|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
powiedzieli, że jest za bogaty i skoro go stać na auto (kupił go 10 lat wcześniej kiedy był "bogaty" cokolwiek to znaczy) to nie potrzebuje dodatku haha nie chcę nic mówić, ale dzieci w klatce miały droższe rowery niż ten nasz samochód
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
albo jak go krzykiem wyganiam z łazienki bo puszczę tak mam że niby mi sie nie chce a za minutę musze już lecieć, teraz mam tak że macam się po pęcherzu jak się mam zamiar kłaść i sprawdzam czy mi się chce czy jeszcze nie bo szkoda się kłaść na dwie minuty i za chwile wstawać od nowa.
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
tak wogóle to "okradanie" to takie kółko - panstwo okrada nas, my państwo... i znowu w koło macieju... ktos musi to przerwać, a czekanie na decyzje z góry to wg mnie głupota. jeszcze tak nie bylo zeby panstwo z kasy zrezygnowało
![]() tak samo widze np. sprzatanie po swoich psach - narzekam na to ze g.na mam pod butami, ale jak sama bym nie sprzatala to ja mam dac przyklad innym? ostatnio rozmawialam ze szwagierka ze mnie g.na na sniegu denerwuja, ona na to ze jej robi tylko daleko w trawie (tak, 50 m od bloku). taaa, a moje dziecko sie w trawie lubi bawic, i co? bawi sie w psich odchodach! super!!! ale do niej to nie przemawia, nie sprzata i tyle, chyba zeby na chodniku czy blisko narobił... rozumiem - łaka, ugór, ale nie na osiedlu, gdzie dzieci po krzakach sie ganiaja! albo robimy wszystko bez wyjatku albonie narzekamy... czyli albo okradamy i dajemy sie okradac, uwazamy to za jakas forme sprawiedliwosci, albo walczymy o nieokradanie bo sami nie okradamy. ot , tyle ode mnie |
|
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja powiem szczerze- masz problem z płynnością finansową- kombinuj jak się da masz kasę- kwestia Twojego sumienia tak czy siak dziewuszki moja przestroga: na forach mimo, że jestesmy anonimowe nie mówcie za duzo o takich kombinacjach... zarowno US jak i ZUS potrafią sprawdzać NK i FB, więc zapewne mogą sięgnąc dalej, a po nikach też często mozna dojść tak czy siak- kombinatorki (w pozytywnym znaczeniu ) mocno sie do tego przygotujcie, żeby wtopy nie było iwona |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie będę kupować żadnych stelizatorów, podgrzewaczy itp.
laktator obiecała mi dziewczyna od M. rodziny. Butelke kupie jedną, żeby była w razie w. |
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzien sprzatania, bo wczoraj wreszcie zakonczyl sie kładzenie kafli u nas w domu, wlasnie wszystko zmywam
![]() TZ wyjezdza na weekend to sobie troche prace rozloze na raty, co by mi sie nie nudzilo, jak jego nie bedzie |
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
Carmelo z tygodniami idziemy łeb w łeb
)) gratuluję Tobie i sobie 18tc ))ja idę do sklepu po zakupy. bedę robiła udka w sosie śmietanowo-majerankowym... banalny a pyyyyycha a co do zakupów: ja akurat jestem nerwus, więc wolę mieć za dużo niż potem panikować (takie zboczenie u oszczędnej )) ale jesli chodzi o maleństwo to logikę już mogę schować do kieszeni. tyle dobrego, że lubię lumpki i all )iwona |
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli - jesli chcesz zalozyc DG przed porodem zaloz, ale nie fikcyjna, jesli zatrudniasz sie u znajomych zrob cos co by nalezalo do Twoich obowiazkow np jakis projekt marketingowy, analize konkurencji , tlumaczenia chocby i niepotrzebnych tekstow, cokolwiek zeby byl dowod, ze pracowalas. A wszsytko dla ochrony siebie. Ja tez kiedys mialam takie zdanie jak pieleszka...ech. Ale je zmienilam po pewnym zdarzeniu, o ktorym kiedys napewno napisze, choc teraz nie moge. Jeszcze co do tych porodow rodzinnych - dziewczyny sprawdzcie to sobie w swoich szpitalach wczesniej - wg mojej przyjaciolki, ktora jest polozna nawet w osobnych salach do porodu nie mozna brac wiecej niz jednej osoby towarzyszacej. To pewnie zalezy od szpitala, wiec popytajcie na zapas. |
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sobie w weekend zrobie tkaeigo kurczaka w smietanie, smaka mi narobiłąś
|
|
|
|
#4300 | |||
|
Zadomowienie
|
jestem chwilke, odniose sie tylko do tych postow ktore zdarzylam nadrobic od wczoraj...
Cytat:
![]() czasami wkurzy sie o taka bzure ze glowa boli i sie braza, nie dyskutuje nie kloci sie, milczy... do szalu mnie to doprawdza trzymam kciuki by przepisali Ci oceny z egzaminow ![]() dziekuje bylo milomam oswiezony kolorek i jeszcze zalapalam sie na wizyte u kosmetczki, lekki peeling i nawilzenie, mam ostatnio bardziej wrazliwa cere, wczoraj nie nalozylam podkladu bo na policzkach i miedzy brwiami sterczal mi naskorek, podklad to tylko podkreslil ![]() kosmetyczka wyszla spontanicznie, siedzac na fotelu u fryzjera poskarzylam sie na cere, a on do mnei ze przeciez drzwi w drzwi sasiaduje z kosmetyczk ai zaraz ja tu poprosi przyszl aP. Kasia i powiedziala ze ma teraz chwile i jak chce moge przyjscno i poszlam, a co mi tam cera fajniejsza, bez dwoch zdan taki o to niespodziewany prezent walentynkowy sobie zrobilam Cytat:
dorosle psy mozna nauczyc zalatwiania sie o dogodnych porach, mozna poprosic dziecko z sasiedztwa by pomoglo, zrobia to chetnie (zakaldam ze psy sa lagodne), pomyslow jest wiele o schronisku, przytulisku etc zapomnij prosze pomagalam tam zwierzakom, wczesniej nie mialam pojecia jakie sceny sie tam rozgrywaja, co one przezywaja, w wiekszosci nie ma dostatecznej pomoc weterynaryjnej, przepelnienia i smierc na kazdym kroku ![]() nie oddawaj ich, jestem pewna ze uda sie znalezc jakies rozwiazanie Cytat:
w ikei fajny zestaw: lozeczko, komoda i szafa mozna zrobic juz za 1000-1500 do tego planujemy mala sofe, jeszcze sie zastanawiamy czy z opcja rozkladania czy nie, w sumie byloby dodatkowe miejsce do spania dla gosci.... dodam jeszcze ze wczoraj zaszalalam z zakupami, w lumpku kupilam pare chlopiecych rzeczy oraz kilka z wyprzadazy w wojciku po czym pochwalilam sie znajomej a ona pyta: "juz znasz plec? nie wierz w to! nie jest mozliwe tak wczesnie ja zobaczyc..." no i sie zmartwilam, a jesli to dziewczynka? to trudno... w tym poczatkowym etapie bedzie chodzila ubrana jak chlopczyca ![]() reszte postow nadrobie po powrocie, caluski
|
|
#4301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz konkretniej napisać co i jak?ja dzisiaj gotuje rosół na żeberkach i jakich kostkach wp z ziemniakami pycha ![]() wolę taki niż drobiowy z makaronem, a jak się go dobrze przyprawi to bomba a jutro na reszcie rosołku jakąś zupke ugotuje, może ogórkową albo jakąś inna ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
No dokładnie to samo mam nie kłóci się, milczy a mnie szlag trafia ![]() dzięki za kciuki, przydadzą się w tygodniu będę już coś wiedzieć
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-18 o 11:16 |
||
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Już wiem co mnie pozytywnie nastraja, tylko się nie śmiejcie. http://www.youtube.com/watch?v=5wftvPyL7L0 ![]() Kolina moich kotek weterynarz nie chciał się podjąć sterylizacji, bo przy narkozie nie można ich wybudzić mają bardzo kiepskie geny itp. Więc można zapomnieć. Ale też powiedział, ze sam je chętnie przygarnie w razie "w" A co do wyprowadzania psów, nie ma u nas dzieciaków, sami starsi ludzie. A co do schroniska to też pracowałam jako wolontariuszka chwilę i wiem jak to wygląda. Dlatego bardzo nie chcę. Ale też wiem że nikt mi 9 letniego psa nie przygarnie. Poza tym pies szczeka jak tylko ktoś zapuka, przejdzie głośniej po klatce, zadzwoni domofon itp. Nie jest to do przeskoczenia.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-02-18 o 11:44 |
|
|
|
#4303 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę ich troje
![]()
|
#4305 |
|
BAN stały
|
Kurczę sama już nie wiem co robic.Moze po prostu nic jak z każdą ciaż?
I biede klepać.To już potrafie. Monia a na czym polega to ubezpieczenie w zusie? Mogę płacić skłądki,owszem ale czy nie potrzeba jakiegoś czasu?Np. na dodatkowe ubezpieczenie -muszę płacić równy rok by dostać "becikowe". Jak to jest z kadencja? Taka jest nasza polityka i nie chroni najsłabszych. I to się nie zmieni.Chorować mogą tylko bogaci bo biednych na chorobę nie stać. I to samo tyczy sie rodzenia dzieci-rodzić mogą bogate bo biedne już nie bardzo.A i to są podejrzewane o zachodzenie w ciażę dla becikowego-paranoja!!!!Jak mozna rodzić dzieci za kasę?Jednorazową?Bo z zasiłku sie nie wyzyje.Brak mi słów. W ogólę od niedzieli ryczę co najmniej 3 razy dziennie. Idę na poprawę humory Izy rzeczy powkładać do komody.I zafoliować przed kurzem |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
W moim regionie ZUS strasznie kontroluje....Mają długi i szukają każdego pretekstu żeby nie wyplacać....
Znajoma zatrudniła własnie dziewczyne tak na lewo, dziewczyna zaszła w ciąże przez in vitro, załatwiły formalności itd, dziewczyna poroniła....... problemy mają do tej pory takie, że glowa mała, jakieś kontrole, stawianie się na "przesłuchania" do ZUS-u, jakieś oświdczenia, pomijając fakt, że ta dziewczyna poroniła w październiku i do dzisiaj nie dostała ani grosza za te miesiące jak była na chorobowym.......... Też miałam tak kombinować, ale tż mi to wybił z głowy..... tym bardziej, że kontrolują u nas strasznie.....jakoś sobie poradzimy bez tego... Z becikowego 1000 wpadnie, może z opieki społecznej - chociaż tam się chyba liczy dochody... a mój mąż ich troche miał w 201o r i pewnie bedzie dupa blada..... poza tym opłacam sobie ubezpieczenie i za urodzenie dziecka jest 1500zł, tak samo ma moj mąż, więc troche sie uzbiera na początek. Wiecie co.... od początku ciąży się tak źle nie czułam jak dziś......... ![]() Mam straszny ból głowy i żołądka, straszne nudności, w głowie jakbym miała kule próżniową dosłownie!! słaba jestem okropnie, słabo mi się robi nawet jak leże........... koszmar
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
ha, nerola, nie wiem, chyba mozna (nie wiem czy zus czy tam któryś filar ofe) odkladac skłądki samodzielnie musialabys sie chyba wypytac. to w razie emerytury, bo skladek kilka lat juz nie masz rzeciez odkładanych... wiem ze moja ciotka, nigdy niepracujaca, ma jakos odkladane. ale wg mnie lepiej dac na jakis fundusz np. stabilnego wzrostu bo mas caly czas na nich łapę, a tak to zmienia ustawe czy cuś i d.pa.
a ja lubie to sluchac http://www.youtube.com/watch?v=Pgum6OT_VH8 i mnie uskrzydla... |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze musze to komuś opisać co dzisiaj przezylam...
Wstała z łozka i poszlam sobie napuscic wody do wanny, poszlam troche sprzatnac, po czym wracam do lazienki chcac zakrecic wode i co? To czym sie zakręca zostalo mi w ręku! Spanikowana nie wiedziałam co zrobić, znalazłam główne zawory do wody, chcialam zakrecic a one ani drgna. Wyciągłam kurdem z wanny i poleciałam do sąsiadki, przyszla zapytala gdzie glowne zawory, pokazalam jej, ale ona tez nie dala rady, mowi ze u nich tez sa zapieczone (jakim cudem-nowe bloki!). Sąsiadka poleciala po jakiegos faceta moze on da rade cos zrobic, ja w tym czasie próbuje sie dodzwonic do Tzta ale on nie odbieral bo akurat dzisiaj mial spotkanie i akurat wlasnie o tej godzinie , na dole w biurze gdzie zglaszamy szkody byl facet z wodociagow, przyszedl i mow ze zawory nie puszcza, pyta gdzie jest skrzynka z centralnego, szukamy jej okazalo sie ze jest w szafie w przedpokoju i w dodatku przykrecona półką! No masakra jakas. Poleciał na klatke do głównych zaworów i zakręcił u mnie wode... Teraz żeby maluszka uspokoić bo sie trochę zdenerwowałam puszczam mu jakies kołysanki. Teraz juz Tż wrócił szybko i pojechal po nowa baterie, wymieni i odkrecimy wode. Musiałam komus się wygadać
|
|
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=beata_1988;25176272]Ja uwielbiam takie udka w sosach ale z majerankiem nie robiłam jeszcze
możesz konkretniej napisać co i jak?\---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Beatko robię mały eksperyment, więc jak wyjdzie to napiszę, a jak nie wyjdzie to napiszę sprawdzonyt ))iwona |
|
|
|
#4310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka
... znasz moje zdanie na ten temat "okradania państwa" jestem za wydojeniem z niego ile się da ... i mam gdzieś to czy to jest zgodne z sumieniami innych, bo przecież państwo jak nakłada podatek na żywność i każe nam za chleb płacić 2 zł to się nie pyta czy się na to zgadzamy i czy przede wszystkim nas na to stać .... paranoja ale niestety taki mamy rząd i polityków co od ich gadania mi się na nich chce dziewuszki ja dopiero się ubrałam i zwlekłam z łóżka , obiadek mam już zrobiony z wczoraj tylko sprzątnąć trzeba trochę .... proszę o kopa w dupę żeby sie wzięła za tą robotę
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko - jak obiad zrobiony to leż
ja ciężarnj kopać nie bede ![]() ![]()
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
czytam waszą dyskuję, i powiem szczerze,że Nerola ma rację... jak my pójdziemy(jesli będzie) na emerturę, to powiem Wam,że i tak musiamy liczyć na naszę dzieci. co z tego,ze płacimy składki i tak naliczą nam nam jak będą chcieli a po za tym my oddajemy cięzko zarobione pieniadzę,żeby prezesi róznych instutucji państwowych mogli brać kilkanaście tysięcy zł miesięcznie...
a co do becikowego, 1000zł na dziecko to kpina... na pieluszki? a ile my musimy wylożyc pieniązków by je wychować, utrzymać i nakarmić to ich juz nie obchodzi. My z kolei mamy za dużo ziemi więc=nie należy nam się tzw. rodzinne, bo wg nich za duze przychodzy mamy(oni liczą rolnikowi przeciętnie 2300zł/miesiąc) a prawda jest taka,że sprzedaje się np. bydło raz do roku za powiedzmy 12tysięcy i musisz opłacic rachunki i życie za tą kwotę... także czy to zus czy krus to wszyscy maja ludzie gdzieś...
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
dodaję jeszcze zaległe fotki z usg
mam nadzieje, że coś widać
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiadomo co w takiej wodzie jest
|
|
|
|
|
#4316 |
|
BAN stały
|
Monia co mi da OFE?Nic.
A dodatkowe prywatne ubezpieczenie-musi być rok płacone by było wypłacone coś. T. ma ,wiec będzie 2000 becikowego+to co ubezpieczalnia wypłaci. Uzbiera sie.Ale to tak jednorazowo. Słoneczko-u nas chleb 2,50 . A kaszka dla dziecka 9 zł. a starcza na 3 dni.Mleczko 13 zł.starcza na 4-5 dni. A zasiłku na jedno dziecko 68n zł. chyba.Z głodu by padło. Jak dostaję te 300 zł. zasiłku na 3 dzieci,to jednego dnia w biedronce wydajemy 280 zł. na owoce,kaszki,słodycze,war zywa,wędlinki.Bez chusteczek i pampersów. A starcza nam to na tydzień,więc jaka to pomoc od państwa? Śmiechy. Mogliby żywność,owoce,ubranka,zab awki,ksiażki,przypory szkolne zwolnić z podatku. Na wyprawke Maksa do szkoły płacę ok. 500 zł.Kogoś to interesuje? A ceny co rusz w górę.I czy ktoś pyta czy damy radę? A T. pensję ma od 3 lat tę samą.Z tym,że jak sie zatrudniał,to paliwo niecałe 2 zł. ropa kosztowała a dziś prawie 5. Takze jakby nie patrząc żyjemy na skraju ubóstwa. I kogo to obchodzi? Gdyby ludzie nie kombinowali,nie odejmowali sobie od pyska to by zdechli w ciagu miesiaca.Ale co z tego.Wazne tylko "lepsze" osoby-politycy,księża-o nich się mówi latami,o ich śmierci. A w ciągu doby ginie tylu ludzi.Ktoś o nich mówi,popza najbliższymi? Głupia sprawa ze Smoleńskiem. Mam dosć słuchania tego.Bardziej mnie interesuje kto zamordował naszego sklepikarza.Ale to tylko sklepikarz,więc kogo obchodzi jego śmierć. Nigdy nie byłam i nie będę patriotką-nienawidzę tego kraju ale mam tu dom,rodzinę i dlatego tu jestem. Polska to jedno wielkie bagno.Ściągają jakieś beznadziejne święta i upodabniją sie do krajów,gdzie człowiek żyje jak człowiek a gdzie dorównanie do ich dochodów? I niby bezrobocie spada?A dlaczego? Bo młodzież sie wyrejestrowała i wyjechała.Zniesi ubezpieczenie w urzędach pracy(sama wtedy sie wyrejestrowałam) i niby bezrobocie spadło? Dupa-zabrali kolejną pomoc-ubezpieczenie bez którego dziś ani rusz. Idę z dzieckiem do lekarza-wołają ksiażeczkę.Dobrze,ze T. pracuje i ma nas wszystkich na siebie.Bo inaczej padlibyśmy jak zwykłe robaki,ot Polska. Z wodą miałam identycznie Jak mnie dzieciary dziś wkurzają.Gówna małe chodzące. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-02-18 o 13:36 |
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola teraz mają otworzyć rynek pracy w Niemczech to wyobraź sobie ile ludzi tam wyjedzie bo tam starzejące bardzo jest- tak bezrobocie na pewno spadnie... ale tam maja emerytury, dodatki itp a u nas klep biedę a jak matka jedzie za granice zarobic na zycie to potrafią jeszcze palcami wytknąć...
a co do bezrobocia to sorry ale więcej osób musi siedzieć na stanowiskach które mogą już sobie przejść na emeryturę ... tak więc młodzi bez pracy a za to jak wykształceni...
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie od kilku dni czuję takie napięcie pod żebrami zaraz tak w górnej części brzucha ( nie cały)i to nie ciągle tylko np po południu, zastanawiam się czy to jest spowodowane rośnięciem brzuszka czy co? miałyście takie coś?
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Moja mamuśka codziennie rano jak wstaje to włącza tvn 24 i oglada wiadomosci i słucha co się tam w polityce dzieje i tylko słysze jak komentuje i wyzywa. A juz najbardziej ją krew zalewa jak mówią że ktoś pracuje na jej emeryturę
Całe zycie pracowała i nie powiem bo nie zarabiała mało i składki płaciła dosyć duże i ostatnio przyszło zestawienie ile przez całe życie odlożyła i aż się zjeżyła i powiedziała ze jak od kogoś jeszcze usłyszy ze ktos teraz płaci na jej emeryturę to mu ten papier na twarz rzuci Gdyby teraz jej te pieniadze wypłacili to by sobie z odsetek mogła spokojnie żyć. I to samo jest ze składkami zdrowotnymi człowiek płaci całe życie a jak potrzenuje to albo musi iść prywatnie, albo musi dać w łapę zeby cos przyspieszyć. Mój D zerwał w listopadzie wiązadło w kolanie i co zrobili mu artroskopię stwierdzili że zerwane i ustalili termin rekonstrukcji na grudzień 2011 czyli czeka na niego 2 lata. Nawet D mówił jej ze moze zaplacimy jej to i pójdzie prywatnie bo ona już teraz ledwie widzi ale ona jest z tych co całe życie żyła uczciwie i myśli ze wszyscy żyja uczciwie i nie chciała. nerola ja tam Ciebie absolutnie popieram I jak to nie jestes ubezpieczona w urzędzie pracy?? Ja jestem zarejestrowana i normalnie mam ubezpieczenie. Własciwie to tylko po to jestem tam zarejestrowana i pewnie ze 3/4 innych osób też. Bo w to ze mi znajdą pracę to jakos słabo wierzę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze widac! to bylo 3D?
Zapytałam Cie wczesniej o becikowe, po jakim czasie sie je dostaje i gdzie to wogole sie zalatwia... ???? Ja własnie koncze gulasz, bedzie z kluskami śląskimi i czekam na kolezanke, zeby poplotkowac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

. Muszę się zebrac bo chce kupic wiele rzeczy przez przeprowadzką.Ach.... to dopiero będzie koszmar.
albo jak go krzykiem wyganiam z łazienki bo puszczę
tak mam że niby mi sie nie chce a za minutę musze już lecieć, teraz mam tak że macam się po pęcherzu jak się mam zamiar kłaść i sprawdzam czy mi się chce czy jeszcze nie bo szkoda się kłaść na dwie minuty i za chwile wstawać od nowa. 

zębole

pomagalam tam zwierzakom, wczesniej nie mialam pojecia jakie sceny sie tam rozgrywaja, co one przezywaja, w wiekszosci nie ma dostatecznej pomoc weterynaryjnej, przepelnienia i smierc na kazdym kroku
a jutro na reszcie rosołku jakąś zupke ugotuje, może ogórkową albo jakąś inna 

Zakończone: 2

na nich chce
Gdyby teraz jej te pieniadze wypłacili to by sobie z odsetek mogła spokojnie żyć. I to samo jest ze składkami zdrowotnymi człowiek płaci całe życie a jak potrzenuje to albo musi iść prywatnie, albo musi dać w łapę zeby cos przyspieszyć. Mój D zerwał w listopadzie wiązadło w kolanie i co zrobili mu artroskopię stwierdzili że zerwane i ustalili termin rekonstrukcji na grudzień 2011
czyli czeka na niego 2 lata. Nawet D mówił jej ze moze zaplacimy jej to i pójdzie prywatnie bo ona już teraz ledwie widzi ale ona jest z tych co całe życie żyła uczciwie i myśli ze wszyscy żyja uczciwie i nie chciała.