|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z planow na weekend - kino, sprzatanie, silownia .. i wyspac sie ![]() buziaki i milego weekendu wam zycze |
|||
|
|
|
|
#452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warto jednak czytac oferty dokladnie, bo nie wszystko wydaje sie takie rozowe na samym poczatku. Ja kiedys kupilam sobie voucher do fryzjera ale okazalo sie ze za dodatkowe uslugi musialam placic. w sensie mialam miec robione pasemka ale za jakas tam usluge musialam doplacic (a musialam to zrobic). przy voucherach hotelowych, restauracyjnych radze zwracac uwage na daty kiedy obowiazuja. bardzo czesta praktyka jest sprzedawania voucherow ktore nie sa wazne w weekendy albo bank holidaye Cytat:
dzieki temu moge sledzic na biezaco Pierwsza Milosc. i potwerdzam ze seriale sa za darmo. Z jednym wyjatkiem. Np powiedzmy dzisiaj w polskiej tv ma leciec powiedzmy 6798 odcinek Pierwszej Milosci i ten odcinek jest na Ipli dostepny, to musimy za taka swiezynke zaplacic. ale wystarczy poczekac do jutra i odcinek nie bedzie juz swiezynka i bedzie za darmo za pokazy przed premierowe trza placic. jak z filmami to nie wiem, bo nie lubie zbytnio ogladac
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
no to mnie teraz urzadzilyscie odpowiadajac na moje pytanie
teraz nie bede nic innego robic tylko polskie seriale ogladac![]() gasienica na co idziesz do kina? widzialyscie Black Swan moze? jakie sa wasze opinie?
|
|
|
|
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, wiem
moja kolezanka (tez z Wizazu) mieszka w okolicach Lache (Circular Drive). Ja mieszkalam w Upton swego czasu, a pracuje na Business Park Piatek, piatek!! uhuhu!! Ja teraz kazda sobote pracuje. wykorzystuje nadgodziny poki jeszcze sa. i sobie odkladam na konto oszczednosciowe a z tymi nadgodzinami to mam calkiem niezla sumke dlatego sie tak trzymam tej mojej roboty, mimo ze przez agencje bo kasa jest dobra ![]() ech i co robic, znalesc etat za najnizsza krajowa i miec szanse rozwoju? czy dalej tu pracowac? narazie nie moge sobie pozwolic na szalenstwa na razie, bo TZ zarabia male pieniadze chce otworzyc swoja firme sprzatajaca, to moze jakby to ruszylo i przynosilo jakies korzysci, to wtedy pomysle o zmianie pracy. poki co to ja jestem ta lepiej zarabiajaca ale nie czuje sie z tym zle [/QUOTE]Business Park 2 przystanki ode mnie busem :P myślę, ze uzbieraj sobie sumkę na coś o czym marzysz, a później zmień pracę i się rozwijaj.
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- a lubi ktoras babskie filmy? takie pozytywne, romantyczne komedie? |
|
|
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja tez slyszalam ze super Black Swan. moj TZ to by najchetniej z kina nie wychodzil a ja nie lubie ogladac filmow
jakas dziwna jestem :P jezeli cos trwa dluzej niz 40 minut to jest juz meczace ogladala ktoras z was Lost? ja stracilam 6 lat mojego zycia na ten serial a tam taa kapa na koncu ![]()
|
|
#457 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze uwaznie czytajcie warunki umowy przed dokonaniem wplaty- mi sie jeszcze nie zdarzylo 'wkopac', odpukac!!![]() Zazwyczaj waznosc danego vouchera uplywa po 6 miesiacach, ale nikektore moga nawet wczesniej . Co do kina- ostatnio ogladalismy 127 godzin- wizialyscie? Calkiem niezly film, ale troche przerazajacy ![]() 4 marca natomiast wchodzi na ekrany 'Unknown' z Liamem Neesonem- oboje z TZ-em nie mozemy sie go doczekac!!! Obejrzyjcie sobie trailer ![]() Cytat:
Kiedys pracowalam niedaleko Salford Quays, tzn przy Montford Rd, niedaleko Langworthy Rd![]() Cytat:
Chocby nie wiem jak byl dobry dany film, to zazwyczaj mnie sen tak zmorzy, ze zasne mniej wiecej po 40 wlasnie minutach ![]() TZ zawsze sie ze mnie smieje ![]() Cytat:
![]() Jestem za to uzalezniona od kilku(nastu, lol^^) innych seriali (Desperate Houswives, House, Dexter, CSI (najbardziej Miami), Gossip Girl (aczkolwiek ostatnio mnie zwyczajnie nudzi). Uwielbiam tez seriale, ktorych juz niestety nie kreca, a ktore na okraglo leca w TV: SATC, Ugly Betty, Friends... ![]() Zazwyczaj jednak nadrabiam zaleglosci w serialach przez neta
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2011-02-18 o 20:43 |
||||
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
no co do Black Swan to ja probuje porownac opinie, bo ja osobiscie mam bardzo mieszane uczucia...ale ja zawsze wymagam dosc duzo od filmow, ktore ogladam chyba ze z gory nastawiam sie na cos lekkiego, latwego i przyjemnego
![]() a seriale uwielbiam! Scrubs, Friends, z polskich absolutnie kocham 39 i pol, moim zdaniem jeden z najlepszych rodzimych seriali. i klub szalonych dziewic, zupelnie nie rozumiem dlaczego przestali go krecic. byl absolutnie fantastyczny! anyolek a jak ci sie tam mieszka? moj TZ tam wynajmowal mieszkanie zanim zamieszkalismy razem i tak srednio sobie chwalil... luca nie martw sie, ja mam podobnie, bardzo czesto film jest calkiem niezly i bardzo sie meczy zeby tylko nie usnac....z reguly nic z tego nie wychodzi i moj TZ opowiada mi co sie dzialo chyba ze jestem w kinie to co innego ![]() gasienica uwielbiam durne babskie komedie, "Lejdis" zdecydowanie jest jeda z moich ulubionych a co sadzicie na temat "Twilight"? fanki czy przeciwnczki? ja dlugo sie bronilam, ale poleglam i juz nie moge sie doczekac listopada, kiedy wypuszcza pierwsza czesc "Breaking Dawn"
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspominam z lezka w oku hehe.Lejdis moge recytowac o kazdej porze dnia i nocy i jest tam przeciez moja imiennieczka Lucja !!! a co do Twilight, jako moja opinia niech posluzy wam cytat z piosenki kabaretu Potem: 'nie lubie wampirow jak jasna cholera jak spotkam natrzaskam po ryju. to straszna cholota, i brzydsza od blota i rzuca sie wszystkim na szyje' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Widzę dziewczyny, że rozkręciłyście wątek na całego - super
. Ja niestety w tygodniu nie mam czasu, żeby się udzielać i czytać, ale w weekend sobie nadrobię Jak dobrze, że już piątek - nie obraziłabym się jakby trochę słoneczka się pokazało ![]() Tak swoją drogą - wybiera się z Was któraś na koncert Rihanny pod koniec roku na MEN?
|
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli mniemam ze fanka nie jestes |
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, ze internet nie jest od konca anonimowy, ale takich rzeczy bez zgody zainteresowanej osoby nie mozna pisac na otwartym forum.
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2011-02-18 o 23:55 |
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jejku wyluzuj...nie jestes jedyna osoba mieszkajaca na tej ulicy, wiec troszke przesadzasz... nawet jesli o ciebie chodzi, to raczej trudnpo byloby sie zorientowac po informacjach podanych przez Luce... |
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z polskich to tak jak pisalam juz wczesniej Hotel 52. Twilight film mi sie calkiem podobal, ale kolejne czesci juz nie bardzo, a to dlatego, ze przeczytalam ksiazki, ktore sa o niebo lepsze. |
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aczkolwiek, jak mowilam wczesniej, nie moge sie doczekac 4 i 5 czesci <Breaking Dawn podzielili na dwie czesci > szczegolnie dlatego ze wiem co sie stanie i chce to zobaczyc na ekranie
|
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie podalam nicku wizazowego, rownie dobrze moze byc to kazdy! jezeli cie urazilam, to bardzo przepraszam
Chciałby nad poziomy człek, a tu ciągle niż nie pociągnie pusty łeb ciężkiej dupy wzwyż Edytowane przez lucaa_rules Czas edycji: 2011-02-19 o 09:13 |
|
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kochane wizazanki
![]() mialam ostatnie dni zabiegane i jakos nie mialam czasu na pisanie do Was. ale juz wracam ![]() anyolek widzialam Taken no i musze powiedziec ze lubie juz go ogladalam ze 4 razy i mi sie nie znudzil Black Swan tez widzialam i w sumie ogladalam go na dwa razy i musze go obejrzec raz a porzadnie bo niezbyt zrozumialam o co w sumie w nim chodzi Twilight lubie ale nic oszalamiajacego ... po prostu film do obejrzenia na raz ![]() Friends to kurcze mi sie nigdy nie znudzi nie ogladam codziennie ale jak juz ogladam to i tak sie smieje mimo ze ogladalam odcinki po milion razy no i ogladam Hollyoaks ktory tez mi sie nie nudzi ![]() joplin cos to sloneczko nie chce wyjsc dla Ciebie ale moze jeszcze zmieni zdanie ![]() sylwunia przesadzasz z tymi danymi na otwartym forum. polowa osob i tak nie wie nawet gdzie jest to Lache wiec po co ten halas? a co do muzyki to zalezy od nastroju od muzyki powaznej do metalu ![]() ale na koncert muzyki metalowej na pewno bym sie nie wybrala ![]() pisalyscie o kwiatkach w ogrodkach - hm u nas nie ma sensu ich siac i dbac o nie bo chwila nieuwagi i albo nasza sunia sie nimi "poczestuje" albo Nicole stwierdzi ze ladniej kawitaki wygladaja bez paczkow tylko same lodygi zostawi
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siedze w pracy wlasnie i mam przerwe i tak mi sie nic nie chce ze maaasakra. ale na poprawe humoru zafarbuje sobie wlosy dzisiaj hehe. to znaczy zafarbuje (to takie wielkie slowo) . wracam do naturalnego koloru z kurczakowego blondu i musze znowu te jasniejsze przebijajace pasma pokryc...mozliwe ze bede miala nowego lokatora na tydzien kolega TZ ma jakies tam problemy i zaoferowalismy mu waletowanie w naszej daczy. wiec moze bedzie wieczor we trojke
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja uliczka jest jednak dosc cichutka i nie narzekam Mieszkamy tu od troszeczke ponad 3 lat i przyznam, ze uwielbiam to miejsce. A wlasciwie to najbardziej kocham swoje mieszkanko- jest w starej wiktorianskiej budowie, z superwysokimi sufitami i pieknymi zdobieniami pod nimi i jest ultraprzytulne. No i nasz ogrod- dzielimy go z tylko para sasiadek, ktorych notabene nigdy nie ma w domu Uwielbiam fakt, ze do wszystkich okolicznych ''atrakcji'' jest tak bliziutko- wszelkie sklepy, Sainsbury's niemalze rzut beretem, kluby, puby, take awaye, Starbucks, Abduls i Nando's , no poprostu wszystko czego ''potrzeba'' w miejscu zamieszkania Po szesciu miesiacach od zamieszkania tutaj mielismy jednak przykry incydent- ktos sie do nas wlamal Policja twierdzi, ze to przez rozpoczecie roku akademickiego- studenci znani sa z niezamykania drzwi, okien, itp- a tego wlasnie dnia nasze sasiadki nie zamknely na zamki glownych drzwi wejsciowych, a sforsowac drzwi do mieszkania to zapewne dla zlodzieja zadna sztuka Coz, przebolalam swoja strate (ukradli mi ''jedynie'' laptopa i uciekli przeploszeni alarmem) i od tej pory, odpukac, nic sie nie wydarzylo. Ogolnie dzielnica jest dobrze strzezona, ale chcialabym znow mieszkac w Chorlton- z tym, ze chcialabym nasze mieszkanko i ogrodek zabrac ze soba
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
dobry
![]() ja dzisiaj stawiam na lenistwo, wylozylam sie w lozku z laptopem i siedze na wizazu a zaraz bede testowac Iple TZ zostal poinformowany <nie przejal sie zbytni, on gapi sie w Sky Sport wiec informacje ze swiata zewnetrznego do niego nie docieraja >muaa - zdolna masz corcie z tymi kwiatami to troche jak w Rodzinie Adamsow, oni tez lebki urywali i wsadzali same lodygi do wazonow luca a na jaki sie farbujesz? ja mam dylemat czy wybrac ciemny braz czy wrocic do czerwieni ![]() anyolek ladne miszkanko wiele ci wynagrodzi pod wzgledem dostepnosci do roznych rzeczy ,tak jak wspomnialas Starbucks i inne takie> to ja wiem ze tam jest fajnie i w sumie nie drogo, ale wlasnie ja bym sie non - stop stresowala ze mnie okradna... nawet tu gdzie mieszkam <a mieszkam w blokach z bramami na kod i innymi takimi w calkiem normalnej dzielnicy> i tak mam pietra...a co do starbucks'a jeszcze, to jest chyba najwspanialsze miejsce na swiecie <i Costa> uwielbiam ich porridge, w swojej starej pracy, jak mialam zmiane od rana, zawsze tam wchodzilam po sniadanie - porridge i caramel latte albo chai tea uwielbiam.....
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam czy moze znowu byc marchewkowa,a albo pod czerwien albo bordo, ale ciezko to potem zakryc czymkolwiek. czerwony barwnik przebija i i ciezko inny kolor na takie polozyc. troche czytalam o zimnych, cieplych barwach,o barwnikach, pigmentach, kole barw itp. wiec mam jako takie pojecie co robic zeby wlosy nie zrobily sie zielone hehe
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, ja dzisiaj w miescie bylam, w H&M koszulke kupilam, bo jeszcze troche zostalo z tych 70 funtow do wydania. zaraz ide na silownie, rozmrazam lodowke i wieczorkiem jakis film.
mam pytanko: czy ktoras robila tutaj jakies kursy jezykowe? chodzi mi o CAE. moze ktoras zna jakas dobra szkole z przystepnymi cenami? milego dnia |
|
|
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi konkretnie chodzi o hiszpanski. sciagnelam sobie Rosetta Stone, ktory ponoc jest najlepszym programem do nauki jezykow i owszem jest spoko, ale mi motywacji brak![]() luca ja to nie wiedzialam ze takie rzeczy jak kolo barw maja znaczenie przy farbowaniu wlosow aczkolwiek ja za zielone wlosy bym sie w sumie nie obrazila |
|
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ wszelkie oplaty i council tax. Lacznie na miesiac wychodzi nas po ok 380 funtow, plus TZ placi jeszcze 80 funtow za Sky . Dlatego myslimy o przeprowadzce, tylko ze zadnemu z nas nie chce sie zaczac szukac, a jak spojrzalam tydzien temu na oferty, to zadne mieszkanko nie siegalo naszemu do piet, a przynajmniej nie w tej cenie do 530 funtow ![]() Cytat:
Nasza bankowa 'restauracja' ma z Costa umowe i kawiarenke przy niej i mamy kawke o 40% tansza![]() Ale dla mnie numerem 1 na zawsze pozostanie Starbucks
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mam Coste w pracy ![]() i tez tansza oj uzalenia to, jak nic moja kolezanka z pracy nie potrafi zyc bez dwoch Cost dziennie ![]() ja tam wole moja Nescafe ![]() ide gotowac spaghetti with meatballs testuje kolejna ksiazke kucharska z mojego zbioru ![]() ![]() ![]() kocham gotowac!!
|
|
|
#476 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie lipa, nie ma i nie bedzie zastanawiam sie czy sobie jakiejs dodatkowej pracy nie znalezc kiedys pracowalam w restauracji kilka wieczorow w tygodniu, ale przeprowadzilismy i mam tam teraz za daleko i nie bardzo sie oplacalo jakbym znalazla cos blizej to byloby fajnie... ![]() ja mam wrazenie ze im jestem starsza tym mam wiecej wydatkow zwiazanych z sama soba Cytat:
![]() babskie filmy, pewnie ze tak! ostatnio z takich co mi sie bardzo podobalo widzialam P.S. I love you z hilarry swank i geradem butlerem - tego goscia uwielbiam, jest cudowny Cytat:
lubie te klimaty ![]() Taken wyslalam do obejrzenia mojego meza siostrze, ktora wraz z mezem pozwolila swojej 21 letniej corce zwiedzic z kolezanka Europe... ![]() Cytat:
![]() betty swares tez podgladam czasami ![]() no a Friends leca u nas codziennie od prawie 6 lat ... nigdy sie nie znudza!! ![]()
|
|
|
#477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz ![]() wydaje mi sie ze bare minerals mozna kupic w Trafford Park? chyba je widzialam w Debenhamsie... wybiore sie tam na testowanie ![]() jak dla mnie to tez musze byc full coverage ... Cytat:
bedzie dobrze, zobaczysz bedziesz z ladna buzka pozniej chodzic ![]() pamietaj, ze jak Ci sie cos nie bedzie podobac to mozesz zwrocic uwage i dopytywac sie, ja mojej dalam wyraznie do zrozumienia ze nie jestem zieolna i nie dam sobie kitu wcisnac ![]() szkoda ze nie bylam taka madra 2 lata temu na pierwszej mikrodermabrazji ![]() a ja dzisiaj mialam 10 min pokazu na sobie masazu miodem rewelacja normalnie!!! caly masaz normalnie trwa 30 min i na pewno skorzystam wkrotce z tych 30min no a pozniej mikrodermabrazje ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- dziewczyny wracajac jeszcze do tematu ogrodu - ja mam w ogordzie caly zwierzyniec ![]() ptaki - codzinnie im sypiemy rano jakis stary chleb czy ziarenka - odwiedzaja nas szpaki i wrobelki - rano zanim im sie wysypie to one juz siedza i czekaja na ogrodzeniach w okolo ![]() rok temu mieslismy w ogrodzie gniazdo wrobelkow - byly mlode - no cuda! zlatywaly na ziemie, piorka nastroszone i napuszone, wygladaly na grubsze od mamuski, ustawialy sie w szeregu, dziubki otwieraly i mamuska skakala i okruszki wkladala im, jakby same sobie nie mogly podziubac nieraz sie tak usmialismy bo wystarczyl lekki wiatr i te maluchy sie turlaly po ziemi wiewiorki - dwie jedna ostatnio gruba - podjerzewamy ze jest w ciazy wkladamy im orzeszki do budki zawieszonej na plocie, nie wiem jak w tygodniu bo nas nie ma, ale w weekend jak jemy rano sniadanie to one tez przychodza po "swoje" orzeszki , obserwujemy je przez okno biegaja pozniej po calym ogrodzie i zakopuja gdzie sie da te orzechy jak sie najedza wczesniej - rodzynki, orzeszki, suszone owoce uwielbiajaa jakie bezczelne! wystarczy ze sie zapomni cos nasypac to podchodza pod drzwi - mamy takie wielkie ogrodowe i zagladaja do domu... stanie jedna czy druga pod drzwiami i zaglada... ![]() mialam z nimi problem, bo sadzilam kwiaty - cebulki na jesien w doniczkach - chocby te krokusy o ktorych juz pisalam, i te wiewiory jak zakopywaly oszechy to mi w tych doniczkach rozgrzebywaly ziemie i te cebulki, musialam wszystko poprzykrywac starymi firankami rok temu w lecie i tak nam w rozy orzech wyrosl... ![]() no i koty, chyba z calej okolicy sie schodza do nas... nie wiem czemu bo wcale sie tymi kotami nie zajmujemy, ale przylaza i jak jest cieplo w lecie to rozkladaja na plytach i leza.. zabawnie to wyglada, a jak wyjdzie sie do ogrodu to laza krok w krok i lasza sie
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zdziwilabym sie jakby to byl rudy kot sasiadow
|
|
|
#479 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bare nie probowalam, ale zawsze mnie kusza Uwazam jednak, ze sa troszke drogie![]() Cytat:
Skonczylo sie na tym, ze zrobila mi tez i szyje, i dekolt.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super! ![]() Cytat:
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2011-02-19 o 17:08 |
|||||||
|
|
|
|
#480 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://manchester.cervantes.es/en/default.shtm Cytat:
kiedys bedzie mozna zrobic wypad do kina! ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- dziewczyny, te zapytanie o kursy jezykowe, to rowniez jakby ktoras cos wiedziala o business english, to poprosze o informacje |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

ja lubie Ushera, Beyonce i te klimaty 

(mam nadzieje, ze to co mowie ma sens
za pokazy przed premierowe trza placic. jak z filmami to nie wiem, bo nie lubie zbytnio ogladac
bo kasa jest dobra
Zawsze uwaznie czytajcie warunki umowy przed dokonaniem wplaty- mi sie jeszcze nie zdarzylo 'wkopac', odpukac!!

, no poprostu wszystko czego ''potrzeba'' w miejscu zamieszkania
Coz, przebolalam swoja strate (ukradli mi ''jedynie'' laptopa i uciekli przeploszeni alarmem) i od tej pory, odpukac, nic sie nie wydarzylo. Ogolnie dzielnica jest dobrze strzezona, ale chcialabym znow mieszkac w Chorlton- z tym, ze chcialabym nasze mieszkanko i ogrodek zabrac ze soba
nawet tu gdzie mieszkam <a mieszkam w blokach z bramami na kod i innymi takimi w calkiem normalnej dzielnicy> i tak mam pietra...
aczkolwiek ja za zielone wlosy bym sie w sumie nie obrazila
Super!