|
|
#2491 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: HIT czy KIT wyprawki
HIT
butelki LOVI- bardzo prosta sterylizacja w mikrofali, kszztałt smoczka zblizony do sutka mamy ![]() KIT u mnie nie sprawdzil sie podgrzewacz do mleka, szybciej bylo zagotowa wode i poczekac az sie zagrzeje w rondelku lub kubeczku, |
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
to może ja napiszę coś od siebie
HIT - czajnik elektryczny z funkcją podgrzewania do konkretnej temperatury (np 40 stopni) - monitor oddechu - pieluchy tetrowe (używam co dziennie, np podczas karmienia i podawania leków jak mała pluje np żelazem w syropie o zabójczo ciemnym kolorze) -krem przeciw odparzeniom HIPP -frida do noska KIT -rożek (kupiłam na allegro, niestety materiał okazał się dziwnie śliski i nieprzyjemny, mała spała w nim 1 raz)
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
HIT:
-krem F18 -Oilatum -śpiworki do spania KIT: -butelka antykolkowa z odkręcanym denkiem (za chiny nie potrafiłam tak zakręcić, zeby nie ciekło )- kombinezon zimowy puchowy rozmiar 68 - dziecko mi w tym ryczy, bo nie może się ruszać, jest mu też za ciepło (nadaje się na temp ok -10stopni) |
|
|
|
#2494 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
HITY: * BODZIAKI! * Biedronka pluszowa z dodatkami, jak na foto - genialna rzecz, kilka miesiecy wszędzie z nami jeździła, wymamlana zawsze była totalnie * smoczki z rossmanna, 9zł za 2pak, żałuję że niedawno je odkryłam * ale też i smoczki avent - choć drogie, cholery ;/ 10-12zł sztuka! za to nie ma opcji góra-dół smoczka, do wciskania w paszczę w środku nocy genialne ![]() * najzwyklejsza, żółta, plastikowa wanienka - standardowy rozmiar, nie żaden xs * termos 350ml - nie używałąm i nie używam podgrzewacza, wodę wlewam do termosu, zrobienie mleka zajmuje minutę (zimną przegotowaną wodę mam w butelce zawsze) KITY: * smoczek tommy tippee, twardy, bez uchwytu, bezsens |
|||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
HIT
pieluszki wielorazowe POP in nappy Close Mei Tai pościel Ferretti bujak Maclarena katarek ![]() rajstopki frotte Kity pieluszki jednorazowe z Lidla (przy pierwszym maluchu) wanienka(rzecz zbędna zupełnie) buciki dla niechodzącego dziecka wozek wielofunkcyjny firm Hauck |(dla pierwszego dziecka)
|
|
#2496 |
|
Konto usunięte
|
Luna, a gdzie kąpiecie?
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25220372]Luna, a gdzie kąpiecie?[/QUOTE]
W wannie ![]() Jak była maleńka to czasami w zlewie.
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25219162]Rozumiem, że ten konkretny rożek? Bo ja np. miałam frotowy i płócienny, sprawdziły się super. Dobre 2 miesiące używane do spania były (zaznaczam - drobne dziecko, to się mieściło, przy większym dziecku, pulchniejszym raczej tyle nie posłużą do spania - ale mogą być fajne jako podkładka).
no wychodzi, że ten konkretny nie kupiłam innego, ja ten rożek chciałam używać do karmienia małej bo jak ją wzięłam ze szpitala ważyła aż 2200 (tak ją tam utuczyli dałam se spokój i nauczyłam się ją karmić bez niczego[/QUOTE]
|
#2499 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa
my nie mamy wanny, tylko prysznic, to wanienka potrzeba |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
HIT
karuzela nad łóżeczkiem pieluchy lidlowskie mokre chusteczki lidlowskie leżaczek (wibracje mało potrzebne w naszym przypadku) body i pajace na noc blender sudokrem i cutibaza zwykła wanienka bez gąbek i profilowanego dna szare mydło frida śpiworek KIT przewijak podgrzewacz nożyczki z zokrąglonymi czubkami, nie umiałam i bałam się tego używać, ciachałam na śpiaco zwykłymi gruszka do nosa proszki do prania dla dzieci kaftaniki pajace zapinane na plecach ciuchy "dorosłe" chusteczki mokre z rossmana
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawy watek ... widzę, że opinie rozbieżne ...
choć jest jedna rzecz która występuje tylko w HITach - leżaczek ![]() ja mam prawie wszystko kupione, zobaczymy w marcu co się przyda
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
hit:
-lezaczek. no bez niego to bysmy sfiksowali -smoczki o te: http://www.baby99.co.uk/view-prod/1/...18-months.html -chusta -sliniaczki kubraczki kit: -przewijak -wozek hauck -dzinsy tudzien inne spodnie ktore gniota w brzuszek -spiworek |
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
dobry temat
![]() i co by nie czytac lezaczek-bujaczek trzeba miec
|
|
|
|
#2504 |
|
Konto usunięte
|
O tak, ja nie wymieniłam, ale u nas jak najbardziej był (z wibracjami, które córa olała), i małą ma 9 miesięcy, bujaczek u babci jest i teraz idealnie sprawdza się jako krzesełko do karmienia albo jako podpora do wstawania i nauki wdrapywania się
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
HIT:
- oilatum - sudokrem - body i pajace - przewijak - karuzela - katarek - pampersy - płyn do prania Lovela KIT: - gruszka do nosa - śpiworek do spania - parasolka do wózka - rożek - chusteczki nawilżone Huggies - półśpiochy - smoczek trójprzepływowy - wanienka z odpływem - łapki niedrapki |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Hity:
- pajace, najwygodniejsze ubranko dla malucha jakie znam, kupiłam też sporo śpiochów i nigdy ich nie użyłam - smoczek anatomiczny Avent - grzechotki, młoda od 2 tygodnia czy może 3 potrafiła się gapić na nie godzinami a ja miałam spokój (oczywiście ja operowałam nimi przed jej oczami) - kaftaniki na zatrzaski - rożki - sudocrem - Oilatum - profilowana wanna, nie wyobrażam sobie kąpania malucha w zwykłej, szalenie ułatwiała mi życie Kity: - wszelkie ubranka cudnej urody typu sukienki, maleńkie dżinsy, spódniczki, a nawet zwykłe spodnie z gumką w pasie. Dopiero kiedy po raz pierwszy trzymałam Maję na rękach, zrozumiałam dlaczego nigdy nie założyłabym takich cudów na jej wątłe ciałko. Po raz pierwszy sukienkę założyłam jej dopiero na 1sze urodziny a spodnie z gumką chyba jak miała 4 czy 5 msc.- łapki niedrapki, wszystkie były za duże - nożyczki z zaokrąglonymi końcami, porażka, od początku pazury obcinam jej nożyczkami do skórek -karuzela, młoda totalnie ją olewała, podobnie mata -kojec, myślałam że jak ją tam wsadzę to będe mogła ugotować bez stresu obiad, tymczasem Pipa wytrzymywała w nim jakieś 2 minuty max - leżaczek, też nie chciała w nim leżeć, zawsze była niespokojnym duchem ![]() - |
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
Hit
- body - krem bambino - śpiochy(pajacyki) - nie odróżniam ![]() - rożek- mi się przydał, dziecko urodziło się małe i chudziutkie więc rożek fajnie mi dzidzie usztywniał, gdy dzidzia jest już większa to kładę go na rożek rozłożony (tak jak np. na kocyk) żebym nie musiała kłaść na gołą kanapę - taki leżaczek co się wkłada do wanienki żeby dziecko mogło sobie pokojnie na nim leżeć podczas kąpieli - bardzo mi się przydał - butelki i smoczki do butelek obojętnie jakie (smoczków nie lubił, polubił dopiero jakoś w 5 miesiącu) - stanik do karmienia- bardzo przydatny - wkładki laktacyjne - herbatka z kopru włoskiego (dla dzidzi) - chusteczki do pupy Dada - pampersy Dada (ale te większe, nr 1 okropne) - śpiworek (mały ciągle się odkopywał a tak wsadziłam go w ciepły fajny worek na zamek i sobie spał )KIT (piszę o wyprawce, bo do większego dziecka to zupełnie inne rzeczy mi się przydają) -buciki - smoczki - fotelik samochodowy (zaczęłam go wsadzać jak miał jakieś 3 miesiące) - różne spodnie dżinsowe i inne takie rzeczy wg. mnie typowo dla "dorosłych" (ani to wygodne, ani łatwo ubrać..) - zabawki (poważnie zaczął się interesować jak miał ok 4,5/ 5 miesięcy) - przewijak (i tak przewijałam go na łóżku, a wanienke stawiałam na ławie) W sumie to nie wiem co jeszcze jeśli chodzi o wyprawke. U mnie sprawdziły się body w krótki rękawek lub na ramiączakch (urodziłam na koniec lipca) Gdy brzdąc podrósł przydało się parę zabawek i pluszowy misiek (uwielbia się do niego przytulać gdy zasypia) ale co do zabawek to i tak woli "domowe" rzeczy typu szeleszczący woreczek, papierek itp Denerwowało mnie jak każdy jako prezent dla małego przynosił komplet - spodenki i bluza. Mam ich z 6 ale na co mi to? Przecież nie chodzi w bluzie po domu bo w samych body w długi rękawek mu ciepło bo w domku jest ciepło. Starczyłyby mi w zupełności 2 bluzy ... Albo już duże ubranka, wielkie body w krótki rękawek (fakt, urodziłam w lipcu było gorąco ale chyba nikt nie pomyślał że jak on urośnie to będzie zima i nie będę ich zakładać) buciki -w ogóle nie wykorzystałam ale się rozpisałam, a miało być o wyprawce... |
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczesniej (do 3 miesiaca) jak przewoziłaś dziecko? |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiozłam małą do domu w gondoli od wózka.
|
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie miałam napisać, że moja kuzynka w gondoli przewoziła na początku. A sama byłam świadkiem jak razem ze mną wychodziła dziewczyna ze szpitala i przewoziła dziecko w rożku taksówką. Jak ktoś np. nie ma samochodu to po co mu fotelik.
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
No ale to jest kwestia bezpieczeństwa. Ja nie odważyłabym się przewozić Dzidziula bez fotelika
Ale nie jest to tematem wątku .
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
HIT:
rożek z wkładem kokosowym, bujaczek, komoda z przewijakiem, wanienka na stelażu KIT: półśpiochy, mata edukacyjna pajac zakładany przez głowę to jeden z większych kitów.
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
jak widac co dla jesdnego jest hitem dla innego zupełnym kitem
![]() dla mnie hitem był fotelik z bazą, zamiast dziecko na mrozie czy deszczu wyciagac z auta, wypinałam cały koszyczek, przykrywała kocykiem i tuptup do domku ![]() drugi hit do dzis zresztą to sprzet "katarek" do czyszczenia noska, podłączane do odkurzacza żadna gruszka czy frida tak super nie wyciaga, warunek - dziecko nie moze sie bac odkurzacza trzeci hit -plastikowa foczka do kąpieli zupełny kit -duzy wozek z gondola, bylismy z nim na spacerze ze 4 razy, pozniej młody juz siedział i kupilismy mała spacerowke zeby sie do bagażnika miesciła
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
HIT:
- body - zależnie od pory roku, krótki/długi rękaw- żaden kaftanik nie utrzyma tak pieluchy, na początku polecam rozpinane na całości na zatrzaski, potem już przez głowę wkładane - pajacyki- też rozpinane na całej długości na zatrzaski/zamek- rewelka w dzień i w nocy - łóżeczko turystyczne + materac dokupiony - super sprawa, młody przespał w nim ponad 3 lata - Frida - Sudocrem - superwydajny - emolium- skład taki jak Oilatum, a tańsze - pieluchy Pampers Sleep&Play - na początku, potem podpasowały mi Huggies i Happy - śpiworek- dla mnie rzecz niezbędna, dziecko przyjęło ją ze stoickim spokojem - butelka Dr Brown's - fotelik samochodowy - nie miałam leżaczka, akurat sąsiad z góry uskuteczniał megaremont - młody przespał w nim sporo tygodni w dzień przy dżwiękach udaru ![]() - kombinezon rozpinany na 2 suwaki- jakoś był poręczniejszy dla mnie niż zatrzaski czy jeden suwak KIT: - wkładki laktacyjne, biustonosze dla karmiących - laktacja się zakończyła nim na dobre zaczęła ![]() - ubranka lanserskie- dżinsy, marynarki, buciki, bejsbolówki w rozmiarach 0- 6 mcy niewygodne dla dziecka, niepraktyczne dla matki - nożyczki dla dzieci - i tak nigdy ich nie użyłam - body, pajace zapinane z tyłu - pajace, rampersy zapinane z tyłu- to jakiś sadomaso chyba wymyślił - w każdym razie nikt. kto miał dziecko w domu - proszki do prania dla dzieci - w zyciu nie uprałam młodemu w innym proszku, po prostu było 1 płukanie więcej - pościel do łóżeczka - nie używana do tej pory, wystarcza nam śpiworek Rynek dla dzieci to megabiznes i niektórzy wmawiają rodzicom, że bez tego/tamtego nie obędzie się noworodek - a rodzice skołowani, zagapieni na te kolorowe, fikuśne rzeczy płacą...koszmarne pieniądze przecież same ubranka kosztują tyle, że ja już przez urodzeniem syna zaopatrywałam się w rzeczy z drugiego sortu i robię tak do tej poryNie pojmę, dlaczego za pajaca rozmiar 74 mam zapłacić 42 zł?
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
może któraś zna wozki firmy ANMAR
zastanawiam się konkretnie nad tym modelem: http://allegro.pl/anmar-wielofunkcyn...434819954.html mimo że tani wygląda calkiem ok. jak myślicie? polecacie czy odradzacie? z góry dzięki za wszystkie opinie
|
|
#2517 |
|
Raczkowanie
|
HIT:
- body - pajacyki (rozpinane na całej długości) - idealne do spania - półśpiochy (idealne z bodami np. z długim rękawem) - miękki rożek (moja mała w nim spała przez pierwszy miesiąc) - laktator (mogłam ściągnąć mleko i zostawić z kimś dziecko) - bujaczek - karuzelka (od drugiego miesiąca) - bepanten maść (do pogryzionych brodawek i na odparzenia - rewelacja!) - Frida - stelaż+wanienka z termometrem KIT: - kaftaniki+śpiochy - śpiworek (trudno mi było włożyć do niego śpiące już dziecko, nie wspominając już o zapinaniu...) - ubranka zapinane z tyłu |
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu tutaj nie ma jednej porzadnej funkcji . Spacerówka będzie ciężka a gondola mało stabilna. |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Polecam wózek Roan Marita- ostatnio w necie był w promo za 400 zl gondola i spacerówka- jeśli oczywiście mieszka się w domku lub w bloku z windą bo jest ciężki. Nie polecam natomiast fotelika tej firmy - jest bardzo ciężki, ale ja na szczęście jeśli zabieram ze soba dziecko to mąż taszczy fotelik
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam do nich i tak mi wlasnie odpisali,a pozniej zmienili cenę.Nie zmienia to faktu,ze uwazam ten wozek za idealny (dla siebie) i i tak go kupie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

)
aczkolwiek owszem, w większym mieszkaniu albo domu pewnie się nadaje
) Ale moja córa dawała się ubierać normalnie, więc jeansy żadnym dziwem nie były.
Najprostszy, 2 regulacje mocy + pojemnik, nic więcej nie trzeba, ale naprawdę warto mieć - może nie dla noworodka, ale gdy dziecko zaczyna jeść pokarmy stałe - rewelacja.

zębole
to jeden z większych kitów.
24.03.2012