|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
bosti zakochałam sie w tym kąciku
![]()
![]() |
#4862 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
ślicznie ![]()
![]() |
#4863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bosti prześliczny kącik, ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- a ja idę cyknąć brzuchol, to może mi porównacie, czy opada ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
DOKLADNIE :d
u mnie to samo ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
też muszę dzisiaj albo jutro zrobić fotę brzucha, mój narazie wysoko ![]()
#4866 |
Zakorzenienie
|
Castia, gratuluję przespanej nocy
![]() ![]() Patrycja, super kolorek wózka ![]() Monikal, kurcze, nieciekawe to wszystko, dobrze że jesteś pod kontrolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
wywnioskowałam że nie warto kupować tego dolce gusto. ja chce taki ekspres zeby mleczko prawdziwe mozna bylo wlac i zrobic pianke, a nie takie z kapsulki
![]() mój tż jak wczoraj uslyszal ile mały waży to wstawil opis z tą wagą na gg, i teraz juz kilkoro znajomych zadzwonilo czy urodzilam. no niezle. musi zmienic opis bo jest nadinterprertacja ![]()
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny kącik, wózek też fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Raczkowanie
|
hej mamusie
![]() ![]() Subtelle ile wynosi u ciebie ten wskaźnik AFI? bo u mnie w 25 tc na usg 4d wyszlo podejrzenie wielowodzia mialam 18 a moj gin juz mi tego nie mierzy tylko tak ogolnie patrzy i mowi ze w normie. ale ogolnie brzuchol mam duzy i czuje taki ciezki strasznie i nie wiem czy nie mam tych wód znowu za dużo. Ja tą ciążą jestem juz strasznie zmęczona, bolą mnie kości w kroczu ze ciężko mi z łóżka wstać, strasznie bolą mnie dłonie (zespół cieśni nadgarstka ktory ponoc zdarza sie w ciąży), no i sapie jak parowóz. Torba do szpitala juz stoi spakowana wiec pozostaje tylko czekac ![]() wczoraj doszedł nasz wózek, jestem super zadowolona i teraz tylko czeka na lokatorke ![]()
#4870 |
Zadomowienie
|
dzięki kochane za miłe słowa nt Anikowego przyszłego mieszkanka
![]() iiza sprzedający to był Aceman21, wtedy wystawiał różne gadżety FP, wszystko było z USA. napisz do niego, może jeszcze będzie miał mam dziś wizytę u gina o 18, więc proszę trzymajcie kciuki. a teraz muszę jechać odebrać wyniki badań. wieczorkiem zajrzę i zdam relację
#4871 |
Wtajemniczenie
|
Mój brzucholek dziś, przed chwilą
![]() ![]() a w tle kącik dla naszej małej ( w naszej sypialni) . Łóżeczko jest jeszcze po mnie- sama je przemalowałam przy pierwszej córci i wytrwało do dziś, materac jest po poprzedniej dwójce- kokos-gryka, jedynie musiałam powłokę uprać, na szczęście jest na suwak, zdejmowana. Przewijak musiałam kupic nowy, bo poprzedni się rozpadł po 2 dzieci. Na ścianie będzie jeszcze lampka serduszko i jakaś półeczka. Dno łózeczka ma 3 poziomy, na razie jest na najwyższym- to tak na pierwszy miesiąc dopóki się dziecko nie rusza samo ( i tak mała pewnie wiekszośc czasu będzie spac ze mną) , potem obniżę do połowy ![]() Musze dokupic karuzelke, bo niestety poprzednia nie wytrzymała. I mam jeszcze takie pluszowe zabaweczki do powieszenia, tylko musze jakis haczyk w suficie na to zamontować.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-17 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Wtajemniczenie
|
kurczę, ale mi sie tyłek spłaszczył
![]() ![]() a zawsze miałam taki krągły jak Jen Lopez, mam nadzieje, że po porodzie mi wróci do normy ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę coś kolorowego dokupić temu mojemu synkowi, bo chyba będzie miał smutno, bo ma brązowo beżowo, idę poszukać jakiś kolorowych dodatków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mi się coś wydaje że u nas zostanie Danielek, bo to jedna z opcji, ale mąż nie chce żebyśmy mówili jego rodzinie bo nie będzie im się podobać, a jak się dziecko urodzi to już nie będą mieli czasu na marudzenie, bo to już stanie się faktem i tyle. tak myślę - ale mąż mi tego otwarcie nie powiedział. za to mojej mamie się podoba to imię ![]() Cytat:
a jakie imiona braliście pod uwagę dla chłopca zanim się zdecydowaliście?? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja mam małowodzie. ale podobno granica AFI to 10 - 25, więc u ciebie 18 to w porządku moim zdaniem. Cytat:
mamy pokój w taki pomarańcz wchodzący więc chyba skupię się na tym kolorze. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak sie chwalicie brzuszkami że i ja wystawiam swój - już duży a to dopiero 32tc 4dz. a jaki będzie później ... ![]() (przeprasza za strój ale to taki domowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Także wszystko jest kwestią gustu. Niektórzy lepiej czują się w jaskrawych kolorach, inni w stonowanych. Najważniejsze, żeby każdy wybrał to co najbardziej mu odpowiada. Jak oglądam Wasze kolorowe pokoiki, to bardzo mi się podobają ![]() Nasunął mi się na myśl jeszcze jeden temat. Ciekawa jestem, jak to jest u Was. My jesteśmy już w 34 tygodniu i mój brzuch jest ... jakby to powiedzieć ... OGROMNY!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę się rozpisałam, ale ostatnio wyjątkowo się to zjawisko nasiliło i mnie wkurza ![]() Czy Wy też się z tym spotykacie? Jak sobie radzicie? Zwracacie ludziom uwagę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Rozeznanie
|
niutka super zgrabny brzuszek ale chyba jeszcze nie jest nisko
![]() bosti śliczny kącik ![]() ![]() harrods mi osobiście to nie przeszkadza a nawet jest mi miło, że ktoś pyta się o zdrówko i brzuszek pogłaszcze i jak na razie nie robiły mi tego osoby które słabo znam więc może dlatego mnie to nie denerwuje. Powinnaś chyba jakoś delikatnie zwrócić uwagę komuś czy coś, że tego nie lubisz i nie powinnaś mieć skrupułów zwłaszcza, że brzucha dotykają Ci osoby z którymi nie jesteś jakoś specjalnie zżyta ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-02-17 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
Milena, trzymam kciuki żeby córcia ułożyła się główkowo
![]() ![]() Bosti, trzymam kciuki ![]() Niutka, brzuszek jak zwykle śliczny ale pojęcia nie mam czy niżej, znowu trzeba by porównywać. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do łóżeczka...ale masz wysoko ten materacyk. Ja bym się chyba bała, że mi Malenstwo wypadnie. Fakt, że na poczatku dzieci są mało mobilne, ale mimo wszystko pewnie bym miała schizę, że cos wykombinuje. Też skreciliśmy na najwyższe możliwe śruby, ale od krawędzi łóżeczka do materacyka jest jakieś 25-30cm. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie w sumie nikt nie dotyka po brzuszku - ja i mąż to standard. w sumie to raz mnie mama pogłaskała i aż jej się łezka w oku zakręciła. ale powiem ci że ostatnio jak byłam w pracy to przechodziła obok koleżanka i mi kładzie rece na brzuchu - tak ni stąd ni zowąd. w sumie nie spodobało mi się to.....nie należy to do miłych rzeczy żeby ktoś mnie macał....potem uświadomiłam sobie że koleżanka od prawie roku stara się o dziecko i nic. może po prostu przez chwilę chciała poczuć jak to jest. nie mam jej tego za złe, chociaż mogła zapytać, czy może dotknąć brzuszka. także myślę że świetnie cię rozumię i też uważam że należy się nam chyba jakaś "prywatność". z innymi osobami mi się to nie zdarzyło na szczęście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() będę szukać ja mam sypialnię fioletową, ale nie będę sugerować się tym kolorem, chociaż mam pościel na zmianę fioletową, w weekend pojadę chyba do ikei i tam są fajne pluszaki ![]() Cytat:
![]() harrods masz rację, każdy urządza jak chce, ja jeśli chodzi o urządzenie mieszkania, to wszystko mam w beżach i brązach, w sypialni tylko ściany są fioletowe, ale to taki przybrudzony fiolet, ale jak zobaczyłam ten kącik bosti, to sobie pomyślałam, że mój synuś musi mieć coś wesołego ale to będzie tylko przy jego łóżeczku, bo niestety pokoju dla niego jeszcze nie mamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Laseczka, fajny brzucholek
![]() Megi, istnieje przesąd że "zarazisz" się ciążą dotykając brzucha ciężarnej, może koleżanka w to wierzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna i cena w miarę - też jeszcze nie mam niani... a tej w realu jak przyjdzie pójść do pracy tym bardziej ![]() Fajowy ten kącik Bosti - gdybym miała dziewuchę to na 100% kolory byłyby te same - a tak to pokój dopiero zrobię małemu w nowym domu - ale będzie typowo marynarski.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-17 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry pomysł ![]() w 3 miesiącu już dzieciaczki zwracają uwagę na kolorowe elementy w ich otoczeniu ![]()
![]() |
#4887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak juz mała będzie na świecie to sie zastanowie czy obniżyć od razu, tez mi sie za każdym razem wydaje, ze wysoko, ale i córcia i synek tez mieli na początku tak, a potem obnizyłam, jak jest tak wysoko to łatwiej jest odłozyc dziecko i sie nie wybudzi, a jak tak trzeba się schylac, to po 1 sze cięzko tak od razu po porodzie, a po 2 gie własnie dzieci sie przy tym wybudzają. Tak więc zobacze jeszcze i tak głównie będzie ze mną w łózku, a jak ją dam do łóżeczka to pod ścianę i w rożek będzie na amen zawinięta, do tego dam jakiś zwinięty kocyk dookoła małej, więc nic mi nie wykombinuje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
Harrods mnie się nie zdarzyło jeszcze zeby ktos nie zapytał. aczkolwiek w wiekszosci odmawiam, bo w szpitalu dostawalam ochrzan jak widzieli ze trzymam reke na brzuchu, a co tu mowic o masowaniu
![]() meggi ja jak bylam wczoraj w pracy,to tez kolezanka ktora sie stara od roku zapytala czy moze, i sie zgodzilam oczywiscie. strasznie jej wspolczuje. okazalo sie ze ma niedrozny jjajowod, usuneli jej guza z jajnika, no masakra jakas, ma29 lat i okropnego doła .a slysz;am tez o tym przesadzie o przebywaniu z ciezarnymi ze podobno cos wtym jest. chociaz uwazam ze moze psychicznie do czlowieka wtedy to dociera i to moze byc klucz do sukcesu. ja bardzo zazdroscilam moim dwóm kolezankom, jak sie dowiedzilam o ich ciazy, az mi moj tata zwrocil uwage zebym tak nie zazdroscila, widocznie bylo to widac...no i udalo sie w pierwszym cyklu staran ![]()
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niutka1 ty to laska jesteś widać od razu ![]() a brzuszek ślicznie okrągły
![]() |
#4890 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() wstawiam wam też zdjęcia ciuszków które dostałam od koleżanki- jej córka już z nich wyrosła ![]() ![]() ![]() lecę robić obiad bo tż już wraca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.