|
|
#1981 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Facet poznany na necie cz. III :)
Cytat:
Teraz jak to wspominam, to myślę, że to jakieś szaleństwo było ![]() A co do desperata - też na takiego trafiłam, po 3 spotkaniach twierdził, że się zakochał - i gadał o ślubie. Może i się zakochał, kto go tam wie
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Upiekłam dzisiaj ciacha cynamonowe na próbę. Pierwsza partia ok, ale mogło być lepiej za to druga wyszła idealnie
W piątek upiekę takie dla D. w prezencie walentynkowym Kupiłam już na nie ładne pudełeczko, pomaluje ciacha czerwonym lukrem, mam tylko nadzieję, że D. lubi cynamon...
Edytowane przez Penny Ur Czas edycji: 2011-02-16 o 23:31 |
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno będą smakować
Cynamon to w końcu znany od dawna afrodyzjak
|
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
To ja może upiekę więcej
|
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
Heh od razu na zapas
|
|
|
|
#1986 |
|
Konto usunięte
|
Podziel sie
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
Te, które piekłam wczoraj już dawno zjedzone
Nową partię dla D. będę piekła jutro - może i dla was coś zostanie ![]() Za to od razu mogę się podzielić przepisem
|
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
dawaj przepis... przyda się
))
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Witam znowu
![]() A ja pochwalę się Wam, że w końcu poznałam rodzinę Mojego TŻ ![]() Po prawie roku bycia razem
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo:
Składniki: 125 gram cukru, 250 gram mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, aromat rumowy, 1 pełna łyżeczka cynamonu, 1 jajko, 150 gram masła, około 60-70 gram rodzynek (jeśli ktoś lubi) Jak przyrządzić? Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon wymieszać z cukrem i posiekać z masłem. Dodać jajo i suche rodzynki i szybko zagnieść. Można wałkować ciasto, podsypując je mąką, żeby się nie przyklejało do blatu i wycinać foremkami różne kształty. Albo, jeszcze prościej urywać małe kawałki ciasta, toczyć z nich kulki, a potem je spłaszczać, żeby przypominały krążki. Tak jest dużo łatwiej, rodzynki nie wyłażą podczas pieczenia z ciastek i nie ma niebezpieczeństwa, że pokroimy foremkami te biedne rodzynki. Ciasteczka piecze się dość krótko, jakies 10 minut, nie pozwalając, żeby się przyrumieniły, bo mogą być za twarde. Trochę podrosną w piekarniku, więc nie należy ich kłaść bardzo blisko siebie. Temperatura około 180 stopni, wyciągamy, kiedy naciśnięte na środku palcem będa się lekko uginać, ale spód będzie lekko złoty. Przepis znaleziony na kuchnia.o2.pl dodany przez cinnamon_girl Upiekłam bez rodzynek. Ja zrobie jutro dwie wersje - jedną tą jak wyżej, a w drugiej zastąpię cynamon wiórkami kokosowymi. Niestety te już nie będą afrodyzjakiem, ale mam nadzieję, że będą smaczne D. oczywiście dostanie z cynamonem ![]() Aha! Właśnie mi się przypomniało. Przed chwilą zadzwonił do mnie koleś, któego kiedyś poznałam na sympatii i z którym parę razy się spotkałam. W skrócie przypomnę: najpierw pisał miłe smski, potem przyjechał do mnie i (na 3cim naszym spotkaniu) chciał się do mnie dobrać, potem kontakt zaczął się urywać, to znaczy ja się starałam, pisałam, zagadywałam a on odpowiadał półsłówkami. Więc go olałam, poznałam potem mojego D. i kontakt z tamtym się urwał. Czasem jeszcze zawracał mi głowę smsami w stylu "No nie pamiętasz o mnie, nie odzywasz się..", na które z grzeczności odpisywałam a potem on się nie odzywał i tyle naszego kontaktu. No a teraz do mnie zadzwonił i chce się spotkać.. Edytowane przez Penny Ur Czas edycji: 2011-02-17 o 19:37 |
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swoja tesciowa poznalam na pierwszym naszym spotkaniu
Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2011-02-17 o 19:34 |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ze mną rozmawia to mam wrażenie, że jest lekko spięta i wymieniamy uwagi tylko na neutralne tematy: praca (ten sam fach), pogoda itp. Ale mi to nie przeszkadza, pewnie taka już jest.
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż za wiele nie rozmawiałyśmy - ja przy pierwszym spotkaniu z każdą osobą jestem małomówna i taka spięta... Mam nadzieję, że mimo to zrobiłam miłe wrażenie ![]() Wizyta była krótka, wpadliśmy na szybą herbatę po drodze ![]() Ciekawe kiedy kolejny raz
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wkońcu mnie dorwali na urodzinach brata tżta i się zaczeło.. grad pytań do mnie
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
oo. pozwolicie że się dołączę?
![]() Tż poznałam na epulsie;o 3 lata temu.;d |
|
|
|
#1996 |
|
Konto usunięte
|
Witaj
|
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
jak tam plany na weekend?
|
|
|
|
#1998 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rodziców Tż poznałam po nie wiem jakiś 6 miesiącach znajomości... jakoś się bałam i odwlekałam to... a nie było czego się bać... moi przyszli teściowie bardzo mili i sympatyczni
![]() a co do planów na weekend to wczoraj widziałam się z Tż i jutro też go ujrzę ![]() ![]() bo od wczoraj się strasznie stęskniłam... poza tym mam nadzieję, że i w niedzielę się zobaczymy... wiecie po wspólnym ostatnim weekendzie tak za nim tęsknię, że spędzałabym z nim każdą wolną chwilke... i najchętniej zasypiałabym w jego ramionach.... ohh a na to muszę jeeeeszcze poczekać... bo zaczym my się pobierzemy to minie trochę czasu... a jakie Wy macie plany weekendowe?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że piszecie o poznawaniu rodziców partnera. Ja poznałam mamę swojego w Sylwestra, czyli po prawie 2 miesiącach znajomości. A ojca - dopiero na oficjalnym spotkaniu zaręczynowym
![]() A plany na weekend? Zaraz zmykam na nauki przedmałżeńskie, jutro TŻ w pracy, a ja odpoczywam Widzimy się w niedzielę i poniedziałek. Już się stresuję, bo mam wtedy rozmowę o pracę
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
To dobrze, że macie dobre kontakty z teściami bo z biegiem lat widzę, że to jest naprawdę mega ważne
Zdecydowanie ułatwia to życie w związku![]() Ja swoich teściów poznałam po chyba 4 miesiącach. Co prawda nie rozmawiamy ze sobą zbyt dużo ale mi to odpowiada jak na razie
|
|
|
|
#2002 |
|
Konto usunięte
|
Ja poznalam ich po miesiacu czy dwoch jakos ale nie przepadam za nimi
mame lubie ale jak ojcoec zacznie nawijac takim angielskim akcentem ze nic nie czaje prawie |
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
mrowinka co to za praca?
|
|
|
|
#2004 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
to trzymam kciuki
|
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja rodziców TŻ poznałam po miesiącu, z jego mamą od razu miałyśmy o czym rozmawiać lubię jego rodzinędziś jedziemy do fotografa i mam nadzieję, że od razu podpiszemy umowę przygotowania do ślubu trwają
|
|
|
|
#2007 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pochwal się, co już macie ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dzięki |
|
|
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25203537]Fajnie
Pochwal się, co już macie ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dzięki Mamy fotografa i kamerzystę. na dniach podpiszemy umowę z zespołem. I pojedziemy obejrzeć lokal ![]() TŻ dziś nocuje u mnie
Edytowane przez karka1986 Czas edycji: 2011-02-19 o 21:15 |
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza zasada na weselu: dobry zespół jest najważniejszy
Potem cała reszta
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Teraz jak to wspominam, to myślę, że to jakieś szaleństwo było

Cynamon to w końcu znany od dawna afrodyzjak

mame lubie ale jak ojcoec zacznie nawijac takim angielskim akcentem ze nic nie czaje prawie