|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
jestem po prysznicu
.Grazin dobranoc! ja się chyba tez pożegnam na dzisiaj. jeszcze nie idę spać, to może zajrze, ale spróbuje się zmęczyć TV. dobranoc. |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Witamy ![]() Oj, to fajny ten Twój tż ![]() Mój też czasem sobie przypomina o "budowaniu więzi", ale ostatnio jakoś nieszczególnie... ![]() Grazin A mój małż nie wiem, kiedy do mnie przyjedzie... Kto wie, może sobie strzelą jeszcze rundkę monopolu A btw na wątku króluje andziot z wynikiem 194! posty ![]() Ale ja widzę, że też sporo tu czasu spędzam
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-18 o 22:54 |
|
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
a jesli chodzi o ruchy potomka to maz poczuł dopiero wczoraj,ale wczesniej zachowywał sie tak jak wasi co niektórzy
przyłożył reke i myślał ze mały mu ja skopie na zawołanie ![]() wczoraj tooszke poczekał i udało sie , a cieszył sie jak dziecko ![]() dzis przed wyjazdem kazał mi sie położyc na wznak i czekał az mały da mu kopniaka,słodkie to - a co do uczuc to nie jest wylewny za bardzo, wiec tym bardziej sie ciesze, ze mu sie spodobało wcześniej pisałyscie o włosach,paznokciach i wadze - WSZYSTKO MAM OKAZAŁE włosy mi nie wypadaja, paznokcie rosna jak głupie,nigdy przed ciąza nie mogłam uchodowac,a teraz ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...porodowym.aspx POCZYTAJCIE
|
|
#2704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolezanka ma racje, a pozniej ta irania beka i zwraca to przyrodzenie Cytat:
Cytat:
?grazin niespodziewanka na privie
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-19 o 01:08 |
|||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba wejść na Poczekalnię i tam są wszystkie wątki no i przy każdym wątku jest liczba i jak na nią klikniesz, to będą statystyki.
|
|
#2706 |
|
Wtajemniczenie
|
No to mi o tej porze pozostaje powiedziec tylko....DOBRANOC
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki matal
3 miejsceee aaaaa skonczylam 30 tydzien ide spac
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-19 o 00:04 |
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Obudził mnie ból brzucha...
wierciłam się z jednej strony na drugą, musiałam łyknąć nospe W dodatku jestem sama w domu, strasznie tego nie lubię. I chyba już nie zasnę...
|
#2709 | |||
|
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() widzę że wczoraj miałyście wesoły wieczór z tymi filmikami, ja dzisiaj rano pośmiałam się Cytat:
mam nadzieję że Ci przeszło po tej nospie, najważniejsze żebyś sie nie denerwowała ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
, i idziemy praktycznie równo bo ja mam 8 kg do przodu a pościel bardzo ładna
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana wszystkie mamusie!! Jak samopoczucie dzisiaj?? Jak minęła nocka?? Ja się dziś wyjątkowo wyspałam, pomimo kilku pobudek w nocy...
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Nie nadrobię Was za wczoraj, nie mam siły Doczytałam tylko że Mattal ma jakąś zbudyniałą glukozę i aż sama poszłam sprawdzić swoją. U mnie na czczo 75 a po godzinie 99, więc chyba też szału nie ma W każdym razie lekarz nic nie mówił i chyba mieszczę się w normach.
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny w sobotni poranek
![]() ja się wczoraj tak źle czułam... ból ale podbrzusza normalnie na wysokości bronchildy ![]() nie miałam żadnego skurczu ale czułam jakby mi dzieciak chciał wyjść. A wiecie jak to jest kiedy gin powie że jakieś 4 tygodnie to hmm przerażenie że nawet tego nie wytrzymałam ja już po śniadanku dziś mi się zachciało nabiału i najpierw zjadłam kanapkę z bieluchem i szczypiorem później wypiłam herbatę a teraz popijam sobie maślanke mmm pycha
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
aguś dziękuję bardzo za niespodziankę
![]() lece po pączusie do kawy odezwe sie jak tż pójdzie do pracy o 13 póki co mam mase sprzatania![]() monika21121984 fajny ten artykuł! siedziałamw czoraj i ogladałam z tż filmiki na tej stronie co połozne mówia ![]() polecam! siasiek dobrze juz kochana??
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
![]() wpadam się z Wami przywitać, potem śniadanie i też dużo nabiału dziś będzie a potem w planach IKEA i dział dziecięcy
|
|
|
|
#2715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- aaaa ja już nie mogę.... JA CHCE JUŻ MÓC WSTAĆ !! chce jechać na zakupy do Ikeii, i w ogóle na różne inne zakupy też... poza tym chce zrobić pranie, odkurzyć, ugotować obiad i zrobić ciasto ![]() ![]() a tak w ogóle to chce iść po tą MAŚLANKĘ ![]() no czemu, czemu, czemu muszę leżeć... dobra pomarudzone ![]() ....ale naprawdę ja już nawet w necie nie mam co robić, C.H. allegro mam przejrzane wzdłuż i wszerz |
|
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja z rana
![]() Mialam sobie dluzej pospac ale jakos nie potrafie,kiedys lezenie do 11 w wyrku to byla norma,a dzis juz po sniadanku ktore tz mi przyniosl do lozeczka zaraz wstalam. No i chyba dzisiaj bedzie dzien lenistwa,bo w soboty nie lubie po sklepach jezdzic i poza tym z kasą jakos krucho sie zrobilo ![]() Do mamusiek z wawy,w ktorym szpitalu zamierzacie rodzic?? (moze juz pisalyscie,ale zdarzalo mi sie czasem conieco ominac) |
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
czesc babeczki
![]() Cytat:
wlasnie przedchwilka wstalam,i jem buleczke i patrze na ddtvn, nocka spoko, nawet przespalam, snilo mi sie ze urodzilam przec cc:/ a mala tak szybko rosla, ze jak wrocilam do domu to juz siedziala, miala zabki, w snie sie nei balam, ale jak teraz se to przypomne to mnie trafia szlag, bo ciagle ktos mowi, o tym ze tego nie kupuj, bo nie wiesz czy dzidzia bedzie duzy, bo ty mialas tyle a tyle, a ktos tam tyle i tyle, i mnie sny kurde jakies potem nachodza ze wielkoludy rodze;(wrrrr... no aleee.. to tlko sen ![]() wczoraj na necie znlazlam super filmik o blizniakch hehe ale zapomnialm go wkleic:P a wogole nagralam wczoraj telefonem mojego bobasa jak bryka w brzuszku heheh:P co onaaaa wyprawialaaaa hehe maz sie usmial dzis na calego jak wrocil po nocce:P ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=S5uT0...eature=related mammmmmmmm!!! jak to fajnie wyglada, ta jedna mala ma czkawke chyba heh a ta druga ja 3ma tak jakby chciala powiedziec nie martw sie zaraz ci przejdzie |
|
|
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejciusiu padlam po tych filmikach
dorzucam filmik, ktory mi Tata pokazal o kotkach!http://www.youtube.com/watch?v=eeJjsceoKbY Wczoraj bylam na tym klasowym spotkaniu i bylo naprawde super Wypilam dwa pyszne koktajle jeden truskawkowy, a drugi bananowy z lodami waniliowymi ![]() A co do truskawek to zaraz tez sobie przygotuje koktajl truskawkowo bananowy ![]() zlosnica22 witaj moj maly bardzo reaguje na meza. czasem wydaje mi sie, ze spi, a jak tz polozy reke to maly od razu fika
|
#2719 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Udało mi się nadrobić Grazin i MoniaK gratuluję synków! Paulizia piękne zdjęcia Antosia! Andziot spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe! Sto lat! Cytat:
Niby nie roztrząsam mojej wagi codziennie, ale co jakiś czas pojawia się czerwone światełko, co ja najlepszego zrobiłam. Z drugiej strony nie umiem odmówić sobie drobnych przyjemności, jak np. pączek, szarlotka z lodami itp. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny pochwale się, że wczoraj po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca jako ciężarnej. W toalecie stały dwie babeczki ok. 40 i same z siebie, że: "Pani jest w ciąży, więc proszę..." mnie się, głupio zrobiło, nie spodziewałam się takiej reakcji, więc odruchowo odpowiedziałam, że nie dziękuję. A one, że nie ma co dziękować tylko proszę wchodzić, bo my mamy to już za sobą i wiemy co to znaczy jak dziecko na pęcherz naciska, a jeszcze jak włoży nóżkę gdzie nie trzeba, to już w ogóle... i tym sposobem skorzystałam... Kobiety były naprawdę bardzo miłe, jak widać wszędzie są ludzie i ludziska. Chyba z 2h poświęciłam na nadrabianie, więc najwyższy czas zabrać się za porządki. |
|||||
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
aaaa... normalnie muszę Wam to pokazać
http://allegro.pl/super-smoczek-z-cz...466323435.html http://allegro.pl/super-butelka-dla-...466323437.html Jakby moja mother zobaczyła swojego pierwszego wnusia z takim smoczkiem i taką butelką, to by chyba od razu na zawał padła |
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry...
siasiek
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam linka do stronki z ubrankami dla dzieci z Next. Może którąś zainteresuje
![]() http://allegro.pl/my_page.php?uid=16350665 |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie witam z rana. Nocke mialam kiepska, pobolewal mnie brzuszek i sie zamartwialam, plus snilo mi sie ze urodzilam Zosie i byla taka malenka, miescila sie w dloni i nosilam ja w kieszeni , nie chciala nic jesc i robila sie coraz mniejsza. a nie moglam jej karmic piersia bo mleko nie chcialo leciec i musialam igla przebijac sobie sutki zeby cokolwiek polecialo. obudzilam sie kolo 7:30 i juz nie moglam zasnac, bo mialam lzy w oczach, plus oczywiscie znowu stwierdzilam, ze brzuch maly i jakos tak smutno mi sie zrobilo
na szczescie od razu poszlam zobaczyc pokoj malej w swietle dziennej i jest cudnie! dzis TZ pomaluje druga warstwe i juz w ogole bedzie genialnie ![]() zycze milej soboty. moj TZ dzisiaj idzie do pracy znowu niestety, wiec bedzie malowal pozniej na szczescie jutro juz odpuszcza ![]() buziaki |
|
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Witaj Mamuśku ![]() ![]() Cytat:
Mnie wczoraj wieczorem złapał ból brzucha, po lewej stronie na dole i w lewej pachwinie. Wzięłam no-spe ale nie pomogła Na szczęście udało mi się zasnąć. Myślałam, że rano będzie lepiej, ale niestety nie jest. I takim sposobem mam od rana zabitą głowę czy jechać do szpitala czy przeczekać, być może to dzidzia mi na coś uciska, albo też macica się rozciąga. Dzidzia chyba zadowolona, fika jak co dzień ![]() Miłego dnia życzę Wam od rana |
||
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
kruczaa gratulacje za złożenie pracy magisterskiej
![]() pościel piękna matallewar rzeczywiście strasznie niskie te wyniki miałaś, a chodziłaś pomiędzy pomiarami ??? zlosnica22m witam się Siasiek 4:22 chyba pobiłaś rekord ![]() Renessme1985 widzę dziś gorszy dzień może pograj sobie w jakąś gre na kurniku, albo gdzie indziej musisz wytrzymać !!!! niektóre kobietki leżą całą ciąże i dają rade, więc ty tą końcówkę też dasz ![]() violisia śliczne te bliźniaki, pomyśleć że eweska będzie mieć taki brzdące w domu jezu dziewczyny przestańcie o tych TRUSKAWKACH !!!!!!!!!!!! anula_81 jaki sen oj kochana, przesadziłaś tym razem nadrobiłam Was, my u BABY jesteśmy, Zosia aktualnie na spacerze z babą i dziadzi .... wczoraj po drodze (jak zawsze zresztą) mieliśmy przygody z naszym autem (zawsze jak jedziemy do rodzinki to coś się dzieje, naszczęście to w drodze do domu więc zawsze ktoś może po nas wyjechać, a jakby mężulowi w Wawie np takie przygody się trafiały to by gorej było) no więc coś się popsuło (mówiąc językiem kobiecym ) i padło wspomaganie kierownicy i ładowanie akumulatora,no i panika skręcaliśmy na hama, i jechaliśmy czekając aż nam światła padną teście po nas wyjechali już z domu ale jakoś daliśmy radę dojechać samochód u znajomego mechanika już ale właśnie dzwonił że mamy szybko przyjeżdżać (nie chciał powiedzieć o co chodzi) miłego dnia dziewuszki
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-19 o 10:33 |
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Zasnęłam przed 6
ale już odespałam swoje. Przebudziłam się koło 7 i czułam, że dalej boli. Amarcia u mnie to na pewno nie był skurcz, bo ból był ciągły, taki tępy w podbrzuszu. Najlepszy to mąż był rano, właśnie koło 7 godziny jak się przebudziłam, przyszedł i mówi "przeszło Ci? to co ty zjadłaś wczoraj, że cie brzuch boli?!" Dobrze, że leżałam bo bym padła. Musiał być strasznie głodny, że pierwsze pomyślał o jedzeniu wrrr....Violisia to nie są bliźniaki to są chyba trojaczki bo po drugiej stronie dopatrzyłam się trzeciej dzidzi ![]() ![]()
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() widzę, że nie tylko ja miałam ciężką nockę. Nie mogłam długo zasnąć, a potem nie było dla mnie pozycji wygodnej i chyba pobiłam rekord w kręceniu się na łóżku ![]() RELAKSOWANIE MACICY! Padłam ![]() Zytus, napiszę szpital na PW ![]() Uciekam, ale będę wpadać pewnie
|
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ciężka to była noc... I jeszcze cały czas jakies bzdury mi się śnily - dziś płynęłam statkiem, który oczywiście zatonął i ratowałam się trzymając jakichś drzwi. Scena normalnie jak z Titanica, tylko bez Leo na całe szczęście
![]() W pracy do 14.00 jupi!
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale na praqwdke kkochana nie martw sie tak tym brzuchem. ogladałas kiedys program ciaza z zaskoczenia? tam kobiety do 9 miesiaca nie widza ze sa w ciazy bo nie maja objawów zadnych ani brzuch nie rośnie, a nasza venes przeciez też ma brzuch jakby 3 pączki za duzo zjadła;P także nie ma sie co przejmowac wielkością. dzidzi na pewnmo jest tam dobrze. niektore kobiety maja duze brzuchy bo maja duzo wód płodowych
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za link do tych ubranek nexta, jeszcze odbiór we wrocku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

.
od 27.04.2011 

Czekamy na Ciebie fasolko

doszlo do mnie dzsiaj ile ja waze

Mnie wczoraj wieczorem złapał ból brzucha, po lewej stronie na dole i w lewej pachwinie. Wzięłam no-spe ale nie pomogła
chyba pobiłaś rekord
musisz wytrzymać !!!! niektóre kobietki leżą całą ciąże i dają rade, więc ty tą końcówkę też dasz 
Dobrze, że leżałam bo bym padła. Musiał być strasznie głodny, że pierwsze pomyślał o jedzeniu wrrr....