Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 11:20   #871
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
A ja słyszałam ostatnio o takim zwyczaju, że z wesela powinna zostać conajmniej jedna butelka. Jako pierwszą powinno się ją otworzy na chrzcinach pierwszego dziecka. Fajny pomysł ciekawe czy u nas się tak uda
Ten "zwyczaj" jest pewnie związany z tym, że teraz chrzciny robi się jak drugie wesele. Dla mnie to jest śmieszne i na chrzcie moich dzieci będą tylko ich rodzice (my) dziadkowie i chrzestni i przyjęcie będzie robione w domu. Chlanie wódy na przyjęciu dziecka jest dla mnie niestosowne.

Eh, tak czytam te Wasze plany alkoholowe i aż mi włosy dęba stają... 1 litr na głowę? W życiu by mi nie przyszło do głowy tyle kupować. Generalnie jest przyjęte kupowanie 0,5 na głowę lub, jeśli wiadomo, że rodzina pije mniej 0,7 na parę. 0,7 czy litr na głowę to moim zdaniem zdecydowanie za dużo, chyba, że rzeczywiście jest możliwość oddania później do hurtowni. Bo przy takiej ilości wódki (gdzie prócz tego będą inne alkohole, choćby wino, a bierzmy pod uwagę, że niektórzy w ogóle niczego nie piją - tak tak, są i tacy ) to zostałoby baaardzo dużo.
Swego czasu sporo o tym na forach czytałam i zawsze osoby mające 0,5 na głowę zostawały ze sporą ilością wódki po weselu, a co dopiero, gdyby mieli więcej...

malwus, gratuluję podpisania umowy

Veronika, widzę, że masz mnóstwo pytań i wątpliwości, które my już w większości dawno omawiałyśmy. Polecam przejrzeć ten, oraz poprzednie wątki, możesz się z nich bardzo dużo dowiedzieć
Wydaje mi się, że Twoje menu jest w porządku
Ja swoje będę omawiać dopiero tydzień przed ślubem (a 5 dni przed trzeba podać ostateczną liczbę gości), ale podejrzewam, że w te i następne wakacje sporo popróbujemy potraw w naszym lokalu, żeby już wcześniej wiedzieć, co warto wybrać

Co do tych opłat za księdza, to straszne kwoty wymieniacie. Ja mogę dać 200zł i, podobnie jak gosza, też uważam, że to już za dużo. W końcu jego jedyną pracą jest powiedzenie paru słów w czasie mniejszym niż godzina, więc dawanie 500, 600, czy 1000 złotych to dla mnie jakieś szaleństwo...
Ciekawa jestem jak to jest z tym co łaska, ale nie mniej niż? Naprawdę tak Wam to przedstawiają? A jak by ktoś dał 300 tam, gdzie nie mniej niż to 500 to co, ślubu nie udzieli? Czy nie powie kazania, bo kazanie to było to 200zł? Ja się mogę obejść bez kazania, wszak prawdopodobnie będzie je mówił człowiek, który kompletnie nic o nas nie wie.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:22   #872
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Veronika24 Pokaż wiadomość
kindzia a ile butelek wina kupilabyś na 120 osób? ja myślałam o 30 butelkach, w sumie dla kobiet tylko i myślę,czy to nie za dużo na wesele bez poprawin?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Oczywiście dla kobiet tylko, bo faceci to wóde beda walić i liczę 0,7 l. na głowę)
30 butelek tak samo jak ty, ponadto mamy barmana, który będzie robił drinki dla babeczek i dla mnie oczywiście bo ja samej wódki nie cierpię

Co do tych opłat za księdza, to straszne kwoty wymieniacie. Ja mogę dać 200zł i, podobnie jak gosza, też uważam, że to już za dużo. W końcu jego jedyną pracą jest powiedzenie paru słów w czasie mniejszym niż godzina, więc dawanie 500, 600, czy 1000 złotych to dla mnie jakieś szaleństwo...
Ciekawa jestem jak to jest z tym co łaska, ale nie mniej niż? Naprawdę tak Wam to przedstawiają? A jak by ktoś dał 300 tam, gdzie nie mniej niż to 500 to co, ślubu nie udzieli? Czy nie powie kazania, bo kazanie to było to 200zł? Ja się mogę obejść bez kazania, wszak prawdopodobnie będzie je mówił człowiek, który kompletnie nic o nas nie wie.

chatka tak u nas robi proboszcz a mi włosy stają dęba!! w przyszłym roku będę czekać na niego gdy bedzie kolęda i sobie z nim porozmawiam i będzie miał okazję po 4 latach zobaczyć jak jest u mnie w domu i jak wygląda wyposażenie
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:28
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:32   #873
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ten "zwyczaj" jest pewnie związany z tym, że teraz chrzciny robi się jak drugie wesele. Dla mnie to jest śmieszne i na chrzcie moich dzieci będą tylko ich rodzice (my) dziadkowie i chrzestni i przyjęcie będzie robione w domu. Chlanie wódy na przyjęciu dziecka jest dla mnie niestosowne.

Eh, tak czytam te Wasze plany alkoholowe i aż mi włosy dęba stają... 1 litr na głowę? W życiu by mi nie przyszło do głowy tyle kupować. Generalnie jest przyjęte kupowanie 0,5 na głowę lub, jeśli wiadomo, że rodzina pije mniej 0,7 na parę. 0,7 czy litr na głowę to moim zdaniem zdecydowanie za dużo, chyba, że rzeczywiście jest możliwość oddania później do hurtowni. Bo przy takiej ilości wódki (gdzie prócz tego będą inne alkohole, choćby wino, a bierzmy pod uwagę, że niektórzy w ogóle niczego nie piją - tak tak, są i tacy ) to zostałoby baaardzo dużo.
Swego czasu sporo o tym na forach czytałam i zawsze osoby mające 0,5 na głowę zostawały ze sporą ilością wódki po weselu, a co dopiero, gdyby mieli więcej...

malwus, gratuluję podpisania umowy

Veronika, widzę, że masz mnóstwo pytań i wątpliwości, które my już w większości dawno omawiałyśmy. Polecam przejrzeć ten, oraz poprzednie wątki, możesz się z nich bardzo dużo dowiedzieć
Wydaje mi się, że Twoje menu jest w porządku
Ja swoje będę omawiać dopiero tydzień przed ślubem (a 5 dni przed trzeba podać ostateczną liczbę gości), ale podejrzewam, że w te i następne wakacje sporo popróbujemy potraw w naszym lokalu, żeby już wcześniej wiedzieć, co warto wybrać

Widzę, że mamy zupełnie inne zdanie na ten temat.
Nie wydaje mi się, żeby jedna butelka zostawiona z weselana chrzcinach dziecka była niestosowna. Naprawdę mnie zszokowałaś. U mnie w rodzinie też nie robi się dużych uroczystości w związku z chrztem. Ja mam 3 rodzeńtwa, tż 2 , moi i jego rodzice, jeszczemyślę, że miłoby było zaprosić dziadków. Trochę ludzi się zbierze, ale nie wydaje mi się żeby to była impreza jak drugie wesele. Muszę Cię zmartwić (być może należę do rodziny alkoholików), ale u nas na chrzcinach napewno będzie więcej alkoholu niż ta jedna buteleczka 0,5 z wesela...
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:37   #874
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

No i mam welonik Pan listonosz przyniósł i mówi że znowu paczuszka do mnie, biedak zastanawiał się czy mnie zastanie bo wczoraj znowu przyszedł koło 15

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:41   #875
melod_y
Zakorzenienie

Veronika ja chciałam zawsze lipiec/sierpień... Ale niestety mój TŻ myślał że możemy sobie sale zamówić nawet pół roku przed weselem. Dlatego nawet się pokłóciłam o to bo już mu od dawana gadałam aby sale wynająć. Bo co to szkodzi... Ale nie bo On chciał się pierw zaręczyć.
No i się wkurzyłam bo zanim On by wyciągnął pierścionek to na pewno zostałby jedynie listopad i zimowe miesiące...
I tak fuksem znalazłam tę salę na 1 wrzesień. Mam nadzieje ze będzie ładna pogoda

Dziewczyny. Wiem że już większość z Was ma wybrany kolor przewodni...
Mi się tak marzy fiolet!
Lawenda przy zaproszeniach i bukiet piękny fioletowy/niebieski i biżuteria w lekkim takim odcieniu.
Dołączę zdjęcia mojej sali. Głównie dominuje tam kolor czerwony więc doradźcie co by do niego pasowało.
Krzesełka będą w białych pokrowcach

http://www.kwiat-lotosu.pl to strona lokalu
sale są oddzielne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22_.jpg (61,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (60,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1236151871127.0.0.1.jpg (56,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1236151844127.0.0.1.jpg (75,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg taneczna_m.jpg (15,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1236151227127.0.0.1.jpg (59,7 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-02-17 o 11:42
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:41   #876
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
laska co się dzieję? stało się coś?
Tyle piszecie, że ledwo nadążam czytać, a po pracy padam na twarz i nawet sił nie mam na nic, a co dopiero na myślenie o ślubie... Praca marzeń, ale cały dzień z d**y, a w przyszłym tygodniu kończą mi się ferie, więc nawet do południa nie będę mieć czasu (rano szkoła, po południu do wieczora praca)

\\
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:42   #877
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:

U mnie na chrzcinach też będzie najbliższa rodzina- czyli my, dziadkowie i chrzestni. I ogólnie to nie wyobrażam sobie by na chrzcinach nie było wódki- dla mnie to jest oczywiste, że na chrzcinach pije się za zdrowie dziecka. Jednak ostatnio na naukach przed chrztem dla rodziców ksiądz mówił, że na chrzcinach nie powinno się pic (tak samo na pierwszej komunii- ale wtedy dla mnie to jest oczywiste, że się nie pije).

Z tym płaceniem księdzu to jest dziwne, bo u nas się płaci po mszy. Więc opcji gorszego kazania nie będzie czy coś w tym stylu bo nie będzie wiedział ile dostanie
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:52   #878
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Veronika ja chciałam zawsze lipiec/sierpień... Ale niestety mój TŻ myślał że możemy sobie sale zamówić nawet pół roku przed weselem. Dlatego nawet się pokłóciłam o to bo już mu od dawana gadałam aby sale wynająć. Bo co to szkodzi... Ale nie bo On chciał się pierw zaręczyć.
No i się wkurzyłam bo zanim On by wyciągnął pierścionek to na pewno zostałby jedynie listopad i zimowe miesiące...
I tak fuksem znalazłam tę salę na 1 wrzesień. Mam nadzieje ze będzie ładna pogoda

Mi się tak marzy fiolet!
Lawenda przy zaproszeniach i bukiet piękny fioletowy/niebieski i biżuteria w lekkim takim odcieniu.
Dołączę zdjęcia mojej sali. Głównie dominuje tam kolor czerwony więc doradźcie co by do niego pasowało.

sale są oddzielne
Ale fajnie
Wreszcie ktoś z moich okolic: oklaski:
Tez mi się marzy fiolet i też nie mogę go wsadzić bo filary są czerwono/bordowe
Pisz jaki macie zespół fotografa i resztę, wreszcie będę miała jakiś punkt odniesienia
Stary 2011-02-17, 12:00   #879
melod_y
Zakorzenienie

Przecież już wspominałam że na targi slube się nawet wybierałam do Nowego Sącza

Ojjjj fotografów to mam mase do wyboru. Oskar żak podobno jest bardzo dobry i chwalony.
zresztą dam ci linki bo nie pamiętam nazwisk.
http://www.oskarzak.pl/galeria/sluby/plener/plener.php oskar żak
http://zatrzymanechwile.pl/ ta pani nie zostaje do północy nawet więc ją skreśliłam... a szkoda :/
http://www.wicherart.pl/wicherart/galeria_par.html
http://www.monikakwiatkowska.com/ nad ta się zastanawiałam
http://www.kalina-art.pl/slub_all.htm nie znam ceny

i padło na panią z Krakowa- http://www.foto-mikulska.pl/home.html
i od niej będę miała też film bo szczerze już mi się szukać nie chce
szczerze miałam dylemat czy Pani Mikulska czy pan Bochenek z Nowego sącza ------> http://www.imgart.pl/portfolio/galeria-slubna/plener też jest super moim zdaniem. cenowo chyba 1400? z błogosławieństwem, ceremonia, weselem i plenerem, lub plenerem w inny dzień...
Ale On nie wywołuje zdjęć więc bierzemy panią z Krakowa

Muzyki nie mam! To jest straszne nie mam pojęcia gdzie szukać. Kobieta z Lotosu powiedziała że jakiś zespół "grześki" z Nawojowej chyba fajnie gra.
A ciasto planujemy zamówić w piekarni w Tęgoborzy

A Ty się chwal co Ty masz już zaklepane

Stary 2011-02-17, 12:07   #880
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Ale trzaskacie :/ Dopiero ok. 11 (podczytując od 8:00 a w między czasie robiąc swoje stażowe obowiązki ;p) nadrobiłam "zaległości" od wczoraj ok. 15:30 jaaacie :p Szalone dziewoje

Witam nowe PMeczki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Prosto z kancelarii jechaliśmy do domu weselnego i tez bez problemu dało się zmienić z 9,10 na 10-11.04 i mamy wesele w 2gą rocznicę katastrofy smoleńskiej (łatwiej rodzina zapamięta).

Ślub w drugą rocznicę katastrofy smoleńskiej - brrr! No ja osobiście bym nie chciała, niestety zbyt negatywnie kojarzy mi się teraz 10 kwietnia Oczywiście to Wasz dzień, ale ja niestety przywiązuję ogromną wagę do skojarzeń, symboliki i dat :p
Ale to super, ze będziecie mieli wymarzony zespół, super

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
znalazłam chwilę to pokaże wam obrączki jakie dziś mieżyłam. Zdjęcie 1 to model który nałożyłam na paluszek i tak mi się spodobała że nie chciałam jej już zdejmować akurat mój maleńki rozmiar ale taka malutka ta obrączka że słabo widać to połączenie ale w sumie tam w sklepie słabe światło było. A zdjęcie nr 2 to te na które się raczej zdecydujemy one są o 1mm grubsze ale weźmiemy bez kamyka

(kiciu) są prześliczne! Myślelimy o bardzo podobnych Przymierzaliśmy takie jak w pierwszym załączniku, ale oczywiście bez żadnego matu co by po miesiącu nie oddawać do polerowania (od razu weźmiemy całe na połysk), jednak aktualnie stanęło na tych z trójkącikiem (jeszcze pomyślimy czy zostawić go matowego - w końcu to mała powierzchnia, to może tak szybko nie zbrzydnie ;p). Problem jest tylko taki, że widać nie jest to popularny wzór, bo w żadnym spośród 5ciu salonów tej firmy w moim mieście nie ma ich tak od ręki co by sobie przymierzyć i zastanowić się. Można oczywiście zamówić, ale od razu trzeba wtedy kupić :/ Tak czy siak - są bardzo podobne do tych pierwszych, też mają 5mm (ale my chyba wolimy 6mm) no i soczewkowe, takie wypukłe - moim zdaniem tego typu obrączki przepięknie wyglądają na palcu No a ja znowóż na tych z trójkącikiem bardzo chciałabym mieć malutki diamencik, taki 0,02ct

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
i to niezła kaska leci !! a co niektórzy potrafią robic jeszcze problemy powiem Wam ciekawostkę mój TŻ poszedł załatwiać kościół bo mnie grypa zmogła i nie byłam w stanie się ruszać no i powiedział że on jest z innej parafii a ja z tej w tej chcemy się pobrać no to proboszcz do niego niech pan chwilę zaczeka i wyszedł a gdy wrócił miał "teczkę osobową mojej rodziny" i pech chciał że księdza nie było u nas na kolędzie przez 4 lata i proboszcz do mego TŻ że on nie wie czy ja jeszcze mieszkam tam gdzie mieszkam bo przez tyle lat nie było u nas kolędy i on nie wiem co się u mnie dzieje w domu !!

Hehe dlatego my z TŻem przyjmowaliśmy w tym roku księdza po kolędzie, mimo że mieszkamy razem (tak grzesznie, przed ślubem ;D). Ja od roku jestem zameldowana w tym mieszkanku, tak więc automatycznie jest to moja parafia - fajowy, młody ksiądz założył nam naszą nową, rodzinną kartę i gra gitara Mam nadzieję, że ten sam ksiądz będzie nam udzielał ślubu - pewnie właśnie jego o to poprosimy, bo jest naprawdę spoko, uśmiecha się i na pewno zapoda nam jakieś pogodne kazanie bez ględzenia
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:07   #881
baskaeta
Zadomowienie

Witajcie PMki

co do alkoholu to my na 120 osób planujemy kupic 200 butelek po 0,5 l i do tego mamy juz 15 x 1,5 Carlo Rossi czyli tak po 3 na stół powinno styknąć

nie mogę się doczekać kiedy będzie weselicho

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-02-18 o 08:23
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:08   #882
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Chwilowo jestem na etapie w którym jestem zauroczna tego typu kieckami Takie typowe balowe Z tym że tak jak na 2 i 3 zdjęciu jest kiecka że dól to kilka warstw tiulu to ja bym wolała aby na wierzchu jednak jakaś ładna koronka była bo jak jest sam tiul to ona wydaje mi sie jakaś taka niedopracowana i jak by jej czegoś brakowało....Choć jeszcze pewnie mi się zmieni
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

Choć na poprawiny marzy mi się także biała sukienka ale taka jak na ostatnim zdjęciu (pierwsza od prawej) z tym że do kolan i ewentualnie na bardzo cieniutkich ramiączkach. a jak by miała być jednak taka długa to beż żadnego koła pod spodem tylko idealnie prosta do dołu

Ładne kiecki Choć mnie osobiście najbardziej podobają się te "niedopracowane" jak to ujęłaś Sam tiul na dole, no może jakieś delikatne lamówki czy dżety Swarovskiego Taki mój "syndrom niedoszłej baletnicy"

Cytat:

Oj nieciekawie wtedy jest Mój TŻ słyszał taką historyjkę od swojego kolegi z byłej pracy, że tenże kolega brał ślub w grudniu i dał za ten ślub... 50zł Wyobraźcie sobie, że kościół był NIEOGRZANY (!), chyba nie było organisty i ksiądz wyszedł tam jak za karę, odbębnij swoje z grobową miną i nara. Mogłabym przysiądz, że nie zapalili do tego świec i nie posprzątali, ale takich szczegółów to już nie znam Ech ;p Morał z tego taki, żeby nie przesadzać z oszczędzaniem na mszy... My z TŻem planujemy dać 500zł, ale za WSZYSTKO - jakiś tysiąc po prostu nie mieści mi się w głowie (chyba jakiś żart...).

[QUOTE=Veronika24;25139892]A to moja sala, jeżeli chcecie zobaczyć )
Też się pochwalę

http://www.sala-splendor.pl/[/QUOTE]

Witaj w naszym gronie
Matko i córko! Toż to przenajpiękniejsza sala jaką kiedykolwiek na oczy żem w życiu widziała Oj strasznie zazdraszczam!!!

Ja jestem właśnie jedną z tych, o których nena wspominała - planuję fioletowy wystrój sali Także naprawdę gratuluję, bo wybór świetny
Wasze menu jest bardzo bogate i w żadnym razie nie jest za mało jedzonka I jeszcze te wszystkie dziczyzny - ło jeziu Dzika to ja nigdy w ustach nie miałam Ogółem takiej atrakcji nie będzie na naszym weselu
Nasza sala w porównaniu do Waszej jest bardzo skromna:
http://www.kantynaportowa.pl/pl/show/page/id/35
na menu wybierzemy BOSMANA (oczywiście wszystkie 3 wersje można ze sobą miksować ;P) niby najtańsza wersja, ale moim zdaniem wystarczająca, jedzonko i tak zawsze zostaje Co do jakości podawanych dań to nie mam żadnych wątpliwości - gotują przepysznie (do czasu wesela pojedziemy tam jeszcze wiele razy na obiadek, więc być może coś innego sobie zażyczymy do naszego menu, bo oczywiście mogą zrobić wszystko - przeliczają tylko czy wtedy cena nie wzrośnie) tak więc płacić dodatkowe 22zł od osoby, żeby był świniak (którego nie każdy będzie chciał ruszyć) to nonsens

Tak a propo's sali, to chciałam się pochwalić, że na 100% już będzie to nasza sala, bo podpisaliśmy wczoraj umowę
Stary 2011-02-17, 12:11   #883
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Zapomniało mi się załączyć obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki1.jpg (14,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki2.jpg (12,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-02-17, 12:14   #884
melod_y
Zakorzenienie

sztuczka_magiczka - Przecież też masz piękną salę
Mi się zawsze taki styl podobał więc nie narzekaj :P

ja nad swoją ubolewam bo na prawde nie wiem czy spasi mi ten fiolet.... buuuu no nie przeżyję na prawde. Bezradność mnie dopadała ;p

A na TŻ liczyć nie mogę bo faceci nawet nie wiedzą jaki to kolor turkus, oliwka czy łososiowy!

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:15
Stary 2011-02-17, 12:15   #885
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Tak a propo's sali, to chciałam się pochwalić, że na 100% już będzie to nasza sala, bo podpisaliśmy wczoraj umowę
Gratuluje
Tak 3mać!!!!

Ja nie wiem co mam zrobic z bukietem i ogolnie bo nie chiałabym odbiegac od koloru sali. Wystroj sali to braz z rozem. Wy dobieracie sobie kwiaty itp to kolorów w sali zeby to ze soba grało czy nie??

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:18 Powód: przyponiała mi sie jedna mysl
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:17   #886
baskaeta
Zadomowienie

Beat@ na zdjeciach jest suknia mych marzeń - coś w stylu co ma w avatarze sztuczka_magiczka mmmmm.....
Stary 2011-02-17, 12:18   #887
fraise
Raczkowanie

Fajnie, prawie wszystkie sale wybrane . Coraz więcej się dzieje. Niedługo będzie szał

Chatko, jak u gina było?
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:18   #888
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Przecież już wspominałam że na targi slube się nawet wybierałam do Nowego Sącza

Ojjjj fotografów to mam mase do wyboru. Oskar żak podobno jest bardzo dobry i chwalony.
zresztą dam ci linki bo nie pamiętam nazwisk.
http://www.oskarzak.pl/galeria/sluby/plener/plener.php oskar żak
http://zatrzymanechwile.pl/ ta pani nie zostaje do północy nawet więc ją skreśliłam... a szkoda :/
http://www.wicherart.pl/wicherart/galeria_par.html
http://www.monikakwiatkowska.com/ nad ta się zastanawiałam
http://www.kalina-art.pl/slub_all.htm nie znam ceny

i padło na panią z Krakowa- http://www.foto-mikulska.pl/home.html
i od niej będę miała też film bo szczerze już mi się szukać nie chce
szczerze miałam dylemat czy Pani Mikulska czy pan Bochenek z Nowego sącza ------> http://www.imgart.pl/portfolio/galeria-slubna/plener też jest super moim zdaniem. cenowo chyba 1400? z błogosławieństwem, ceremonia, weselem i plenerem, lub plenerem w inny dzień...
Ale On nie wywołuje zdjęć więc bierzemy panią z Krakowa

Muzyki nie mam! To jest straszne nie mam pojęcia gdzie szukać. Kobieta z Lotosu powiedziała że jakiś zespół "grześki" z Nawojowej chyba fajnie gra.
A ciasto planujemy zamówić w piekarni w Tęgoborzy

A Ty się chwal co Ty masz już zaklepane
My mamy fotografa tego http://www.kalina-art.pl/slub_all.htm
śliczne zdjęcia, bierze 1100 w tym sto zdjęć wywołwnych i obrobionych w albumie, te same zdjęcia plus wszystkie, które zrobił dostajesz na płycie. On zostaje do wpół do pierwszej tak średnio, do czasu aż oczepiny się skończą. A widziałaś te zdjęcia z bocianami w galerii, te co w skansenie były robione. Boskie. Ogólnie miły facet bardzo elastyczny jak masz jakieś pytania to śmiało
A pan bochenek chyba troszkę się za pewny siebie zrobił, bo też go brałam pod uwagę i troszkę mnie wkurzył, wiesz, że on robi razem z plenerem max 300 zdjęć??

Co do grześków też słyszałam że fajni są, tylko nikt osobiście ich nie słyszał z moich znajomych i nie mają strony internetowej ani nic, przynajmniej ja nie znalazłam. My mamy www.farellband.pl/ Jak dla mnie fajnie grają i do tego różną muzykę.
Nasza sala to www.sevilla.com.pl
Brakuje nam jeszcze kamerzysty, ale mam 2 namiary od fotografa.
Strasznie się ciesze, musiałam przegapić gdzieś o tych targach.
Ja nie byłam na żadnych, bo miałam szkołę w te 2 weekendy, ale chyba w listopadzie mają być to postaram się wtedy iść
Stary 2011-02-17, 12:20   #889
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a chcecie zobaczyć naszą salę? Oto ona:

http://www.groman.pl/galeriabankiety.php

nie mogę się doczekać kiedy będzie weselicho
jejku piękna, jak tak patrzę na wasze sale to moja wydaje mi się taka nijaka

Cytat:
na menu wybierzemy BOSMANA (oczywiście wszystkie 3 wersje można ze sobą miksować ;P) niby najtańsza wersja, ale moim zdaniem wystarczająca, jedzonko i tak zawsze zostaje Co do jakości podawanych dań to nie mam żadnych wątpliwości - gotują przepysznie (do czasu wesela pojedziemy tam jeszcze wiele razy na obiadek, więc być może coś innego sobie zażyczymy do naszego menu, bo oczywiście mogą zrobić wszystko - przeliczają tylko czy wtedy cena nie wzrośnie) tak więc płacić dodatkowe 22zł od osoby, żeby był świniak (którego nie każdy będzie chciał ruszyć) to nonsens

cudeńko po prostu. strasznie mo się podoba jak sala jest w takim stylu jak na zdjęciach. Ja na początku miałam mieć taką elegancką salę balową tylko TŻ powiedział kategoryczne NIE bo tam jedzenie jest nie za bardzo no ale sala piękna. Jak tak patrzę to każda z was ma możliwość podwieszonego materiału pod sufitem. Mi się to tak marzy że ciągle kombinuję jak by to zrobić choć wiem że i tak z tego nic nie wyjdzie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:22   #890
czwartkowa
Raczkowanie

Cytat:

Mi się tak marzy fiolet!
Lawenda przy zaproszeniach i bukiet piękny fioletowy/niebieski i
biżuteria w lekkim takim odcieniu.

sale są oddzielne
Kurcze jestes z moich okolic kwiat lotosu ja mam termin na lipiec ale gdzie indziej
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:26   #891
melod_y
Zakorzenienie

Mi Bochenek napisał wczoraj że Dzień wesela podzielony jest na cztery etapy
1- błogosławieństwo, przygotowania
2- ceremonia
3- zabawa
4- plener
i że na każdym pstryka od 100-150 zdjęć.. czyli wyjdzie min 400- max-600.

jej ja wczoraj wpadłam na tego Twojego fotografa i już na szybkiego przeleciałam jego galerie..
Ale pokaże dzisiaj jeszcze raz go TŻ bo też miałam go zapisanego u siebie na kompie.
A nie wiesz czy ma jakieś ograniczenie w sensie maksymalną ilość zdjęć do wykonania?

nad sevilla też myślałam ale to już za daleko. ja z okolic Łososiny Dolnej jestem więc kawałek, kawałek

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
Kurcze jestes z moich okolic kwiat lotosu ja mam termin na lipiec ale gdzie indziej
a gdzie?

Stary 2011-02-17, 12:27   #892
czwartkowa
Raczkowanie

Cytat:
2- ceremonia
3- zabawa
4- plener

jej ja wczoraj wpadłam na tego Twojego fotografa i już na szybkiego przeleciałam jego galerie..
Ale pokaże dzisiaj jeszcze raz go TŻ bo też miałam go zapisanego u siebie na kompie.
A nie wiesz czy ma jakieś ograniczenie w sensie maksymalną ilość zdjęć do wykonania?

nad sevilla też myślałam ale to już za daleko. ja z okolic Łososiny Dolnej jestem więc kawałek, kawałek

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

a gdzie?
noce i dnie w swiniarsku jeszcze nie jest otworzony w maju maja pierwsze imprezy
Stary 2011-02-17, 12:31   #893
melod_y
Zakorzenienie

czwartkowa a to nie wiem. rzadko bywam w okolicach Chełmca
A masz kamerzystę i orkiestrę/dj?

Stary 2011-02-17, 12:34   #894
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
2- ceremonia
3- zabawa
4- plener

Mówił, że zwykle robi około 700-800 zdjęc, czasami więcej. Ilość jest uzależniona od tego czy wesele jest ciekawe. Wiadomo, że jak jest 50 osób, nie ma atrakci typu zabawy, czy nawet sztuczne ognie to wszystkie zdjęcia są podobne do siebie. Ale im więcej osób i totakich co się bawią to już jest ekstra. Ogólnie zgadzał się na moje wszystkie propozycje, bo ja chcę np. zdjęcia z gośćmi żeby później dać im to na pamiątkę. Sesję chcę w inny dzień. Jedyne co mi się nie uda, ale to nie jego wina, to sesja w górach. Boże jak tam jest pięknie. Niestety ja z moją ogromną suknią nigdy się nie wygramolę na jakiś szczyt.
Naprawdę Ci polecam tego człowieka, robił zdjęcia u koleżanki teściowej i byli bardzo zadowoleni. mam nadzieję, że u nas też tak będzie. O i jeszcze zdjęcia masz do odbioru około tydzień po sesji, mój brat w zeszłym roku czekał 1,5 miesiąca. No a nie ma co zaprzeczać, że cena też nas zachęciła
Stary 2011-02-17, 12:36   #895
czwartkowa
Raczkowanie

Cytat:
czwartkowa a to nie wiem. rzadko bywam w okolicach Chełmca
A masz kamerzystę i orkiestrę/dj?
nie mam jeszcze wlasnie jestesmy na etapie poszukiwania kapeli, swoja drogą to jak na ns to duzo sobie żądają co po niektórzy a tego nawet nie słychac bo tak beznadziejnie graja - marzy mi się kapela gdzie bedzie słychac nie organy ale gitara perkusja a ciasto tez z tegoborzy mamy miec bo tak mowili nanm w tym domu weselnym ze z tam maja podpisana umowe z pania
Stary 2011-02-17, 12:39   #896
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:

Veronika24;25139892]A to moja sala, jeżeli chcecie zobaczyć )
Też się pochwalę

http://www.sala-splendor.pl/[/QUOTE]

Witaj w naszym gronie
Matko i córko! Toż to przenajpiękniejsza sala jaką kiedykolwiek na oczy żem w życiu widziała Oj strasznie zazdraszczam!!!

Ja jestem właśnie jedną z tych, o których nena wspominała - planuję fioletowy wystrój sali Także naprawdę gratuluję, bo wybór świetny
Wasze menu jest bardzo bogate i w żadnym razie nie jest za mało jedzonka I jeszcze te wszystkie dziczyzny - ło jeziu Dzika to ja nigdy w ustach nie miałam Ogółem takiej atrakcji nie będzie na naszym weselu

Dzięki śliczne Sztuczka! ) Bardzo mi miło to słyszeć, ale uważam, że Twoja też jest piękna. Wiele zależy tak naprawdę od wystroju, klimatu Ja mam to jakby "za darmo" jedynie opłacę Pana, który wjedzie z tym dzikiem i elegancko to pokroi gościom, więc zejdziemy trochę z kosztów jeśli chodzi o takie "atrakcje"
A Twoje obrączki bardzo mi się podobają. Dokładnie mam taki sam gust
Veronika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:41   #897
nena1984
Zakorzenienie

ja uważam podobnie jak Chatka że picie alkoholu na przyjęciu z okazji chrztu jest niestosowne, podobnie zresztą jakprzy pierwszej komunii. To są bardzo duchowe święta i czasem trzeba zastanowić się po co są urządzane. Oczywiście to jest moja bardzo skromna opinia. O ile wesele to jest czas zabawy, dlatego jest PO ślubie, o tyle chrzciny to już moim zdaniem nie jest impreza, a uroczyste wstąpienie nowej istotki do Kościoła przez duże K. Oczywiście każdy przeżyje to po swojemu, podobnie jak są wesela bezalkoholowe na których też ludzie potrafią się świetnie bawić.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:46   #898
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ja uważam podobnie jak Chatka że picie alkoholu na przyjęciu z okazji chrztu jest niestosowne, podobnie zresztą jakprzy pierwszej komunii. To są bardzo duchowe święta i czasem trzeba zastanowić się po co są urządzane. Oczywiście to jest moja bardzo skromna opinia. O ile wesele to jest czas zabawy, dlatego jest PO ślubie, o tyle chrzciny to już moim zdaniem nie jest impreza, a uroczyste wstąpienie nowej istotki do Kościoła przez duże K. Oczywiście każdy przeżyje to po swojemu, podobnie jak są wesela bezalkoholowe na których też ludzie potrafią się świetnie bawić.

Ja zostałam wychowana dokładnie w ten sam sposób przez rodziców. U nas w rodzinie na takich uroczystościach jak chrzest, komunia św., Wigilia nigdy nie piło się alkoholu i ja chyba będę na ten sposób tradycyjna, jak moi rodzice i chyba inaczej zorganizuję imprezę z okazji Chrztu... Być może tylko lampka szampana i to wszystkoBuźka
Veronika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:52   #899
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
nie mam jeszcze wlasnie jestesmy na etapie poszukiwania kapeli, swoja drogą to jak na ns to duzo sobie żądają co po niektórzy a tego nawet nie słychac bo tak beznadziejnie graja - marzy mi się kapela gdzie bedzie słychac nie organy ale gitara perkusja a ciasto tez z tegoborzy mamy miec bo tak mowili nanm w tym domu weselnym ze z tam maja podpisana umowe z pania
W tegoborzy podobno super pieka ciasta wiec Ci sie udało z ta umowa.
Nooo w ogole orkiestry moim zdaniem przesadzaja. Ale powiem Ci ze u mnie na wiosce jedna taka kapela chce 8 tysiecy! to jest przegiecie juz calkowite
ja tez chcialabym na prawde fajna orkiestre. taka na czasie.. Bo ja osobiscie nei przepadam za muzyka weselna no ale co zrobic.

biedroneczek- oferte ma na prawde ciekawą.. no musze sie na prawde powaznie zastanowic bo po co brac kogos z KRK skoro na miejscu w NS też są dobrze. tyle że jak z KRK zrezygnuje to musze od nowa kamerzysty szukać

Stary 2011-02-17, 12:58   #900
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veronika24 Pokaż wiadomość
Ja zostałam wychowana dokładnie w ten sam sposób przez rodziców. U nas w rodzinie na takich uroczystościach jak chrzest, komunia św., Wigilia nigdy nie piło się alkoholu i ja chyba będę na ten sposób tradycyjna, jak moi rodzice i chyba inaczej zorganizuję imprezę z okazji Chrztu... Być może tylko lampka szampana i to wszystkoBuźka
U nas na wigilii i na przyjęciu po Komuni też nie pije się alkoholu. Uważam jednak, że chrzciny to trochę inna uroczystość. W mojej rodzinie pije się alkohol na przyjęciu, nikt tego nie uważa za niestosowne. Byłam nawet na takiej przyjęciu gdzie był ksiądz, nie miał nic przeciwko podawaniu alkoholu. Idąc tym tropem to właśnie na weselu też nie powinno się nic pić bo to jest przyjęcie po ślubie i w ten sposób niszczy się wartość duchową sakramentu. Wiem, że istnieją wesela bez alkoholu, napewno też przyjęcie po chrzcinach bez tego trunku. Każdy ma wolny wybór, nie wydaje mi si e natomiast, żeby któryś z tych wariantów można było nazwać niestosownym.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości