Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 23:16   #2371
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
btw. na ile stopni nastawiacie pranie dla maluszków? 30? 40? a może 60
Ja prałam na 40 stopni, bo tak było na większości metek, a nie chciałam zniszczyć ciuszków ani zafarbować

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Matal, kochana! To po weekendzie udamy się na relaksującą kawę i odchudzające lody, albo naleśniki? ALBO I TO I TO [COLOR="Silver"]
Odchudzające lody i naleśniki
Ja do Łodzi też chętnie, zwłaszcza, że zamierzałam być tam w marcu, ale tż mi nie pozwala (wybierałam się na Yapę jak co roku, ale...)
A teraz i tak wyszło, że mamy szkołę rodzenia, więc bym nie mogła...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez chce z wami
To wskakuj w pociąg i przyjeżdżaj
Wrocław i Poznań daleko...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 23:35   #2372
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

No dziewoje czas na sen. Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie mi sie lepiej spalo niz wczoraj - mala tak dawala czadu cala noc, ze myslalam, ze mi wyskoczy i pol nocy nie spalam, a teraz tez szaleje, wiec moze byc roznie... TZ spi w drugim pokoju bo pocharkuje i to mi tez bynamniej nie pomaga spac, jakos tak pustawo bez niego.
Rano mnie czeka glukoza i sklep dla dziecioka. No coz, najpierw obowiazki,pozniej przyjemnosci, jak to mawia moj papa.
Dobranoc, pchly na noc, nos w sos, nogi w pierogi
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 23:45   #2373
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Skoro tak się zachwyciłaś tym kolorem energy, to dopłać te 350 zł, bo 1500 to chyba i tak dobra cena. A widziałaś na żywo te kolory volcano i jungle?
Jungle widziałam dzisiaj - powiedziałbym, że typowo dla chłopca, a volcano nie widziałam na żywo , mam dylemat i muszę to przemyślec.
No i mieli też złożoną komodę z Klupsia i już wiem na pewno, że jej nie kupimy, bo małą bym musiała chyba klęczac przewijac na przewijaku taka ta komoda niska (jak dla mnie). Kupimy najprawdopodobniej jeszcze jedną taką samą komodę jak mamy w pokoju i już
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 00:40   #2374
matallewar
Zakorzenienie

Zabieram się w stronę łóżka... nareszcie
Dobranoc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:07   #2375
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
kasia Chyba niedługo przed ciążą... Na pewno o ciąży nie wiedziałam wtedy... Ale mam straszne sensacje żołądkowo-jelitowe po nim teraz A kiedyś mogłam jeść codziennie w każdej postaci i NIC!
no to szkoda bo jest bardzo zdrowy, moze po porodzie bedziesz mogla (tzn. po karmieniu piersia).

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Moniqac, nie wygladasz na tyle, wrecz laseczka z Cb, pewnie jestes wysoka.
Grazin, jak miekki i wszystko ok to czemu by nie, odstresujesz sie
Monia, bedzie siurasek, zobaczysz

O a j sie nie chwalilam ,ze ustalilismy koscielny?
Sam cywilny to dla Nas za malo... wiec 1.10.2011 slubujemy w kosciele.
Sala, catering, zespol, to juz mamy zaklepane.

u mnie 160 wzrostu i 62 kg, a bylo 54...
ale fajnie ja tez chce koscielny super

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Antoni w trzecim wymiarze

Załącznik 3755923
w trzecim wymiarze wyglada super a na zywo pewnie jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
po cichu jeszcze powiem (może nikt nie poczuje odoru czosnkowego)

Jak to świeże truskawki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ??????????????????????
Ja też chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

(a ja muszę chleb z czosnkiem wpierniczać )
wlasnie sobie wywar z miodu, z cytryny i zgniecionego czosnku...wypilam i czuje jak sie zaczynam pocic...to chyba dobrze?

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Antos dziekuje wszystkim Ciociom za komplementy
Na dowod zboksowal mamusie

agniesia_pe jutro bede sie dluzej bawic, bo musialam chociaz jedno zdjecie zrobic zeby mezowi i tesciom wyslac! No i wizazowym ciociom
Andziot jedz jedz zebys nam sie tu nie rozlozyla jak Kasia
uciekamy spac, bo padamy na twarz
oj rozlozylo mnie, nie spie od 5 bo oddychac nie mam czym, leci ze mnie jak z kranu...wypilam juz 3 herbaty plus ten wywar i jest mi goraco

dziewczyny ja sie chetnie spotkam w Łodzi bo tu mieszkam fajnie by bylo jakby nas wiecej przyszlo

milego dnia kochane
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:20   #2376
Siasiek
Zadomowienie

Witam Was z rana

Kurcze chyba mnie jakaś grypa dopadła. Wczoraj nie byłam w stanie samodzielnie podnieść się z łóżka. Bolały mnie wszystkie mięśnie, wszystkie kości, bolała mnie nawet skóra. Nie mówiąc już o problemie kaszlu i bólu w klatce przy oddychaniu. Chyba pierwszy raz w życiu tak źle się czułam.
Ja płakałam przy zmianie pozycji, mówi Wam maniana!

Czytałam Was co jakiś czas ale już na wieczór nawet przy patrzeniu w laptopa oczy mi łzawiły tak, że nic nie widziałam.

Brzuszków ślicznych tyle wczoraj wklejałyście bombowo rosną

A no i mama po operacji dobrze się już czuje. Także ja też mam jeden stres mniej.

Miłego dnia

Hehe zapomniałabym dziewczyny gratki za tych naszych chłopców

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-02-18 o 07:22
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:33   #2377
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam spioszki z rana
ja juz troche na nogach-standartowo

zapomnialam wam sie "pochwalic" jak zrobili nas z meblami do kuchni zadzwonili w srode ze nie bedzie mebli w sobote,ze moze za tydzientz sie wsciekl bo mielismy plan ze w sobote umeblujemy i wogole urzadzimy kuchnie zebym nie musiala potem dzwigac talerzy i szklanek z wkladaniem do szafek.
pojechalismy do sklepu przedyskutowac brak szacynku dla klienta, pani byla nie mila-z fochem rozmawiala jakby to byla nasza wina, tz

siasiek zdrowia zycze

od paru dni po kazdym posilku mam taka zgage ze szok, a od dwoch dni nawet w nocy biore rennie, na szczescie pomaga, chwilowo co prawda ale inaczej to bym sie chyba wykonczyla

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-02-18 o 07:51
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:56   #2378
eweska
Moderatoreska

dzień dobry
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:58   #2379
Aliczka88
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Nie mam sił pisać bo dopadło mnie chyba jakieś załamanie nerwowe Wczoraj było małe spięcie i powiedziałam o pare słów za dużo, może słusznie, może nie.... Nie wiem Rycze pół nocy i dalej nie moge się opamiętać.
A szkoda gadać

Małża wyprawiłam do pracy. Ide zjeść teraz śniadanie i może wezme się za jakieś mycie podłóg, bo na smutki i żale zawsze najlepiej robi jakieś zajęcie....

I gratuluje syneczków

Miłego dnia.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:58   #2380
anula_81
Zakorzenienie

ja sie witam na szybko z rana, obudzilam sie jak TZ wychodzil do pracy, Zosia zaczela kopac, burczalo w brzuszku, musialam zjesc musli z mlekiem poczytalam troche gazetki bo przyszla i teraz mnie zmozylo, wiec ide dalej spac! jak milo byc na zwolnieniu!!_
Paulizia Antos sliczny! i jestem taka fanka tego imienia!
Siasku kochany kuruj sie, dobrze ze z mama wszytsko ok
Aga Pe, walczcie o swoje prawa a sklepie! nie moga was tak robic w konia nooo

noo to dobranoc bede pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:01   #2381
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

siasiek zdrowia zycze

od paru dni po kazdym posilku mam taka zgage ze szok, a od dwoch dni nawet w nocy biore rennie, na szczescie pomaga, chwilowo co prawda ale inaczej to bym sie chyba wykonczyla
Dzięki, dzisiaj już lepiej się czuję, ruszam nawet palcami więc mogę coś skrobnąć ale do lekarza i tak pójdę bo weekend nadchodzi.

Co do mebli to faktycznie niedobrze, żebyś sama się męczyła.
Ale może jeszcze się wyrobią w czasie

A co do zgagi to ja nadal nie wiem co to chociaż młodszy czasem kopie mnie tak wysoko, że mnie zmuli i mniej jem.
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
dzień dobry
Witaj

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:21   #2382
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj mi wieczorem net szwankował i nie mogłam Wam odpisać

Paulizia, fajowe zdjęcie

Moria, w sumie to możesz wpisać na listę że chłopiec. Najwyższej jak się okaże za 3 tygodnie co innego to się zmieni Aha, możesz też dopisać mój wiek i imię. Lat 29 kończę w sierpniu

Aliczka, nie denerwuj się wiadomo że w ciąży mamy różne nastroje i czasami powie się za dużo. Dziewczyny też wczoraj walczyły ze swoimi małżami więc nie jesteś sama
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:25   #2383
andziot
Zakorzenienie

Witam się z rana
dziś zaczynam ostatni rok z " - dzieściA" w nazwie
(za rok już będzie - dzieścI :prosi: )

Cytat:
a nie moga byc tak okolicje wrocka
albo poznania
mogą
możemy zrobić spotkanie na południu

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wlasnie sobie wywar z miodu, z cytryny i zgniecionego czosnku...wypilam i czuje jak sie zaczynam pocic...to chyba dobrze?
ja w nocy też się pociłam, ten czosnek mi chyba pomógł, bo mi nos przeczyszcił
dziś zaczęłam łykać ten Prenalen
ogólnie nie jest jeszcze tak źle bo widzę że to sprawa początkowa, mam nadzieje ze na dobre się nie rozłożę

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...

Nie mam sił pisać bo dopadło mnie chyba jakieś załamanie nerwowe Wczoraj było małe spięcie i powiedziałam o pare słów za dużo, może słusznie, może nie.... Nie wiem Rycze pół nocy i dalej nie moge się opamiętać.
A szkoda gadać

Małża wyprawiłam do pracy. Ide zjeść teraz śniadanie i może wezme się za jakieś mycie podłóg, bo na smutki i żale zawsze najlepiej robi jakieś zajęcie....

I gratuluje syneczków

Miłego dnia.

czasem się walnie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:29   #2384
moria44
Wtajemniczenie

Dzieeeeeeń Dobrrry!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Moria a Ty masz te duże pojemniki do szafewk z ikei też czy tylko te małe??? w ten weekend jest 15% zniżkli na wszsytko do segregowania szafy ale chyba zkarta ikea family. kurde ja to jestem fanką takiego segregowania ukłądania i posiadania wszystkiego w osobnym pudełeczku koszyczku i przegródce a do ikei sie wybrac nie moge
Oooo, dzięki za cynk! To jadę do Ikeii w weekend koniecznie!
Pojemniki są małe i duże tak jak w linku, który wkleiłam, dwa kwadraty duże, 2 małe i 2 średnie prostokąty. Idealne na skarpetki, rajstopki, buciki, będą tam też kosmetyki - kremy do pupy, na suty, cążki do paznokci. Do większego kwadratu wpakowałam kombinezonik.
Ja też lubię segregować dlatego tak męczę dziewczyny o to układanie ciuszków, bo ja bym najchętniej miała pojemniczek na bodziaki z krótkim, pojemniczek na bodziaki z długim itd... ale wczoraj to testowałam no i mało się tak mieści No nic, będę próbować dalej.

Acha, pojemniki są też na allegro Ja kiedyś gdy nie mieliśmy Ikeii kupowałam właśnie przez internet takie rzeczy ale jeśli chcesz, to mogę Ci kupić te z promocji i wysłać

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Pytanie akurat nie do mnie ale ja też za przekładaną, więc pozwolę sobie odpowiedzieć. Chodzi mi głównie o ochronę przed wiatrem.
Achaaaa, kurcze widzisz, ja bym na to nie wpadła A te osłony przeciwwiatrowe nie wystarczą?
Jeju, ile to się człowiek musi jeszcze nauczyć

Cytat:
Jak to świeże truskawki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ??????????????????????
Ja też chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
No kupiłam w Lidlu, ja w ogóle kupuję teraz różne owoce, mango, lichi i wszelkie inne aby Iguśka wszystkiego spróbowała, bo wiadomo latem to się i czereśnie wsuwa i porzeczki i agrest a my teraz w większości na jabłkach i bananach.
Ale powiem Ci, że wcale nie były rewelacyjne, greckie - jakieś takie zbite, przy szkopułce białe i kwaśne a dalej mocno czerwone i b. słodkie i takie dosyć suche. No bez rewelacji

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
powiem Ci, że sama nie wiem uparłam się na to, żeby móc ją obracać ... bez jakiegokolwiek logicznego wytłumaczenia .
myślałam, że może do końca nie wiadomo jak Szymusiowi będzie lepiej czy na mamunię kochaną czy na świat - a przekładana rozwiązałaby mi problem .
Hehe, no czasem tak jest, że wyznaczasz sobie jakiś priorytet - ma być i tyle, też tak mam więc całkowicie rozumiem

A co do koszulek, to u mnie sytuacja była taka jak u Ciebie, najpierw zamówiłam jedną bluzkę i koszulę a później domówiłam jeszcze 3 czy nawet 4

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A ja pooglądałam sobie dzisiaj x-landera xa, aż mnie Tż musiał na siłę odciągac, bo był m.in. w kolorze Energy no i się zakochałam. W tej hurtowni w której byliśmy zestaw gondola+spacerówka 1500zł (ten kolor), czyli cena całkiem przezwoita, no ale.... za volcano czy jungle mogę miec za 1150zł. I teraz dylemat czy warto przepłacac 350zł za kolor?
Ja jestem jedna z tych co dopłaciła za kolor więc uważam, że warto
Kurcze, gdybyś się wcześniej zdecydowała, była na allegro aukcja XA Energy - b. mało używany z różnymi dodatkami, parasolką itd. za 1000zł poszedł. Ja nie wzięłam tylko dlatego, że gondolkę chciałam Energy a spacerówkę Carbon.

Cytat:
ale z wazniejszych rzeczy, jesli chodzi o OCTENISEPT
nie kupujcie go, bo nim sie myje pepek, jesli cos jest nieteges, czyli jak pepus jest czzerwony slimaczy sie itp

myc pepek nalezy jalowymi gazikami i woda, WSZYSTKO
Ja tam i tak zamówiłam, zawsze się przyda szczególnie przy dzidzi, bo on odkaża ale nie szczypie tak jak woda utleniona a wiadomo o zadrapania u maluszka nie trudno No i sama też będę używać, ma tak szerokie zastosowanie, że na pewno warto go mieć w domu.

A co do pępka to ja też uważam, że bez żadnych dodatkowych ceregieli powinien się sam zasuszyć i odpaść. My będziemy go nawet maczać w wodzie bo w wiaderku to się i tak inaczej nie da

Cytat:
AHA I mam okropne bole spojenia lonowego i tak bedzie dokonca a nawet i gorzej

momentami boli bardziej niz rwa kulszowa
Mam to samo, czasem aż kwiczę z bólu

Cytat:
jest coś takiego w ciąży i po porodzie jak "rozejście się spojenia łonowego"
poczytaj o tym ...
No coś Ty..... zaraz poczytam...

Co do Housa to można online oglądać:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?p=seasons&id=138

Ja już dawno przeleciałam wszystkie serie i jestem na bieżąco

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ale jakby łodzianki coś większego organizowały, to ja też się wpraszam!
Mówisz i masz!
24kasia zwołujemy spotkanko w Łodzi? Może w Porcie Łódź? Tam jest wiele możliwości zjedzenia czegoś dobrego i pyszne lody i restauranty i Ikea

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
(...)
Ja płakałam przy zmianie pozycji, mówi Wam maniana!(...)
A no i mama po operacji dobrze się już czuje. Także ja też mam jeden stres mniej.
Super, że operacja Twojej mamy się udała
No a z tymi bólami, to mam identyczne odczucia, raz w nocy to się zryczałam bo się po prostu bezsilna poczułam, bez kontroli nad własnym ciałem
Ale dziś o dziwo jakoś dużo lepiej, nie wiem dlaczego. Nie budziłam się w nocy na przewracanie, nie wstałam nawet na siku

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:30   #2385
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

U nas śnieg, no i gdzie ta wiosna się pytam??

Andziot, sto lat
Ja tydzień temu przerabiałam przeziębienie. Leczyłam się prenalenem, herbatką złocistą z Herbapolu, tabletkami Iskial oraz tradycyjnie miodem, czosnkiem i cytryną. Pomogło
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 08:35   #2386
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Aga Pe, walczcie o swoje prawa a sklepie! nie moga was tak robic w konia nooo

noo to dobranoc bede pozniej
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Co do mebli to faktycznie niedobrze, żebyś sama się męczyła.
Ale może jeszcze się wyrobią w czasie

A co do zgagi to ja nadal nie wiem co to chociaż młodszy czasem kopie mnie tak wysoko, że mnie zmuli i mniej jem.

Witaj
dziewczyny, najlepszy tekst byl taki ze w srode informuja ze na moje sobotnie meble zabraklo plyty w tym kolorze ktory wybralismy, a wybralismy najbardziej popularny czyli wenge. meble mogly byc na srode, ale mialam je sobie sama wniesc i skrecic

normalnie myslalam ze zaczne sie kulac ze smiechu w tym sklepie.
zrezygnowalismy, wzielismy kase spowrotem, pojechalismy do stolarza, dzisiaj przychodzi wymierzyc, ale mam zapewnione ze kiedy by nie byly to wniosa, skreca nawet jak tz nie bedzie.
trudno, bedziemy musieli poczekac pewnie jeszcze z miesiac. najwazniejsze ze bede miec mikrofale i czajnik

andziot sto lat!!!

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-02-18 o 08:36
Stary 2011-02-18, 08:40   #2387
MoniaK
Zakorzenienie

Moria, ja się przyznam że nie jestem maniaczką układania W komodzie mam szuflady i układam na kupeczki po kolei: bodziaki, koszulki, kaftaniki itd. Na razie mam mniej więcej w podobnych rozmiarach więc nie segreguję, ale później poukładam też rozmiarami.
Widzę, że plany spotkaniowe ruszyły pełną parą
Czy Andziot ma dzisiaj urodziny/imieniny? Z jakiej okazji pijemy? Sto lat Andziotku

ps. ale durna jestem już doczytałam o że to święto Andziot, jeszcze raz wszystkiego naj naj naj

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-18 o 08:49
Stary 2011-02-18, 08:43   #2388
Aliczka88
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki za słowo otuchy Już mi lepiej...
Nie z TŻtem sie pokłóciłam tylko z tatą, troche mu za bardzo od serca powiedziałam co mnie boli, ale On też nie za mądrze się wcześniej wypowiedział
No i dzwonił przed chwilą żeby rozładować napięcie i coś tam zażartował Dobra jest, tak to już w rodzinie bywa...

Z TŻtem praktycznie się nie kłócę Tfu tfu odpukać. Ale to taki człowiek, że zaraz obróci kota ogonem i brakuje mi sił żeby klepać mu do głowy o co mam żal...

W DDTVN bedzie o wyprawce dla niemowlaka

Andziotku wszystkiego co najlepsze

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-02-18 o 08:45
Stary 2011-02-18, 08:45   #2389
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana
dziś zaczynam ostatni rok z " - dzieściA" w nazwie
(za rok już będzie - dzieścI :prosi: )
Stoooo laaaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ja niestety juz w tym roku koncze...dziesci...roczni kowo juz mam, ale trzymam sie tego ze do grudnia zostalo jeszcze 10 miesiecy
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzieeeeeeń Dobrrry!

Mam to samo, czasem aż kwiczę z bólu

No coś Ty..... zaraz poczytam...

Mówisz i masz!
24kasia zwołujemy spotkanko w Łodzi? Może w Porcie Łódź? Tam jest wiele możliwości zjedzenia czegoś dobrego i pyszne lody i restauranty i Ikea

Super, że operacja Twojej mamy się udała
No a z tymi bólami, to mam identyczne odczucia, raz w nocy to się zryczałam bo się po prostu bezsilna poczułam, bez kontroli nad własnym ciałem
Ale dziś o dziwo jakoś dużo lepiej, nie wiem dlaczego. Nie budziłam się w nocy na przewracanie, nie wstałam nawet na siku
ja dzisaj spalam nawet ok, za wyjatkiem chodzenia na siku ciagle!!!
ale juz chodze jak ja to mowie NA SPIOCHA ze po prostu na pol obudzona ide do toalety
co do bolu spojenia lonowego czytalam o tym i tez mam te bole, szcegolnie jak duzo chodze,
ale ale dzis robie sobie pieeerwszy od dawna dzien lenia! i zamierzam robic...nic!nie wiem jak mi sie to uda, bo juz chcialam pranie wstawiac itp, ale na razie jestem twarda!(hmm dopiero 8:45?!?!)
aco do spotkanek..... na pewno nie chcecie sie spotkac w Skandynawii!?!?

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

U nas śnieg, no i gdzie ta wiosna się pytam??

Andziot, sto lat
Ja tydzień temu przerabiałam przeziębienie. Leczyłam się prenalenem, herbatką złocistą z Herbapolu, tabletkami Iskial oraz tradycyjnie miodem, czosnkiem i cytryną. Pomogło
wiosna`? jaka wiosna, u nas 3 cie uderzenie zimy, minuz9 i pada, pada pada snieg, juz normalnie chyba nie da sie chodzic przez te zaspy mimo, ze codziennie, regularnie o 4 rano budza nas odsniezarki pod oknami
chyba dokoncze wczorajszego MAD MANA bo wczoraj mi sie przysnelo

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-18, 08:49   #2390
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, najlepszy tekst byl taki ze w srode informuja ze na moje sobotnie meble zabraklo plyty w tym kolorze ktory wybralismy, a wybralismy najbardziej popularny czyli wenge. meble mogly byc na srode, ale mialam je sobie sama wniesc i skrecic
Oooo fajnie
Agnieszko nie gadaj że Ty, kobieta w ciąży nie wniosła byś mebli do domku i ich nie skręciła???
Pisali by o Tobie w Fakcie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-18, 08:52   #2391
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo fajnie
Agnieszko nie gadaj że Ty, kobieta w ciąży nie wniosła byś mebli do domku i ich nie skręciła???

w Super Ekspressie pewnie tez
ja wlasnie nci nie robiac, lezac w lozku, zlamalam sobie paznokiec, jak sie pytam jak?!!?
zmierzylam sobei z rana brzuch 93 cm a wczoraj 95
jak to mozliwe? przestane sie mierzyc bo chyba mi odbija a to ledwie 2-gi dzien na zwolnieniu

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-18, 09:01   #2392
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczynki za słowo otuchy Już mi lepiej...
Nie z TŻtem sie pokłóciłam tylko z tatą, troche mu za bardzo od serca powiedziałam co mnie boli, ale On też nie za mądrze się wcześniej wypowiedział
No i dzwonił przed chwilą żeby rozładować napięcie i coś tam zażartował Dobra jest, tak to już w rodzinie bywa...

Z TŻtem praktycznie się nie kłócę Tfu tfu odpukać. Ale to taki człowiek, że zaraz obróci kota ogonem i brakuje mi sił żeby klepać mu do głowy o co mam żal...
ufff, a myslalam ze z tz. dlatego nawet nic nie napisalam, ale jak z tata, to pol biedy, bo rodzice to rodzice
ja tez mialam spine z tydzien temu z mama, tez az mnie to przytloczylo ale kolejnego dnia dzwonila pytac jak sie czuje(nie umie przepraszac, ale jak pierwsza wyciaga reke to jest rownoznaczne

Cytat:
Oooo fajnie
n o jasne zebym wniosla! kto jak nie ja

zaraz wrzuce fotki mojego prezentu walentynkowego do albumu, bo z tego wszyswwtkiego sie nie pochwalilam
Stary 2011-02-18, 09:01   #2393
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
a nie moga byc tak okolicje wrocka
albo poznania
albo Krakowa Też bym chciała sie z Wami spotkac

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zabieram się w stronę łóżka... nareszcie
Dobranoc
pozno sie zbierasz lulu O tej godzinie to ja już na drugie sik wstawałam, gdy Ty dopiero szłaś luli

Aliczka88 nie denerwuj się, bo wiesz, ze Twoja dzidzia to wszystko czuje i na siebie przyjmuje

Oglądaj lepiej tam o tych niemowlaczkach i nam tu, co nie mamy w pracy DDTVN ładnie potem zrecenzuj

anula_81 ajjjjjć jak zazdroszcze tego wolnego. Korzystaj do bólu

Wymysliłam wczoraj, że skoro moj pan dr tak mnie pchał na L-4 to pojde do niego i poproszę o tydzień wypoczynkowego L-4 Wezmę sobie od środy przed tłustym czwartkiem i pojadę do rodziców
Myslicie, że lekarz może tak bezpodstawnie wystawić L-4?? Nigdy nie byłam prosić o zwolnienie kiedy faktycznie czułam sie lux i troszkę mi głupio Jaka taka pusta, za lojalna chcę być

anula, może 2 cm Ci przybyło bo po prostu więcej zjadłas

nie mysl że to ostatnia 2 z przodu !!!!!!!!! Świetuj z dzidzia, Zosią i mezlulkiem Upijajać się do nieprzytomnosci Picollo
100 LAT KOCHANA

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:03   #2394
elis5
Raczkowanie

Dzień doberek Mamuśki!

Uff....ale Wam dobrze idzie to pisanie, ciężko było.
No to tak:

Gusia, Anulinka, Eweska, the Sania, Moniquac - każdy inny a wszystkie cudne, i te mniejsze i te większe, coś jest w tych ciążowych brzusiach. Fajnie, że się udaje nam póki co bez rozstępów (odpukać). Mój brzuch cały zielony, bo żyły mi straszliwie przebijają

Paulizia Antoś cudny, ciekawe na ile podobny bedzie po urodzeniu, koleżanka mówiła mi, że jej chłopaczek jak się urodził to wyglądał identycznie jak na zdjęciu z 3D

Siasiek, 24kasie86
- do łóżek marsz i kurować mi się natychmiast bo inaczej

Grazin, Monia gratuluję siurków i prawdopodobnie siurków , choć 70% to chyba niewiele. Moja Oliwka ostatnio pokazała jakiś wyrostek, więc w sumie dalej nie wiadomo Niby to nie jest najważniejsze, a jkoś człowieka korci, żeby wiedzieć kurde no.

Widzę, że wczoraj jakiś dzień kłótni z tżtami był. Ja też deprecha, chyba z 2 godziny non stop wyłam. Dobija mnie raz na jakiś czas to siedzenie w domu nieustanne. Jak raz na jakiś czas wyproszę tż, żeby mnie wziął do sklepu na głupie zakupy to łaże między półkami i się delektuje a ten jeszcze na mnie się drze, że przedłużam. A dla mnie to mega rozrywka jest, bo jedyna. Już nawet nie wspomnę jak marzę o jakimś wyjsciu do kina, albo knajpy. Siedzę sama cały dzień, a on zostaje w pracy dłużej niż musi, no bo ma tam wesoło: jak skończą robotę to siedzą i się zaśmiewają a ja mordy do kogo otworzyć nie mam tylko nauka i pisanie doktoratu, na którego pisanie nie mam ochoty wcale. No to Wam się wyżaliłam, ufff, lżej mi odrazu.

Idę jeść jajko na miękko, bo mi się zachciało
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:03   #2395
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
aco do spotkanek..... na pewno nie chcecie sie spotkac w Skandynawii!?!?
no jasne, jutro zamawiamy bilety

Cytat:
Oooo fajnie

Agnieszka, ja też bym wzięła kasę i poszła do innego sklepu/wykonawcy na złość tamtym

Mężu przyjechał rano po nocce i znów mi kupił świeże grahamki i pączki Kochany jest ale jak tak dalej będę wcinać te pączki to nie będę miała co założyć na następną wizytę Na dodatek wymyślił sobie, że dzisiaj jedziemy kupić telewizor i już sama nie wiem czy się wkurzać o to czy nie
Stary 2011-02-18, 09:06   #2396
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

ja wlasnie nci nie robiac, lezac w lozku, zlamalam sobie paznokiec, jak sie pytam jak?!!?
jak to mozliwe? przestane sie mierzyc bo chyba mi odbija a to ledwie 2-gi dzien na zwolnieniu
Jak byłam ost w sklepie leżał na ladzie Fakt z nagłówkiem "Moja synowa chciała zabić mnie laską kiełbasy" padłam!!! Kto w ogóle czyta tego śmiecia??

Też się zmierzyłam 110

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-18, 09:07   #2397
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak byłam ost w sklepie leżał na ladzie Fakt z nagłówkiem "Moja synowa chciała zabić mnie laską kiełbasy" padłam!!! Kto w ogóle czyta tego śmiecia??

Też się zmierzyłam 110
ha ha ha moze dla kielbasy?
Stary 2011-02-18, 09:13   #2398
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
ufff, a myslalam ze z tz. dlatego nawet nic nie napisalam, ale jak z tata, to pol biedy, bo rodzice to rodzice
ja tez mialam spine z tydzien temu z mama, tez az mnie to przytloczylo ale kolejnego dnia dzwonila pytac jak sie czuje(nie umie przepraszac, ale jak pierwsza wyciaga reke to jest rownoznaczne

n o jasne zebym wniosla! kto jak nie ja
No takie życie
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Aliczka88 nie denerwuj się, bo wiesz, ze Twoja dzidzia to wszystko czuje i na siebie przyjmuje

Oglądaj lepiej tam o tych niemowlaczkach i nam tu, co nie mamy w pracy DDTVN ładnie potem zrecenzuj
Zrecenzuje

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
ha ha ha moze dla kielbasy?
Oj nie Chodziło o zamach na nią laską kiełbasy - było nawet podane ile kosztowała ta kiełbasa! Co za żal!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-18, 09:25   #2399
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

ty się codziennie mierzysz miarką ???????????

Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość

Widzę, że wczoraj jakiś dzień kłótni z tżtami był. Ja też deprecha, chyba z 2 godziny non stop wyłam. Dobija mnie raz na jakiś czas to siedzenie w domu nieustanne. Jak raz na jakiś czas wyproszę tż, żeby mnie wziął do sklepu na głupie zakupy to łaże między półkami i się delektuje a ten jeszcze na mnie się drze, że przedłużam. A dla mnie to mega rozrywka jest, bo jedyna. Już nawet nie wspomnę jak marzę o jakimś wyjsciu do kina, albo knajpy. Siedzę sama cały dzień, a on zostaje w pracy dłużej niż musi, no bo ma tam wesoło: jak skończą robotę to siedzą i się zaśmiewają a ja mordy do kogo otworzyć nie mam tylko nauka i pisanie doktoratu, na którego pisanie nie mam ochoty wcale. No to Wam się wyżaliłam, ufff, lżej mi odrazu.

Idę jeść jajko na miękko, bo mi się zachciało
wiem, co czujesz ....
podobnie czułam się na macierzyńskim, jak moją jedyną rozrywką były zakupy w hipermarkecie
mężu teraz zrozumiał trochę od kiedy pracuje w domu i też do ludzi rzadziej wychodzi ....

dziękuję dziewczyny za życzenia

Zosia dorwała próbkę kremu Oilatum soft i bawi się wyciskaniem

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

w ogóle mój mężul dziś sam ubrał Zosię i sam wybrał jej ciuszki
i .....
wygląda normlanie
nawet kolory dobrze dobrał
(poza czerwonymi skarpetkami ale to podobno dla kontrastu miało być )

jestem w szoku

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:26   #2400
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
ty się codziennie mierzysz miarką ???????????

nie, ale mierzylam sie ok 2 tyg temu i bylo 95, wczoraj wieczorkiem i dzisiaj zlapalam znowu miarke, sama nie wiem czemu, bo mi sie taki maly brzusio wydaje. Wiem, ze panikuje, ale chyba juz sie do konca ciazy nei zmienie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości