Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 10:31   #4291
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
hejka
niezła dyskusja
moje zdanie jest takie, że ta kwestia nie jest czarna czy biała, ale szara

ja wychodze z jednego założenia: panstwo (zus, us....) nas okrada nie dając wystarczająco w zamian
okradać panstwo to przyzwalać na kradzież, ale....

przykład z zycia: moja mama w szpitalu, silny zawał, stan krytyczny. w takiej sytuacji kombinowałam jak dojść do znajomości i komu dać w łapę, żeby Mama miała najlepszą opiekę...
i jeśli miałąbym podobną sytację wsród moich najbliższych zrobiłabym to samo...
oby żadna z nas nie musiała mieć tego typu dylematów, ale niestety takie są realia.... chcesz lepszej opieki- załatwiaj, chcesz coś szybciej załatwić- łapówka,

problem się pojawia w sytuacji, gdy osoby, które mają niezły status materialny wyciągają reke po kasę....
a tacy są w większośći- ja w liceum parcowałam w urzędzie miejskim i dostarczałam ludziom decyzje o przyznaniu dodatków mieszkaniowych (dla najbiedniejszych) i powiem Wam szczerze, że wiekszość zyła duuuuzo ponad przeciętność...
iwona
haha mój tata kiedyś starał się o dodatek mieszkaniowy, mieli wtedy cieżką sytuację, no i wszystko super, bo zarobki mu wyszły jak należy do tego dodatku ale nie dostał bo miał samochód 20 letniego malucha
powiedzieli, że jest za bogaty i skoro go stać na auto (kupił go 10 lat wcześniej kiedy był "bogaty" cokolwiek to znaczy) to nie potrzebuje dodatku haha
nie chcę nic mówić, ale dzieci w klatce miały droższe rowery niż ten nasz samochód

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:33   #4292
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie to sprytne bestie z tych dzieci.juz mają nad nami przewagę i kontrolę. To one decydują kiedy idziemy do toalety i to bez żadnego ale.Teraz i już!

Beata też jeszcze siedzę w pidżamie. Muszę się zebrac bo chce kupic wiele rzeczy przez przeprowadzką.Ach.... to dopiero będzie koszmar.
No mają kontrole nad nami, to fakt, tż twierdzi że to niemożliwe że w ciągu 2 minut mi sie może tak zachcieć siku że musze lecieć biegiem albo jak go krzykiem wyganiam z łazienki bo puszczę tak mam że niby mi sie nie chce a za minutę musze już lecieć, teraz mam tak że macam się po pęcherzu jak się mam zamiar kłaść i sprawdzam czy mi się chce czy jeszcze nie bo szkoda się kłaść na dwie minuty i za chwile wstawać od nowa.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:37   #4293
83monia
Zakorzenienie

tak wogóle to "okradanie" to takie kółko - panstwo okrada nas, my państwo... i znowu w koło macieju... ktos musi to przerwać, a czekanie na decyzje z góry to wg mnie głupota. jeszcze tak nie bylo zeby panstwo z kasy zrezygnowało

tak samo widze np. sprzatanie po swoich psach - narzekam na to ze g.na mam pod butami, ale jak sama bym nie sprzatala to ja mam dac przyklad innym? ostatnio rozmawialam ze szwagierka ze mnie g.na na sniegu denerwuja, ona na to ze jej robi tylko daleko w trawie (tak, 50 m od bloku). taaa, a moje dziecko sie w trawie lubi bawic, i co? bawi sie w psich odchodach! super!!! ale do niej to nie przemawia, nie sprzata i tyle, chyba zeby na chodniku czy blisko narobił... rozumiem - łaka, ugór, ale nie na osiedlu, gdzie dzieci po krzakach sie ganiaja! albo robimy wszystko bez wyjatku albonie narzekamy... czyli albo okradamy i dajemy sie okradac, uwazamy to za jakas forme sprawiedliwosci, albo walczymy o nieokradanie bo sami nie okradamy. ot , tyle ode mnie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:40   #4294
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
haha mój tata kiedyś starał się o dodatek mieszkaniowy, mieli wtedy cieżką sytuację, no i wszystko super, bo zarobki mu wyszły jak należy do tego dodatku ale nie dostał bo miał samochód 20 letniego malucha
powiedzieli, że jest za bogaty i skoro go stać na auto (kupił go 10 lat wcześniej kiedy był "bogaty" cokolwiek to znaczy) to nie potrzebuje dodatku haha
nie chcę nic mówić, ale dzieci w klatce miały droższe rowery niż ten nasz samochód
no dokłądnie, takie realia...
ja powiem szczerze- masz problem z płynnością finansową- kombinuj jak się da
masz kasę- kwestia Twojego sumienia
tak czy siak dziewuszki moja przestroga: na forach mimo, że jestesmy anonimowe nie mówcie za duzo o takich kombinacjach...
zarowno US jak i ZUS potrafią sprawdzać NK i FB, więc zapewne mogą sięgnąc dalej, a po nikach też często mozna dojść
tak czy siak- kombinatorki (w pozytywnym znaczeniu) mocno sie do tego przygotujcie, żeby wtopy nie było
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:45   #4295
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja też nie będę kupować żadnych stelizatorów, podgrzewaczy itp.
laktator obiecała mi dziewczyna od M. rodziny.
Butelke kupie jedną, żeby była w razie w.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:47   #4296
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

ja mam dzien sprzatania, bo wczoraj wreszcie zakonczyl sie kładzenie kafli u nas w domu, wlasnie wszystko zmywam

TZ wyjezdza na weekend to sobie troche prace rozloze na raty, co by mi sie nie nudzilo, jak jego nie bedzie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:53   #4297
iwonap79
Raczkowanie

Carmelo z tygodniami idziemy łeb w łeb)) gratuluję Tobie i sobie 18tc))

ja idę do sklepu po zakupy. bedę robiła udka w sosie śmietanowo-majerankowym... banalny a pyyyyycha

a co do zakupów: ja akurat jestem nerwus, więc wolę mieć za dużo niż potem panikować (takie zboczenie u oszczędnej )) ale jesli chodzi o maleństwo to logikę już mogę schować do kieszeni. tyle dobrego, że lubię lumpki i all)
iwona
Stary 2011-02-18, 10:57   #4298
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
ja powiem szczerze- masz problem z płynnością finansową- kombinuj jak się da
zgadzam sie z Iwona. Dodalabym tylko .."w granicach prawa"
Czyli - jesli chcesz zalozyc DG przed porodem zaloz, ale nie fikcyjna, jesli zatrudniasz sie u znajomych zrob cos co by nalezalo do Twoich obowiazkow np jakis projekt marketingowy, analize konkurencji , tlumaczenia chocby i niepotrzebnych tekstow, cokolwiek zeby byl dowod, ze pracowalas. A wszsytko dla ochrony siebie.
Ja tez kiedys mialam takie zdanie jak pieleszka...ech. Ale je zmienilam po pewnym zdarzeniu, o ktorym kiedys napewno napisze, choc teraz nie moge.

Jeszcze co do tych porodow rodzinnych - dziewczyny sprawdzcie to sobie w swoich szpitalach wczesniej - wg mojej przyjaciolki, ktora jest polozna nawet w osobnych salach do porodu nie mozna brac wiecej niz jednej osoby towarzyszacej. To pewnie zalezy od szpitala, wiec popytajcie na zapas.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:00   #4299
83monia
Zakorzenienie

chyba sobie w weekend zrobie tkaeigo kurczaka w smietanie, smaka mi narobiłąś

Stary 2011-02-18, 11:08   #4300
Kolina
Zadomowienie

jestem chwilke, odniose sie tylko do tych postow ktore zdarzylam nadrobic od wczoraj...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Nerolka dasz radę, chłopy czasem tak mają że cierpliwości brakuje.

Kolina - jakbym czytała o sobie, widze że jedziemy na tym samym wózku, kłótnia zazwyczaj o pierdółkę jakąś a on obrazi się jak jakiś małolat, jakby się nie wiadomo co stało,

aż głupio że o takie bzdury się można pokłócić, smiech po prostu, ja z natury ugodowa jestem i ciągle mu powtarzam że to ja powinnam fochy pokazywać bo baba jestem a nie on, mnie to złość po 5 minutach przechodzi i po kłótni to bym się najchętniej przytuliła zaraz do niego, a on twardo że nie, a mnie szlag trafia bo on się musi z tym przespać i dopiero mu rano złość wyparuje - chociaż nie wiadomo po co była kłótnia i weź zrozum tu faceta...
..
no wlasnie, moj tz ma humorki jak baba w ciazy
czasami wkurzy sie o taka bzure ze glowa boli i sie braza, nie dyskutuje nie kloci sie, milczy... do szalu mnie to doprawdza

trzymam kciuki by przepisali Ci oceny z egzaminow

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
KOlina miłego popołudnia życzę
dziekuje bylo milo
mam oswiezony kolorek i jeszcze zalapalam sie na wizyte u kosmetczki, lekki peeling i nawilzenie, mam ostatnio bardziej wrazliwa cere, wczoraj nie nalozylam podkladu bo na policzkach i miedzy brwiami sterczal mi naskorek, podklad to tylko podkreslil
kosmetyczka wyszla spontanicznie, siedzac na fotelu u fryzjera poskarzylam sie na cere, a on do mnei ze przeciez drzwi w drzwi sasiaduje z kosmetyczk ai zaraz ja tu poprosi przyszl aP. Kasia i powiedziala ze ma teraz chwile i jak chce moge przyjsc
no i poszlam, a co mi tam
cera fajniejsza, bez dwoch zdan
taki o to niespodziewany prezent walentynkowy sobie zrobilam

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Oliweczka, mieszkam w bolku na 2gim piętrze, pracuję (chociaż teraz na zwolnieniu) , studiuję, mam 2 psy, 2 koty NIE WYOBRAŻAM SOBIE TEGO. Mama mówi, że będzie trzeba to jakoś rozwiązać, ja też sobie nie wyobrażam oddać zwierzaczków gdzieś, ale w tym wypadku Dziecko będzie ważniejsze. Nie uśmiecha mi się np. sikanie kotów w rzeczy dziecka w czasie marcowania ( które u nich trwa 6 msc) :/, a wychodzenie z psami jak będę sama z dzieckiem ? nierealne. Więc nie mam pojęcia jak to będzie.
piszesz o marcowaniu wiec twoje koty nie sa kastrowane, zalecam te zabiegi wszystkim domowym zwierzakom, jest spokoj swiety, kotka nie ma ruji i spewa serenad cale noce, nie mowiac o niechcianych miotach, kocury nie wlocza sie calymi dniami, nie bija, nie znacza katow, ich mocz jest neutralny.... kastrowany kot w domu to rzaden problem, wiem bo mam ich 3 + 2 pietro nizej u mamy, aokresowo kociaki ktore ratuje.... z kotami na pewno jest mniejszy problem niz z psem w kwestii wyprowadzania, kuwety sa teraz tak specjalistyczne (nawet samo sprzatajace!) ze ulatwiaja zycie, to samo zwirek
dorosle psy mozna nauczyc zalatwiania sie o dogodnych porach, mozna poprosic dziecko z sasiedztwa by pomoglo, zrobia to chetnie (zakaldam ze psy sa lagodne), pomyslow jest wiele
o schronisku, przytulisku etc zapomnij prosze pomagalam tam zwierzakom, wczesniej nie mialam pojecia jakie sceny sie tam rozgrywaja, co one przezywaja, w wiekszosci nie ma dostatecznej pomoc weterynaryjnej, przepelnienia i smierc na kazdym kroku
nie oddawaj ich, jestem pewna ze uda sie znalezc jakies rozwiazanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Planujemy w marcu kupic takie mebelki (IKEA) do pokoju dzidzi, bo mamy teraz kompletnie pusty. Łózeczko, szafa, komoda. Do tego później jakies wygodny fotel, ale poki co nic fajnego nie widzielismy.
my rowniez musimy urzadzic pokoik od podstaw i rowniez stanelo na ikei, patrzylam na mebelki dzieciece i te co najbardziej mi sie podobaja kosztuja minimum 3tys to za duzo przy obecnych wydatkach
w ikei fajny zestaw: lozeczko, komoda i szafa mozna zrobic juz za 1000-1500
do tego planujemy mala sofe, jeszcze sie zastanawiamy czy z opcja rozkladania czy nie, w sumie byloby dodatkowe miejsce do spania dla gosci....

dodam jeszcze ze wczoraj zaszalalam z zakupami, w lumpku kupilam pare chlopiecych rzeczy oraz kilka z wyprzadazy w wojciku
po czym pochwalilam sie znajomej a ona pyta: "juz znasz plec? nie wierz w to! nie jest mozliwe tak wczesnie ja zobaczyc..."
no i sie zmartwilam, a jesli to dziewczynka? to trudno... w tym poczatkowym etapie bedzie chodzila ubrana jak chlopczyca

reszte postow nadrobie po powrocie, caluski
Stary 2011-02-18, 11:13   #4301
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Carmelo z tygodniami idziemy łeb w łeb)) gratuluję Tobie i sobie 18tc))

ja idę do sklepu po zakupy. bedę robiła udka w sosie śmietanowo-majerankowym... banalny a pyyyyycha

a co do zakupów: ja akurat jestem nerwus, więc wolę mieć za dużo niż potem panikować (takie zboczenie u oszczędnej )) ale jesli chodzi o maleństwo to logikę już mogę schować do kieszeni. tyle dobrego, że lubię lumpki i all)
iwona
Ja uwielbiam takie udka w sosach ale z majerankiem nie robiłam jeszcze możesz konkretniej napisać co i jak?

ja dzisiaj gotuje rosół na żeberkach i jakich kostkach wp z ziemniakami pycha

wolę taki niż drobiowy z makaronem, a jak się go dobrze przyprawi to bomba a jutro na reszcie rosołku jakąś zupke ugotuje, może ogórkową albo jakąś inna

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
no wlasnie, moj tz ma humorki jak baba w ciazy
czasami wkurzy sie o taka bzure ze glowa boli i sie braza, nie dyskutuje nie kloci sie, milczy... do szalu mnie to doprawdza

trzymam kciuki by przepisali Ci oceny z egzaminow

No dokładnie to samo mam nie kłóci się, milczy a mnie szlag trafia Kolina, może to jakaś rodzina, co?

dzięki za kciuki, przydadzą się w tygodniu będę już coś wiedzieć

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-18 o 11:16
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:25   #4302
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Już wiem co mnie pozytywnie nastraja, tylko się nie śmiejcie. http://www.youtube.com/watch?v=5wftvPyL7L0

Kolina moich kotek weterynarz nie chciał się podjąć sterylizacji, bo przy narkozie nie można ich wybudzić mają bardzo kiepskie geny itp. Więc można zapomnieć. Ale też powiedział, ze sam je chętnie przygarnie w razie "w"

A co do wyprowadzania psów, nie ma u nas dzieciaków, sami starsi ludzie. A co do schroniska to też pracowałam jako wolontariuszka chwilę i wiem jak to wygląda. Dlatego bardzo nie chcę. Ale też wiem że nikt mi 9 letniego psa nie przygarnie. Poza tym pies szczeka jak tylko ktoś zapuka, przejdzie głośniej po klatce, zadzwoni domofon itp. Nie jest to do przeskoczenia.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-02-18 o 11:44
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:51   #4303
karolinee1983
Zadomowienie

Hello

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja w naszym kraju nic nie uznaję chyba za kradzież.
Mąż pracuje ponad 20 lat a u lekarza na kasę był w sumie moze 4 razy.
Wszystko prywatnie.
A te 4 przypadki,to potraktowany był jak zwykła szmata.
Sama wtedy mordę wydarłam,ze ich zasranym obowiazkiem jest udzielić pomocy,po to są jak d**a od srania a jak sie mineli z powołaniem,zawsze mozna zostać ogrodnikiem.
I za co tyle kasy miesięcznie płaci?Za takie traktowanie?
Skarbówka wzywa każdego powodu i woła kasę.Wszelkie instytucje wołają kasę,.A jak sie upomnisz o swoje czy to z ubezpieczenia za śmierć,poród to każą czekać.I odsetek nie płacą a my tak.Każdy dzień zwłoki to odsteki.
Mało tego-ja z wyboru mam taką ilosć dzieci.Ale jakim kosztem?
N astare lata nie mam nic!
Ani renty ani emerytury.
Jestem potrzebna tylko do wychowania dzieci na polskich obywateli,wykształcenia ich by pracowali na nasze(wasze) emerytury.
Ja z tego nic nie będę miała.
Dlaczego w naszym kraju dzieci nie pracuja na emerytury własnych rodziców?
Z czego ja potem będę zyła?Liczyć na to,ze dzieci mi pomogą?Obym sie nie przeliczyła.
Nasze państwo zapomniało o rodzinach wielodzietnych ,o matkach,które poświęcają ponad połowę swojego życia na wychowanie.
Do pracy ciężka sprawa,zeby iść.
Raz-kto mi się zajmie 4 dzieci?
A jak już,to za jakie pieniadze?
Zarobie mniej niz na opiekę na 2-3 dzieci.
To jest polityka?
Niech matki biorą ile wlezie,wszystko co im się należy.
Ja zasiłku rodzinnego na 3 dzieci dostaję 306 zł.Co ja mam z tym zrobić?
A npo. obiad dla dziecka w szkole nam nie przysługuje bo mieścimy sie w przedziale 504 zł. na osobę.A musimy mieć koło 300.Czy to nie skraj ubóstwa?
Za głupi autobus do szkoły(gminny) płacę 25 zł.Niby nic a jednak.
Zus nas okrada na każdym kroku.Facetowi,który w pracy stracił rękę w tartaku na komisji powiedzieli,ze jest zdolny do pracy bo ma drugą.
To samo z chłopakiem lat 22 -stracił nogę-i co?Też całkiem zdolny do pracy.
To nie kradzież?

A ja nie chcę ekstra kasy typu 2000 .
Chciałam godnie zyć.
Święte słowa prawisz. Oto właśnie Polska jest...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
też macie takie dni, że nie chce wam się przebierac z pidżamy i malowac? ani robic nic w kuchni, czy w ogóle w mieszkaniu?

Mnie taki leń bierze, że boję się czy wrócę do normalności. A wczoraj bałam się wychodzic z domu, bo co 20 min biegałam na siusiu. Szok.
Ja mam tak codziennie. Najchętniej bym spala do 13 i łaziła w piżamie cały dzień, ale się nie da. Ledwo się zmuszam, żeby się podmalować jak do sklepu idę, co by ludzi nie straszyć

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

o tak, zaraz sobie włączę bo dziś cały dzień w domku tylko wizytka po południu

trzymajcie kciuki ok 15-16
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Już wiem co mnie pozytywnie nastraja, tylko się nie śmiejcie. http://www.youtube.com/watch?v=5wftvPyL7L0
Ło matko "ich troje" tego się nie spodziewałam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:54   #4304
Zmalowana
Zakorzenienie

Nienawidzę ich troje Ale ostatnio przyjaciółka jak się uczyłyśmy do sesji puściła i tak mi się to z nią pozytywnie kojarzy że szok

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:10   #4305
nerola
BAN stały

Kurczę sama już nie wiem co robic.Moze po prostu nic jak z każdą ciaż?
I biede klepać.To już potrafie.

Monia a na czym polega to ubezpieczenie w zusie?
Mogę płacić skłądki,owszem ale czy nie potrzeba jakiegoś czasu?Np. na dodatkowe ubezpieczenie -muszę płacić równy rok by dostać "becikowe".
Jak to jest z kadencja?

Taka jest nasza polityka i nie chroni najsłabszych.
I to się nie zmieni.Chorować mogą tylko bogaci bo biednych na chorobę nie stać.
I to samo tyczy sie rodzenia dzieci-rodzić mogą bogate bo biedne już nie bardzo.A i to są podejrzewane o zachodzenie w ciażę dla becikowego-paranoja!!!!Jak mozna rodzić dzieci za kasę?Jednorazową?Bo z zasiłku sie nie wyzyje.Brak mi słów.
W ogólę od niedzieli ryczę co najmniej 3 razy dziennie.
Idę na poprawę humory Izy rzeczy powkładać do komody.I zafoliować przed kurzem
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:23   #4306
agulaaabar
Zakorzenienie

W moim regionie ZUS strasznie kontroluje....Mają długi i szukają każdego pretekstu żeby nie wyplacać....

Znajoma zatrudniła własnie dziewczyne tak na lewo, dziewczyna zaszła w ciąże przez in vitro, załatwiły formalności itd, dziewczyna poroniła....... problemy mają do tej pory takie, że glowa mała, jakieś kontrole, stawianie się na "przesłuchania" do ZUS-u, jakieś oświdczenia, pomijając fakt, że ta dziewczyna poroniła w październiku i do dzisiaj nie dostała ani grosza za te miesiące jak była na chorobowym..........

Też miałam tak kombinować, ale tż mi to wybił z głowy..... tym bardziej, że kontrolują u nas strasznie.....jakoś sobie poradzimy bez tego...

Z becikowego 1000 wpadnie, może z opieki społecznej - chociaż tam się chyba liczy dochody... a mój mąż ich troche miał w 201o r i pewnie bedzie dupa blada..... poza tym opłacam sobie ubezpieczenie i za urodzenie dziecka jest 1500zł, tak samo ma moj mąż, więc troche sie uzbiera na początek.

Wiecie co.... od początku ciąży się tak źle nie czułam jak dziś.........
Mam straszny ból głowy i żołądka, straszne nudności, w głowie jakbym miała kule próżniową dosłownie!! słaba jestem okropnie, słabo mi się robi nawet jak leże........... koszmar

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:23   #4307
83monia
Zakorzenienie

ha, nerola, nie wiem, chyba mozna (nie wiem czy zus czy tam któryś filar ofe) odkladac skłądki samodzielnie musialabys sie chyba wypytac. to w razie emerytury, bo skladek kilka lat juz nie masz rzeciez odkładanych... wiem ze moja ciotka, nigdy niepracujaca, ma jakos odkladane. ale wg mnie lepiej dac na jakis fundusz np. stabilnego wzrostu bo mas caly czas na nich łapę, a tak to zmienia ustawe czy cuś i d.pa.

a ja lubie to sluchac http://www.youtube.com/watch?v=Pgum6OT_VH8 i mnie uskrzydla...

Stary 2011-02-18, 12:58   #4308
Natka_
Zakorzenienie

Kurcze musze to komuś opisać co dzisiaj przezylam...
Wstała z łozka i poszlam sobie napuscic wody do wanny, poszlam troche sprzatnac, po czym wracam do lazienki chcac zakrecic wode i co? To czym sie zakręca zostalo mi w ręku! Spanikowana nie wiedziałam co zrobić, znalazłam główne zawory do wody, chcialam zakrecic a one ani drgna. Wyciągłam kurdem z wanny i poleciałam do sąsiadki, przyszla zapytala gdzie glowne zawory, pokazalam jej, ale ona tez nie dala rady, mowi ze u nich tez sa zapieczone (jakim cudem-nowe bloki!). Sąsiadka poleciala po jakiegos faceta moze on da rade cos zrobic, ja w tym czasie próbuje sie dodzwonic do Tzta ale on nie odbieral bo akurat dzisiaj mial spotkanie i akurat wlasnie o tej godzinie , na dole w biurze gdzie zglaszamy szkody byl facet z wodociagow, przyszedl i mow ze zawory nie puszcza, pyta gdzie jest skrzynka z centralnego, szukamy jej okazalo sie ze jest w szafie w przedpokoju i w dodatku przykrecona półką! No masakra jakas. Poleciał na klatke do głównych zaworów i zakręcił u mnie wode...
Teraz żeby maluszka uspokoić bo sie trochę zdenerwowałam puszczam mu jakies kołysanki. Teraz juz Tż wrócił szybko i pojechal po nowa baterie, wymieni i odkrecimy wode.

Musiałam komus się wygadać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:00   #4309
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=beata_1988;25176272]Ja uwielbiam takie udka w sosach ale z majerankiem nie robiłam jeszcze możesz konkretniej napisać co i jak?
\---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Beatko robię mały eksperyment, więc jak wyjdzie to napiszę, a jak nie wyjdzie to napiszę sprawdzonyt))
iwona
Stary 2011-02-18, 13:05   #4310
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja lubie to sluchac http://www.youtube.com/watch?v=Pgum6OT_VH8 i mnie uskrzydla...
Fajny kawałek muse to niezły zespół jest

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kurcze musze to komuś opisać co dzisiaj przezylam...
Wstała z łozka i poszlam sobie napuscic wody do wanny, poszlam troche sprzatnac, po czym wracam do lazienki chcac zakrecic wode i co? To czym sie zakręca zostalo mi w ręku! Spanikowana nie wiedziałam co zrobić, znalazłam główne zawory do wody, chcialam zakrecic a one ani drgna. Wyciągłam kurdem z wanny i poleciałam do sąsiadki, przyszla zapytala gdzie glowne zawory, pokazalam jej, ale ona tez nie dala rady, mowi ze u nich tez sa zapieczone (jakim cudem-nowe bloki!). Sąsiadka poleciala po jakiegos faceta moze on da rade cos zrobic, ja w tym czasie próbuje sie dodzwonic do Tzta ale on nie odbieral bo akurat dzisiaj mial spotkanie i akurat wlasnie o tej godzinie , na dole w biurze gdzie zglaszamy szkody byl facet z wodociagow, przyszedl i mow ze zawory nie puszcza, pyta gdzie jest skrzynka z centralnego, szukamy jej okazalo sie ze jest w szafie w przedpokoju i w dodatku przykrecona półką! No masakra jakas. Poleciał na klatke do głównych zaworów i zakręcił u mnie wode...
Teraz żeby maluszka uspokoić bo sie trochę zdenerwowałam puszczam mu jakies kołysanki. Teraz juz Tż wrócił szybko i pojechal po nowa baterie, wymieni i odkrecimy wode.

Musiałam komus się wygadać
Oj to przeżyłaś i się nadenerwowałaś ale dobrze,że już po wszystkim. A propos historii z wodą w tle, u nas od dluzszego czasu leci ciepła brunatna woda. Wczoraj to juz była taka masakra, że nie mogłam się wykąpać, bo tak jakbym w blocie sie taplała Ja rozumiem, że w Waw. woda nie najczystsza (a podobno na Białołęce to już szczególnie), no ale bez przesady! Jeszcze jakiegoś grzyba się nabawimy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:05   #4311
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Nerolka , jesteś wspaniałą kobietą, ja też chciałabym mieć dużo dzieci ale niestety się chyba już nie wyrobię z 4 ... znasz moje zdanie na ten temat "okradania państwa" jestem za wydojeniem z niego ile się da ... i mam gdzieś to czy to jest zgodne z sumieniami innych, bo przecież państwo jak nakłada podatek na żywność i każe nam za chleb płacić 2 zł to się nie pyta czy się na to zgadzamy i czy przede wszystkim nas na to stać .... paranoja ale niestety taki mamy rząd i polityków co od ich gadania mi się na nich chce

dziewuszki ja dopiero się ubrałam i zwlekłam z łóżka , obiadek mam już zrobiony z wczoraj tylko sprzątnąć trzeba trochę .... proszę o kopa w dupę żeby sie wzięła za tą robotę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:10   #4312
83monia
Zakorzenienie

sloneczko - jak obiad zrobiony to leż ja ciężarnj kopać nie bede

Stary 2011-02-18, 13:15   #4313
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

czytam waszą dyskuję, i powiem szczerze,że Nerola ma rację... jak my pójdziemy(jesli będzie) na emerturę, to powiem Wam,że i tak musiamy liczyć na naszę dzieci. co z tego,ze płacimy składki i tak naliczą nam nam jak będą chcieli a po za tym my oddajemy cięzko zarobione pieniadzę,żeby prezesi róznych instutucji państwowych mogli brać kilkanaście tysięcy zł miesięcznie...

a co do becikowego, 1000zł na dziecko to kpina... na pieluszki? a ile my musimy wylożyc pieniązków by je wychować, utrzymać i nakarmić to ich juz nie obchodzi.

My z kolei mamy za dużo ziemi więc=nie należy nam się tzw. rodzinne, bo wg nich za duze przychodzy mamy(oni liczą rolnikowi przeciętnie 2300zł/miesiąc) a prawda jest taka,że sprzedaje się np. bydło raz do roku za powiedzmy 12tysięcy i musisz opłacic rachunki i życie za tą kwotę... także czy to zus czy krus to wszyscy maja ludzie gdzieś...
Stary 2011-02-18, 13:16   #4314
zanka205
Zakorzenienie

dodaję jeszcze zaległe fotki z usg
mam nadzieje, że coś widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4376.jpg (26,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4377.jpg (38,1 KB, 62 załadowań)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:16   #4315
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Oj to przeżyłaś i się nadenerwowałaś ale dobrze,że już po wszystkim. A propos historii z wodą w tle, u nas od dluzszego czasu leci ciepła brunatna woda. Wczoraj to juz była taka masakra, że nie mogłam się wykąpać, bo tak jakbym w blocie sie taplała Ja rozumiem, że w Waw. woda nie najczystsza (a podobno na Białołęce to już szczególnie), no ale bez przesady! Jeszcze jakiegoś grzyba się nabawimy
Wiesz co zglos to gdzieś, bo tak niepowinno być, u nas kiedys tez leciala taka zółtawa, ale było duzo skarg i zgłoszen i coś z tym zrobili Nie wiadomo co w takiej wodzie jest
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:30   #4316
nerola
BAN stały

Monia co mi da OFE?Nic.
A dodatkowe prywatne ubezpieczenie-musi być rok płacone by było wypłacone coś.
T. ma ,wiec będzie 2000 becikowego+to co ubezpieczalnia wypłaci.
Uzbiera sie.Ale to tak jednorazowo.

Słoneczko-u nas chleb 2,50 .

A kaszka dla dziecka 9 zł. a starcza na 3 dni.Mleczko 13 zł.starcza na 4-5 dni.
A zasiłku na jedno dziecko 68n zł. chyba.Z głodu by padło.

Jak dostaję te 300 zł. zasiłku na 3 dzieci,to jednego dnia w biedronce wydajemy 280 zł. na owoce,kaszki,słodycze,war zywa,wędlinki.Bez chusteczek i pampersów.
A starcza nam to na tydzień,więc jaka to pomoc od państwa?
Śmiechy.
Mogliby żywność,owoce,ubranka,zab awki,ksiażki,przypory szkolne zwolnić z podatku.
Na wyprawke Maksa do szkoły płacę ok. 500 zł.Kogoś to interesuje?
A ceny co rusz w górę.I czy ktoś pyta czy damy radę?
A T. pensję ma od 3 lat tę samą.Z tym,że jak sie zatrudniał,to paliwo niecałe 2 zł. ropa kosztowała a dziś prawie 5.
Takze jakby nie patrząc żyjemy na skraju ubóstwa.
I kogo to obchodzi?
Gdyby ludzie nie kombinowali,nie odejmowali sobie od pyska to by zdechli w ciagu miesiaca.Ale co z tego.Wazne tylko "lepsze" osoby-politycy,księża-o nich się mówi latami,o ich śmierci.
A w ciągu doby ginie tylu ludzi.Ktoś o nich mówi,popza najbliższymi?
Głupia sprawa ze Smoleńskiem.
Mam dosć słuchania tego.Bardziej mnie interesuje kto zamordował naszego sklepikarza.Ale to tylko sklepikarz,więc kogo obchodzi jego śmierć.
Nigdy nie byłam i nie będę patriotką-nienawidzę tego kraju ale mam tu dom,rodzinę i dlatego tu jestem.
Polska to jedno wielkie bagno.Ściągają jakieś beznadziejne święta i upodabniją sie do krajów,gdzie człowiek żyje jak człowiek a gdzie dorównanie do ich dochodów?
I niby bezrobocie spada?A dlaczego?
Bo młodzież sie wyrejestrowała i wyjechała.Zniesi ubezpieczenie w urzędach pracy(sama wtedy sie wyrejestrowałam) i niby bezrobocie spadło?
Dupa-zabrali kolejną pomoc-ubezpieczenie bez którego dziś ani rusz.
Idę z dzieckiem do lekarza-wołają ksiażeczkę.Dobrze,ze T. pracuje i ma nas wszystkich na siebie.Bo inaczej padlibyśmy jak zwykłe robaki,ot Polska.

Z wodą miałam identycznie

Jak mnie dzieciary dziś wkurzają.Gówna małe chodzące.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:36
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:38   #4317
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Nerola teraz mają otworzyć rynek pracy w Niemczech to wyobraź sobie ile ludzi tam wyjedzie bo tam starzejące bardzo jest- tak bezrobocie na pewno spadnie... ale tam maja emerytury, dodatki itp a u nas klep biedę a jak matka jedzie za granice zarobic na zycie to potrafią jeszcze palcami wytknąć...

a co do bezrobocia to sorry ale więcej osób musi siedzieć na stanowiskach które mogą już sobie przejść na emeryturę ... tak więc młodzi bez pracy a za to jak wykształceni...
Stary 2011-02-18, 13:38   #4318
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie od kilku dni czuję takie napięcie pod żebrami zaraz tak w górnej części brzucha ( nie cały)i to nie ciągle tylko np po południu, zastanawiam się czy to jest spowodowane rośnięciem brzuszka czy co? miałyście takie coś?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:56   #4319
margaret82
Zadomowienie

Moja mamuśka codziennie rano jak wstaje to włącza tvn 24 i oglada wiadomosci i słucha co się tam w polityce dzieje i tylko słysze jak komentuje i wyzywa. A juz najbardziej ją krew zalewa jak mówią że ktoś pracuje na jej emeryturę Całe zycie pracowała i nie powiem bo nie zarabiała mało i składki płaciła dosyć duże i ostatnio przyszło zestawienie ile przez całe życie odlożyła i aż się zjeżyła i powiedziała ze jak od kogoś jeszcze usłyszy ze ktos teraz płaci na jej emeryturę to mu ten papier na twarz rzuci Gdyby teraz jej te pieniadze wypłacili to by sobie z odsetek mogła spokojnie żyć. I to samo jest ze składkami zdrowotnymi człowiek płaci całe życie a jak potrzenuje to albo musi iść prywatnie, albo musi dać w łapę zeby cos przyspieszyć. Mój D zerwał w listopadzie wiązadło w kolanie i co zrobili mu artroskopię stwierdzili że zerwane i ustalili termin rekonstrukcji na grudzień 2011 No paranoja poprostu. Pewnie gdybym nie była w ciąży to byśmy dali w łapę i przyspieszyli to, ale że po takiej rekonstrukcji się dochodzi do siebie do pół roku to mąz nie chciał bo nie chciał być ciężarem jak się dziecko urodzi. A to jest zwykły szpital wojewódzki a w specjalistycznych szpitalach to sie kilka lat czeka. A moja teściowa ma ustalony zabieg na zaśme na rok 2012 czyli czeka na niego 2 lata. Nawet D mówił jej ze moze zaplacimy jej to i pójdzie prywatnie bo ona już teraz ledwie widzi ale ona jest z tych co całe życie żyła uczciwie i myśli ze wszyscy żyja uczciwie i nie chciała.

nerola ja tam Ciebie absolutnie popieram Państwo tylko rzuca kłody pod nogi choćby ten vat na artykuły dziecięce. A potem sie dziwią, ze rodzina teraz to rodzice + jedno dziecko bo przecież państwo tak pomaga. Wielka mi pomoc. Jakby ktoś chciał liczyć na ich pomoc to by po kilku dniach z głodu umarł pod mostem.
I jak to nie jestes ubezpieczona w urzędzie pracy?? Ja jestem zarejestrowana i normalnie mam ubezpieczenie. Własciwie to tylko po to jestem tam zarejestrowana i pewnie ze 3/4 innych osób też. Bo w to ze mi znajdą pracę to jakos słabo wierzę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:59   #4320
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dodaję jeszcze zaległe fotki z usg
mam nadzieje, że coś widać
pewnie ze widac! to bylo 3D?

Zapytałam Cie wczesniej o becikowe, po jakim czasie sie je dostaje i gdzie to wogole sie zalatwia... ????

Ja własnie koncze gulasz, bedzie z kluskami śląskimi i czekam na kolezanke, zeby poplotkowac

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości