Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 20:43   #3061
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:46   #3062
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
o właśnie zapomniałam o ogórku i cebulce Ale chyba będzie pasowała ta grecka co??

My też dziś wszystko wysprzątaliśmy, jutro tylko zakupy zrobimy, obiad (makaron z brokułami w sosie z sera pleśniowego) , rosołek do tego mam więc luz.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:48   #3063
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za badania

(...)
Dziękuję Wynik będzie dopiero jutro, ale samo pobranie tak bolało, ze myślałam, że kopnę tą pielęgniarkę

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Marta troche to szokujące, szczególnie Ci luzie z wyższym wykształceniem, którzy moim zdaniem powinni trzymać jakiś tam poziom i chociaż raz w roku przeczytać dobrą książke, czy iść do teatru.
Ale ja jestem dziwna to się nie odzywam.
Biedne tylko będzie moje dziecie.
Zamiast Hanny Montany literatura dziecięca, a jak bajki to tylko te na poziomie i pełnometrażówki.
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czyli człowiek wykształcony musi mieć obycie z kulturą tak??

dziwne podejście. Rozumiem, że trzeba też mówić mocno rozbudowanymi zdaniami, nie odpowiadać pół słówkami i generalnie być "ę" i "ą" to wtedy będzie można powiedzieć "ooo jaki wykształcony człowiek"
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ana ja od poczatku roku przczytałam jedną książkę, ale trzy razy
ślęczę nad mgr-em i oprócz książek do pracy nie mam czasu na czytanie nic innego, tzn. czas mam, ale wyzuty sumienia, ze zamiast czytac cos do mgr-a to czytam jakies inne.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

nie chce mi się tłumaczyć. Troche spłycasz. a poza tym bycie ą i ę nie wiele ma wspólnego z byciem kulturalnym.
Ale co kto woli.

Nam na studiach tłumaczyli, ze papier to tylkopapier, ze osoba z wyższym wykształceniem musi sobą coś reprezentować. Umiec się wypowiedzieć, mieć duży zasób słów i ogólnie odnaleźć się w różnyc sytuacjach, vide konfrencjach naukowych itp.
I ja się z tym zgadzam.

W tym temacie zacytuję tylko słowa jednego z wykładowców "mieć wykształcenie nie znaczy być wykształconym". A teraz niestety coraz więcej jest tych pierwszych.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
No proszę! Szok totalny To mamy juz dwa egzemplarze Czytałam ją na przemian z Zapałką na zakręcie
Kurczę, nic o drugiej części nie wiedziałam! Daj mi cynk

(...)

Zatrważające dane...
A ja na co dzień widzę tego efekty- przedwczoraj była kobieta, która jest ode mnie 10 lat starsza i robi liceum dla dorosłych. Teraz w maju będzie zdawała maturę. Zaczęła mi tłumaczyć, że ma do napisania pracę na język polski na temat ojczyzny widzianej oczami Baryki. Więc ja podniosłam się, żeby przyneiść jej jakiej opracowania Przedwiosnia, a ona mi mówi: "To chyba będzie Przedwiośnie, ale nie wiem czy Żeromskiego czy Baryki" Aż se usiadłam normalnie

Nie minęło 10 minut, a przyszła kobieta po Romeo i Julię. Dajemy jej, a ona otwiera książkę i pyta czy nie mamy czasem Romea i Julii pisanej prozą Bo synuś dramatu to nie bardzo będzie chciał przeczytać
Ja się o drugiej części dowiedziałam niedawno. Tytuł to: "Sukcesy i porażki Anny Marii". Na allegro do kupienia za niecałe 10 zł Fajna, ale już nie tak porywająca jak Ballada.

Popłakałam się ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Scio, ja to się przyznaję, że O sierotce Marysi to jedyna lektura, której nie przeczytałam. Robiłam kilka podejść i nie dałam rady. Nawet dziś mnie do niej nie ciągnie
To moja znienawidzona książka, dostałam za nią pierwszą w swoim życiu 1!

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
halo

oczywiscie nadal nie nadrobilam ...
u mnie zima idzie a juz wiosny wygladalam!

Ana - widze ze babcia znow w szpitalu bedzie dobrze, zdrowka dla niej!
babcia tz juz w domku ale dostala recepte na 160zl i juz sie gorzej poczula jak tyle kasy na leki wydala...

aha - ktora mi wyslala zaproszenie (inicjaly A.N.)na FB - bijcie ale mam zawiasa

Kobietki, w sobote idziemy na 30sta rocznice slubu moich rodzicow. Juz od dawna mam plan zrobic im prezentacje multimedialna z fotkami od poczatku ich znajomosci a w sumie od ich fotek z dziecinstwa. Juz mam maly plan co tam ujac, ale chetnie jakis sugestii waszych bym posluchala
Bedziemy miec rzutnik multimedialny wiec bedzie to na forum wyswietlone podczas imprezy i chce zeby fajnie wyszlo, Rodzice oczywiscie nic nie wiedza-niespodzianka
Moge Wam napisac taki moj wstepny plan tej prezentacji ?? moze doradzicie cos wiecej ?
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Guciu, Marta mam nadzieje ze wyjdzie to fajnie

wiec pisze, wstepny plan mojej prezentacji:
"30 lat minelo jak jeden dzien..." taki tytul
- zaczne od dat narodzin mamy i taty i ichj fotki z dziecinstwa, tylko gryyyy taty pierwsze foty to chyba z komuniii
-potem wlasnie fotki z pierwszej kmunii rodzicow
-krotka historia mamuski-podstawowka, marianki, LO, studium, pierwsza praca w p-lu...
-krotka hist taty-i tu znow malo fotek, ale z wojska mam fajne i pierwszej pracy
-potem ich poznanie (tu znam dokladna date i historie) 8 marca
-slub
-ich wspolne wakacje-mam fotki z wakacji u pradziadkow
-dzieci - kazdego z nas data urodzin i w kolejnosci pierwsza komunia...
-nasze wspolne wakacje z rodzicami... mamy duzo fotek z wyjazdow
-wazne moment - budowa domu - ciagnela sie 15 lat a mamy wszystko uwiecznione na zdjeciach wiec taki maly skrot z tego - i tu przy okazji wpomnienie miejsc w ktorych mieszkali rodzice a przeprowadzali sie kilka razy...
-wspomnienie o tacie wyjezdzie do USA - najdluzsza ich rozlaka
-wspomnienie srebrnego wesela 5 lat temu tez hucznie obchodzili rocznice
-moje wesele
-piereszy wnuczek tomus

Do tego musze jakies ladnie ulozone zdania hasla powrzucac gryyy to bedzie wymagalo najwiecej pracy.
Jestem otwarta na wszelkie komentarze i propozycje! co sadzicie ??
Fajnie wymyśliłaś tą prezentację My robiliśmy taką na 25 rocznicę ślubu rodziców. Do zdjęć był oczywiście podkład muzyczny - bardzo odpowiednia do tego jest piosenka Krawczyka "Tylko ty, tylko ja". Wstawialiśmy też sentencje o miłości i małżeństwie.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anika o u mnie sie nie daje. ale u mnie bedzie w zasadzie tylko tescie i rodzenstwo tz wszyscy z jednego miasta, wiec wystarczy zaprosic ustnie
A czemu nie będzie nikogo od Ciebie?

Weszliśmy dziś na chwilę do teściów, teściowa pyta co już mam kupione dla dziecka, więc odpowiadam, że jak chodzi o ciuszki to mam już wszystko, bo ostatnio jeszcze dostałam całą pakę od koleżanki. Za chwilę szwagierka chyba się ocknęła i mówi "jak będziesz coś jeszcze potrzebować to mów, to ci dam". Mąż mi potem powiedział, że ręce mu opadły jak to usłyszał, akurat już lecę i mówię, zeby coś mi dała, swój honor mam i predzej pójde do sklepu niż do niej. Co innego jak ktoś daje sam z siebie, a co innego jak robi to z łaski Potem teściowa się obudziła, żebym nie kupowała kocyków. Ja mówię, że kupować nie będę bo już mam, to zrobiła tylko zniesmaczoną minę i już nic nie powiedziała. No ludzie, jak coś kupiła, albo chce kupić to niech powie wprost, a nie takie zgadywanki. Poza tym jak miałabym czekać aż coś kupi to mogłabym się nie doczekać
Stary 2011-02-17, 20:51   #3064
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu dziękuję. A jak tam Twoja perspektywa do pracy, bo chyba coś o marcu wspominałaś??
pytasz o pracę co piszę?
no jutro drukuje bo w sobotę mam nadzieje mi zaakceptuje i nie będzie robić poprawek i wtedy na 26 lutego dam mu do podpisania wszystkie egzemplarz, oddam indeks z karta ocen i obiegówkę i czekam na termin bo chyba w marcu będę mieć pierwszy termin to własnie 26 luty nie wyrobię się bo prace trzeba oddać najpóźniej dwa tygodnie przed obroną
Cytat:
wiesz no ma super brykę to co się będzie resztą przejmował...

a rehabilitacja super, pani jest bardzo zadowolona no i wiesz Pat już super pełza do tyłu, staje na czworakach i też przesuwa się do tyłu kręci się na brzuchu bawi się zabawkami no i siedzi z podparciem ale jeszcze nie pewnie pani powiedziała że jak jeszcze będzie pewnie siedział (może z podparciem ale pewnie) to nam odpuści i będzie też tak opiniować do neurologa którego mamy 4 marca i to on podejmuje decyzje..

a mój syn jak zawsze o 19 kąpiel butla i spać to sobie jaja w łóżeczku urządza.. nie śpi.. no ale dziś pełnia w pełnie dzieci podobno wariują
no i super

a ja byłam wczoraj z Dominikiem w szpitaliku bo tam robią badania płatne i zrobiłam mu badanie kału na pasożyty, lab... coś tam i ogólne, i jeszcze z krwi na gluten i białko mleka krowiego zobaczymy wyniki będą za dwa tygodnie wtedy idę do ogólnej żeby mi dała skierowanie do poradni pulmonologicznej i tam badania na wszystkie alergie pokarmowe chce bo tak normalnie kosztuje 25 zł jeden alergen a jest tego sporo

Cytat:
oooo bo się rozleniwisz Jakie plany w takim razie na jutrzejszy dzień??

Słuchajcie zapraszam moich rodziców na sobotę na obiad. Wiem na bank, ze na deser upieczemy muffinki, na obiad będzie lazania z mięskiem mielonym, szpinakiem i sosem beszamelowym. O zupce jeszcze myslimy ( na razie w głowie mam krem paprykowo - pomidorowy z grzankami). Do obiadku winko. I teraz nie wiem jakąs dać surówkę do tego . Myslałam o sałatce greckiej (mix sałat, pomidory, oliwki, feta - nie wiem co tam jeszcze)
jako surówka czy też sałatka do obiadu to grecka tak średni, grecką to ja zawsze robię jako przekąskę, albo jak robię pieczone mięsko to zamiast ziemniaków
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:52   #3065
atomufka
Zakorzenienie

Ja już nie sprzątam tego mieszkania nie chce mi się... umyję tylko łazienki i powycieram kurze...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:52   #3066
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie zapomniałam o ogórku i cebulce Ale chyba będzie pasowała ta grecka co??

My też dziś wszystko wysprzątaliśmy, jutro tylko zakupy zrobimy, obiad (makaron z brokułami w sosie z sera pleśniowego) , rosołek do tego mam więc luz.

jak ten sos zrobić?aż zgłodniałam a z pracy przyszłam ale naskrobałyście nawet nie mam siły poczytać was czasem to cisza a dziś się rozpisałyście :P

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-17 o 20:53
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:57   #3067
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu nie, nie myślałam o pracy zarobkowej a nie pisemnej. A co byś w takim razie zamiast greckiej proponowała??

Atomufka nie dziwię Ci się

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
jak ten sos zrobić?aż zgłodniałam a z pracy przyszłam ale naskrobałyście nawet nie mam siły poczytać was czasem to cisza a dziś się rozpisałyście :P
Kochana w kulinarnym jest cały ten przepis, ale tak na szybko (sam sos) na łyżcze oleju rozpuszczam, cały czas mieszając na małym ogniu ser pleśniowy Lazur (z błękitną pleśnią ok 10 dag) ,następnie dodaję pieprz i śmietankę (ok pół kubeczka ja daję 16% (wedle uznania, tak żeby sos nie był za rzadki)

Stary 2011-02-17, 21:06   #3068
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-17, 21:07   #3069
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ana wiem wiem

a leżem się rozpisał huhu... jak za dawnych czasów
Pisz tak częściej

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wynik będzie dopiero jutro, ale samo pobranie tak bolało, ze myślałam, że kopnę tą pielęgniarkę

Weszliśmy dziś na chwilę do teściów, teściowa pyta co już mam kupione dla dziecka, więc odpowiadam, że jak chodzi o ciuszki to mam już wszystko, bo ostatnio jeszcze dostałam całą pakę od koleżanki. Za chwilę szwagierka chyba się ocknęła i mówi "jak będziesz coś jeszcze potrzebować to mów, to ci dam". Mąż mi potem powiedział, że ręce mu opadły jak to usłyszał, akurat już lecę i mówię, zeby coś mi dała, swój honor mam i predzej pójde do sklepu niż do niej. Co innego jak ktoś daje sam z siebie, a co innego jak robi to z łaski Potem teściowa się obudziła, żebym nie kupowała kocyków. Ja mówię, że kupować nie będę bo już mam, to zrobiła tylko zniesmaczoną minę i już nic nie powiedziała. No ludzie, jak coś kupiła, albo chce kupić to niech powie wprost, a nie takie zgadywanki. Poza tym jak miałabym czekać aż coś kupi to mogłabym się nie doczekać
Za to pobranie to babce się lanie należy ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona

A teściowa też niezłe podchody robi, jak coś ma to niech daje a nie pyta

Cytat:
Kasiu nie, nie myślałam o pracy zarobkowej a nie pisemnej. A co byś w takim razie zamiast greckiej proponowała??
A może sałatkę z kapusty pekińskiej? poszatkowana kapusta pekińska + tarte jabłko i marchewka + cebulka no i odrobina oleju i wody + taka przyprawa do sałatek w proszku
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:10   #3070
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Pisz tak częściej

Za to pobranie to babce się lanie należy ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona

A teściowa też niezłe podchody robi, jak coś ma to niech daje a nie pyta

A może sałatkę z kapusty pekińskiej? poszatkowana kapusta pekińska + tarte jabłko i marchewka + cebulka no i odrobina oleju i wody + taka przyprawa do sałatek w proszku
Mam świadomość, że przez niewidoczne żyły ciężko jest mi pobrać krew, ale ta babka była wyjątkowo brutalna
Co do teściowej, to dokładnie tak jak mówisz - jak chce to niech daje i nie kombinuje
Stary 2011-02-17, 21:10   #3071
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:

Atomufka nie dziwię Ci się

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Kochana w kulinarnym jest cały ten przepis, ale tak na szybko (sam sos) na łyżcze oleju rozpuszczam, cały czas mieszając na małym ogniu ser pleśniowy Lazur (z błękitną pleśnią ok 10 dag) ,następnie dodaję pieprz i śmietankę (ok pół kubeczka ja daję 16% (wedle uznania, tak żeby sos nie był za rzadki)
Cytat:
Treść usunięta
noo trochę na koniec posprzątam żeby nie było ogólnie to i tak mamy czysto tylko wszędzie się walają jakieś rzeczy

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:13   #3072
Ana***
Zakorzenienie

A w ogóle byłam u babci w szpitalu... iii ta służba zdrowia babcia była tam około 12:30 przyjęli ją około 13:00 na izbę przyjęć... tam leżała chyba z godzinę, a potem nas wyrzucili na korytarz, bo szykowali salę pod wypadek... a my czekaliśmy na werdykt lekarza 3 godziny... aż ktoś łaskawie się zainteresuje no a ostatecznie babcię puścili do domu.
Stary 2011-02-17, 21:14   #3073
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-17, 21:19   #3074
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana, Rosi dzięki za pomysły. Zapamiętam i potem mężowi powiem, to coś wybierzemy.

Ana ech....

Stary 2011-02-17, 21:20   #3075
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Zabcia nie mogę się doczekac twoich zdjęc. Wasz dom bardzo przypadł mi do gustu. A o Waszym ogrodzie marzę do dziś.
Jejku dziekuje
milo mi cos takiego slyszec

Zdjecia wrzuce pozniej teraz dopiero uporalam sie z wszystkimi ciuchami ... zaraz ide robic obiadek i po wrzuce fotki

Cytat:
żabcia dawaj foty jakieś no.... mniej litość
dodam doam tylko obiad muszr zrobic

Cytat:
Treść usunięta
ale masz faaajnie ja jutro od 7 rano do 18

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:22   #3076
kasiaher
Wtajemniczenie

acha madzia myślałam że pytasz o tą pisemną
he... ciężka sprawa , duzo pisania i wogóle, okazuje się że nie takie to proste

ana Dominik mi nie daje poczytać a co dopiero popisać maskara , ale staram się , coś mi pisanie pracy dało to że pisze na forum hehehe...

madziu może ta z pekińskiej dobra by była , co jeszcze kurcze ja to znam tylko mizerię, pomidorki z cebulką i śmietanka, .... z kapusty kiszonej plus jabko , marchewka, 2 łyżki cukru i łyżka oliwy , mozna jeszcze cebulkę

ktosia Dominikowi wkuwały się wczorak półgodziny , pięć ukłuć i tyle darcia że szok, mama ze mną była i się biedna sama popłakała , ale wkurzyły mnie te babki tak mu te ręcę wyginały że to go już bolałao a potem igłą wbitą w łapkę szukały zyły iwerciły nie miłosiernie , mało ich nie pozabijałam tam
Stary 2011-02-17, 21:24   #3077
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle byłam u babci w szpitalu... iii ta służba zdrowia babcia była tam około 12:30 przyjęli ją około 13:00 na izbę przyjęć... tam leżała chyba z godzinę, a potem nas wyrzucili na korytarz, bo szykowali salę pod wypadek... a my czekaliśmy na werdykt lekarza 3 godziny... aż ktoś łaskawie się zainteresuje no a ostatecznie babcię puścili do domu.
Brak słów po prostu
Stary 2011-02-17, 21:25   #3078
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu uuu szkoda. Ale już szansa przekreślona, czy jeszcze jest nadzieja na powrót do pracy?? Jak czytałam o tym kłuciu igłą to az mnie ciary przeszły

Stary 2011-02-17, 21:26   #3079
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
acha madzia myślałam że pytasz o tą pisemną
he... ciężka sprawa , duzo pisania i wogóle, okazuje się że nie takie to proste

ana Dominik mi nie daje poczytać a co dopiero popisać maskara , ale staram się , coś mi pisanie pracy dało to że pisze na forum hehehe...

madziu może ta z pekińskiej dobra by była , co jeszcze kurcze ja to znam tylko mizerię, pomidorki z cebulką i śmietanka, .... z kapusty kiszonej plus jabko , marchewka, 2 łyżki cukru i łyżka oliwy , mozna jeszcze cebulkę

ktosia Dominikowi wkuwały się wczorak półgodziny , pięć ukłuć i tyle darcia że szok, mama ze mną była i się biedna sama popłakała , ale wkurzyły mnie te babki tak mu te ręcę wyginały że to go już bolałao a potem igłą wbitą w łapkę szukały zyły iwerciły nie miłosiernie , mało ich nie pozabijałam tam
Wcale Ci się nie dziwię, co za baby
Stary 2011-02-17, 21:33   #3080
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu uuu szkoda. Ale już szansa przekreślona, czy jeszcze jest nadzieja na powrót do pracy?? Jak czytałam o tym kłuciu igłą to az mnie ciary przeszły
spoko, spoko, chodzi o Dominika nie ma z kim go zostawić a wizja żłobka mnie przeraża , ale nie długo będzie trzeba coś zdecydować

Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, co za baby
no i dodatkowo to się wkurzyłam bo go trzymałam na kolanach tak biedny płakał w końcu mówię : żeby go puściła i przestała mu wyginac te ręće niech przestanie płakać a ta nic w końcu przekręciłam się i krzyknełam i puściła i po dosłownie pięciu sekundach znowu ciach go za łapkę a już nie wytrzymałam i powiedział " niech pani do cholery jasnej go puści bo go to boli" i w końcu uspokoił się i dałam łapkę poruszała i poszło , ale co przeżyl biedaczek to szok
Stary 2011-02-17, 21:33   #3081
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-17, 21:36   #3082
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Do tej co pisałam można też dodać inne składniki np. ogórek lub kukurydze z puszki

Cytat:
Ana, Rosi dzięki za pomysły. Zapamiętam i potem mężowi powiem, to coś wybierzemy.

Ana ech....
Proszę

Cytat:
Brak słów po prostu
No niestety, mnie to tam już tak nerwy nosiły, że...
W pewnym momencie lekarz wyszedł i babcia wstała, bo myślała że już... a on na to, że na każdego przyjdzie pora...
mężowi to opowiadałam to mówi, że chyba pora ale na śmierć, no dajcie spokój, ktoś na pogotowie jedzie, bo się źle czuje a tam czekaj...

Cytat:

A to pisanie pracy dało dodatkowy pozytywny skutek

Biedny Dominik...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:37
Stary 2011-02-17, 21:36   #3083
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu może warto do żłobka

Stary 2011-02-17, 21:36   #3084
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, spoko, chodzi o Dominika nie ma z kim go zostawić a wizja żłobka mnie przeraża , ale nie długo będzie trzeba coś zdecydować

no i dodatkowo to się wkurzyłam bo go trzymałam na kolanach tak biedny płakał w końcu mówię : żeby go puściła i przestała mu wyginac te ręće niech przestanie płakać a ta nic w końcu przekręciłam się i krzyknełam i puściła i po dosłownie pięciu sekundach znowu ciach go za łapkę a już nie wytrzymałam i powiedział " niech pani do cholery jasnej go puści bo go to boli" i w końcu uspokoił się i dałam łapkę poruszała i poszło , ale co przeżyl biedaczek to szok
No co za idiotka z tej pielęgniarki Rozumiem, ze ona jakoś musi się wkłuć i dziecko zawsze będzie płakać, no ale bez przesady, żeby jeszcze tak go szarpać!
Stary 2011-02-17, 21:39   #3085
Ana***
Zakorzenienie

Laseczki uciekam, bo idę na film oglądamy dzisiaj z mężem "źródło" się nam ostatnio na maratony wzięło ale to dlatego, że oboje mamy wolne od szkoły
Stary 2011-02-17, 21:40   #3086
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki uciekam, bo idę na film oglądamy dzisiaj z mężem "źródło" się nam ostatnio na maratony wzięło ale to dlatego, że oboje mamy wolne od szkoły
Ja też dziś filmowo. Ale jeszcze nie wiem co oglądamy

Stary 2011-02-17, 21:51   #3087
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Do tej co pisałam można też dodać inne składniki np. ogórek lub kukurydze z puszki

Proszę

W pewnym momencie lekarz wyszedł i babcia wstała, bo myślałam że już a on na to, że na każdego przyjdzie pora...
mężowi to opowiadałam to mówi, że chyba pora ale na śmierć, no dajcie spokój, ktoś na pogotowie jedzie, bo się źle czuje a tam czekaj...

Biedny Dominik...
Służba zdrowia Pamiętam jak jakieś 2 lata temu w nocy jechałam z mamą na pogotowie, bo obudziła sie w nocy z jakąś silną reakcją alergiczną, usta wywinięte dosłownie na lewą stronę (wcześniej zdarzyło się to raz czy dwa ale nigdy w takim stopniu). Mama wzięła jakąs tabletkę antyalergiczną, ale nie pomogła, od razu nerwy, bo wydawało jej się, ze puchnie jej język i w ogóle. Pan doktor łaskawie po 15 minutach raczył się zwlec z łóżka i przyjść, obrażony na cały świat, że go obudziłyśmy. Spytał, czy mama coś brała, jakieś tabletki dzisiaj, ona że nie, a potem wspomniała coś o tej tabletce na uczulenie. Ten jak nie wyskoczy z gębą "to po jaką cholerę pani przyjeżdża o 3 w nocy na pogotowie, jak w domu ma pani leki". Tak mi ciśnienie podniósł, że mu powiedziałam, że gdyby tabletka zadziałała to bysmy tu nie przyjechaly a poza tym chyba od tego jest pogotowie by udzielić pomocy. To potem się doczepił, że mówiła, ze nic nie brała a tu nagle, ze brała. To się w końcu na niego wydarłam, że tabletkę brała wczoraj, w piątek wieczorem, a teraz dla ścisłości mamy już sobotę. Miałam ochotę dziada udusić, mama się biedna popłakała bo tak się na nią darł idiota.
Stary 2011-02-17, 21:54   #3088
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
anika ale czasami farbka ląduje na skórze, dochodzi do tego zapach farby. Stanowisko ped. specj. jest takie, że lepiej tego nie robić. I mój gin też tak mi powiedział. To chodzi o to, że nie musi to zaszkodzić, ale po co ryzykować.

Ja nie farbuję włosów i nie mam zamiaru

agus87 ślicznie wyglądasz

Oglądcie TV1 teraz, starszna matka, tak traktować dziecko.

Edit: Nie wiadomo o co chodzi w tym programie, ale dwoje ludzi chce się rozejść, mają dziecko i walczą nie o dziecko, tylko przeciwko sobie. Masakra!
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
chciałyscie obejrzec włoski
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anika eee no fajne wloski!!

agus ale zarowiasty wozeczek

akryl cuchnie!
Cytat:
Zaraz włoski pokażę. Mąz mi już zdjęcie cyknął ale potem zadzwoniła teściowa, że dziś po 18 będzie i się wzięliśmy za sprzątanie. W ogóle się dowiedziałam, że dom mojej sali nam plazmę zamontowali i jeszcze DVD zamówili supeeeer

moim zdaniem trzeba się dokształcać, czytać literaturę tematyczną itp. Krótko mówiąc być na bieżąco. Ale szkoda, że niektórzy uważają, że jeśli nie czytasz innych książek to już nie możesz być nauczycielem

Aguś śliczny brzuszek

Anika śliczna fryzurka
Cytat:
anika po pierwsze wyglądasz CUDOWNIEEEE szczerze mówiąc jak napisałaś że spuchłaś myślałam że będzie źle.. a tu piękna kobieta z pięknymi włosami!! rewelacja u nas zaproszeń na chrzest się nie daje - zaprasza ustnie, aczkolwiek te twoje są przepiękne!
a ten makijaż buhahahahahahahha

Katunia rewelacyjny pomysł możesz nawet czcionkę na nagłówki wziąć - "Walta Dysneya" super jak zrobisz z tego opowieść jak będziesz potrzebowała treści żeby sę fajnie rymowało układało w opowiadanie to pisz na pw chętnie pomogę, a fotki od babci będą super niespodzianką

gold-fish mój gin mówił że nie ma przeciwwskazań do farbowania włosów- owszem zapach może zmulić ale on daje całkowicie zielone światło bo nie było nigdzie badań świadczących że wpływa to na płód - nawet się śmiał że trzeba bo nowa fryzura poprawia kobiecie humor a co za tym idzie ona jest weselsza uśmiechnięta to i dziecko też to czuje...

agus super masz brzuszek, no i niezła bryka

india na pewno wszytko fajnie zestawisz, daj znać co kupiłaś

byliśmy z Patem na rehabilitacji - prowadziłam ja, i o mały włos mięlibyśmy stłuczkę bo palant w super bryce nie wie co to skrzyżowanie równorzędne i reguła prawej ręki.. jeszcze bezczelnie okno otwiera i się na mnie drze czemu mu wyjeżdżam! i kto mi dał prawo jazdy to mu się wydarłam że to że ma super auto nie zwalnia go z myślenia i to ja jestem po jego prawej stronie a jak nie wie która to prawa ręka to niech auto do garażu odstawi...
ehsss... no nic...
ale mi ciśnienie podniósł... oczywiście się pchał bo myślał że zdąży... nie znoszę takich kierowców.. myślą że jak kupili sobie fajne auto to już są królami szos nie muszą włączać kierunkowskazów patrzeć na znaki i wszędzie maja pierwszeństwo..
mój mąż się śmieje że kupił auto ale na rozum już kasy brakło..
Cytat:
Atomufka trzymam kciuki za dekolor

zdecydowanie 1.

cześć

Juz wam wklejam zdjęcia. Właśnie poszła od nas teściowa. Dostaliśmy od niej 2 śliczne bordowe patery

A oto moja przemiana: 2 tyg temu i teraz
Cytat:
kasiaher ja Cię widziałam włoski super kolorek

Najgorszy moment, trzymaj się dzielnie

agus87 piękny brzuszek

anika222 ślicznie wyglądasz! a fryzurka podobna do mojej

Mi się podoba opcji jak stół stoi w stosunku do okna balkonowego prostopadle o tak "L"

wow super
dziekuje

ja dzisiaj bede ogladac czarnego labedzia
Stary 2011-02-17, 21:55   #3089
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj bede ogladac czarnego labedzia
świetny film

Stary 2011-02-17, 22:07   #3090
iwka28
Wtajemniczenie

cześć ja już mam weekendzik co celebruję pysznym serem z orzechami i winkiem mniammmmm

India - mnie się bardzo podoba to ułożenie stołu wzdłuż kanapy i okna balkonowego. I meble też mi się podobają. Tż też. Nie szalałabym tylko z ilością szafek żeby nie zagracić salonu za bardzo.

Cytat:
Pomidorowego nie cierpię, to tak jakby pić zimną zupę A zupa to tak jak mówi Gucia - musi być na rosole i gorąca
Podziwiam babcię za chęci do wyciskania tych soków, kto by sie teraz chciał w to bawić
Teraz masz sokowirówkę A dawniej nie było, mój brat jest na diecie bezglutenowej - a kupienie wtedy czegoś normalnego do jedzenia dla niego graniczyło z cudem - był stan wojenny.

Cytat:
Mam to samo wrażenie jak chodzi o moją mamę

Do pogrubionego
Jeśli chodzi o wózek to szczerze ja też się zakręciłam i nie wiem który wybrać

Jest to jakaś metoda Choć w cenach tych wózków nie ma jakiś drastycznych różnic, bo najtańszy kosztuje 980 zł, a najdroższy 1250
Kurcze, wypadałoby się wreszcie ubrać, nie sądzicie? Bo od 6 nie śpię, ale ciągle latam w piżamie
Ktosia - drastycznej różnicy niby nie ma ale prawie 300 zł piechotą nie chodzi - mnóstwo pampersów

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
cześć

rosi gratuluje zakupów

Madzia mój Tż właśnie pojechał odebrać wyniki krwi,mam nadzieję ,że wszystko ok,bo lekarka go wezwała na konsultację ...

A ja umieram drugi dzień przez @ ...

A propos zakupów to wczoraj kumpela mi kupiła kieckę za 7 euro na wyprzedaży- mała czarna.Choć kupiona w ciemno leży idealnie! Po powrocie to chyba tylko w sukienkach będę śmigać,tyle mi się ich uzbierało
Fajnych sukienek nigdy za wiele.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
India co do ustawienia stołu to powiem szczerze ze trudny wybór Na obu zdjęciach fajnie wygląda ale jak ustawicie jak na drugim zdjęciu to jest dużo więcej miejsca i chyba to by u mnie przeważyło

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

he he to chyba się dziś nie wyśpisz
No chyba sie dziewczyna nie wyśpi

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny jutro na 14 idę się dekoloryzować mama mi właśnie powiedziała,że też miała jakiś czas temu i nie zniszczyli jej włosów
Trzymam kciuki!

Cytat:

Proszę

W pewnym momencie lekarz wyszedł i babcia wstała, bo myślała że już... a on na to, że na każdego przyjdzie pora...

Biedny Dominik...
Wydaje mi się że jak przyjedziesz karetką to inaczej Cię traktują.

W ogole dziewczyny jak popatrzyłam na Wasze fryzjerskie przygody to naszła mnie ochota na zmiany. Tyle tylko że zawsze jak zetnę włosy to potem żałuję...zrozum tu babę

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości