Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 13:22   #2161
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Oluch spi, wiec ide sobie zrobic porzadek ze soba, bo znowu okaze sie, ze pol dnia przed kompem spedzilam i wygladam jak "idz stad" , w domu tez sie samo nic nie chce zrobic niestety...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:22   #2162
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

gusiagatko moje kilogramy to pierwsza klasa jest, towar primasort, to musiałabyś ciut dopłacić
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:23   #2163
Paulizia
Wtajemniczenie

Gusia jaka ty zgrabniusia nie czuje, ze rymuje

Ja se Bronke tez ogolilam i masakra na slepaka jechalam golara, bo co mi po lusterku skoro nie mam soczewek kontaktowych, a w okularach pod prysznic nie wejde, bo zaparuja... z reszta lusterko pewnie tez
Eve musze wyprobowac ten twoj specyfik do bronki jak mowisz, ze dziala

Narobilam sobie pare zdjec, ale nie wrzuce, bo nie mam kabla uruchomie aparat rodzicow pozniej.
Stary 2011-02-17, 13:23   #2164
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ale pedzicie z tymi postami
synal cyknął mi zdjecia brzuchola wiec pokazuję, jak zwykle ostatnio ubrana po domowemu, czyli w dresach
Rośniecie, rośniecie. I super
Ładny domek chłopaki mają
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
hmm mówisz że chłopiec?
Tak mi się wydaje
Przy czym silniejsze przeczucie mam co do Grazin
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:24   #2165
amarcia
Wtajemniczenie

eweska jakie okrąglutkie M2!
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:24   #2166
andziot
Zakorzenienie

Grazin kciuki od naszej parki
Eve1603 czyli ty też masz chwile załamania, ufffffffffffff czuję się o niebo lepiej
a z tym kremem to ty tak całą bronchilde ??? bo ja mam schize ze mi tam nawłazi i będzie kuku (bo nawet raz użyłam ale jakoś mi wszystkie nie załapało)
zosiaaa koniecznie daj znać jak ta golarka się sprawuje bo ja też chcem takową kupić
MoniaK ja mam taką golarkę jak do włosów tylko specjalnie do bikini i niby dobra ale tam nie ma funkcji zero i jak się golę to zostają takie milimetrowe włoski
gusiagatko śliczny brzuszek i głowa też

robie obiad !
Zocha zasypiała 45min, wredota
ja zdążyłam dwa razy zasnąć zanim ona raczyła
chyba jedziemy do turku
do "baby"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:31   #2167
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Super wiadomość. Mam nadzieję, że zareaguję podobnie, bo mam glukozę w tłusty czwartek a bardzo chciałabym później pączusia sobie wsunąć

Właśnie mi Tż fotkę zrobił, więc Wam wrzucę ale nie chciało już mi się głowy urywać, więc wrzucę z głową i przepraszam za kibelek w tle, zorientowałam się po fakcie

21 tydzień5dzień
ale szczuplutka jestes, fajna fotka!!

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
nie musisz wiedziec wszystkiego, dowiesz sie z czasem Pociesze Ciebie i Twojego Tza, ze moj tez sie bedzie budzil, tak bylo poprzednio i teraz tez bedzie, ze dzidziol bedzie poki co z nami w sypialni - dla mojej osobistej wygody-, wiec chcac nie chcac tz bedzie slyszal
ja mam nadzieje ze beda nam troszke pomagac

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ja w sumie tez Urodzilam sie w Lodzi, a przez pierwsze 20 lat zycia mieszkalam w Konstantynowie, wiec w samej Lodzi bywalam dosc czesto. Prawde mowiac tesknie za tym miastem...
nie ma czego zalowac, szaro buro i ponuro wszedzie, korki na maxa mysle wlasnie sie z lodzi przeniesc do konstantynowa bo wole mniejsze miasta, ale to juz jak bedziemy brac kredyt na mieszkanie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
zosiaaa do samej Łodzi też ponad godzinę musze autem zasuwać,ale bywam, więc moze sie kiedyś uda razem
24kasia idziesz z nami do manufaktury? Tam na piętro...
jestem za

Cytat:
synal cyknął mi zdjecia brzuchola wiec pokazuję, jak zwykle ostatnio ubrana po domowemu, czyli w dresach
jaki okragly czy mi sie zdaje czy do gory podskoczyl?
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:31   #2168
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
gusiagatko moje kilogramy to pierwsza klasa jest, towar primasort, to musiałabyś ciut dopłacić
kusząca propozycja

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo

eweska piękny brzusio

24kasia86 dziękuję

Też pomalutku się za obiadek zabieram. Powiesiłam pranko na balkonie, bo takie piękne słonko świeciło i cieplutko było. Tż przyszedł i mówi, żebym pranie zdjęła z balkonu bo się połamie Ja na balkon a tam zimno i wiatr mroźny Dziwna sprawa!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:32   #2169
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Gwiazdeczko 2 tygdonie temu miałam +16

Agnieszka.M oo czyli moje szczere rady by zrobić rezerwację były dobre Szkoda tylko ze nie udało się jej poczynić, jednakże szczęście w nieszczęściu, że udało się Wam tam zjeść Tż stanął na wysokości zadania.
A co do pana z Zary to Ty czarodziejka jakas jestes i chyba baaardzo częsty gość, skoro krakowski centuś dał Wam taki rabat coś musiało być na rzeczy Interpetacja dot. pana i Twojego męża rozwaliła mnie na łopatki hihi Naprawdę żałuję, ze nie widzialam miny Twojego małza
Mówisz ze nadal promocje w MC? ooo warto wiedzeć Trzeba sie tam wybrac, bo jak takie ceny to grzech nie kupic! Zwłaszcze, ze bodziaków nie mm wiele
Cieszę się, że miło spedziłaś czas

Anula, koniecznie wklej zdjęcie, na pewno jest uroczo Ile masz godzin tej szkoły? Własnie też musze sie zapisac bo potem z brzuchem po brodę i gdy zacznie sie coraz cieplej robić to tez zadna atrakcja chodzic.
Ddaaiissyy ja uwielbiam Kraków. Jeszcze w liceum miałam tam chłopaka i każdy weekend spędzałam w Krakowie, miałam tam studiować, ale potem poznałam kogoś innego na śląsku i zrezygnowałam z tych planów. Jednak miłość do Krakowa pozostała i udało mi się zarazić nią męża. Raz w roku spędzam tam 2-4 dni, a oprócz tego jeździmy tam 3-4 razy w roku właśnie na jakieś zakupy ciuchowe (sama jestem ciekawa, czy będzie nam się chciało tak jeździć, jak już Antoś będzie z nami). Może to jest dziwne, bo niby sklepy są te same, co u nas i mogłoby się wydawać, że powinien być ten sam asortyment, ale tak nie jest. Także faktycznie można powiedzieć, że jestem stałą bywalczynią, a Pan z Zary jak mnie widzi w drzwiach, to już się uśmiecha. A ja go o rabat nawet nie proszę, sam daje Teraz pozostaje tylko jedno pytanie, kto na niego tak działa ... ja, czy mój mąż Dla mnie to w sumie jest bez znaczenia, liczy się efekt
A wyprzedaż w MC dalej jest i to na wieszaku dla dziewczynek można zauważyć dużo większy wybór, niż na tym chłopięcym. Dla chłopców zostały właśnie głównie skarpetki Ceny nowej kolekcji za to jak dla mnie powalające ale mąż powiedział, że jak już mały będzie na zewnątrz, to go weźmiemy na szaleńcze zakupy w Krakowie ... no ja taka pewna bym nie była, ale zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
daisy jutro 14 15

a co do wróżby to możemy ja zrobic w ramach zabawy zabicia czasu i mojej ciekawości co do wyników

do wróżby potrzebna będzie nitka i obrączka ewentualnie igła zamiast obrączki.

na nitkę o długości ok 30 cm nakładamy obrączkę zeby powstało wahadełko
najlepiej jak tą wróżbę wykonuje druga osoba.
wystawiamy lewą rękę tak aby wszytskie palce był yzłączone a kciuk pod kątem prostym do ręki. i w przestrzeń między kciukiem a ręką 5 razy spuszczamy obrączkę (ważne aby sie nic nie dotkneło i aby ręka była nad podłogą a pod spodem nic, w sensie nie robimy tego np na leżąco )
i po 5 opuszczeniach dajemy nasze wahadełko nad dłoń, i zatrzymujemy go ręką. po chwili zacznie się ruszać (ale samo nie pomagajcie mu)
i jak kręci się kółko to bedzie dziewczynka a jak kręci się kreska w sensie po linii prostej to chłopiec
potem powtarzamy (5 razy opuszczamy dajemy na dłoń zatrzymujemy i czekamy co będzie)
powtarzamy to do momentu aż poi tym opuszczaniu obrączka nie bedzie się kręcić

i ile będzie serii kręcenia się tyle bedziecie miały dzieciaczków
przykłąd.
opuszczasz dajesz na dłoń i kreci się kółko - pierwsza bedzie córka
opuszczasz znowu i kręci się po linii prostem - drugi będzie chłopiec
opuszczasz znowu i obraczka się nie kręci to oznacza ze wiecej nie bedzie

ale zamieszkałąm
mi wychodzi dziewczynka i 2 chłopców. co ciekawe teżetowi wychodzi to samo
sporawdziło sie to u wszystkich moich znajomych i w naszych rodzinach
Grazin znałam to i kiedyś to sobie robiłam. Zawsze mi i mężowi wychodziło, że nie będziemy mieli dzieci. Było to zgodne z naszymi planami, bo ja bardzo nie chciałam. Po latach maglowania mnie przekonał. Niedawno byliśmy na parapetówce u mojej koleżanki z pracy i ona właśnie postanowiła nam to zrobić i zarówno mnie, jak i mężowi wyszedł 1 chłopak, a więc się sprawdziło.
Moja babcia ma 5 dzieci, mama 5 dzieci, teściowa 4 dzieci, siostra tż 3 dzieci i wszystkie zostały w ten sposób "przebadane" i się zgadza, zarówno ilość, płeć, jak i kolejność. Sprawdziło się to także w przypadku wszystkich moich koleżanek z pracy (praktycznie wszystkie są już w wieku poprodukcyjnym ).
U mnie sprawdził się również kalendarz chiński.

Eweska świetny masz ten brzuch, taki do przodu

Ja już jestem na bieżąco i teraz czekam na wieści z wizyt. Oczywiście za wszystkie mocno trzymam

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:34   #2170
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:

Ja se Bronke tez ogolilam i masakra na slepaka jechalam golara, bo co mi po lusterku skoro nie mam soczewek kontaktowych, a w okularach pod prysznic nie wejde, bo zaparuja... z reszta lusterko pewnie tez
Eve musze wyprobowac ten twoj specyfik do bronki jak mowisz, ze dziala

Narobilam sobie pare zdjec, ale nie wrzuce, bo nie mam kabla uruchomie aparat rodzicow pozniej.
Wyprobuj, u mnie dziala

Cytat:
Grazin kciuki od naszej parki
Eve1603 czyli ty też masz chwile załamania, ufffffffffffff czuję się o niebo lepiej
a z tym kremem to ty tak całą bronchilde ??? bo ja mam schize ze mi tam nawłazi i będzie kuku (bo nawet raz użyłam ale jakoś mi wszystkie nie załapało)
zosiaaa koniecznie daj znać jak ta golarka się sprawuje bo ja też chcem takową kupić
MoniaK ja mam taką golarkę jak do włosów tylko specjalnie do bikini i niby dobra ale tam nie ma funkcji zero i jak się golę to zostają takie milimetrowe włoski

robie obiad !
Zocha zasypiała 45min, wredota
ja zdążyłam dwa razy zasnąć zanim ona raczyła
chyba jedziemy do turku
do "baby"

Tak, na cala, ale wiadomo, ze nie wale go nie wiadomo ile, lata praktyki nauczylam sie ladnie smarowac i nic mi sie nigdy nie dzialo.
Oj mam chwile zalamania, zwlaszcza teraz jak Olek zupelnie zwariowal, do tej pory byl aniolkiem i niby nadal jest grzeczny, ale ma napady zlosci, uporu strasznego, no i ryczy o byle co Wystarczy, ze cos powiem, albo na niego spojrze, a ten w ryk... Ja do tego jestem nerwowa, a od 3 dni bardziej niz zwykle i takie zachowanie naprawde mnie doprowadza do szalu Staram sie panowac, ale coraz trudniej mi to wychodzi, a ten jeszcze robi wszystko to, czego nie wolno
Na szczescie zasypia w minute

Dobra, spadam

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:37   #2171
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaje
Przy czym silniejsze przeczucie mam co do Grazin
a Ty nie masz tam czasem jakiejś szklanej kuli Zobaczymy zobaczymy, czy przeczucia cioci listopadowej się sprawdzą
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:39   #2172
the_sania
Wtajemniczenie

witamy
też zrobiłam dziś zdjęcia m-1 Marcelka, później pewnie wrzucę.
W kuchni gotuje się golonka z kapuchą kiszoną, później kaszę do tego dodam. Mało się nie jak golonkę kroiłam. okropne to mięso, w ogóle pierwszy raz je miałam.
Co do golenia to ja od grudnia goliłam się tylko raz hihi a właściwie golił mnie TŻ, bo ja niestety nic tam nie widzę No, a skoro nie widzę, to i kłaczki mi nie przeszkadzają i dobrze mi tak, bo nienawidzę krostek i swędzenia, jak kłaczki po maszynce odrastają....

Pauliziu
super, że tak Ci tu dobrze na tej naszej polskiej ziemi

gusiagatko
jaka Ty chudzinka patrząc na Twoje zdjęcie, aż zerknęłam na moje z tego okresu ciąży (5tyg wstecz) hehe stwierdzam, że brzuszek rośnie baaaardzo szybko

eweska aż mi kopara opadła! ale chłopaki rosną no i żadnego rozstępu

co do USG ja myślę, że u Grazin będzie SYN (btw jesteś niezła- po glukozie pączka),
a u MoniaK CÓRKA...
przeważnie mi się udaje zgadnąć, ciekawe jak będzie tym razem
no i trzymam kciuki za wizyty

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:45   #2173
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Jakoś ostatnio nie udzielam się bardzo, ale czytam na bieżąco, co piszecie ( chyba hormony robią swoje, bo mam wyjątkowo kiepski nastrój od paru dni, a i pracy nie mało ).
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja też obstawiam siusiaczki

Wczoraj wieczorem Piotruś tak się wiercił, że pod prawą piersią miałam górkę - chyba z jego główką. Widok bezcenny
Zresztą od paru dni mam w brzuchu takie rewolucje, że naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć, kobiet, które twierdzą, że nie wiedziały, że są w ciąży.

Brzuszek eweski , wyjątkowo okazały i śliczny zmobilizował mnie ( a właściwie TŻ ) do cyknięci fotek.

Oto mój brzusio z Piotrusiem w środku ( oczywiście wersja stroju typowo domowa ). Aktualnie jestem 7 kg na plusie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7301328.jpg (56,7 KB, 51 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:46   #2174
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
a Ty nie masz tam czasem jakiejś szklanej kuli Zobaczymy zobaczymy, czy przeczucia cioci listopadowej się sprawdzą
Fusy mam
Ale nie zawsze mówią prawdę
Stary 2011-02-17, 13:46   #2175
Catia88
Rozeznanie

Gusia- faktycznie, szczuplutka jesteś! i jaki masz śliczny brzuszek z chęcią oddam Ci kilka moich kg

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
ja tez najchętniej bym sie nie dotykała, jak mam wizytę to juz tydzien przed się nie gole, żeby jakoś wyglądać, bo inaczej miałabym krostę na kroście
Przed ciążą też jechałam depilatorem tak daleko jak tylko dałam radę ale w ciąży sobie odpuściłam i jestem tylko na maszynkach kremy niestety też mi nie dogalają do zera- maszynka taka np.do włosów- również :/ achhh z tymi kudłami

Cytat:
ja mam taką golarkę jak do włosów tylko specjalnie do bikini i niby dobra ale tam nie ma funkcji zero i jak się golę to zostają takie milimetrowe włoski
dokładnie.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy ja uwielbiam Kraków. Jeszcze w liceum miałam tam chłopaka i każdy weekend spędzałam w Krakowie, miałam tam studiować, ale potem poznałam kogoś innego na śląsku i zrezygnowałam z tych planów.
Ja dopóki mieszkałam w Krk-nie za bardzo go lubiłam,ale teraz odkąd mieszkam na wsi (od listopada dopiero...) to jednak tęsknię za moim zanieczyszczonym Krakowem

Eweska-ale masz brzuchol! Jak Ty sobie radzisz...jestem pełna podziwu dla Ciebie teraz się pewnie jeszcze troszkę namęczysz ale dzieciaczki po przyjściu na świat wszystko Ci wynagrodzą!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:47   #2176
listopadowa80
Zakorzenienie

Anulinka, też masz zgrabniutkie mieszkanko dla Piotrusia
Stary 2011-02-17, 13:52   #2177
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
popieram

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:53   #2178
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

Dzięki

Ostatnio jakoś nie mam apetytu i tak naprawdę pilnuję się, aby jeść.
Właściwie od 10 dni to nic nie przytyłam W środę mam wizytę u gina, ciekawe ile pokaże waga u niego.

Dziewczyny, na czerwone krostki po goleniu najlepsze są hydrolaty z Biochemii Urody. Jak się posmaruje zaraz po goleniu, to nic nie wylezie. Ja mam oczarowy, aloesowy, z kocanki i róży. Mój TŻ używa ich, jako wody po goleniu.
Stary 2011-02-17, 13:58   #2179
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

gusiagatko eweska anulinka śliczne macie brzuszki

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:02   #2180
agus87
Zakorzenienie

eweska super

anulinko slodki, taki malusi
Stary 2011-02-17, 14:04   #2181
the_sania
Wtajemniczenie

Anulinko jaki słodki brzusio i chyba tylko w brzuszek Ci idzie

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-17, 14:19   #2182
the_sania
Wtajemniczenie

no! to teraz ja pokażę swój brzuchol sorki za jakość zdjęcia, ale sama robiłam.
dokładnie 26tydz 4dz.
tak w ogóle to Andziot pisała o naczynkach na brzuchu i ja też mam taki jakiś ten brzuch nie wiem... sino-czerwony? na ostatnim zdjęciu widać

przy okazji pierwsze buciki dla Marcelka wiecie w jaki sposób prac takie butki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 27tydz.jpg (57,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2 27tydz.jpg (92,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 27tydz.jpg (60,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4 27tydz.jpg (55,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butki1.jpg (108,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butki2.jpg (125,0 KB, 6 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-17, 14:19   #2183
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Anulinko jaki słodki brzusio i chyba tylko w brzuszek Ci idzie
Na szczęście tak
Ostatnio parę osób było zdziwionych, że to 7 m-c a burzusio taki mały
Stary 2011-02-17, 14:23   #2184
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Na szczęście tak
Ostatnio parę osób było zdziwionych, że to 7 m-c a burzusio taki mały
no mały jak porównam do swojego u mnie z kolei każdy się dziwi, że to 7m-c a on wygląda na więcej hehe. między nami niecały tydzień różnicy chyba jest

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-17, 14:23   #2185
anula_81
Zakorzenienie

a ja dzisiaj bylam na wizycie u mojej lekarki prowadzacej- jak juz wiecie u nas lekarz rodzinny prowadzi ciaze, i jak sie dowiedziala, ze mam ciagle takie uplawy i plamienia, i ze mialam kilka razy juz slady krwi w sluzie, to sie zainteresowala plus od razu badania trzustkowe- bilirubiny itp no i jeszcze sladowe ilosci krwi w moczu wiec od razy wypisala mi zwolnienie do 8 marca, zebym sie nie przemeczala, mam odpoczywac, niekoniecznie lezec caly czas, bo nie wiadomo skad te plamienia, ale skoro na USG wszystko bylo dobrze, to pewnie nic strasznego ale nie powinno ich byc. jak by pokazala sie krew gdziekolwiek to do szpitala a jak nie to podala mi kontakt do prywatnego polskiego ginekologa, ktory jest w sumie tanszy niz ten u ktorego bylam, i przyjmuje 10 minut piechotka kolo mojego domu! wiec sie umowilam na przyszly czawrtek, zeby mi sprawdzil szyjke, te uplawy itp.
troche mnie pani doktor wystraszyla, ale z drugiej strony dobrze, ze sie zainteresowala, i kazala nie bagatelozowac nic, i najwazniejsz etez te moje trzustkowe wyniki krwi bo powiedziala, ze jak cos nie tak z hormonami trzustki to wtedy latwo o przedwczesny porod. ona w ogole zakrecona i tlumaczy wszystko lakonicznie. ale grzecznie pojechalam do domku i wpakowalam sie od lozeczka, po drodz podrzucilam jedynie do pracy zwolnienei, a w pracy znowu jakies problemy finansowe itp, wiec w sumie ciesze sie ze mam zwolenienie. staram sie nie stresowac.
moj TZ dzis jedzie po probniki farb i w weekend bedzie malowal pokoik malutkiej! a ja sie chyba zdrzemne z nadmiaru wrazen.
i pani dodatkowo powiedziala, ze bardzo malo przytylam bo tylko kilogram od 6 tygodni, ze troche mi sie waga zatrzymala, ze to dobrze ale ja to zainteresowalo?!?!
ale nic siedze sobie w domku, pod kocykiem i bede odpoczywac
i mialam wreszcie czas by was doczytac
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki!

Dziewczyny ja jestem mega wielorybem! Żeby się w nocy przewrócić z boku na bok muszę się nieźle rozhuśtać, teraz mnie jeszcze ten bok boli więc kręcę się i jęczę, chodzę jak paralityk, naprawdę! Nogi rozkraczone, kuleję, bolą mnie kolana i stopy - normalnie ciało w rozsypce. Niby tylko 2 miesiące do porodu zostały ale czuję, że mogą być mocno hardcorowe
a ja wlasnie mam wrazenie, jak juz kilka razy pisalam, ze moj brzuszek albo zmalal, albo jest nizej duzo bo jakos znajduje pozycje do spania i coraz latwiej mi sie przekrecac, sama nie wiem. jedyne co mnie budzi to zgaga i malej kopanko
gorzej jest w ciagu dnia, bo tchu brak, nie da sie schylic dobrze, o goleniu jak piszecie to w ogole moge zapomniec, gimnastyka totalna, paznokcie tez maluje u ngo choc latwo nei jest ale juz tak niedaleko do konca
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ze zdejmowaniem i zakładaniem butów jeszcze sobie radzę, ale spory hardcore już jest przy goleniu miejsc intymnych i robieniu pedicure
dokladnie!
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny!
mój mały dalej nie jest taki ruchliwy - martwi mnie to... potrafię go cały dzień nie czuć ale mam nadzieje, że to nic złego.

miłego dnia dziewczynki!
.
kochana ty nie mysl bynajmniej o pracy, ja tez dzisiaj na 2,5 tygodnia zostawilam wszystko bez ostrzezenia, nawet mnie nikt nie zatrzmywal,wyslali mnie od razu do domku. i dziwnym trafem mimo mojego pracoholizmu mnei to nei martwi, ale bede mogla szczesliwie skonczyc twoja wizualizacje lazieneczki!!!jupiii wiem, ze troche pozno, ale widzisz jakie ja mam wariatkowo tutaj
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My zaraz zabieramy się za przygotowanie mieszkanka do malowania i jedziemy po zakupy

Tak więc dziś chyba za dużo mnie nie będzie - a do tego jutro prezentacja moich dokonań w pracy mgr (nie no... coś tam mam...) i wizyta u gina
trzymam kciuki za wizyte! koniecznie daj znac!
Cytat:
Doczytalam

Na pocztaku chcialam Wam wszystkim podziekowac za kciuki i za powitanie chlebem i sola na Polskiej Ziemii jestescie kochane
Mamunia szczesliwa co nie miara. Caly czas glaszcze Antosia. Wczoraj bylam tez u babulki. Wyglada bardzo dobrze. Caly dzien wczoraj chodzila i wszystko bylo ok. Calowala mnie po brzuszku
Trzymam kciuki za wizyte!!!

ale ci zazdroszcze ze jestes u mamy, moja tez juz tak by chciala bardzo zobaczyc mnei w ciazy, przylatuje za miesiac, juz sie nie moge jej doczekac.
Cytat:
to ja pisałam
a glukoza pięknie

niektóre kobiety całą ciąże mają katar, przez progesteron ...
nic się na to nie poradzi ...
ja jestem jedna z nich! plus mam zatoki chore pol zycia, wiec przyzwyczailam sie do chusteczek porozrzucanych wokol lozka ja rozrozniam dwa stany- katar normalny i katar chorobowy_)
nie ma opcji kataru brak
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
witam
byłam na glukozie i zapomniałam sobie cytryny
ale wypiłąm, nie zrobiło na mnie jakiegos piorunującego wrażenia, spodziewałąm sie czegoś gorszego.ą w sumie smakowało jak przesłodzona herbata. posmak w ustach po tym nie zbyt rewelacyjny ale przezyłam

pobrały mi przed wypiciem i dwie godziny po.

o 14 jade na usg mam nadzieje ze juz ściskacie kciuki
twardziel jestes z ta glukoza, trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Super wiadomość. Mam nadzieję, że zareaguję podobnie, bo mam glukozę w tłusty czwartek a bardzo chciałabym później pączusia sobie wsunąć

Właśnie mi Tż fotkę zrobił, więc Wam wrzucę ale nie chciało już mi się głowy urywać, więc wrzucę z głową i przepraszam za kibelek w tle, zorientowałam się po fakcie

21 tydzień5dzień
jaka chudzina......jejuuuu ale zazdroszcze, piekny malusienki brzusio i sliczna szczuplutka mamusia
Cytat:
noooo juz pokazny brzuszek! ale jaki sliczny, zadbany, bezrozstepowy, nic! cuudo!
Cytat:
Witam mamuśki

Oto mój brzusio z Piotrusiem w środku ( oczywiście wersja stroju typowo domowa ). Aktualnie jestem 7 kg na plusie.
Anulinko kochana humorem si enie przejmuj, ja mam takie skoki nastrojow, ze sama, ze soba prawie nie moge wytrzymac
brzusio sliczny i ,malenki!!!
cuudooo

agnieszko pe prosze nie przejmuj sie tym zwapnieniem, bedzie dobrze, juz wiesz ze jest, nie powieksza sie, bedzie dobrze, najwazniejsze, ze z reszta ok, maluszek jest duzy, zdrowy, z toba tez wszystko ok, szyjka ok itp bedze dobrze, musi byc*

ja sie chyba zdrzemne z nadmiatu wrazen. ale sie rozpisalam!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:29   #2186
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki! Ja juz od 6tej na nogach, mieszkanko blyszczy, jestesmy juz po obiadku i zaraz idziemy sie zdrzemnac

anula_81 dobrze, ze ta lekarka sie zainteresowala, no i fajne ze dala Ci namiary na polskiego ginekologa! no i posiedzisz troszke na zwolneniu tu z nami hurra oj jak ja bym chciala zeby waga mi sie zatrzymala, niestety bede slonica, juz 10 kg na plusie, szok...

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ja juz po wizyciewyobrazcie sobie, ze minelo 7 tyg od kad wiemy o zwapnieniu , wowczas mialo 2 mm i ciagle jest! i ciagle ma tyle samo!!

andziot jak myslisz, zdarzy sie wchlonac? ja mysle ze nie ma szans skoro przez 7 tyg ani drgnelo, procz tego wszystko ok, maly wymiarowy, nadal norbert jest norbertem, nie zmienil plci

wazy 973g

zalaczam fotki
sliczny Norbercik kurcze nie znam sie na tym zwapnieniu, ale moze jeszcze zdazy sie wchlonac, ponoc do 32 tygodnia ciazy takie rzeczy sie stabilizuja, to samo nereczki naszego synka...mamy wizyte w pon, zobaczymy co tam...

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kochane a ja mam pyt. z serii głupich : czy jak mi nic z piersi jeszcze nie leci to znaczy, że moge mieć problemy z pokarmem???
bo wy się chwalicie co jakis czas, że siara już jest a u mnie cicho sza.... martwic się zaczęłam....
Kochana ja dzis zaczynam 28 tydzien ciazy a siary ani widu ani slychu, moze nie bede miec mleczka:confuse d:

Cytat:
no! to teraz ja pokażę swój brzuchol sorki za jakość zdjęcia, ale sama robiłam.
dokładnie 26tydz 4dz.
tak w ogóle to Andziot pisała o naczynkach na brzuchu i ja też mam taki jakiś ten brzuch nie wiem... sino-czerwony? na ostatnim zdjęciu widać

przy okazji pierwsze buciki dla Marcelka wiecie w jaki sposób prac takie butki?
sliczny brzucholek, moj tez jest taki szpiczasty

anulinka2009 tylko 7 kg, zazdraszczam ja staje sie slonica...
Dziewczyny czemu ja tak strasznie tyje??
Stary 2011-02-17, 14:38   #2187
the_sania
Wtajemniczenie

Anula jak fajnie, że trafiłaś na taką panią doktor, która się zainteresowała na poważnie Tobą i córcią. Będziesz na zwolnieniu, to na pewno lepiej się poczujesz

Princi mamy obie spiczasty i obie będziemy miały chłopców

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-17, 14:41   #2188
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

dzieki za wszystkie cieple slowa

bede doczytywac dzisiaj jak tam po wizytach, trzymam kciuki

anula, dobrze ze wykazali zainteresowanie, jednak im dalej zaawansowana ciaza tym inne podejscie

ale jestem dzisiaj zmeczona, ide sie polozyc a potem pakowac dalej

aaa sliczne brzuszki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:44   #2189
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

tez mi sie wydaje ze tylko w brzuszek ci poszlo slicznie
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-17 o 14:45
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 14:55   #2190
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 dobrze, ze ta lekarka sie zainteresowala, no i fajne ze dala Ci namiary na polskiego ginekologa! no i posiedzisz troszke na zwolneniu tu z nami hurra oj jak ja bym chciala zeby waga mi sie zatrzymala, niestety bede slonica, juz 10 kg na plusie, szok...

Kochana ja dzis zaczynam 28 tydzien ciazy a siary ani widu ani slychu, moze nie bede miec mleczka:confuse d:

sliczny brzucholek, moj tez jest taki szpiczasty

anulinka2009 tylko 7 kg, zazdraszczam ja staje sie slonica...
Dziewczyny czemu ja tak strasznie tyje??
no ciesze sie ze jestem na zwolnieniu, ale powiem ci, ze dziwne, bo tyle razy mowlam jej o tych plamieniach i miala to gdzies, a teraz krew w moczu doszla do tego i nagle takie zainteresowanie plus nerwy. no ale ja sie staram nie denerwowac, najwazniejsze, ze mam opieke.
co do wagi ja tez mam ok 10-11 na plusie a pani doktor jeszvze sie dzis dziwila, czemu tak malo przytylam od ostatniego razu
moj brzuszek tez sie zrobil szpiczasty a bedzie dziewczynka
Cytat:
Anula jak fajnie, że trafiłaś na taką panią doktor, która się zainteresowała na poważnie Tobą i córcią. Będziesz na zwolnieniu, to na pewno lepiej się poczujesz

Princi mamy obie spiczasty i obie będziemy miały chłopców
no powiem ci ze ja do niej chodze od poczatku ciazy, to moj lekarz rodzinny i tak nagle sie zainteresowala, zamierzam odpoczac pokaznie na tym zwolnieniu.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
anula, dobrze ze wykazali zainteresowanie, jednak im dalej zaawansowana ciaza tym inne podejscie

ale jestem dzisiaj zmeczona, ide sie polozyc a potem pakowac dalej

aaa sliczne brzuszki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
no zobaczymy, najwazniejsze, ze zainteresowali sie a i ja bede spokojniejsza jak wszystko sprawdza.

ja tez leze i oczka mi sie juz zamykaja

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości