Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 15:50   #2221
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Grazin za sikawkę
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:51   #2222
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

oj ja też mam parcie na słodycze a tu nie dość że w domu zawsze czekoladki i batoniki w szawce więc kiedy mam ochotę to po prostu zjadam bo nie mam wymówki dla samej siebie że nie chce mi się iść do sklepu to jeszcze tata z cukierni codziennie ciasta przywozi

ZABIERZCIE MNIE STĄD albo DOŁĄCZCIE DO MNIE ŻEBYM NIE ZJADAŁA WSZYSTKIEGO SAMA

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:53   #2223
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Ja mam w tej chwili wade -6 i astygmatyzm i marze o operacji laserowej. Problem w tym, ze to musi byc wada niezmienna, a moja ciagle ewoluuje albo w dioptrie albo w jakies cylindry i operacji nie da sie zrobic.

mimbi, moj tzcik mial zabieg rok temu, takze temat swiezynka u nas. on co prawda likwidowal plusy(+8) ale z minusami jest o tyle lepiej ze mozna je zlikwidowac do -13 bodajze. no i z ta zmiennoscia wady to tez nie ejst tak ze musi byc stala na forever, z tego co nam mowili to wiem ze wlasnie to roznie z tym jest. bardziej pisza tak dlatego zeby potem nikt nie mial pretensji jakis czas po zabiegu, ze cos tam wady zostalo,itd.

astygmatyzm tez usuwaja
monicaq ale swietnie wygladasz!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:54   #2224
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Chciałam oznajmić wszem i wobec, że za trzy miesiące zamieszka z nami Sebuś

lekarz powiedział, że bardzo niesmiały jest, nie rozłożył nog tak zeby można zdjęcie zrobić.
wymiarów też nie znam. jutro znowu ide na wizytę i po l4. bo dzisiaj tylko usg w szpitalu.
jak to lekarz stwierdził widział bioderko i "kawałek sikawki"
no i moje przeczucie znowu się nie sprawdziło Też miałam mieę córę tz. tak przeczuwałam
Gratuluję syneczka
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:54   #2225
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Kasia ... niestety, ale pomyślałam "mogę zjeść wszystko, bo mąż za chwilę przyjedzie z nową dostawą". No przecież musiałam miejsce w szafce zrobić, nie
Nie ma żartów, ja codziennie jem tyle słodyczy, przed ciążą też jadłam, ale teraz, to jest totalna masakra.
ja tez jem slodycze, ale staram sie je zastapic jablkami, pomaranczami, kiwi a nie jest latwo bo Tż uwielbia slodkie wiec czesto w domku jest jakies ciasteczko...najgorsza ta mysl" ach jak jedno nie zaszkodzi to dwa tymbardziej" a potem sie ciezko opanowac... ostanio dostalam pyszna bombonierke na imieniny na dwa "pietra" zjadlam cala w pospiechu, Tż sie smial ze mnie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Czasami nie mogę wziąść pełnego oddechu, ale nie jest to zby częste, więc dzieciaczki staraja się jak najmniej dokuczać mamusi :P
u mnie tez sie to rzadko zdarza, ale jak juz "usiądzie" na przeponie to czy leze czy chodze nie dziala na nia- uparciucha jak tata.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:54   #2226
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Grazin gratuluję i witam w klubie

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:55   #2227
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

lekarz powiedział, że bardzo niesmiały jest, nie rozłożył nog tak zeby można zdjęcie zrobić.
wymiarów też nie znam. jutro znowu ide na wizytę i po l4. bo dzisiaj tylko usg w szpitalu.
Tak czułam Gratuluje kochana!!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:55   #2228
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

powiedzcie mi - co myślicie o takim wózku? czy ma coś co Was odrzuca ? tzn odrzuca wózek? wydaje mi się ok, ale się nie znam .

http://allegro.pl/graco-wozek-symbio...449406153.html

przeczytałam własnie że pękają koła

szukam wózka z obracaną rączką i żeby spaceróka mogła się układać w różnych pozycjach i nie wiem jakie .
Wygląda ciekawie, wcześniej go nie widziałam. Na żywo niestety też nie, a jestem ciekawa jak się prowadzi i jak się sprawdza w praktyce to, że małe kółka raz są z przodu, a raz z tyłu. Wizualnie ja bym była na tak, a technicznie/praktycznie nie mam pojęcia.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:56   #2229
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

gratuluje ogonka !!!!!!!!!!!!!!1
Stary 2011-02-17, 15:59   #2230
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mi tez sie moj wydaje maly ale skoro moja stokrotka wazyla w 29tc srednio 1404g to jakos nie patrze juz za czesto w lustro moze twoj tak jak moja lezy wyprostowany glowka do dolu
moj mi tez! wiem, ze ostatnio ciagle narzekam, ale do tej pory rosl szybko a teraz jakby stanal, ale moze rzeczywiscie dlatego,ze mala odwrocona glowka do dolu i tez w poniedzialek na USG wazyla idealnie do swojego wieku, wiec chyba ok.
Cytat:
nooo gratuluje syneczka!
Cytat:
jest jakby to powiedziec- pociagly podobnie jak moj

wiesz czuje sie slaba, troche mnie kosci bola...ale ten katar dobija mnie najbardziej

??
to odpoczywaj Kaisu, bo jak kosci bola to moze grypa, nie ma co kusic losu
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dziękuje dziewuszki tyle komplementów na tym wizażu hu huu

Anula też uwielbiam Mad Mana i ta moda... najbardziej lubię patrzeć na Jane, jak wije się w tych kieckach hihi.. no i w sumie Betty też jak te sukienki na wytworne kolacje założy.. śliczne są sukienki hehe za to Peggy

Moniqac jaki Ty masz mały brzuszek o jejkuuu może faktycznie dlatego, że od samych cycochów Ci idzie
ja tez uwielbiam!! Joan jest genialna z tymi rudymi wlosami i obsilsymi strojami i ten jej biust!! a Don Draper mimo fryzury lat 50-tych przystojniak jakich malo mniaaaam
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Nie nie, raczej chodzilo mi o to, czy masz mozliwosc podotykania i sprawdzenia ich rzeczy w sklepie albo jak to sie sprawdza w pralce podczas prania. Jak bede chciala to pozamawiam na allegro, bo z przesylka nie wychodzi jakos super drogo. A wzory naprawde mi pasuja, chociaz nie wiem - jakies te pajace i bodziaki wydaja mi sie takie dlugie, na jakies dlugie dzieci.
noo powiem ci,z e wszystkie ciuszki ktore tu kupuje sa wieksze od tych polskich, polskie 56 nijak sie ma do norweskiego 56, choc dunskie 56 jak mam z jednego sklepu juz nie jest az takie wielkie.
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
anula_81, cieszę się, że sobie w końcu odpoczniesz.
Jesteś jedną z najbardziej zapracowanych kobiet na wątku
Najwyższa pora.
masz racje niby zapracowana, ale dla was zawsze udaje mi sie znalezc troche czasu
Cytat:
gusiagatko, anulinka the_sania
brzuszki po prostu rewelacyjne!!!!! naprawdę.

ojej.... dobrze że się tak zainteresowała - lepiej mieć spokojne sumienie, na pewno wszystko jest OK!
a łazienką KOchana się nie martw - fachowcy za dwa dni najwcześniej będa kłaść kafelki, a ja CI pisałam, że przeciez to nie jest potrzebne.

Ty musisz teraz odpocząć! i dobrze (!!!) że masz to L4 .

ja mam brzuchol od samych cycków -
na dowód brzucha od cycków wklejam fotkę 28tc - wprawdzie kokardka trochę zasłania, ale idzie od samej góry. póki co mam +6, ale po ostatnich spotkaniach z pączkami, będzie więcej .
brzusio piekny! i jaka ladna bluzeczka z kokardka! pozazdroscic*
odpoczywam i ty tez odpoczywaj! zadnej pracy na L4!!!!
a ja wlasnie mam nisko brzuch, CZY KTORAS Z WAS TEZ MA TAK RACZEJ NISKO?

kupilam sobie poltoralitrowe mleko czekoladowe 3.9% (!!!) i juz prawie nie ma, tak sobei ogladam film leze i podpijami patrze a tu prawie puste...mammma miaaaa! przeciez to same kalorie puste!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:59   #2231
Agnieszka.M
Rozeznanie

Grazin gratuluje syneczka
Oglądacie "Rozmowy w toku"? Boże, co za babe pokazują, sprząta pedantycznie, a upierdliwa taka przy tym, że szok Jak ja bym miała w domu taką babe, to bym ją

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:00   #2232
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
I masz w sumie rację bo spacerówkę zamówiłam Carbon a gondolkę Energy - malinkę

elis5
dzięki za info ja też mam ten Tardyferon Fol

Hmmm coś około 5% Lepiej wypić słabą normalną kawkę niż te miksy 2w1 lub 3w1 bo to sam cukier i chemia
Ja też czekam na mojego x landerka ma być w poniedziałek podobno ale ja dla odmiany kolor volcano
A co do kaffki, to mój TŻ mnie strasznie goni, że rozpuszczalnej to nie wolno, bo to sama chemia i jak coś to mam sobie słabą z ekspresu robić... słucham go niestety... ale czasem sobie strzelę takie rozpuszczalnika w tajemnicy hehehe Na początku ciąży w ogóle zrezygnowałam z kawy... ale ok 4 miesiąca zaczęła mnie głowa okropnie boleć rano i musiałam wrócić do niej, bo podnosi ciśnienie, a to właśnie od zbyt niskiego ciśnienia mnie ta głowa bolała

Idę Was czytać dalej... bo ja dzisiaj caaaały dzień w pracy (na leżąco - zdalnie z domciu) i dopiero teraz zasiadłam...

moniqac My to chyba mamy identyczne podejście do pracy... co prawda ja nie pracuje w korporacji, a w średniej wielkości firmie... ale normalnie żyć bez niej nie mogę... wiem, że to glupie jest na maxa normalnie mam wrażenie, że beze mnie i jak ja nie będę wszystkiego kontrolować, to nie wiem coś się zawali, firma zbankrutuje czy jakoś tak a przecież to nie moja firma i jak mnie tam nie było jeszcze, to przecież też dawali radę i firma działała...
pracoholizm - "piękna rzecz"

co ja bym dała, żeby móc chodzić i chociaż na trochę do firmy jechać głupia jaaa..... zamiast się cieszyć, że na L4 to ja się zamartwiam
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:04   #2233
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

gusiagatko brzusio Ty chudzinko !!

anulinka2009 nie widac ze to juz ten tydzien !!

the_sania

Czemu plujesz bananami Monia wcale nie widze ze masz duzy brzuchol !! w ogóle nie duzy !!
Mówisz ze fajna jakoś tych ciuszków? Bo podobała mi sie b. ta pizamka. wezmiesz ją do szpitala?

anula, super, że Pani tak ładnie Tobą zajęła i przejęła. Taki odpoczynek suuuuuper Ci zrobi !!

Dziewuchy, wracajcie juz z tymi płciami !!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:04   #2234
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

powiem wam że niezłe macie intuicje wyniuchałyście to przez kabelki ze bede miala chłopca a ja cały czas przeczuwałam ze tam mi Zuzia siedzi.
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Hej

Gusiagatko - no jaka zgrabniutka i ładniutka mamusia

za dzisiejsze wizyty
I myślę, że dzisiaj dojdzie 2 chłopców (Grazin i MoniaK)
wykrakała
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaje
Przy czym silniejsze przeczucie mam co do Grazin
ale z Ciebie czarodziejka albo czarownica hihi
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witamy
t

co do USG ja myślę, że u Grazin będzie SYN (btw jesteś niezła- po glukozie pączka),
a u MoniaK CÓRKA...
przeważnie mi się udaje zgadnąć, ciekawe jak będzie tym razem
no i trzymam kciuki za wizyty
udało sie kolejny raz
pączka a teraz kluski na słodko:p haha nawet niezła ta glukoza była;P
zaraz ide po wyniki tylko musiałam was poczytac
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
A Ty Grazin dlaczego po 2 godzinach miałaś dopiero pobieraną krew.
no nie wiem;/
tak mam napisane nawet na zleceniu badania pomiar po 120min. nie wiem czemu tak w ogole myslalm ze ze 3 razy ta krew mi pobiorą., moze to zalezne jaka dawka ja mialam 75g.
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Dziewczynki a ja Wam jeszcze nie pisałam jaki mam problem... nie wiem jak mam pakować ciuszki małej do komody Ja jestem takim ciumokiem pod tym względem, nie dość że nie umiem składać rzeczy to jeszcze nie umiem rozplanować co gdzie ma być.
Mam nawet te organizery do komody: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631
ale i tak nie wiem co i jak

Dzisiaj rano próbowałam coś pukładać no i d...pa, macie jakiś system na dziecięce ciuszki?
Moria ale Ci zazdroszczę tych pudełeczek hihi ja mam daleko troche do IKEI ale ostatnio kupiałam sobie taki organizer w zwykłym sklepie na skarpety i majty.

ja juz bym chciała poukładac, ale nie mam jeszcze komody

myśle ze podziel sobie na szuflady, np w jeden bluzeczki w innej body w jeszcze innej pajacyki w jeszcze innej śpiochy i półśpiochy. no zobaczysz czwego masz najwiecej i jakos to podziel.
dodatkowo możesz wprowadzić segregację rozmiarami, bardzo ułarwia i ja sama to chyba wybiorę segregację kolorami w swojej szafie tez tak wszytko mam poukłądane ewentualnie możesz zastosować system "najładniejsze na górze" dzieki temu otwierajac szuflade automatycznie bedziesz ywciagac te ciuszki ktore bardzoiej lubisz.
no a do pudełeczek powkładaj czapeczki, skarpetki, buciki i inne pierdołki jesli są

kurde rozpisałam sie, wybacz

BOSKIE MACIE BRZUSIE!!! i to aż dziwne ze niektore maja takie młae a inne ogromne a mniej wiecej ten sam wiek ciąży
Stary 2011-02-17, 16:05   #2235
matallewar
Zakorzenienie

amarcia Ja mam do Łodzi 1,5 h pociągiem, to też mogę wpaść

kasia Ja robiłam badania chora, to wychodzi w morfologii... Ale ja po prostu powiedziałam ginowi , że byłam chora

Grazin Czyli miałam dobre przeczucie

A z glukozą zależy jaka dawka (50 g -> godzina, 75 g -> 2 godziny) i jaka metoda (2 albo 3 razy pobierają... Mi np. 3 razy wkuwali się )

No, a ja zjadłam dziś: czekoladę Aero, 3 croissanty i pączka
Wszystko przez to, że się pokłóciłam z tż tak, że mnie brzuch zaczął boleć, a poszło o to, że na mnie krzyczy, bo chodzi zestresowany pracą i starałam się mu wytłumaczyć, że nie może na mnie krzyczeć, bo ja się wtedy denerwuję, a jestem w ciąży i nie powinnam...
I z tego wszystkiego jeszcze bardziej się zdenerwowałam

Jak tak dalej pójdzie, to mimo, że do 6 miesiąca w ogóle nie przytyłam, przegonię Was wszystkie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-17 o 16:09
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:05   #2236
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

anulinka2009 nie widac ze to juz ten tydzien !!

the_sania

Czemu plujesz bananami Monia wcale nie widze ze masz duzy brzuchol !! w ogóle nie duzy !!
Mówisz ze fajna jakoś tych ciuszków? Bo podobała mi sie b. ta pizamka. wezmiesz ją do szpitala?

anula, super, że Pani tak ładnie Tobą zajęła i przejęła. Taki odpoczynek suuuuuper Ci zrobi !!

Dziewuchy, wracajcie juz z tymi płciami !!!!!!!!
daisy ślepotko jestem juz hihi
Stary 2011-02-17, 16:05   #2237
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

a ja wlasnie mam nisko brzuch, CZY KTORAS Z WAS TEZ MA TAK RACZEJ NISKO?
ja mam bardzo nisko. jeszcze zalezy jak mlody sie polozy ale mam ciagle parcie na pecherz jak przy przeziebieniu no i np wczoraj na usg zeby ogladnac glowke, to jezdzil mi ta glowica od usg w okolicach blizny od cesarki,az sama bylam zdziwiona
Stary 2011-02-17, 16:06   #2238
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
jest jakby to powiedziec- pociagly podobnie jak moj

ide poraz trzeci chyba zrobic sobie herbaty z miodem i cytryna... juz mam dosyc tego dziadostwa!!! ale jak juz mokry mam katar to puszcza. Ciekawe jak to przeziebienie wplynie na wyniki badan morfo i moczu, ktore musze zrobic za okolo tydzien. Jak sadzicie??
baaaaaaaaaardzo pociągły .
nie sazę że wpłynie to na wyniki - nie znam się, ale jakos mi się nie wydaje.

Cytat:
Moniqac masz bardzo zgrabny brzuszek
I tylko 6 kg do przodu. Ja mam późniejszy termin porodu, a przytyłam już 7 kg, ale ja się tak obżeram słodyczami, że szok. No chociażby dzisiaj, jest dopiero 15:32, a ja już zjadłam tą największą paczkę m&m, 10 lizaków chupa chups, 2 paczuszki czekoladowych LuGo i rogala z dżemem. I dzisiejszy dzień jest taki lajtowy, wyczyściłam tylko to, co zostało w szafce, bo mąż dopiero przyjedzie z pracy z zakupami.

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to jest płatna - 300 zł za 4 spotkania. Ja nawet nie pytałam, czy można z mężem, jakoś przyjęłam to za pewnik i idziemy razem. Jak rozmawiałam z położną i się zapisywałam, to mąż stał obok, więc może by coś powiedziała, gdyby to było tylko dla kobiet.
Teraz spojrzałam na stronę http://narodziny.com.pl/index.php?page=szkola i jest napisane, że "zapraszają wszystkich przyszłych rodziców", więc ojców chyba też
oooooooo ... niezła jesteś chodzi mi o to, że tyle możesz - czekloada by mnie zmuliła, ale jak się dorwę do landrynek typu nimm2 to jest koniec - pożeram do ostatniego.

300zł to w sumie nie dużo jak na ich ceny , czytałam właśnie dzisiaj ich stronę - ciekawe czy te "domowe" warunki o jakich zapewniają naprawdę takie są i bardzo mi się podobało że podczas jednych zajęc odwiedza się salę porodową.

Cytat:

hurrrraaaaaaaaaaaa bardzo mi się to imię podoba - również jest (było?) brane pod uwagę.

gratuluje Kochana - koniec niepewnosci.

Cytat:
mi tez sie moj wydaje maly ale skoro moja stokrotka wazyla w 29tc srednio 1404g to jakos nie patrze juz za czesto w lustro moze twoj tak jak moja lezy wyprostowany glowka do dolu
mój w 27tc ważył 1445, ale niestety ułożóny jest pupą do dołu głókę ma przy żebrach, po mojej prawej stronie - chyba że się obrócił bo nie chce mieć cesarki, ale kopie dalej nisko.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
monicaq ale swietnie wygladasz!
etam.... bez przesady ale dziękuje .

Cytat:
Wygląda ciekawie, wcześniej go nie widziałam. Na żywo niestety też nie, a jestem ciekawa jak się prowadzi i jak się sprawdza w praktyce to, że małe kółka raz są z przodu, a raz z tyłu. Wizualnie ja bym była na tak, a technicznie/praktycznie nie mam pojęcia.
własnie.... mam problem bo podobo pękają koła
XA - jest dla mnie wizualnie najbardziej odpowiedni i koła ma duże i super, ale spacerówka ani rączka się nie przekłądają i odpada
XQ - ma przekłądaną spacerówkę, ale gondola jest mniejsza od XA i przednie kółka ma maleńkie
Graco - niby ma wszystko duże, nawet podwójne koła i przekłądaną raćzkę, więc nie trzeba wypinać spacerówki żeby przełożyć - ale gumowe, pękające koła
i co tu wybrać.

Wy już macie te dylematy dawno za sobą - ja dopiero zaczynam oglądać.
chyba wrócę do wpsiów wózkowych z poprzednich części dokształcić się .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:09   #2239
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
amarcia Ja mam do Łodzi 1,5 h pociągiem, to też mogę wpaść

kasia Ja robiłam badania chora, to wychodzi w morfologii... Ale ja po prostu powiedziałam ginowi , że byłam chora

Grazin Czyli miałam dobre przeczucie

No, a ja zjadłam dziś: czekoladę Aero, 3 croissanty i pączka
Wszystko przez to, że się pokłóciłam z tż tak, że mnie brzuch zaczął boleć, a poszło o to, że na mnie krzyczy, bo chodzi zestresowany pracą i starałam się mu wytłumaczyć, że nie może na mnie krzyczeć, bo ja się wtedy denerwuję, a jestem w ciąży i nie powinnam...
I z tego wszystkiego jeszcze bardziej się zdenerwowałam

Jak tak dalej pójdzie, to mimo, że do 6 miesiąca w ogóle nie przytyłam, przegonię Was wszystkie
no masz przeczucie dziewuyszko
czyli moja wróżba chyba nie zawsze sie sprawdza i nie musisz pilnowac swojego TŻ zeby nie mial dziecka gdzies na boku

ja tez sie z moim kłuce, i denerwuje przy tym niemiłosiernie.
olać wsiurów:P

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

ide po wyniki glukozy i morfo

i jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje i kciukaski
Stary 2011-02-17, 16:10   #2240
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

NARESZCIE SIE DOCZEKAŁAM !!!!!!!!
BRAWO !!!!!!!!!!!!

Moje gratulacje Gosiu
No to jeszcze czekamy na wiesci od drugiego tajemniczego dzieciątka

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-17, 16:11   #2241
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no masz przeczucie dziewuyszko
czyli moja wróżba chyba nie zawsze sie sprawdza i nie musisz pilnowac swojego TŻ zeby nie mial dziecka gdzies na boku

ja tez sie z moim kłuce, i denerwuje przy tym niemiłosiernie.
olać wsiurów:P

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

ide po wyniki glukozy i morfo

i jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje i kciukaski
Nie wiem, czy widziałaś, bo potem dopisałam z tą glukozą, że miałaś po 2 h, bo dawka 75 g
A ilość pobrań zależy od metody

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:13   #2242
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
ja nie pracuje w korporacji, a w średniej wielkości firmie... ale normalnie żyć bez niej nie mogę... wiem, że to glupie jest na maxa normalnie mam wrażenie, że beze mnie i jak ja nie będę wszystkiego kontrolować, to nie wiem coś się zawali, firma zbankrutuje czy jakoś tak a przecież to nie moja firma i jak mnie tam nie było jeszcze, to przecież też dawali radę i firma działała...
Jakbym o sobie czytała - słowo w słowo - oczywiście nadal pracuję - do 17.00

Edytowane przez amarcia
Czas edycji: 2011-02-17 o 16:16
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:14   #2243
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Idę Was czytać dalej... bo ja dzisiaj caaaały dzień w pracy (na leżąco - zdalnie z domciu) i dopiero teraz zasiadłam...

moniqac My to chyba mamy identyczne podejście do pracy... co prawda ja nie pracuje w korporacji, a w średniej wielkości firmie... ale normalnie żyć bez niej nie mogę... wiem, że to glupie jest na maxa normalnie mam wrażenie, że beze mnie i jak ja nie będę wszystkiego kontrolować, to nie wiem coś się zawali, firma zbankrutuje czy jakoś tak a przecież to nie moja firma i jak mnie tam nie było jeszcze, to przecież też dawali radę i firma działała...

co ja bym dała, żeby móc chodzić i chociaż na trochę do firmy jechać głupia jaaa..... zamiast się cieszyć, że na L4 to ja się zamartwiam
powiem ci, ze ja tak samo jestemm pracoholikiem ale juz zdrowszym, generalnie potrafilam pracowac po 12 godzin dziennie, dzownic do firmy jak bylam chora i wszyscy zawsze mogli na mnie liczyc, mialam kilka zalamek nawt po drodze, chcieli mnie do psychologa wysylac, bo chcialam wszystkim dogodzic, klientom, szefowi, maz sie na mnei wsciekal bo nei bylo mnie ciagle w domu plus zylam praca, snila mi sie po nocahc, bylam od niej uzaelzniona, nawet po poronieniu 2 dni poszlam do pracym, az znowu wyladowalam w spzitalu, ale nic mnei to nei nauczylo, 3 dni i znowu, az nagle nie moj organizm nie chcial dojsc do siebie po poronieniu, firma zaczela miec klopoty finansowe i wszyscy poszli na chwilowe zwolnienia, ja oczywiscie przedstawiciel zwiazkow zawodowych do tego musialam sie wszystkim przejmowac i dbac o pracownikow, zapomnialam o sobie. I jak zaszlam w ciaze, pomyslalam, ze nie pozwole stracic sobie kolejnej dzidzi, ze praca nie jest wszystkim, ze i tak mnei doceniaja, kocham ta prace ale to TYLKO praca, a obok jest prawdziwe zycie. Tez nie lubie lezec bez celu, ale nauczylam sie odcpozywac, bo wiem, ze za duzo z siebie dalam.

uff ale sie rozpisalam, przepraszam
Cytat:

no tez sie ciesze, a co u ciebie kochana?
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja mam bardzo nisko. jeszcze zalezy jak mlody sie polozy ale mam ciagle parcie na pecherz jak przy przeziebieniu no i np wczoraj na usg zeby ogladnac glowke, to jezdzil mi ta glowica od usg w okolicach blizny od cesarki,az sama bylam zdziwiona
no wlasnie moja tez ma glowe na pecherzu i po latam do kibelka co chwile, czasem mam dosyc, szczegolnie wieczorem jak ide siusiu a za 2 minuty ide znowu, TZtowi to sie az wierzyc nei chce
dobrze ze nie jestem sama z takim nisko usadowionym brzusiem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:14   #2244
the_sania
Wtajemniczenie

Grazin gratuluję synka !!

miałam rację, ciekawe czy u MoniaK się sprawdzi

spadam do dziadków, bo dziś dziadek obchodzi 74 urodzinki
buziaki, do potem

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:15   #2245
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje

nagiego nie pokazę, bo mam kilka blizn po operacjach i mi ciągle widać . pępek nie wystaje, ciągle wklęsły, ale zauważyam że dwie blizny które miałam głęboko w pępku zaczęły być bardziej na wierzchu więc coś się rusza z pępkiem .

powiedzcie mi - co myślicie o takim wózku? czy ma coś co Was odrzuca ? tzn odrzuca wózek? wydaje mi się ok, ale się nie znam .

szukam wózka z obracaną rączką i żeby spaceróka mogła się układać w różnych pozycjach i nie wiem jakie .

chwale se wozkiem!!

to jest moj
firma treeco, emjot
cena
ze spacerowka 1090 i z nosidelkiem

spacerowka w obie strony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07722.jpg (69,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-02-17, 16:16   #2246
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

a to pech z tymi kołami bo powiem szczerze, że wizualnie bardzo mi się wózek podoba

Cytat:

super Nareszcie wiesz! Gratuluję synka Jenak moje przeczucie też się sprawdziło

Cytat:
gusiagatko brzusio

dziękuję Kochana

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:17   #2247
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Oglądacie "Rozmowy w toku"? Boże, co za babe pokazują, sprząta pedantycznie, a upierdliwa taka przy tym, że szok Jak ja bym miała w domu taką babe, to bym ją
Własnie oglądałam, śmiac mi się zachciało z tej baby, nienormalna a te wyzwiska w kierunku bliskich
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:18   #2248
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka, no wszystko oki Dziekuję
byłam przedwczoraj u lekarza. Pan dr sie dziwił, że nie chcę na L-4
Tzn chcę........ale mam skrupuły Taka walnięta jestem
Wydaje mi sie, ze jak czuję się lux to powinnam pracowac

Tylko masz Ania odpoczywac w tym domku a nie jak na początku nasza niegrzeczna Monia

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-17, 16:19   #2249
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
moj mi tez! wiem, ze ostatnio ciagle narzekam, ale do tej pory rosl szybko a teraz jakby stanal, ale moze rzeczywiscie dlatego,ze mala odwrocona glowka do dolu i tez w poniedzialek na USG wazyla idealnie do swojego wieku, wiec chyba ok.

nooo gratuluje syneczka!

to odpoczywaj Kaisu, bo jak kosci bola to moze grypa, nie ma co kusic losu
no wlasnie jak wazy ok to nie ma co sie zamartwiac no bola i boje sie grypy

Cytat:
wlasnie wlaczylam tez nie lubie pedantow moze dlatego ze ja len jestem straszny

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

tez jej powiem ze chora bylam i tyle. Ciekawe jak tam moja hemoglobina

Cytat:
baaaaaaaaaardzo pociągły .
nie sazę że wpłynie to na wyniki - nie znam się, ale jakos mi się nie wydaje.

mój w 27tc ważył 1445, ale niestety ułożóny jest pupą do dołu głókę ma przy żebrach, po mojej prawej stronie - chyba że się obrócił bo nie chce mieć cesarki, ale kopie dalej nisko.
moze sie odwrocil juz, a na dole rusza raczkami??? oj waga pokazna wiec nie masz sie co martwic naprawde
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:20   #2250
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
"pracocholizm piękna rzecz" chociaż mam coraz to większego nerwa że mi tyłek zawracają na L4.
a jakiego zamówiłaś XLandera? który model.

anula_81 - ja też mam niskoooooooo brzuch, tzn zaczyna się wysoko i kończy bardzo nisko .

daisy - a banan mi nie posmakował
co do jakości to tak - bardzo jestem zadowolona i planuję zakupić jeszcze właśnie do szpital . ja mam ten kolor amarant i jest naprawdę fajna.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości