Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 12:57   #2041
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie mówię, że wszystkie osoby pracujące w aptece powinny znać się na wszystkich lekach no ale jak się nie znam to są ulotki przecież. Mojej koleżance, która ma astmę i jest uczulona na sporo lekarstw aptekarka sprzedała lek na katar, w którego ulotce na dwóch pierwszych miejscach była właśnie astma i uczulenie na lek
No jak komuś pozwolą powyciągać ulotki i poczytać to w sumie czemu nie, zawsze pewniej, ale ja się nie spotkałam z tym aby ktoś czytał ulotkę, przeważnie się bierze i okazuje się w domu że wiele leków - przy wskazaniu lekarza itp. a wg mnie to już jakieś ryzyko. Ja może jestem przewrażliwiona ale chyba akurat jeżeli chodzi o leki to się cieszę bo tu ostrożność jednak jest wskazana

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jak was czytam, to zła jestem że nie miałam jeszcze usg Wszystkie miałyście juz przynajmniej jedno a ja wcale, a jak cos jest nie tak? Nie wiem, czy nie wybrać się prywatnie
Jak chodzisz na NFZ to masz tylko 3, max 4 usg ( i to normalne...). Z czego pierwsze w ok 12-14 tygodniu. Jak chodzisz prywatnie- masz częściej a na pewno już teraz byś miała.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:58   #2042
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No jak komuś pozwolą powyciągać ulotki i poczytać to w sumie czemu nie, zawsze pewniej, ale ja się nie spotkałam z tym aby ktoś czytał ulotkę, przeważnie się bierze i okazuje się w domu że wiele leków - przy wskazaniu lekarza itp. a wg mnie to już jakieś ryzyko. Ja może jestem przewrażliwiona ale chyba akurat jeżeli chodzi o leki to się cieszę bo tu ostrożność jednak jest wskazana

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Jak chodzisz na NFZ to masz tylko 3, max 4 usg ( i to normalne...). Z czego pierwsze w ok 12-14 tygodniu. Jak chodzisz prywatnie- masz częściej a na pewno już teraz byś miała.
chyba sobie zrobię samodzielne usg prywatnie, ile może kosztować takie 3,4d

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:01   #2043
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile kosztuje, ale wystarczy że pójdziesz na wizytę do ginekologa prywatnego a będziesz miała to w pakiecie wizyty. A co do 3d to ono mnie przekonuje, ale dopiero pod koniec , teraz wg mnie ładniej to widać jak jest zwykłe usg. Jezzzu jeszcze 2 tygodnie i zobacze znowu mojego okruszka - oby

Wymianka.
Stary 2011-02-18, 13:02   #2044
AgnesD
Rozeznanie

[QUOTE=cotynato;
Jak chodzisz na NFZ to masz tylko 3, max 4 usg ( i to normalne...). Z czego pierwsze w ok 12-14 tygodniu. Jak chodzisz prywatnie- masz częściej a na pewno już teraz byś miała.[/QUOTE]

A ja chodze na NFZ i mam za każdym razem usg - ale może dlatego , że to prywatny gabinet (przyjmuje tez na NFZ poprostu - 1 wizyta prywatnie potem NFZ), więc jednak różnie to bywa - myśle , że to zalezy od woli lekarza
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:04   #2045
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze czytam ulotki przed ciążą to normalnie zanim coś zastosuję to ulotka idzie w ruch, nawet z ciekawości. A teraz to przed kupieniem szukam ulotki w internecie Nie jesteś sama

Cytat:
A w którym jesteś tygodniu? Bo na początku takie 3 czy 4d to nie da takiego efektu jak później
Oj takie może być w cenie ok 200 zł, a nie chcesz iść np na zwykłą wizytę do jakiegoś gina, który ma usg w gabinecie i miałabyś spokojną głowę?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:06   #2046
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
A ja chodze na NFZ i mam za każdym razem usg - ale może dlatego , że to prywatny gabinet (przyjmuje tez na NFZ poprostu - 1 wizyta prywatnie potem NFZ), więc jednak różnie to bywa - myśle , że to zalezy od woli lekarza
No to jesteś szczęściarą bo normalnie na Nfz robią 3/4 a jak się komuś trafi to tylko się cieszyć

Cytat:
Ja zawsze czytam ulotki przed ciążą to normalnie zanim coś zastosuję to ulotka idzie w ruch, nawet z ciekawości. A teraz to przed kupieniem szukam ulotki w internecie Nie jesteś sama

A w którym jesteś tygodniu? Bo na początku takie 3 czy 4d to nie da takiego efektu jak później
Oj takie może być w cenie ok 200 zł, a nie chcesz iść np na zwykłą wizytę do jakiegoś gina, który ma usg w gabinecie i miałabyś spokojną głowę?
Cieszę się, że nie jestem sama Już się bałam linczu

Wymianka.
Stary 2011-02-18, 13:09   #2047
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Na zęby to proponuję jakąś pastę specjalistyczną, nie wiem czy też sobie nie zafundować bo często krew mi leci z dziąseł
A na poobdzierane podniebienie to może sachol pomoże? Fajnie znieczula i goi, tylko szczypie na początku.
Oj, co do Sacholu to radziłabym skonsultować z ginem . Ja miałam ostatnio podobny problem, podrażniłam sobie dziąsła sama nie wiem czym i strasznie mnie bolały zwłaszcza przy myciu. Poszłam do apteki po Solcoseryl (bo to przepisała mi dentystka przy podobnych problemach w poprzedniej ciąży) a tu niespodzianka. Pani farmaceutka powiedziała, że w ciąży nie poleca bez konsultacji z ginem ani Solcoserylu ani Sacholu. Pomęczyłam się trochę i tym razem samo przeszło.

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Niestety nic....poszliśmy z tz na pierwsze usg 9tc i 1d....lekarz powiedział ze dobry czas bo będzie widac już nóżki, rączki.... no i niestety nie miał dobrych wieści bo ciaża przestała rozwijac się już 3 tyg wcześniej.
Nie miałam zadnych bóli, plamien czy krwawień... czułam sie tak jakbym nie była w ciaży poprostu, zadnych dolegliwosci...
Bardzo Ci współczuję, zwłaszcza, że miałam podobnie przykre doświadczenia. Po prostu przy kolejnym Usg w 9 t.c. okazało się, że nie rozwinęło się nic, poza łożyskiem. Bez żadnych złych objawów, zupełnie nieoczekiwanie. Do tej pory jest to u nas temat tabu, na który nie umiem i nie chcę rozmawiać i tak naprawdę wcale się z tym nie pogodziłam.

Ale teraz wszystkie jesteśmy dobrej myśli a nasze Fasole na pewno rozwijają się zdrowo.

Dziewczyny, ledwo przeczytałam to, co naprodukowałyście wczoraj wieczorem, a już muszę lecieć.
Poskarżę się tylko, że od rana podejrzanie boli mnie brzuch, a noc też miałam ciężką. Śnił mi się mój pies (gwoli ścisłości sunia), który zerwał się ze smyczy pod kościołem i biegł wrzeszcząc, że jest wreszcie wolny. A jak go złapałam i kazałam siedzieć w jakimś pokoju, to powiedział, że na tej poduszce nie będzie leżał, bo śmierdzi innym psem. Tak się uganiałam, że jestem dziś nie do życia.

Agnysko, dzięki za miłe słowo i wszelkie podpowiedzi.

No i gratuluję wszystkim nowozafasolkowanymklask i:

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:14
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:16   #2048
anciaahk
kosmitka

Kupiłam kaszankę .

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
Jejku jak ja chciałabym móc gotować, ale niestety nie jestem w stanie nawet otworzyć lodówki tak mnie mdli
Grennie, nie ma czego zazdrościć. Dzisiaj mnie też mdli, ale staram się jeść na siłę, wtedy mdłości mijają. Tak samo z obiadem, robię i tyle. Śmierdzi mi lodówka, ale staram się albo oddychać tak głęboko, albo pić wodę i jakoś mija. I wciskam jedzenie na siłę.
Ale dzisiaj jakaś masakra normalnie.
Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
no ja tak jak moonik, nie krępuję się wcale, tym bardziej, że usg dopochwowe, wcale nie jest jakieś straszne, w sumie nic nie widać, u mnie dają taką jednorazową spódniczkę. A i tak wszyscy się gapią w monitor
Kwestia pewnie wrażliwości czy wstydliwości. Jeśli dopochwowe nie jest straszne, to ja nie wiem jakie jest .
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
nie dziwie ci się oliwki są taaaakie tłuste i ta rossmanowska bardzo wolno się wchłania
Gerda ja smaruję na mokre ciało i nie czekam, wycieram ręcznikiem i jest ok.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:18   #2049
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ee za czytanie ulotek chyba nie linczują

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Oj, co do Sacholu to radziłabym skonsultować z ginem . Ja miałam ostatnio podobny problem, podrażniłam sobie dziąsła sama nie wiem czym i strasznie mnie bolały zwłaszcza przy myciu. Poszłam do apteki po Solcoseryl (bo to przepisała mi dentystka przy podobnych problemach w poprzedniej ciąży) a tu niespodzianka. Pani farmaceutka powiedziała, że w ciąży nie poleca bez konsultacji z ginem ani Solcoserylu ani Sacholu. Pomęczyłam się trochę i tym razem samo przeszło.
o sacholu pisze tak KLIK czyli zakazany nie jest, ale każda z nas jak to się mówi "ma swój rozum" i każda sama musi decydować komu bardziej wierzy

Dominik

Martynka
Stary 2011-02-18, 13:20   #2050
SONIA004
Zadomowienie

Jeśli tylko ktoś jest zainteresowany to każdy może przed zakupem w aptece poczytać ulotkę. Z tymi lekami w ciąży to jest tak... Pracuję w aptece już parę ładnych lat i jak zaczynałam pracę to pewne leki miały wskazania w ciąży. Natomiast leki co jakiś czas muszą przechodzić rejestrację i kosztowne badania a nie wszysckim producentom się chce, albo szkoda im kasy... i te same leki, które kilka lat temu miały dopuszczenie, teraz np. nie mają badań, więc producent pisze, żeby konsultować z lekarzem...
Co do pracowników apteki...hmmm my też jesteśmy ludźmi i za niektórymi "zmianami" po prostu nie jesteśmy w stanie nadążyć. Po to są ulotki i info w necie...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:22   #2051
anciaahk
kosmitka

Sonia jest tyle leków, że wg mnie nie ma fizycznej możliwości by wiedzieć, które są bezpieczne w ciąży a które nie.

Stary 2011-02-18, 13:22   #2052
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
to jest takie coś kształtu większego oscypka, z ciasta podobnego do pyzowego ale bardziej ziemniaczane a w środku nadzienie. Je się to albo z wody, albo przyrumienione na patelni ze śmietanką
Cytat:
Jego babcia też robi takie placuszki z ciasta jak kopytka, tylko piecze na takim piecu starym
O jeżuuuu, aleś mi smaka narobiła Jeszcze raz, a poproszę o wysłanie kilku porcji do mnie paczką

I jeszcze któraś wspomniała o pierogach ruskich

Dobrze, że rozmówki o kaszance na mnie nie działają, nie lubię, bo przeważnie jest dla mnie za ostra.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
wyniki mojego moczu są coraz gorsze, czekan na wyniki posiewu
Myśle jednak pozytywnie, tym bardziej,że maleństwo coraz lepiej jest wyczuwalne
Kapko, mam nadzieję, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Nie miałam takiego nigdy wcześniej, czy należy się jakoś do tego nastawiać (np. nie sikać jak przy tym zwykłym)?
Hej
Ja nawet powiem, że należy mieć pusty pęcherz (jak poszłam do gina z dość wypełnionym to mnie wysłał do wc, to dopiero wstyd )

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
aa2 powiem szczerze, że mam trochę kłopot z tą panią doktor... generalnie wszystko ok. Chodzę do niej od roku, dzięki niej zaszłam w ogóle w ciążę... pierwszą straciłam. Prowadziła też ciążę bratowej (zagrożoną ze szczęśliwym zakończeniem). Jedyny minus... Kontakt na sms-a... Pani doktor nie odbiera telefonów, a na sms-y różnie odpisuje... a jak coś się dzieje to teraz a nie za chwilę...odpukać:confused :
To i tak dobrze, ja do mojego gina nie mam numeru komórkowego. W sumie nie dziwię się - jak sobie poskładam jego dyżury szpitalne i dwie praktyki w przychodni to mało kiedy mógłby ten telefon odbierać, bo ciągle w pracy.
A jak się coś dzieje to i tak się jedzie na pogotowie.

Przez Was coś bym zjadła, ale nie wiem co
Zapomniałam też co miałam napisać
Acha, jedna dobra nowina - na razie nie tyję. Faktycznie, jem sporo, ale raczej nieduże porcje i słodycze okazjonalnie tylko (a wcześniej były praktycznie codziennie) Spodnie na razie mam dobre, wygrzebałam ze skrzyni jedne, które kupiłam kilka miesięcy temu na allegro i były za duże, to się jednak w przyszłości przydadzą
Jedyne co to mnie wzdyma, więc uważam co jem. W zeszłym tygodniu cierpiałam po zjedzeniu sałaty z czosnkiem, to teraz czosnek omijam, choć bardzo lubię.
Byłam dziś na badaniach, ale niewiele mi lekarz kazał zrobić, bo tylko mocz, morfologia, glukoza i alloprzeciwciała Rh.

Obejrzałam już "Licealne ciąże", to może teraz "Ciąża z zaskoczenia" Chociaż wczoraj zaczęłam oglądać od początku "Allo allo" (uwielbiam!), więc pewnie trochę czasu mi na tym zejdzie

Zaraz aktualizuję listę

Edit:
Anciaa, gratuluję kaszanki

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:28
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:23   #2053
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zapisałam się do Luxmedu na 18.00 za 80 zł. Jestem w 7 tygodniu więc coś tam już będzie widać Od razu tż odda krew żeby sprawdzić jaką ma grupę krwi.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-18, 13:25   #2054
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli tylko ktoś jest zainteresowany to każdy może przed zakupem w aptece poczytać ulotkę. Z tymi lekami w ciąży to jest tak... Pracuję w aptece już parę ładnych lat i jak zaczynałam pracę to pewne leki miały wskazania w ciąży. Natomiast leki co jakiś czas muszą przechodzić rejestrację i kosztowne badania a nie wszysckim producentom się chce, albo szkoda im kasy... i te same leki, które kilka lat temu miały dopuszczenie, teraz np. nie mają badań, więc producent pisze, żeby konsultować z lekarzem...
Co do pracowników apteki...hmmm my też jesteśmy ludźmi i za niektórymi "zmianami" po prostu nie jesteśmy w stanie nadążyć. Po to są ulotki i info w necie...
Sonia nie wymagam znajomości wszystkich ulotek, bez przesady Po prostu miałam na myśli konkretną aptekę i panie tam pracujące, które niestety średnio się znają na tym co mają na swoich półkach Nie chciałam nikogo urazić

Dominik

Martynka
Stary 2011-02-18, 13:27   #2055
bianeczkaa
Zakorzenienie

A u ogóle to można na stronie Luxmedu ściągnąć nagranie z usg

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-18, 13:27   #2056
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
heheh, jakiego linczu kobieto ja też zawsze czytam ulotki

mam ochote na rosołek, chyba sbie ugotuje
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:27   #2057
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Ja zwariuję, to trwa już ponad 6 godzin... Idę zaraz do apteki i wymuszę cokolwiek byle pomogło.
a może to nie są mdłości ciążowe, tylko grypa żołądkowa

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Oj, co do Sacholu to radziłabym skonsultować z ginem . Ja miałam ostatnio podobny problem, podrażniłam sobie dziąsła sama nie wiem czym i strasznie mnie bolały zwłaszcza przy myciu.
jeżeli macie podrażnienia w jamie ustnej - podniebienie, dziąsła itp to kupcie sobie w aptece szałwię i płuczcie jamę ustną ciepłym naparem, szałwia łagodzi podrażnienia, stany zapalne itd
Stary 2011-02-18, 13:28   #2058
bianeczkaa
Zakorzenienie

Gdzie można obejrzeć ten serial ciąża z zaskoczenia?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-18, 13:29   #2059
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Anciaa, gratuluję kaszanki
A nie dziękuję, objem się na kolację i będę duuuuuża.

Stary 2011-02-18, 13:30   #2060
bianeczkaa
Zakorzenienie

A powiedzcie mi, czy ja mam mieć pęcherz pusty czy pełny? Jakoś mam się specjalnie przygotowac do tego usg?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-18, 13:39   #2061
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
heheh, jakiego linczu kobieto ja też zawsze czytam ulotki

mam ochote na rosołek, chyba sbie ugotuje
Chodziło mi bardziej o lincz w związku z moim brakiem zaufania do "własnoręcznie dobieranych" leków co do ulotek znam wiele osób które ich nie czytają więc tu mnie już nic nie zdziwi. A czasami ta rubryka " w ciąży" jest tak napisana że ja sama bym nie wiedziała czy w końcu można czy nie można

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Gdzie można obejrzeć ten serial ciąża z zaskoczenia?
ja oglądam na discavery i TLC

Cytat:
A powiedzcie mi, czy ja mam mieć pęcherz pusty czy pełny? Jakoś mam się specjalnie przygotowac do tego usg?
Ja chodzę na pusty. To chyba bez różnicy z pełnym się chodzi na usg brzucha podczas normalnych badań. Chyba.

Wymianka.
Stary 2011-02-18, 13:44   #2062
luii
Zadomowienie

Cytat:
Pełny pęcherz potrzebny jest przy usg przez powłoki brzuszne ale nie wydaje mi sie zeby w 7tc takie robili, bedzie to prawdopodobnie dopochwowe więc nie musisz pić przed

Wczoraj rano zauważyłam taką pomarańczową wydzielinę, ale nie na bieliżnie tylko na papierze.....potem cały dzień było ok i dziś z rana znowu....nie mam żadnego swedzenia ani tez zadnego zapachu....czy miałą któraś z was coś podobnego?

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:44   #2063
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Sonia nie wymagam znajomości wszystkich ulotek, bez przesady Po prostu miałam na myśli konkretną aptekę i panie tam pracujące, które niestety średnio się znają na tym co mają na swoich półkach Nie chciałam nikogo urazić
Wiem kochana jak wszędzie spotykamy ludzi, którzy mają lub nie mają powołania i serca do danej pracy... Dlatego to takie ważne, żeby samemu dbać o siebie i czytać ulotki
A ja dziś od rana walczę w kuchni (jutro przyjeżdżają moi kochani rodzice)... no więc walczę z krokietami i ciastem... i z mega mdłościami.... czuję się jak bohater we własnej kuchni
Stary 2011-02-18, 13:55   #2064
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie wrześniowo-październikowe

Oficjalnie moge się dołączyć do Was, z wczorajszego usg wynika ze moje maleństwo ma 9tc i 2dni, ma 2,5cm i przyjdzie na świat 21.09
Jest to moja druga ciaża, pierwsza niestety zakończyła sie w 9tc, miałam byc mamą kwietniową, więc obawy moje odmnosnie mojego stanu są naprawde ogromne po #......

Mdłosci mam już 3 tygodnie, czuje się fatalnie....ble....choć nie wymiotuje od rana do nocy jestem nie do życia....

Mam jednak nadzieje ze tym razem się uda i złe samopoczucie to dobry znak
gartulacje współczuje poronienia , tez neistety to przezyłam i teraz caly czas sie stresuje czy tym razem sie uda i czy bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Jeśli na ulotce jest napisane, że można stosować w ciąży to uważam, że rzeczywiście można

A ja dzisiaj mam pierogi ruskie, farsz już prawie gotowy ^^
uwielbiam ruskie pierogi mniam chyba zaraz wyskocze do jakiegoś baru po porcje

Cytat:
Wiem kochana jak wszędzie spotykamy ludzi, którzy mają lub nie mają powołania i serca do danej pracy... Dlatego to takie ważne, żeby samemu dbać o siebie i czytać ulotki
A ja dziś od rana walczę w kuchni (jutro przyjeżdżają moi kochani rodzice)... no więc walczę z krokietami i ciastem... i z mega mdłościami.... czuję się jak bohater we własnej kuchni
no ni enastępna same pyszności, krokieta tez mogłabym wciągnąć
a z czym robisz?

ja ostatnio kupiłam krokiety z mozzarellą i pieczarkami i były pyszne, jadłam jeszcze z fetą i szpinakiem ale nie były takie dobre jak z pieczarami

siedzę właśnie z pracy i jakoś tak spać mi się chce wiec chyba na reszcie mam jakiś objaw

co do leków to ja bez konsultacji z lekarzem nic nie biorę, w ogóle jak mam brać jakies lekarstwa to mi na samą myśl juz wszelkie choroby odchodzą , a jak juz muszę to nie chciałybyście widzieć jak zabieram sie do połknięcia jakiejkolwiek tabletki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:59   #2065
anciaahk
kosmitka

A ja nie umiem robić krokietów , wytłumaczcie mi o co chodzi.
AA2 koniecznie daj przepis na te z mozarellą. Można jeść mozarellę??

Stary 2011-02-18, 14:01   #2066
luii
Zadomowienie

Cytat:
Sonia, podziwiamdaj jednego krokieta
Ja od 3 tyg domem sie nie interesuję, nie daję rady nic w kuchni robić....wszystko na głowie tz ale dziś mdłości zdecydowanie zniknęły wieć zrobie jakiś obiadek
chociaż z drugiej strony sie martwię ze zniknęły czy to aby nie jest zły znak

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:10   #2067
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Haha błagam ja właśnie zjadłam mozarellę z pomidorkiem i mam nadzieję że nikt nie napisze że nie można bo chyba się zapłaczę

Wymianka.
Stary 2011-02-18, 14:11   #2068
anciaahk
kosmitka

Cotynato już nam niczego nie można, więc dmucham na zimne hehe.

Stary 2011-02-18, 14:13   #2069
SONIA004
Zadomowienie

luii Ty zaraz bacikiem ode mnie dostaniesz!!!! Mnie czasem tez przechodzi, czasem przestają (.)(.) boleć i też się martwię... ale to bez sensu!!! Ja wiem, że najchętniej co drugi dzień podglądałybyśmy nasze frędzle... niestety to nierealne...
Daję głowę, że jak poniuchasz zapachy kuchenne to 'cudowne" objawy wrócą.
Musimy myśleć pozytywnie i tyle!!!
A krokiety robię takie piątkowe z kapustką i grzybami oraz z mięskiem na jutro. Na barszcz miałam ochotę przedwczoraj i czeka sobie biedny na balkonie na te krokiety
Stary 2011-02-18, 14:13   #2070
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Można jeść wszystko, a krokiety robi się tak:
Robisz zwykłe cienkie naleśniki, później pieczerki drobno kroisz, kroisz też kapustę kiszoną. Pieczarki dusisz, dodajesz później kapustę i dusisz razem, doprawiasz do smaku (ja daję dużo pieprzu) i później wykładasz na naleśnika i składasz, obtaczasz w jaju i bułce i smażysz i już

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości