![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie dot. przyjęcia/obiadu po ślubie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdyby miała być rodzina w kolejnej lini, to nazbierałoby się około 100 osób ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25030842]U mnie ciut więcej osób, bo ok. 30. Tylko obiad, potem kawa/herbata i tort
![]() A nie... To u mnie obiad, ciasto, przekąski, tort i kolacja ![]() Można powiedzieć, że to takie mini wesele, bo będzie nawet dj ![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bedzie obiad przystaswki cieple dania wieczorem tort i kawa. ciato na stole.... nam tez mini wesele sie zrobilo :O |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
powiedzcie mi proszę czy wysłałyście informację do dalszej rodziny o ślubie? chciałabym coś takiego wysłać żeby przypadkiem ciotka z którą się widuje raz na pięć lat nie zadzwoniła po dwóch latach po ślubie z zapytaniem kiedy w końcu wychodze za mąż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Bardzo dobry wątek
![]() Ja również planuję uroczystą obiado-kolację po ślubie. Mało tego, planuję bezmięsne, ale z rybami, menu ![]() ![]() ![]() Co do tych zawiadomień, to może ostrożnie z nimi...miałam w rodzinie taki przypadek, że ktoś mieszkający w Wielkopolsce (tam wysyłają zawiadomienia do niezaproszonych) wysłał takie coś i ci ludzie, którzy dostali to zawiadomienie zjawili się na ślubie i poszli na wesele...a przejechali pół Polski. Tak więc lepiej to przemyśleć, jak kto się do tego odnosi. Ja nie planuję takich zawiadomień wysyłać.
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
mi się jakoś nie widzą takie zawiadomienia... nie dosc ze kogos nie zapraszam to jeszcze zawiadomienie o imprezie na ktorej wszyscy sie bawia a dana osoba nie.......... bad idea jak dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
ok, czyli uważacie że lepiej jest wogóle nie informować o ślubie? chciałabym jednak żeby dowiedzieli się odemnie niż z poczty pantoflowej...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
witaj
![]() innym rozwiązaniem jest zawiadomienie wysłane już po ślubie; na jakiejś stronce związanej z przygotowaniami do ślubu znalazłam taką informację: "Dość powszechnie praktykowany jest zwyczaj zawiadamiania o zawarciu związku małżeńskiego. Takie zawiadomienia, wydrukowane na blankietach, kierujemy do tych wszystkich przyjaciół i znajomych, którzy, choćby z racji odległego miejsca zamieszkania, nie zostali zaproszeni na ślub. Zawiadomienie wysyła się w kilka dni po zawarciu związku małżeńskiego." tak więc, jeśli nie chcesz, by ktoś dowiedział się o Twoim zamążpujściu z poczty pantoflowej, to możesz zrobić to w taki sposób ![]() możesz napisać coś w stylu: "Pragnąc podzielić się radosną nowiną Anna Kowalska i Adam Nowak pragną zawiadomić, (Sz. P. ........................) -----> choć wcale nie trzeba personalizować iż w dniu ..... wstąpili w związek małżeński / zawarli związek małżeński." "Anna Kowalska i Adam Nowak w imieniu Rodziców i własnym z radością zawiadamiają (Sz. P. ........................) -----> choć wcale nie trzeba personalizować iż w dniu ............... wstąpili w związek małżeński / zawarli związek małżeński." to takie moje na prędce wymyślone propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ffenix;25173385]
dziękuję Ci bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej rodzinie było już kilka sytuacji, że mała impreza, ale do Kościoła przyszło sporo więcej osób. Zresztą w zawiadomieniu nie pisze się o imprezie tylko o ślubie ![]() Wysyłanie zawiadomień po ślubie dla mnie jest niedopuszczalne, ale to tylko moje zdanie ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]() a co do tego, czy czegoś nie dopisać... normalnie na zaproszeniach, czy zawiadomieniach wysyłanych przed ślubem byłaby informacja o godzinie i miejscu "imprezy"..., w przypadku wysyłania zawiadomienia po ślubie możesz zrobić w ten sposób, że w kopertę wsadzasz jakiś ładny "blankiecik" właśnie z informacją o zawarciu małżeństwa - możesz je spersonalizować lub wszystkie zrobić jednakowe, możesz również dodać do takiej karteczki jakiś cytat lub wierszyk w stylu: "Zakochani i świadomi, że ich miłość to nie wiatr, mają zaszczyt zawiadomić, że chcą razem iść przez świat. Pragnąc podzielić się radosną nowiną Anna Kowalska i Adam Nowak pragną zawiadomić, iż w dniu ............... wstąpili w związek małżeński / zawarli związek małżeński." "Wszem i wobec i każdemu z osobna wiadomym się czyni, iż Anna Kowalska i Adam Nowak pięknym uczuciem miłości połączeni w dniu ....... ślubowali sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską." lub na wesoło ![]() "Sąd Najmilszy po rozpatrzeniu sprawy Anny Kowalskiej i Adama Nowaka oskarżonych o miłość wzajemną uznaje ich winnymi zarzucanego im czynu skazując obydwoje na karę dożywotniego Związku Małżeńskiego Wyrok Sądu jest prawomocny i nie podlega rewizji Ogłoszony został dnia ...." do takiej karteczki możesz dodać już ręcznie napisany jakiś osobisty liścik, ale nie pisałabym w nim o "wrażeniach" weselnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w zawiadomieniach, coś takiego że:
XY i YZ zawiadamiają o Mszy św. podczas której będą sobie ślubować miłość, wierność i uczciwość małżeńską, dnia X Y Z o godzinie 0 w Kościele pw. ... I koniec ![]() Kto chce ten skorzysta z informacji ![]()
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
dzięki Wam bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Hej.
Jestem dopiero na etapie planowania ślubu, ale chciałabym wraz z moim lubym, by odbył się on w niedalekiej przyszłości. Marzy mi się ślub cywilny z przyjęciem po uroczystości. Gości, na dobrą sprawę, może być do około 30. Więc nie będzie to bardzo mała imprezka. Aczkolwiek chciałabym, by całość odbyła się w interesującej miejscowości. Myślałam o wynajmie całego domu (np. turystycznego), gdzieś w górach, z ogrodem, noclegami, może być również basen czy sauna dla gości, gdzie spędzilibyśmy ten wyjątkowy czas. Wesela, jako takiego jednak nie planuję, tylko właśnie obiad, czy też kolację, wspólnie spędzony czas, zdjęcia plenerowe. A potem jakaś imprezka typu grill z przyśpiewkami. Od rana kilka kolejnych atrakcji (np. rejs statkiem po jeziorze), później obiad i rozstanie. Czy znacie może lokale, domki do wynajęcia, sale, albo jakieś inne miejsca w górach, gdzie moglibyśmy zrealizować nasze plany? ![]() No i jak w zasadzie powinien wyglądać ten obiad, czy też kolacja? Co podać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia przed, czy po nie ma znaczenia. Savoir vivre dopuszcza obie sytuacje.
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tematu głównego tego wątku... Przyjęcie nam się b. udało. Były 23 osoby, były tańce, oczepiny itp., ale wszystko kameralnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja też planuje z moim TŻ ślub cywilny a potem obiad na ok 25-30 osób który ma się odbyć w sierpniu. Mam nadzieje ze jeśli chodzi o termin przy cywilnym jest łatwiej? Zastanawiam się nad wynajęciem namiotu ale troche sie przeliczyłam bo koszt za 1 namiot 5x5 metrów to 500 zł. I nie wiem czy sie pod 1 zmieścimy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Ja też planuje obiad po ślubie na około 20 osób. Cały czas zastanawiam się nad organizacją, żeby nie było nudno i cicho, wręcz jak na stypie. Tańców nie planujemy, może jakaś muzyka w tle. Najbardziej w tej chwili przygnębia mnie wizja pustego Kościoła, gdzie będą zajęte góra 2 ławki. A w okolicy brak małych romantycznych Kościółków. Jak to wyglądało u Was?
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
@hmmm To mam jeszcze jedno pytanie? siedziałaś w restauracji w sukni, czy się przebrałaś? trochę będę się czuła głupio idąc do kibla w sukni ślubnej pośród obcych ludzi, którzy akurat przyszli do restauracji na sobotni obiad
![]() ![]() co do kościoła to wiem że nikt dodatkowo nie przyjedzie bo wszyscy mieszkają 350 km ode mnie, więc będzie tylko te około 20 osób
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja siedziałam w restauracji w sukni, ale obcych osób nie było, mieliśmy salę zarezerwowaną tylko dla nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja też byłam w sukni, nie po to tyle czasu ją wybierałam i dopasowywałam żeby mieć ją na sobie przez godzinę w kościele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas było tak, że na parterze i antresoli jest normalna restauracja, a my mieliśmy salę na pierwszym piętrze, wejście obok sali głównej ![]() Potem mieliśmy małą sesję na dworze i też się przyglądali. Mam nadzieję, że im się podobaliśmy ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
no dziewczyny, dzięki za odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
My robimy obiadek na 15 osób, jeszcze dokładnie nie wiem jak ma wyglądać, śledzę wasz wątek z zapartym tchem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.