Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 10:10   #2881
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Marta troche to szokujące, szczególnie Ci luzie z wyższym wykształceniem, którzy moim zdaniem powinni trzymać jakiś tam poziom i chociaż raz w roku przeczytać dobrą książke, czy iść do teatru.
Ale ja jestem dziwna to się nie odzywam.
czy wyznacznikiem wykształcenia jest w takim razie to ile kto książek przeczytał i czy poszedł raz w roku do teatru?? Bo tak to rozumiem.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:12   #2882
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Hej!

Ana piszę pracę mgr, w czerwcu obrona.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:13   #2883
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
a ja znowu nie mam czasu
mamy juz łozko w domu mezus dziś skręcał
dziewczyny pamietacie jak wspominałam, że chce zrobic sypialnie do konca, teraz tak mysle, ze moze lepiej urzadzic salon do konca. w sypilani na razie byłoby łozko i szafa, w lazience na razie bez szafki i drzwi przesuwanych do pralni, ale za to kupiłabym meble do salonu. myslicie, że to lepsze rozwiazanie? tym bardziej, ze mam już fajne na oku
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%...aranzacja/1322

przepraszam, że ciagle tak egoistycznie ale potrzebuje waszych rad
india jak my szukaliśmy mebli to w katalogu też na te zwróciliśmy uwagę. Ale na żywo w sklepie przeżyliśmy wielkie rozczarowanie - ale to tylko moja opinia. Wybraliśmy z brw - mezo (ale one są jasne)

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No mamy jeziorko a skad wiesz?

bo ja mały szpieg jestem

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:14   #2884
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

generalnie to się uśmiałam, skoro wyznacznikiem wykształcenia człowieka i poziomu jaki reprezentuje jest to, ile książek przeczytał i ile razu był w teatrze

Stary 2011-02-17, 10:20   #2885
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nie, chodzi o obycie z kulturą.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:24   #2886
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
aha
głównie mi chodzi o to czy w cytacie może być przypis z innego źródła- wyjaśnienie
no to wszystko masz dobrze

Cytat:
A ja mam zakręcona popołudnie Czekam na męża, szybko jedziemy do biblioteki, potem do byłego murarza, a na końcu do lekarza nie wiem jak się wyrobimy
Wiosna się zbliża iii... kupujemy stemple, będziemy dzwonić do faceta, żeby nam przywozili bloczki fundamentowe, póki trzyma mróz... o kurcze mam stres przed tą budową...
dobrze będzie. Jak już zaczniecie i będziecie widzieć jak rośnie Wasz dom to będziecie pękać z dumy! Trzymam kciuki za szybką budowę!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ale fajny dzień spędziliście!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziś jak poszłam do pracy to mój mąż w końcu choinkę rozebrał aaa i pojechał pobrać sobie krew do badań ( cukier, ob, morfologia, próby wątrobowe, cholesterol) powiedział :"Ja się zbadałam, teraz ty musisz się umówić do gina"
no koniecznie się umów! A brawa dla męża, że poszedł na badania!

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Robił profilaktycznie i chciał zbadać poziom cholesterolu,bo ostatnim razem miał zawyżony lekko,właśnie wrócił wszystko w porządku
A dlaczego Tż nie chciał zaprosić mamy?

Rosette jakbym miała jakąś zbedną to czemu nie już jakiś czas temu obiecałam sobie ,że będę chodzić tylko w kieckach Tylko tutaj ciężko to zrealizować przez pogodę... Ale w Polsce why not
Super. że badania męża ok.
No i ja też mogę się przyłączyć do sukienek. Od tamtego roku mi się odmieniło i non stop chodzę w sukienkach, a rok wcześniej nie znalazłabyś u mnie żadnej.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
guciu czy ja mogę czasem zacytować twoją ciocie "tylko głupie dzieci się nudzą"? bo mi się to tak podoba że czasem chciałabym to wykorzystać choć przyznaje że już wczoraj to powiedziałam mężowi i się zaczął śmiać też mu się to podoba
A proszę Cię bardzo!

Mnie to hasło też rozwala

Cytat:
smutne to..
nawet jeśli brać błąd statystyczny itd... to i tak dla mnie to porażka... potem nie dziwne że społeczeństwo się uwstecznia.. tylko tv i tyle... no i skąd dzieciaki mają czerpać wzór...
z Hanny Montany i Parys Hilton.. jak to podano w następnej rozmowie..
Straszne to jest.

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dzien dobry ale sie obijaaaam w pracy jestem z siebie dumna,jeszcze tylko 6 dni
Ale Ci dobrze!

Cześć.

Wczoraj spędziliśmy bardzo fajny wieczór. poszłam spać koło 2 więc rano miałam problem ze wstaniem - ale warto było Świetnie się bawiliśmy. Do tego nugetsy zniknęły w tri miga!

i Martucha, dziękuję za przepis na sos!!!! No po prostu miażdży!
Moja siostra była najlepsza, jak zobaczyła, ze kupuję dżem, to mówi do mnie "A Ty jesteś pewna, że to będzie jadalne, bo ja mam pewne obawy" na co ja jej powiedziałam, że zobaczysz sama\
Jak zrobiłam to wydawało się, że zje sam sos Strasznie jej zasmakował i od razu skojarzył się nam z indyjską kuchnią. Rewelka!

No a teraz wracam do pracy.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:25   #2887
Ana***
Zakorzenienie

Pierwsza wiadomość zła, babcia znowu dzisiaj do szpitala... tym razem coś z brzuchem, dostała skierowanie i mam do niej jechać, bo mówi że jest bardzo chora iii jestem trochę zdenerwowana... ale dlaczego to chyba napiszę w K.
Po drugie, byłam dzisiaj zawieść ostatnie cv i była przeemiłaaaa pani dyrektor, naprawdę świetna! pogawędziłyśmy sobie... u niej miejsc nie ma, ale gdzie indzie może...
Po trzecie, odbiór stempli mamy w sobotę, mężul bierze od taty ciężarówkę i wozimy...
Po czwarte, dzisiaj dzwonimy do firmy, żeby nam bloczki przywieźli
No i po piąte... czwarty dzień mam @... ale wiecie co mnie nie pokoi? że brzuch nadal mnie boli (co raczej przestawał po 2 dniach), a po drugie jest taki jakby spuchnięty, dokładniej to podbrzusze... i jakoś się tym martwię.

Co do tego co pisałyście wczoraj o tych przepisach to totalnie nic nie rozumiem i w ogóle nie jestem w temacie w szkole nam o tym nic nie mówili... mam nadzieję, że jak już będę miała tę pracę to się w tym wszystkim połapię...

A co do czytanych książek, to chciałabym czytać... ale niestety większość czasu pochłaniają mi książki pedagogiczne, a w tym teraz dotyczące pracy lic... a resztę czasu przeznaczam na inne czynności... nie mniej jednak mam nadzieję, że jak już skończę szkołę to się za to ostro wezmę, bo nie powiem że mnie to nie intryguje nawet teraz jestem na etapie czytania "Anioły i demony"

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Hej!

Ana piszę pracę mgr, w czerwcu obrona.
A to powodzenia ja narazie piszę pracę licencjacką
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:27   #2888
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, chodzi o obycie z kulturą.
czyli człowiek wykształcony musi mieć obycie z kulturą tak??

dziwne podejście. Rozumiem, że trzeba też mówić mocno rozbudowanymi zdaniami, nie odpowiadać pół słówkami i generalnie być "ę" i "ą" to wtedy będzie można powiedzieć "ooo jaki wykształcony człowiek"

Stary 2011-02-17, 10:30   #2889
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ana ja od poczatku roku przczytałam jedną książkę, ale trzy razy
ślęczę nad mgr-em i oprócz książek do pracy nie mam czasu na czytanie nic innego, tzn. czas mam, ale wyzuty sumienia, ze zamiast czytac cos do mgr-a to czytam jakies inne.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

dziwne podejście. Rozumiem, że trzeba też mówić mocno rozbudowanymi zdaniami, nie odpowiadać pół słówkami i generalnie być "ę" i "ą" to wtedy będzie można powiedzieć "ooo jaki wykształcony człowiek"
nie chce mi się tłumaczyć. Troche spłycasz. a poza tym bycie ą i ę nie wiele ma wspólnego z byciem kulturalnym.
Ale co kto woli.

Nam na studiach tłumaczyli, ze papier to tylkopapier, ze osoba z wyższym wykształceniem musi sobą coś reprezentować. Umiec się wypowiedzieć, mieć duży zasób słów i ogólnie odnaleźć się w różnyc sytuacjach, vide konfrencjach naukowych itp.
I ja się z tym zgadzam.

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-02-17 o 10:33
Stary 2011-02-17, 10:31   #2890
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana przykro mi z powodu babci. To może sie coś uda w sprawie pracy. Trzymam kciuki. Ana to jesteś mało wykształcona w takim razie Ja też czytam książki w ten sposób, że po kilka stron co jakiś czas bo generalnie ciężko aby mnie książka wciągnęła, musiałaby być naprawdę super, a na takie rzadko trafiam. A do teatru często chodzisz?? Bo to też wyznacznik

Stary 2011-02-17, 10:35   #2891
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ana przykro mi z powodu babci. To może sie coś uda w sprawie pracy. Trzymam kciuki. Ana to jesteś mało wykształcona w takim razie Ja też czytam książki w ten sposób, że po kilka stron co jakiś czas bo generalnie ciężko aby mnie książka wciągnęła, musiałaby być naprawdę super, a na takie rzadko trafiam. A do teatru często chodzisz?? Bo to też wyznacznik

Wiesz Ana powiedziała, ze chciałaby czytać

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-17, 10:36   #2892
kasiaher
Wtajemniczenie

czesc
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:37   #2893
kliwia
Zakorzenienie

ja w tym roku przeczytalam tylko poradnik o dzieciach
ale w zeslzym roku przeczytalam 5 ksiazek wiec jestem i tak n aplusie

madzia wg mnie jesli ktos zdobywa wyzsze wyksztalcenie to zobowiazuje sie do poglebiania swojej wiedzy nadal
Ja chodze do teatru - raz w roku do naszej wiochy przyjezdzaja tetary na cykl tetatrow rodzinnych, bieltow nie ma z kilku misiecznym wyprzedzeniem. Ale zawsze staramy sie isc chociaz na 2 przedstawienia Polecam btw.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:37   #2894
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:38   #2895
kliwia
Zakorzenienie

ana moze idz do ginekologa na usg skoro sie niepokoisz?

O ja sie musze tez do ginki umowic - tak mi sie chce
W ogole nie podoba mi sie to co widze w lusterku. Moje drogi rodne wygladaja koszmarnie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:41   #2896
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
(...)
To ja w takim razie mam drugi egzemplarz tej książki
Oczy mi wyszły na wierzch jak przeczytałam Twoją wypowiedź. Nie sądziłam, że ktokolwiek jeszcze zna tą książkę.
A wiesz, że jest też jej druga część?
No proszę! Szok totalny To mamy juz dwa egzemplarze Czytałam ją na przemian z Zapałką na zakręcie
Kurczę, nic o drugiej części nie wiedziałam! Daj mi cynk

Cytat:
Rybulka Kubusia Puchatka uwielbiam!!!! choć teraz po pracy w przedszkolu jego imienia już mniej... ale jednak z zapałka na zakręcie miążdży!!!!!! nie sądziłam że ktoś ją czytał jeszcze!! to taka stara książka!!! a ja zawsze na kuzynkę mówiłam Mada a ona się wkurzała... a po tej książce tak mi się to określenie spodobało no to będziesz Mada Balladę dla Anny Marii hmm nie słyszałam ale jak wygooglowałam ją to musze ci powiedzieć że nic o niej w necie nie ma... muszę się za nią rozejrzeć.. skoro mówicie z ktosią że dobra!
aaa i jezioro osobliwości też lubiłam aleeee zapałka mimo wszystko kurde aż by się chciało przeczytać ją jeszcze raz!
(...)
Wiesz, jak miałam naście lat, to mi się podobała Mam sentyment do niej i do Zapałki. W ogóle, Siesicką lubiłam bardzo
Ja też swego czasu szukałam o Balladzie czegokolwiek w necie i rzeczywiście, to totalnie zapomniana ksiązka . Jak chcesz, to jak się zobaczymy Ci ją pozyczę
Musiałabym se odświeżyć i Balladę i Zapałkę
Jezioro osobliwości też mam swoje- bardzo lubię .
Siesieckiej jeszcze bardzo lubiłam Fotoplastykon
Teraz, to ja się muszę rozejrzeć za drugą częścią Ballady

Cytat:
Dziś jak poszłam do pracy to mój mąż w końcu choinkę rozebrał aaa i pojechał pobrać sobie krew do badań ( cukier, ob, morfologia, próby wątrobowe, cholesterol) powiedział :"Ja się zbadałam, teraz ty musisz się umówić do gina"
My mamy rozebraną od dwóch tygodni, ale choinka nadal stoi, bo TŻ czeka na pracownika firmy taty, żeby mu pomógł znieść nasze mega ciężkie drzewko z piętra. Ja już żartuję, że za chwilę będzie Wielkanoc, to sobie jajka popowieszamy i będzie git

Cytat:
wiecie co właśnie jednym okiem patrze na ddtvn - iiii był przegląd pracy i przytoczyli badania z których wynika że 56% polaków w zeszłym roku nie miało książki w ręce!! co śmieszne w tym 20% osób w wyższym wykształceniem! a ponad 40% ludzi jeśli już czyta to teksty nie dłuższe niż 3 strony - czyli np informacje....

piękna płenta - "kij z tym że nie czytają przerażające jest to że się nie wstydzą tego że nie czytają..."
(...)
Zatrważające dane...
A ja na co dzień widzę tego efekty- przedwczoraj była kobieta, która jest ode mnie 10 lat starsza i robi liceum dla dorosłych. Teraz w maju będzie zdawała maturę. Zaczęła mi tłumaczyć, że ma do napisania pracę na język polski na temat ojczyzny widzianej oczami Baryki. Więc ja podniosłam się, żeby przyneiść jej jakiej opracowania Przedwiosnia, a ona mi mówi: "To chyba będzie Przedwiośnie, ale nie wiem czy Żeromskiego czy Baryki" Aż se usiadłam normalnie

Nie minęło 10 minut, a przyszła kobieta po Romeo i Julię. Dajemy jej, a ona otwiera książkę i pyta czy nie mamy czasem Romea i Julii pisanej prozą Bo synuś dramatu to nie bardzo będzie chciał przeczytać
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:45   #2897
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja od poczatku roku przczytałam jedną książkę, ale trzy razy
ślęczę nad mgr-em i oprócz książek do pracy nie mam czasu na czytanie nic innego, tzn. czas mam, ale wyzuty sumienia, ze zamiast czytac cos do mgr-a to czytam jakies inne.
Właśnie mam to samo nawet jak już znajdę czas, to potem myślę, a mogłam być o tamtą książkę do przodu

Cytat:
Ojj ta moja babcia dużo przeszła, a wciąż dużo przed nią...

Madziu wydaje mi się, że nie do końca o to chodzi dziewczynom Staram się usprawiedliwić (sama przed sobą ), że jakieś książki czytam teraz pedagogiczne, więc chyba nie jest ze mną tak źle...
Ale są osoby co to już nie studiują, nie uczą się, nie dokształcają w żaden inny sposób... wracają z roboty nogi na sofę i tv + pierwsza lepsza gazeta + browary (nikogo nie obrażając, bo różne ludzie mają spojrzenie na życie, ale dla mnie to trochę nie teges ) wydaje mi się, że wykształcenie wyższe wymaga trochę włożenia czegoś od siebie, a nie "kończę szkołę, książki palę" bo znam taka osobę
Ja rozumiem to tak... że nie chodzi tu konkretnie, o czytanie książek w ogóle- typowo dla rozrywki, ale jakieś czytanie, a nawet nie do końca czytanie... tylko dokształcanie się... A to czy ktoś robi jakieś czynności zgodne z zawodem (np. czyta książki medyczne, bo jest lekarzem) czy typowo dla rozrywki ( czyta książki przygodowe) to chyba nie ma aż takiego znaczenia
Dla mnie to wygląda tak, a dla innych pewnie inaczej
Stary 2011-02-17, 10:47   #2898
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Rybulko

A ja nie lubiłam tych książek o miłości Zaczytywałam się w takiej serii o trzech detektywach, coś takiego.
Ale Siesicką czytywałam, jeżycjady tylko Kłamczuche (na studiach)

Ostatno pisałaś o opowieściach z Narnii czytałam na studiach i fajne. Tak jak Pięć przygód detektywa Konopki, stare, ale uśmiałam się przednio.
Za to najgorsza była O sierotce Marysi i krasnoludkach, musiałam napisać rozprawkę o gatunkch w niej zawartych. Tydzień męczyłam

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-02-17 o 10:56
Stary 2011-02-17, 10:49   #2899
Rybulka
Zakorzenienie

Madzia, ja się zgadzam ze Scio .
A tak w ogóle, to mówienie będę, chodzę z wyraźnym zaznaczeniem ę na końcu jest niepoprawne
Stary 2011-02-17, 10:50   #2900
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Właśnie mam to samo nawet jak już znajdę czas, to potem myślę, a mogłam być o tamtą książkę do przodu

Ojj ta moja babcia dużo przeszła, a wciąż dużo przed nią...

Madziu wydaje mi się, że nie do końca o to chodzi dziewczynom Staram się usprawiedliwić (sama przed sobą ), że jakieś książki czytam teraz pedagogiczne, więc chyba nie jest ze mną tak źle...
Ale są osoby co to już nie studiują, nie uczą się, nie dokształcają w żaden inny sposób... wracają z roboty nogi na sofę i tv + pierwsza lepsza gazeta + browary (nikogo nie obrażając, bo różne ludzie mają spojrzenie na życie, ale dla mnie to trochę nie teges ) wydaje mi się, że wykształcenie wyższe wymaga trochę włożenia czegoś od siebie, a nie "kończę szkołę, książki palę" bo znam taka osobę
Ja rozumiem to tak... że nie chodzi tu konkretnie, o czytanie książek w ogóle- typowo dla rozrywki, ale jakieś czytanie, a nawet nie do końca czytanie... tylko dokształcanie się... A to czy ktoś robi jakieś czynności zgodne z zawodem (np. czyta książki medyczne, bo jest lekarzem) czy typowo dla rozrywki ( czyta książki przygodowe) to chyba nie ma aż takiego znaczenia
Dla mnie to wygląda tak, a dla innych pewnie inaczej
A już myślałam, ze po chińsku piszę Właśnie o rozwój chodzi. I naukowy i kulturalny itd.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-17, 10:51   #2901
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Biedne tylko będzie moje dziecie.
Zamiast Hanny Montany literatura dziecięca, a jak bajki to tylko te na poziomie i pełnometrażówki.
moje dziecie też...
no ale ja się nie dziwie dzieciakom że nie czytają skoro nie widzą rodziców z książką w ręce... potem jest pogląd po co mam czytać moi rodzice nie czytają a żyją...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
i Martucha, dziękuję za przepis na sos!!!! No po prostu miażdży!
Moja siostra była najlepsza, jak zobaczyła, ze kupuję dżem, to mówi do mnie "A Ty jesteś pewna, że to będzie jadalne, bo ja mam pewne obawy" na co ja jej powiedziałam, że zobaczysz sama\
Jak zrobiłam to wydawało się, że zje sam sos Strasznie jej zasmakował i od razu skojarzył się nam z indyjską kuchnią. Rewelka!

No a teraz wracam do pracy.
dziękuję miałam nadzieję że się spodoba no wygląda na pierwszy rzut oka na nie jadalny ale jednak..
Cytat:

a ja się już Tobie nic nie odezwę .... bo im bardziej czytam Twoje wypowiedzi w tym temacie tym bardziej mi ręce opadają...

napisze tylko tyle że biedne te nasze dzieci które uczą nauczyciele o poglądach "nie wiem jakbym się musiała nudzić żeby zacząć czytać książkę"
GRATULUJĘ

Cytat:
Nam na studiach tłumaczyli, ze papier to tylkopapier, ze osoba z wyższym wykształceniem musi sobą coś reprezentować. Umiec się wypowiedzieć, mieć duży zasób słów i ogólnie odnaleźć się w różnyc sytuacjach, vide konfrencjach naukowych itp.
I ja się z tym zgadzam.
BRAWO!!

Rybulka coś ostatnio coraz częściej zwracam honor rodzimym autorom, jak mogłam zapomnieć o Siesickiej nie jest więc ze mną tak źle
a ta czytelniczki... ręce opadają.. no nic... muszę ci powiedzieć że co jak co ale ty chyba o tym laicyźmie w czytaniu wiesz najwięcej

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:03
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:53   #2902
Rybulka
Zakorzenienie

Scio, ja to się przyznaję, że O sierotce Marysi to jedyna lektura, której nie przeczytałam. Robiłam kilka podejść i nie dałam rady. Nawet dziś mnie do niej nie ciągnie
Stary 2011-02-17, 10:54   #2903
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

India my najpierw kupiliśmy meble do sypialni, w salonie mamy tylko wypoczynek i na razie nie mam w planie kupować mebli bo w kuchni mam tyle szafek że wszystko tam mieszczę. Myślę że jak teraz kupisz tylko łóżko i szfe to za np rok może sie okazać że twoje meble wycofali albo odcienie będą już nie takie(o czym pisała też Ktosia) i możesz już reszty niedopasować. W salonie ważne że goście mają na czym siedzieć. Ale to tylko moja opinia

Śliweńka zazdroszcze Ci tych soczków, tania ta sokowirówka, muszę namówić męża na zakupy w karolince

Ana mam nadzieję że babcia szybko dojdzie do zdrowia!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:55   #2904
martucha84
Zakorzenienie

Ana Rybulka Scio całkowicie się z wami zgadzam.. bo nie chodzi o tożeby czytać milion ksiażek na rok ale żeby czytać.. dokształcać się pogłębiać wiedzę.. jasne można przeczytać milion komisków.. ale też jedną jakąś ksiażkę która np w dziedzinie nauki nas zainteresuje... bo nie chodzi o ilość a o jakość... nie chodzi o życie - wegeację a o życie przeżywanie i czerpanie..

Ana przykro mi z powodu babci...

Czas edycji: 2011-02-17 o 11:01
Stary 2011-02-17, 10:55   #2905
Rybulka
Zakorzenienie

Martucha, coś tam o tym czytelnictwie wiem
Stary 2011-02-17, 10:56   #2906
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to nie o to chodzi, chodzi o to aby się rozwijać, aby poszerzać swoje horyzonty. Nie lubisz czytać, to nie czytasz, ale rozwijasz się w inny sposób. Chodząc do kina, do teatru, na wieczorki poetyckie, na różnego rodzaju wystawy (foto, malarskie itp), na wernisaże... mogłabym tak wymieniać i wymieniać.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też tego nie rozumiem....

Madzia, ty o tym ginie już od dobrego pół roku mówisz! lanie Ci się należy i wiesz co, Ty daj mi numer do tego gina, ja Cię umówię!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

W ogole nie podoba mi sie to co widze w lusterku. Moje drogi rodne wygladaja koszmarnie
Laseczka, koniecznie proszę się umówić do lekarza!

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Zatrważające dane...
A ja na co dzień widzę tego efekty- przedwczoraj była kobieta, która jest ode mnie 10 lat starsza i robi liceum dla dorosłych. Teraz w maju będzie zdawała maturę. Zaczęła mi tłumaczyć, że ma do napisania pracę na język polski na temat ojczyzny widzianej oczami Baryki. Więc ja podniosłam się, żeby przyneiść jej jakiej opracowania Przedwiosnia, a ona mi mówi: "To chyba będzie Przedwiośnie, ale nie wiem czy Żeromskiego czy Baryki" Aż se usiadłam normalnie

Nie minęło 10 minut, a przyszła kobieta po Romeo i Julię. Dajemy jej, a ona otwiera książkę i pyta czy nie mamy czasem Romea i Julii pisanej prozą Bo synuś dramatu to nie bardzo będzie chciał przeczytać
chyba żartujesz!!!!!!!!!!!!!!!! !
szok!

Żabcia, zapomniałam! Proszę pochwal się obrazami. Jakie kupiłaś? Wiesz, ze ja jestem maniak i Ci nie przepuszczę!

Stary 2011-02-17, 11:00   #2907
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha, coś tam o tym czytelnictwie wiem
coś tam.. nie wiele...
a właśnie czytałaś pejzaż sentymentalny? 2 część zapałki - o losach dzieciaków Mady i Marcina? dla mnie już średnie.. taka se kontynuacja do 1 części się nie umywa...

Czas edycji: 2011-02-17 o 11:01
Stary 2011-02-17, 11:00   #2908
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie lubiłam tych książek o miłości Zaczytywałam się w takiej serii o trzech detektywach, coś takiego.
Ale Siesicką czytywałam, jeżycjady tylko Kłamczuche (na studiach)
Kochana, Romea i Juli nie lubisz? Ja uwielbiam tą książkę! Zresztą ja uwielbiam Pana Shekspira

Ana, dużo zdrówka dla babci!

Stary 2011-02-17, 11:01   #2909
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz Ana powiedziała, ze chciałaby czytać
Dziękuję za sprostowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
czesc
hej

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Poczekam jeszcze trochę... zobaczę, może jak@ mi się skończy to wróci do normy. Może to wszystko wynik tego, że tak długo nie miałam okresu
Ale Ty się wybierz lepiej

Cytat:
A już myślałam, ze po chińsku piszę Właśnie o rozwój chodzi. I naukowy i kulturalny itd.
Jak dla mnie mówisz po polsku

Rybulko co do "ę" na końcu miałam to niedawno w szkole przy "ę" pojawia się lekka nosowość zaś przy "ą" np. "wziął" poprawnie mówi się "wzioł"

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:03
Stary 2011-02-17, 11:02   #2910
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
moje dziecie też...
no ale ja się nie dziwie dzieciakom że nie czytają skoro nie widzą rodziców z książką w ręce... potem jest pogląd po co mam czytać moi rodzice nie czytają a żyją...

a ja się już Tobie nic nie odezwę .... bo im bardziej czytam Twoje wypowiedzi w tym temacie tym bardziej mi ręce opadają...

napisze tylko tyle że biedne te nasze dzieci które uczą nauczyciele o poglądach "nie wiem jakbym się musiała nudzić żeby zacząć czytać książkę"
GRATULUJĘ

Co do pogrubionego to samo pomyślałam, ale nie chciałam burzy. Dla mnie nauczyciel to ktoś, kto nie tylko uczy, ze to jest literka a, Pana Tadeusza to Mickiewicz napisał, a 2x2 to 4, a bitwa pod Gruwaldem to 1410, tylko ktoś ktowychowuje, kształtuje i otwiera dzieciom świat.

Co do pierwszego zgadzam się. Dodatkowo myślę, ze to ze względu na brak czasu, łatwiej włączyć bajkę niż poczytać dziecku, a na początku maluchowi trzeba pomagać w czytaniu, a jak się dziecka małego nie nauczy, ze czytanie to przyjemność, to zawsze będzie traktował to jak przykry szkolny obowiązek.

Cytat:
Scio, ja to się przyznaję, że O sierotce Marysi to jedyna lektura, której nie przeczytałam. Robiłam kilka podejść i nie dałam rady. Nawet dziś mnie do niej nie ciągnie
Ja musiałam. Nie polecam jak nie musisz, chyba ze w ramach masochizmu.

Szekspira lubie i Romea i Julie też. Ale mając naście lat bliżej mi było do detektywów (o i w Sherlocku się zaczytywałam) niż do romantycznej miłości

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości