|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja do Łodzi też chętnie, zwłaszcza, że zamierzałam być tam w marcu, ale tż mi nie pozwala A teraz i tak wyszło, że mamy szkołę rodzenia, więc bym nie mogła... To wskakuj w pociąg i przyjeżdżaj ![]() Wrocław i Poznań daleko...
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
No dziewoje czas na sen. Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie mi sie lepiej spalo niz wczoraj - mala tak dawala czadu cala noc, ze myslalam, ze mi wyskoczy i pol nocy nie spalam, a teraz tez szaleje, wiec moze byc roznie... TZ spi w drugim pokoju bo pocharkuje i to mi tez bynamniej nie pomaga spac, jakos tak pustawo bez niego.
Rano mnie czeka glukoza i sklep dla dziecioka. No coz, najpierw obowiazki,pozniej przyjemnosci, jak to mawia moj papa. Dobranoc, pchly na noc, nos w sos, nogi w pierogi
|
|
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- powiedziałbym, że typowo dla chłopca, a volcano nie widziałam na żywo No i mieli też złożoną komodę z Klupsia i już wiem na pewno, że jej nie kupimy, bo małą bym musiała chyba klęczac przewijac na przewijaku taka ta komoda niska (jak dla mnie). Kupimy najprawdopodobniej jeszcze jedną taką samą komodę jak mamy w pokoju i już
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się w stronę łóżka... nareszcie
![]() Dobranoc
|
|
#2375 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez chce koscielny super![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny ja sie chetnie spotkam w Łodzi bo tu mieszkam fajnie by bylo jakby nas wiecej przyszlo![]() milego dnia kochane
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was z rana
Kurcze chyba mnie jakaś grypa dopadła. Wczoraj nie byłam w stanie samodzielnie podnieść się z łóżka. Bolały mnie wszystkie mięśnie, wszystkie kości, bolała mnie nawet skóra. Nie mówiąc już o problemie kaszlu i bólu w klatce przy oddychaniu. Chyba pierwszy raz w życiu tak źle się czułam. Ja płakałam przy zmianie pozycji, mówi Wam maniana! Czytałam Was co jakiś czas ale już na wieczór nawet przy patrzeniu w laptopa oczy mi łzawiły tak, że nic nie widziałam. Brzuszków ślicznych tyle wczoraj wklejałyście bombowo rosną ![]() A no i mama po operacji dobrze się już czuje. Także ja też mam jeden stres mniej. Miłego dnia Hehe zapomniałabym dziewczyny gratki za tych naszych chłopców
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-18 o 07:22 |
|
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
witam spioszki z rana
ja juz troche na nogach-standartowo zapomnialam wam sie "pochwalic" jak zrobili nas z meblami do kuchni zadzwonili w srode ze nie bedzie mebli w sobote,ze moze za tydzien tz sie wsciekl bo mielismy plan ze w sobote umeblujemy i wogole urzadzimy kuchnie zebym nie musiala potem dzwigac talerzy i szklanek z wkladaniem do szafek. pojechalismy do sklepu przedyskutowac brak szacynku dla klienta, pani byla nie mila-z fochem rozmawiala jakby to byla nasza wina, tz ![]() siasiek zdrowia zycze od paru dni po kazdym posilku mam taka zgage ze szok, a od dwoch dni nawet w nocy biore rennie, na szczescie pomaga, chwilowo co prawda ale inaczej to bym sie chyba wykonczyla Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-02-18 o 07:51 |
|
|
|
#2378 |
|
Moderatoreska
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Nie mam sił pisać bo dopadło mnie chyba jakieś załamanie nerwowe Wczoraj było małe spięcie i powiedziałam o pare słów za dużo, może słusznie, może nie.... Nie wiem A szkoda gadać ![]() Małża wyprawiłam do pracy. Ide zjeść teraz śniadanie i może wezme się za jakieś mycie podłóg, bo na smutki i żale zawsze najlepiej robi jakieś zajęcie.... I gratuluje syneczków Miłego dnia.
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam na szybko z rana, obudzilam sie jak TZ wychodzil do pracy, Zosia zaczela kopac, burczalo w brzuszku, musialam zjesc musli z mlekiem poczytalam troche gazetki bo przyszla i teraz mnie zmozylo, wiec ide dalej spac! jak milo byc na zwolnieniu!!_
![]() Paulizia Antos sliczny! i jestem taka fanka tego imienia! Siasku kochany kuruj sie, dobrze ze z mama wszytsko ok ![]() Aga Pe, walczcie o swoje prawa a sklepie! nie moga was tak robic w konia nooo noo to dobranoc bede pozniej
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc mogę coś skrobnąć ale do lekarza i tak pójdę bo weekend nadchodzi.Co do mebli to faktycznie niedobrze, żebyś sama się męczyła. Ale może jeszcze się wyrobią w czasie A co do zgagi to ja nadal nie wiem co to chociaż młodszy czasem kopie mnie tak wysoko, że mnie zmuli i mniej jem. Witaj
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj mi wieczorem net szwankował i nie mogłam Wam odpisać Paulizia, fajowe zdjęcie Moria, w sumie to możesz wpisać na listę że chłopiec. Najwyższej jak się okaże za 3 tygodnie co innego to się zmieni Aha, możesz też dopisać mój wiek i imię. Lat 29 kończę w sierpniu ![]() Aliczka, nie denerwuj się
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
dziś zaczynam ostatni rok z " - dzieściA" w nazwie (za rok już będzie - dzieścI :prosi: ) mogą możemy zrobić spotkanie na południu ![]() Cytat:
![]() dziś zaczęłam łykać ten Prenalen ogólnie nie jest jeszcze tak źle bo widzę że to sprawa początkowa, mam nadzieje ze na dobre się nie rozłożę ![]() Cytat:
czasem się walnie
|
||
|
|
|
#2384 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeeeeń Dobrrry!
Cytat:
Pojemniki są małe i duże tak jak w linku, który wkleiłam, dwa kwadraty duże, 2 małe i 2 średnie prostokąty. Idealne na skarpetki, rajstopki, buciki, będą tam też kosmetyki - kremy do pupy, na suty, cążki do paznokci. Do większego kwadratu wpakowałam kombinezonik. Ja też lubię segregować dlatego tak męczę dziewczyny o to układanie ciuszków, bo ja bym najchętniej miała pojemniczek na bodziaki z krótkim, pojemniczek na bodziaki z długim itd... ale wczoraj to testowałam no i mało się tak mieści No nic, będę próbować dalej.Acha, pojemniki są też na allegro Cytat:
A te osłony przeciwwiatrowe nie wystarczą? Jeju, ile to się człowiek musi jeszcze nauczyć ![]() Cytat:
Ale powiem Ci, że wcale nie były rewelacyjne, greckie - jakieś takie zbite, przy szkopułce białe i kwaśne a dalej mocno czerwone i b. słodkie i takie dosyć suche. No bez rewelacji Cytat:
A co do koszulek, to u mnie sytuacja była taka jak u Ciebie, najpierw zamówiłam jedną bluzkę i koszulę a później domówiłam jeszcze 3 czy nawet 4 ![]() Cytat:
Kurcze, gdybyś się wcześniej zdecydowała, była na allegro aukcja XA Energy - b. mało używany z różnymi dodatkami, parasolką itd. za 1000zł poszedł. Ja nie wzięłam tylko dlatego, że gondolkę chciałam Energy a spacerówkę Carbon. Cytat:
A co do pępka to ja też uważam, że bez żadnych dodatkowych ceregieli powinien się sam zasuszyć i odpaść. My będziemy go nawet maczać w wodzie bo w wiaderku to się i tak inaczej nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do Housa to można online oglądać: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?p=seasons&id=138 Ja już dawno przeleciałam wszystkie serie i jestem na bieżąco Cytat:
24kasia zwołujemy spotkanko w Łodzi? Może w Porcie Łódź? Tam jest wiele możliwości zjedzenia czegoś dobrego i pyszne lody i restauranty i Ikea ![]() Cytat:
No a z tymi bólami, to mam identyczne odczucia, raz w nocy to się zryczałam bo się po prostu bezsilna poczułam, bez kontroli nad własnym ciałem ![]() Ale dziś o dziwo jakoś dużo lepiej, nie wiem dlaczego. Nie budziłam się w nocy na przewracanie, nie wstałam nawet na siku
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas śnieg , no i gdzie ta wiosna się pytam?? ![]() Andziot, sto lat ![]() Ja tydzień temu przerabiałam przeziębienie. Leczyłam się prenalenem, herbatką złocistą z Herbapolu, tabletkami Iskial oraz tradycyjnie miodem, czosnkiem i cytryną. Pomogło |
|
|
|
#2386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
normalnie myslalam ze zaczne sie kulac ze smiechu w tym sklepie. zrezygnowalismy, wzielismy kase spowrotem, pojechalismy do stolarza, dzisiaj przychodzi wymierzyc, ale mam zapewnione ze kiedy by nie byly to wniosa, skreca nawet jak tz nie bedzie. trudno, bedziemy musieli poczekac pewnie jeszcze z miesiac. najwazniejsze ze bede miec mikrofale i czajnik ![]() andziot sto lat!!! Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-02-18 o 08:36 |
||
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, ja się przyznam że nie jestem maniaczką układania
W komodzie mam szuflady i układam na kupeczki po kolei: bodziaki, koszulki, kaftaniki itd. Na razie mam mniej więcej w podobnych rozmiarach więc nie segreguję, ale później poukładam też rozmiarami. Widzę, że plany spotkaniowe ruszyły pełną parą ![]() Czy Andziot ma dzisiaj urodziny/imieniny? Z jakiej okazji pijemy? Sto lat Andziotku ps. ale durna jestem już doczytałam o że to święto Andziot, jeszcze raz wszystkiego naj naj naj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-18 o 08:49 |
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za słowo otuchy
Nie z TŻtem sie pokłóciłam tylko z tatą, troche mu za bardzo od serca powiedziałam co mnie boli, ale On też nie za mądrze się wcześniej wypowiedział No i dzwonił przed chwilą żeby rozładować napięcie i coś tam zażartował Dobra jest, tak to już w rodzinie bywa... Z TŻtem praktycznie się nie kłócę Tfu tfu odpukać. Ale to taki człowiek, że zaraz obróci kota ogonem i brakuje mi sił żeby klepać mu do głowy o co mam żal...W DDTVN bedzie o wyprawce dla niemowlaka Andziotku wszystkiego co najlepsze ![]()
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-18 o 08:45 |
|
|
|
#2389 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
(ja niestety juz w tym roku koncze...dziesci...roczni kowo juz mam, ale trzymam sie tego ze do grudnia zostalo jeszcze 10 miesiecy ![]() Cytat:
ale juz chodze jak ja to mowie NA SPIOCHA ze po prostu na pol obudzona ide do toalety ![]() co do bolu spojenia lonowego czytalam o tym i tez mam te bole, szcegolnie jak duzo chodze, ale ale dzis robie sobie pieeerwszy od dawna dzien lenia! i zamierzam robic...nic!nie wiem jak mi sie to uda, bo juz chcialam pranie wstawiac itp, ale na razie jestem twarda!(hmm dopiero 8:45?!?!) aco do spotkanek..... na pewno nie chcecie sie spotkac w Skandynawii!?!? ![]() Cytat:
![]() chyba dokoncze wczorajszego MAD MANA bo wczoraj mi sie przysnelo
|
|||
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agnieszko nie gadaj że Ty, kobieta w ciąży nie wniosła byś mebli do domku i ich nie skręciła??? Pisali by o Tobie w Fakcie
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Super Ekspressie pewnie tez ![]() ja wlasnie nci nie robiac, lezac w lozku, zlamalam sobie paznokiec, jak sie pytam jak?!!? zmierzylam sobei z rana brzuch 93 cm a wczoraj 95 jak to mozliwe? przestane sie mierzyc bo chyba mi odbija a to ledwie 2-gi dzien na zwolnieniu
|
|
|
|
|
#2392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez mialam spine z tydzien temu z mama, tez az mnie to przytloczylo ale kolejnego dnia dzwonila pytac jak sie czuje(nie umie przepraszac, ale jak pierwsza wyciaga reke to jest rownoznaczne Cytat:
![]() zaraz wrzuce fotki mojego prezentu walentynkowego do albumu, bo z tego wszyswwtkiego sie nie pochwalilam
|
||
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
albo Krakowa
Też bym chciała sie z Wami spotkac pozno sie zbierasz lulu O tej godzinie to ja już na drugie sik wstawałam, gdy Ty dopiero szłaś luli Aliczka88 nie denerwuj się, bo wiesz, ze Twoja dzidzia to wszystko czuje i na siebie przyjmuje Oglądaj lepiej tam o tych niemowlaczkach i nam tu, co nie mamy w pracy DDTVN ładnie potem zrecenzuj anula_81 ajjjjjć jak zazdroszcze tego wolnego. Korzystaj do bólu Wymysliłam wczoraj, że skoro moj pan dr tak mnie pchał na L-4 to pojde do niego i poproszę o tydzień wypoczynkowego L-4 Wezmę sobie od środy przed tłustym czwartkiem i pojadę do rodziców Myslicie, że lekarz może tak bezpodstawnie wystawić L-4?? Nigdy nie byłam prosić o zwolnienie kiedy faktycznie czułam sie lux i troszkę mi głupio ![]() anula, może 2 cm Ci przybyło bo po prostu więcej zjadłas ![]() ![]() nie mysl że to ostatnia 2 z przodu !!!!!!!!! Świetuj z dzidzia, Zosią i mezlulkiem Upijajać się do nieprzytomnosci Picollo ![]() 100 LAT KOCHANA
|
#2394 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek Mamuśki!
Uff....ale Wam dobrze idzie to pisanie, ciężko było. No to tak: Gusia, Anulinka, Eweska, the Sania, Moniquac - każdy inny a wszystkie cudne, i te mniejsze i te większe, coś jest w tych ciążowych brzusiach. Fajnie, że się udaje nam póki co bez rozstępów (odpukać). Mój brzuch cały zielony, bo żyły mi straszliwie przebijają Paulizia Antoś cudny, ciekawe na ile podobny bedzie po urodzeniu, koleżanka mówiła mi, że jej chłopaczek jak się urodził to wyglądał identycznie jak na zdjęciu z 3D Siasiek, 24kasie86 - do łóżek marsz i kurować mi się natychmiast bo inaczej ![]() Grazin, Monia gratuluję siurków i prawdopodobnie siurków , choć 70% to chyba niewiele. Moja Oliwka ostatnio pokazała jakiś wyrostek, więc w sumie dalej nie wiadomo Niby to nie jest najważniejsze, a jkoś człowieka korci, żeby wiedzieć kurde no.Widzę, że wczoraj jakiś dzień kłótni z tżtami był. Ja też deprecha, chyba z 2 godziny non stop wyłam. Dobija mnie raz na jakiś czas to siedzenie w domu nieustanne. Jak raz na jakiś czas wyproszę tż, żeby mnie wziął do sklepu na głupie zakupy to łaże między półkami i się delektuje a ten jeszcze na mnie się drze, że przedłużam. A dla mnie to mega rozrywka jest, bo jedyna. Już nawet nie wspomnę jak marzę o jakimś wyjsciu do kina, albo knajpy. Siedzę sama cały dzień, a on zostaje w pracy dłużej niż musi, no bo ma tam wesoło: jak skończą robotę to siedzą i się zaśmiewają a ja mordy do kogo otworzyć nie mam tylko nauka i pisanie doktoratu, na którego pisanie nie mam ochoty wcale. No to Wam się wyżaliłam, ufff, lżej mi odrazu. Idę jeść jajko na miękko, bo mi się zachciało |
|
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agnieszka, ja też bym wzięła kasę i poszła do innego sklepu/wykonawcy na złość tamtym Mężu przyjechał rano po nocce i znów mi kupił świeże grahamki i pączki Kochany jest ale jak tak dalej będę wcinać te pączki to nie będę miała co założyć na następną wizytę
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
padłam!!! Kto w ogóle czyta tego śmiecia?? ![]() Też się zmierzyłam 110
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Oj nie Co za żal!
|
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podobnie czułam się na macierzyńskim, jak moją jedyną rozrywką były zakupy w hipermarkecie mężu teraz zrozumiał trochę od kiedy pracuje w domu i też do ludzi rzadziej wychodzi .... dziękuję dziewczyny za życzenia Zosia dorwała próbkę kremu Oilatum soft i bawi się wyciskaniem ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- w ogóle mój mężul dziś sam ubrał Zosię i sam wybrał jej ciuszki i ..... wygląda normlanie ![]() nawet kolory dobrze dobrał (poza czerwonymi skarpetkami ale to podobno dla kontrastu miało być )jestem w szoku
|
||
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ale mierzylam sie ok 2 tyg temu i bylo 95, wczoraj wieczorkiem i dzisiaj zlapalam znowu miarke, sama nie wiem czemu, bo mi sie taki maly brzusio wydaje. Wiem, ze panikuje, ale chyba juz sie do konca ciazy nei zmienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

[COLOR="Silver"]

- powiedziałbym, że typowo dla chłopca, a volcano nie widziałam na żywo
Czekamy na Ciebie fasolko

super![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tz sie wsciekl bo mielismy plan ze w sobote umeblujemy i wogole urzadzimy kuchnie zebym nie musiala potem dzwigac talerzy i szklanek z wkladaniem do szafek. 

Wczoraj było małe spięcie i powiedziałam o pare słów za dużo, może słusznie, może nie.... Nie wiem 

dlatego tak męczę dziewczyny o to układanie ciuszków, bo ja bym najchętniej miała pojemniczek na bodziaki z krótkim, pojemniczek na bodziaki z długim itd... ale wczoraj to testowałam no i mało się tak mieści
, no i gdzie ta wiosna się pytam?? 
W komodzie mam szuflady i układam na kupeczki po kolei: bodziaki, koszulki, kaftaniki itd. Na razie mam mniej więcej w podobnych rozmiarach więc nie segreguję, ale później poukładam też rozmiarami. 
110