Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-20, 09:23   #451
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Ja właśnie kawkę piję,
jestem oczywiście sama

byłam wczoraj na chrzcinach,
i miałam nie iść do kościoła, ale stwierdziłam, że pójdę na same chrzciny, które były po mszy,
i dowiedziałam się,
że mała solenizantka nie ma na imię Maja tylko Majka
a żyłabym w błędzie
Stary 2011-02-20, 09:23   #452
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JUŻ SIĘ POŁOŻYŁAM A TU DOSTAJĘ SMSA OD JOK3R:

"TO JA JUŻ PO CC MATEO MA 3 KG I 55 CM TELEPIE MNIE Z ZIMNA BO DOPIERO Z SALI WRÓCIŁAM WIĘC NIE POPISZĘ ZA BARDZO ALE WSZYSTKO OK"
Gratulacje . Super, że wszystko ok.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:27   #453
agaaga89
Zakorzenienie

Aż mnie ciarki przeszły, ale dobra nowina!! Joker wielkie gratulacje dla Was, trzymajcie się ciepło !!

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no raczje czop ale skoro kawalek to moezesz jeszcze sie naczekac na porod
No właśnie też mi się tak wydaje ...

Edytowane przez agaaga89
Czas edycji: 2011-02-20 o 09:40
agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:39   #454
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:

"TO JA JUŻ PO CC MATEO MA 3 KG I 55 CM TELEPIE MNIE Z ZIMNA BO DOPIERO Z SALI WRÓCIŁAM WIĘC NIE POPISZĘ ZA BARDZO ALE WSZYSTKO OK"

Aż się wzruszyłam powiem Wam
Wow! Jakie super wiadomości!!!!!!!!!!!!! Serdeczne gratulacje dla Jok3r! I moc buziaczków dla Matiego! Czekam na kolejne wieści od Jok3r. Mam nadzieję, że napisze coś więcej.

To która następna?
Stary 2011-02-20, 09:41   #455
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

JOKR GRATULACJE !!! JAKIE POZYTYWNE WIADOMOŚCI. MATEO JEST PEWNIE PRZEUROCZY - UŚCISKI DLA WAS OD CIOCI WIZAŻOWEJ

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
A ja niedawno wrocilam z Francji. Dawno sie tyle nie nachodzilam. Tz jest ze mnie dumny heh i ja z siebie tez. W pierszy dzien pol dnia chodzenia, w drugi weszlam na tak\ gore gdzie kosciolek jest, nie wiem ile schodow bylo ale duuuuuzo;p- zalacze foto0(schody zczynaja sie tam gdzie sa biale domki z tylu. A dzisiaj to tak troszke zakupowo, wiec tez troche chodzenia, ale tera bede odpoczywac przez kilka dni;p.
We wtorek prawdopodobnie pojade odwiedzic kolezanke co urodzila 6 grudnia, mam zamiar jechac sama samochodem poltora godzinny- ciekawe co z tego wyjdzie... ostatnio jakos nie prowadzilam

Mielismy w Paryzu nie kupowac nic dla malej, bo TZ mowil ze wszystko ma-co jest prawda;P.... ale...
nic nam z tego nie kupowania nie wyszlo, bo znalezlismy kilka sklepow z obnizka nawet na 1euro;p, wiec kupilismy 6 bluzeczek z dlugim rekawkiem, jeden golf i 3 pary spioszkow. wydalismy chyba 35 euro wiec nie zle;p
To sa nasze jedyne pamiatki;p
Kolba- maluska jest naprawde sliczna, moj tz sie pytal czy wy obydwoje polakami jestescie bo ma super karnacje;p

ja mam linie na brzucholu ale taka w miare delikatna, lubie ja heh

Sliczny

Lepiej nie bede pokazywala tych zdjec TZtowi he bo sie chlopak zaslini
slicznie
Tez na zgage kupilam to rennie owocowe i jak dla mnie dziala, tylko ze nie wzielam ich an urlop, a tyle zlego zjadlam ze masakra

Zalacze pare fotek(ciuszki troche pogniecione bo z torby dopiero wyciagniete;p)
pewnie było super we Francji. Ja byłam ale hmmmm chyba z 15 lat temu haha
a ubranka śliczne

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Mnie dlugo nie bylo ale po malu nadrabiam zaleglosci widze ze kolejne mamusie sie pojawiaja gratuluje JOKeR3

W czwartek bylam na usg to byl 32tydz i 6 dzien wiec mozna liczyc 33 tydz.i nasza Olenka jest dosc duza jak na ten tydz. wazy 2743 g wiem ze to moze byc 250g w tyl ale to i tak duzo termin z usg obliczyli mi na 18.03 powariowali !!!!!Jak ja dokladnie wiem kiedy w ciaze zaszlam i powinno byc ok 18.04 !!!!z os.@ na 10.04 ale ze ona wymiary wszyatkie na 35-36 tydz to i usg podalo termin szybszy mam tylko nadzieje ze sobie poczeka do kwietnia !!!!!

Brzusio rosnie coraz trudniej mi sie oddycha ale podobno minie to jak brzucho opadnie -mam nadzieje!!!!!Ciesze sie ze jestem juz z Wami bo sie z tesknilam !!!!!
będzie śliczna duża dzidzia
Stary 2011-02-20, 09:53   #456
patrycja_22
Rozeznanie

Jok3r GRATULACJE !!!!!!!!! super wiadomości a Mateo na pewno śliczny chłopczyk

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:58   #457
Tity
Zakorzenienie

A ja wstawiam zdjęcie mojego synka ciumkającego nadgarstek z wczoraj i jego gotowe spanko, tylko ciągle nie w tym miejscu co ma stać W Biedronce udało mi się ostatnio za 20 zł kupić kocyk, który nawet mi w miarę pasuje jako narzutka na tą pościel. Miałam go używać w wózku, ale chyba zostanie do łóżeczka. Na łóżeczku wisi pierwsza zabawka Leosia - rozkładana pomarańczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Leoś tuż przed narodzinami 19.02.2011.jpg (27,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Spanko Leosia.jpg (39,5 KB, 80 załadowań)

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:58   #458
gosiawolna
Rozeznanie

gratulacje dla Jok3r zazdroszcze tez bym chciala miec malego juz przy sobie ale jeszcze troszke poczekam zeby posiedzial
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:58   #459
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

JOK3R GRATULACJEklas ki:
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:00   #460
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
fajoska, teraz jużtakich nie produkują
no dokładnie,
a szkoda,
bo fajna jest taka uniwersalna
Stary 2011-02-20, 10:08   #461
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

dziekuje wszytkim za pochwaly kacika mojego syncia

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
A ja znowu zawitałam wczoraj na IP
Od dwóch dni maiłam straszny ból, taki jak na @. Nie przechodziło ani po zmianie pozycji, ani po ciepłej kąpieli. W nocy z czwartku na piątek jeszcze się nasiliło. Moja gin na feriach, więc schowałam strach przed szpitalem(po ostatnich wrażeniach z IP długo się zastanawiałam czy jechać) w kieszeń i jazda. Miałam ktg. Okazało się, że tak boleśnie skraca mi się szyjka, ale póki co nadal pozamykana na cztery spusty. Dostałam nospę w zastrzyku (to mój pierwszy zastrzyk w życiu) i ból zelzał, a dzisiaj po zaleconych tabletkach całkiem odpuścił. W zamian za to boli mnie tyłek po tym zastrzyku, ale to i tak o niebo lepsze niż ten @. Po tych dwóch dniach zdychania, dzisiaj dostałam takie powera, że góry mogłabym przenosić.
e to nie jest zle jak pozamykana jeszce nie twoj czas

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Zdołowałam się
nie zapnę się w spodnie, w których śmigałam jeszcze w grudniu (niziutkie biodrówki). Czy Wam też tak doopska rosną?
nie chcę żeby mi tak zostało
ciesz sie ze ci na nogi wchodza ja to przez uda nie przecisne nawet

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
w przyszłym tygodniu - powitamy nowego członka "rodziny" - teraz doczytałam, że Jok3r ma termin o ranyyy teraz doszło, do mnie że się zaczyna na naszym wątku i będzie trwało do maja
S.Z.A.L.E.Ń.S.T.W.O. - jak dla mnie, że to takie realne zaczyna się robić
a wlasnie mamy juz ten watek odchoawlniowy bo moze cos przeoczylam??

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
U nas już po urodzinkach córeczka dziękuję Wam za życzenia
Ja lecę spać bo padam już mi dzisiaj wróżyli że przez to przygotowywanie tych urodzin na porodówce wyląduje A jeszcze córcia temperature ma podwyższona 38 stopni mam tylko nadziję że nic się z tego nie rozwinie
Agus wsyztkiego naj naj naj dla corci !!! przeocyzlam wczesniej posta z ta informacja:p arty:

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
no i super rozwiązanie ja też lubię mieć tak pod kolor.... takie trochę zboczenie
no ja tez mam takei zboczenie i teraz mnei dopadlo przy wybeiraniu ubranek dla Rafca do szpitala

Cytat:
o matko lzy mi w oczach stanely

Jok3r zdroweczka dla Ciebie i Mateo zeby szybko bole minely a maly zdrowo rosl !!!!! klask i::r oza::ju pi:

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
A ja niedawno wrocilam z Francji. Dawno sie tyle nie nachodzilam. Tz jest ze mnie dumny heh i ja z siebie tez. W pierszy dzien pol dnia chodzenia, w drugi weszlam na tak\ gore gdzie kosciolek jest, nie wiem ile schodow bylo ale duuuuuzo;p- zalacze foto0(schody zczynaja sie tam gdzie sa biale domki z tylu. A dzisiaj to tak troszke zakupowo, wiec tez troche chodzenia, ale tera bede odpoczywac przez kilka dni;p.
We wtorek prawdopodobnie pojade odwiedzic kolezanke co urodzila 6 grudnia, mam zamiar jechac sama samochodem poltora godzinny- ciekawe co z tego wyjdzie... ostatnio jakos nie prowadzilam

Mielismy w Paryzu nie kupowac nic dla malej, bo TZ mowil ze wszystko ma-co jest prawda;P.... ale...
nic nam z tego nie kupowania nie wyszlo, bo znalezlismy kilka sklepow z obnizka nawet na 1euro;p, wiec kupilismy 6 bluzeczek z dlugim rekawkiem, jeden golf i 3 pary spioszkow. wydalismy chyba 35 euro wiec nie zle;p
To sa nasze jedyne pamiatki
ubranka sliczne a ty to masz jeszce maly brzuszek mozesz smigac bez przeszkod

Cytat:
wczoraj mi koleżanka opowiadała, że tak jest naprawdę, bo ma znajomą, która cały dzień coś sprzątała, myła podłogi itp i wieczorem poszła się wykąpać, żeby się odprężyć i jak się podmywała, to wyczuła sobie główkę dziecka, takie miała już rozwarcie
ciasne ale własne
nasz na razie w ogóle nie ma
rozumiem, że zdjęcia hipcia specjalnie dla mni
oczywiscie ze dla ciebie ;p my tu powieszkamy jeszcze pare lat poki kredytu na wieksze nie wezmiemy

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
W czwartek bylam na usg to byl 32tydz i 6 dzien wiec mozna liczyc 33 tydz.i nasza Olenka jest dosc duza jak na ten tydz. wazy 2743 g wiem ze to moze byc 250g w tyl ale to i tak duzo termin z usg obliczyli mi na 18.03 powariowali !!!!!Jak ja dokladnie wiem kiedy w ciaze zaszlam i powinno byc ok 18.04 !!!!z os.@ na 10.04 ale ze ona wymiary wszyatkie na 35-36 tydz to i usg podalo termin szybszy mam tylko nadzieje ze sobie poczeka do kwietnia !!!!!
nie patrz na te terminy usg mi ostanio wyszlo ze 3 marca mam rodzic a z OM mam 14.03 a z tego co owulke wyliczyla i 2 wczesniejszych usg 20.03
ja czekma na polowe marca i na zadna porodowke sie nie wybierm mam nadziej ze Rafcio jest po stronie mamusi

a wogole dziewczynki to zaczelam moc lezec na plecech i nie duzi mnei od razu tylko po kilkunastu minutach robi mi sie ciezko , weic to musial mi brzusek opasc i maly jest nizej i nie naciska na nic

milej niedzieli

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A ja wstawiam zdjęcie mojego synka ciumkającego nadgarstek z wczoraj i jego gotowe spanko, tylko ciągle nie w tym miejscu co ma stać W Biedronce udało mi się ostatnio za 20 zł kupić kocyk, który nawet mi w miarę pasuje jako narzutka na tą pościel. Miałam go używać w wózku, ale chyba zostanie do łóżeczka. Na łóżeczku wisi pierwsza zabawka Leosia - rozkładana pomarańczka
sliczne

a te pomaranczki truskawki i inne owoce rozkladane ogladalam i licze ze ktso ze znjomych mi w prezenice jakas pryzniesie ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:11   #462
Ewelqa1985
Zadomowienie

jok3r gratuluje bardzo trzymaj sie cieplutko i ucaluj malego od nas

mamy kolejne dzieciatko na wizazu dzsiaj jade do dziadkow na obiadek juz mi slinka cieknie nie moge sie doczekac jedzonka masakra czlowiek z tym jedzeniem w ciazy to ma milej niedzieli!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-20 o 10:15
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:13   #463
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
i miałam nie iść do kościoła, ale stwierdziłam, że pójdę na same chrzciny, które były po mszy,
i dowiedziałam się,
a żyłabym w błędzie
kurcze, a to takie imię jest? myślałam, że Majka to Maja

Cytat:
bardzo ładnie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:21   #464
aguchaw1
Raczkowanie

Jok3r gratulacje !!!
Dobrze, że wszystko w porządku !

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:22   #465
wanilia83
Zadomowienie

dzień dobry

matko ale jestem niewyspana, zasnęłam coś po drugiej a wszystko przez żołądek takiego bólu to dawno nie miałam, chyba przed ciążą, pewnie po czipsach tak mnie rozbolał trzeba było tyle nie jeść
jedyny plus tego bólu jest taki że w końcu po całym dniu mała dała mi tak popalić że myślałam że mi bokiem wyskoczy a ja cały dzień martwiłam się że się nie rusza

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Zdołowałam się
nie zapnę się w spodnie, w których śmigałam jeszcze w grudniu (niziutkie biodrówki). Czy Wam też tak doopska rosną?
nie chcę żeby mi tak zostało

Cytat:
Ja mam to samo. Tyle, że ja się już dłużej w spodnie nie zapinam, ale nie jest źle na tyłek jeszcze wchodzą Tylko ani milimetra suwaka nie zapnę Też nie chcę, żeby tak zostało, bo lubię swoje rurki, chociaż i tak już mi się wydawało, że mam szeroką pupę.
Właśnie nasz pies złamał sobie pazur na spacerze, a miał obcinane wczoraj...i wszystko zakrwawione....:/ Jeszcze trzeba było przypalić nadmanganianem i się wyrywał, a tu ciągle krew leciała, no ale sytuacja opanowana, tylko jak ten paznokieć teraz uciąć...chyba znowu weterynarz czeka :/
szczerze to ja nawet nie przymierzam starych spodni, właśnie żeby się nie dołować

dziś waga pokazała 11 + kg w pasie dziś 95 cm

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy macie na brzuchu tę pionową kreskę? U mnie nadal się nie pojawiła. Nie chodzi o to, żebym bardzo pragnęła ją zobaczyć (i tak widzę za dużo niechcianych kresek ). Tak tylko z ciekawości pytam, bo dużo moich koleżanek miało, a u mnie nic.

ja mam i to krzywą a pojawiła się chyba na początku 8 miesiąca

aga
pochwal się zakupami

castia
mam nadzieję że już lepiej ? ja dziś wyciągam męża do ikei i na silesie, może to zły pomysł ale co tam muszę się odchamić bo dawno na wielkich marketach nie byłam

eirene nie przejmuj się mężem, powiedz mu że wy też po małym ciuszki porozdajecie i że to żadna jałmużna tylko zawsze tak jest że się po rodzinie rozdaje albo po znajomych takie ciuszki

Cytat:

o jaaaa super

GRATULUJE buziaki dla maluszka

tajka super że podróż udana
fajne ciuszki a w szczególności ten zielony pajacyk

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Zastrzyk przyniósł ulgę, ale tyłek dalej boli jak cholera. Może któraś z Was jest doświadczona bardziej w zastrzykowej kwestii- możliwe, żeby miejsce po wkłuciu tak dawało o sobie znać???To był mój pierwszy zastrzyk w życiu i totalnie nie mam porównania.
szaramyszka jak zastrzyk był gęsty to może boleć przez dłuższy czas, więc tym się nie przejmuj, chociaż wiem jakie to uciążliwe jest, najważniejsze że pomógł

monika
duża ta twoja córa

Cytat:

Tity małego przystojniaka masz w brzuszku

kącik dla niego też śliczny

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:25   #466
mora103
Raczkowanie

Joker Gratulacjek olejna mamusia rozpakowana .
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:32   #467
bosti
Zadomowienie

pisałam do Jok3r smsa z gratulacjami od cioć wizażowych i tak mi odpisała: "dziękuję jeszcze w szoku jestem bo wszystko się szybko działo i gdybym nie pojechała do szpitala to bym urodziła w domu więc w ostatniej chwili mnie pocięli i generalnie nie jest źle trochę boli wiadomo ale nie ma tragedii. jutro będę miała lapka i już będę chodzić i małym się zajmować to spróbuję porobić zdjęcia i na forum wrzucę "

Tity, kasiap śliczne pokoiki

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:34   #468
87czarna
Zakorzenienie

Już nie mogę się doczekac tych zdjęc!!!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Tity ale ma śliczny nosek

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:39   #469
megi2015
Zadomowienie

no to super że wszystko ok u Jokr. czekamy na foteczki
Stary 2011-02-20, 10:43   #470
diatoma
Zadomowienie

witam o poranku w niedziele
wow początek wątku i już się nam Joc3r rozpakowała, teraz t o już z górki dziewczynki najważeniejsze ze autobys ruszył.

a mój tż już o 10 pojechał do Łodzi, zobaczymy efekt jak wróći, to wstawie Wam zdjęcia jakiego mam męża zdolnego

monika267
wow nieźle twoja niunia waży!!! ja byłam w równo 33 tci 0d i mój synek ważył prawie 2400 i polozna mowila ze kawal chlopa sie szykuje, no ale do Twojej małej to mu brakuje. ja tam si e trzymam terminu z Om, bo wiem kiedy mialam owulke i koniec.
tajka super te ubranka
wanilia jaa też mam +11kg , ale w najwieszkym miejscu brzuszka mam juz 103cm

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:44   #471
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

hej dziewczyny ,
niby się wyspałam ale taki kiepski nastrój mam, mama mi własnie powiedziała ze od wczoraj niesamowicie brzuch mi spadł a ja myślałam ze niżej to on opaść nie może . w ogóle od wczoraj kiepsko die czuje ciężko mi się oddycha, jak wstaje to w miednicy mi trzeszcza kości jak 90 latkowi, na dodatek pozwoliłam wczoraj sobie z mężem na chwile przyjemności grrr normalnie po 2 miesięcznej przerwie czułam eis jak dziewica. ma wpaść do mnie koleżanka i chyba pojadę na IP na pomiar ciśnienia i na ktg bo jakieś takie przeczucia mnie dziwne łapią
czytałam ze piszecie o tych kreskach ja taka już dłuższy czas mam od piersi do miejsca po cieciu cesarskim

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

http://demotywatory.pl/2708036/Nie-k...a-ktora-wpadla
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:46   #472
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurde, nic mnie na razie nie bierze
szkoda, że TŻ-ta nie ma, może by Ci pomógł

Jok3r
GRATULACJE WIELKIE!

Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:52   #473
87czarna
Zakorzenienie

Olusia czekam na niego,a wtedyyyy...

Stary 2011-02-20, 10:55   #474
iweczka
Zakorzenienie

diatoma, własnie moja koleżanka tez ma taka karuzlekę i wpadła mi w oko i też mówiła że własnie malutka zwraca uwagę na te spiralki. Chyba i ja ją kupie, w sklepie widziałam za 170 zł, a na alle za okolo 135 zł.

Cytat:

brawo, brawo dla JOKR!!!!!! super, że ma już maluszka przy sobie. serdeczne gratulacje dla kolejnej mamuśki

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja właśnie kawkę piję,
jestem oczywiście sama

i dowiedziałam się,
a żyłabym w błędzie
myslałam, że jest imię Maja, o Majce nie słyszałam.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:56   #475
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

aaaale jej szybko poszło!!

SUPER!! Jok3r GRATULACJE!!!!!
ale fajnie, masz już po wszystkim i małego przy sobie

: roza:

i waga taka akurat faaaajniasto
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:56   #476
87czarna
Zakorzenienie

iweczka ja tak samo... pewnie to jakieś 'widzi mi się' rodziców

Stary 2011-02-20, 10:59   #477
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaale fantastyczne wieści no to już wątek odchowalniowy pewnie będziecie zakładać dziewczyny, nie wiem, jak ja Was nadrabiać będę
dobrze, że Jok3r się jednak zdecydowała do tego szpitala pojechać!

poza tym doczytałam, agaaga, u Ciebie też się chyba zaczyna? czyżby to czop odpadł?

kasiapruszkow, piękny ma Rafcio pokoik!
myśmy byli wczoraj w Ikei, kupiliśmy zasłonki i dywanik, więc niedługo pewnie zabierzemy się wreszcie za urządzanie i wtedy też jakieś fotki powstawiam - tylko ja stawiam na kolor zielony

subtelle, trzymam za Ciebie mocno kciuki, bądź dobrej myśli, może rozwiążą ciążę wcześniej, skoro dzidzia tak rośnie szybko i nie będą trzymać Cię w szpitalu...

a poza tym w piątek miałam jeszcze zajęcia, które mają system referatowy, zgłaszało się dużo osób do każdego tematu, jakoś się podobierali w grupki wszyscy i kurde na koniec zostałam ja jedna bez referatu i limit tematów wyczerpany pani prowadzącej nic to nie obchodzi, nie ma referatu - nie ma zaliczenia, a ja muszę ludzi prosić, żeby się łaskawie zgodzili mnie do którejś grupki przyjąć, wrrr nie mówiąc o tym, że referatów nienawidzę

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 11:05   #478
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj mi koleżanka opowiadała, że tak jest naprawdę, bo ma znajomą, która cały dzień coś sprzątała, myła podłogi itp i wieczorem poszła się wykąpać, żeby się odprężyć i jak się podmywała, to wyczuła sobie główkę dziecka, takie miała już rozwarcie

Żeby wyczuc główkę dziecka przy samym tylko podmywaniu to by znaczyło, że miała juz skurcze parte rozwarcie na 10 cm i główka dziecka była na wychodzie w pochwie czyli, jak rozumiem w takiej sytuacji nie zdążyła do szpitala i urodziła w domu ?
albo cos przesadziła z opowieścią, bo nie sądzę żeby przegapiła wszystkie skurcze aż do partych i dopiero gdy główka zacżeła wychodzić to w czasie podmywania nagle wyczuła ją ręką- stawiam raczej na to drugie, niektórzy to tak lubia sobie dokoloryzować, albo koleżanka źle zrozumiała i przekazała dalej "ulepszona" wersję opowieści

Główke dziecka jak ktos ma juz bardzo nisko mozna owszem wyczuc, nawet i bez żadnego rozwarcia, wkładając palec wysoko do pochwy i dotykając sklepienia pochwy ( ścianki) w okolicy szyjki macicy, ja np. własnie bardzo dobrze wyczuwam w ten sposób główkę mojej małej i moge ją w ten sposób "pogłaskać"

Dziś o dziwo poza oczywiście wstawaniem na siku noc bardzo spokojna, cisza, żadnych skurczy, bóli, nic... niby powinnam być rześka jak skowronek, a tymczasem jakaś niewyspana się czuję... młoda nadal się wierci, ona chyba szuka sobie jakiejś dogodnej pozycji do wyjścia
Mąż pojechał po dzieciaki ( 120 km) , snieg pada, wróca pewnie pod wieczór, śmiałam się, że może mała tylko czeka na to no zobaczymy, ten sie smieje, kto sie smieje ostatni a tak w ogóle to wpadłam dzis na pomysł, że pewnie malutka czeka na rodzeństwo z porodem, bo przeciez codziennie przez 9 mscy słyszała ich głosy, dotyk przez brzuch itd... a tu przez tydzien cisza i spokój, więc moze jak wrócą to coś ruszy

Jejku ale całe ciało mam jakieś takie leniwe dziś, chyba sie jeszcze położę, korzystając z ostatnich chwil spokoju i ciszy w domu

jesli nie będzie dzis niespodzianki to z wybiciem godziny 00.00 skończę 38 TC i zaczne 39 TC
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-20 o 11:14
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 11:10   #479
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Olusia czekam na niego,a wtedyyyy...
ciekawe czy zdąży

a u Ciebie czarna to nic, a nic- czop Ci odszedł, bo nie pamiętam? Waga nie poszła w dół, żadnej biegunki....??

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ja ma dziś głupie wrażenie, że mała mi siedzi w... tyłku no normalnie ją tam czuję haha
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 11:12   #480
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Żeby wyczuc główkę dziecka przy samym tylko podmywaniu to by znaczyło, że miała juz skurcze parte rozwarcie na 10 cm i główka dziecka była na wychodzie w pochwie czyli, jak rozumiem w takiej sytuacji nie zdążyła do szpitala i urodziła w domu ?
albo cos przesadziła z opowieścią, bo nie sądzę żeby przegapiła wszystkie skurcze aż do partych i dopiero gdy główka zacżeła wychodzić to w czasie podmywania nagle wyczuła ją ręką- stawiam raczej na to drugie, niektórzy to tak lubia sobie dokoloryzować, albo koleżanka źle zrozumiała i przekazała dalej "ulepszona" wersję opowieści

Główke dziecka jak ktos ma juz bardzo nisko mozna owszem wyczuc, nawet i bez żadnego rozwarcia, wkładając palec wysoko do pochwy i dotykając sklepienia pochwy ( ścianki) w okolicy szyjki macicy, ja np. własnie bardzo dobrze wyczuwam w ten sposób główkę mojej małej i moge ją w ten sposób "pogłaskać"

Dziś o dziwo poza oczywiście wstawaniem na siku noc bardzo spokojna, cisza, żadnych skurczy, bóli, nic... niby powinnam być rześka jak skowronek, a tymczasem jakaś niewyspana się czuję... młoda nadal się wierci, ona chyba szuka sobie jakiejś dogodnej pozycji do wyjścia
Mąż pojechał po dzieciaki ( 120 km) , snieg pada, wróca pewnie pod wieczór, śmiałam się, że może mała tylko czeka na to no zobaczymy, ten sie smieje, kto sie smieje ostatni a tak w ogóle to wpadłam dzis na pomysł, że pewnie malutka czeka na rodzeństwo z porodem, bo przeciez codziennie słyszała ich głosy, dotyk przez brzuch itd... a tu przez tydzien cisza i spokój, więc moze jak wrócą to coś ruszy

Jejku ale całe ciało mam jakieś takie leniwe dziś, chyba sie jeszcze położę, korzystając z ostatnich chwil spokoju i ciszy w domu
moja kolezanka ze szkoly urodzila swoja corcie po kapieli 3 tyg przed terminem i nic nie czula poprostu wyciera sie recznikiem kilka skurczy i mala jest juz na zewnatrz ze to jej pierwsze dziecko bylo to nawet sie nie zorientowala co i jak byla w domu z tata ktory wezwal pogotowie i wzieli ja do szpitala no ale to przypadek jeden na iles tam ciaz wiec nie ma co sie wkrecac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-20 o 11:14
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości