Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 09:37   #2401
elis5
Raczkowanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

ANDZIOT 100 LAT!!!! I zdrówka oczywiście. Ja już mam dzieści od zeszłego roku hehe. Nie jest tak źle

Moniquac ja tez jeszcze bez bryki. dowiadywałam się od koleżanek bo moim pierwszym typem był x lander xa, no ale one, choć ogólnie zadowolone nie polecały ze względu na ten brak możliwości przełożenia spacerówki/rączki. Akurat ich dzieci byly spore chyba, bo już w 5 mies musiały się przesiadać na spacerówkę i mówiły, że strach trochę takie malutkie dziecię tylko od tyłu obserwować.
JA chyba ostatecznie zdecydowałam się na jedo fyn 4ds, zobacz może Ci podpasuje (tu akurat z fotelem recaro) :
http://allegro.pl/3w1-fyn-4ds-jedo-2011-fotel-recaro-young-profi-i1463379567.html

Oglądałam go i montowałam wszystko sama bo znajomi mają (są b. zadowoleni). Chyba jedynym minusem są dość duże gabaryty, no bo waga to jak w większości wózków z pompowanymi kołami 3w1, czyli niemała. No a dla fanek czarnych wozów: jest sporo zestawień z czarnym do wyboru
Mi też się podobają ciemne, tylko cały czas się głowię, czy nie będzie niuni za gorąco
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:44   #2402
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
nie, ale mierzylam sie ok 2 tyg temu i bylo 95, wczoraj wieczorkiem i dzisiaj zlapalam znowu miarke, sama nie wiem czemu, bo mi sie taki maly brzusio wydaje. Wiem, ze panikuje, ale chyba juz sie do konca ciazy nei zmienie
powiem ci na pocieszenie co ja sobie dziś wymyśliłam:
mała mi się tak kręci w brzuchu że ciągle głowę ma gdzie indziej i wyczaiłam sobie, że wcale nie rośnie bo ma tak dużo miejsca jeszcze
no i się teraz martwię

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:44   #2403
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość
ANDZIOT 100 LAT!!!! I zdrówka oczywiście. Ja już mam dzieści od zeszłego roku hehe. Nie jest tak źle

Moniquac ja tez jeszcze bez bryki. dowiadywałam się od koleżanek bo moim pierwszym typem był x lander xa, no ale one, choć ogólnie zadowolone nie polecały ze względu na ten brak możliwości przełożenia spacerówki/rączki. Akurat ich dzieci byly spore chyba, bo już w 5 mies musiały się przesiadać na spacerówkę i mówiły, że strach trochę takie malutkie dziecię tylko od tyłu obserwować.
JA chyba ostatecznie zdecydowałam się na jedo fyn 4ds, zobacz może Ci podpasuje (tu akurat z fotelem recaro) :
http://allegro.pl/3w1-fyn-4ds-jedo-2011-fotel-recaro-young-profi-i1463379567.html

Oglądałam go i montowałam wszystko sama bo znajomi mają (są b. zadowoleni). Chyba jedynym minusem są dość duże gabaryty, no bo waga to jak w większości wózków z pompowanymi kołami 3w1, czyli niemała. No a dla fanek czarnych wozów: jest sporo zestawień z czarnym do wyboru
Mi też się podobają ciemne, tylko cały czas się głowię, czy nie będzie niuni za gorąco
Kurcza mnie też troche to boli że w XLanderze nie można przekładać rączki...
A ten co pokazałaś rzeczywiście fajny i jakie ładne kolorki
Tyle że na zdjęciach na żywo wygląda na strasznie wieeeeelki! Nie wiem czy do drzwi sie zmieści

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-02-18 o 09:48
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:47   #2404
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=Lime]

moja Zocha miała ciemny wózek, a jest z czerwca i wcale jakoś gorąco jej nie było, tzn jak było ponad 30st to wszedzie byłoby jej gorąco ,

w moim wózku nie ma przekładanej rączki, ale była możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem, może tam też tak jest

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 09:50   #2405
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

mogą
możemy zrobić spotkanie na południu

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Mówisz i masz!
24kasia zwołujemy spotkanko w Łodzi? Może w Porcie Łódź? Tam jest wiele możliwości zjedzenia czegoś dobrego i pyszne lody i restauranty i Ikea

Super, że operacja Twojej mamy się udała
No a z tymi bólami, to mam identyczne odczucia, raz w nocy to się zryczałam bo się po prostu bezsilna poczułam, bez kontroli nad własnym ciałem
Ale dziś o dziwo jakoś dużo lepiej, nie wiem dlaczego. Nie budziłam się w nocy na przewracanie, nie wstałam nawet na siku
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
albo Krakowa Też bym chciała sie z Wami spotkac

pozno sie zbierasz lulu O tej godzinie to ja już na drugie sik wstawałam, gdy Ty dopiero szłaś luli

Aliczka88 nie denerwuj się, bo wiesz, ze Twoja dzidzia to wszystko czuje i na siebie przyjmuje

Oglądaj lepiej tam o tych niemowlaczkach i nam tu, co nie mamy w pracy DDTVN ładnie potem zrecenzuj

anula_81 ajjjjjć jak zazdroszcze tego wolnego. Korzystaj do bólu

Wymysliłam wczoraj, że skoro moj pan dr tak mnie pchał na L-4 to pojde do niego i poproszę o tydzień wypoczynkowego L-4 Wezmę sobie od środy przed tłustym czwartkiem i pojadę do rodziców
Myslicie, że lekarz może tak bezpodstawnie wystawić L-4?? Nigdy nie byłam prosić o zwolnienie kiedy faktycznie czułam sie lux i troszkę mi głupio Jaka taka pusta, za lojalna chcę być

anula, może 2 cm Ci przybyło bo po prostu więcej zjadłas

nie mysl że to ostatnia 2 z przodu !!!!!!!!! Świetuj z dzidzia, Zosią i mezlulkiem Upijajać się do nieprzytomnosci Picollo
100 LAT KOCHANA
łojtam kochane
przyjedzcie od razu tutaj do mnie okolice Kalisza i bedzie cacy

ale mnie krocze od rana boli, eeee

andziot najlepszego
Stary 2011-02-18, 09:53   #2406
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
mała mi się tak kręci w brzuchu że ciągle głowę ma gdzie indziej i wyczaiłam sobie, że wcale nie rośnie bo ma tak dużo miejsca jeszcze
no i się teraz martwię
to żeś wymyśliła
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:01   #2407
the_sania
Wtajemniczenie

dzień dobry

wpadłam tylko napisać Wam, że o 10:15 w dzień dobry tvn będzie o wyprawce dla niemowlaka.

ja idę oglądać tv i was nadrabiać. buźka

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:08   #2408
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Dziekuje w imieniu Antka za wszystkie mile slowa
mamusia tez jest zakochana i nie moze oderwac wzroku od swojego synusia Rozczula mnie niesamowicie!!!!!!!!!!!

My juz po sniadanku i po porannej kawce. Zaraz idziemy myju myju szuru buru, a potem??? No wlasnie jakos nie mamy planow, bo dopiero wieczorem lecem na balet Mam spotkanko klasowe i moi kochani zorganizowali w takim miejscu bym ja tez mogla sie czegos napic smacznego bezalkoholowego
mama mnie chciala wyciagnac dzisaj do Pasazu, ale nie wiem czy mi sie chce, bo... SNIEG PADA a ja nie mam czapy i kurtki nie dopinam

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...

Nie mam sił pisać bo dopadło mnie chyba jakieś załamanie nerwowe Wczoraj było małe spięcie i powiedziałam o pare słów za dużo, może słusznie, może nie.... Nie wiem Rycze pół nocy i dalej nie moge się opamiętać.
A szkoda gadać

Małża wyprawiłam do pracy. Ide zjeść teraz śniadanie i może wezme się za jakieś mycie podłóg, bo na smutki i żale zawsze najlepiej robi jakieś zajęcie....

I gratuluje syneczków

Miłego dnia.
mam nadzieje, ze juz wszystko ok nie wolno sie zloscic :nonono:

Andziotku kochany z okazji urodzin zdrowka, szczescia, spelnienia marzen, szczesliwego rozwiazania i mnostwa milosci zyczy paulizia z Antosiem

Aga_pe co za ludzie ja to zawsze o menagera sklepu prosze jakby mi panna jakas fochem strzelala. To jej robota i ma byc z przyklejonym usmiechem na pysku siedziec i przytakiwac!!!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

MoniaK ja Ci chcialam napisac, ze ja wierze w niemozliwe i 30% zwyciezy. Nie wiem czmu widze u Ciebie malutka dziewuszke
Co to jest 70%??? Kiedy nastepna wizytka?

W ogole moj termin porodu niby sie nie zmienil, ale nie wiem czego sie trzymac, bo wedlug okresu mam 26 tydzien i termin na 24 maja, a wedlug usg 27 tydzien i termin na 19 maja... wiadomo, ze to i tak nie wiadomo czy urodze wczesniej czy pozniej, ale jako oczekujaca bardziej podoba mi sie ten wczesniejszy termin
Ktory jest bardziej ''prawdziwy'' wedlug USG czy ostatniej miesiaczki?
Stary 2011-02-18, 10:11   #2409
elis5
Raczkowanie

Aliczka88 przez drzwi w domu przechodzi, ale mały faktycznie nie jest. Dlatego zanim zdecydowaliśmy się na niego tż pożyczył go od znajomych i sprawdzał czy się mieści w bagażniku. Na szczęście wchodzi, ale bagażnika pół zajmuje!

Andziot no jedo ma spacerówkę montowaną przodem/tyłem, x-lander niestety nie. W sumie to prawda, ze jak upały będą takie jak w zeszłym roku to wszystko jedno czy czarny czy seledyn i tak będzie gorąco.
Nie wymyślaj, nie wymyślaj, choć z uwagi na profesję rozumiem nieco. Ja po stomie ale pracowałam w poradni wad rozwojowych twarzoczaszki i na usg 3D poszłam tylko dlatego, że miałam schiza że moje dziecko ma rozszczep... zresztą cały czas coś wymyślam.

O o wyprawkach leci
Stary 2011-02-18, 10:12   #2410
agus87
Zakorzenienie

ej dziewczyny czajcie to

wchodzi klient (stały) i tak patrzy i oooooooooo gratuluje
i taki usmiech
a ja dziekuje bardzo
"a on kiedy rozwiazanie"
a ja koniec kwietnia
"aa to juz zaraz"
a ja no tak
"ale świetnie pani wygląda, pewnie chłopiec będzie?"
a ja no mowia, ze dziewcynka
a to lekarz potwierdzil, a ja no dwoch
a on "acha, ale naprawde swietnie pani wyglada"

extra, a moze Oleńce kikutek wyrosl

ale bym sie usmiala
Stary 2011-02-18, 10:16   #2411
elis5
Raczkowanie

To się nagadali!
Mi tam bardziej pasuje wyprawka Moriowa z pierwszej strony he
Stary 2011-02-18, 10:19   #2412
amarcia
Wtajemniczenie

dobry...

Znów jakaś nostalgia mnie dopada te hormany mnie dobiją kiedyś. I bezsenność... gdy się nie śpi niewiarygodnie głupie rzeczy krążą po głowie, zauważyłyście?

andziot najlepszego kochana, miłosci, zdrowia i bezbolesnego
Ja wczoraj wieczorem stwierdziłam, że nie odpuszczę i jak co czwartek zasiadam do Housa. To już tradycja jest włączyłam na kompie jeden odcinek następnej serii i tak zamierzam to ciągnąć. Ale dziewczyno...!!!
jak on jej ten tego, to ona jemu tam... I później oni jeszcze razem yyyyyyyyyyy... Mózg staje nie mogłam sobie wyobrazić tego aktora w takiej sytuacji

Ja pierwsze -dzieści będę obchodzić 29 kwietnia. Która mi zrobi prezencik i się wtedy rozpakuje?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:25   #2413
anula_81
Zakorzenienie

a ja wzielam prysznic, wysmarowalam sie slicznie(wstawilam oczywiscie pranko, nie bijcie!) zrobilam krolewskie sniadanko wlasnie, chlebek z ziarnami z jajeczkiem na twardo, salatka swiezuchna, szyneczka z PL pomidorki do tego herbatka z miodkiem i cytrynka, szklanka mleczka czekoladowego oraz jabluszko i smoothie z mango i maracuji na przystawke))) czuje sie rozpieszczona

Cytat:
no i się teraz martwię
no to tez jestes calkiem niezla
ja z kolei ciagle czuje mala coraz bardziej, w sensie to wypnie glowe to dupke wiec brzuch twardy i juz sobie utkalam historie, ze te uplawy to NAPEWNO wody plodowe i odplywaja, w zwiazku z czym mam mniejszy brzuch ciagle no bo pustszy i dlatego tak czuje mala bardzo bo ma malo wod i jestem tez przerazona.

a jak sie pisze takie rzeczy to latwiej spojrzec na nei z dystansem i mimo ze sie martwie to patrze teraz na to co napisalysmy..hmmm czyzbysmy byly niedorzeczne??
Cytat:
moja Zocha miała ciemny wózek, a jest z czerwca i wcale jakoś gorąco jej nie było, tzn jak było ponad 30st to wszedzie byłoby jej gorąco ,

w moim wózku nie ma przekładanej rączki, ale była możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem, może tam też tak jest
ja jeszcze raz napisze, tu w Oslo na 10 ciemnych wozkow spotykam 1 jasny i jakos dzieci sa zdrowe i neiprzegrzane, mimo ze tego lata bywaly dni po 35 stopni!(taaak mamy tez upaly czasem )
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dziekuje w imieniu Antka za wszystkie mile slowa
mamusia tez jest zakochana i nie moze oderwac wzroku od swojego synusia Rozczula mnie niesamowicie!!!!!!!!!!!

W ogole moj termin porodu niby sie nie zmienil, ale nie wiem czego sie trzymac, bo wedlug okresu mam 26 tydzien i termin na 24 maja, a wedlug usg 27 tydzien i termin na 19 maja... wiadomo, ze to i tak nie wiadomo czy urodze wczesniej czy pozniej, ale jako oczekujaca bardziej podoba mi sie ten wczesniejszy termin
Ktory jest bardziej ''prawdziwy'' wedlug USG czy ostatniej miesiaczki?
mnei w karcie ciazy na pocztaku wpisali od ostatniej miesiaczki ale na USG jak bylam tym oficjalnym to zmienili termin wedlug USG i wpisali jako zmieniony i wiazacy w karcie ciazy, i ten termin mi si eliczy do macierzynskiego itp
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ej dziewczyny czajcie to

i taki usmiech
a ja dziekuje bardzo
"a on kiedy rozwiazanie"
a ja koniec kwietnia
"aa to juz zaraz"
a ja no tak

extra, a moze Oleńce kikutek wyrosl

ale bym sie usmiala

jaki dluugi dzien dopiero 10:23 a ja juz po dwoch sniadankach, jednym odcinku MAD MANA, prysznicu, pranie wstawione...hmmm chyba sobie nozki ogole,
hmmm...nawet jak leze to jestem pracoholikiem

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
dobry...

Znów jakaś nostalgia mnie dopada te hormany mnie dobiją kiedyś. I bezsenność... gdy się nie śpi niewiarygodnie głupie rzeczy krążą po głowie, zauważyłyście?

Ja pierwsze -dzieści będę obchodzić 29 kwietnia. Która mi zrobi prezencik i się wtedy rozpakuje?
ja tez mam nostalgie srednio co 2 godziny
ja sie chetnie rozpakuje 29 kwietnia bo moj tatus ma tego dnia uwaga..... 60 urodziny

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:26   #2414
eweska
Moderatoreska

Andziot sto lat !!!

Ja w tym roku będę miała już trójkę z przodu.

Wstałam dziś wcześnie, ale włączyłam kompa, poczytalam trochę u mnie spanie zmorzyło ponownie i tak sobie spałam do 9.30 :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:28   #2415
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!))

Pospałam dziś do 9:00, nawet coś później Ależ się wyspałam! Nawet nie latałam po nocy do WC. Jednak coś mnie chyba rozkłada, bo ciągle mi jakoś niewyraźnie... Nie biorę nic na razie. Łamanie w kościach zwalam na wczorajsze ćwiczenia. Poczekam na rozwój wydarzeń [bakterii/wirusów]

Śniła mi się dziś Principessina z mężem

Andziot, wszystkiego dobrego!

Moria, normalnie powiem Ci, że kusząca opcja! Mobilna jestem, uwielbiam jeździć [pomijam, że jeżdżę czasami, jak debil i pirat ] no i spotkanie z Wami!))

Dziewczyyyynyyyyy.... na początku ciąży miałam takie świetne paznokcie, a teraz? Jakaś porażka! Masakrycznie się łamią, są słabe i w ogóle nie ma opcji zapuszczenia na więcej, niż 2 milimetry

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:32   #2416
amarcia
Wtajemniczenie

anula jak bedziesz tatusiowi życzenia składać to pamiętaj od razu najlepszego ode mnie mlodszej równiutko 30 lat

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

mary to u mnie z pazurami dokładnie odwrotnie - ale ja zawsze byłam dziwna
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:36   #2417
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

MoniaK ja Ci chcialam napisac, ze ja wierze w niemozliwe i 30% zwyciezy. Nie wiem czmu widze u Ciebie malutka dziewuszke
Co to jest 70%??? Kiedy nastepna wizytka?
haha mówisz?
Kurczę, czuję się jak wyrodna matka Jakoś tak cały czas liczyłam po cichu na dziewczynkę i wczoraj trochę pan dr zaskoczył mnie tą wiadomością. Niby wszystko jedno jaka będzie płeć, najważniejsze aby było zdrowe ale teraz rozumiem Eweskę No głupia jestem normalnie
Wizyta za 3 tygodnie, zawsze tak mam
W ogóle to pytałam doktora jakich dzieci się więcej rodzi i mówił, że zawsze jest tak że chłopców więcej

Cytat:
ej dziewczyny czajcie to

i taki usmiech
a ja dziekuje bardzo
"a on kiedy rozwiazanie"
a ja koniec kwietnia
"aa to juz zaraz"
a ja no tak
haha ja nie wiem co ludzie sobie wkręcili, że jak będzie chłopiec to dobrze się wygląda a jak dziewczynka to jak strach na wróble

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
zrobilam krolewskie sniadanko wlasnie, chlebek z ziarnami z jajeczkiem na twardo, salatka swiezuchna, szyneczka z PL pomidorki do tego herbatka z miodkiem i cytrynka, szklanka mleczka czekoladowego oraz jabluszko i smoothie z mango i maracuji na przystawke))) czuje sie rozpieszczona
o jaaaa uwielbiam takie śniadanka i to zdecydowanie mój ulubiony posiłek dnia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:43   #2418
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Witam dziewczyny
dziś wraz z Kacperkiem świętujemy 30 tydzień

tak mnie wciągnęła kronika dla mojego synka że tracę rachubę czasu.
codziennie robię 2 kusudamki a później zabieram się za kronikę

mam wyrzuty sumienia że nie piszę ale podczytuję cały czas
może wieczorkiem wstawię zdjęcia mojego brzuszka i powiem wam że sama jestem zdziwiona że on już taaaaki duży na prawdę urósł przez ten tydzień jeszcze was wszystkie przegonię :P

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:44   #2419
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Amarciu, a ja jeszcze niedawno się chwaliłam, że mam takie mocne, długie i zdrowe... Pochwaliłam i teraz mam

Jakaś masakra. Dobrze, że chociaż kolorami sobie poprawiam ich wygląd

A jeszcze Groupon mnie denerwuje, bo co chwila jakieś oferty o odchudzaniu, zabiegach na ciało, kuracjach odmładzających. Skąd wiedzą, że potrzebuję?

vege!
Stary 2011-02-18, 10:45   #2420
eweska
Moderatoreska

Anula jakie śniadanko, zjadłoby się takie, ale jakby ktos mi przygotował

Nie wiem czemu ale nie lubię szykować śniadań i kolacji
A zwłaszcza kanapek z nowalijkami, lubię jeść ale nie szykować bo takich kanapek z reguły idzie więcej :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 10:45   #2421
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Vanes, hej no to dobrze, że brzuch rośnie, Mały się rozpycha, bo Mu było ciasno

Pytałam wczoraj, ale mogłaś przeoczyć. Jak TŻ? Walczy o Was trochę? Nalega na powrót?

vege!
Stary 2011-02-18, 10:48   #2422
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dzwoni codziennie żeby zapytać jak się czuję rozmowy trwają nie dłużej jak 5 minut.
ja wyprowadziłam się do rodziców a jego nie widziałam już prawie 3 tygodnie.

Stary 2011-02-18, 10:50   #2423
the_sania
Wtajemniczenie

w ddtvn mało mówili o tej wyprawce. tylko tyle w sumie, żeby nie kupować za dużo. jak kobieta chce karmić piersią, to butelki niepotrzebne. o laktatorze też mówiła, żeby nie kupować .... generalnie bardzo mało rzeczy było wymienionych.

Pauliziu
najpierw co do Antka - śliczny chłopaczek i proszę o więcej zdjęć. A jeśli chodzi o termin, to ostatnio czytałam, że jeśli chodzi o USG, to on będzie się częściej zmieniał im dziecko starsze, więc niby sugerować powinniśmy się terminem z pierwszego USG, kiedy dzidzia jest jeszcze tyci tyci, bo później już różnie rosną. Ja w każdym bądź razie odliczam do terminu wyliczonego z ostatniej @

Andziotku nasz kochany sto lat! dużo zdrówka i miłości

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Saniu, białe ciuszki, pieluchy na 95, reszta w zależności, co ma na metce, ale większość w 60
mi mówiły mama i ciocia właśnie, że wystarczy 30 albo 40 ciuszki, bo i tak prasuję je później, więc będą czyściutkie na pewno... ale chciałam was zapytac. większośc na metkach ma 40 i chyba tak wypiorę
Cytat:
Widzę, że wczoraj jakiś dzień kłótni z tżtami był. Ja też deprecha, chyba z 2 godziny non stop wyłam. Dobija mnie raz na jakiś czas to siedzenie w domu nieustanne. Jak raz na jakiś czas wyproszę tż, żeby mnie wziął do sklepu na głupie zakupy to łaże między półkami i się delektuje a ten jeszcze na mnie się drze, że przedłużam. A dla mnie to mega rozrywka jest, bo jedyna. Już nawet nie wspomnę jak marzę o jakimś wyjsciu do kina, albo knajpy. Siedzę sama cały dzień, a on zostaje w pracy dłużej niż musi, no bo ma tam wesoło: jak skończą robotę to siedzą i się zaśmiewają a ja mordy do kogo otworzyć nie mam tylko nauka i pisanie doktoratu, na którego pisanie nie mam ochoty wcale. No to Wam się wyżaliłam, ufff, lżej mi odrazu.

Idę jeść jajko na miękko, bo mi się zachciało
znam ten ból. ciągle sama w domu, praktycznie o 16 albo i później..

Cytat:
ej dziewczyny czajcie to

i taki usmiech
a ja dziekuje bardzo
"a on kiedy rozwiazanie"
a ja koniec kwietnia
"aa to juz zaraz"
a ja no tak
ale takie gadanie poprawia nam babom w ciąży humor

Vanes o matko... to TŻ nie popisał się.. żeby przez 3tygodnie nie odwiedzic :/ czekam na zdjęcie brzuszka

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-18 o 10:52
Stary 2011-02-18, 10:56   #2424
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
haha mówisz?
Kurczę, czuję się jak wyrodna matka Jakoś tak cały czas liczyłam po cichu na dziewczynkę i wczoraj trochę pan dr zaskoczył mnie tą wiadomością. Niby wszystko jedno jaka będzie płeć, najważniejsze aby było zdrowe ale teraz rozumiem Eweskę No głupia jestem normalnie
Wizyta za 3 tygodnie, zawsze tak mam
W ogóle to pytałam doktora jakich dzieci się więcej rodzi i mówił, że zawsze jest tak że chłopców więcej

haha ja nie wiem co ludzie sobie wkręcili, że jak będzie chłopiec to dobrze się wygląda a jak dziewczynka to jak strach na wróble

o jaaaa uwielbiam takie śniadanka i to zdecydowanie mój ulubiony posiłek dnia
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
dziś wraz z Kacperkiem świętujemy 30 tydzień

tak mnie wciągnęła kronika dla mojego synka że tracę rachubę czasu.
codziennie robię 2 kusudamki a później zabieram się za kronikę

mam wyrzuty sumienia że nie piszę ale podczytuję cały czas
może wieczorkiem wstawię zdjęcia mojego brzuszka i powiem wam że sama jestem zdziwiona że on już taaaaki duży na prawdę urósł przez ten tydzień jeszcze was wszystkie przegonię :P
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
w ddtvn mało mówili o tej wyprawce. tylko tyle w sumie, żeby nie kupować za dużo. jak kobieta chce karmić piersią, to butelki niepotrzebne. o laktatorze też mówiła, żeby nie kupować .... generalnie bardzo mało rzeczy było wymienionych.

Pauliziu
najpierw co do Antka - śliczny chłopaczek i proszę o więcej zdjęć. A jeśli chodzi o termin, to ostatnio czytałam, że jeśli chodzi o USG, to on będzie się częściej zmieniał im dziecko starsze, więc niby sugerować powinniśmy się terminem z pierwszego USG, kiedy dzidzia jest jeszcze tyci tyci, bo później już różnie rosną. Ja w każdym bądź razie odliczam do terminu wyliczonego z ostatniej @

Andziotku nasz kochany sto lat! dużo zdrówka i miłości

mi mówiły mama i ciocia właśnie, że wystarczy 30 albo 40 ciuszki, bo i tak prasuję je później, więc będą czyściutkie na pewno... ale chciałam was zapytac. większośc na metkach ma 40 i chyba tak wypiorę

znam ten ból. ciągle sama w domu, praktycznie o 16 albo i później..

ale takie gadanie poprawia nam babom w ciąży humor

Vanes o matko... to TŻ nie popisał się.. żeby przez 3tygodnie nie odwiedzic :/ czekam na zdjęcie brzuszka
hhe no

vanes gratki z okazji rozpoczetego 30 tygodnia
ja jutro koncze 30 i 31 leci

ide na spacer po zakupy

dzisiaj gzika na obiad
Stary 2011-02-18, 10:58   #2425
the_sania
Wtajemniczenie

laski widziałyście te wkładki do pieluch?

http://allegro.pl/jednorazowe-wkladk...460738446.html chyba nawet dobra opcja, bo słyszałam, że na początku jak dzidziuś tyle wali można wkładać do pampersa i w ten sposób zaoszczędzić, bo taką wkładkę tylko wyrzucamy, a pampers zostaje czysty

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-18, 11:00   #2426
Paulizia
Wtajemniczenie

Vanes dla TZeta...
nie cacy tata

jak zrobisz te sliczne kusu to prosze sie ladnie pochwalic
Stary 2011-02-18, 11:03   #2427
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Vanes, a mama daleko mieszka od TŻ? Kurde, niech się chłop ogarnie. Dobrze, że chociaż masz spokój i dobrą opiekę

Saniu, ja mam sporo białych, pastelowych ubrań i na nich jest 60. Resztę piorę tak, jak na metce 30/40. No a ręczniki jasne, pieluchy oczywiście 95

Uciekam. Ja to chyba jednak coś nie halo z samopoczuciem, bo spać mi się chce...

vege!
Stary 2011-02-18, 11:09   #2428
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

nie daleko dla mnie bo tylko 40km ale dla mojego tżta to zbyt duża odległość a może zmarnowany czas...
nie wiem
mało ważne nie chce to nie...
oczy mu się otworza jak dziecko zobaczy a jak nie to see you :P

Stary 2011-02-18, 11:20   #2429
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Andziot - najlepsze życzenia
Aguś i Moria - dołączam do grona 'połamanych'. Czasami tak mnie boli, że nie mogę wstać, schylić się...

Moniqac - tak sobie myślałam jeszcze o wózkach... Wiem, że nie pasuje Tobie x-lander xa ze względu na brak przekładanej rączki w spacerówce, ale co np. myślisz o Espiro gtx? - moim zdaniem fajny wózek, o niezłej opinii, mały po złożeniu (jedynie co, to waga - ponad 16 kg)http://allegro.pl/3w1-wozki-gtx-espi...447155609.html
I też cenowo przystępnie.

Któraś z dziewczyn zastanawiała się nad kolorem x-landerów volcano - widziałam na żywo i jest b. ładny i uniwersalny. Co do jungle - mnie się bardzo spodobał, ale mój Tż ostatnio stwierdził, że on jednak bardziej chłopięcy.

Paulizia - śliczny Antoś. Uroda po mamusi

Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z bezsennością? Dzisiaj zasnęłam dopiero chwilę po 7 rano. W nocy zabrałam się za prasowanie, co by bezczynnie tak w łóżku nie leżeć. U mnie największy problem jest z tym, że nie potrafię się totalnie wyłączyć tylko gdy kładę się do spania to włącza mi się myślenie - tysiące myśli kotłuje mi się w głowie, zaczynam sobie wkręcać różne filmy- np. że może być coś nie tak z dzidzią itp Koszmar.

Dzisiaj zaczynam 31 tydzień

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-02-18 o 11:22
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 11:27   #2430
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Hej, Kasia my dzis obie zaczynamy 31 tydzien!

moria wlasnie tak ukladam, dziwnie.
matall ja do wawy mam 120 do zabek sie wybieram ostatnio i wybrac nie moge.
i znowu zapomnialam co mialam napisac...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A JUZ WIEM. 600000 LAT ANDZIOTKU

Listopadowa Ty tez 31? Gdzies mi to umknelo, ja dzis mialam problem z ulozeniem sie o snu...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości