|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
a mi się moje cysie nic a nic nie powiększyły miałąm nadzieję ze zwojuję świat a tu klops
![]() a co do tych rzeczy z lidla jakoś nie jestem przekonana firmy nieznane nie chciałabym testować kosmetyków na dziecku zresztą jak sobie mam coś kupować to też raczej w ciemno nie idę bo po co tracić kasę
|
#2582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
a wiec po wizycie jestem
![]() Sebuś ujawnił siurka dzisiaj na usg tak ze mogł ginek zrobić zdjęcie. mam go i nawet byłąbym skłonna wam wrzucić ale sądze, że nic tam nie widac ![]() w ogole jak mi powiedział zebym spojrzała na monitor to myslalam ze to głowa a to jajko było:P wielkie pokłony ze oni tam cos widza!!! zwiekszytł mi dawke żelaza zeby mi wyniki sie poporawiły. czyli teraz bede jeść 13 tabletek na dobę ![]() co do twardniecia brzucha to powiedział ze jak np ciśnie mnie na sikanie i mam twardy brzuch to nie znaczy ze to skurcz tylko macica sie napina bo chce sie tego moczu pozbyc bo jej ciasno. i mam jak najczesciej sikać ŻEBY MACICA BYŁA ZRELAKSOWANA haha także wszystkie teraz na trzy-czte-ry idziemy siku aby nasze macice były zrelaksowane;p no i po za tym za trzy tyg mam usg to takie w 30 tyg z pomiarami i badaniami. powiedział ze on tylko dwa razy mierzy dziecko w 20 i 30 tc bo nie ma potrzeby czesciej. ale jak czuje ruchy i dziecko się rozpycha to jest dobrze. nio i oczywiscie na poczatku ciazy za kazdym razem mierzył tak do 3 miesiaca czy rośnie ale tera z nie ![]() Cytat:
![]() cały czas taki masz czy mała Ci sie tak obróciła? moj brazuch czasem jest cały po lewej stronie bo Sebuś tak tam wojuje ![]() Cytat:
jakoś kompletnie nie przeszkadza mi połaczenie czosnku z maliną:PCytat:
![]() Cytat:
*** the end***
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobilam dzisiejszy dzien i wczorajszy wieczor, wczoraj do 21 bylam w sumie na bierząco,ale wieczorami macie chyba wieksza wene do pisania. w ogole w czoraj mialam dzien lenistawa,nawet na 5 min z domu nie wyszlam.
widzialam ze pisalyscie cos o aptecznych zakupach i powiem Wam ze ja ostatnio za fembion zaplacilam 70zl Ach, no i dzisiaj wybralam sie w koncu do szpitala w ktorym chyba bede rodzic zeby sie dowiedziec co i jak,bo ja ciemna w tych sprawach. Pogadalam z dwiema poloznymi,jedna z nich prowadzi zajecia w darmowej szkole rodzenia i chyba sie do niej z tz wybierzemy.W ogole sypmatyczne babki. Wczoraj widzialam ze pokazywalyscie swoje piekne brzuszki,to dzisjaj ja wkleje moje wielkie dedo Jak dzisiaj jedna z poloznych zobaczyla moj brzuch, to myslala ze mi juz nie duzo zostalo do konca,a to jeszcze 3 miesiace.Wiec jak na 25+5 jest wielki.
|
|
|
|
#2584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie bym takiego zestawu i połączenia w życiu nie zamówiła ale były rewelacyjne ![]() Cytat:
![]() Jutro nacieram na Ikeę a TŻ ma budować przewijak No ciekawe
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Monia bardzo ładny brzuszek
zupełnie inny niż mój. w ogole mas ztaki niespotykany kształt bo bardzo wysoko Co sie zaczyna fajnie. boj to taki pimpek na dole . a masz duszności dzidzia Ci ugniata płuca?daisy Ty wariatko wariatkowata !! sio na to l4! na co Ty czekasz>? i czemu sie tak czaisz? to ze dobrze sie czujesz to fantastycznie ale jesteś chciałam przypomnieć W CIĄŻY i ciężarne mają swoje prawa. masz prawo sie wysypiac poki dzidziolek nie zrywa Cie z łożka 187 razy w ciagu nocy. przepracowałaś większą czesc ciąży. czas najwyzszy sobie odpocząć![]() takie jest moje zdanie., firma sie bez Ciebie nie zawali i nie zbankrutuje. brutalna prawda jest taka ze nie ma ludzi n ie zastąpionych. wrzuc na luz i idź na l4. nie musisz sie tłumaczyc dyrektorowi z l4. on pewnie sie z tym liczy ze niedługo pójdziesz na zwolnienie chorobowe wiec nie musisz mu sie jakos wybiotnier tłumaczyc z tego ze do cholery jestes ciezarna i chcesz spokoju ![]() no nakrzyczałam na Ciebie to teraz przytulam
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Grazin - super że wszystko OK.... ja posłusznie "relaksuję" moją macicę bo sikam co chwilę
Oj t ak... właśnie to jest mój problem, że on zaczyna się tak wysoko, ale tak jak mówię, ja go czuje tak wysoko - chyba sie bidulek nie mieści i tak.... niestety mam duszności - i stany przedomdleniowe, bo jak mi zabraknie tchu to mi zaraz słabo - średnio kilka razy na dzień Zytus - miodzio brcholek (i kominek ).
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-18 o 17:50 |
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nei lubie jak mi tak duszno sie robi wspułczuciaPS. masz bardzo przystojnego mężą
|
|
#2588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem taka glodna.... zrobilam sobie liste na stronie ikei! kurcze sporo wyszlo tego do kupienia, ale poczekam chyba do wizyty u lekaza w czwartek zanim zaczne sie wybierac na dluzsze lazenie po IKEI
![]() albo wysle TZta choc on to nie ma zadnej inwencji tworczej niestety zakupowo. to co na kartce kupi i bynajmniej nie pomysli o niczym innym ![]() i niech juz przyjedzie bo umre z glodu noooo Cytat:
ale brzusio sliczny i okragly ![]() Cytat:
a brzuszek sliczny i faktycznie wysoko sie zaczyna, super ![]() Cytat:
) co do rozluzniania macicy to ja rozluzniam srednio raz na godzine albo i czesciej plus 4 razy co najmniej w nocy, wiec juz chyba nei powinna wredota sie napinac co?!?! ![]() Cytat:
![]() ale musze powiedziec ze jak sie siedzi w domu to sie mysli tylko i wylacznie o jedzeniu; ![]() hihi Anula zdrobniula ![]() jak bedziesz w Ikei to moze spojrzysz na te poduszki..? znaczy obleczki? http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40193370 bo pasuje mi do pokoju kolorystycznie, ale chcialabym wiedziec czy ma w miare jakosc. a przewijak w sensie ten materac kupujesz tez w IKEI? nie no ide wstawiac obiad bo umre z glodu nooo |
||||
|
|
|
#2589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. nooo ... niestety .
|
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczne brzucholki ![]() Któraś pisała wczoraj o truskawkach. I tak mi od wczoraj chodziły po głowie. Wchodzę dzisiaj do sklepu a tam... truskawki ![]() Ale jestem happy
|
||
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
A czemu niestety?
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.wstawiaj, wstawiaj Kochana, bo już tylko o tym mówisz, ja zjadłam - mimo iż od rana miałam kilka posiedzeń.... cholerny pasztet z auchan byłoby -2kg na pewno , ale właśnie wszamałam troszkę carbonary - i mam stresa czy dobrze i bułke z masłem.... pycha była .---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- bo sie lubią za nim oglądać... .gusiagatko - truskawy są supeeeeeeeeeeeer już dwa razy jadłam ale jakieś takie papierowe - jak pisała moria.Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-18 o 18:07 |
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my mamy dzisiaj gosci i na zybko musialam cos wymyslec do jedzenia i zrobie lasagne ![]() zadnej zamawianej pizzy ![]()
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
laski sliczne brzusie
a wogole doszlam do wniosku ze jestem alegromaniaczka licytacyjna: http://allegro.pl/show_item.php?item=1457375173 a ja mama smaka na stiksyyy meza do tesco wyslalam po drodze po mala paczuszke
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-02-18 o 18:11 |
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
widzicie tam cos???
![]() ps. jakoś kiepska bo robiłam zdjecie zdjęcia i to komórką
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-02-18 o 18:14 |
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
To jak się oglądają Ty sobie myśl: Patrzcie patrzcie, ale on jest....MÓJ
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie
ja rzadko coś widzę, choć bardzo się staram
|
|
|
|
#2598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() .
|
||
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja:P na wszystkich zdjeciach usg ktore mam widziałam i rozpoznałam jedynie kjręgosłup;p
ale sprzet mojego gina tez chyba nie zbyt rewelacyjny Monia serio widzisz tam siurKA?? ja na prawde myslalam zew to głowa i zaczełam sie jiuz martwic ze jakas niewymiarowac ale gin powiedział ze to kinder niespodzianka;p
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-02-18 o 18:19 |
|
|
|
#2600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja widze nawet drugie jajko
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka - zdjęcia ze ślubu Twojego sa po porstu.......
... obłędne!!!!!.---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
.... o rany - przecież to penis w czystej postaci |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
widzę ze na penisach to wy się znacie
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
spotkanko w Łodzi? ja się piszę, ale niestety będę mogła dopiero jak Julek będzie na świecie
|
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Grazin - Ty jesteś z Oświęcimia? nie wiem dlaczego dopiero teraz to zauważyłam
, ale w takim ukłądzie sporo nas stądDZIECZYNY Z OKOLIC ŚLĄSKA (zapraszamy też z innych okolic )!!!!!!!!!!ROBIMY SPOTKANIE!!!!!!!!!!!!! Chętne niech mi prześlą "kalendarz" i dokąd mogą ewentualnie dojechać może coś ustalimy i się spotkamy?! Ja bardzo chętnie.
|
|
|
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Zalamka
doszlo do mnie dzsiaj ile ja waze ![]() jak ja to zrzuce pozniej????
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdzie to spotkanie??? jeszcze jest siasiek i eweska ze śląska ja to z małopolski:P ale na ślask rzut beretem---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
musimy dac rade moja kolezanka zrzucial 27kg w pół roku po porodzie. takze da sie, dodam ze bez diety i ćwiczeń... monia mi by tychy pasowały
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

ja nei lubie jak mi tak duszno sie robi

.

Czekamy na Ciebie fasolko