|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Jak chodzisz na NFZ to masz tylko 3, max 4 usg ( i to normalne...). Z czego pierwsze w ok 12-14 tygodniu. Jak chodzisz prywatnie- masz częściej a na pewno już teraz byś miała. |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=cotynato;
Jak chodzisz na NFZ to masz tylko 3, max 4 usg ( i to normalne...). Z czego pierwsze w ok 12-14 tygodniu. Jak chodzisz prywatnie- masz częściej a na pewno już teraz byś miała.[/QUOTE] A ja chodze na NFZ i mam za każdym razem usg - ale może dlatego , że to prywatny gabinet (przyjmuje tez na NFZ poprostu - 1 wizyta prywatnie potem NFZ), więc jednak różnie to bywa - myśle , że to zalezy od woli lekarza
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciążą to normalnie zanim coś zastosuję to ulotka idzie w ruch, nawet z ciekawości. A teraz to przed kupieniem szukam ulotki w internecie Nie jesteś sama ![]() Cytat:
![]() Oj takie może być w cenie ok 200 zł, a nie chcesz iść np na zwykłą wizytę do jakiegoś gina, który ma usg w gabinecie i miałabyś spokojną głowę? |
||
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już się bałam linczu
|
||
|
|
|
#2047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Ale teraz wszystkie jesteśmy dobrej myśli a nasze Fasole na pewno rozwijają się zdrowo Dziewczyny, ledwo przeczytałam to, co naprodukowałyście wczoraj wieczorem , a już muszę lecieć.Poskarżę się tylko, że od rana podejrzanie boli mnie brzuch , a noc też miałam ciężką. Śnił mi się mój pies (gwoli ścisłości sunia), który zerwał się ze smyczy pod kościołem i biegł wrzeszcząc, że jest wreszcie wolny . A jak go złapałam i kazałam siedzieć w jakimś pokoju, to powiedział, że na tej poduszce nie będzie leżał, bo śmierdzi innym psemAgnysko No i gratuluję wszystkim nowozafasolkowanym klask i:
Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-02-18 o 13:14 |
||
|
|
|
#2048 | ||
|
kosmitka
|
Kupiłam kaszankę
Cytat:
Ale dzisiaj jakaś masakra normalnie. Cytat:
.Gerda ja smaruję na mokre ciało i nie czekam, wycieram ręcznikiem i jest ok.
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Ee za czytanie ulotek chyba nie linczują
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli tylko ktoś jest zainteresowany to każdy może przed zakupem w aptece poczytać ulotkę. Z tymi lekami w ciąży to jest tak... Pracuję w aptece już parę ładnych lat i jak zaczynałam pracę to pewne leki miały wskazania w ciąży. Natomiast leki co jakiś czas muszą przechodzić rejestrację i kosztowne badania a nie wszysckim producentom się chce, albo szkoda im kasy... i te same leki, które kilka lat temu miały dopuszczenie, teraz np. nie mają badań, więc producent pisze, żeby konsultować z lekarzem...
Co do pracowników apteki...hmmm my też jesteśmy ludźmi i za niektórymi "zmianami" po prostu nie jesteśmy w stanie nadążyć. Po to są ulotki i info w necie... |
|
|
|
#2051 |
|
kosmitka
|
Sonia jest tyle leków, że wg mnie nie ma fizycznej możliwości by wiedzieć, które są bezpieczne w ciąży a które nie.
|
|
#2052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz, a poproszę o wysłanie kilku porcji do mnie paczką ![]() I jeszcze któraś wspomniała o pierogach ruskich Dobrze, że rozmówki o kaszance na mnie nie działają, nie lubię, bo przeważnie jest dla mnie za ostra. Cytat:
![]() Cytat:
Ja nawet powiem, że należy mieć pusty pęcherz )Cytat:
A jak się coś dzieje to i tak się jedzie na pogotowie. Przez Was coś bym zjadła, ale nie wiem co ![]() Zapomniałam też co miałam napisać Acha, jedna dobra nowina - na razie nie tyję. Faktycznie, jem sporo, ale raczej nieduże porcje i słodycze okazjonalnie tylko (a wcześniej były praktycznie codziennie) Spodnie na razie mam dobre, wygrzebałam ze skrzyni jedne, które kupiłam kilka miesięcy temu na allegro i były za duże, to się jednak w przyszłości przydadzą ![]() Jedyne co to mnie wzdyma, więc uważam co jem. W zeszłym tygodniu cierpiałam po zjedzeniu sałaty z czosnkiem, to teraz czosnek omijam, choć bardzo lubię. Byłam dziś na badaniach, ale niewiele mi lekarz kazał zrobić, bo tylko mocz, morfologia, glukoza i alloprzeciwciała Rh. Obejrzałam już "Licealne ciąże", to może teraz "Ciąża z zaskoczenia" Chociaż wczoraj zaczęłam oglądać od początku "Allo allo" (uwielbiam!), więc pewnie trochę czasu mi na tym zejdzie ![]() Zaraz aktualizuję listę ![]() Edit: Anciaa, gratuluję kaszanki
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-02-18 o 13:28 |
|||||
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do Luxmedu na 18.00 za 80 zł. Jestem w 7 tygodniu więc coś tam już będzie widać
Od razu tż odda krew żeby sprawdzić jaką ma grupę krwi.
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu miałam na myśli konkretną aptekę i panie tam pracujące, które niestety średnio się znają na tym co mają na swoich półkach Nie chciałam nikogo urazić |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
A u ogóle to można na stronie Luxmedu ściągnąć nagranie z usg
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeżeli macie podrażnienia w jamie ustnej - podniebienie, dziąsła itp to kupcie sobie w aptece szałwię i płuczcie jamę ustną ciepłym naparem, szałwia łagodzi podrażnienia, stany zapalne itd
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie można obejrzeć ten serial ciąża z zaskoczenia?
|
|
#2059 |
|
kosmitka
|
A nie dziękuję, objem się na kolację i będę duuuuuża.
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi, czy ja mam mieć pęcherz pusty czy pełny? Jakoś mam się specjalnie przygotowac do tego usg?
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ulotek znam wiele osób które ich nie czytają więc tu mnie już nic nie zdziwi. A czasami ta rubryka " w ciąży" jest tak napisana że ja sama bym nie wiedziała czy w końcu można czy nie można![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- ja oglądam na discavery i TLC Ja chodzę na pusty. To chyba bez różnicy z pełnym się chodzi na usg brzucha podczas normalnych badań. Chyba. |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj rano zauważyłam taką pomarańczową wydzielinę, ale nie na bieliżnie tylko na papierze.....potem cały dzień było ok i dziś z rana znowu....nie mam żadnego swedzenia ani tez zadnego zapachu....czy miałą któraś z was coś podobnego? |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dziś od rana walczę w kuchni (jutro przyjeżdżają moi kochani rodzice)... no więc walczę z krokietami i ciastem... i z mega mdłościami.... czuję się jak bohater we własnej kuchni
|
|
|
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje poronienia , tez neistety to przezyłam i teraz caly czas sie stresuje czy tym razem sie uda i czy bedzie dobrzeCytat:
![]() Cytat:
same pyszności, krokieta tez mogłabym wciągnąć![]() a z czym robisz? ja ostatnio kupiłam krokiety z mozzarellą i pieczarkami i były pyszne, jadłam jeszcze z fetą i szpinakiem ale nie były takie dobre jak z pieczarami ![]() siedzę właśnie z pracy i jakoś tak spać mi się chce wiec chyba na reszcie mam jakiś objaw ![]() co do leków to ja bez konsultacji z lekarzem nic nie biorę, w ogóle jak mam brać jakies lekarstwa to mi na samą myśl juz wszelkie choroby odchodzą , a jak juz muszę to nie chciałybyście widzieć jak zabieram sie do połknięcia jakiejkolwiek tabletki |
|||
|
|
|
#2065 |
|
kosmitka
|
A ja nie umiem robić krokietów
, wytłumaczcie mi o co chodzi. AA2 koniecznie daj przepis na te z mozarellą. Można jeść mozarellę??
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj jednego krokieta ![]() Ja od 3 tyg domem sie nie interesuję, nie daję rady nic w kuchni robić....wszystko na głowie tz ale dziś mdłości zdecydowanie zniknęły wieć zrobie jakiś obiadek ![]() chociaż z drugiej strony sie martwię ze zniknęły czy to aby nie jest zły znak
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie zjadłam mozarellę z pomidorkiem i mam nadzieję że nikt nie napisze że nie można bo chyba się zapłaczę
|
|
|
|
|
#2068 |
|
kosmitka
|
Cotynato już nam niczego nie można, więc dmucham na zimne hehe.
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
luii Ty zaraz bacikiem
ode mnie dostaniesz!!!! Mnie czasem tez przechodzi, czasem przestają (.)(.) boleć i też się martwię... ale to bez sensu!!! Ja wiem, że najchętniej co drugi dzień podglądałybyśmy nasze frędzle... niestety to nierealne... ![]() Daję głowę, że jak poniuchasz zapachy kuchenne to 'cudowne" objawy wrócą. Musimy myśleć pozytywnie i tyle!!! A krokiety robię takie piątkowe z kapustką i grzybami oraz z mięskiem na jutro . Na barszcz miałam ochotę przedwczoraj i czeka sobie biedny na balkonie na te krokiety
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz zwykłe cienkie naleśniki, później pieczerki drobno kroisz, kroisz też kapustę kiszoną. Pieczarki dusisz, dodajesz później kapustę i dusisz razem, doprawiasz do smaku (ja daję dużo pieprzu) i później wykładasz na naleśnika i składasz, obtaczasz w jaju i bułce i smażysz i już
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Wszystkie miałyście juz przynajmniej jedno a ja wcale, a jak cos jest nie tak? Nie wiem, czy nie wybrać się prywatnie 

, a już muszę lecieć.
, a noc też miałam ciężką. Śnił mi się mój pies (gwoli ścisłości sunia), który zerwał się ze smyczy pod kościołem
. A jak go złapałam i kazałam siedzieć w jakimś pokoju, to powiedział, że na tej poduszce nie będzie leżał, bo śmierdzi innym psem
klask i:

.

ode mnie dostaniesz!!!! Mnie czasem tez przechodzi, czasem przestają (.)(.) boleć i też się martwię... ale to bez sensu!!! Ja wiem, że najchętniej co drugi dzień podglądałybyśmy nasze frędzle... niestety to nierealne...