|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
.W przyszłym miesiącu idę do tego lekarza z wynikiem cytologii i muszę zrobić badania hormonów, bo miałam dobrych kilka lat temu robione i czas najwyższy. Zobaczę jeszcze, co dokładnie mi powie o tym moim wyniku usg. I jeszcze chcę zrobić usg piersi. A za parę dni mam wizytę u stomatologa . Będzie borowanie |
|
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Ale poszukam trochę "bogatszej wersji" podobnej do tej
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka_magiczka dokładnie. Do Twojej sukienki okrągły bukiecik będzie pasował
![]() Zachwyciły mnie te zaproszenia! Kocham lawende!
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie drogie Wizażanki
![]() Dawno mnie tu nie było, a tyle udało nam się już załatwić przez ten cały czas. Na chwilę obecną mamy już właściwie zamówione wszystko to, za czym trzeba było biegać i podpisywać umowy. Tylko w pierwszy poście można zmienić datę naszego ślubu, bo pobieramy się 25.08, a nie 08.09, jak na początku miało być (ktoś nam podebrał salę przed podpisaniem umowy; potem okazało się, że to kolega TŻta z liceum, więc łatwiej było przebaczyć, a o zastanowieniu stwierdziliśmy, że to i tak lepiej )A więc przystępuję do prezentacji: - Kościół na 15.00 - sala - Romantyczna - fotograf - Marek Bodzioch - zespół - Milwalking Zdecydowaliśmy, że nie chcemy kamerzysty, bo wiemy, że i tak obejrzelibyśmy nasz film maksymalnie dwa razy po ślubie. Następną rzeczą na naszej liście są nauki przedmałżeńskie. Jak myślicie, z jakim wyprzedzeniem trzeba się tym zająć? Chcielibyśmy je zrobić w Krakowie, gdzie oboje studiujemy, a tam podobno jest mnóstwo świetnych kursów, zwłaszcza w duszpasterstwie akademickim. Powoli zaczynam się też zastanawiać nad sukienką. Co prawda już od zaręczyn siedzę w różnych katalogach, ale nie potrafię nawet powiedzieć jaki fason by mi odpowiadał. W niedzielę byliśmy na targach ślubnych, ale te wszystkie sukienki stamtąd to była kompletna porażka - jak z wiejskiego odpustu. Nie wiem czy one po prostu wszystkie tak wyglądają na żywo, czy firmy, które się wystawiały były marne. Dzisiaj przeglądałam jakieś strony internetowe i znalazłam jedną ciekawą, acz nieco oryginalną. Ciekawa jestem co o niej myślicie: http://www.classa.com.pl/img/ladybir...urgundy_01.jpg
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe widzę, że panuje ogólny szał na kilka kolorów mnie dopadł ten sam, co Ciebie melod_y!!! Ja to już właśnie tak myslę pod kolor sali, żeby dopasować swój bukiet, ozdoby na stole, obrączki lawendowe na serwetki i zaproszenia takie wlaśnie delikatne, żeby też nie bylo mdło z tego fioletu kwiaty świeże będą białe w wazonach wysokich, coś podobnego jak na stronce z salą moją. Ach, zobaczymy co to wyjdzie
|
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Za bardzo tych zaproszeń nie widać, ale zapowiadają się ciekawie z tymi pojedynczymi łodyżkami lawendy. Też kocham lawendę
. Ma piękny kolor, pięknie wygląda .A ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad bukietem ze słoneczników. Ciekawe, czy będzie pasował do sukni .
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Z bukietów ślubnych zastanawiam się nad kilkoma kompozycjami, choć ostatecznie zobaczymy jak to będzie. wszystko napewno będzie zależało od ostatecznego koloru dekoracji na sali (jesli dojdziemy do porozumienia z TŻ-tem). napewno koleżanka mi coś doradzi i zrobi bukiet włącznie z ubraniem auta. wie co i jak i jakie kwiaty wytrzymają długo
Na dzień dzisiejszy najbardziej przemawia do mnie zdjęcie nr 1,3,6, 7 Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-02-17 o 13:52 |
|
|
|
#938 | |
|
Podróżniczka
|
Jeśli chodzi o alkohol na przyjęciu, my zamawiamy w hurtowni u znajomego. Bierzemy 1l wódki na parę, czyli 0,5 l na głowę tak jak i u większości z Was. Tradycyjnie zostawia się jedną butelkę wódki na Chrzciny, ale nie jest powiedziane, że ta butelka musi na chrzcinach zostać otwarta. Zwykle wypija ją się przy jakiejś najbliższej okazji, chodzi po prostu o zachowanie tradycji.
Cytat:
Zaproszenia, winietki, zawieszki na butelki (oczywiście nie całe we fiolecie, ale np. kokardki fioletowe itd.), kwiaty, dekoracje sali i dodatki do sukni wszystko będzie w kolorze fioletu Tak sobie wymarzyłam ![]() A w kwestii bukietu chciałabym storczyki Bukiet jak na zdjęciu, tylko z większą ilością storczyków z białym lub różowym środkiem i przeplatany fioletowymi storczykami.
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-02-17 o 13:59 |
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Bukiet trochę nie w moim stylu, ale za to fiolet
Zaproszenia, winietki, zawieszki na butelki (oczywiście nie całe we fiolecie, ale np. kokardki fioletowe itd.), kwiaty, dekoracje sali i dodatki do sukni wszystko będzie w kolorze fioletu Tak sobie wymarzyłam ![]() A w kwestii bukietu chciałabym storczyki Bukiet jak na zdjęciu, tylko z większą ilością storczyków z białym lub różowym środkiem i przeplatany fioletowymi storczykami.[/QUOTE]A mnie się też taki podoba bardzo: |
|
|
|
#940 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wybiorę zaproszenia z dużą fioletową kokardką ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#941 |
|
Podróżniczka
|
Ten jest śliczny, podoba mi się ta kompozycja bieli z fioletem
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka_magiczka- no masz racje. tak czy inaczej mnie zachwyciły
![]() magdziaS - uwielbiam storczyki ![]() Widzę że fiolet dzisiaj rządzi na forum. Kurcze chyba każe przemalować moją sale z czerwonego na fiolet... ![]() Smuuutno mi
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolet dziś zdecydowanie rządzi. Ja sama bym chciała mieć dominację na sali w tym kolorze no ale niestety u mnie zieleń. No ale jak to się mówi jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
|
|
|
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Rany
Ten bukiecik z fioletowym środkiem który wkleiłaś mam w swojej kolekcji zdjęć ślubnych już od ładnych paru miesięcy Też za nim przepadam Ale z racji tego, że fioletowe róże w naturze nie wystepują a nie chcę mieć farbowanych, to zakombinuję właśnie z fioletowymi storczykami albo kaliami Super!Zapomniałam dodać, że poza fioletowymi kwiatami chcę właśnie kremowe róże - bo nasza stylizacja będzie taka kremowo-fioletowa Ach rozmarzyłam się A jak to z Wami jest? Fioletowy wpadł Wam tak niespodziewanie do głowy czy już wcześniej uwielbiałyście ten kolor? Ja jako dziecko nie lubiłam fioletowego - wolałam różowy :p Miłość do wrzosów i lila dopadła mnie jednak w 2005roku (tak wiem, mam idiotyczną pamięć do dat w moim życiu ;p) kiedy to byłam w 2 liceum no i tak mnie trzyma, trzyma i puścić nie chce
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-02-17 o 14:17 |
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie ja mam sale brązowo-różowa i nie wiem co mam robic.
Może mi cos pomożecie tzn chodzi mi o bukiet. Za rozem nie przepadam ale taki pudrowy, ogolnie pastelowy mi pasuje ale wtedy i makijaz byłby troche pod róż. Sama nie wiem co mam robic. Czy nie zważac na kolory w sali?? Jak myslicie??
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam go od dziś, bo dopiero dziś zaczęłam szukać bukietu dla siebie hihihi To znaczy takich, które mi się podobają i pasować będą do sukni typu "princeska" ;-)Ja nie wiem czy zdecyduję się na farbowane róże na fiolet czy właśnie storczyki... To wszystko się może jeszcze zmienić
|
|
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronika24 jak dla mnie wystarczające a co to są Dufinki smażone??
bo nie wiem a bukiecik mi osobiście się nie podoba ![]() o Alkoholu jeszcze nie myśleliśmy, ale pewnie bliżej wakacji trzeba będzie zakupić, żeby za dużo wydatków na jeden raz nie było ale z tego co wiem to zazwyczaj sie kupuje 0,5 na głowęChatka u mnie ostateczne menu wybiera się 2 tyg przed ślubem i wtedy też podaj się ostateczną liczbę gości a marzec już niedługo jak już nastanie trzeba czekać do końca i jedziemy zobaczyć jak się prace posuwają (wtajemniczeni wiedzą ) my też zamierzamy sprawdzić potrawy w te wakacje obiadki niedzielne i te sprawy co do kwot u mnie też tak jest,, już nie jedna para mi to mówiła żebym się nie przeraziła: "co łaska, ale nie mniej niż..." dla mnie to jest chore :/ ale co wtedy zrobić w takiej sytuacji...![]() malwus gartulacje widzisz jak się powoli wszystko układa sama wiem, że najlepiej do tych rzeczy podchodzić ze spokojem a wtedy wszystko wychodzi lepiej ja jeszcze nie wiem jak będę dobeirała wszystko, bo najpierw muszę sale zobaczyć ![]() i zapytac jakie kolory mogą tam sie pojawić za rok ![]() basaeta śliczna sala moja ma być "podobno" w podobnym stylu tak w projektach było sztuczka_magiczka gratulacje podpisania umowy ![]() melod_y 8 tysięcy?????????? ![]() (kicia) gratulacje zdanej sesji ![]() wiesz , co dobre tylko ta cena
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale z tego co wiem to zielen pasuje do fioletu wiec mogłabys miec cos z fioletem, np w bukiecie. Chyba ze odcien jest nie pasujący do fioletu. bo w tym wypadku te kolory pasuja jesli są dobrze dobrane odcieniem.
|
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:
|
|
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ibyza;25155015]Veronika24 jak dla mnie wystarczające a co to są Dufinki smażone??
bo nie wiem a bukiecik mi osobiście się nie podoba ![]() o Alkoholu jeszcze nie myśleliśmy, ale pewnie bliżej wakacji trzeba będzie zakupić, żeby za dużo wydatków na jeden raz nie było ale z tego co wiem to zazwyczaj sie kupuje 0,5 na głowęibyza tu jest link, co to są te dufinki ![]() :Phttp://przykubkukawy.blox.pl/2011/01/Dufinki.html |
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz że fiolet mógłby być jaśniejszy? tylko jak tak patrzę to te fiolety wydają mi się ciągle ciemne a chcę salę trochę rozjaśnić
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziewczyny zastanawiam się nad białym bukietem - biały a bialy to różnica - i tak sobie myślę że moze taki (?) choć słyszałam ze florystki dopasowywują je do 1.urody Pmki 2. sylwetki 3. sukni
i nie wiem w końcu co wybrać
|
#955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś się strasznie zgadzamy z tym gustem Wszelkie pudrowe róże, beże i kremy pięknie będą pasowały do kolorystyki sali brążowo-różowej A Malwinko jaki planowałaś mieć makijaż? Może brązowe cienie ? Albo cieniowana tęcza brązowo-różowa mmm... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Nie wiem, czy to wchodzi w grę i czy by Ci się podobało, ale to moja taka propozycja
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Graj to co akurat nam pasuje i wiem ze moge sie z nimi dogadac w kazdej kwestii bo to rowni goscie. W skał wchodzi dwoch panów i kobieta. Ale co rejon to inaczej choc tak naprawde dzwonilismy z Tz do innych zespołow które sie nam podobały to wszyscy chcieli co najmniej 3500 zl. za jeden dzien i powiedzieli nam ze kwiecien to nie w sezonie wiec w lecie biora ok 4000 zł.
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Hmm... Beatko nie chcę Cię martwić, ale jeśli chodzi o moje wyczucie estetyki to fiolet niestety tutaj tak nie za bardzo pasuje... Sala też ogólnie nie w moim typie, ale jak już to ja bym zrobiła dekoracje biało-kremowe Nie wiem, czy to wchodzi w grę i czy by Ci się podobało, ale to moja taka propozycja [/QUOTE]Sztuczka, czy Ty mi czytasz w myślach?? ) Miałam Beatce napisać dokladnie to samo. Jakoś fiolet, nawet jasny lawendowy jakoś się mi gryzie z tą ciemną zielenią. Zdecydowanie lepiej będzie pasowała biel i kremowo-śmietankowe dodatki. Jakby na tej sali była taka "żywa" zieleń, to fiolet by świetnie pasował, ale nie w tym odcieniu... ![]()
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
a nasz zespół i tak tani jak na te wszystkie okoliczne
bo chcieli mniej niz 4000 zł bez zmiany ceny reszta chciała powyzej 4000 zł
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-02-17 o 14:43 |
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz ja bym ją rozjasniła kwiatami - jak dla mnie jest troszkę ponura - zainwestowałabym w duzą ilość kwiatów - jasnych dodajacych ciepła i słońca do niej moze trochę na "ucztę u Nerona" wystylizowac ja? w sensie na filarach jakis bluszcz albo jakieś donice/wazony wysokie żeby były aby sala była bardziej taka przytulna i kwiaty kawiaty kwiaty ![]() a jak w tej sali z oświetleniem?
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-02-17 o 14:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

.
. Będzie borowanie 
Ach, zobaczymy co to wyjdzie

Tak sobie wymarzyłam 

bo nie wiem