Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011?
Tak, przybede z miła chęcią. 8 80,00%
Nie, i nie pytajcie dlaczego. 2 20,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 19:12   #451
Gasienica
Raczkowanie

Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic

Cytat:
Napisane przez justitia Pokaż wiadomość
ooo, ja za rockiem nie bardzo.. ja lubie Ushera, Beyonce i te klimaty
ja z muzyka to tez chyba w podobnych klimatach jak justitia, dodlabym jeszcze jls, robi williams, kate perry, rihanna, enrique iglesias

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
podczas stania w korku (pracuje w centrum Manchesteru, niedaleko Picadilly Gardens, wiec w korkach musze swoje odstac)!
kiedys sie musimy na lunch umowic

Cytat:
Napisane przez hana_sakura Pokaż wiadomość
gasienica - a skad mozna sciagnac to cudo do ogladania polskich seriali? i co to jest w ogole? bo ja za kazdym razem jak chce cos naszego obejrzec to mi wyskakuje jakis error ze jestem poza granicami kraju i moge sie cmoknac w nos :/

jakie macie plany na weekend?
na ich glownej stronce jest program do sciagniecia, wszystko legalne: http://www.ipla.pl/ seriale sa za darmo, jak chcesz filmy to sie chyba smsa wysyla i ci przysylaja kod dostepu (od znajomej slyszalam, bo korzystala)

z planow na weekend - kino, sprzatanie, silownia .. i wyspac sie

buziaki i milego weekendu wam zycze
Gasienica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 19:24   #452
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy moja wypowiedz nie zostanie uznana za jakas reklame (lol), dlatego przesle Ci linka na priv
Jest to strona typu 'group buying', dana firma oferuje, powiedzmy, 90% znizke na swoje uslugi jesli okreslona minimalna liczba osob zakupi dana oferte (mam nadzieje, ze to co mowie ma sens) Oferty zmieniaja sie co 24 godziny, ale sa tez dluzsze Masz wybor wielu miast (takze w Polsce!), w ktorych firmy oglaszaja swoje oferty. Moga one tez dotyczayc praktycznie wszystkiego- restauracje, hotele, wycieczki, zabiegi SPA, rozniaste produkty- i to wszystko srednio 70-80% taniej niz w regularnych cenach
Ja tez uzywam tej strony Warto jednak czytac oferty dokladnie, bo nie wszystko wydaje sie takie rozowe na samym poczatku. Ja kiedys kupilam sobie voucher do fryzjera ale okazalo sie ze za dodatkowe uslugi musialam placic. w sensie mialam miec robione pasemka ale za jakas tam usluge musialam doplacic (a musialam to zrobic). przy voucherach hotelowych, restauracyjnych radze zwracac uwage na daty kiedy obowiazuja. bardzo czesta praktyka jest sprzedawania voucherow ktore nie sa wazne w weekendy albo bank holidaye

Cytat:
Napisane przez Gasienica Pokaż wiadomość
na ich glownej stronce jest program do sciagniecia, wszystko legalne: http://www.ipla.pl/ seriale sa za darmo, jak chcesz filmy to sie chyba smsa wysyla i ci przysylaja kod dostepu (od znajomej slyszalam, bo korzystala)

z planow na weekend - kino, sprzatanie, silownia .. i wyspac sie

buziaki i milego weekendu wam zycze
oj tak ipla to jest to dzieki temu moge sledzic na biezaco Pierwsza Milosc. i potwerdzam ze seriale sa za darmo. Z jednym wyjatkiem. Np powiedzmy dzisiaj w polskiej tv ma leciec powiedzmy 6798 odcinek Pierwszej Milosci i ten odcinek jest na Ipli dostepny, to musimy za taka swiezynke zaplacic. ale wystarczy poczekac do jutra i odcinek nie bedzie juz swiezynka i bedzie za darmo za pokazy przed premierowe trza placic. jak z filmami to nie wiem, bo nie lubie zbytnio ogladac
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 20:03   #453
hana_sakura
Raczkowanie

no to mnie teraz urzadzilyscie odpowiadajac na moje pytanie teraz nie bede nic innego robic tylko polskie seriale ogladac

gasienica
na co idziesz do kina?

widzialyscie Black Swan moze? jakie sa wasze opinie?

hana_sakura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 20:06   #454
asiunka2
Przyczajenie

Wiem, wiem moja kolezanka (tez z Wizazu) mieszka w okolicach Lache (Circular Drive). Ja mieszkalam w Upton swego czasu, a pracuje na Business Park

Piatek, piatek!! uhuhu!!

Ja teraz kazda sobote pracuje. wykorzystuje nadgodziny poki jeszcze sa. i sobie odkladam na konto oszczednosciowe a z tymi nadgodzinami to mam calkiem niezla sumke dlatego sie tak trzymam tej mojej roboty, mimo ze przez agencje bo kasa jest dobra

ech i co robic, znalesc etat za najnizsza krajowa i miec szanse rozwoju? czy dalej tu pracowac? narazie nie moge sobie pozwolic na szalenstwa na razie, bo TZ zarabia male pieniadze chce otworzyc swoja firme sprzatajaca, to moze jakby to ruszylo i przynosilo jakies korzysci, to wtedy pomysle o zmianie pracy. poki co to ja jestem ta lepiej zarabiajaca ale nie czuje sie z tym zle [/QUOTE]

Business Park 2 przystanki ode mnie busem :P myślę, ze uzbieraj sobie sumkę na coś o czym marzysz, a później zmień pracę i się rozwijaj. wysłałam Ci wiadomość na priv

zawsze było: 52kg
teraz: 56kg...

CEL: 50 - 52 kg
asiunka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 20:27   #455
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
gasienica na co idziesz do kina?

widzialyscie Black Swan moze? jakie sa wasze opinie?
ide na True Grit a Black Swan jeszcze nie widzialam, ale slyszalam bardzo pozytywne opinie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

a lubi ktoras babskie filmy? takie pozytywne, romantyczne komedie?
Stary 2011-02-18, 20:30   #456
lucaa_rules
Wtajemniczenie

no ja tez slyszalam ze super Black Swan. moj TZ to by najchetniej z kina nie wychodzil a ja nie lubie ogladac filmow jakas dziwna jestem :P jezeli cos trwa dluzej niz 40 minut to jest juz meczace

ogladala ktoras z was Lost? ja stracilam 6 lat mojego zycia na ten serial a tam taa kapa na koncu
Stary 2011-02-18, 20:32   #457
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
Ja tez uzywam tej strony Warto jednak czytac oferty dokladnie, bo nie wszystko wydaje sie takie rozowe na samym poczatku. Ja kiedys kupilam sobie voucher do fryzjera ale okazalo sie ze za dodatkowe uslugi musialam placic. w sensie mialam miec robione pasemka ale za jakas tam usluge musialam doplacic (a musialam to zrobic). przy voucherach hotelowych, restauracyjnych radze zwracac uwage na daty kiedy obowiazuja. bardzo czesta praktyka jest sprzedawania voucherow ktore nie sa wazne w weekendy albo bank holidaye
Oj, dokladnie Zawsze uwaznie czytajcie warunki umowy przed dokonaniem wplaty- mi sie jeszcze nie zdarzylo 'wkopac', odpukac!!
Zazwyczaj waznosc danego vouchera uplywa po 6 miesiacach, ale nikektore moga nawet wczesniej .

Co do kina- ostatnio ogladalismy 127 godzin- wizialyscie? Calkiem niezly film, ale troche przerazajacy
4 marca natomiast wchodzi na ekrany 'Unknown' z Liamem Neesonem- oboje z TZ-em nie mozemy sie go doczekac!!! Obejrzyjcie sobie trailer Widzialyscie moze 'Taken'?? polecam fankom dobrego thrillera

Cytat:
Napisane przez hana_sakura
anyolek - zapomnialam odpisac na Twoje pytanie mieszkam przy Salford Quays, niedaleko Old Trafford. a Ty?
ja w Fallowfield Kiedys pracowalam niedaleko Salford Quays, tzn przy Montford Rd, niedaleko Langworthy Rd

Cytat:
no ja tez slyszalam ze super Black Swan. moj TZ to by najchetniej z kina nie wychodzil a ja nie lubie ogladac filmow jakas dziwna jestem :P jezeli cos trwa dluzej niz 40 minut to jest juz meczace
^^ Ja zawsze zasypiam podczas ogladania filmow w domu Chocby nie wiem jak byl dobry dany film, to zazwyczaj mnie sen tak zmorzy, ze zasne mniej wiecej po 40 wlasnie minutach
TZ zawsze sie ze mnie smieje
Cytat:
ogladala ktoras z was Lost? ja stracilam 6 lat mojego zycia na ten serial a tam taa kapa na koncu
Ah, probowalam go ogladac, ale jakos zawsze cos mi stawalo na przeszkodzie
Jestem za to uzalezniona od kilku(nastu, lol^^) innych seriali (Desperate Houswives, House, Dexter, CSI (najbardziej Miami), Gossip Girl (aczkolwiek ostatnio mnie zwyczajnie nudzi). Uwielbiam tez seriale, ktorych juz niestety nie kreca, a ktore na okraglo leca w TV: SATC, Ugly Betty, Friends...
Zazwyczaj jednak nadrabiam zaleglosci w serialach przez neta

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2011-02-18 o 20:43
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 22:40   #458
hana_sakura
Raczkowanie

no co do Black Swan to ja probuje porownac opinie, bo ja osobiscie mam bardzo mieszane uczucia...ale ja zawsze wymagam dosc duzo od filmow, ktore ogladam chyba ze z gory nastawiam sie na cos lekkiego, latwego i przyjemnego

a seriale uwielbiam! Scrubs, Friends, z polskich absolutnie kocham 39 i pol, moim zdaniem jeden z najlepszych rodzimych seriali. i klub szalonych dziewic, zupelnie nie rozumiem dlaczego przestali go krecic. byl absolutnie fantastyczny!

anyolek a jak ci sie tam mieszka? moj TZ tam wynajmowal mieszkanie zanim zamieszkalismy razem i tak srednio sobie chwalil...

luca nie martw sie, ja mam podobnie, bardzo czesto film jest calkiem niezly i bardzo sie meczy zeby tylko nie usnac....z reguly nic z tego nie wychodzi i moj TZ opowiada mi co sie dzialo chyba ze jestem w kinie to co innego

gasienica uwielbiam durne babskie komedie, "Lejdis" zdecydowanie jest jeda z moich ulubionych
a co sadzicie na temat "Twilight"? fanki czy przeciwnczki? ja dlugo sie bronilam, ale poleglam i juz nie moge sie doczekac listopada, kiedy wypuszcza pierwsza czesc "Breaking Dawn"

Stary 2011-02-18, 22:57   #459
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:

a seriale uwielbiam! Scrubs, Friends, z polskich absolutnie kocham 39 i pol, moim zdaniem jeden z najlepszych rodzimych seriali. i klub szalonych dziewic, zupelnie nie rozumiem dlaczego przestali go krecic. byl absolutnie fantastyczny!

gasienica uwielbiam durne babskie komedie, "Lejdis" zdecydowanie jest jeda z moich ulubionych
a co sadzicie na temat "Twilight"? fanki czy przeciwnczki? ja dlugo sie bronilam, ale poleglam i juz nie moge sie doczekac listopada, kiedy wypuszcza pierwsza czesc "Breaking Dawn"
39 i pol, naprawde sympatyczny wspominam z lezka w oku hehe.
Lejdis moge recytowac o kazdej porze dnia i nocy i jest tam przeciez moja imiennieczka Lucja !!!

a co do Twilight, jako moja opinia niech posluzy wam cytat z piosenki kabaretu Potem:
'nie lubie wampirow jak jasna cholera
jak spotkam natrzaskam po ryju.
to straszna cholota, i brzydsza od blota
i rzuca sie wszystkim na szyje'

: D
Stary 2011-02-18, 23:36   #460
joplin
Zadomowienie

Widzę dziewczyny, że rozkręciłyście wątek na całego - super . Ja niestety w tygodniu nie mam czasu, żeby się udzielać i czytać, ale w weekend sobie nadrobię .
Jak dobrze, że już piątek - nie obraziłabym się jakby trochę słoneczka się pokazało

Tak swoją drogą - wybiera się z Was któraś na koncert Rihanny pod koniec roku na MEN?
Stary 2011-02-18, 23:44   #461
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:

a co do Twilight, jako moja opinia niech posluzy wam cytat z piosenki kabaretu Potem:
'nie lubie wampirow jak jasna cholera
jak spotkam natrzaskam po ryju.
to straszna cholota, i brzydsza od blota
i rzuca sie wszystkim na szyje'

: D

czyli mniemam ze fanka nie jestes

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-18, 23:54   #462
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:

Wiem, wiem moja kolezanka (tez z Wizazu) mieszka w okolicach Lache (Circular Drive). Ja mieszkalam w Upton swego czasu, a pracuje na Business Park

Moze jeszcze podasz numer domu i imie i nazwisko, coby wszystkim latwiej bylo latwiej ja znalesc?Bo po samej ulicy moze byc troche trudno.
Ja rozumiem, ze internet nie jest od konca anonimowy, ale takich rzeczy bez zgody zainteresowanej osoby nie mozna pisac na otwartym forum.

Edytowane przez sylwunia3009
Czas edycji: 2011-02-18 o 23:55
sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 00:03   #463
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Moze jeszcze podasz numer domu i imie i nazwisko, coby wszystkim latwiej bylo latwiej ja znalesc?Bo po samej ulicy moze byc troche trudno.
Ja rozumiem, ze internet nie jest od konca anonimowy, ale takich rzeczy bez zgody zainteresowanej osoby nie mozna pisac na otwartym forum.

jejku wyluzuj...nie jestes jedyna osoba mieszkajaca na tej ulicy, wiec troszke przesadzasz... nawet jesli o ciebie chodzi, to raczej trudnpo byloby sie zorientowac po informacjach podanych przez Luce...

Stary 2011-02-19, 00:22   #464
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:

Scrubs i Friends u mnie leca non stop, male uzaleznienie, TZ ma juz dosc, niedobrze mu sie czasem juz robic od ogladania w kolko tego samego, a mnie coz.. ciagle smieszy z polskich to tak jak pisalam juz wczesniej Hotel 52.

Twilight film mi sie calkiem podobal, ale kolejne czesci juz nie bardzo, a to dlatego, ze przeczytalam ksiazki, ktore sa o niebo lepsze.
Stary 2011-02-19, 00:40   #465
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Scrubs i Friends u mnie leca non stop, male uzaleznienie, TZ ma juz dosc, niedobrze mu sie czasem juz robic od ogladania w kolko tego samego, a mnie coz.. ciagle smieszy z polskich to tak jak pisalam juz wczesniej Hotel 52.

Twilight film mi sie calkiem podobal, ale kolejne czesci juz nie bardzo, a to dlatego, ze przeczytalam ksiazki, ktore sa o niebo lepsze.
oj tak, zdecydowanie wole ksiazki! tak, tak, zwlaszcza ostatnia aczkolwiek, jak mowilam wczesniej, nie moge sie doczekac 4 i 5 czesci <Breaking Dawn podzielili na dwie czesci > szczegolnie dlatego ze wiem co sie stanie i chce to zobaczyc na ekranie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 09:09   #466
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
no dobrze a czy ja podalam imie, nazwisko tej zainteresowanej osoby?
nie podalam nicku wizazowego, rownie dobrze moze byc to kazdy!

jezeli cie urazilam, to bardzo przepraszam

Edytowane przez lucaa_rules
Czas edycji: 2011-02-19 o 09:13
Stary 2011-02-19, 11:41   #467
muaa
Raczkowanie

witajcie kochane wizazanki
mialam ostatnie dni zabiegane i jakos nie mialam czasu na pisanie do Was. ale juz wracam

anyolek widzialam Taken no i musze powiedziec ze lubie juz go ogladalam ze 4 razy i mi sie nie znudzil Black Swan tez widzialam i w sumie ogladalam go na dwa razy i musze go obejrzec raz a porzadnie bo niezbyt zrozumialam o co w sumie w nim chodzi
Twilight lubie ale nic oszalamiajacego ... po prostu film do obejrzenia na raz

Friends to kurcze mi sie nigdy nie znudzi nie ogladam codziennie ale jak juz ogladam to i tak sie smieje mimo ze ogladalam odcinki po milion razy no i ogladam Hollyoaks ktory tez mi sie nie nudzi

joplin cos to sloneczko nie chce wyjsc dla Ciebie ale moze jeszcze zmieni zdanie

sylwunia przesadzasz z tymi danymi na otwartym forum. polowa osob i tak nie wie nawet gdzie jest to Lache wiec po co ten halas?

a co do muzyki to zalezy od nastroju od muzyki powaznej do metalu
ale na koncert muzyki metalowej na pewno bym sie nie wybrala

pisalyscie o kwiatkach w ogrodkach - hm u nas nie ma sensu ich siac i dbac o nie bo chwila nieuwagi i albo nasza sunia sie nimi "poczestuje" albo Nicole stwierdzi ze ladniej kawitaki wygladaja bez paczkow tylko same lodygi zostawi
muaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 11:47   #468
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muaa Pokaż wiadomość
witajcie kochane wizazanki
Friends to kurcze mi sie nigdy nie znudzi nie ogladam codziennie ale jak juz ogladam to i tak sie smieje mimo ze ogladalam odcinki po milion razy no i ogladam Hollyoaks ktory tez mi sie nie nudzi
Mam tak samo! juz nawet wiem, co powiedza w nastepnej scenie a nadal to ogladam

siedze w pracy wlasnie i mam przerwe i tak mi sie nic nie chce ze maaasakra. ale na poprawe humoru zafarbuje sobie wlosy dzisiaj hehe. to znaczy zafarbuje (to takie wielkie slowo) . wracam do naturalnego koloru z kurczakowego blondu i musze znowu te jasniejsze przebijajace pasma pokryc...

mozliwe ze bede miala nowego lokatora na tydzien kolega TZ ma jakies tam problemy i zaoferowalismy mu waletowanie w naszej daczy.
wiec moze bedzie wieczor we trojke
Stary 2011-02-19, 12:05   #469
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
anyolek a jak ci sie tam mieszka? moj TZ tam wynajmowal mieszkanie zanim zamieszkalismy razem i tak srednio sobie chwalil...
hm... Przede wszystkim bywa glosno w weekendy, bo to wkoncu glownie dzielnica, ktora rzadza studenci Moja uliczka jest jednak dosc cichutka i nie narzekam Mieszkamy tu od troszeczke ponad 3 lat i przyznam, ze uwielbiam to miejsce. A wlasciwie to najbardziej kocham swoje mieszkanko- jest w starej wiktorianskiej budowie, z superwysokimi sufitami i pieknymi zdobieniami pod nimi i jest ultraprzytulne. No i nasz ogrod- dzielimy go z tylko para sasiadek, ktorych notabene nigdy nie ma w domu Uwielbiam fakt, ze do wszystkich okolicznych ''atrakcji'' jest tak bliziutko- wszelkie sklepy, Sainsbury's niemalze rzut beretem, kluby, puby, take awaye, Starbucks, Abduls i Nando's, no poprostu wszystko czego ''potrzeba'' w miejscu zamieszkania Po szesciu miesiacach od zamieszkania tutaj mielismy jednak przykry incydent- ktos sie do nas wlamal Policja twierdzi, ze to przez rozpoczecie roku akademickiego- studenci znani sa z niezamykania drzwi, okien, itp- a tego wlasnie dnia nasze sasiadki nie zamknely na zamki glownych drzwi wejsciowych, a sforsowac drzwi do mieszkania to zapewne dla zlodzieja zadna sztuka Coz, przebolalam swoja strate (ukradli mi ''jedynie'' laptopa i uciekli przeploszeni alarmem) i od tej pory, odpukac, nic sie nie wydarzylo. Ogolnie dzielnica jest dobrze strzezona, ale chcialabym znow mieszkac w Chorlton- z tym, ze chcialabym nasze mieszkanko i ogrodek zabrac ze soba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 13:40   #470
hana_sakura
Raczkowanie

dobry

ja dzisiaj stawiam na lenistwo, wylozylam sie w lozku z laptopem i siedze na wizazu a zaraz bede testowac Iple TZ zostal poinformowany <nie przejal sie zbytni, on gapi sie w Sky Sport wiec informacje ze swiata zewnetrznego do niego nie docieraja >

muaa - zdolna masz corcie z tymi kwiatami to troche jak w Rodzinie Adamsow, oni tez lebki urywali i wsadzali same lodygi do wazonow

luca a na jaki sie farbujesz? ja mam dylemat czy wybrac ciemny braz czy wrocic do czerwieni

anyolek ladne miszkanko wiele ci wynagrodzi pod wzgledem dostepnosci do roznych rzeczy ,tak jak wspomnialas Starbucks i inne takie> to ja wiem ze tam jest fajnie i w sumie nie drogo, ale wlasnie ja bym sie non - stop stresowala ze mnie okradna...nawet tu gdzie mieszkam <a mieszkam w blokach z bramami na kod i innymi takimi w calkiem normalnej dzielnicy> i tak mam pietra...
a co do starbucks'a jeszcze, to jest chyba najwspanialsze miejsce na swiecie <i Costa> uwielbiam ich porridge, w swojej starej pracy, jak mialam zmiane od rana, zawsze tam wchodzilam po sniadanie - porridge i caramel latte albo chai tea uwielbiam.....

Stary 2011-02-19, 13:48   #471
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
dobry
luca a na jaki sie farbujesz? ja mam dylemat czy wybrac ciemny braz czy wrocic do czerwieni
ciemny braz.
myslalam czy moze znowu byc marchewkowa,a albo pod czerwien albo bordo, ale ciezko to potem zakryc czymkolwiek. czerwony barwnik przebija i i ciezko inny kolor na takie polozyc.

troche czytalam o zimnych, cieplych barwach,o barwnikach, pigmentach, kole barw itp. wiec mam jako takie pojecie co robic zeby wlosy nie zrobily sie zielone hehe
Stary 2011-02-19, 13:56   #472
Gasienica
Raczkowanie

hej dziewczyny, ja dzisiaj w miescie bylam, w H&M koszulke kupilam, bo jeszcze troche zostalo z tych 70 funtow do wydania. zaraz ide na silownie, rozmrazam lodowke i wieczorkiem jakis film.

mam pytanko: czy ktoras robila tutaj jakies kursy jezykowe? chodzi mi o CAE. moze ktoras zna jakas dobra szkole z przystepnymi cenami?

milego dnia
Stary 2011-02-19, 14:47   #473
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny, ja dzisiaj w miescie bylam, w H&M koszulke kupilam, bo jeszcze troche zostalo z tych 70 funtow do wydania. zaraz ide na silownie, rozmrazam lodowke i wieczorkiem jakis film.

mam pytanko: czy ktoras robila tutaj jakies kursy jezykowe? chodzi mi o CAE. moze ktoras zna jakas dobra szkole z przystepnymi cenami?

milego dnia
przylaczam sie do pytania mi konkretnie chodzi o hiszpanski. sciagnelam sobie Rosetta Stone, ktory ponoc jest najlepszym programem do nauki jezykow i owszem jest spoko, ale mi motywacji brak

luca ja to nie wiedzialam ze takie rzeczy jak kolo barw maja znaczenie przy farbowaniu wlosow aczkolwiek ja za zielone wlosy bym sie w sumie nie obrazila

Stary 2011-02-19, 15:35   #474
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
dobry
anyolek ladne miszkanko wiele ci wynagrodzi pod wzgledem dostepnosci do roznych rzeczy ,tak jak wspomnialas Starbucks i inne takie> to ja wiem ze tam jest fajnie i w sumie nie drogo, ale wlasnie ja bym sie non - stop stresowala ze mnie okradna...
No wlasnie co nas przeraza, to fakt, ze juz na wstepie placilismy 500 funtow za 1bedroom flat, a ten czynsz z roku na rok wzrasta. Teraz placimy juz 530 funtow/ miesiac + wszelkie oplaty i council tax. Lacznie na miesiac wychodzi nas po ok 380 funtow, plus TZ placi jeszcze 80 funtow za Sky . Dlatego myslimy o przeprowadzce, tylko ze zadnemu z nas nie chce sie zaczac szukac, a jak spojrzalam tydzien temu na oferty, to zadne mieszkanko nie siegalo naszemu do piet, a przynajmniej nie w tej cenie do 530 funtow
Cytat:
co do starbucks'a jeszcze, to jest chyba najwspanialsze miejsce na swiecie <i Costa> uwielbiam ich porridge, w swojej starej pracy, jak mialam zmiane od rana, zawsze tam wchodzilam po sniadanie - porridge i caramel latte albo chai tea uwielbiam.....
Ja Coste mam w pracy Nasza bankowa 'restauracja' ma z Costa umowe i kawiarenke przy niej i mamy kawke o 40% tansza

Ale dla mnie numerem 1 na zawsze pozostanie Starbucks
Stary 2011-02-19, 15:58   #475
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie co nas przeraza, to fakt, ze juz na wstepie placilismy 500 funtow za 1bedroom flat, a ten czynsz z roku na rok wzrasta. Teraz placimy juz 530 funtow/ miesiac + wszelkie oplaty i council tax. Lacznie na miesiac wychodzi nas po ok 380 funtow, plus TZ placi jeszcze 80 funtow za Sky . Dlatego myslimy o przeprowadzce, tylko ze zadnemu z nas nie chce sie zaczac szukac, a jak spojrzalam tydzien temu na oferty, to zadne mieszkanko nie siegalo naszemu do piet, a przynajmniej nie w tej cenie do 530 funtow

Ja Coste mam w pracy Nasza bankowa 'restauracja' ma z Costa umowe i kawiarenke przy niej i mamy kawke o 40% tansza

Ale dla mnie numerem 1 na zawsze pozostanie Starbucks
ja zapraszam na przeprowadzke do walii!!! jest bardzo tanio. my za nasze 2 bedroom cottage (w zasadzie nawet 3 bedroom, bo mamy osobno spare room na zewnatrz) placimy okolo 630 funtow ze wszystkimi rachunkami. w porowaniu z oddalonym 8 mil chester w anglii placimy smieszna kase.

ja tez mam Coste w pracy i tez tansza oj uzalenia to, jak nic moja kolezanka z pracy nie potrafi zyc bez dwoch Cost dziennie

ja tam wole moja Nescafe

ide gotowac spaghetti with meatballs
testuje kolejna ksiazke kucharska z mojego zbioru

kocham gotowac!!
Stary 2011-02-19, 16:02   #476
justitia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja z muzyka to tez chyba w podobnych klimatach jak justitia, dodlabym jeszcze jls, robi williams, kate perry, rihanna, enrique iglesias
ja tez lubie JLS, Kate Perry, Enrique :d rihanna mi sie juz "przejadla"

Cytat:
Napisane przez asiunka2 Pokaż wiadomość
Ja teraz kazda sobote pracuje. wykorzystuje nadgodziny poki jeszcze sa. i sobie odkladam na konto oszczednosciowe a z tymi nadgodzinami to mam calkiem niezla sumke dlatego sie tak trzymam tej mojej roboty, mimo ze przez agencje bo kasa jest dobra
kurcze fajnie Ci z tymi nadgodzinami
u mnie lipa, nie ma i nie bedzie
zastanawiam sie czy sobie jakiejs dodatkowej pracy nie znalezc
kiedys pracowalam w restauracji kilka wieczorow w tygodniu, ale przeprowadzilismy i mam tam teraz za daleko i nie bardzo sie oplacalo
jakbym znalazla cos blizej to byloby fajnie...

ja mam wrazenie ze im jestem starsza tym mam wiecej wydatkow zwiazanych z sama soba

Cytat:
ide na True Grit a Black Swan jeszcze nie widzialam, ale slyszalam bardzo pozytywne opinie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

a lubi ktoras babskie filmy? takie pozytywne, romantyczne komedie?
ja widzialm Black Swan, bardzo mi sie podobal, zreszta Portmanke bardzo lubie - nie do konca ten film rozumiem ale ... moze o to wlasnie chodzi?

babskie filmy, pewnie ze tak!
ostatnio z takich co mi sie bardzo podobalo widzialam P.S. I love you z hilarry swank i geradem butlerem - tego goscia uwielbiam, jest cudowny kiedys za "panny" sie w nim kochalam na zaboj

Cytat:
Co do kina- ostatnio ogladalismy 127 godzin- wizialyscie? Calkiem niezly film, ale troche przerazajacy
4 marca natomiast wchodzi na ekrany 'Unknown' z Liamem Neesonem- oboje z TZ-em nie mozemy sie go doczekac!!! Obejrzyjcie sobie trailer Widzialyscie moze 'Taken'?? polecam fankom dobrego thrillera
mam na liscie do obejrzenia ten film lubie te klimaty
Taken wyslalam do obejrzenia mojego meza siostrze, ktora wraz z mezem pozwolila swojej 21 letniej corce zwiedzic z kolezanka Europe...

Cytat:
Jestem za to uzalezniona od kilku(nastu, lol^^) innych seriali (Desperate Houswives, House, Dexter, CSI (najbardziej Miami), Gossip Girl (aczkolwiek ostatnio mnie zwyczajnie nudzi). Uwielbiam tez seriale, ktorych juz niestety nie kreca, a ktore na okraglo leca w TV: SATC, Ugly Betty, Friends...
Zazwyczaj jednak nadrabiam zaleglosci w serialach przez neta
Desperate Housewives uwielbiam tak samo one tree hill
betty swares tez podgladam czasami
no a Friends leca u nas codziennie od prawie 6 lat ... nigdy sie nie znudza!!
justitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 16:15   #477
justitia
Wtajemniczenie

Cytat:
Uzywalam To byly moje pierwsze mineraly wlasciwie, ze wzgledu na to, ze dostepne w Anglii Ale zaczelam probowac innych firm, poczawszy od EDM, poprzez Meow, Lumiere, Barefaced Beauty, Signature, Joppa, Blusche i pewnie kilka innych, o ktorych nie pamietam, bo tyle ich bylo Stanelo jednak wkoncu na Blusche, bo sie w nich zakochalam od pierwszego 'wtarcia' w buzie Musze jednak przyznac, ze sie ostatnio popsuli i wkurzylam sie, bo zmienili swoje odcienie, nikogo przy tym nie informujac na swojej stronce, tym oto sposobem zakupilam trzy pelnowymiarowe podklady, ktore wczesniej stapialy sie wrecz idealnie z moja twarza- mieszalam je sobie w zaleznosci od stopnia mojej opalenizny A z numerem, jaki mi odstawili ostatnio musze sie niezle nameczyc, coby podklad sie ladnie wtopil w odcien skory
Jeli chodzi o Lily Lolo to powiem, ze maja mniej kryjaca formule, co mi niezbyt odpowiadalo ze wzgledu na moje blizny potradzikowe Wiekszosc firm mineralnych daje Ci wybor formul: zazwyczaj jest to sheer, matte, medium coverage i full coverage Mi najbardziej odpowiada wlasnie ta ostatnia. W kazdym razie ogolnie polecam mineralki- najlepiej wyproboj sobie kilka firm, bo w niemal kazdej jest mozliwosc zakupu probek, ktore sa superwydajne, choc wydaja sie malenkie, a do tego za male pieniazki Wiele firm zacheca do darmowych probek- placisz tylko za przesylke Np Everyday Minerals- polecam je jako pierwsze mineralki
Poza tym podaje Ci linka do watku z wyprzedazami i promocjami na mineralki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=301659&p age=5
Zaubskrybuj go sobie, bo warto

dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
wydaje mi sie ze bare minerals mozna kupic w Trafford Park? chyba je widzialam w Debenhamsie... wybiore sie tam na testowanie
jak dla mnie to tez musze byc full coverage ...

Cytat:
Zmartwilas mnie Mam nadzieje, ze na swojej sie nie zawiode, ale pierwszy zabieg mam dopiero 26 marca. Przyznam, ze ten, ktory opisujesz wygladal bardzo podobnie do tego, ktory mialam przeprowadzony w Polsce- bez zadnych zmian glowic i tych bajerow... Tarcie bylo dosc mocne, skore mialam zaczerwieniona tego wieczoru, ale jaka gladka Mialam tez nalozona maseczke nawilazajaca, ale to w zasadzie wszystko. Skora sie troszke luszczyla na drugi dzien.

no cos Ty nie martw sie, to ze ja zle kiedys trafilam nie znaczy ze u Ciebie tez bedzie zle bedzie dobrze, zobaczysz bedziesz z ladna buzka pozniej chodzic
pamietaj, ze jak Ci sie cos nie bedzie podobac to mozesz zwrocic uwage i dopytywac sie, ja mojej dalam wyraznie do zrozumienia ze nie jestem zieolna i nie dam sobie kitu wcisnac
szkoda ze nie bylam taka madra 2 lata temu na pierwszej mikrodermabrazji

a ja dzisiaj mialam 10 min pokazu na sobie masazu miodem
rewelacja normalnie!!! caly masaz normalnie trwa 30 min i na pewno skorzystam wkrotce z tych 30min
no a pozniej mikrodermabrazje

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

dziewczyny wracajac jeszcze do tematu ogrodu - ja mam w ogordzie caly zwierzyniec

ptaki - codzinnie im sypiemy rano jakis stary chleb czy ziarenka - odwiedzaja nas szpaki i wrobelki - rano zanim im sie wysypie to one juz siedza i czekaja na ogrodzeniach w okolo
rok temu mieslismy w ogrodzie gniazdo wrobelkow - byly mlode - no cuda! zlatywaly na ziemie, piorka nastroszone i napuszone, wygladaly na grubsze od mamuski, ustawialy sie w szeregu, dziubki otwieraly i mamuska skakala i okruszki wkladala im, jakby same sobie nie mogly podziubac nieraz sie tak usmialismy bo wystarczyl lekki wiatr i te maluchy sie turlaly po ziemi

wiewiorki - dwie jedna ostatnio gruba - podjerzewamy ze jest w ciazy wkladamy im orzeszki do budki zawieszonej na plocie, nie wiem jak w tygodniu bo nas nie ma, ale w weekend jak jemy rano sniadanie to one tez przychodza po "swoje" orzeszki , obserwujemy je przez okno biegaja pozniej po calym ogrodzie i zakopuja gdzie sie da te orzechy jak sie najedza wczesniej - rodzynki, orzeszki, suszone owoce uwielbiaja
a jakie bezczelne! wystarczy ze sie zapomni cos nasypac to podchodza pod drzwi - mamy takie wielkie ogrodowe i zagladaja do domu... stanie jedna czy druga pod drzwiami i zaglada...
mialam z nimi problem, bo sadzilam kwiaty - cebulki na jesien w doniczkach - chocby te krokusy o ktorych juz pisalam, i te wiewiory jak zakopywaly oszechy to mi w tych doniczkach rozgrzebywaly ziemie i te cebulki, musialam wszystko poprzykrywac starymi firankami
rok temu w lecie i tak nam w rozy orzech wyrosl...

no i koty, chyba z calej okolicy sie schodza do nas... nie wiem czemu bo wcale sie tymi kotami nie zajmujemy, ale przylaza i jak jest cieplo w lecie to rozkladaja na plytach i leza.. zabawnie to wyglada, a jak wyjdzie sie do ogrodu to laza krok w krok i lasza sie
justitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 16:47   #478
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------
dziewczyny wracajac jeszcze do tematu ogrodu - ja mam w ogordzie caly zwierzyniec

ptaki - codzinnie im sypiemy rano jakis stary chleb czy ziarenka - odwiedzaja nas szpaki i wrobelki - rano zanim im sie wysypie to one juz siedza i czekaja na ogrodzeniach w okolo
rok temu mieslismy w ogrodzie gniazdo wrobelkow - byly mlode - no cuda! zlatywaly na ziemie, piorka nastroszone i napuszone, wygladaly na grubsze od mamuski, ustawialy sie w szeregu, dziubki otwieraly i mamuska skakala i okruszki wkladala im, jakby same sobie nie mogly podziubac nieraz sie tak usmialismy bo wystarczyl lekki wiatr i te maluchy sie turlaly po ziemi

wiewiorki - dwie jedna ostatnio gruba - podjerzewamy ze jest w ciazy wkladamy im orzeszki do budki zawieszonej na plocie, nie wiem jak w tygodniu bo nas nie ma, ale w weekend jak jemy rano sniadanie to one tez przychodza po "swoje" orzeszki , obserwujemy je przez okno biegaja pozniej po calym ogrodzie i zakopuja gdzie sie da te orzechy jak sie najedza wczesniej - rodzynki, orzeszki, suszone owoce uwielbiaja
a jakie bezczelne! wystarczy ze sie zapomni cos nasypac to podchodza pod drzwi - mamy takie wielkie ogrodowe i zagladaja do domu... stanie jedna czy druga pod drzwiami i zaglada...
mialam z nimi problem, bo sadzilam kwiaty - cebulki na jesien w doniczkach - chocby te krokusy o ktorych juz pisalam, i te wiewiory jak zakopywaly oszechy to mi w tych doniczkach rozgrzebywaly ziemie i te cebulki, musialam wszystko poprzykrywac starymi firankami

no i koty, chyba z calej okolicy sie schodza do nas... nie wiem czemu bo wcale sie tymi kotami nie zajmujemy, ale przylaza i jak jest cieplo w lecie to rozkladaja na plytach i leza.. zabawnie to wyglada, a jak wyjdzie sie do ogrodu to laza krok w krok i lasza sie
kotki ja juz bym je przygarnela do domu. taka ze mnie kocia mama!!!! a my w ogrodzie chyba mamy lisa. chyba, bo ja osobiscie go nie widzialam, ale TZ cos tam sie majaczylo rudego wsrod traw

nie zdziwilabym sie jakby to byl rudy kot sasiadow
Stary 2011-02-19, 17:07   #479
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
wydaje mi sie ze bare minerals mozna kupic w Trafford Park? chyba je widzialam w Debenhamsie... wybiore sie tam na testowanie
jak dla mnie to tez musze byc full coverage ...
Nie ma za co- mam nadzieje, ze moja odp sie na cos przyda Bare nie probowalam, ale zawsze mnie kusza Uwazam jednak, ze sa troszke drogie
Cytat:
no cos Ty nie martw sie, to ze ja zle kiedys trafilam nie znaczy ze u Ciebie tez bedzie zle bedzie dobrze, zobaczysz bedziesz z ladna buzka pozniej chodzic
pamietaj, ze jak Ci sie cos nie bedzie podobac to mozesz zwrocic uwage i dopytywac sie, ja mojej dalam wyraznie do zrozumienia ze nie jestem zieolna i nie dam sobie kitu wcisnac
szkoda ze nie bylam taka madra 2 lata temu na pierwszej mikrodermabrazji
Masz racje! rza otwieraz buzie odrazu, jak cos nie pasuje, coby pozniej sobie nie wyrzucac, ze sie tego nie zrobilo Wlasnie w polsce, kiedy mialam mikrodermabrazje, kobitka zrobila mi twarz, i tyle. Oferta miala objac tez szyje i dekolt- wiec kiedy oznajmila, ze skonczyla, wkurzylam sie i zapytalam, czy to juz wszystko, bo w ofercie bylo napisane co innego Skonczylo sie na tym, ze zrobila mi tez i szyje, i dekolt.

Cytat:
a ja dzisiaj mialam 10 min pokazu na sobie masazu miodem
rewelacja normalnie!!! caly masaz normalnie trwa 30 min i na pewno skorzystam wkrotce z tych 30min
no a pozniej mikrodermabrazje
Zazdraszczam Jak wyglada masaz miodem?

Cytat:

Ojejciu, jakie slodziaki

Cytat:
A ja juz daawno nie widzialam u nas wiewioreczek- kiedys bylo ich mnostwo- moze wyjda z ukrycia jak minie ta wstretna zima

Cytat:
Napisane przez lucaa_ rules
ja zapraszam na przeprowadzke do walii!!! jest bardzo tanio. my za nasze 2 bedroom cottage (w zasadzie nawet 3 bedroom, bo mamy osobno spare room na zewnatrz) placimy okolo 630 funtow ze wszystkimi rachunkami. w porowaniu z oddalonym 8 mil chester w anglii placimy smieszna kase.
Super!
Cytat:
Napisane przez lucaa_ rules
(...)a my w ogrodzie chyba mamy lisa. chyba, bo ja osobiscie go nie widzialam, ale TZ cos tam sie majaczylo rudego wsrod traw
nie zdziwilabym sie jakby to byl rudy kot sasiadow
lol^^

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2011-02-19 o 17:08
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 17:25   #480
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
przylaczam sie do pytania mi konkretnie chodzi o hiszpanski. sciagnelam sobie Rosetta Stone, ktory ponoc jest najlepszym programem do nauki jezykow i owszem jest spoko, ale mi motywacji brak
ja widzialam szkole hiszpanskiego na deansgate. niedaleko hiltona. to ogolnie chyba takie centrum kultury hiszpanskiej. zapamietalam to miejsce bo oferuje lekcje tanca
http://manchester.cervantes.es/en/default.shtm

Cytat:
testuje kolejna ksiazke kucharska z mojego zbioru kocham gotowac!!
mi by sie przydaly lekcje gotowania ... musze sie kiedys zmobilizowac...i moze kupic ksiazke kucharska

Cytat:
babskie filmy, pewnie ze tak!
kiedys bedzie mozna zrobic wypad do kina!

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

dziewczyny, te zapytanie o kursy jezykowe, to rowniez jakby ktoras cos wiedziala o business english, to poprosze o informacje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości