Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 10:18   #2071
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
o ale ten czas leci zaraz urodzimy;D
Zajmuj meza do bucikow, moj od dawna moimi sie zajmuje, nawet nie marudzi.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ktos tu sie nachodzil za duzo tez sie raz tak zalatwilam, zruszylas miesnie Kochana, jutro powinno oddac

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Agus, moze Ci sie kosci rozstawiaja i dlatego taki bol??
no pewnie tak,
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Lekko Was nadrobiłam. Ciekawa jestem, co się dziś okaże z tymi płciami Z tego co zauważyłam, to w naszym wątku tendencja "dzień chłopaków"/"dzień dziewczynek" Ja też mam dziś wizytę, ale bez USG, taką kontrolną. A poza tym fitnessik

Właśnie jestem w trakcie pierwszego śniadania - kawa! Średnio się wyspałam. Chyba z 5 razy latałam dziś siusiu, nie wiem, co ta Hanka wyrabia, ale najwyraźniej mój pęcherz, to jej ulubione miejsce spędzania czasu

Moria, ja już mam zbudynienie kompletne, bo byłam pewna, że Ty kupiłaś już X-lander bordowy/malinowy
ojj nie tylko Twojej hanki to ulubione miejsce
Stary 2011-02-17, 10:20   #2072
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Ze zdejmowaniem i zakładaniem butów jeszcze sobie radzę, ale spory hardcore już jest przy goleniu miejsc intymnych i robieniu pedicure

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:21   #2073
elis5
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamusie.
ze mnie a nie wizażanka, bo w ogóle się ostatnio nie udzielam, ale staram się Was podczytywać regularnie, żeby wiedzieć czy wszystko w porządku. Proszę o wybaczenie
Ja cały czas między pisaniem doktoratu (a mam zakaz siedzenia przy kompie dłużej niż 4 h) a nauką do egzaminów, stres mnie ogarnia coraz większy przed porodem i przed wychowywaniem tej malutkiej Kruszynki, która jak się ostatnio okazało może jednak być chłopaczkiem.... dobrze, że zrezygnowałam z różowego łóżeczka.

Moria co do tardyferonu (ja co prawda biore tardyferon fol, ale na jedno wychodzi) - powinno się brać 1-1,5 h przed posiłkiem i popijać szklanką wody. Co prawda żelazo lepiej się wchłania przy witaminie C, ale to radzą stosować przy jedzeniu pokarmów bogatych w żelazo, tabletki lepiej wodą popijać. Na czczo niekoniecznie, bo niektórzy źle reagują, ale u mnie akurat to się sprawdza najlepiej, bo choć po witaminach na czczo zawsze to po żelazie czuję się ok. No i po miesiącu brania Hb podskoczyła mi o 1 g/dl

Witam wszystkie nowe Mamusie i za wizytki!!!

No to zmykam, ale będę zaglądać.
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:21   #2074
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, czy Ty też w akcie desperacji rozważałaś spanie w wannie?

vege!
Stary 2011-02-17, 10:22   #2075
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny!

Zaczełam as nadrabiać od 56 strony i wszystko co chciałam napisac się zdezaktualizowało tak lecicie z tematami.

Aliczka - przepięknie wyglądasz (ja mam podobny wzrost i "do ślubu" ważyłam 5kg więcej, ale tak ładnie to ja nie wyglądam

aga_pe - super fotki!!!!! a zwapnieniem staraj się nie zamartwiać - zadbają o dzidziusia tak jak trzeba będzie.

daisy - w cz-owie jest fabryka xlanderów? daj znać gdzie, jakbym tu nic nie znalazła, albo ceny będa kosmiczne to pojedziemy tam.

wyobraźcie sobie dziewczyny, że koleżanka w pracy u mnie w biurze, która miała mnie zastępować podczas L4 i macierzyńskiego, zadzwoniła do mnie rano, że ... jest w ciąży !!! (to już 3 dziewczyna z mojego biura ), bardzo się cieszę, b o długo się starali z mężem i trzymam mocno za nią kciuki (nawet mi się śniło że jest w ciąży), ale niestety miała jakies bóle i jest na L4... to dopiero 5tc - i biuro zostało bez nadzoru, więc żeby ją nie obciążać, wzięłam znowu wszystko na siebie i siedze w domu i pracuje. rzadko bo rzadko - czasem tylko trzeba jakąś decyzję podjąć, kogoś wyprostwoać, niemniej jednak lepiej jakby tam ktoś był i nadzorował. cóż. nasz szef wraca niedługo z urlopu- będzie miał niespodziankę - m y dwie na L4 - będzie musiał to jakoś rozwiązać, bo ja nie mam zamiaru na L4 pracować. za tydzień w piątek mam wizyte - nie wiem czy mi pozwoli z tą szyjką wrócić do pracy czy nie.

mój mały dalej nie jest taki ruchliwy - martwi mnie to... potrafię go cały dzień nie czuć ale mam nadzieje, że to nic złego.

miłego dnia dziewczynki!

za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Grazin - Ty lepiej dowiedz się tej płci dzisiaj ).

ps.... no nie ... za chwilę moja "ulubiona" eko - mama w ddtvn nie mogę jej strawić.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:23   #2076
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień doberek wszystkim Mamusiom

U mnie dzisiaj znów cieplutko i słoneczko od rana. Jak ja bym chciała, żeby wiosna zawitała już na stałe Korzystając z pogody zaraz zrobię pranko i wystawie na balkonik.

Trzymam kciuki za wizyty

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:25   #2077
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
.

Stary 2011-02-17, 10:25   #2078
amarcia
Wtajemniczenie

Czyżby Reni?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:26   #2079
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Kwiatecek

Cóż za natchnienie...
Małżeństwo służy... oj służy
Mowisz?

duzo jest kawy w kawie
tzn. takiej rozpuszczalniej w saszetkach typu 2w1?
tak to kawy ne pije ale ta ciaza mnie na takie zachciany wcignela, ide zrobie chyba
a przy okazji bede wcinac kapusniak
Stary 2011-02-17, 10:29   #2080
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
hhee, jeszcze nie
Stary 2011-02-17, 10:29   #2081
dorkabl
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Mnie w tej ciąży to wszystkie możliwe infekcje dopadają...siedzę właśnie z gorączką...żyć, nie umierac:/

Co do czarnych wózków, ciemnych i ogólnie nie oczo***nych to mama pytanie czy któraś z was widziała naprawdę drogi powóz w kolorze np pomarańczu albo w ciapki jakieś...mi na to teściowa zwróciła uwagę i uważam ze cos w tym jest
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:30   #2082
amarcia
Wtajemniczenie

Kapuśniak z kawą lepszaś ode mnie
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:35   #2083
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kwiatecku, te rozpuszczalne, to bardziej kawopodobne wynalazki. Sama to piję i się oszukuję, że kawa, ale smakuje mi i tak, o!

Co do Reni, to CO ONA SOBIE Z OCZAMI ZROBIŁA, co to w ogóle za makijaż? :wtf:

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dorko, racja z tymi wózkami!

A Ty biedna chorutka Zdrowiej tam, co?

Co do wózków, to stwierdziłam, że ja jeżdżę czarnym wózkiem, to Hanka też będzie

vege!
Stary 2011-02-17, 10:35   #2084
zosiaaa
Zadomowienie

Witam wszystkie dziewczyny

Co do siary mnie tez nie leci ale przecież zmuszać jej nie będę nie chce to niech sobie tam siedzi w tych cycach

Dołączam się do pytania odnośnie wózków w częstochowie jak i pod

Cytat:
Ze zdejmowaniem i zakładaniem butów jeszcze sobie radzę, ale spory hardcore już jest przy goleniu miejsc intymnych i robieniu pedicure
ja tez z butami sobie jeszcze radze ale golenie broszki to u mnie mega wyczyn tym bardziej że od jakiś dwóch tygodni już tam nic nie widzę, nawet jak się mocno nachylę , gdyby nie lusterko to pewnie miałabym busz że hej

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:35   #2085
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria, ja już mam zbudynienie kompletne, bo byłam pewna, że Ty kupiłaś już X-lander bordowy/malinowy
I masz w sumie rację bo spacerówkę zamówiłam Carbon a gondolkę Energy - malinkę

elis5
dzięki za info ja też mam ten Tardyferon Fol

Cytat:

duzo jest kawy w kawie
tzn. takiej rozpuszczalniej w saszetkach typu 2w1?
Hmmm coś około 5% Lepiej wypić słabą normalną kawkę niż te miksy 2w1 lub 3w1 bo to sam cukier i chemia

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:36   #2086
dorkabl
Zadomowienie

z tego co pamiętam to Mary tez juz kombinowała łączenie kapuśniaku. Co to wtedy było? Mleko?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:36   #2087
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry

My zaraz zabieramy się za przygotowanie mieszkanka do malowania i jedziemy po zakupy

Tak więc dziś chyba za dużo mnie nie będzie - a do tego jutro prezentacja moich dokonań w pracy mgr (nie no... coś tam mam...) i wizyta u gina

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:39   #2088
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Czyżby Reni?
.

Cytat:
Co do Reni, to CO ONA SOBIE Z OCZAMI ZROBIŁA, co to w ogóle za makijaż? :wtf:

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------
poszłam sobie sama zrobić makeup i nie oglądałam i nie słyszałam co mówi

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to Mary tez juz kombinowała łączenie kapuśniaku. Co to wtedy było? Mleko?
mleko?! ja po kapuśniaku zjadłam paczkę mogdałow w czekoladzie ale żeby mleko.,. .

Stary 2011-02-17, 10:41   #2089
agus87
Zakorzenienie

matal kciuki za wizyte
Stary 2011-02-17, 10:44   #2090
andziot
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Zosia je deserek więc mam czas Was poczytać,
byliśmy już na spacerze i zakupach małych obiadowych
dziś planuję skromnie : jajeczko sadzone, ziemniaczki i maślanka

moja mała znów z głową w górze się obudziła
no i ja się chyba przeziębiłam tymi spacerkami cudownymi
tzn nie jest jeszcze tak źle - jakbym miała katar narazie, gardło nie boli i poza tym nic mi nie jest, ale wzięłam się za siebie i dziś założyłam legginsy pod spodnie, do tego tej mojej kurtki nie mogę już dopiąć więc jak tu się opatulić

oki to zmykam
kochane

(mężu pracuje znów ostro)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:48   #2091
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

nie lubie kawy takiej fusiastej... ble
alez sie najadlam...
Stary 2011-02-17, 10:51   #2092
Paulizia
Wtajemniczenie

Doczytalam

Na pocztaku chcialam Wam wszystkim podziekowac za kciuki i za powitanie chlebem i sola na Polskiej Ziemii jestescie kochane

Bylam wczoraj u tego fryzjera i mam tak przetrawione wlosy, ze nawet repigmentacja nie wychodzila... najlepszy sposob to sciecie, ale madra pani fryzjer jakos postarala sie doprowadzic kolorek do stanu uzytku i ''jakos'' wygladam... ale nie az tak by sie na forum chwalic pol roku bede wychodzic z tych wlosow...

Pierwsza noc w rodzinnym domku ciezka... co chwile sie budzilam
Rano pycha sniadanko... moje ukochane chrupiace rogaliki z maminym dzemem a potem kawusia i tort orzechowy... tez mamusiowy

Maz powiedzial, ze bede sie turlac z powrotem

na 15:00 mam wizyte i stracha ale to normalne.. kazda z nas ma lekkiego stresika przed wizytka. Bedzie mnie badal ginekologicznie???? na wszelki wypadek zgolilam jeza

Mamunia szczesliwa co nie miara. Caly czas glaszcze Antosia. Wczoraj bylam tez u babulki. Wyglada bardzo dobrze. Caly dzien wczoraj chodzila i wszystko bylo ok. Calowala mnie po brzuszku

Moja mama ma juz wnuczkow. Antos jest 3, ale wiecie jak to jest... dwojeczka jest od mojego brata, a dzieci corki zazwyczaj sa blizsze, bo corka jest blisko z mama

Dostalam sliczne bodziaki od Maminki. Zieloniutkie i malutkie

Ide zaraz sie spotkac z przyjaciolka, bo chyba od wesela sie z nia nie widzialam... bidna sie uczy do egzaminu takze na chwilunie zeby nie przeszkadzac

Antosiowi chyba smakuje kuchnia babci, bo kopie mocno i czesto

Agniesia_pe ja trzymam mocno kciuki, ze zwapnienie sie wchlonie. Trzeba myslec pozytywnie!!! Wszystko bedzie dobrze!!!

Lipczonek ja tez mialam slub 15 maja 2010 termin mam na 24 maja, ale mam ogromna nadzieje, ze maly urodzi sie w okolicach 15... taki prezent sobie sprawilismy na pierwsza rocznice

Kasia24 Lenka to naprawde sliczne imie i w moich ''szeregach'' wcale nie takie popularne. Nie znam nikogo kto by mial corcie o tym imieniu. U nas na watku tez nie ma Lenki zadnej
Stary 2011-02-17, 10:52   #2093
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
=
Czy Wasi małżowie tez ogladają arsenal vs barcelona ??? Ulewa mi sie juz tą piłka
ogladal ogladal, a jak cos chcialam powiedziec to :"ciiiiiiiiiiiiiiiiii":mu r:
o

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Kochana ja mieszkam w Niemczech od 6 lat Ale za jakieś myślę 5 lat będziemy zjeżdżać do Pl na stałe.
mieszkalam w niemczech 2lata, gdybym miala fajna prace i nauczyla sie jezyka w zyciu bym do polski nie wracala

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kochane a ja mam pyt. z serii głupich : czy jak mi nic z piersi jeszcze nie leci to znaczy, że moge mieć problemy z pokarmem???
bo wy się chwalicie co jakis czas, że siara już jest a u mnie cicho sza.... martwic się zaczęłam....
mi tez nie leci siara i na razie sie tym nie martwie

agnieszka_pe25 nie wiem co ci doradzic, ale tak jak mowia inne dziewczyny jeszcze jest troche czasu na wchlonieenie tego zwapnienia,musi byc dobrze!!! a synus slodki-podobny do kogo??

mnie rozlozylo na maksa, leze w lozku, pije herbate z cytryna i miodem oraz jem czosnek, obym goraczki nie miala
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:55   #2094
violisia
Zadomowienie

czesc laski

ja mam wkoncu wyniki glukozy

naczczo mam: 3.56mmol/l i 64mg/dl hehehe nie wiem co to oznacza:P

a po 2 godzinach mam: 7.16mmol/l i 129mg/dl

ginekolog napisal ze norma jest do 140 wiec chyba wyniki ok?? co myslicie??

vanes co do wrozki faktycznie pocieszenie z ta 2 nietwoich dzieci genialne, trzebabylo puknac ja w kask:P

Cytat:
Dzień dobry!

Lekko Was nadrobiłam. Ciekawa jestem, co się dziś okaże z tymi płciami Z tego co zauważyłam, to w naszym wątku tendencja "dzień chłopaków"/"dzień dziewczynek" Ja też mam dziś wizytę, ale bez USG, taką kontrolną. A poza tym fitnessik

Właśnie jestem w trakcie pierwszego śniadania - kawa! Średnio się wyspałam. Chyba z 5 razy latałam dziś siusiu, nie wiem, co ta Hanka wyrabia, ale najwyraźniej mój pęcherz, to jej ulubione miejsce spędzania czasu
marry moja mala robi przedbiegi z moim nocnym wstawaniem, 6 razy siusiu, co godzina podudka, polozylam sie na plecach kopala po pecherzu a glowka odbijala sie chyba od zoladka.. i tak na zmiane, jak na boku sie polozylam to trzaskala mi w oba boki, i materac.. wiec pol nocy chodzilam, pol przesiedzialam spiac :P

ojjj cos czuje ze niezla z niej lobuziara bedzie, po tatusiu bo mama grzeczna byla i w brzusiu i po urodzeniu..

niepamietam ktora pisal ze ma naczynka popekane na brzusiu, ja tez mam pod zebrami popekane, zero rozstepow a pokazaly sie naczynka:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:57   #2095
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mamusiek styczeń-luty dwa nowe bobaski!

A ja czytam nasz wątek - początki i właśnie trafiłam na post eweski a propos bliźniaków :
Los zdecydował za mnie i jednak jest dwójka, a tak chciałam tego uniknąć

Dzien dobry
I wczoraj mój malżonek się rozłożył, nie ma to jak dwóch chłopów na raz chorych No ale dzisiaj poleciał do pracy, a wczoraj do 23, jeszcze na przedpokoju z remontem działał

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki, mam nadzieje, że dowiecie się co nosicie w brzuszkach

Mnie dzis gotowanie ominie, bo obiadek mam, może ciacho jedynie jakies upiekę Muszę troszkę ogarnąć mieszkanko i lenistwo

co do wróżb to ich nie robię bo niby jak to sie ma do dwójki dzieci w brzuszku, tak samo kalendarz chinski ?
Siostrze niby wychodzi chłopak, a w brzuszku nosi parkę.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-02-17 o 10:59
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:58   #2096
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ogladal ogladal, a jak cos chcialam powiedziec to :"ciiiiiiiiiiiiiiiiii":mu r:
o

mieszkalam w niemczech 2lata, gdybym miala fajna prace i nauczyla sie jezyka w zyciu bym do polski nie wracala

mi tez nie leci siara i na razie sie tym nie martwie

agnieszka_pe25 nie wiem co ci doradzic, ale tak jak mowia inne dziewczyny jeszcze jest troche czasu na wchlonieenie tego zwapnienia,musi byc dobrze!!! a synus slodki-podobny do kogo??

mnie rozlozylo na maksa, leze w lozku, pije herbate z cytryna i miodem oraz jem czosnek, obym goraczki nie miala
uuu zycze szybkiego powrotu do zdrowka

paulizia kciuki za wizyte
Stary 2011-02-17, 10:59   #2097
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zosiu, ja już ostatnie próby golenia bez lusterka, bo nie chcę się zmasakrować

Moria, no to nie wyszłam na łosia w 100%, częściowo miałam rację

Dorko, tak, to byłam ja! Kapusta kiszona, a potem mleko Jednak kombinacji nie polecam, bo skończyło się to rozmową z muszlą

Moniquac, za dużo odkrywczych rzeczy nie powiedziała

Pauliziu, ale masz dobrze!

Kasiu

Chorowitki jakie mamy no KUROWAĆ SIĘ!

vege!
Stary 2011-02-17, 11:01   #2098
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Doczytalam

Na pocztaku chcialam Wam wszystkim podziekowac za kciuki i za powitanie chlebem i sola na Polskiej Ziemii jestescie kochane

Bylam wczoraj u tego fryzjera i mam tak przetrawione wlosy, ze nawet repigmentacja nie wychodzila... najlepszy sposob to sciecie, ale madra pani fryzjer jakos postarala sie doprowadzic kolorek do stanu uzytku i ''jakos'' wygladam... ale nie az tak by sie na forum chwalic pol roku bede wychodzic z tych wlosow...

Pierwsza noc w rodzinnym domku ciezka... co chwile sie budzilam
Rano pycha sniadanko... moje ukochane chrupiace rogaliki z maminym dzemem a potem kawusia i tort orzechowy... tez mamusiowy

Maz powiedzial, ze bede sie turlac z powrotem

na 15:00 mam wizyte i stracha ale to normalne.. kazda z nas ma lekkiego stresika przed wizytka. Bedzie mnie badal ginekologicznie???? na wszelki wypadek zgolilam jeza

Mamunia szczesliwa co nie miara. Caly czas glaszcze Antosia. Wczoraj bylam tez u babulki. Wyglada bardzo dobrze. Caly dzien wczoraj chodzila i wszystko bylo ok. Calowala mnie po brzuszku

Moja mama ma juz wnuczkow. Antos jest 3, ale wiecie jak to jest... dwojeczka jest od mojego brata, a dzieci corki zazwyczaj sa blizsze, bo corka jest blisko z mama

Dostalam sliczne bodziaki od Maminki. Zieloniutkie i malutkie

Ide zaraz sie spotkac z przyjaciolka, bo chyba od wesela sie z nia nie widzialam... bidna sie uczy do egzaminu takze na chwilunie zeby nie przeszkadzac

Antosiowi chyba smakuje kuchnia babci, bo kopie mocno i czesto

Agniesia_pe ja trzymam mocno kciuki, ze zwapnienie sie wchlonie. Trzeba myslec pozytywnie!!! Wszystko bedzie dobrze!!!

Lipczonek ja tez mialam slub 15 maja 2010 termin mam na 24 maja, ale mam ogromna nadzieje, ze maly urodzi sie w okolicach 15... taki prezent sobie sprawilismy na pierwsza rocznice

Kasia24 Lenka to naprawde sliczne imie i w moich ''szeregach'' wcale nie takie popularne. Nie znam nikogo kto by mial corcie o tym imieniu. U nas na watku tez nie ma Lenki zadnej
no to widze ze cie w Polsce rozpieszczaja- slodko, korzystaj ile sie da!!! a ginekolog na pewno tam zajrzy, napisz koniecznie jak poszlo
fajnie ze Lenka ci sie podoba, ja jeszcze nie wiem czy dam tak na imie corce, ale calkiem mozliwe.... bylam nastawiona na Szymonka a teraz wszystko na odwrot

dziewczyny musze isc na zakupy bo nie mam co na obiad zjesc. Mysle kupic kasze i jakis gulasz zrobic, do tego ogorek kiszony lub buraczki. Kupie sobie kilka jablek, strasznie za mna chodza. Najbardziej mnie wkurza ten zapchany nos dobra ubieram sie cieplo i wychodze na szczescie blisko mam.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:03   #2099
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Paulizzia witamy!
Kasia, goraczka mysle juz nie powinna Cie dopasc, tak jak umnie obejdzie sie bez
andziot, pani doktor droga, jestem juz raczej zdrowa a ciagle cos mi schodzi z zatok, jak to oczyscic?
Stary 2011-02-17, 11:08   #2100
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

niepamietam ktora pisal ze ma naczynka popekane na brzusiu, ja tez mam pod zebrami popekane, zero rozstepow a pokazaly sie naczynka:/
to ja pisałam
a glukoza pięknie

Cytat:
Paulizzia witamy!
Kasia, goraczka mysle juz nie powinna Cie dopasc, tak jak umnie obejdzie sie bez
andziot, pani doktor droga, jestem juz raczej zdrowa a ciagle cos mi schodzi z zatok, jak to oczyscic?
niektóre kobiety całą ciąże mają katar, przez progesteron ...
nic się na to nie poradzi ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości