|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Na całą wieczność wystarczy miłości mi, bo takie dawki jakie dajesz Ty.. dopełniają mnie bardziej niż jakiekolwiek inne uczucie. Nie każda historia kończy się happy endem, Moja jeszcze się nie skończyła. Melancholijne wieczory , pełne nostalgii i łez Kieliszek wina, smutne piosenki.. Przeszłość do której nie chcę wracać. Jesteś mi bliższy niż gwiazdy,które kiedyś były najważniejsze. Zgubiłam szansę na miłość , zgubiłam jedyny bilet. W jedną stronę. Szukam go teraz wszędzie. Na darmo. Panuję nad słowami , bo doświadczenie nauczyło mnie.. Że każde wypowiedziane słowo,rzucone na wiatr. Może być później wykorzystane przeciwko mnie. Uwierz mi , że każda kobieta , która odważy się nawet na ciebie spojrzeć, na drugi dzień będzie uwieczniona na słupie nekrologiem.
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
"Są takie oczy, nie pozna pan po nich, że płakały. Wystarczy je otrzeć. A są takie, że płacz długo w nich stoi, nawet gdy dawno płakały.
Piekna z daleka, z bliska daleka od piekna Mija czas i każdy z nas choć ten sam jest inny, jest inny, jest inny... moja codzienność mnie zmienia Ufam przeznaczeniu, swym uczuciom, swym pragnieniom i marzeniom. nie jestem z tych, którzy łzami się dzielą.. tak tak doskonale pamietam jaka małolata byłam...jak wtedy na świat patrzyłam Była tylko chwilą. Zawsze nieobliczalną w Twoim śnie jestem gwiazdą ze starego romansu. 'pieprzona romantyczka. rozpuszczona księżniczka.' Złośliwi mówią, że skromna jestem ponad normę. Zamigotał świat tysiacem barw, tysiąc nowy pytań przywiał wiatr.! Jestem kolorem, którego nie zobaczysz i dotykiem, którego nie poczujesz... Zesłał Ją Pan Na Ziemie By Siała Zamęt I Zniszczenie ![]() Ceń się, a najlepiej bądź bezcenna, prosto z serca... zapamiętaj Najgłębiej patrzą te oczy, które najwięcej płakały... Moi ludzie są w moim sercu Właśnie popatrzyłam na księżyc i uświadamiłam sobie, że tak naprawdę przegrałam.. Moje życie wyglądało jak gra w pokera, postawiłam wszystko na jedną kartę i straciłam. Nie chodzi o to, że czekam na cos co sie nie wydarzy. Chodzi o to że nadal w to wierze. zamknę cie w kartonie i podpisze "moje " <3 ![]() czas mnie zmienił , wiara w miłość mi obrzydła Niedopita herbata, zostawiona kanapka, prostownica nadal włączona, cukierki rozsypane na podlodze, lodówka niedomknięta, ubrania porozwalane na ziemi . Tak, dostała smsa o tresci ' Wyjdz kochanie na podwórko ' to, że w moim zdaniu nie ma emotki, nie znaczy że już nic nie czuję. teraz mam wy***ane, dziękuje za uwagę Kocham męskie perfumy , t-shirty i za duże bluzy- Dlaczego wchodzisz do szafy.? - Mam dość tego pieprzonego życia.! Spadam do lepszego świata, tam znajdę ukojenie. I nie czekaj z obiadem. - Ale do szafy.?! - Do Narnii głupia.! nie powiem nikomu o tym jak trzymasz moją dłoń Uwielbiam proste przyjemności, to ostatni azyl dla ludzi skomplikowanych. Tylko przykryj Mnie szeptem na koniec dnia i powiedz że kochasz I zasada dynamiki Newtona - 'ciało puszczone raz, puszcza się cały czas'; D Powinnaś pracować nad swoim wnętrzem i to powinno błyszczeć jako pierwsze ! Co on robi i gdzie jest? A może o mnie myśli? |
|
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję myszko <3
![]() ____________________ załatamy dziury.
zaszyjemy ból. wydobędziemy uśmiech. czuję pustkę, której nie potrafię wypełnić nawet największym szczegółem. uniesiony rytm bicia serca w powietrzu patrzący na moje cierpienie. pokaż mi, że w jakiś sposób potrafisz być normalny i umiesz nie ranić.
odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram. ![]() Edytowane przez your blue eyes Czas edycji: 2011-02-18 o 12:25 |
|
|
|
#784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "opanowałam teoretycznie niemożliwą umiejętność oddychania w warunkach ekstremalnych - oddychania bez ciebie. Bo gdybyś tylko wiedział jak piękne są Twoje oczy , sam byś się w nich zakochał." On - najcudowniejsza osoba na kuli ziemskiej . |
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
to, że założysz koszulkę supermena
nie znaczy że nim jesteś. czytam smsy od niego. i płaczę. nie licz na przyjaźń, jeśli nie umiesz być przyjacielem. może Ty mnie nie kochasz, ale udało Ci się sprawić, że ja kocham Cię. za ile skończy się Twoje 'na zawsze' ? nie chcesz znać prawdy, więc wierzysz w kłamstwa. |
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
" - Teraźniejszość to ty. Przez chwilę milczała. W końcu odezwała się drżącym głosem : - I przyszłość, jeżeli zechcesz. - Tak. Poproszę. " |
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Dla odmiany chodź raz powinneś
pomyśleć za nim coś powiesz. Smutne poranki. Szczęśliwe wieczory. Bez powodu. Chciałabym być twoją piłką. Byłabym kopana ale chociaż bym była. |
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
rumuneczkaxd - cieszę się, że się spodobał
![]() ________________ "
mężczyzną życia być. chciałbyś? Mowie wam wierzcie w UFO, reinkarnacje i karmę. Wierzcie w ślepy los i przeznaczenie. Wierzcie w to, ze jutro traficie 6 w totka, a za tydzień znajdziecie torbę wypełniona po brzegi banknotami o wysokich nominałach. Wierzcie sobie w co tam tylko chcecie wierzyć. Tylko nie w ludzi. W ludzi nie warto. Wiesz, musisz mi wybaczyć, ale nie dołączono do mnie instrukcji obsługi. Musisz jakoś poradzić sobie bez niej. Albo najlepiej sam ją napisz. Po naszemu i od początku. Nigdy nie dawajcie drugiej szansy. Choćbyście nie wiem jak mocno w to wierzyły i tego pragnęły - człowiek tak naprawdę nigdy się nie zmieni. Nie dla drugiego człowieka. "
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
Nienawidzę być tą "w zastępstwie". Gdy dajesz mi nadzieję tylko dlatego, że nie masz komu innemu, że proponujesz spotkanie tylko dlatego, że kumple zawiedli. Gdy wyprowadzasz moje serce na spacer, a potem ono nie chcę wrócić. To boli. Życie czasami ludzi dawać głupie złudzenia. Na kilka dni pozwala ci zapomnieć, organizuję czas, podsuwa nowych ludzi, a potem bezczelnie pod osłoną nocy dowiadujesz się, że to wszystko tylko po to, żebyś uświadomiła sobie ile tak naprawdę on dla ciebie znaczy. Trzy razy NIE. Nie przechodzisz do mojego serca... Uwierz, moje 'tak' niewiele tutaj zmienia. "Zabiłeś motyle w brzuchu, wyrywając im skrzydła. Mam dość." "Jest takie coś jak wiara, która dodaję nam sił gdy wszystko inne zawiodło, to nadzieja w samego siebie, że twoje serce choć na pozór martwe jeszcze zabije, wybiję znajomy rytm szczęścia." "I znowu okazało się, że życie podniosło mnie tylko po to, żeby potem móc mocniej uderzyć o ziemię." |
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Weź głęboki oddech, zastanów się dwa razy zanim powiesz coś co mnie zaboli.
Nie miał racji, mówiąc, że to On zasługuję na uwagę. Podobno słowa : "kocham Cię", "Na zawsze" są najbardziej powszechnymi kłamstwami. Ale ja uwielbiam te kłamstwa. Opowiadając o naszej miłości nie czuję już tego co kiedyś. Nie zastanawiam się czy przytaczane sytuacje coś znaczą, Nie analizuję każdego Twojego słowa, szukając w Nim czego równoznacznego z wyznaniem miłości. Pytając o prezent na urodziny nie wiedział, że On sam byłby tym czego najbardziej pragnęła. "Tak widocznie musiało być"- Gów_no prawda! Wierzysz w przeznaczenie? Wierzysz, że ktoś jest stworzony tylko dla Ciebie? Bo ja Nie. To MY , ludzie coś zaczynamy i albo z głupoty albo z bezmyślności to niszczymy. Nie ma żadnej księgi, w której zapisane jest kim będziesz, z kim będziesz, po co istniejesz. Ale są ludzie, którzy Cię kochają i którzy nienawidzą. Od Ciebie i od nikogo więcej zależy to czy ktoś zostanie z Tobą już na zawsze. Nie dziękuję Bogu za to, że Cię mam. Bo Bóg tego nie słucha, On woli wsłuchiwać się w prośby ludzi, uwielbia słuchać błagań o coś czego Nam brak, widocznie bawi go fakt, że ludzie wierzą, że kiedykolwiek im pomoże. Bierz to co jestem w stanie Ci dać, nie narzekaj Bo gdy postanowisz odejść zatęsknisz kiedyś za tym co miałeś Przy mnie. I już tylko czasami nie czuje tego bólu. Wiem, że nie zasługuję na drugą szansę, bo każdą bym spierd_oliła. Dlatego nikogo o nią nie proszę. Pokaż mi jak boli serce. Poprosiłabym żebyś został , gdybym nie miała pewności, Że Ty tylko położysz dłoń na moim policzku i powiesz: Poradzisz sobie, mała. Uwielbiam czuć się obecna w każdej chwili Twojego życia. Zapisywała datę każdego minionego spotkania. Przerażała ją myśl, że kiedyś będzie musiała napisać: To ostatnie.
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-02-18 o 17:10 |
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
uciekać przed złym światem chowając się pod jego brodą.
potrzeba mi chłodnych poranków i gorących nocy. kolejnych dziesięciu palców u rąk i drugiej pary ust. ciebie mi trzeba. |
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
1. Czubkiem języka dotykam wczorajszego dnia. Koniuszkiem palca dotykam rozbitego serca.
2. Dzika miłość biega w krzakach. 3. Już nic szukasz mnie, gdy ukrywam się w krzewie dzikiej aronii. Nie gonisz wzrokiem, gdy uciekam polną drogą. Nie nasłuchujesz bicia mego serca, gdy umiera z żalu. 4. Mam czerwone usta i gorące serce. Czy tam odwrotnie. 5. Drugiej jak ja nie znajdziesz. Jestem igłą w stogu siana. 6. Pieprz z cukrem. Cynamon z musztardą. Kefir z marmoladą. Ja i Ty. Wskaż dobraną parę. 7. Jesteś jak budyń karmelowy. Tak słodki i pyszny, że wciąż jest go mało. A ja? Ja jestem szpinakiem. Po prostu szpinakiem. |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
D
świat, który pragnie zabrać marzenia your blue eyes parala siatkarka 18 - c u d o w n e
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Podobno jak się ususzy kwiaty, usycha też miłość.
Ususzyłam je. Nie ma Cię od roku.
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
papergirl, nareszcie.
'chcesz umówić się ze mną? lista takich jak Ty jest dłuższa niż mój pesel'
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
tylko on jeden nie wymagał ode mnie, bym się uśmiechała na siłę. on
wolał poczekać, aż uśmiechnę się szczerze. prawdę mówiąc, szczere uśmiechy na mojej twarzy były wyłącznie dla niego i tylko przez niego. gdy nasza miłość umarła czas wcale nie stanął. nikt nawet nie złożył nam kondolencji. nasza miłość umarła po cichu i bez fajerwerków. i tylko my ją opłakiwaliśmy. po cichu i nawet nie razem. nigdy nie pragnęła przeprosin za złamane serce. ona tylko chciała podziękowań za to, że była. umiem już płakać bez łez. wieczorem zmywam makijaż razem z uśmiechem.
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
serduszko ♥
__ "Pewien indiański chłopiec zapytał kiedyś dziadka: - Co sądzisz o sytuacji na świecie? Dziadek odpowiedział: - Czuję się tak, jakby w moim sercu toczyły walkę dwa wilki. Jeden jest pełen złości i nienawiści. Drugiego przepełnia miłość, przebaczenie i pokój. - Który zwycięży? - chciał wiedzieć chłopiec. - Ten, którego karmię - odrzekł na to dziadek." " Dał jej różę i powiedział - wrócę, gdy róża zwiędnie... - ...róża była sztuczna..." Miłość to egoizm we dwoje. ...żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy do niej strzelać z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć. Przestałam marzyć, jak człowiek nie marzy, umiera. Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłościwpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? |
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
"Kiedy zapukał do drzwi i wszedł do pokoju
"Źli i fałszywi ludzie stawiani są przez Boga na naszej drodze, abyśmy mogli wyróżnić z tłumu osobę o szlachetnym sercu i docenić, że choć w tylu ludzkich sercach jest ciemność, zachowała się jedna anielska dusza." |
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
jestem ♥
"Lodowe kryształki na oknie Kryją w sobie zamarznięte życie Obraz twoich oczu jest znakiem, że wiesz.. Milion kryształków na zewnątrz mojego okna Pojedyncza myśl, myśl tęsknoty za tobą Ale tylko jedno słowa z mojego wnętrza Opisuje myśl bez ciebie.. 300 dni zliczyłam, Prawie rok zwyczajnej tęsknoty.. Łza na delikatnej rzęsie, ona wygląda jak sen.. Odwracam się Widzę jej zniknięcie Mojej ścieżki, mojego życia i duszy.. Dlaczego mnie nie czujesz? Dlaczego nie mogę dosięgnąć twej dłoni? Nigdy nie mówiłeś, że mnie opuścisz I wiem, że jesteś gdzieś. Słyszałam twoje szepty I widziałam światło w twoich oczach Tyle czasu mi zajęło spojrzeć przez noc I przez ciebie... Jesteś moim własnym dnem I jesteś szczytem mojego tworzenia Czekaj na mnie, czekaj na mnie! Powiedz, czy nie czułeś kropel deszczu, Spadających z nieba na ziemię i czyniących życie ulotnym? Jedna sekunda w tym życiu może zmienić twój los Podciąć ci skrzydła, które powoli zawalają twój świat Może nadać ci tę maskę, która nigdy nie odejdzie w zapomnienie Pozbawić obaw przed ponowną wspólną próbą... Jednak nigdy nie jest za późno, by zacząć od nowa Nie bój się znów pokochać!" Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-02-18 o 21:07 |
|
|
|
#800 |
|
Marudziara
|
W naturze rzeczy i zjawisk
niewiele da się poprawić Nim całkiem w reszki rozsądku - mi wlizą wyłączam mózg podobnie – jak telewizor Nie podobam się sobie od wczoraj nic już nie połączy zmęczonej wyobraźni z materializacją która przespałam byle gdzie i byle jak Gdyby mamusia umiała zostałaby królową ale tatuś nie dał jej korony Szklanka ciągle napełniała się odpowiedzią złożoną z niewłaściwej topografii Doszłam do końca i wyprawiłam pogrzeb świeć panie nad duszą osła Pod powiekami mam tęsknotę z nietykalnością
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
A teraz usiądę na mojej ulubionej huśtawce z dzieciństwa
i będę beztrosko machać nogami, jak dzieciak, który jeszcze nie wie co to prawdziwe życie nie tylko Ty ****a gubisz się w tym burdelu nazwanym życiem. Coraz częściej jest mi wszystko jedno i milczę coraz częściej. |
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
eajAgnes-
Nie proszę o wiele.
Tylko o jesień, pore na lody koral i Ciebie wśród bitej śmietany. Dziękuję za to , że pozwoliłeś mi być. To takie nie fajne, gdy jedna osoba kocha a druga nie ma pojęcia o jej istnieniu. Przepraszam za to , że Cię krzywdziła, gdy szłeś do innej. Dziś jestem słabsza niż zwykle, jednakże szanuje życie i każdego dnia, dziękuję, że Bóg dał mi następną szansce. Nie z nim ale z innym. |
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
Okradłam: Inna_odCiebie, ratatamm, Sharmila, infested, mandarynka, grise, parala
![]() 'Mogłabym rozliczyć każadego z was za gwałt na emocjach
Jak mam wyglądać byś chciał na mnie spojrzeć? Jak wytłumaczysz to, że nadal przed snem wypowiadam Twoje imię? Chłonąć Twój zapach, zapamietać wspólne chwile, topić się w Twoich oczach'
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
![]() mam nadzieję że mnie tu jeszcze ktoś pamięta.
bo widzę znajome nazwy,. tęskniłam. a to dla każdej która pamiętała jedna myśl tylko kołacze mi się w głowie jak to możliwe że dałam się oszukać przeznaczeniu pieprz*nej karmie. 'pamiętasz te serduszka na końcu zeszytu od matmy z Twoim imieniem w środku? to zapomnij. teraz pokrywa je gruba warstwa korektora' 'mogę mieć bałagan w szafie, ale w uczuciach lubię porządek.' 'i wczoraj..wyszłam zaśnieżoną ulicą na spacer po parku. tak,sama. delikatne płatki śniegu spadały na moje długie ciemne włosy. kochałeś je. patrzyłam na światełka, które migotały cudnym blaskiem, miały kolor moich oczu które tak wielbiłeś. idąc dalej poczułam chłód. moje ręce zmarzły, ty nigdy nie pozwoliłbyś na to. ty założyłbyś mi czapkę.. potem byś spojrzał w moje oczy i trzymając mnie za ręce powiedział że świat mógłby się teraz skończyć bo twoje życie jest w moich oczach..'
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Miał w sobie takie "coś" czego nie potrafię określić słowami...
Ideał który okazał się tylko moją chorą wyobraźnią... Kiedy myślałam że miłość już nie istnieje pojawił się On… Przytulił pocałował i znikł równie szybko jak się pojawił… …Był idealny, miał w sobie tyle uczuć, szkoda tylko że te uczucia były przeznaczone dla innej… Czychający w ciemnym kącie z różą w rękawie… Szkoda że tylko na chwilę…
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
cirii - tak wyszło
![]() papergirl - mistrz wrócił <3Mówisz mi, że przyjaźń istnieje?
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
jestem tylko dziwką swojego życia..
ono robi ze mną co chce,a ja muszę ciągle się zgadzać. moje łzy są zapowiedzią nadchodzącego końca.. z każdym dniem mam cię coraz więcej ale tak na prawdę z każdą sekundą tracę cię.. nie jedna osoba już uczyniła z mojego serca kamień.. jedna osoba uczyniła,że nie mam już serca. dzięki miłości poznasz piękno kolejnych dni, ja poznałam.
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Wysyłam uśmiech w każdej przykrej dobie.
Dla Ciebie nienawiść zawładnie światem. Jeśli kiedykolwiek widziałeś cierpiące serce, masz szanse poznać mnie bliżej. If life is a mess, so where is my pimp? //Skoro życie to burdel, więc gdzie jest mój alfons? (nie wiem czy to poprawna forma ;d) Zrozumiałam to, da się żyć bez powietrza. Chodź, bądź pilotem moich uczuć. Ma w sobie więcej uczuć, niż wiewiórka orzeszków. ![]() Chcesz być akceptowanym przez idiotów? To zachowuj się jak oni.
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
dziękuuję Skarby
;*_________________________ choć nie raz tak obojętni, cały czas tak dla siebie dostępni. dla Ciebie nawet nic jest czymś. dla Ciebie oddychanie to jest przyjemność. jasne, zabrakło oddechu na ostatnie słowo, które tak dużo znaczyło. może się w końcu spełni, może w końcu zniknę, może znów nieszczęście odejdzie. chociaż jeden raz tak jakby Ci zależało, tak jakbyś naprawdę kochał. tylko raz.
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Życie jest dla mnie ciemnością,
przez którą nie umię przejść nawet z otwartymi oczyma. Uratuj mnie od bycia czyjąś. Od bycia jego. Rozumiem dużo, ale to ciągle za mało , żeby wiedzieć jak żyć. Był moją definicją szczęścia. Powodował uśmiech. Szczery uśmiech. Dziś jest efektem zła i goryczy. Łez i bólu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

a to dla każdej która pamiętała