|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ANDZIOT 100 LAT!!!!
![]() Moniquac ja tez jeszcze bez bryki. dowiadywałam się od koleżanek bo moim pierwszym typem był x lander xa, no ale one, choć ogólnie zadowolone nie polecały ze względu na ten brak możliwości przełożenia spacerówki/rączki. Akurat ich dzieci byly spore chyba, bo już w 5 mies musiały się przesiadać na spacerówkę i mówiły, że strach trochę takie malutkie dziecię tylko od tyłu obserwować. JA chyba ostatecznie zdecydowałam się na jedo fyn 4ds, zobacz może Ci podpasuje (tu akurat z fotelem recaro) : http://allegro.pl/3w1-fyn-4ds-jedo-2011-fotel-recaro-young-profi-i1463379567.html Oglądałam go i montowałam wszystko sama bo znajomi mają (są b. zadowoleni). Chyba jedynym minusem są dość duże gabaryty, no bo waga to jak w większości wózków z pompowanymi kołami 3w1, czyli niemała. No a dla fanek czarnych wozów: jest sporo zestawień z czarnym do wyboru ![]() Mi też się podobają ciemne, tylko cały czas się głowię, czy nie będzie niuni za gorąco
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
mała mi się tak kręci w brzuchu że ciągle głowę ma gdzie indziej i wyczaiłam sobie, że wcale nie rośnie bo ma tak dużo miejsca jeszcze no i się teraz martwię
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten co pokazałaś rzeczywiście fajny Tyle że na zdjęciach na żywo wygląda na strasznie wieeeeelki! Nie wiem czy do drzwi sie zmieści
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-18 o 09:48 |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim wózku nie ma przekładanej rączki, ale była możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem, może tam też tak jest |
|
|
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyjedzcie od razu tutaj do mnie okolice Kalisza i bedzie cacy ale mnie krocze od rana boli, eeee ![]() andziot najlepszego |
||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() wpadłam tylko napisać Wam, że o 10:15 w dzień dobry tvn będzie o wyprawce dla niemowlaka. ja idę oglądać tv i was nadrabiać. buźka
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Dziekuje w imieniu Antka za wszystkie mile slowa mamusia tez jest zakochana i nie moze oderwac wzroku od swojego synusia Rozczula mnie niesamowicie!!!!!!!!!!!My juz po sniadanku i po porannej kawce. Zaraz idziemy myju myju szuru buru, a potem??? No wlasnie jakos nie mamy planow, bo dopiero wieczorem lecem na balet Mam spotkanko klasowe i moi kochani zorganizowali w takim miejscu bym ja tez mogla sie czegos napic smacznego bezalkoholowego ![]() mama mnie chciala wyciagnac dzisaj do Pasazu, ale nie wiem czy mi sie chce, bo... SNIEG PADA ![]() Cytat:
Andziotku kochany z okazji urodzin zdrowka, szczescia, spelnienia marzen, szczesliwego rozwiazania i mnostwa milosci zyczy paulizia z Antosiem ![]() Aga_pe co za ludzie ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- MoniaK ja Ci chcialam napisac, ze ja wierze w niemozliwe i 30% zwyciezy. Nie wiem czmu widze u Ciebie malutka dziewuszke ![]() Co to jest 70%??? Kiedy nastepna wizytka? ![]() W ogole moj termin porodu niby sie nie zmienil, ale nie wiem czego sie trzymac, bo wedlug okresu mam 26 tydzien i termin na 24 maja, a wedlug usg 27 tydzien i termin na 19 maja... wiadomo, ze to i tak nie wiadomo czy urodze wczesniej czy pozniej, ale jako oczekujaca bardziej podoba mi sie ten wczesniejszy termin Ktory jest bardziej ''prawdziwy'' wedlug USG czy ostatniej miesiaczki?
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Aliczka88 przez drzwi w domu przechodzi, ale mały faktycznie nie jest. Dlatego zanim zdecydowaliśmy się na niego tż pożyczył go od znajomych i sprawdzał czy się mieści w bagażniku. Na szczęście wchodzi, ale bagażnika pół zajmuje!
Andziot no jedo ma spacerówkę montowaną przodem/tyłem, x-lander niestety nie. W sumie to prawda, ze jak upały będą takie jak w zeszłym roku to wszystko jedno czy czarny czy seledyn Nie wymyślaj, nie wymyślaj, choć z uwagi na profesję rozumiem nieco. Ja po stomie ale pracowałam w poradni wad rozwojowych twarzoczaszki i na usg 3D poszłam tylko dlatego, że miałam schiza że moje dziecko ma rozszczep... zresztą cały czas coś wymyślam. O o wyprawkach leci
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny czajcie to
wchodzi klient (stały) i tak patrzy i oooooooooo gratuluje i taki usmiech ![]() a ja dziekuje bardzo "a on kiedy rozwiazanie" a ja koniec kwietnia "aa to juz zaraz" a ja no tak "ale świetnie pani wygląda, pewnie chłopiec będzie?" ![]() a ja no mowia, ze dziewcynka a to lekarz potwierdzil, a ja no dwoch a on "acha, ale naprawde swietnie pani wyglada" ![]() extra, a moze Oleńce kikutek wyrosl ![]() ale bym sie usmiala
|
|
|
|
#2411 |
|
Raczkowanie
|
To się nagadali!
Mi tam bardziej pasuje wyprawka Moriowa z pierwszej strony he
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry...
Znów jakaś nostalgia mnie dopada te hormany mnie dobiją kiedyś. I bezsenność... gdy się nie śpi niewiarygodnie głupie rzeczy krążą po głowie, zauważyłyście?andziot Ja wczoraj wieczorem stwierdziłam, że nie odpuszczę i jak co czwartek zasiadam do Housa. To już tradycja jest włączyłam na kompie jeden odcinek następnej serii i tak zamierzam to ciągnąć. Ale dziewczyno...!!!jak on jej ten tego, to ona jemu tam... I później oni jeszcze razem yyyyyyyyyyy... Mózg staje nie mogłam sobie wyobrazić tego aktora w takiej sytuacjiJa pierwsze -dzieści będę obchodzić 29 kwietnia. Która mi zrobi prezencik i się wtedy rozpakuje?
|
#2413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a ja wzielam prysznic, wysmarowalam sie slicznie(wstawilam oczywiscie pranko, nie bijcie!) zrobilam krolewskie sniadanko wlasnie, chlebek z ziarnami z jajeczkiem na twardo, salatka swiezuchna, szyneczka z PL pomidorki do tego herbatka z miodkiem i cytrynka, szklanka mleczka czekoladowego oraz jabluszko i smoothie z mango i maracuji na przystawke
))) czuje sie rozpieszczona![]() Cytat:
![]() ja z kolei ciagle czuje mala coraz bardziej, w sensie to wypnie glowe to dupke wiec brzuch twardy i juz sobie utkalam historie, ze te uplawy to NAPEWNO wody plodowe i odplywaja, w zwiazku z czym mam mniejszy brzuch ciagle no bo pustszy i dlatego tak czuje mala bardzo bo ma malo wod i jestem tez przerazona. a jak sie pisze takie rzeczy to latwiej spojrzec na nei z dystansem i mimo ze sie martwie to patrze teraz na to co napisalysmy..hmmm czyzbysmy byly niedorzeczne?? Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki dluugi dzien dopiero 10:23 a ja juz po dwoch sniadankach, jednym odcinku MAD MANA, prysznicu, pranie wstawione...hmmm chyba sobie nozki ogole, hmmm...nawet jak leze to jestem pracoholikiem ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ja sie chetnie rozpakuje 29 kwietnia bo moj tatus ma tego dnia uwaga..... 60 urodziny
|
|||||
|
|
|
#2414 |
|
Moderatoreska
|
Andziot sto lat !!!
Ja w tym roku będę miała już trójkę z przodu. Wstałam dziś wcześnie, ale włączyłam kompa, poczytalam trochę u mnie spanie zmorzyło ponownie i tak sobie spałam do 9.30 :P |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
))Pospałam dziś do 9:00, nawet coś później Ależ się wyspałam! Nawet nie latałam po nocy do WC. Jednak coś mnie chyba rozkłada, bo ciągle mi jakoś niewyraźnie... Nie biorę nic na razie. Łamanie w kościach zwalam na wczorajsze ćwiczenia. Poczekam na rozwój wydarzeń [bakterii/wirusów] ![]() Śniła mi się dziś Principessina z mężem Andziot, wszystkiego dobrego! ![]() Moria, normalnie powiem Ci, że kusząca opcja! Mobilna jestem, uwielbiam jeździć [pomijam, że jeżdżę czasami, jak debil i pirat ] no i spotkanie z Wami! ))Dziewczyyyynyyyyy.... na początku ciąży miałam takie świetne paznokcie, a teraz? Jakaś porażka! Masakrycznie się łamią, są słabe i w ogóle nie ma opcji zapuszczenia na więcej, niż 2 milimetry
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
anula jak bedziesz tatusiowi życzenia składać to pamiętaj od razu najlepszego ode mnie
mlodszej równiutko 30 lat ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- mary to u mnie z pazurami dokładnie odwrotnie - ale ja zawsze byłam dziwna
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, czuję się jak wyrodna matka ![]() Wizyta za 3 tygodnie, zawsze tak mam ![]() W ogóle to pytałam doktora jakich dzieci się więcej rodzi i mówił, że zawsze jest tak że chłopców więcej ![]() Cytat:
ja nie wiem co ludzie sobie wkręcili, że jak będzie chłopiec to dobrze się wygląda a jak dziewczynka to jak strach na wróble ![]() Cytat:
uwielbiam takie śniadanka i to zdecydowanie mój ulubiony posiłek dnia
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() dziś wraz z Kacperkiem świętujemy 30 tydzień ![]() tak mnie wciągnęła kronika dla mojego synka że tracę rachubę czasu. codziennie robię 2 kusudamki a później zabieram się za kronikę mam wyrzuty sumienia że nie piszę ale podczytuję cały czas ![]() może wieczorkiem wstawię zdjęcia mojego brzuszka i powiem wam że sama jestem zdziwiona że on już taaaaki duży na prawdę urósł przez ten tydzień
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Amarciu, a ja jeszcze niedawno się chwaliłam, że mam takie mocne, długie i zdrowe... Pochwaliłam i teraz mam
![]() Jakaś masakra. Dobrze, że chociaż kolorami sobie poprawiam ich wygląd ![]() A jeszcze Groupon mnie denerwuje, bo co chwila jakieś oferty o odchudzaniu, zabiegach na ciało, kuracjach odmładzających. Skąd wiedzą, że potrzebuję?
|
|
|
|
#2420 |
|
Moderatoreska
|
Anula jakie śniadanko, zjadłoby się takie, ale jakby ktos mi przygotował
Nie wiem czemu ale nie lubię szykować śniadań i kolacji A zwłaszcza kanapek z nowalijkami, lubię jeść ale nie szykować bo takich kanapek z reguły idzie więcej :P |
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Vanes, hej
no to dobrze, że brzuch rośnie, Mały się rozpycha, bo Mu było ciasno ![]() Pytałam wczoraj, ale mogłaś przeoczyć. Jak TŻ? Walczy o Was trochę? Nalega na powrót? |
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
dzwoni codziennie żeby zapytać jak się czuję rozmowy trwają nie dłużej jak 5 minut.
ja wyprowadziłam się do rodziców a jego nie widziałam już prawie 3 tygodnie.
|
#2423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
w ddtvn mało mówili o tej wyprawce. tylko tyle w sumie, żeby nie kupować za dużo. jak kobieta chce karmić piersią, to butelki niepotrzebne. o laktatorze też mówiła, żeby nie kupować .... generalnie bardzo mało rzeczy było wymienionych.
Pauliziu najpierw co do Antka - śliczny chłopaczek Andziotku nasz kochany sto lat! dużo zdrówka i miłości Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Vanes o matko... to TŻ nie popisał się.. żeby przez 3tygodnie nie odwiedzic :/ czekam na zdjęcie brzuszka
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-18 o 10:52 |
|||
|
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
vanes gratki z okazji rozpoczetego 30 tygodnia ![]() ja jutro koncze 30 i 31 leci ![]() ide na spacer po zakupy ![]() dzisiaj gzika na obiad
|
|||
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
laski widziałyście te wkładki do pieluch?
http://allegro.pl/jednorazowe-wkladk...460738446.html chyba nawet dobra opcja, bo słyszałam, że na początku jak dzidziuś tyle wali można wkładać do pampersa i w ten sposób zaoszczędzić, bo taką wkładkę tylko wyrzucamy, a pampers zostaje czysty
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Vanes
dla TZeta...nie cacy tata ![]() jak zrobisz te sliczne kusu to prosze sie ladnie pochwalic
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Vanes, a mama daleko mieszka od TŻ? Kurde, niech się chłop ogarnie. Dobrze, że chociaż masz spokój i dobrą opiekę
![]() Saniu, ja mam sporo białych, pastelowych ubrań i na nich jest 60. Resztę piorę tak, jak na metce 30/40. No a ręczniki jasne, pieluchy oczywiście 95 ![]() Uciekam. Ja to chyba jednak coś nie halo z samopoczuciem, bo spać mi się chce... |
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
nie daleko dla mnie bo tylko 40km ale dla mojego tżta to zbyt duża odległość a może zmarnowany czas...
nie wiem mało ważne nie chce to nie... oczy mu się otworza jak dziecko zobaczy a jak nie to see you :P
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Andziot - najlepsze życzenia ![]() Aguś i Moria - dołączam do grona 'połamanych'. Czasami tak mnie boli, że nie mogę wstać, schylić się... Moniqac - tak sobie myślałam jeszcze o wózkach... Wiem, że nie pasuje Tobie x-lander xa ze względu na brak przekładanej rączki w spacerówce, ale co np. myślisz o Espiro gtx? - moim zdaniem fajny wózek, o niezłej opinii, mały po złożeniu (jedynie co, to waga - ponad 16 kg)http://allegro.pl/3w1-wozki-gtx-espi...447155609.html I też cenowo przystępnie Któraś z dziewczyn zastanawiała się nad kolorem x-landerów volcano - widziałam na żywo i jest b. ładny i uniwersalny. Co do jungle - mnie się bardzo spodobał, ale mój Tż ostatnio stwierdził, że on jednak bardziej chłopięcy . Paulizia - śliczny Antoś ![]() Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z bezsennością? Dzisiaj zasnęłam dopiero chwilę po 7 rano . W nocy zabrałam się za prasowanie, co by bezczynnie tak w łóżku nie leżeć. U mnie największy problem jest z tym, że nie potrafię się totalnie wyłączyć tylko gdy kładę się do spania to włącza mi się myślenie - tysiące myśli kotłuje mi się w głowie, zaczynam sobie wkręcać różne filmy- np. że może być coś nie tak z dzidzią itp Koszmar.Dzisiaj zaczynam 31 tydzień
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-02-18 o 11:22 |
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Kasia my dzis obie zaczynamy 31 tydzien!
moria wlasnie tak ukladam, dziwnie. matall ja do wawy mam 120 do zabek sie wybieram ostatnio i wybrac nie moge. i znowu zapomnialam co mialam napisac... ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A JUZ WIEM. 600000 LAT ANDZIOTKU ![]() Listopadowa Ty tez 31? Gdzies mi to umknelo, ja dzis mialam problem z ulozeniem sie o snu...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

nie mysl że to ostatnia 2 z przodu !!!!!!!!! Świetuj z dzidzia, Zosią i mezlulkiem 

te hormany mnie dobiją kiedyś. I bezsenność... gdy się nie śpi niewiarygodnie głupie rzeczy krążą po głowie, zauważyłyście?
)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
uwielbiam takie śniadanka i to zdecydowanie mój ulubiony posiłek dnia 
dla TZeta...
. W nocy zabrałam się za prasowanie, co by bezczynnie tak w łóżku nie leżeć. U mnie największy problem jest z tym, że nie potrafię się totalnie wyłączyć tylko gdy kładę się do spania to włącza mi się myślenie - tysiące myśli kotłuje mi się w głowie, zaczynam sobie wkręcać różne filmy- np. że może być coś nie tak z dzidzią itp