|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Ja właśnie kawkę piję,
jestem oczywiście sama ![]() byłam wczoraj na chrzcinach, i miałam nie iść do kościoła, ale stwierdziłam, że pójdę na same chrzciny, które były po mszy, i dowiedziałam się, że mała solenizantka nie ma na imię Maja tylko Majka ![]() a żyłabym w błędzie
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż mnie ciarki przeszły, ale dobra nowina!! Joker wielkie gratulacje dla Was, trzymajcie się ciepło
![]() Cytat:
...
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2011-02-20 o 09:40 |
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To która następna?
|
|
#455 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ubranka śliczne Cytat:
|
|||
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
Jok3r GRATULACJE !!!!!!!!!
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wstawiam zdjęcie mojego synka ciumkającego nadgarstek z wczoraj i jego gotowe spanko, tylko ciągle nie w tym miejscu co ma stać
W Biedronce udało mi się ostatnio za 20 zł kupić kocyk, który nawet mi w miarę pasuje jako narzutka na tą pościel. Miałam go używać w wózku, ale chyba zostanie do łóżeczka. Na łóżeczku wisi pierwsza zabawka Leosia - rozkładana pomarańczka
|
|
|
|
#458 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje dla Jok3r
ale jeszcze troszke poczekam zeby posiedzial |
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
JOK3R GRATULACJE
![]() klas ki:
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie,
a szkoda, bo fajna jest taka uniwersalna
|
#461 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
dziekuje wszytkim za pochwaly kacika mojego syncia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jok3r zdroweczka dla Ciebie i Mateo zeby szybko bole minely a maly zdrowo rosl !!!!! ![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja czekma na polowe marca i na zadna porodowke sie nie wybierm mam nadziej ze Rafcio jest po stronie mamusi a wogole dziewczynki to zaczelam moc lezec na plecech i nie duzi mnei od razu tylko po kilkunastu minutach robi mi sie ciezko , weic to musial mi brzusek opasc i maly jest nizej i nie naciska na nic milej niedzieli ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
a te pomaranczki truskawki i inne owoce rozkladane ogladalam i licze ze ktso ze znjomych mi w prezenice jakas pryzniesie ;p |
||||||||||
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
jok3r gratuluje bardzo
mamy kolejne dzieciatko na wizazu milej niedzieli!!
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-20 o 10:15 |
|
|
|
#463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Jok3r gratulacje !!!
Dobrze, że wszystko w porządku ! |
|
|
|
#465 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
matko ale jestem niewyspana, zasnęłam coś po drugiej a wszystko przez żołądek takiego bólu to dawno nie miałam, chyba przed ciążą, pewnie po czipsach tak mnie rozbolał jedyny plus tego bólu jest taki że w końcu po całym dniu mała dała mi tak popalić że myślałam że mi bokiem wyskoczy a ja cały dzień martwiłam się że się nie rusza Cytat:
Cytat:
dziś waga pokazała 11 + kg Cytat:
ja mam i to krzywą a pojawiła się chyba na początku 8 miesiącaaga pochwal się zakupami ![]() castia mam nadzieję że już lepiej ? ja dziś wyciągam męża do ikei i na silesie, może to zły pomysł ale co tam muszę się odchamić bo dawno na wielkich marketach nie byłam eirene nie przejmuj się mężem, powiedz mu że wy też po małym ciuszki porozdajecie i że to żadna jałmużna tylko zawsze tak jest że się po rodzinie rozdaje albo po znajomych takie ciuszki Cytat:
GRATULUJE buziaki dla maluszka tajka super że podróż udana fajne ciuszki a w szczególności ten zielony pajacyk Cytat:
monika duża ta twoja córa Cytat:
Tity małego przystojniaka masz w brzuszku kącik dla niego też śliczny
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Joker Gratulacje
|
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
pisałam do Jok3r smsa z gratulacjami od cioć wizażowych i tak mi odpisała: "dziękuję jeszcze w szoku jestem bo wszystko się szybko działo i gdybym nie pojechała do szpitala to bym urodziła w domu więc w ostatniej chwili mnie pocięli i generalnie nie jest źle trochę boli wiadomo ale nie ma tragedii. jutro będę miała lapka i już będę chodzić i małym się zajmować to spróbuję porobić zdjęcia i na forum wrzucę
"Tity, kasiap śliczne pokoiki
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie mogę się doczekac tych zdjęc!!!
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Tity ale ma śliczny nosek
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
no to super że wszystko ok u Jokr. czekamy na foteczki
|
|
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
witam o poranku w niedziele
![]() wow początek wątku i już się nam Joc3r rozpakowała, teraz t o już z górki dziewczynki najważeniejsze ze autobys ruszył.a mój tż już o 10 pojechał do Łodzi, zobaczymy efekt jak wróći, to wstawie Wam zdjęcia jakiego mam męża zdolnego ![]() monika267 wow nieźle twoja niunia waży!!! ja byłam w równo 33 tci 0d i mój synek ważył prawie 2400 i polozna mowila ze kawal chlopa sie szykuje, no ale do Twojej małej to mu brakuje. ja tam si e trzymam terminu z Om, bo wiem kiedy mialam owulke i koniec. tajka super te ubranka ![]() wanilia jaa też mam +11kg , ale w najwieszkym miejscu brzuszka mam juz 103cm
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
niby się wyspałam ale taki kiepski nastrój mam ![]() . w ogóle od wczoraj kiepsko die czuje ciężko mi się oddycha, jak wstaje to w miednicy mi trzeszcza kości jak 90 latkowiczytałam ze piszecie o tych kreskach ja taka już dłuższy czas mam od piersi do miejsca po cieciu cesarskim ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- http://demotywatory.pl/2708036/Nie-k...a-ktora-wpadla |
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że TŻ-ta nie ma, może by Ci pomógł
Jok3r GRATULACJE WIELKIE! |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia czekam na niego,a wtedyyyy...
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
diatoma, własnie moja koleżanka tez ma taka karuzlekę i wpadła mi w oko i też mówiła że własnie malutka zwraca uwagę na te spiralki. Chyba i ja ją kupie, w sklepie widziałam za 170 zł, a na alle za okolo 135 zł.
Cytat:
![]() myslałam, że jest imię Maja, o Majce nie słyszałam..... |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaale jej szybko poszło!!SUPER!! Jok3r GRATULACJE!!!!! ale fajnie, masz już po wszystkim i małego przy sobie ![]() i waga taka akurat faaaajniasto
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka ja tak samo... pewnie to jakieś 'widzi mi się' rodziców
|
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że Jok3r się jednak zdecydowała do tego szpitala pojechać! poza tym doczytałam, agaaga, u Ciebie też się chyba zaczyna? czyżby to czop odpadł?![]() kasiapruszkow, piękny ma Rafcio pokoik! myśmy byli wczoraj w Ikei, kupiliśmy zasłonki i dywanik, więc niedługo pewnie zabierzemy się wreszcie za urządzanie i wtedy też jakieś fotki powstawiam - tylko ja stawiam na kolor zielony ![]() subtelle, trzymam za Ciebie mocno kciuki, bądź dobrej myśli, może rozwiążą ciążę wcześniej, skoro dzidzia tak rośnie szybko i nie będą trzymać Cię w szpitalu... a poza tym w piątek miałam jeszcze zajęcia, które mają system referatowy, zgłaszało się dużo osób do każdego tematu, jakoś się podobierali w grupki wszyscy i kurde na koniec zostałam ja jedna bez referatu i limit tematów wyczerpany pani prowadzącej nic to nie obchodzi, nie ma referatu - nie ma zaliczenia, a ja muszę ludzi prosić, żeby się łaskawie zgodzili mnie do którejś grupki przyjąć, wrrr nie mówiąc o tym, że referatów nienawidzę
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby wyczuc główkę dziecka przy samym tylko podmywaniu to by znaczyło, że miała juz skurcze parte rozwarcie na 10 cm i główka dziecka była na wychodzie w pochwie czyli, jak rozumiem w takiej sytuacji nie zdążyła do szpitala i urodziła w domu ? albo cos przesadziła z opowieścią, bo nie sądzę żeby przegapiła wszystkie skurcze aż do partych i dopiero gdy główka zacżeła wychodzić to w czasie podmywania nagle wyczuła ją ręką- stawiam raczej na to drugie, niektórzy to tak lubia sobie dokoloryzować, albo koleżanka źle zrozumiała i przekazała dalej "ulepszona" wersję opowieści Główke dziecka jak ktos ma juz bardzo nisko mozna owszem wyczuc, nawet i bez żadnego rozwarcia, wkładając palec wysoko do pochwy i dotykając sklepienia pochwy ( ścianki) w okolicy szyjki macicy, ja np. własnie bardzo dobrze wyczuwam w ten sposób główkę mojej małej i moge ją w ten sposób "pogłaskać" ![]() Dziś o dziwo poza oczywiście wstawaniem na siku noc bardzo spokojna, cisza, żadnych skurczy, bóli, nic... niby powinnam być rześka jak skowronek, a tymczasem jakaś niewyspana się czuję... młoda nadal się wierci, ona chyba szuka sobie jakiejś dogodnej pozycji do wyjścia ![]() Mąż pojechał po dzieciaki ( 120 km) , snieg pada, wróca pewnie pod wieczór, śmiałam się, że może mała tylko czeka na to no zobaczymy, ten sie smieje, kto sie smieje ostatni Jejku ale całe ciało mam jakieś takie leniwe dziś, chyba sie jeszcze położę, korzystając z ostatnich chwil spokoju i ciszy w domu jesli nie będzie dzis niespodzianki to z wybiciem godziny 00.00 skończę 38 TC i zaczne 39 TC
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-20 o 11:14 |
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy zdąży
![]() a u Ciebie czarna to nic, a nic- czop Ci odszedł, bo nie pamiętam? Waga nie poszła w dół, żadnej biegunki....?? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ja ma dziś głupie wrażenie, że mała mi siedzi w... tyłku no normalnie ją tam czuję haha
|
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-20 o 11:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

. Super, że wszystko ok.

klas ki:

takiego bólu to dawno nie miałam, chyba przed ciążą, pewnie po czipsach tak mnie rozbolał
ale co tam muszę się odchamić bo dawno na wielkich marketach nie byłam 
. w ogóle od wczoraj kiepsko die czuje ciężko mi się oddycha, jak wstaje to w miednicy mi trzeszcza kości jak 90 latkowi
aaaale jej szybko poszło!!
czyli, jak rozumiem w takiej sytuacji nie zdążyła do szpitala i urodziła w domu ?