|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 30-latki o mentalności wiecznych imprezowiczów
Cytat:
![]() Przez 130 postów próbuje się ustalić, o kogo właściwie Ci chodzi. I o co? Sine.ira, elvegirl - przerabiałam jedne i drugie lacie. Aktualnie najwyższy poziom relaksu popracowego osiągam jednak zakładając szlafroczek. W paski kremowo-różowe. Myślę, że deseń owy adekwatny jest do mojej grupy wiekowej. |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Sie wlasnie dowiedzialam ,ze mi tylko 3 lata na imprezowanie zostaly... sie chyba zalamie totalnie! Bedzie trzeba zwiekszyc czestotliwosc aby na cale zycie wspomnien wystarczylo
![]() Naprawde nie rozumiem twojego zdziwienia. To ludzie w wieku 30 lat i wzwyz na imprezy juz chodzic nie moga? Ja jestem w zwiazku i oboje z tztem lubimy na imprezy chodzic, razem i osobno , do tego uwaga uwaga- dajemy rade pracowac, uczyc sie, chodzic do kina, czytac odwiedzac rodzine itd Ktos Ci wmowil,ze dojrzalosc to siedzenie w domu i spacery po parku pod reke z tztem. Za to imprezy to jest tyllko przywilej studentow mysle ,ze boli cie to ,ze nie masz odwagi wlasnie wyjsc i sie zabawic. I aby lepiej sie poczuc tlumaczysz sobie to tak, ze oni sa gorsi od Ciebie, oni cos tam przegapiaja mozna miec partnera, dom , dzieci nawet i na imprezy nadal chodzic. Wazne aby znalec balans miedzy jednym a drugim a to co komu w jakim wieku wypada to w ogole mnie smieszy. i bardziej mi zal moich kuzynek ktore po studiach przestaly imprezowac, siedza w domu dzieci niancza, nie maja nawet czasu ksiazki przeczytac, w kinie nie byly od czasu studiow i tylko ich maz moze wyjsc do baru w sobote bo im juz nie wypade. i najlepsze jest to,ze same sie na taki godza. Bardziej jest mi wiec zal takich ludzi, niz tych staruchow co sie teraz bawia i beda miec co wspominac na lozu smierci |
|
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatecznie, nikt nie ma obowiązku zgadzać z cudzymi koncepcjami, ale też każdemu wolno takie koncepcje mieć. Dodam jeszcze, że nikt tu nie "uogólnia 30-latków" bo osoby w tym wieku z reguły zachowują się normalnie, w sposób adekwatny do etapu życia na którym są...ale jest też ciekawa grupa wiecznych balangowiczów, dla których czas się zatrzymał |
|
|
|
|
|
#155 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Na rozwój osobisty nie narzekam, wiedzę pogłębiam cały czas... Wiek oscylujący wokół magicznej trzydziestki nie jest dla mnie wiekiem podeszłym, ani nawet dojrzałym. Trzydziestka to według mnie apogeum młodości Tak więc akurat "przedłużanie młodości" nie pasuje do tej grupy wiekowej. Moim zdaniem oczywiście.---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam i nie mam ambicji mieć. Każdy odpowiada za siebie, a ja mam prawo to obserwować i mieć na ten temat zdanie. Tak jak oni mają prawo obserwować i oceniać mnie. Cała filozofia. Nie mam nic wiecej do dodania. Napisałam już wszystko. Żegnam i życzę spełnienia w życiu jakkolwiek miałoby on
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A propos strojów do odpoczywania: ja mam błękitny polarek, stary jak świat, suwak popsuty, sprany, ale nie umiem się go pozbyć. :p Lub błękitny szlafrok w chmurki ładnie się uśmiechające, również nieco znoszony...
|
|
|
|
|
|
#159 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ja jestem osobą lubiącą wychodzenie do pubu na grzańca, do klubu na odstresowanie, z moim facetem potrafimy w weekend pojechać 300km żeby dobrze zjeść w naszej ulubionej knajpie, chodzimy do teatru, czytamy książki, że o pracy nie wspomnę. A, no i poznaliśmy się na imprezie Mało tego, ostatnio byłam na ślubie koleżanki, która swojego już męża poznała w klubie (umpa umpa) Temu mnie ciekawi podejście do tematu autorki. O ile rozumiem, że można z pewnymi rzeczami się nie zgadzać, chcieć o nich dyskutować, to w dyskusji przydaje się też trochę argumentów "za" swoim stanowiskiem. A autorka przedstawiła kilka argumentów "przeciw" balangowemu życiu, natomiast nie przedstawiła żadnego "za" swoim podejściem do tematu. W ogóle niewiele o swojej wizji spędzania czasu wolnego singla napisała. Temu dopytuję namiętnie i liczę na odpowiedź. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Nie sądzisz, że to się mija z celem dyskusji jako takiej? Że nie daje Ci to możliwości do przekonania znajomych, że masz rację? No bo skoro ich nie chcesz przekonać, to czemu oceniasz?
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2011-02-18 o 21:14 |
||
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku jest tak samo. Zdziwiona? Tak jak pisałam, są stany pośrednie i nie mam w domu kraciastych kapci. Jedno nie wyklucza drugiego.
|
|
|
|
|
#161 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, nie jestem zdziwiona. Po prostu pytam. Cały czas pytam, a Ty unikasz odpowiedzi. Akurat ja Cię nie zaatakowałam w żadnym poście, więc mogłabyś normalnie ze mną prowadzić pogawędkę.
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie potrafie odpowiedziec,bo nie wiem jak bede sie zachowywac jako staruszka i czy w ogole wtedy bede.Ale na pewno nie chcialabym,po 30 zamknac sie w domu. Poglebiac wiedze mozna nie tylko w w endy,rozszerzac horyzonty i chodzic do kina czy teatru,chodzic na basen/silownie/saune i sptykac sie ze znajomymi w celach intelektualnych konwersacji mozna nawet w tygodniu! To ,ze ktos poswieca soboty na ostry "melanz " nie znaczy ,ze jest nie ogarniety zyciowo lub nieodpowiedzialny. Moze o zgrozo istnieja ludzie ,ktorzy caly czas lubia sie bawic tak samo,lubia tanczyc do tej samej muzyki co przed laty,napic sie ,spedzic czas w gronie znajomych i nigdy im sie to nie znudzi,wtedy wg Ciebie powinni udac sie do psychologa bo cos im w zyciu ucieklo ?(tylko pewnie nie wiedza co ,bo sa szczesliwi-Ty najpewniej wiesz) Poza tym- ile wieczorow w miesiacu przesiedzianych na kanapie przed TV w ramionach ukochanego/ukochanej czyni kogos odpowiedzialnym,stateczny m i rozsadnym czlowiekiem??? |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może na pewno też mają taki stan pośredni,przecież na pewno nie chodzą tylko na imprezy ale też np pracują, mają też inne życie poza tymi imprezami? "Ciekawe ilu z was bedzie popierniczać w miniówce mając lat 80 i 130 kilo wagi" No i po co popadać w takie skrajności bo nie rozumiem?Między 30 a 80 jest ogromnaa przepaść i nie ma co porównywać w ogóle
"Codziennie jesteśmy mądrzejsi, piękniejsi To miłość emanuje z nas Łagodzi jak balsam Wypełnia po brzegi Przenosi w całkiem inny świat" http://s4.suwaczek.com/201005073438.png Edytowane przez Panna_Kicia Czas edycji: 2011-02-18 o 21:25 |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co innego jak ktos nie pracuje, kradnie albo od rodzicow bierze kase i sie bawi caly tydzien |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Aaachh... jest piątek, jest impreza
![]() Widzę że się towarzystwo przeniosło z wątku o ślubach tutaj, a właśnie zastanawiałam się co tam tak cicho ![]() Mnie się zdaje że dopiero po studiach możesz zaimprezować o ile się w dzieciaka szybko nie wpakujesz. Widzę to teraz po moim TŻcie. On pracuje, ma swoją kasę (mnie jakoś przepić kasę od rodziców było jakoś tak... głupio) no i mam wrażenie że ma więcej wolności niż ja ![]() Przyjdzie z pracy, siądzie przed kompem, nie obchodzi go NIC innego. A Ty jeszcze ucz się nocami... W weekend można zabalować, akurat praca biurowa od pn do pt. Chyba ma się wpływ na własne życie na tyle żeby widzieć czy chce się bawić czy TV oglądać czy może pieluchy zmieniać? Co do pierwszego postu - facet który nie zajmuje się własnym dzieckiem a lata po imprezach to fakt, duża niedojrzałość. Nawet jeśli dzieciak z wpadki to trzeba ponieść konsekwencje. Ale jeśli nie ma się zobowiązań to w czym rzecz? |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy post i sama powiedz, gdzie tam jest mowa o znalezieniu balansu?
Twój post jest napisany w zupełnie innym tonie, stąd ta burza na forum.
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
No ale skąd wiesz że oni nie zachowują tej równowagi? Na pewno mają też inne życie poza imprezami, jakieś inne zainteresowania, pasje, pracę,życie prywatne. Poza weekendami jest przecież jeszcze 5 dni w tygodniu, skąd wiesz jak oni ten czas wykorzystują?
"Codziennie jesteśmy mądrzejsi, piękniejsi To miłość emanuje z nas Łagodzi jak balsam Wypełnia po brzegi Przenosi w całkiem inny świat" http://s4.suwaczek.com/201005073438.png Edytowane przez Panna_Kicia Czas edycji: 2011-02-18 o 21:29 |
|
|
|
|
#171 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie jaką proponujesz alternatywę dla swoich singlowych znajomych.
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dla każdego priorytetem jest druga osoba, naprawde są ludzie którzy żyją dla pracy, impreza i wyjazdów, to ich sprawa w jaki sposób są szczęśliwi a nawet jeśli pewnego dnia wszystko im się zmieni to przynajmniej będą wiedzieć, że żyli tak jak chcieli a nie tak jak wypada. Zresztą 30 lat to nie wyrok, nie to konieć życia, każdy wie ma swoje uroki i niech każdy z osobna zadecyduje jak z nich korzystać. Ludzie mający 20 lat też są różni, jedni imprezują co weekend inni wolą posiedzieć w domu. Nie rozumiem dlaczego w wieku 30 lat na taką różnorodność patrzy się tak surowo. Cytat:
![]() znam osoby, które są w wieku ponad 60 lat i są bardzo aktywne towarzysko, wiele z nich wyjeżdża na wakacje gdzie pokazują sie na plaży w kostiumie kąpielowym mimo, że już brak wymiarów 90 60 90, to jest starzenie się z godnością nie z mini.
ha! Edytowane przez Dziewucha Czas edycji: 2011-02-18 o 21:35 |
||
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Autorko wątku, nie jestes dziwna
po prostu każdy robi to co lubi. Ja jeszcze nie dobiłam 25 lat ale jestem z takich osób , które wolą gdzies wyjśc z partnerem albo zostac w domu niż imprezować. Spotkałam się nie raz z taką opinią,że jestem sztywna,że taka młoda i marnuję zycie i że tyle z jednym facetem wytrzymałam,ze jestem jakaś dziwna. To samo ja myślę o nich - nie potrafia się ustabilizować, nie znają tego cudownego smaku życia we dwoje a we dwoje można robić duuużo rzeczy i wolę np. pojechać sobie w góry z ukochanym niż przesiedzieć całą noc w dyskotece. Tacy imprezowicze uwielbiają mieć kontakt z ludźmi a ja np. wolę skupić się w tym czasie na jakiejś pasji...co kto lubi...jak człowiek lubi przebywac wśród znajomych to nie ma bata - nie usiedzi sam w domu. Dla takich wiecznych imprezowiczów siedzenie w domu jest po prostu traceniem życia więc bawią się póki mogą W sumie to też bym sobie raz na jakiś czas potańczyła gdzieś w dyskotece,spotkała sie ze znajomymi ale wiem jak wyglądaja realia - wszyscy się upijają, faceci przychodzą obmacywać kuso ubrane dziewczyny,seks w kiblu albo jakieś wpuszczanie do klubu tylko atrakcyjnych ludzi...dziękuję za takie coś, to chore. Itak szczerze mówiąc to tak śmiesznie wygląda jak się widzi takich dorosłych ludzi, któzy zachowują się jak dzieci (nie raz widziałam takich trzydziestolatków jak szli z/do klubu). No i czemu jeszcze tam chodzą hmmm myślę,że chodzą tam też ze względu na młode panienki zboczeńcy Za ścianą mam takich sąsiadów. Ciągle tylko rzucają ku*wami i sprowadzają młode studentki a sami młodzi już nie są. Chcą się wyszaleć przed poważnym związkiem. Jak dla mnie żałosne, no ale jak juz wczęsniej wspomniałam...co kto lubi
Edytowane przez kaczkadziwaczka1 Czas edycji: 2011-02-18 o 21:55 |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#177 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
To nie wyrok, koniec życia. Ludzie, my tu mówimy o młodych ludziach - ledwo 30 letnich !!! Do cholery, nie zapodawajcie tekstów jakby chodziło o 60 tkę ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-02-18 o 22:08 |
|||
|
|
|
|
#178 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Haha no koniec świata by było jakby ktoś mojego dorosłego TŻ oskarżył o to że odmładza się studentką
![]() ![]() ![]() Dzizas, kto się ze mną napije?! |
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w Polsce na szczęście po 30 to ino mszę w kościółku z rozrywek można sobie fundować. Ale jak ktoś bierze slub w wieku lat 19, pakuje sie zaraz w kierat chłop i dziecioki, to ja się wcale nie dziwię, ze ledwo po 30 już stary ramol z niego, a w wieku 40 lat to tylko na bawienie wnuków czeka Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-02-18 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
No bo po 30 to już nie wypada
Moje pytanie do Ciebie:Dlaczego według Ciebie po 30 nie można chodzić na imprezy a raczej nie wypada? A w wieku 29 jeszcze wypada czy już nie? ![]() W ogóle to istnieją również dziewczyny, które wcześnie wychodzą za mąż, odchowają dzieci i dopiero wtedy zaczynają się bawić, czyli też są w okolicach 30 i co one też nie mają prawa chodzić na imprezy?
"Codziennie jesteśmy mądrzejsi, piękniejsi To miłość emanuje z nas Łagodzi jak balsam Wypełnia po brzegi Przenosi w całkiem inny świat" http://s4.suwaczek.com/201005073438.png Edytowane przez Panna_Kicia Czas edycji: 2011-02-18 o 22:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.