Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 20:07   #3121
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
a ja te zawieszki na butelki robić będę sama i dziś zrobiłam na próbę, jedną zieloną i jedną fioletową z białymi małymi kwiatuszkami i pod spodem karteczka i jak dla mnie suuuuuper) i zrobiliśmy sobie już projekty z wierszykami i ornamenty różne na nich, ale nie wiemy gdzie to wydrukować...sama nie wytnę tak ładnie równo
Ja nie mam czasu ani talentu...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:32   #3122
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
A dziś powiem, że dwa ostatnie owszem- myślę, że będą idealne, są super, szczególnie przedostatni Ale te dwa pierwsze będą za mocne.
A w pudrowych kolorach też siebie nie widzę- nigdy w życiu!
Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
mnie najbardziej podoba się 3 zdjęcie porządnie wytuszowane rzęsy do tego i kreska i wg mnie super będzie wyglądało
Jak na razie trójka jest moim faworytem. Zobaczymy tylko, czy w ciepłe fiolety pójdę (takie bardziej pod róż), czy zimne. Bo oczy mam takie nijakie zielonobrązowoszare, także pasuje każdy odcień. Dobiorę do bukietu albo co...

Cytat:
Napisane przez jusztyska
A co do makijażu ślubnego... wasze kosmetyczki będą Wam nakładać normalnie puder czy kamuflaż? bo ostatnio spotkałam się z opinią wizażystki, która uważa, że na śluby jedynie kamuflaż, a ja mam mieszane uczucia, w tym kamuflażu czuję się jak w masce...
Nawet nie wiem co to jest ten kamuflaż jeśli chodzi o takie rzeczy szczytem dla mnie jest puder w kamieniu albo podkład od wielkiego święta. Ale popytam na targach w niedzielę, jak będzie kogo

butterfly - ja bym panią udusiła. Skoro obiecuje, że zrobi w Twoim kolorze, to teraz nie powinna jakiegoś widzimisię pokazywać...
A co do pani od sali - u mnie to samo byliśmy dziś zobaczyć się z nowym zarządcą i wpłacić zaliczkę (żeby już się nie denerwować). No i się okazało, że świetny facet. Nie dość, że nam każdy kąt sali pokazał, wszystkie pomieszczenia, schowki i skrytki, zaprowadził nas na balkon nad salą, to jeszcze jak zapytałam, np. czy znajdą się jakieś ławeczki, żeby na zewnątrz postawić dla palaczy, to stwiedził, że żaden problem. A jeszcze potem razem z żoną pomagali nam w zdobyciu kontaktu do gospodarstwa agroturystycznego, żeby gości przenocować. Zadzwonili gdzie trzeba i numer się znalazł i właściciel na miejscu
Ale szukamy dalej noclegu, bo u tego pana za mało osób by wlazło. Jutro jedziemy do innego gospodarstwa - zmieści 20 osób i płacimy 20 zł za noc. Zobaczymy tylko gdzie to jest i jak wygląda...

Cytat:
a ja te zawieszki na butelki robić będę sama i dziś zrobiłam na próbę, jedną zieloną i jedną fioletową z białymi małymi kwiatuszkami i pod spodem karteczka i jak dla mnie suuuuuper) i zrobiliśmy sobie już projekty z wierszykami i ornamenty różne na nich, ale nie wiemy gdzie to wydrukować...sama nie wytnę tak ładnie równo
Pokaż zdjęcia!!!
Jeśli chcesz, posiadam trochę wierszyków takich. Mogę powklejać albo na pw Ci wysłać. My drukujemy w domu pewnie. Bo pochodziliśmy po drukarniach i strasznie kiepsko to wygląda - laserówka niby ładny wydruk, ale coś "przeciąga" wzorek. Druk cyfrowy - w rowkach w fakturze zaproszenie niebieskie, a na tłoczeniach fioletowe także chyba atramentówka najlepsza...

Cytat:
ja to zastanawiam się nad kupieniem takich nozyczek, co wycinają wzorek wtedy nawet jak troszkę nierówno będzie, to będzie to niewidoczne:P
Mam takie "cudowne" nożyczki. Tylko problem jest taki, że jak krzywo tniesz, to się wzorek załamuje i też widać. Ja zaproszenia tnę nożykiem do papieru od linijki. Z czasem dochodzi się do wprawy i jak pociągniesz raz a porządnie, to jest prosto.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 22:41   #3123
agusiaaa1989
Raczkowanie

niestety coś mi się chyba poknociło i nie mogę dodać zdjęć nie wyświetla mi się żeby dodać załącznik wyszły całkiem ładne ale to tylko wersja robocza musimy coś pomyśleć jeszcze jak przyczepić te karteczki a drukować chyba jednak będziemy sami tylko potrzebne by były takie grubsze kartki też mam takie nożyczki co wycinają się ząbki i fajnie to wygląda ale jeśli się krzywo wytnie to i tak widać:P
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 05:28   #3124
sanderek5
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny... Trochę mnie tu nie było i mam zaległości. Tak mniej więcej przeczytałam, ale nie mam czasu odpisywać, bo za chwilę wyjeżdżam z TŻ na Dolny Śląsk do jego rodziny z zaproszeniami! Może gdzieś tam jakieś ładne butki znajdę przy okazji? :P Nie będę miała po drodze dostępu do neta Wrócę w niedzielę i mam nadzieję, że nie naprodukujecie mi tu 10 stron zaległości :P Trzymajcie kciuki za pogodę :P Chociaż nie wiem, czy kciuki pomogą...
Stary 2011-02-18, 10:49   #3125
thea2
Zadomowienie

Cytat:
wrzucisz fotki?

ja to zastanawiam się nad kupieniem takich nozyczek, co wycinają wzorek wtedy nawet jak troszkę nierówno będzie, to będzie to niewidoczne:P
Niektóre z tych nożyczek są fajne, ale trzeba zwracać uwagę na jakość, bo z doświadczenia wiem, że te gorsze szybko się tępią i potrafią nieładnie zaginać papier

Cytat:
niestety coś mi się chyba poknociło i nie mogę dodać zdjęć nie wyświetla mi się żeby dodać załącznik wyszły całkiem ładne ale to tylko wersja robocza musimy coś pomyśleć jeszcze jak przyczepić te karteczki a drukować chyba jednak będziemy sami tylko potrzebne by były takie grubsze kartki też mam takie nożyczki co wycinają się ząbki i fajnie to wygląda ale jeśli się krzywo wytnie to i tak widać:P
Oby się tylko udało załadować te zdjęcia, jestem bardzo ciekawa Waszych zawieszek
Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny... Trochę mnie tu nie było i mam zaległości. Tak mniej więcej przeczytałam, ale nie mam czasu odpisywać, bo za chwilę wyjeżdżam z TŻ na Dolny Śląsk do jego rodziny z zaproszeniami! Może gdzieś tam jakieś ładne butki znajdę przy okazji? :P Nie będę miała po drodze dostępu do neta Wrócę w niedzielę i mam nadzieję, że nie naprodukujecie mi tu 10 stron zaległości :P Trzymajcie kciuki za pogodę :P Chociaż nie wiem, czy kciuki pomogą...
Trzymam kciuki Faaajnie, że już tak z zaproszeniami jedziecie, u nas do tego jeszcze tyle czasu Nawet zamówionych zaproszeń nie mamy. Ale przycisnęłam TŻ i na dziś ma mi dostarczyć swoją listę gości z odmienionymi () nazwiskami. Ale znając jego nie miał czasu tego zrobić

A co do butków to butterfly20 kiedyś pytała, gdzie można kupić jakieś w Krakowie. Ja jakiś czas temu stwierdziłam, że zamówię sobie ślubne w pracowni obuwia tanecznego (w okolicach Krakowa), robione na miarę, ale jakoś potem o tym zapomniałam. I ostatnio koleżanka- tancerka poleciła mi tą właśnie firmę, zajrzałam na stronę i o dziwo nawet mi się spodobały niektóre modele Fajnie, bo można tam wybrać materiał, z jakiego będą buty zrobione, wysokość obcasa, nawet można dodać kryształki Swarovskiego i wybrać sposób ich ułożenia Wysyłają nawet pocztą. Także przed chwilą zdecydowałam, że to tam zamówię butki Gdyby któraś z Was była zainteresowana to prześlę namiary

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-18 o 10:52 Powód: literówki
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:48   #3126
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
bukiecik przepiekny... naprawde slodki te piórka to jakis czad... nie widzialam takiego-cudny...
tort kosztuje chyba 60zl za kilo plus dojazd
a co do rzes kolezanki moje-polecam przedluzyc rzesy metoda jeden do jednego.jest to przedluzenie i zageszczenie na stale-to znaczy uzupelnia sie co jakies 3-4 tygodnie.mozna zalozyc jednorazowo,i nie uzupelniac.efekt zniewala,rzes nie trzeba nawet malowac a nawet sie nie powinno a sa dlugie,geste czarne i podkrecone... wiec przy okazji odpada problem rozmazania sie lub efekt pandy-w wyniku wzruszenia np.podczas błogosławieństwa co prawda cena to kolo 200-300 zl ale warto,mialam to wiem
A powiedz, jak zaczely Ci wypadac te rzeski, to nie wygladalo to dziwnie, jak np kilka takich dlugich zostalo?
Ja sie zastanawiam nad przedluzeniem, ale wciaz mam watpliwosci

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

A ja dziś miałam moment grozy - zadzwoniłam do pana zarządzającego moją salą weselną, i się dowiedziałam, że on już nie zarządza, tylko jest ktoś inny. No to zadzwoniłam do tego "ktosia". I na dzień dobry usłyszałam pytanie czy płaciliśmy zaliczkę. A nie płaciliśmy, bo pierwszy pan powiedział, że nie przyjmuje zaliczek, bo nie może się z nich rozliczyć czy cośtam. No więc pan nr 2 stwiedził, że jak nie płaciliśmy, to on nie wie i sprawdzi w kalendarzu jak wróci do domu. I od 11 siedziałam jak na szpilkach. Nie wyobrażam sobie, że teraz by się miało nagle okazać, że sali nie ma... Na szczęście jest, bo jest udokumentowana moja prośba o wynajem na piśmie, tylko musimy jak najszybciej zaliczką potwierdzić. Jedziemy jutro z samego rana. Ufff
Ufff, cale szczescie, ze wszystko sie dobrze skonczylo

Cytat:
A co do makijażu - ja też uwielbiam smokey i przeróżne wariacje na ten temat. I takie coś ciemniejszego planuję. Lubię czasem zrobić taki make up bardzo pastelowy, beżowy, ale i tak w połączeniu z mega czarnymi rzęsami i kreską mocną. Nie wyobrażam sobie siebie w pudrowych bledziutkich kolorkach. Jakoś tak... łyso i goło
W załącznikach dotychczas znalezione przeze mnie oczki. Te ostatnie trochę delikatniejsze, ale coś w nich jest...
Powiedzcie, nie za mocne coś takiego dla panny młodej? Nie przeszkadza mi czy "wypada" tylko czy nie wyjdzie z tego wielka biało czarna panda
Ja bym sie nie zdecydowala na 1 i 2. Jakos za bardzo rzucalby sie w oczy
Ale 3-fantastyczny. Ostatni ma w sobie cos, ale ja nie lubie takich jasnych kolorkow na oczach, wiec jak dla mnie odpada

Cytat:

A co do makijażu ślubnego... wasze kosmetyczki będą Wam nakładać normalnie puder czy kamuflaż? bo ostatnio spotkałam się z opinią wizażystki, która uważa, że na śluby jedynie kamuflaż, a ja mam mieszane uczucia, w tym kamuflażu czuję się jak w masce...
Wszystko sie dowiem, jak pojde na probny.

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Jak zawsze same problemy, z TZ wszystko ok

Nie wiem co będzie z weselem miało być na ok 80 osob, natomiast ojciec powiedział że nie zgadza się na nasz slub i nie da mi połowy za wesele, Nas niestety nie stać na tak duże wesele (kretyt) więc musimy zrobić na 30 - 40 osob, teraz nie wiem co z salą i całą reszta dotyczącą wesela

O kurcze, to nieciekawie A nie uzgodniliscie tego wczesniej z tata??? Czy teraz mu sie cos odwidzialo???
Wspolczuje.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jenny mam taką samą Księgę Gości,ale z zielonymi wstążeczkami Cudna jest

Ja muszę ponarzekać na Panią od zaproszeń. Chcę zamówić około 70 zaproszeń,120 zawieszek na wódkę,140 karteczki do przywieszenia na podziękowania dla gości, numery na stoliki i plan stołów. Wysłałam jej jaki dokładnie odcień zieleni chcę mieć w przypadku wstążeczek. A ona mi na to,że takich nie będzie mieć.Pytam czy nie może kupić.A ona,że nie bo nie mają na hurtowni. Ja już po prostu się wpieniłam i pytam jej,czy mam rozumieć,że hurtownia ma tę wyłączoność,że tylko w niej owa Pani ma się zaopatrywać we wstążeczki. Ją zatkało i jej powiedziałam,że na Allegro jest trylion takich wstążek.
Powiedziała,że coś wymyśli i mam jej dać tydzień. Nossszzzzz kurcze...powinno jej zależeć bo mam duże zamówienie i zarobi na mnie sporo...

A poza tym to byłam na spotkaniu z nową właścicielką sali.Jako Klientka może jest babsztylem,ale jako zleceniobiorca jest słodka jak cukierek.Ogólnie jestem zadowolona,bo zna się na rzeczy i mamy nową piękną zastawę,obrusy, zadbała o dekoracje w holu i wszędzie tak ładnie pachnie. Ech jednak poprzedni właściciel (jak to facet) nie dbał o takie rzeczy.
Natomiast ta babeczka namawia mnie na swoją dekoratorkę i nie wiem co zrobić,bo już mam podpisaną umowę z innymi dekoratorami...
Widocznie Pani od zaproszen sie nie chce Dziwni ludzie sa. Albo ma tyle zamowien, ze jej nie zalezy

Super, ze nowa kierowniczka wam przypasowala. To wazne, zeby mozna bylo latwo sie dogadac.
Ale co do dekoratora, to juz tylko wasza sprawa-nie powinna ingerowac.
Stary 2011-02-18, 14:02   #3127
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sama robię krawaty, podwiązki, muszki a na nich będzie Katarzyna & Rafał 06.08.2011 r

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
O kurcze, to nieciekawie A nie uzgodniliscie tego wczesniej z tata??? Czy teraz mu sie cos odwidzialo???
Wspolczuje.
Wszystko było uzgodnione. Mój ojciec to alkoholik, więc odechciało mu się nagle, bo uważa że ślubu nie będzie bo mój R. nic nie robi, wg niego praca jako specjalista programowania w .NET to jest nic. A kasa nam leci z nieba... No takie jest życie, że czasami rodzice nie chcą naszego szcześcia. Płakałam kilka dni, ale w sumie po co ? I tak już niczego nie zmienie, alkoholik i choleryk zawsze pozostanie alkoholikiem i cholerykiem.,...
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:19   #3128
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Ja sama robię krawaty, podwiązki, muszki a na nich będzie Katarzyna & Rafał 06.08.2011 r

Wszystko było uzgodnione. Mój ojciec to alkoholik, więc odechciało mu się nagle, bo uważa że ślubu nie będzie bo mój R. nic nie robi, wg niego praca jako specjalista programowania w .NET to jest nic. A kasa nam leci z nieba... No takie jest życie, że czasami rodzice nie chcą naszego szcześcia. Płakałam kilka dni, ale w sumie po co ? I tak już niczego nie zmienie, alkoholik i choleryk zawsze pozostanie alkoholikiem i cholerykiem.,...
No to faktycznie nie fajnie... Nie ma co się załamywać, wiadomo, że jest przykro, kiedy tata coś takiego odstawia, ale musicie dołożyć starań, aby ten dzień był dla Was najszczęśliwszy i żeby nic Wam go nie zakłóciło i nie popsuło. My też nie mamy łatwo (co prawda sytuacja nasza jest inna), ale jakoś leci i cieszymy się przygotowaniami mimo wszystko I nie pozwolimy, żeby ktoś nam popsuł nasz dzień . Wiadomo, że będziesz miała trochę więcej nerwów, bo nie wiesz, czego możesz się spodziewać, ale grunt to się nie załamywać. A swoją drogą to może to zachowanie taty wynikało z jakiegoś chwilowego stanu emocjonalnego? Mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko się rozwiąże i będzie po Waszej myśli

A tak z innej beczki- w jaki sposób umieścicie te napisy na krawatach, podwiązkach i muszkach?
Stary 2011-02-18, 14:49   #3129
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
No to faktycznie nie fajnie... Nie ma co się załamywać, wiadomo, że jest przykro, kiedy tata coś takiego odstawia, ale musicie dołożyć starań, aby ten dzień był dla Was najszczęśliwszy i żeby nic Wam go nie zakłóciło i nie popsuło. My też nie mamy łatwo (co prawda sytuacja nasza jest inna), ale jakoś leci i cieszymy się przygotowaniami mimo wszystko I nie pozwolimy, żeby ktoś nam popsuł nasz dzień . Wiadomo, że będziesz miała trochę więcej nerwów, bo nie wiesz, czego możesz się spodziewać, ale grunt to się nie załamywać. A swoją drogą to może to zachowanie taty wynikało z jakiegoś chwilowego stanu emocjonalnego? Mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko się rozwiąże i będzie po Waszej myśli

A tak z innej beczki- w jaki sposób umieścicie te napisy na krawatach, podwiązkach i muszkach?
Właściwie nie wiem dlaczego podjął taką decyzję, przed chwilą znowu mówił coś innego, więc mam mentlik w głowie.

Na krawatach - przykład niżej zaznaczyłam na biało jak będzie nadruk Mam nadzieje ze cokolwiek widać
Na podwiązkach - myślę
Na muszkach na jednej stronie moje imie, na drugiej TŻ a data może zwisającą na wstążce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8c651d91001153564d370e52.jpg (27,2 KB, 28 załadowań)
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:02   #3130
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Właściwie nie wiem dlaczego podjął taką decyzję, przed chwilą znowu mówił coś innego, więc mam mentlik w głowie.

Na krawatach - przykład niżej zaznaczyłam na biało jak będzie nadruk Mam nadzieje ze cokolwiek widać
Na podwiązkach - myślę
Na muszkach na jednej stronie moje imie, na drugiej TŻ a data może zwisającą na wstążce
No widzisz, może wszystko się unormuje Super pomysł z tymi nadrukami Co do podwiązek to też jedynie chyba na zwisających wstążkach nadruk? A czym się robi takie nadruki, bo ciężko mi sobie to wyobrazić Jest jakaś specjalna drukarka?
Stary 2011-02-18, 18:30   #3131
agusiaaa1989
Raczkowanie

też miałam robić krawaty, muchy i podwiązki ale uznałam że skoro nie mogę znaleźć żadnych naklejek które by pasowały to zrobiłam zawieszki nie mogę dodać zdjęć, nie wiem co mi się stało mogę tylko przez wyślij to wam pokazać kto chce może sobie ściągnąć
http://wyslijto.pl/files/download/eylfkfb5g1
http://wyslijto.pl/files/download/to21oi0qyb

co myślicie? fioletowe wyszło ładniejsze,takie bardziej zgrabne muszę się bardziej przykładać a dziś dostaliśmy zaproszenia!!!! i kupiliśmy papier do drukowania tych zawieszektaki wizytowy i zamówiliśmy wstążki do robienia tych ozdób i czekamy a teraz siedziemy i się napatrzeć nie możemy tu na nasze obrączki a tu na te nasze zaproszenia a teraz szukam poduszki pod obrączki i woreczków na ryż i pieniążki i to chyba narazie tyle

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-18 o 19:12
Stary 2011-02-18, 19:29   #3132
butterfly20
Zakorzenienie

Thea ja porposzę o namiary I proszę możliwie jak najszybciej,bo jutro rano jadę do Kato na poszukiwania butów

Co do rzęs to ja Wam coś napiszę Jako,że noszę rzęsy permanentne od ponad pół roku,to troszkę już wiem jak się one zachowują.Na codzień jest to super sprawa-nie maluję się,nic mi się nie rozmazuje a rzęsy są super długie.Jednak lubią się odginać albo opadać,bo są przyklejone do naturalnej rzęsy która może różnie się zachowywać.Mam zamiar ściągnąć rzęsy w kwietniu i dać moim rzęskom odpocząć. Zastanawiam się czy na ślub zrobić sobie kępki czy rzesy permanentne.Permanentne będę dłużej nosić i jak pojadę w podróż poślubną to na pewno fajnie się sprawdzą.Z drugiej strony wiem,że kępki wyglądają porządniej,są równe i w dniu ślubu mogą się bardziej sprawdzić.Permanentne przez to opadanie i odginanie mogą nie wyglądać tak ciekawie.
Ogólnie to mam zamiar na ślub kuzynki w lipcu machnąć sobie kępki,zobaczę jak się sprawdzą i Wam tutaj napiszę co według mnie jest lepsze
Stary 2011-02-18, 22:02   #3133
paula54
Zakorzenienie

lasoa - głowa do góry, będzie dobrze! fajny pomysł z tym nadrukiem na krawatach, ale nie rozumiem za bardzo jak go tam umieścisz...

Cytat:
też miałam robić krawaty, muchy i podwiązki ale uznałam że skoro nie mogę znaleźć żadnych naklejek które by pasowały to zrobiłam zawieszki nie mogę dodać zdjęć, nie wiem co mi się stało mogę tylko przez wyślij to wam pokazać kto chce może sobie ściągnąć

co myślicie? fioletowe wyszło ładniejsze,takie bardziej zgrabne muszę się bardziej przykładać a dziś dostaliśmy zaproszenia!!!! i kupiliśmy papier do drukowania tych zawieszektaki wizytowy i zamówiliśmy wstążki do robienia tych ozdób i czekamy a teraz siedziemy i się napatrzeć nie możemy tu na nasze obrączki a tu na te nasze zaproszenia a teraz szukam poduszki pod obrączki i woreczków na ryż i pieniążki i to chyba narazie tyle
obydwie bardzo ładne. Faktycznie fioletowa taka bardziej "wygłaskana" woreczki powinnaś kupić bez problemu na all.. widziałam ich tam masę. Ja pewnie będę sama szyć. Jak mi wystarczy czasu

butterfly - to czekamy na opinię o kępkach

A my dziś załatwiliśmy noclegi dla gości. Trafiliśmy całkiem przypadkiem na faceta, który zna się z widzenia z moim tatą. Mamy wynajęty cały domek na 2 dni, dla 18 osób za 500 zł. Dodatkowo kupiliśmy dziś piwo - Carlsberga - na promocji w biedronce. Także jestem bardzo zadowolona z tego tygodnia, a jeszcze się nie skończył

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-18 o 22:05
Stary 2011-02-18, 22:35   #3134
thea2
Zadomowienie

Cytat:

co myślicie? fioletowe wyszło ładniejsze,takie bardziej zgrabne muszę się bardziej przykładać a dziś dostaliśmy zaproszenia!!!i kupiliśmy papier do drukowania tych zawieszektaki wizytowy i zamówiliśmy wstążki do robienia tych ozdób i czekamy a teraz siedziemy i się napatrzeć nie możemy tu na nasze obrączki a tu na te nasze zaproszenia a teraz szukam poduszki pod obrączki i woreczków na ryż i pieniążki i to chyba narazie tyle
Bardzo fajne ładniejsze będą niż naklejki, tak myślę Super, że macie na co sobie patrzeć, my dopiero mamy złoto na nasze obrączki Ale pan nam mówił, że w tydzień zrobi, więc poczekamy aż się zrobi cieplej, bo pewno palce będą troszkę puchły. No i poczekamy aż TŻ będzie miał jakąś wolną chwilkę od pracy, bo w tym tygodniu to nawet w niedzielę pracuje
A zaproszenia też już niedługo będziemy zamawiać A Ty pokazywałaś już swoje ? Jeśli tak to przypomnij mi proszę jaki kolor A jeśli nie to pokaż, pokaż !

Cytat:
Thea ja porposzę o namiary I proszę możliwie jak najszybciej,bo jutro rano jadę do Kato na poszukiwania butów

Co do rzęs to ja Wam coś napiszę Jako,że noszę rzęsy permanentne od ponad pół roku,to troszkę już wiem jak się one zachowują.Na codzień jest to super sprawa-nie maluję się,nic mi się nie rozmazuje a rzęsy są super długie.Jednak lubią się odginać albo opadać,bo są przyklejone do naturalnej rzęsy która może różnie się zachowywać.Mam zamiar ściągnąć rzęsy w kwietniu i dać moim rzęskom odpocząć. Zastanawiam się czy na ślub zrobić sobie kępki czy rzesy permanentne.Permanentne będę dłużej nosić i jak pojadę w podróż poślubną to na pewno fajnie się sprawdzą.Z drugiej strony wiem,że kępki wyglądają porządniej,są równe i w dniu ślubu mogą się bardziej sprawdzić.Permanentne przez to opadanie i odginanie mogą nie wyglądać tak ciekawie.
Ogólnie to mam zamiar na ślub kuzynki w lipcu machnąć sobie kępki,zobaczę jak się sprawdzą i Wam tutaj napiszę co według mnie jest lepsze
Wysłałam wiadomość prywatną, mam nadzieję, że zdążyłam To w takim razie czekamy do lipca na relację co do kępek Ja byłam z moich zadowolona, ale to już chyba pisałam gdzieś. Poszłam w nich spać, żeby zobaczyć, jak się będą zachowywać w nocy (wiem, głupek ze mnie ) i w sumie tylko jedna kępką się odkleiła, reszcie pomogłam już mleczkiem do demakijażu Także ja zostanę chyba przy kępkach, nie wiem tylko, czy nie poproszę o mocniejszy klej tak na wszelki wypadek
Cytat:
lasoa - głowa do góry, będzie dobrze! fajny pomysł z tym nadrukiem na krawatach, ale nie rozumiem za bardzo jak go tam umieścisz...

obydwie bardzo ładne. Faktycznie fioletowa taka bardziej "wygłaskana" woreczki powinnaś kupić bez problemu na all.. widziałam ich tam masę. Ja pewnie będę sama szyć. Jak mi wystarczy czasu

butterfly - to czekamy na opinię o kępkach

A my dziś załatwiliśmy noclegi dla gości. Trafiliśmy całkiem przypadkiem na faceta, który zna się z widzenia z moim tatą. Mamy wynajęty cały domek na 2 dni, dla 18 osób za 500 zł. Dodatkowo kupiliśmy dziś piwo - Carlsberga - na promocji w biedronce. Także jestem bardzo zadowolona z tego tygodnia, a jeszcze się nie skończył
Suuuper , to faktycznie udany tydzień Kurczę, a ja w tym tygodniu w sumie nic nie załatwiłam muszę sobie zapisać, co nam jeszcze zostało, bo coś czuję, że możemy zapomnieć np. o obrączkach
Stary 2011-02-19, 07:30   #3135
akazqa
Raczkowanie

Orientujecie się ile złota potrzeba na obrączki? i czy można łączyć złoto które ma różne zabarwienie? - bo mam jakieś łańcuszki kolczyki itp ale jedne są bardziej żółte inne mniej.
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:02   #3136
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Orientujecie się ile złota potrzeba na obrączki? i czy można łączyć złoto które ma różne zabarwienie? - bo mam jakieś łańcuszki kolczyki itp ale jedne są bardziej żółte inne mniej.
Można łączyć, utworzy się z tego jeden uśredniony kolor. Mój brat tak zrobił i zamiast wydać 1200 na obrączki to kosztowało go to 680 zł już ze wszystkim.
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:33   #3137
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ok 12-13 g powinno już wystarczyć - tak nam powiedzieli u 2 jubilerów.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:28   #3138
akazqa
Raczkowanie

Super, to też się wybiorę z tym moim złotem do jubilera !
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 14:19   #3139
agusiaaa1989
Raczkowanie

a u nas kolejny raz zmiana planów chyba zmienimy jednak te kolory na sali a co za tym idzie te zawieszki tak myślałam i myślałam i wymyśliłam jeszcze coś innego tylko nie wiem czy to przejdzie w każdym bądź razie już się chyba nie zabiorę za robienie tych zawieszek i będziemy musieli zamówić na allegro czas ucieka a u nas co chwile coś innego:P
Stary 2011-02-19, 14:20   #3140
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas kolejny raz zmiana planów chyba zmienimy jednak te kolory na sali a co za tym idzie te zawieszki tak myślałam i myślałam i wymyśliłam jeszcze coś innego tylko nie wiem czy to przejdzie w każdym bądź razie już się chyba nie zabiorę za robienie tych zawieszek i będziemy musieli zamówić na allegro czas ucieka a u nas co chwile coś innego:P
a co ciekawego wymyśliłaś ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 14:33   #3141
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Swietnie Ci to wyszlo Jesli pozwolisz to zapisze sobie i moze skorzystam z twojego projektu?

Ja tez wciaz zagladam do obraczek Nie moge sie napatrzec.
A ostatnio nawet TZ, mowi do mnie, 'chodz ponosimy sobie dzisiaj
nasze obraczki' Zwariowal.

Cytat:
Koniecznie pozniej napisz

Cytat:

za noclegi. Faktycznie super okazja.
Jak pomysle, ze my za same noclegi musimy zaplacic prawie 3000zl Ale co zrobic.

Cytat:
To zalezy jakie obraczki wybierzesz i jaka beda mialy wage.
I niekoniecznie obraczki musza byc zrobione z twojego zlota. My np wybralismy wzor, dalismy swoje zloto o roznych kolorach i probach, ale to poszlo tylko w rozliczenie. Obraczki sa robione z innego zlota.
No chyba, ze bedziecie przetapiac... to juz nie wiem
Stary 2011-02-19, 14:41   #3142
agusiaaa1989
Raczkowanie

a my chyba weźmiemy jednak te muchy i krawaty bo jeśli zmienimy kolorystykę na sali to znajdą się i etykiety dwustronne tak jak chcieliśmy

wiem wiem baaardzo dużo z nami problemu ciągle zmieniamy zdanie no ale już sami nie wiemy i jedno i drugie nam się podoba mucha i krawat wiszą na dwóch, a te ozdoby które ostatnio wysłałam na kolejnych dwóch i nie wiadomo co wybrać

bo zaproszenia też w końcu mamy inne nie pisałam tu jeszcze o tym bo babka zadzwoniła i mówi że wymyśliła jeszcze inaczej no bez sensu!!!!!!!!!! wszystko nam się zmienia nie wiem jak my do wesela dotrwamy

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-19 o 14:59
Stary 2011-02-19, 16:48   #3143
butterfly20
Zakorzenienie

Thea dziękuję za linka Byłam dzisiaj w Kato i natrafiłam na sklep Stakato-również są tam buty taneczne,podobne do tych z Akcesu.Ale na żywo żadne mi nie wpadły w oko.

Obeszłam chyba 10 salonów z sukniami i jeszcze jakieś z butami napotykane po drodze.Bieda straszna Po pierwsze to większość po prostu mi się nie podobała. Po drugie-chcę mieć zakryt palce,bo chcę mieć pończochy a moim zdaniem piptoły+pończochy wyglądają dziwnie.
Z tyłu mogę mieć otwarte butki,o ile będą naprawdę fajne.
A najgorsze jest to,że mam naprawdę wąską stopę i bardzo chude pięty, a rozm.39 więc dość długie. I jeszcze jedno-nie chcę za wysokich, max.7-8 cm bo mam 175 cm wzrostu i nie chcę być za wysoka.

W jednym sklepie znalazłam butki z czegoś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...MMa7twfQo6zgCw nazywanego kawiorem. Różnica jest taka,że tamte oczywiście były jaśniejsze (pasowałyby mi do sukni) i całe zabudowane,bez paska nad kostką. Mam jednak wątpliwości,czy będą pasować do mojej sukni-czynie będzie za dużo tych ozdób.

Byłam też w salonie Doroty Wormuth i tam mają piękne buty Menbura i Gatuzo. Póki co wpadły mi w oko dwa rodzaje:
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/410-menbur-4096-66.html
obcas 7 cm i kostka mi nie lata,a rozm.39 dopiero dla mnie sprowadzą

oraz http://www.lukamo.pl/slubne/106-menbur-3664-04.html mają trochę wyższy obcas.

Które z nich Waszym zdaniem bardziej pasują do mojej sukienki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pagoda.jpg (60,0 KB, 30 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 17:01   #3144
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
No to nieźle jakie kolory planujecie? I pokaż zaproszenia jak już masz

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ja tez wciaz zagladam do obraczek Nie moge sie napatrzec.
A ostatnio nawet TZ, mowi do mnie, 'chodz ponosimy sobie dzisiaj
nasze obraczki' Zwariowal.

za noclegi. Faktycznie super okazja.
Jak pomysle, ze my za same noclegi musimy zaplacic prawie 3000zl Ale co zrobic.
Dlatego ja kazałam nasze Łosiowi schować u siebie. Bo pewnie też bym zaglądała codziennie do nich
Co do noclegów - średna cena za hotel w naszej okolicy 50 zł, za agroturystykę 35 (za noc) także sama jestem pod wrażeniem
ps. podobno zakładanie obrączek tak ot, dla kaprysu przed ślubem przynosi pecha... Ja tam nie wierzę w przesądy, ale coś takiego słyszałam

Cytat:
W jednym sklepie znalazłam butki z czegoś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...MMa7twfQo6zgCw nazywanego kawiorem. Różnica jest taka,że tamte oczywiście były jaśniejsze (pasowałyby mi do sukni) i całe zabudowane,bez paska nad kostką. Mam jednak wątpliwości,czy będą pasować do mojej sukni-czynie będzie za dużo tych ozdób.

Byłam też w salonie Doroty Wormuth i tam mają piękne buty Menbura i Gatuzo. Póki co wpadły mi w oko dwa rodzaje:
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/410-menbur-4096-66.html
obcas 7 cm i kostka mi nie lata,a rozm.39 dopiero dla mnie sprowadzą

oraz http://www.lukamo.pl/slubne/106-menbur-3664-04.html mają trochę wyższy obcas.

Które z nich Waszym zdaniem bardziej pasują do mojej sukienki?
Jak dla mnie te pierwsze sprawiają bardzo fajne wrażenie. Ciekawe jak to na żywo wygląda. Nie widziałam czegoś takiego jeszcze. Wydaje mi się, że nie będzie za bogato... Ewentualnie te trzecie. Ale to może dlatego, że taki typ jak te drugie u mnie na dzień dobry odpada, bo mam za wąskie pięty i zawsze mi się ten paseczek zsuwa i drażni...
Stary 2011-02-20, 14:15   #3145
jusztyska
Zadomowienie

Paula za noclegi

Butterfly wszystkie butki świetne! i do Twojej sukni każde psujące
ale jak ja bym miała wybierać to naj podobał mi się ostatni link, potem drugi i pierwszy na końcu

agusia - co za kolory nowe?

u mnie był TŻ od piątku właśnie pojechał
z ustaleń ślubnych, zaproszenia, winietki i zawieszki zrobimy sami zaproszenia będą proste, składane na 3, najprawdopodobniej w takim stylu http://kaliaart.pl/index.php?main_pa...products_id=30
TŻ wydrukuje i poskłada ja zrobię tasiemki i kwaituszki lub inne ozdoby z przodu
TŻ jest za najprostszymi zaproszeniami, mnie także się takie podobają, a że pracuje w branży poligraficznej to z papierem nie będzie problemu i pewnie tańszy będzie też ja muszę się tylko zatroszczyć i upiększacze :P

Siostra przywiozła mi z salonu sukien, w którym zamówiłam suknię, kawałek materiału w kolorze mojej sukienki, więc już ostro zacznę szukać bucików na moją małą stopę:P
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 17:47   #3146
agusiaaa1989
Raczkowanie

zaproszenia leżą u mojego Tż więc jeśli się dorwę do aparatu to zrobię zdjęcia:P a co do papieru to jest niedrogi, bo jak się orientowaliśmy to taki ładny, wizytowy 14zł
Stary 2011-02-20, 20:06   #3147
sanderek5
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny po przerwie
Wróciłam z rozjazdów, a Wy tak mało napisałyście Z jednej strony dobrze, bo zdążyłam nadrobić

KUPIŁAM BUTKI!! Nie wiem, czy się Wam spodobają, ale są superwygodne Na obcasie 0,7cm :P więc płaściutkie... Ze skórki ekologicznej. Odrobinę ciemniejsze niż moja sukienka, bo ja będę mieć białą suknię, ale nie taką sino-śnieżnobiałą, tylko PRAWIE, że śmietankową Taka ciepła biel... A butki o pół tonu ciemniejsze. Pończochy chyba będę kupowała ecru, bo te białe moim zdaniem śmiesznie się prezentują na skórze :P Jak u dziewczynki komunijnej...

W załączniku moje butki. Chyba kupię jakieś 2 broszki z kryształków i przypnę gdzieś na tej wstążeczce, żeby były odrobinę bardziej strojne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje.jpg (30,4 KB, 37 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 21:47   #3148
butterfly20
Zakorzenienie

Widzę,że wszystkie jesteśmy na etapie butowym:
Stary 2011-02-20, 21:49   #3149
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
hahaha mialam to samo skojarzenie

Sanderek - bardzo fajne butki, jak na taki nizuteńki obcasik, świetnie się prezentują
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 22:16   #3150
paula54
Zakorzenienie

sanderek - butki bardzo ładne szkoda, że ja nigdzie dotychczas takich nie widziałam... same brzydkie albo wysokie

Cytat:
też o tym pomyślałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości