro zostało bez nadzoru, więc żeby ją nie obciążać, wzięłam znowu wszystko na siebie i siedze w domu i pracuje. rzadko bo rzadko - czasem tylko trzeba jakąś decyzję podjąć, kogoś wyprostwoać, niemniej jednak lepiej jakby tam ktoś był i nadzorował. cóż. nasz szef wraca niedługo z urlopu- będzie miał niespodziankę - m y dwie na L4 - będzie musiał to jakoś rozwiązać, bo ja nie mam zamiaru na L4 pracować. za tydzień w piątek mam wizyte - nie wiem czy mi pozwoli z tą szyjką wrócić do pracy czy nie.mój mały dalej nie jest taki ruchliwy - martwi mnie to... potrafię go cały dzień nie czuć ale mam nadzieje, że to nic złego.miłego dnia dziewczynki! za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!!!!!!!!!(Grazin - Ty lepiej dowiedz się tej płci dzisiaj ).ps.... no nie ... za chwilę moja "ulubiona" eko - mama w ddtvn |
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek wszystkim Mamusiom
U mnie dzisiaj znów cieplutko i słoneczko od rana. Jak ja bym chciała, żeby wiosna zawitała już na stałe Korzystając z pogody zaraz zrobię pranko i wystawie na balkonik.Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyżby Reni?
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
Mowisz?
duzo jest kawy w kawie tzn. takiej rozpuszczalniej w saszetkach typu 2w1?tak to kawy ne pije ale ta ciaza mnie na takie zachciany wcignela, ide zrobie chyba ![]() a przy okazji bede wcinac kapusniak
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Mnie w tej ciąży to wszystkie możliwe infekcje dopadają...siedzę właśnie z gorączką...żyć, nie umierac:/ Co do czarnych wózków, ciemnych i ogólnie nie oczo***nych to mama pytanie czy któraś z was widziała naprawdę drogi powóz w kolorze np pomarańczu albo w ciapki jakieś...mi na to teściowa zwróciła uwagę i uważam ze cos w tym jest
|
|
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapuśniak z kawą
lepszaś ode mnie
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, te rozpuszczalne, to bardziej kawopodobne wynalazki. Sama to piję i się oszukuję, że kawa, ale smakuje mi i tak, o!
![]() Co do Reni, to CO ONA SOBIE Z OCZAMI ZROBIŁA, co to w ogóle za makijaż? :wtf: ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Dorko, racja z tymi wózkami! ![]() A Ty biedna chorutka Zdrowiej tam, co?Co do wózków, to stwierdziłam, że ja jeżdżę czarnym wózkiem, to Hanka też będzie
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczyny
![]() Co do siary mnie tez nie leci ale przecież zmuszać jej nie będę nie chce to niech sobie tam siedzi w tych cycach ![]() Dołączam się do pytania odnośnie wózków w częstochowie jak i pod ![]() Cytat:
|
|
#2085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo spacerówkę zamówiłam Carbon a gondolkę Energy - malinkę elis5 dzięki za info Cytat:
Lepiej wypić słabą normalną kawkę niż te miksy 2w1 lub 3w1 bo to sam cukier i chemia
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
z tego co pamiętam to Mary tez juz kombinowała łączenie kapuśniaku. Co to wtedy było? Mleko?
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My zaraz zabieramy się za przygotowanie mieszkanka do malowania i jedziemy po zakupy Tak więc dziś chyba za dużo mnie nie będzie - a do tego jutro prezentacja moich dokonań w pracy mgr (nie no... coś tam mam...) i wizyta u gina
|
|
#2088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie oglądałam i nie słyszałam co mówi Cytat:
ja po kapuśniaku zjadłam paczkę mogdałow w czekoladzie ale żeby mleko.,. .
|
||
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
matal kciuki za wizyte
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Zosia je deserek więc mam czas Was poczytać, byliśmy już na spacerze i zakupach małych obiadowych dziś planuję skromnie : jajeczko sadzone, ziemniaczki i maślanka ![]() moja mała znów z głową w górze się obudziła ![]() no i ja się chyba przeziębiłam tymi spacerkami cudownymi tzn nie jest jeszcze tak źle - jakbym miała katar narazie, gardło nie boli i poza tym nic mi nie jest, ale wzięłam się za siebie i dziś założyłam legginsy pod spodnie, do tego tej mojej kurtki nie mogę już dopiąć więc jak tu się opatulić oki to zmykam kochane (mężu pracuje znów ostro)
|
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
nie lubie kawy takiej fusiastej... ble
alez sie najadlam...
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytalam
Na pocztaku chcialam Wam wszystkim podziekowac za kciuki i za powitanie chlebem i sola na Polskiej Ziemii jestescie kochane ![]() Bylam wczoraj u tego fryzjera i mam tak przetrawione wlosy, ze nawet repigmentacja nie wychodzila... najlepszy sposob to sciecie, ale madra pani fryzjer jakos postarala sie doprowadzic kolorek do stanu uzytku i ''jakos'' wygladam... ale nie az tak by sie na forum chwalic pol roku bede wychodzic z tych wlosow... Pierwsza noc w rodzinnym domku ciezka... co chwile sie budzilam ![]() Rano pycha sniadanko... moje ukochane chrupiace rogaliki z maminym dzemem a potem kawusia i tort orzechowy... tez mamusiowy ![]() Maz powiedzial, ze bede sie turlac z powrotem ![]() na 15:00 mam wizyte i stracha ale to normalne.. kazda z nas ma lekkiego stresika przed wizytka. Bedzie mnie badal ginekologicznie???? na wszelki wypadek zgolilam jeza ![]() Mamunia szczesliwa co nie miara. Caly czas glaszcze Antosia. Wczoraj bylam tez u babulki. Wyglada bardzo dobrze. Caly dzien wczoraj chodzila i wszystko bylo ok. Calowala mnie po brzuszku Moja mama ma juz wnuczkow. Antos jest 3, ale wiecie jak to jest... dwojeczka jest od mojego brata, a dzieci corki zazwyczaj sa blizsze, bo corka jest blisko z mama ![]() Dostalam sliczne bodziaki od Maminki. Zieloniutkie i malutkie ![]() Ide zaraz sie spotkac z przyjaciolka, bo chyba od wesela sie z nia nie widzialam... bidna sie uczy do egzaminu takze na chwilunie zeby nie przeszkadzac ![]() Antosiowi chyba smakuje kuchnia babci, bo kopie mocno i czesto ![]() Agniesia_pe Lipczonek ja tez mialam slub 15 maja 2010 termin mam na 24 maja, ale mam ogromna nadzieje, ze maly urodzi sie w okolicach 15... taki prezent sobie sprawilismy na pierwsza rocznice ![]() Kasia24 Lenka to naprawde sliczne imie i w moich ''szeregach'' wcale nie takie popularne. Nie znam nikogo kto by mial corcie o tym imieniu. U nas na watku tez nie ma Lenki zadnej
|
#2093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o Cytat:
Cytat:
![]() agnieszka_pe25 nie wiem co ci doradzic, ale tak jak mowia inne dziewczyny jeszcze jest troche czasu na wchlonieenie tego zwapnienia,musi byc dobrze!!! a synus slodki-podobny do kogo?? ![]() mnie rozlozylo na maksa, leze w lozku, pije herbate z cytryna i miodem oraz jem czosnek, obym goraczki nie miala
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
czesc laski
![]() ja mam wkoncu wyniki glukozy naczczo mam: 3.56mmol/l i 64mg/dl hehehe nie wiem co to oznacza:P a po 2 godzinach mam: 7.16mmol/l i 129mg/dl ginekolog napisal ze norma jest do 140 wiec chyba wyniki ok?? co myslicie?? vanes co do wrozki faktycznie pocieszenie z ta 2 nietwoich dzieci genialne, trzebabylo puknac ja w kask:P Cytat:
ojjj cos czuje ze niezla z niej lobuziara bedzie, po tatusiu bo mama grzeczna byla i w brzusiu i po urodzeniu.. ![]() niepamietam ktora pisal ze ma naczynka popekane na brzusiu, ja tez mam pod zebrami popekane, zero rozstepow a pokazaly sie naczynka:/ |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() I wczoraj mój malżonek się rozłożył, nie ma to jak dwóch chłopów na raz chorych Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki, mam nadzieje, że dowiecie się co nosicie w brzuszkach ![]() Mnie dzis gotowanie ominie, bo obiadek mam, może ciacho jedynie jakies upiekę Muszę troszkę ogarnąć mieszkanko i lenistwo ![]() co do wróżb to ich nie robię bo niby jak to sie ma do dwójki dzieci w brzuszku, tak samo kalendarz chinski ? Siostrze niby wychodzi chłopak, a w brzuszku nosi parkę. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-17 o 10:59 |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paulizia kciuki za wizyte
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu, ja już ostatnie próby golenia bez lusterka, bo nie chcę się zmasakrować
![]() Moria, no to nie wyszłam na łosia w 100%, częściowo miałam rację ![]() Dorko, tak, to byłam ja! Kapusta kiszona, a potem mleko Jednak kombinacji nie polecam, bo skończyło się to rozmową z muszlą ![]() Moniquac, za dużo odkrywczych rzeczy nie powiedziała ![]() Pauliziu, ale masz dobrze! ![]() Kasiu ![]() Chorowitki jakie mamy no KUROWAĆ SIĘ!
|
|
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie ze Lenka ci sie podoba, ja jeszcze nie wiem czy dam tak na imie corce, ale calkiem mozliwe.... bylam nastawiona na Szymonka a teraz wszystko na odwrot dziewczyny musze isc na zakupy bo nie mam co na obiad zjesc. Mysle kupic kasze i jakis gulasz zrobic, do tego ogorek kiszony lub buraczki. Kupie sobie kilka jablek, strasznie za mna chodza. Najbardziej mnie wkurza ten zapchany nos
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Paulizzia witamy!
Kasia, goraczka mysle juz nie powinna Cie dopasc, tak jak umnie obejdzie sie bez ![]() andziot, pani doktor droga, jestem juz raczej zdrowa a ciagle cos mi schodzi z zatok, jak to oczyscic?
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a glukoza pięknie Cytat:
nic się na to nie poradzi ... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

zaraz urodzimy;D
tez sie raz tak zalatwilam, zruszylas miesnie Kochana, jutro powinno oddac 

Ja też mam dziś wizytę, ale bez USG, taką kontrolną. A poza tym fitnessik 

to po żelazie czuję się ok. No i po miesiącu brania Hb podskoczyła mi o 1 g/dl
za wizytki!!!
ale mam nadzieje, że to nic złego.
.

tzn. takiej rozpuszczalniej w saszetkach typu 2w1?

jestescie kochane