|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
Cytat:
Nic dziwnego, organizm musi się przyzwyczaić do odstawienia hormonów Wyciągnęłam wielki zeszyt i będę zapisywała codziennie co jadłam. Jak będę miała czas to będę też pisała na wątku. Kiedyś tak robiłam+zapisywałam kalorie i dobrze mi wtedy szło z dietką
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, już kiedyś pisałam, że zaczynam z wami, ale niestety nic z tego nie wyszło.. Tym razem zaczynam bardziej zmotywowana.
Waga z dziś: 52,9kg, wzrost 164. Za dużo! Za dużo w udach, brzuchu i w ramionach. Dziś ostatni dzień mojego starego życia.. Czytam was codziennie i wiem, że tylko te osoby co walczą - zwyciężają!! Ja również podejmę tą walkę ![]() Mój plan jak zwykle jest prosty i podobny do waszego: MŻ, po prostu! Jednie co muszę zmienić to absolutnie przestać jeść słodycze i słone przekąski!! Chcę na nowo poznać swój organizm, jego potrzeby i upodobania, a śmieciowe jedzenie zagłusza jego naturalne funkcjonowanie. Może ktoś chętny przyłączy się do mnie i przez 10 tyg zrezygnuje z w/w produktów? Może uda się na stałe?
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś wstałam o 11:30, waga pokazałą 56,1 więc od poniedziałku pewnie stawiam sobie nowy cel
i kolejne ważenie w piątekZrobiłam sobie znowu makaron z pieczarkami i sprzątam (w ramach ćwiczeń, dzisiaj sobie daruję, wczoraj też ) Na 16 idę do TŻ, a potem wracamy do mnie i na kolacje robię tego gyrosa jednakTrzymajmy się dity grzecznie, a wsyztkim się uda. Ja jestem na razie zadowolona. Co prawda nie widze po sobie tych prawie 3 kg, brzuch nadal mam, ale kiedyś i zapasy z tamtych okolic znikną. Na razie chudnę ok 1 kg tygodniowo, to dobry wynik, bo tym sposobem mam szanse dojść do 53 do końca marca, a potem zobaczymy Może jeszcze jakiś 1-2 kg, albo U i porządne spalanie tej fałdki ćwiczeniami, których na te okolice wykonywać nie znoszę![]() Wczoraj przyjrzałam się moim udom po prawie 2 tyg ćwiczeń legs, peelingowania szorstką gąbką i wcierania serum Eveline i jestem w szoku jak poprawił się ich wygląd Idę zrobić kawkę, miłego dnia
|
|
#2674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty dodajesz coś? Lilly - no to mam nadzieje,ze teraz sie uda? Aliś - no i super! kolejny cel przed Tobą miłego dnia i smacznego gyrosa Ja lece po mięsko do miasta. deszcz pada jak szalony
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
U Was też jest dzisiaj tak szaro i smutno? Najchętniej nie wyszłabym z łóżka...
I w sumie to nie wyszłąm, w sensie wracam do niego co chwilę ![]() Też olewam codzienne ważenie, chociaż będę załamana, jeśli po tygodniu nie będzie różnicy Mama mówi mi, że schudłam, ale w obwodzie nic nie widać, więc może po prostu chce mnie pocieszyćZrobiłam test z Vitalii i wyszło, że mam tłuszcz w górnej granicy normy. Więc jest super ![]() aliś, gratuluję takiego wyniku lily, ja chętnie się przyłączę, ale dzisiaj mam w planach pieczenie ciasta fasolowego, a to bądź co bądź- słodycz ![]() Patka, motywacja na ejsa zawsze skuteczna macie jakieś przepisy na chleb? Taki w miarę prosty, bo kupiłam przez przypadek mągę żytnią zamiast zwykłej i myślę, że nigdy jeszcze sama chleba nie piekłam
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za gratulacje
Cytat:
Ale fakt - jak nie mam mięsa, to po chwili po takich warzywach jestem głodna
|
|
|
#2678 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo z tą jajecznicą. Ja naprawdę odczuwam potrzebę zjedzenia dużego śniadania (a zawsze jem małe albo wcale i potem chodzę głodna i wieczorem nadrabiam )No i na koniec mleko - ja też jak już muszę spożywać mleko (nie lubię :P) to zazwyczaj mam w domu 0,5%, ale ostatnio ciągle słyszę, że najbardziej wartościowe jest takie 2,5-3% (oczywiście najlepsze takie świeże od "własnoręcznie" hodowanej krowy, no ale pozostawmy to w sferze nierealnej). Ale oczywiście jak Tobie służy to tak jedz! Cieszę się, że masz taką energię i dobre podejście . Jedyne co, to jak robisz sobie ten dzień odskoczni to lepiej zacząć rano niż wieczorem . Oby tak dalej kochana! I powodzenia z korkami i wyjazdem! trzymam kciuki, a Ty nas oczywiście informuj na bieżąco! Cytat:
Cytat:
A depilatora nie mogę używać, za bardzo boli i za długo mam potem takie czerwone plamy .Cytat:
. Nie za mało na ten obiad? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Cieszę się, że widzisz takie efekty . Oj muszę przyznać, że 8min legs daje dużo Ja dzisiaj późno wstałam, więc zjadłam tylko jabłko i jak zaraz nie będzie obiadu to może sobie zrobię jakieś kanapeczki, bo na pewno za godzinkę-dwie będę mieć obiad to nie będę się opychać. Chyba przyszło mi takie nastawienie jak Cindy . To nic, że mam naukę i inne trudności życiowe, zawsze się coś znajdzie . Zaczynam dzisiaj i czuję się z tym dobrze. Coprawda w moim domu niewiele jest zdrowej żywności, także tak naprawdę od poniedziałku, po zakupach, mogę mówić o czymś co będzie mnie w 100% zadowalało, ale już teraz jest ok . Poza tym, że uzależniłam się od herbatek i niektóre piję z cukrem. To oczywiście zamierzam wyeliminować, ale narazie nie będę się tym przejmować.No to idę robić kanapeczki .
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pomyślałam o dodawaniu serka ![]() Cytat:
Ha ja miałam cały tydzień zajęć to teraz należy mi się coś od życia ![]() Moje nogi właśnie spoko reagują na depilator,smaruję je potem żelem aloesowym i po kilku godzinach ani śladu zaczerwienienia. |
||
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne co zauważyłam to to sikanie, ale akurat mi to pasuje, bo ja strsznie dużo piję i piłam, rano ze 2 kubki, w pracy z 4-5 herbat i 2 kubki wody, kawa, w domu potem z pół butelki wody itp i jak mało sikałam to byłam jak balon O właśnie idę sobie zrobić pokrzywę
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaaa - masz rację, dorzucę jakieś mięsko
winyl - nic się nie martw na pewno głodna chodzic nie bede zjem zdrowy, pyszny obiadek! aha, dziewczyny... przed chwilą zrobilam test ciążowy, bo dzisiaj powinna przyjść @. są dwie kreski!
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!!!!
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk, gratuluję
|
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
nie moge w to uwierzyć! ciągle mi się wydaje,że test kłamie
haha ale kiedyś jak robiłam, to o każdej porze wychodził negatywny, a tutaj nagle pozytywny! o jaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() dziękuje idę zjeść coś zdrowego i zjeść kwas foliowy ![]()
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ już wie?
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
Agnesuk gratuluję
to teraz koniec z dietowaniem
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To teraz tym bardziej proszę jeśc porządnie! :P
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ jeszcze nie wie, bo jest w pracy do 18. ale będzie miał mine!!
a ja myślalam,że zbliża się @, a tu nie test powtórze jeszcze jutro rano boję się ,ze wynik fałszywy, mimo,że hormon hcg jest wytwarzany przez łożysko. idę robić jakiś pyszny obiad ciotki
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz, trzeba było poczekać trochę i się udało
![]() ale pamiętaj jedź dla dwóch, nie za dwóch
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
Ja chciałabym zajc w ciąże w takim momęcie z którego będę się cieszyc równie jak ty. Wiem że gdyby to stało się teraz to nie byłabym przeszczęliwa... Dziewczyny przeglądam moje zdjęcia sprzed 3 lat. Nie wiem ile wtedy ważyłam na pewno powyżej 60 kg, ale mam ubrane na zdjęciu spodnie z których straszne boki mi się wylewają itd. tak się składa że spodnie te mam do dziś w szafie i gdy ubiorę je dzisiaj to muszę podtrzymywac żeby nie zleciały mi z tyłka do kostek Boże jak ja super wyglądam w porównaniu z wtedy! WIELBIĘ SIĘ!!! ![]() Zawsze wstydziłam się szortów, miniówek teraz już się nie mogę doczekac lata i upałów ![]() Tyle mnie to wszystko kosztowało wyrzeczeń-opłacało się!
61-48-47-46-45 To dziwne, że po niektórych mostach tak łatwo jest przejśc... a żeby wrócic wymaga to wysiłku, odwagi i trudu Edytowane przez milusia1991 Czas edycji: 2011-02-19 o 16:35 |
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje
.... będę jesc zdrowo i nie jak świnka haha Milusia - i o to własnie chodzi! masz się czuć jak bogini teraz ![]()
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesteś żywym przykładem tego, że się opłacaa ja dzisiaj robię ciasto fasolowe ![]() |
||
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję
.
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
koniecznie daj mi przepis
jestem mega ciekawa Wymyśliłam,że zapakuje test w pudełko i owinę w jakiś kolorowy papier. ładnie zapakowałam, przykleiłam kokardę i jak wrócił to mu dałam ledwo skonczylam pakowac, a TŻ wszedł do domu, bo skonczył dwie godz. wcześniej. dałam mu prezent, TŻ otworzył, patrzy na mnie i mówi? Boże, udało się? będą tata? Oby to był chłopiec!
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-02-19 o 18:34 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam doła. Nie wiem ta zima mnie dobija i w ogóle nic mi się nie chce. Rozleniwiłam się po tygodniu nie wychodzenia z domu.
Do tego dzisiaj trochę poszalałam z jedzeniem i czuje się okropnie. Chcę wiosnę, chce zieloną trawę, śpiewające ptaszki, wakacje, ciepło, truskawki, wieczorne spacery. I też jestem spłukana..lajf is brutal.. A właśnie, dziewczyny powiedzcie mi co myslicie o diecie dukana? Wszędzie słyszę, widzę dukan dukan dukan dukan. agnesuk gratuluję!
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk, gratulacje!!!
fantastycznie! no to teraz pięknie dbaj o siebie i maleństwo świetna wiadomość gratuluję tez Aliś, oby tak dalej a ja zarzucam sb, kurde, nie będę do końca diety liczyć, ile makaronu zjadłam, czy pół szklanki czy może szklankę i że w takim wypadku mogę zjeść już tylko pół grahamki, bo przekroczę limit.. ;/ jak byłam an zwykłej redukcji, jadłam owsiankę i grahamkę i owoce i węgle normalnie do obiadu to było ok, czas do tego wrócić! :P
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim jak dla mnie zbyt rygorystyczna, trzeba jej przestrzegać do końca życia, trzeba przeczytać książkę (nie kilka informacji w internecie) i się jej dokładnie stosować. Ogólnie jest niezdrowa dla nerek ... ale jest skuteczna, tzn. można na niej dużo schudnąć. Ale mi nie odpowiada. Cytat:
. Dlaczego mam nie zjeść owoca albo pełnoziarnistego pieczywa, które jest zdrowe? Bez sensu! Lepsze MŻWR! Prędzej na czymś takim wytrzymamy niż z jakimś rygorystycznym SB, na którym się człowiek ślini do marchewki :P.I tak oto stwierdzam - dziewczyny, dużo lepsza jest dieta: odżywiam się zdrowo i ćwiczę niż jakieś konkretne sb, dukany i inne takie! Tamte są dobre jak MŻWR nie działa! A jak działa to po co się męczyć z czymś innym?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

i kolejne ważenie w piątek
) Na 16 idę do TŻ, a potem wracamy do mnie i na kolacje robię tego gyrosa jednak
Tak jakbym jadła zwykłe brokuły,marchewkę,paprykę ,ziemniaka :P Musze zawsze dorzucić jakieś mięsko/sos.

.
. Zaczynam dzisiaj i czuję się z tym dobrze. Coprawda w moim domu niewiele jest zdrowej żywności, także tak naprawdę od poniedziałku, po zakupach, mogę mówić o czymś co będzie mnie w 100% zadowalało, ale już teraz jest ok 

Boże jak ja super wyglądam w porównaniu z wtedy!