![]() |
#2491 |
Przyczajenie
|
Dot.: HIT czy KIT wyprawki
HIT
butelki LOVI- bardzo prosta sterylizacja w mikrofali, kszztałt smoczka zblizony do sutka mamy ![]() KIT u mnie nie sprawdzil sie podgrzewacz do mleka, szybciej bylo zagotowa wode i poczekac az sie zagrzeje w rondelku lub kubeczku, |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
to może ja napiszę coś od siebie
HIT - czajnik elektryczny z funkcją podgrzewania do konkretnej temperatury (np 40 stopni) - monitor oddechu - pieluchy tetrowe (używam co dziennie, np podczas karmienia i podawania leków jak mała pluje np żelazem w syropie o zabójczo ciemnym kolorze) -krem przeciw odparzeniom HIPP -frida do noska KIT -rożek (kupiłam na allegro, niestety materiał okazał się dziwnie śliski i nieprzyjemny, mała spała w nim 1 raz)
#2493 |
Wtajemniczenie
|
HIT:
-krem F18 ![]() -Oilatum -śpiworki do spania KIT: -butelka antykolkowa z odkręcanym denkiem (za chiny nie potrafiłam tak zakręcić, zeby nie ciekło ![]() - kombinezon zimowy puchowy rozmiar 68 - dziecko mi w tym ryczy, bo nie może się ruszać, jest mu też za ciepło (nadaje się na temp ok -10stopni) |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
HITY: * BODZIAKI! * Biedronka pluszowa z dodatkami, jak na foto - genialna rzecz, kilka miesiecy wszędzie z nami jeździła, wymamlana zawsze była totalnie * smoczki z rossmanna, 9zł za 2pak, żałuję że niedawno je odkryłam * ale też i smoczki avent - choć drogie, cholery ;/ 10-12zł sztuka! za to nie ma opcji góra-dół smoczka, do wciskania w paszczę w środku nocy genialne ![]() * najzwyklejsza, żółta, plastikowa wanienka - standardowy rozmiar, nie żaden xs ![]() * termos 350ml - nie używałąm i nie używam podgrzewacza, wodę wlewam do termosu, zrobienie mleka zajmuje minutę (zimną przegotowaną wodę mam w butelce zawsze) KITY: * smoczek tommy tippee, twardy, bez uchwytu, bezsens |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
HIT
pieluszki wielorazowe POP in nappy Close Mei Tai pościel Ferretti bujak Maclarena katarek ![]() rajstopki frotte Kity pieluszki jednorazowe z Lidla (przy pierwszym maluchu) wanienka(rzecz zbędna zupełnie) buciki dla niechodzącego dziecka wozek wielofunkcyjny firm Hauck |(dla pierwszego dziecka)
#2496 |
Konto usunięte
|
Luna, a gdzie kąpiecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25220372]Luna, a gdzie kąpiecie?[/QUOTE]
W wannie ![]() Jak była maleńka to czasami w zlewie. ![]()
![]() |
#2498 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25219162]Rozumiem, że ten konkretny rożek? Bo ja np. miałam frotowy i płócienny, sprawdziły się super. Dobre 2 miesiące używane do spania były (zaznaczam - drobne dziecko, to się mieściło, przy większym dziecku, pulchniejszym raczej tyle nie posłużą do spania - ale mogą być fajne jako podkładka).
no wychodzi, że ten konkretny ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]()
#2499 |
Konto usunięte
|
Aaaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
HIT
karuzela nad łóżeczkiem pieluchy lidlowskie mokre chusteczki lidlowskie leżaczek (wibracje mało potrzebne w naszym przypadku) body i pajace na noc blender sudokrem i cutibaza zwykła wanienka bez gąbek i profilowanego dna szare mydło frida śpiworek KIT przewijak podgrzewacz nożyczki z zokrąglonymi czubkami, nie umiałam i bałam się tego używać, ciachałam na śpiaco zwykłymi gruszka do nosa proszki do prania dla dzieci kaftaniki pajace zapinane na plecach ciuchy "dorosłe" chusteczki mokre z rossmana
#2501 |
Zakorzenienie
|
ciekawy watek ... widzę, że opinie rozbieżne ...
choć jest jedna rzecz która występuje tylko w HITach - leżaczek ![]() ja mam prawie wszystko kupione, zobaczymy w marcu co się przyda ![]()
#2502 |
Zakorzenienie
|
hit:
-lezaczek. no bez niego to bysmy sfiksowali -smoczki o te: http://www.baby99.co.uk/view-prod/1/...18-months.html -chusta -sliniaczki kubraczki kit: -przewijak -wozek hauck -dzinsy tudzien inne spodnie ktore gniota w brzuszek -spiworek |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
dobry temat
![]() i co by nie czytac lezaczek-bujaczek trzeba miec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Konto usunięte
|
O tak, ja nie wymieniłam, ale u nas jak najbardziej był (z wibracjami, które córa olała), i małą ma 9 miesięcy, bujaczek u babci jest i teraz idealnie sprawdza się jako krzesełko do karmienia albo jako podpora do wstawania i nauki wdrapywania się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
HIT:
- oilatum - sudokrem - body i pajace - przewijak - karuzela - katarek - pampersy - płyn do prania Lovela KIT: - gruszka do nosa - śpiworek do spania - parasolka do wózka - rożek - chusteczki nawilżone Huggies - półśpiochy - smoczek trójprzepływowy - wanienka z odpływem - łapki niedrapki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Hity:
- pajace, najwygodniejsze ubranko dla malucha jakie znam, kupiłam też sporo śpiochów i nigdy ich nie użyłam - smoczek anatomiczny Avent - grzechotki, młoda od 2 tygodnia czy może 3 potrafiła się gapić na nie godzinami a ja miałam spokój (oczywiście ja operowałam nimi przed jej oczami) - kaftaniki na zatrzaski - rożki - sudocrem - Oilatum - profilowana wanna, nie wyobrażam sobie kąpania malucha w zwykłej, szalenie ułatwiała mi życie Kity: - wszelkie ubranka cudnej urody ![]() - łapki niedrapki, wszystkie były za duże - nożyczki z zaokrąglonymi końcami, porażka, od początku pazury obcinam jej nożyczkami do skórek -karuzela, młoda totalnie ją olewała, podobnie mata -kojec, myślałam że jak ją tam wsadzę to będe mogła ugotować bez stresu obiad, tymczasem Pipa wytrzymywała w nim jakieś 2 minuty max - leżaczek, też nie chciała w nim leżeć, zawsze była niespokojnym duchem ![]() - |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zadomowienie
|
Hit
- body - krem bambino - śpiochy(pajacyki) - nie odróżniam ![]() - rożek- mi się przydał, dziecko urodziło się małe i chudziutkie więc rożek fajnie mi dzidzie usztywniał, gdy dzidzia jest już większa to kładę go na rożek rozłożony (tak jak np. na kocyk) żebym nie musiała kłaść na gołą kanapę - taki leżaczek co się wkłada do wanienki żeby dziecko mogło sobie pokojnie na nim leżeć podczas kąpieli - bardzo mi się przydał - butelki i smoczki do butelek obojętnie jakie (smoczków nie lubił, polubił dopiero jakoś w 5 miesiącu) - stanik do karmienia- bardzo przydatny - wkładki laktacyjne - herbatka z kopru włoskiego (dla dzidzi) - chusteczki do pupy Dada - pampersy Dada (ale te większe, nr 1 okropne) - śpiworek (mały ciągle się odkopywał a tak wsadziłam go w ciepły fajny worek na zamek i sobie spał ![]() KIT (piszę o wyprawce, bo do większego dziecka to zupełnie inne rzeczy mi się przydają) -buciki - smoczki - fotelik samochodowy (zaczęłam go wsadzać jak miał jakieś 3 miesiące) - różne spodnie dżinsowe i inne takie rzeczy wg. mnie typowo dla "dorosłych" (ani to wygodne, ani łatwo ubrać..) - zabawki (poważnie zaczął się interesować jak miał ok 4,5/ 5 miesięcy) - przewijak (i tak przewijałam go na łóżku, a wanienke stawiałam na ławie) W sumie to nie wiem co jeszcze jeśli chodzi o wyprawke. U mnie sprawdziły się body w krótki rękawek lub na ramiączakch (urodziłam na koniec lipca) Gdy brzdąc podrósł przydało się parę zabawek i pluszowy misiek (uwielbia się do niego przytulać gdy zasypia) ale co do zabawek to i tak woli "domowe" rzeczy typu szeleszczący woreczek, papierek itp Denerwowało mnie jak każdy jako prezent dla małego przynosił komplet - spodenki i bluza. Mam ich z 6 ale na co mi to? Przecież nie chodzi w bluzie po domu bo w samych body w długi rękawek mu ciepło bo w domku jest ciepło. Starczyłyby mi w zupełności 2 bluzy ... Albo już duże ubranka, wielkie body w krótki rękawek (fakt, urodziłam w lipcu było gorąco ale chyba nikt nie pomyślał że jak on urośnie to będzie zima i nie będę ich zakładać) buciki -w ogóle nie wykorzystałam ale się rozpisałam, a miało być o wyprawce... |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczesniej (do 3 miesiaca) jak przewoziłaś dziecko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Ja wiozłam małą do domu w gondoli od wózka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zadomowienie
|
No właśnie miałam napisać, że moja kuzynka w gondoli przewoziła na początku. A sama byłam świadkiem jak razem ze mną wychodziła dziewczyna ze szpitala i przewoziła dziecko w rożku taksówką. Jak ktoś np. nie ma samochodu to po co mu fotelik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zadomowienie
|
No ale to jest kwestia bezpieczeństwa. Ja nie odważyłabym się przewozić Dzidziula bez fotelika
![]() Ale nie jest to tematem wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
HIT:
rożek z wkładem kokosowym, bujaczek, komoda z przewijakiem, wanienka na stelażu KIT: półśpiochy, mata edukacyjna pajac zakładany przez głowę ![]()
![]() |
#2514 |
Zadomowienie
|
jak widac co dla jesdnego jest hitem dla innego zupełnym kitem
![]() dla mnie hitem był fotelik z bazą, zamiast dziecko na mrozie czy deszczu wyciagac z auta, wypinałam cały koszyczek, przykrywała kocykiem i tuptup do domku ![]() drugi hit do dzis zresztą to sprzet "katarek" do czyszczenia noska, podłączane do odkurzacza żadna gruszka czy frida tak super nie wyciaga, warunek - dziecko nie moze sie bac odkurzacza trzeci hit -plastikowa foczka do kąpieli zupełny kit -duzy wozek z gondola, bylismy z nim na spacerze ze 4 razy, pozniej młody juz siedział i kupilismy mała spacerowke zeby sie do bagażnika miesciła
#2515 |
Raczkowanie
|
HIT:
- body - zależnie od pory roku, krótki/długi rękaw- żaden kaftanik nie utrzyma tak pieluchy, na początku polecam rozpinane na całości na zatrzaski, potem już przez głowę wkładane - pajacyki- też rozpinane na całej długości na zatrzaski/zamek- rewelka w dzień i w nocy - łóżeczko turystyczne + materac dokupiony - super sprawa, młody przespał w nim ponad 3 lata - Frida - Sudocrem - superwydajny - emolium- skład taki jak Oilatum, a tańsze ![]() - pieluchy Pampers Sleep&Play - na początku, potem podpasowały mi Huggies i Happy - śpiworek- dla mnie rzecz niezbędna, dziecko przyjęło ją ze stoickim spokojem ![]() - butelka Dr Brown's - fotelik samochodowy - nie miałam leżaczka, akurat sąsiad z góry uskuteczniał megaremont - młody przespał w nim sporo tygodni w dzień przy dżwiękach udaru ![]() - kombinezon rozpinany na 2 suwaki- jakoś był poręczniejszy dla mnie niż zatrzaski czy jeden suwak KIT: - wkładki laktacyjne, biustonosze dla karmiących - laktacja się zakończyła nim na dobre zaczęła ![]() - ubranka lanserskie- dżinsy, marynarki, buciki, bejsbolówki w rozmiarach 0- 6 mcy niewygodne dla dziecka, niepraktyczne dla matki - nożyczki dla dzieci - i tak nigdy ich nie użyłam ![]() - body, pajace zapinane z tyłu - pajace, rampersy zapinane z tyłu- to jakiś sadomaso chyba wymyślił - w każdym razie nikt. kto miał dziecko w domu ![]() - proszki do prania dla dzieci - w zyciu nie uprałam młodemu w innym proszku, po prostu było 1 płukanie więcej - pościel do łóżeczka - nie używana do tej pory, wystarcza nam śpiworek ![]() Rynek dla dzieci to megabiznes i niektórzy wmawiają rodzicom, że bez tego/tamtego nie obędzie się noworodek - a rodzice skołowani, zagapieni na te kolorowe, fikuśne rzeczy płacą...koszmarne pieniądze przecież ![]() Nie pojmę, dlaczego za pajaca rozmiar 74 mam zapłacić 42 zł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Raczkowanie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
może któraś zna wozki firmy ANMAR
zastanawiam się konkretnie nad tym modelem: http://allegro.pl/anmar-wielofunkcyn...434819954.html mimo że tani wygląda calkiem ok. jak myślicie? polecacie czy odradzacie? z góry dzięki za wszystkie opinie ![]()
![]() |
#2517 |
Raczkowanie
|
HIT:
- body - pajacyki (rozpinane na całej długości) - idealne do spania - półśpiochy (idealne z bodami np. z długim rękawem) - miękki rożek (moja mała w nim spała przez pierwszy miesiąc) - laktator (mogłam ściągnąć mleko i zostawić z kimś dziecko) - bujaczek - karuzelka (od drugiego miesiąca) - bepanten maść (do pogryzionych brodawek i na odparzenia - rewelacja!) - Frida - stelaż+wanienka z termometrem KIT: - kaftaniki+śpiochy - śpiworek (trudno mi było włożyć do niego śpiące już dziecko, nie wspominając już o zapinaniu...) - ubranka zapinane z tyłu |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu tutaj nie ma jednej porzadnej funkcji . Spacerówka będzie ciężka a gondola mało stabilna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
Polecam wózek Roan Marita- ostatnio w necie był w promo za 400 zl gondola i spacerówka- jeśli oczywiście mieszka się w domku lub w bloku z windą bo jest ciężki. Nie polecam natomiast fotelika tej firmy - jest bardzo ciężki, ale ja na szczęście jeśli zabieram ze soba dziecko to mąż taszczy fotelik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zmienia to faktu,ze uwazam ten wozek za idealny (dla siebie) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.