|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Pewnego pięknego dnia w ciągu 15 minut zostałam zwolniona. Musiałam wziąć torebkę i wyjść z biura. 2 następne lata walczyłam w sądzie pracy o zaległe pieniądze i swoje dobre imię. Udało się. A do tego wyleczyłam się z takiego podejścia do pracy. Myślę, że na całe życie Dzisiaj wiem, że nie warto. Cała reszta naszego życia jest naprawdę ważniejsza, niż praca. |
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
No to ja jednak, nie będę tu warowała do końca marca.... Dziekuję Ci
|
|
#2253 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
niegrzeczna? no wiesz .Cytat:
.---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() no Właśnie!!! cholerne firmy!poświęcasz się dla nich, wypluwasz flaki, wypruwasz żyły - a oni Cie w sekunde mogę zwolnić - a Ty myślisz że jesteś jedyna ...... tego mi trzeba było.... durna jestem, że ciągle siedze na mailach, blackberry jest ze mną wsędzie i skacze na dźwięk przychodzącego maila... i przejmuje się dalej całą pracą... o jaka jestem durnaaaaaaaaaaaaaaaaa!. |
|||||
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Sania, Moniqac - śliczne brzuszki
Moniqac - wizualnie ten Graco bardzo fajnie się prezentuje, ale jeśli pękają kółka to ja bym od razu odrzuciła . Tym bardziej, że nie kosztuje mało![]() Grazin - gratulacje!
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87 wozeczek pierwsza klasa
kolorek tez mi sie podoba
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
UWAGAAA NOWA FOTKA W ALBUMIE ![]() ![]() jade do szkoly rodzenia |
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem już po wizycie, z małym wszystko ok, nie dowiedziałam się ile waży
, wywnioskowałam że ma za słaby sprzęt powiedziała mi tylko orientacyjnie że koło 800-900 g, wiem tylko że w 23 tyg sięgał mi do pępka a teraz w 27 jest już powyżej, mocz mam nadal kiepski znowu dostałam furagin, jakieś dopochwowe i żuravit mam popijać , a z tych lepszych rzeczy to moja szyjka ma aż 4 cm , no i waga, nie powiem ale jak na nią weszłam to wyszły mi oczy, patrze a jest 5 na plusie( w ciągu 4 tyg) ![]() no spodziewałam się jakiś 3 ale 5???, po czym ona mówi żebym jeszcze raz weszła bo waga się zacina, no i okazało się że mam tylko 2 na +, po tym mierzyła mi ciśnienie 155/87 i puls 105 stwierdziłam że to z wrażenia przez wagę . W nagrode jak wracaliśmy z wizyty wjechaliśmy do teściowej upiekła pączki, wchłonęłam 3 ![]() ![]() ![]() aaa no i zapomniałabym po raz trzeci potwierdzony syn, tak więc nie spodziewam się już niespodzianki, no ale gdyby jednak to musiałaby chodzić w tych chłopięcych bodziakach ![]() Grazin gratuluje siusiaka!!! to może MoniaK też będzie miała siusiaka
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-02-17 o 16:52 |
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bym chetnie te paczki wsunela a co nalezy sie
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co bo zgłupiałam. powiedziałam ginowi zze mi twardniał brzuch i powiedział ze mam brac 3x2 tylko nie wiem czego...
![]() bo wydawało mi sie ze mowił asmag i to kupiałam a teraz siedze i zastanawiam sie czy nie o aspargin chodziło... a dawka magnezu jest trochr inna w asmagu tylko 20mg na tabletne a w asparginie 250 mg. kurde ale ze mnie gamoń, cukier mam chyba w niormie. na czczo 96 a po 2 h 107. tylko wynik morfo mam gorsze niz ostatnio
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. do rozważenia .
|
|
|
|
|
#2262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez sie wczoraj pytalam tz co jak sie okaże ze ogon odpadl![]() ale tez po raz 3ci potwierdzony synek
|
||
|
|
|
#2263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nam to teraz wszystkim się należy , teraz czekam na tłusty czwartek też się opcham, a co tam ![]() Cytat:
, cukier masz na pewno dobry bo norma jest do 140
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zadzwoń lepiej, ale ja mimo wszystko obstawiam asmag. ale może się upewnij. |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, daje tylko jeden procent na te dopadnięte siusiaki
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Eweska
brzuszek wieeeeeelki, a jaki zadbany .Anulinka Twoj chyba wlasne ma ocote wystrzelic ![]() Sania, kurcze tez spore masz mieszkanko ![]() Anula, dobra Ci sie lekarka trafila. Mimbi, dzieki a co do majtalasow faktycznie masz racje.Moria, ja ukladam wszystko rozmiarami i tak lece po kolei... Moniqac, i nastepna szczupla, dziewczyny prosze mi tu wiecej jesc! Kasia, morfo zle Ci wyjdzie, leukocyty podwyzszone itp Grazin, Alan wita nowego kumpla
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam znów problem z tym prawym cyckiem
Ale teraz od wewnętrznej strony boli i brodawka No i nie aż tak mocno... Ale to już chyba jutro mojego gina spytam, co z tym
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania cudny brzusio
![]() anula_81 dobrze że ktoś się Tobą zajął wkońcu, badania nie zaszkodzą ![]() ja też mam nisko brzuch, z Zochą też miałam nisko więc się nie przejmuję moria44 ja mam komode dla Zosi i układam tak :jeden słupek - bodziaki drugi - pajace trzeci - spodenki czwarty - sweterki i bluzy piąty - sukienki szósty - rzeczyna wyjście czyli szaliki, czapki, takie tam w dwóch szufladach mam rajstopki i skarpety no (nigdy nie myślałam że będę komuś opowiadać jak Zocha ma w szafie moniqac jak ślicznie wyglądacie Grazin ![]() aspargin chyba na recepte jest ![]() matallewar doskonale wiem co to znaczy zestresowany pracą mężul i do tego pracujący w domu jeszcze dziś miałam tego cudowny pokaz agus87 fajowy wózeczek, kolorek ![]() a fotka prześliczna, krąglutki brzuszek zosiaaa czyli wizyta udana, szyja długa, mały rośnie, ciśnienie ok więc ![]() ufffffffff, koniec ![]() nie mam co więcej pisać to spadam
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
też mi sie wydaje ze asmag ale bede u niego jutro to zapytam
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mi sie wydaje
niedobrze
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a powiedzcie mi bo dzisiaj z wrazenia o nic nie spytałam gina
![]() mialam te twardnienia brzucha we wtorek i troche wczoraj wydaje mi sie ze dzisiaj to juz suoper. jedynie jak mi sie siku chce to jest twardy. i pytanie moje, czy się możemy poprzytulac z tż dzisiaj czy lepiej nie ryzykować??
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej dmuchac na zimne.
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja po wizycie
wszystko jest prawidlowo, zadnych zmian, waga 994 gram i jest ulozony glowka w dol Plec potwierdzona wiec Antos zostal Antosiemmam pare fotek, ale caly czas zakrywal sie lapka wstydzioszek moj kochany Nosek ma wielki po mamusi ![]() Nie wiem jak filmik skonwertowac by wrzucic np. na youtube no i ktos pytal jak porobic fotki z filmiku... bardzo bym prosila o jakies wskazowki jezeli macie jakies pojecie o tym Anulo kochana ja wierze, ze wszystko bedzie ok. moze faktycznie odwiedz tego polskiego lekarza no i odpoczywaj, a my tu z Antkiem trzymamy ![]() Grazin grauluje juajuszek!!!! Piona Bedzie Sebastianek? ![]() Anulinko, the_sania, ewesko, moniaqc brzuchatki cudniutkie MoniaK wyczuwam bronke ![]() Agus ladniutka furka ![]() Moniaqc tez zastanawialam sie nad tym Graco, bo odpowiadal mi we wszystkich punktach, ale TZ kategorycznie sprzeciwil sie tej firmie, bo twierdzi ze chlam
|
#2274 | ||
|
Zadomowienie
|
kochana.... ważę 82kg... nie jestem szczupła...
.Cytat:
prawy tak troszke tylko - chyba nie zaczynają znowu rosnąc? tzn nie obraziłabym się , ale to chyba nie w tym trymestrze .Cytat:
![]() a co do szafy- alez ma porządek .ide sobie nałożyć pieczarkową, zjadłam dzisiaj 2 pączki po powrocie ze sklepu ... |
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sobie pospalam
popoludniami spie normalnie jak kamien!!anulinka2009 prawdziwe slowa z tym podejsciem do pracy, cos o tym wiem, czlowiek z czasem uczy sie na wlasnych bledach, tak jest chyba ze wszystkim ![]() anula_81 i co lekarka powiedziala, ze 10 kg to malo? moj gin pewnie w pon powie zebym na diete przeszla
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My niestety mieszkamy w 4p bloku bez windy i oczywiście na 4p ![]() Dlatego zadecydowaliśmy, że wózka w ogóle nie będziemy wnosić do góry, a będzie zostawał w samochodzie w całości. Do niego dokupiliśmy nosidełko maxi-cosi citi, bo najlżejsze ze wszystkich i w nim będę malucha wnosić do góry. Taki zestawik mamy
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przekonana nie jestem na 100%![]() nie dzisiaj juz dobrze jest. mięciutki jest. ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- 82??? taaa jasne. weź nie ściemniaj ![]() 82 to chyba wazysz jak komode na plecy weźmiesz
|
|
#2278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... ja jestem na razie na etapie początkowym... też jestem już po jednym poronieniu i wtedy też sobie nie odpuściłam... nie skorzystałam z przysługującego mi wtedy 2 miesięcznego urlopu macierzyńskiego z tytułu urodzenia martwego dziecka... baaa nawet nie wykorzystałam w pełni zwolnienia lekarskiego, które miałam na 2 tyg po zabiegu... bo lista płac do zrobienia, zus'y srusy itp... wtedy mówiłam sobie, że przy następnej ciąży na pewno idę na L4 od początku i będę wypoczywać itp... i co?? biegnie 7 m-c ciąży, a ja pracuje nawet w łóżka, bo po prostu fizycznie nie mogę do pracy dotrzeć... wiem, że kiedyś się nauczę... ale na razie mój TŻ mnie trochę temperuje
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
super, że po wizycie wszystko dobrze to najwazniejsze
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje drogie... rekord kilogramow pobilam ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daisy mozesz sie schowac ze swoimi 16 kilogramami na plusie! ![]() Ja waze 85
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

a przecież to nie moja firma i jak mnie tam nie było jeszcze, to przecież też dawali radę i firma działała...

bo powiem szczerze, że wizualnie bardzo mi się wózek podoba
niegrzeczna? no wiesz 
. Tym bardziej, że nie kosztuje mało

, wywnioskowałam że ma za słaby sprzęt powiedziała mi tylko orientacyjnie że koło 800-900 g, wiem tylko że w 23 tyg sięgał mi do pępka a teraz w 27 jest już powyżej, mocz mam nadal kiepski znowu dostałam furagin, jakieś dopochwowe i żuravit mam popijać

brzuszek wieeeeeelki, a jaki zadbany .
niedobrze
trzymamy