|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() butterfly - ja bym panią udusiła. Skoro obiecuje, że zrobi w Twoim kolorze, to teraz nie powinna jakiegoś widzimisię pokazywać... A co do pani od sali - u mnie to samo byliśmy dziś zobaczyć się z nowym zarządcą i wpłacić zaliczkę (żeby już się nie denerwować). No i się okazało, że świetny facet. Nie dość, że nam każdy kąt sali pokazał, wszystkie pomieszczenia, schowki i skrytki, zaprowadził nas na balkon nad salą, to jeszcze jak zapytałam, np. czy znajdą się jakieś ławeczki, żeby na zewnątrz postawić dla palaczy, to stwiedził, że żaden problem. A jeszcze potem razem z żoną pomagali nam w zdobyciu kontaktu do gospodarstwa agroturystycznego, żeby gości przenocować. Zadzwonili gdzie trzeba i numer się znalazł i właściciel na miejscu ![]() Ale szukamy dalej noclegu, bo u tego pana za mało osób by wlazło. Jutro jedziemy do innego gospodarstwa - zmieści 20 osób i płacimy 20 zł za noc. Zobaczymy tylko gdzie to jest i jak wygląda... Cytat:
Jeśli chcesz, posiadam trochę wierszyków takich. Mogę powklejać albo na pw Ci wysłać. My drukujemy w domu pewnie. Bo pochodziliśmy po drukarniach i strasznie kiepsko to wygląda - laserówka niby ładny wydruk, ale coś "przeciąga" wzorek. Druk cyfrowy - w rowkach w fakturze zaproszenie niebieskie, a na tłoczeniach fioletowe także chyba atramentówka najlepsza...Mam takie "cudowne" nożyczki. Tylko problem jest taki, że jak krzywo tniesz, to się wzorek załamuje i też widać. Ja zaproszenia tnę nożykiem do papieru od linijki. Z czasem dochodzi się do wprawy i jak pociągniesz raz a porządnie, to jest prosto. |
||||
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
niestety coś mi się chyba poknociło i nie mogę dodać zdjęć
nie wyświetla mi się żeby dodać załącznik wyszły całkiem ładne ale to tylko wersja robocza musimy coś pomyśleć jeszcze jak przyczepić te karteczki a drukować chyba jednak będziemy sami tylko potrzebne by były takie grubsze kartki też mam takie nożyczki co wycinają się ząbki i fajnie to wygląda ale jeśli się krzywo wytnie to i tak widać:P
|
|
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny... Trochę mnie tu nie było i mam zaległości. Tak mniej więcej przeczytałam, ale nie mam czasu odpisywać, bo za chwilę wyjeżdżam z TŻ na Dolny Śląsk do jego rodziny z zaproszeniami!
Może gdzieś tam jakieś ładne butki znajdę przy okazji? :P Nie będę miała po drodze dostępu do neta Wrócę w niedzielę i mam nadzieję, że nie naprodukujecie mi tu 10 stron zaległości :P Trzymajcie kciuki za pogodę :P Chociaż nie wiem, czy kciuki pomogą...
|
|
|
|
#3125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Faaajnie, że już tak z zaproszeniami jedziecie, u nas do tego jeszcze tyle czasu ) nazwiskami. Ale znając jego nie miał czasu tego zrobić ![]() A co do butków to butterfly20 kiedyś pytała, gdzie można kupić jakieś w Krakowie. Ja jakiś czas temu stwierdziłam, że zamówię sobie ślubne w pracowni obuwia tanecznego (w okolicach Krakowa), robione na miarę, ale jakoś potem o tym zapomniałam. I ostatnio koleżanka- tancerka poleciła mi tą właśnie firmę, zajrzałam na stronę i o dziwo nawet mi się spodobały niektóre modele Fajnie, bo można tam wybrać materiał, z jakiego będą buty zrobione, wysokość obcasa, nawet można dodać kryształki Swarovskiego i wybrać sposób ich ułożenia Wysyłają nawet pocztą. Także przed chwilą zdecydowałam, że to tam zamówię butki
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-18 o 10:52 Powód: literówki |
|||
|
|
|
#3126 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Cytat:
Ja sie zastanawiam nad przedluzeniem, ale wciaz mam watpliwosci Cytat:
Cytat:
Ale 3-fantastyczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze, to nieciekawie Wspolczuje. Cytat:
Dziwni ludzie sa. Albo ma tyle zamowien, ze jej nie zalezy![]() Super, ze nowa kierowniczka wam przypasowala. To wazne, zeby mozna bylo latwo sie dogadac. ![]() Ale co do dekoratora, to juz tylko wasza sprawa-nie powinna ingerowac.
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to faktycznie nie fajnie... Nie ma co się załamywać, wiadomo, że jest przykro, kiedy tata coś takiego odstawia, ale musicie dołożyć starań, aby ten dzień był dla Was najszczęśliwszy i żeby nic Wam go nie zakłóciło i nie popsuło. My też nie mamy łatwo (co prawda sytuacja nasza jest inna), ale jakoś leci i cieszymy się przygotowaniami mimo wszystko A tak z innej beczki- w jaki sposób umieścicie te napisy na krawatach, podwiązkach i muszkach?
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na krawatach - przykład niżej zaznaczyłam na biało jak będzie nadruk Mam nadzieje ze cokolwiek widać ![]() Na podwiązkach - myślę ![]() Na muszkach na jednej stronie moje imie, na drugiej TŻ a data może zwisającą na wstążce
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do podwiązek to też jedynie chyba na zwisających wstążkach nadruk? A czym się robi takie nadruki, bo ciężko mi sobie to wyobrazić Jest jakaś specjalna drukarka?
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
też miałam robić krawaty, muchy i podwiązki
ale uznałam że skoro nie mogę znaleźć żadnych naklejek które by pasowały to zrobiłam zawieszki nie mogę dodać zdjęć, nie wiem co mi się stało mogę tylko przez wyślij to wam pokazać kto chce może sobie ściągnąć![]() http://wyslijto.pl/files/download/eylfkfb5g1 http://wyslijto.pl/files/download/to21oi0qyb co myślicie? fioletowe wyszło ładniejsze,takie bardziej zgrabne muszę się bardziej przykładać a dziś dostaliśmy zaproszenia!!!!![]() ![]() i kupiliśmy papier do drukowania tych zawieszek taki wizytowy i zamówiliśmy wstążki do robienia tych ozdób i czekamy a teraz siedziemy i się napatrzeć nie możemy tu na nasze obrączki a tu na te nasze zaproszenia a teraz szukam poduszki pod obrączki i woreczków na ryż i pieniążki i to chyba narazie tyle
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-18 o 19:12 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Thea ja porposzę o namiary
I proszę możliwie jak najszybciej,bo jutro rano jadę do Kato na poszukiwania butówCo do rzęs to ja Wam coś napiszę Jako,że noszę rzęsy permanentne od ponad pół roku,to troszkę już wiem jak się one zachowują.Na codzień jest to super sprawa-nie maluję się,nic mi się nie rozmazuje a rzęsy są super długie.Jednak lubią się odginać albo opadać,bo są przyklejone do naturalnej rzęsy która może różnie się zachowywać.Mam zamiar ściągnąć rzęsy w kwietniu i dać moim rzęskom odpocząć. Zastanawiam się czy na ślub zrobić sobie kępki czy rzesy permanentne.Permanentne będę dłużej nosić i jak pojadę w podróż poślubną to na pewno fajnie się sprawdzą.Z drugiej strony wiem,że kępki wyglądają porządniej,są równe i w dniu ślubu mogą się bardziej sprawdzić.Permanentne przez to opadanie i odginanie mogą nie wyglądać tak ciekawie.Ogólnie to mam zamiar na ślub kuzynki w lipcu machnąć sobie kępki,zobaczę jak się sprawdzą i Wam tutaj napiszę co według mnie jest lepsze
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
lasoa -
głowa do góry, będzie dobrze! fajny pomysł z tym nadrukiem na krawatach, ale nie rozumiem za bardzo jak go tam umieścisz... Cytat:
woreczki powinnaś kupić bez problemu na all.. widziałam ich tam masę. Ja pewnie będę sama szyć. Jak mi wystarczy czasu butterfly - to czekamy na opinię o kępkach ![]() A my dziś załatwiliśmy noclegi dla gości. Trafiliśmy całkiem przypadkiem na faceta, który zna się z widzenia z moim tatą. Mamy wynajęty cały domek na 2 dni, dla 18 osób za 500 zł. Dodatkowo kupiliśmy dziś piwo - Carlsberga - na promocji w biedronce. Także jestem bardzo zadowolona z tego tygodnia, a jeszcze się nie skończył
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-18 o 22:05 |
|
|
|
|
#3134 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że macie na co sobie patrzeć, my dopiero mamy złoto na nasze obrączki Ale pan nam mówił, że w tydzień zrobi, więc poczekamy aż się zrobi cieplej, bo pewno palce będą troszkę puchły. No i poczekamy aż TŻ będzie miał jakąś wolną chwilkę od pracy, bo w tym tygodniu to nawet w niedzielę pracuje ![]() A zaproszenia też już niedługo będziemy zamawiać A jeśli nie to pokaż, pokaż ! Cytat:
To w takim razie czekamy do lipca na relację co do kępek Ja byłam z moich zadowolona, ale to już chyba pisałam gdzieś. Poszłam w nich spać, żeby zobaczyć, jak się będą zachowywać w nocy (wiem, głupek ze mnie ) i w sumie tylko jedna kępką się odkleiła, reszcie pomogłam już mleczkiem do demakijażu Także ja zostanę chyba przy kępkach, nie wiem tylko, czy nie poproszę o mocniejszy klej tak na wszelki wypadek ![]() Cytat:
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
Orientujecie się ile złota potrzeba na obrączki? i czy można łączyć złoto które ma różne zabarwienie? - bo mam jakieś łańcuszki kolczyki itp ale jedne są bardziej żółte inne mniej.
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Można łączyć, utworzy się z tego jeden uśredniony kolor. Mój brat tak zrobił i zamiast wydać 1200 na obrączki to kosztowało go to 680 zł już ze wszystkim.
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Super, to też się wybiorę z tym moim złotem do jubilera !
|
|
|
|
#3139 |
|
Raczkowanie
|
a u nas kolejny raz zmiana planów
chyba zmienimy jednak te kolory na sali a co za tym idzie te zawieszki tak myślałam i myślałam i wymyśliłam jeszcze coś innego tylko nie wiem czy to przejdzie![]() w każdym bądź razie już się chyba nie zabiorę za robienie tych zawieszek i będziemy musieli zamówić na allegro czas ucieka a u nas co chwile coś innego:P
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli pozwolisz to zapisze sobie i moze skorzystam z twojego projektu?![]() Ja tez wciaz zagladam do obraczek Nie moge sie napatrzec.A ostatnio nawet TZ, mowi do mnie, 'chodz ponosimy sobie dzisiaj nasze obraczki' Cytat:
Cytat:
za noclegi. Faktycznie super okazja.Jak pomysle, ze my za same noclegi musimy zaplacic prawie 3000zl Ale co zrobic.Cytat:
I niekoniecznie obraczki musza byc zrobione z twojego zlota. My np wybralismy wzor, dalismy swoje zloto o roznych kolorach i probach, ale to poszlo tylko w rozliczenie. Obraczki sa robione z innego zlota. ![]() No chyba, ze bedziecie przetapiac... to juz nie wiem
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
a my chyba weźmiemy jednak te muchy i krawaty
bo jeśli zmienimy kolorystykę na sali to znajdą się i etykiety dwustronne tak jak chcieliśmy![]() wiem wiem baaardzo dużo z nami problemu ciągle zmieniamy zdanie no ale już sami nie wiemy![]() i jedno i drugie nam się podoba mucha i krawat wiszą na dwóch, a te ozdoby które ostatnio wysłałam na kolejnych dwóch i nie wiadomo co wybrać![]() ![]() bo zaproszenia też w końcu mamy inne ![]() nie pisałam tu jeszcze o tym![]() bo babka zadzwoniła i mówi że wymyśliła jeszcze inaczej![]() no bez sensu!!!!!!!!!!![]() wszystko nam się zmienia![]() nie wiem jak my do wesela dotrwamy![]()
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 14:59 |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Thea dziękuję za linka
Byłam dzisiaj w Kato i natrafiłam na sklep Stakato-również są tam buty taneczne,podobne do tych z Akcesu.Ale na żywo żadne mi nie wpadły w oko.Obeszłam chyba 10 salonów z sukniami i jeszcze jakieś z butami napotykane po drodze.Bieda straszna Po pierwsze to większość po prostu mi się nie podobała. Po drugie-chcę mieć zakryt palce,bo chcę mieć pończochy a moim zdaniem piptoły+pończochy wyglądają dziwnie.Z tyłu mogę mieć otwarte butki,o ile będą naprawdę fajne. A najgorsze jest to,że mam naprawdę wąską stopę i bardzo chude pięty, a rozm.39 więc dość długie. I jeszcze jedno-nie chcę za wysokich, max.7-8 cm bo mam 175 cm wzrostu i nie chcę być za wysoka. W jednym sklepie znalazłam butki z czegoś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...MMa7twfQo6zgCw nazywanego kawiorem. Różnica jest taka,że tamte oczywiście były jaśniejsze (pasowałyby mi do sukni) i całe zabudowane,bez paska nad kostką. Mam jednak wątpliwości,czy będą pasować do mojej sukni-czynie będzie za dużo tych ozdób. Byłam też w salonie Doroty Wormuth i tam mają piękne buty Menbura i Gatuzo. Póki co wpadły mi w oko dwa rodzaje: http://www.lukamo.pl/wieczorowe/410-menbur-4096-66.html obcas 7 cm i kostka mi nie lata,a rozm.39 dopiero dla mnie sprowadzą oraz http://www.lukamo.pl/slubne/106-menbur-3664-04.html mają trochę wyższy obcas. Które z nich Waszym zdaniem bardziej pasują do mojej sukienki? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie kolory planujecie? I pokaż zaproszenia jak już masz ![]() Cytat:
![]() Co do noclegów - średna cena za hotel w naszej okolicy 50 zł, za agroturystykę 35 (za noc) także sama jestem pod wrażeniem ![]() ps. podobno zakładanie obrączek tak ot, dla kaprysu przed ślubem przynosi pecha... Ja tam nie wierzę w przesądy, ale coś takiego słyszałam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Paula
za noclegi ![]() Butterfly wszystkie butki świetne! i do Twojej sukni każde psujące ![]() ale jak ja bym miała wybierać to naj podobał mi się ostatni link, potem drugi i pierwszy na końcu ![]() agusia - co za kolory nowe? ![]() u mnie był TŻ od piątku właśnie pojechał ![]() z ustaleń ślubnych, zaproszenia, winietki i zawieszki zrobimy sami zaproszenia będą proste, składane na 3, najprawdopodobniej w takim stylu http://kaliaart.pl/index.php?main_pa...products_id=30TŻ wydrukuje i poskłada ja zrobię tasiemki i kwaituszki lub inne ozdoby z przodu TŻ jest za najprostszymi zaproszeniami, mnie także się takie podobają, a że pracuje w branży poligraficznej to z papierem nie będzie problemu i pewnie tańszy będzie też ja muszę się tylko zatroszczyć i upiększacze :PSiostra przywiozła mi z salonu sukien, w którym zamówiłam suknię, kawałek materiału w kolorze mojej sukienki, więc już ostro zacznę szukać bucików na moją małą stopę:P |
|
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
zaproszenia leżą u mojego Tż
więc jeśli się dorwę do aparatu to zrobię zdjęcia:P a co do papieru to jest niedrogi, bo jak się orientowaliśmy to taki ładny, wizytowy 14zł
|
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny po przerwie
![]() Wróciłam z rozjazdów, a Wy tak mało napisałyście Z jednej strony dobrze, bo zdążyłam nadrobić ![]() KUPIŁAM BUTKI!! Nie wiem, czy się Wam spodobają, ale są superwygodne Na obcasie 0,7cm :P więc płaściutkie... Ze skórki ekologicznej. Odrobinę ciemniejsze niż moja sukienka, bo ja będę mieć białą suknię, ale nie taką sino-śnieżnobiałą, tylko PRAWIE, że śmietankową Taka ciepła biel... A butki o pół tonu ciemniejsze. Pończochy chyba będę kupowała ecru, bo te białe moim zdaniem śmiesznie się prezentują na skórze :P Jak u dziewczynki komunijnej...W załączniku moje butki. Chyba kupię jakieś 2 broszki z kryształków i przypnę gdzieś na tej wstążeczce, żeby były odrobinę bardziej strojne
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że wszystkie jesteśmy na etapie butowym:
![]()
|
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
hahaha
mialam to samo skojarzenie ![]() Sanderek - bardzo fajne butki, jak na taki nizuteńki obcasik, świetnie się prezentują
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

i dziś zrobiłam na próbę, jedną zieloną i jedną fioletową z białymi małymi kwiatuszkami

także chyba atramentówka najlepsza...

No to faktycznie nie fajnie... Nie ma co się załamywać, wiadomo, że jest przykro, kiedy tata coś takiego odstawia, ale musicie dołożyć starań, aby ten dzień był dla Was najszczęśliwszy i żeby nic Wam go nie zakłóciło i nie popsuło. My też nie mamy łatwo (co prawda sytuacja nasza jest inna), ale jakoś leci i cieszymy się przygotowaniami mimo wszystko

Jesli pozwolisz to zapisze sobie i moze skorzystam z twojego projektu?
Ale co zrobic.
Byłam dzisiaj w Kato i natrafiłam na sklep Stakato-również są tam buty taneczne,podobne do tych z Akcesu.Ale na żywo żadne mi nie wpadły w oko.