|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
faktycznie sporo, nie sądzę żeby w tym układzie kasowali dodatkowo. a jak często masz wizyty? to jakiś super lekarz z najlepszego szpitala czy takie ceny na wybrzeżu?
|
|
|
|
#1952 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Wizyty sponsoruje małż , ale nie mogę sobie pozwolić na innego lekarza. Zbyt długo trwała walka o dziecko, która była i tak wielokrotnie droższa od wizyt ciążowych. Na tym nie będę oszczędzać.---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Wizyty mam zaplanowane co 4 tygodnie.
|
|
|
#1953 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W efekcie obyło się bez szpitala, leżę w domu i czekam na nastepne badania za 2 tyg. Moja sąsiadka (rodziców w zasadzie) jest położną i w ogóle jakoś tak wszystko mi mówi, żeby tu zostac jeszcze przez chwile. TZtowi wszystko jedno czy weekendowo przyjedzie do wawy czy krk. Po "rozwiązaniu" pomyślimy co dalej ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ja myśle że nie musisz tłumaczyc wyboru lekarza, ja osobiście pytałam z ciekawości. Też wybierając prywatnie bardziej mnie interesowały opinie na znanym lekarzu niz 20 pln różnicy. |
||
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
ja się nie krępowałam, bardziej się bałam że tż się będzie krępować. jak wszedł do gabinetu to nie spodziewał się że będzie dopochwowo
ale myślę że została mu ta nie wiedza wynagrodzona
|
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Ja w wwie na żelaznej to byłam na takich dziwnych tych fotelach- plastikowych i takich co się bardziej kuca niż kładzie
|
|
|
|
#1957 |
|
kosmitka
|
Mooonik a sama nie wiem czego, tego dopochwowego badania chyba, jakoś tak głupio, że przy mężu drugi facet tam majstruje
. Dla małża też to chyba byłoby krępujące.A sunia się nie znalazła niestety i raczej marne szanse , ale nadzieję trzeba mieć zawsze.
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie przysnęłam he he
Cytat:
wizytę mam 15 marca m a ty? w ogóle długo chodzisz do tej lekarki bo ja byłam drugi raz , na razie jestem zadowolona ale z miłą chęcia poznam twoją opinie
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie w małych obcasikach smigam, latem zawsze biegałam w szpilce ale chyba zrezygnuje w tym roku na poczet jaiegoś wygodniejszego bucika
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlaśnie zamówiłam koturny mają 8cm i zastanawiam się czy jak się lekko ociepli czy będe mogła bez ryzyka chodzić. Bo z tego co wiem to chyba nie grozi maleństwu ale bardziej żylaki, brak sił itp nie?>
|
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba,że niski jakiś obcas, wtedy chodziłam ;p
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja się nie będę krępować, w końcu to lekarz, a mąż to mąż, nie raz zaglądał szkoda, myślałam, że może zakończyło się szczęśliwie i sunia się znalazła.... wiecie co, właśnie patrzę na to moje zdjęcie z USG i tam jest wiek ciąży 9t2d i się trochę zdziwiłam bo wg OM to jest 8t4d. Macie jakiś pomysł dlaczego tak jest? ![]() ja obcasów nigdy jakoś dużo nie nosiłam więc nie mam problemu cotynato to właśnie bardziej o nogi chodzi- żylaki, pajączki, zmęczenie ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() za niedługo się okaże, że żadnych butów nie można
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
przyznam się ...... zjadłam kaszankę z cebulką z patelni
ale to nie to samo co z grilla, mąż mi jutro chce grilla rozpalić i koniec
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam kozaki na 5cm może obcasie, takim stabilnym i wyobraźcie sobie że teściowa nie pozwala mi w nich chodzić, co prawda i tak leże i nie chodzę ale jak byłam dziś u lekarza i musiałam założyć stare buty to mnie cholera brała bo nie mogłam na nie naciągnąć rurek. a tż jak jechał do szpitala to kazała mu wziąć te i wziął mimo to po kryjomu drugie ale tamte przez przypadek zostały w samochodzie u siostry ciotecznej i teraz nie mam wyjścia, ale denerwuje mnie to i to że ona mi mówi ze to moja wina i jaka ja słaba jestem po prostu
![]() ![]() jak niby w japonkach i balerinkach chodzić nie można to w czym ja będę chodzić? to są moje ukochane buty w lato!
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-02-17 o 20:47 |
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszanka
o ty zazdroszczę chociaż ja zjadłam teraz taki pycha "obiad" że jestem pełna więc już nie mam takiego parcia na nią
|
|
|
|
#1969 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moim ulubionym obuwiem są balerinki, mokasynki, japonki etc, więc nie mam tego problemu
|
||||||||
|
|
|
#1970 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z teściowymi to Wam dziewczyny współczuję, chyba sobie zadzwonię do mojej, żeby ją uściskać telefonicznie, że taka kochana jest ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- a nie możesz zmienić szpitala?
|
|
#1971 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem zameldowana, bo się nigdy nie wymeldowałam na moje eskapady do innych miast. Poczytam sobie w takim razie tylko myslałam o Żelaznej ale widze że ona mało popularna. U Roberta Makowskiego? Jeśli tak, to super bo właśnie u niego byłam. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1972 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
płodek Edytowane przez lewaloff Czas edycji: 2011-02-17 o 21:41 Powód: literówka |
||
|
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, co tu wejdę to znajduję coś czego nie powinnam a co najczęściej właśnie robiłam. Dziś o znieczuleniudentystycznym po 12 tyg.
Ja dwa razy byłam u dentysty jakos koło 5 tyg - na leczeniu kanałowym i usuwaniu osemki. Za kazdym razem ze znieczuleniem. |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam, ale podobno takie miejscowe nie jest szkodliwe.
|
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie wiem,że można zmienić lekarza, ale miejsce już niekoniecznie.... I tak chodzę prywatnie do lekarza do centrum damiana, więc w sumie to nawet nie wiem czy będę dalej korzystała z tego programu zmija...
od marca wykupiłam sobie takie ubezpieczenie medyczne w mbanku i tam jest właśnie prowadzenie ciąży w rożnych prywatnych placówkach m.in w damienie i luxmedzie , jeśli się sprawdzi to pewnie odpuszczę ten program. |
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Baby!! ale szalejecie z tymi stronami
Kupiłam sobie dzisiaj emulsję z rossmana przeciw rozstępom bo mnie niemożliwie brzuch swędzi i oliwka nie bardzo pomaga ![]() Mam zamiar zaprosić teściów w sobotę ale nie wiem co im "zapodać" na kolację
|
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, chyba do Was dołaczę, choć to jeszcze nic pewnego, wizytę mam dopiero 3 marca. Pomożecie trochę poczatkujacej? Wg moich obliczen to będzie 7 tc - na jakie badanie mam się przygotować? Usg dopochwowe? Nie miałam takiego nigdy wcześniej, czy należy się jakoś do tego nastawiać (np. nie sikać jak przy tym zwykłym)?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

.
, ale nie mogę sobie pozwolić na innego lekarza. Zbyt długo trwała walka o dziecko, która była i tak wielokrotnie droższa od wizyt ciążowych. Na tym nie będę oszczędzać.

, ale nadzieję trzeba mieć zawsze.

55kg