|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
jeśli dzidzia będzie nisko, to oczywiste, że wraz ze większą wagą będzie większy napór na szyjkę, może się zacząć skracać czy rozwierać, w takiej sytuacji lekarz może założyć pessar (taki krążek) który ochroni szyjkę jak trzeba miałam to w pierwszej ciąży, pessar ściągneli mi dopiero na porodówce, musieli dać leki na szybsze skracanie się i rozwieranie szyjki więc to nie takie straszne jak się może wydawać
|
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym zaraz na przełomie 8.i 9. miesiąca urodziłam haha
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
natka - no moze doprowadzic ze nie przenosisz ciazy, to chyba jest calkiem ok
![]() zanka - ja urodzilam w 37tc wiec tez na ostatnich nogach robilabym zakupy. mialam juz wszystko wlasciwie ok6mc kupione, łącznie z wózkiem |
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na wiosne będzie szał u każdej napewno
|
||
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mam jeszcze NIC dla dzidziusia nie jesteście same
Nie pamiętam -skleroza ciążowa czy poruszyłyście już ten temat mianowicie czy myślałyscie o obecności waszych TŻ podczas porodu ?
|
|
|
|
#4237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wtedy kupowalam wszystko w sklepach, trzeba było chodzić, szukać, kupowało się na raty a teraz weszłam na allegro i pyk od jednego sprzedawcy większość rzeczy, pyk od drugiego paka ciuszków, no i okazuje się, że prawie wszystko mam wózek, karuzela (chyba z becikowego dopiero kupię) i kilka drobiazgów do kupienia zostało ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
pracę ma taką, że nie tak łatwo go ściągnąć ale rodził ze mną Filipka i strasznie się cieszę, że go miałam przy sobie poza tym mąż siedział ze mną w szpitalu aż wyszłam codziennie od rana do wieczora, z przerwami na obiad haha i załatwienie jakiś formalności
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za odpowiedz
Uspokoilyście mnie, naprawde bardzo dziekuję |
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-17 o 21:12 |
|
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie próbowałam, więc nie wiem jak jest w praktyce ściąganie męża spod ziemi, ale podobno wykonalne tylko, żeby nie dotarł po fakcie hehe
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie bede rodzila z Tztem, dlatego ze oboje tego nie chcemy, jest to nasza wspolna decyzja, ja bede rodzila z moja mama Oczywiscie nie twierdze, ze porod z mezem to jest cos niestosownego czy dziwnego, poprostu jedni chcą a inni nie Moj bedzie przy mnie caly czas, ale w tej fazie "ostatecznej" zeby wyszedl.
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4244 |
|
BAN stały
|
Kochane jestescie
Tak sie namęczyłyście by wszystko mi wytłumaczyć. Chciałabym skorzystać(zarobki małe bo po co przesadzać,chodzi tylko o taki dodatek jednak ok.1000 zł). Ale ja nadal tępa jestem.Mówię mężowi a on nie chce i podczas tej ciaży takich rzeczy robic bo jest za leniwy i wstydliwy by kogoś spytać czy jest taka możliwość. Musiałąbym mu paragrafy przedstawić by widział na własne oczy. Taki jest. Natka ja mam dzieci nisko i zawsze chodzę jak pokraka.Uciskają mi szyjkę. Ale trzymają sie długo w brzuszku.Tyle,ze bardzo boli ta przypadłość. Ja rodziłąm 3 krotnie z tatusiem ![]() Teraz on sie boi po ostatnim bo trzeźwo patrzał na poród Krystiana a ja byłam oszołomiona lekami. Nie może nic zrobić,pomóc mi i to go zniechęciło. Pewnie będzie bo nie wytrzyma ale boi się powtórki. |
|
|
|
#4245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak go podziwiam bo ja pod ziemie bym nie zjechała---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Też nie wiem czy TŻ wytrzyma i będzie do końca
|
||
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Ale dziś poważne tematy poruszacie - praca, zasiłki, ZUSy. Ja niestety tez mogę potwierdzić, że ZUS bardzo potrafi się przyczepić do osób które się zatrudniają w czasie ciąży i do firm które je zatrudniają. Moja znajoma tak zrobiła, jacyś znajomi dali jej taką możliwość i niestety źle się to skończyło. Dopatrzyli się jakoś, że to fikcyjne i ci znajomi, jako firma, okropne kary płacili No, a tak z innej beczki, to zrobiłam sobie dziś zdjęcie brzucha. Na pamiątkę dla siebie i dziecka, jak to się nam razem rosło ALe pokaże i Wam ![]() Jutro kończę 14 tydz. i w sobotę zaczynam 15
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-02-17 o 21:34 |
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nerola jeśli tylko masz mozliwość że ktoś Cie zatrudni to probuj, zawsze kurcze to te pare stówek miesięcznie więcej
Cytat:
to dużo dużo zdrowia dla Twojej mamy Zanko. Ale będziesz miała drugą ważna osobe przy sobieCytat:
A Tz to pewnie by padl widzac cała ta akcje wychodzenia maluszka, ja bym sie nim przejmowala i pewnie zapomnialabym przec hihihi---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Brumek brzuszek ładnie sie zarysowuje, rośnijcie sobie zdrowo
|
||
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Brumek ale z Ciebie chudzina
a ja właśnie wróciłam z kina z "czarnego łabędzia" - niesamowity, piękny dawno żaden film nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Nie chciałam żeby się skończył.... |
|
|
|
#4249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale jeszcze malutki i szczuplutki brzusio
|
||
|
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko chciałam powiedzieć, ze nadaje się do zakładu zamkniętego przez ostatnie stadium zakupoholizmu
Załatwiałam dziś sprawy na uczelni i umówiłam się z koleżanką, czekając na nią wlazłam do lumpka Musze isc na odwyk. Ale najpierw się pochwale ![]() Ale przez najbliższy miesiąc odwyk
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż na na pewno będzie podczas I fazy. Czy się zdecyduje zostać na skurcze parte tego nie wiem, to będzie jego decyzja. Ale z tego co wiem wypytuje się kolegów którzy byli jak było.
Ale albo bede z nim albo sama, nikt inny nie wchodzi w gre. |
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Natka i Karoline - a jak zamierzacie takia obecnosc TZta i mamy przy porodzie rozwiazac w praktyce?
Jesli nie daj boshhee zdarzy sie Wam rodzic jak ja dwadziescia pare godzin? To mama bedzie tyle czekala w holu szpitala? ![]() Przecietnie pierwszy porod trwa ok 12h - to tez duzo jak na czekanie bez uczestniczenia, tym bardziej ze w wiekszosci szpitali nie ma fajnych wygodnych pomieszczen dla oczekujacych (w Pyskowicach i Strzelcach to juz w ogole). No bo jak bedzie pod telefonem to moze nie dojechac na ostatnia akcje... Moj maz byl ze mna przez caly porod i bede mu za to wdzieczna do konca zycia, te dlugie godziny meczarni kiedy juz myslalam, ze zejde z tego swiata - bez niego byloby jeszcze gorzej.. Kurde, nigdy mu za to nie podziekowalam
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Łooo matko ile ubranek
Zakupy udane
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że będą po prostu oboje, jakoś damy radę. Zdaję sobie sprawę z tego, że mogę rodzić długo, no ale jest to tak ważna chwila, że myślę, iż zarówno moja mama, jak i tż - jak będzie trzeba to 20 godzin będą chcięli ze mną czekać. Takich sytuacji nie da się przecież do końca przewidzieć, jak i samego porodu... Czasami myślisz, że urodzisz naturalnie, a kończy się cesarką... |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i był tak realistyczny, tak "szczegółowy", że aż parę razy podskoczyłam w fotelu, choć niby nic strasznego się nie działo. tylko te jej skórki... brr...
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej jak ktoś ma sytuację taką jak np Zanka, ze poprostu nie wie czy Tz zdazy, czy bedzie akurat mogl. Nigdy nie jest za późno aby podziękować, napewno mu sie zrobi bardzo miło
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciala żeby tż przy mnie był w takiej chwili ale dnie chce sie zgodzić...... głownie z tego powodu, że nie wie jak sie będzie zachowywał patrząc na moje męczarnie i nie mogąc nic zrobić
stwierdził, że jak mnie bedzie bolało i wogóle to jeszcze lekarzowi przywali i na tym się skończy moje rodzenieJuż to widze jak zszokowany przyszly tata mysli o tym, żeby lekarzowi przywalić ![]() Mam jeszcze na to pare miesiecy więc może go przekonam
|
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że obecność mojego tż przy porodzie doda mi otuchy i będę czuła się bezpieczniej dlatego chcę, żeby był przy mnie.
On sam też odważnie podchodzi do tego wydarzenia i bardzo chce w nim uczestniczyć, więc nie muszę go prosić i namawiać (nie wiem co bym zrobiła gdyby nie chciał). Co do ZUSu to też mam zamiar 3 miesiące przed porodem zatrudnić się u znajomych i pobierać zasiłek macierzyński. Tak jak ktoś pisał wcześniej, jeśli się to odpowiednio przemyśli, ZUS nie ma się do czego doczepić- skoro ciężarna może zostać zatrudniona to i zasiłek macierzyński się z tego tytułu należy. Jesteśmy krajem mało pro-rodzinnym więc trzeba sobie jakoś radzić. blondynko, ze sklepów dziecięcych (takich większych) to jedynie kojarzę Akpol Baby przy rondzie Rataje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

to dużo dużo zdrowia dla Twojej mamy Zanko. Ale będziesz miała drugą ważna osobe przy sobie

Zakończone: 2