Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 18:42   #61
leseurr
Rozeznanie

Dot.: Wrocławianki i nie tylko- gdzie pysznie i niedrogo jeść?

Hej dziewczyny
Niedługo wybieram się do Wrocławia i chciałabym zabrać faceta do jakiejś fajnej knajpki, gdzie moglibyśmy spróbować czegoś nowego.
Dużo dobrych opinii o pubie "czeski film", ale raczej o napojach rozmawiacie, a jak jest z jedzeniem, raczej domowe, czy można trafić na coś niecodziennego? i jak z cenami?
Ceny w Kim Lam, też byłabym ciekawa, jak wyglądają.

Pozdrawiam
Stary 2010-10-11, 18:54   #62
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leseurr Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Niedługo wybieram się do Wrocławia i chciałabym zabrać faceta do jakiejś fajnej knajpki, gdzie moglibyśmy spróbować czegoś nowego.
Dużo dobrych opinii o pubie "czeski film", ale raczej o napojach rozmawiacie, a jak jest z jedzeniem, raczej domowe, czy można trafić na coś niecodziennego? i jak z cenami?

Pozdrawiam
w czeskim jakiegoś konkretnego obiadu się nie spodziewaj.
tzn możesz zjeść dobre naleśniki z serkiem, owocami czy bitą smietaną, jakieś tosty, bodajże jajecznicę mają. chyba pierogi, ale mogę się mylić.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 21:03   #63
ewka_609
Rozeznanie

Ja ostatnio poszłam ze znajomymi do Vapiano w Justynie Może nie tanio, ale smacznie. Pizzę zjedliśmy za chyba za 25 zł na 2 osoby, więc nie najgorzej. Ale muszę powiedzieć, że najbardziej włoska z pizz (?) jakie jadłam poza Włochami Tylko soki drogie i system płatności dziwny
ewka_609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 22:58   #64
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

niestety strasznie popsuło się jedzenie w chaczapuri i jak już było wyżej w sphinxie w chaczapuri chyba zmienił się kucharz i tak jak kiedyś było tam przepyszne jedzonko,to teraz za każdym razem trafiałam na ohydne,stare twarde mięso, raz nawet mój eks strasznie się pochorował-ponoć mięso było żylaste jedyne,co tam można zjeść to frytki i magdalenka .a co do opinii o lascali,ze wiele hałasu o nic to się nie zgodzę,od 9 lat jest to moja ulubiona restauracja i każdy z kim tam idę zawsze wraca na pyszne jedzonko.
a z takich tańszych lokali polecam oczywiście stp i bazylię w stp jedzonko bardzo się poprawiło,co stwierdziłam dziś,bo objadłam się okrutnie w green way też dobre jedzonko jest-pyszne krokiety,tylko te mega porcje....

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 09:45   #65
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Ja jako że często przebywam w Magnolii i Grunwaldzkim polecam Multifood STP. Zwłaszcza dla studentów, bo zniżki są. Jedzenie świeże, smaczne (zwłaszcza polecam pierogi i naleśniki, pycha!
Stary 2010-10-12, 17:29   #66
ilo16na
Zakorzenienie

Ja lubie tez "Pastelowa" na rynku(Ruska czy Kazimierza Wlk.)
Nalesnikarnia-ale jesli ktos jest bardzo glodny to odradzam.
Nalesniki mozna tam traktowac raczej jako mily deser-ladnie urzadzany przytulny lokal.
(nalesniki z owocami lodami kolo 10,12 zl) z kurczakiem ok 20 zl.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 09:23   #67
scatty princess
Zadomowienie

CITYFRIES na ruskiej/ rzeźniczej

Była któraś? opinie jakieś?
bo jest do zakupienia ze znizka i nie wiem czy sie skusic :P
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 14:04   #68
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
CITYFRIES na ruskiej/ rzeźniczej

Była któraś? opinie jakieś?
bo jest do zakupienia ze znizka i nie wiem czy sie skusic :P
haha. też biorę pod uwagę zakup tego.
ale niestety nic nie wiem. jedynie widziałam tą małą kanciapkę z frytkami

(;
Stary 2010-10-20, 09:15   #69
shimmmy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leseurr Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Pozdrawiam
ceny w Kim Lam czy jakoś tak są naprawdę studenckie i wystrój typowo peerelowski ale jak pisałam wcześniej, jedzonko dobre i zawsze trzeba liczyć się z kolejkami a porcje są znaczne. Ja wzięłam wtedy ryż z grzybami moon, zapłaciłam 7 zł ( porcja kosztowała jakoś 12 zł, ale jak się bierze na pół to płaci 7zł) i najadłam się a uwierzcie, mój żołądek to malutkich nie należy

a teraz pytanie do Was kochane: poszukuję knajpy na romantyczną rocznicę na taką kolację mogę przeznaczyć większą kwotę, myślałam o Bernardzie i Pod Papugami, ale nigdy nie byłam. Z jedzonka... odpada sushi więc w sugestiach pomińcie te. A tak to jestem otwarta na propozycje podawajcie też orientacyjne ceny jak możecie
shimmmy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 15:18   #70
yoona
Zakorzenienie

o Papugach pisalam bodajze w pierwszym poscie. ja zapraszam TZta na urodziny do Francuskiego Pieska, dam znac jak bylo

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 13:17   #71
plywok
Zakorzenienie

na krupniczej (po tej stronie co sex shop ) otworzyła się niedawno mamma mia.
właśnie konsumuję od nich penne z sosem brokułowo-koperkowym.
porcja 350 gr za 4,90. myśle, że kobieta spokojnie się na je. facet raczej nie, ale są tez większe porcje.
co do samego makaronu to ok. jednak w sosie miałam jednego małego brokułka na dużą porcję makaronu ale sam sos koperkowy ok.

(;
Stary 2010-12-09, 00:44   #72
ewka_609
Rozeznanie

Wątek umarł trochę

Jakieś kawiarenki fajne, klimatyczne itp itd w centrum znacie? z domowym ciastem albo czymś fajnym...

Ja jeszcze byłam w Czekoladziarni, nie wiem na jakiej to ulicy, ale taka malutka w bocznej od rynku Prawdziwa gorąca czekolada, nie z żadnych tytek I mają jeszcze pralinki, ale nie próbowałam Piłam podwójną porcję ( cenowo bardziej się opłaca, zywkła bodajże 8 zł a podwójna 10 ? ) z malinami....
Stary 2010-12-09, 07:13   #73
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka_609 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze byłam w Czekoladziarni, nie wiem na jakiej to ulicy, ale taka malutka w bocznej od rynku
Igielna/Więzienna
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 14:34   #74
yoona
Zakorzenienie

ide dzisiaj na dosc szybki obiad z przyjaciolka, gdzie polecacie?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
o Papugach pisalam bodajze w pierwszym poscie. ja zapraszam TZta na urodziny do Francuskiego Pieska, dam znac jak bylo
no i bylam i.. w sumie nie polecam. wystoj, muzyka, atmosfera ok. ale jedzenie...letnie, zeby nie powiedziec ze zimne. w smaku dobre. ale po przyjciu do domu spedzilam 30min w wc...

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 16:23   #75
ewka_609
Rozeznanie

Aktualizuję moje kulinarne podróże po Wrocławiu :

O'Burger na Kotlarskiej. Generalnie smacznie, rzeczywiście burgery wyglądają na zdrowsze niż w fast foodach, i są dość spore. Ja jadłam z grilowanym filetem z kurczaka, baaardzo mi smakował TŻ jadł podwójnego z wołowiną. Duuuży i dobry. Jedzonko na plus Ceny jak w Macu mniej więcej, mój burger kosztował chyba 7,50.

Tawerna Espanola na Rynku. Ciasno, mało miejsca ale jedzonko pycha. Byłam z mamą i TŻem, z naszych resztek mogłaby się najeść 4 osoba TŻ jadł tortille, ale tą hiszpańską, tzn omlet. Wielki, z kurczakiem i warzywami i w smaku super. Chyba 17-18 zł. Jakoś tak. My z mamą wzięłyśmy paellę dla 2 osób z kurczakiem, chyba 30 zł. Meeega. I bardzo dobra Jak zobaczyliśmy rachunek to aż nam się za mało wydało Polecam.

Masala na Kuźniczej. Byliśmy na tym lunchu za 19,90. Smakowało Coś innego, bardzo dobry ten chlebek pieczony na kamieniu Na lunch polecam, 20 zł nie aż tak dużo od czasu do czasu Innych potraw nie próbowałam.

Wok w Pasażu. Oczywiście znowu na lunchu za 12 zł Jak dla mnie, za tę cenę to rzadko gdzie można tak zjeść. Może na wieeelki głód albo dla dużego faceta będzie mało, ale ja z TŻ się najedliśmy. Smakowo też dobre, ale TŻ miał kaczkę i mówi że taka se. Ale naleśniczki z mięsem Ja miałam rybę imbirową i sakiewki z krewetkami. Polecam Innego dnia poszliśmy ze znajomymi, my zupki jedliśmy i zamowiliśmy deser (4 zł) - ciasteczka sezamowe. Jezusmaria, co za cudo A ceny mają też fajne. 4 zł zupa, ryż, deserki; 6 zł cała reszta

Marche na Świdnickiej. Ojoj. Na pierwszy rzut oka - ful ludzi, ful jedzenia, a ciasta wyglądają .. po długim zastanawianiu się wybraliśmy jedzenie. Dobre było, muszę przyznać Ale jak ja nie lubię tego systemu płatności ! Grrrr. Tyle ludzi było że ciężko się było zorientować co, gdzie i za ile. No i przy płaceniu byliśmy trochę załamani... Może 25 zł to nie jest jakaś mega cena, ale dla nas była Ale na ciasto tam wpadnę jeszcze !
Stary 2011-02-20, 11:31   #76
Yennka
Raczkowanie

GG do Yennka

A gdzie można coś zjeść w okolicy ul. Dawida?
Yennka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 11:57   #77
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yennka Pokaż wiadomość
Nigdzie niestety.

Generalnie stwierdzam, że we Wrocławiu są tylko 4 miejsca, gdzie można zjeść: Szajnochy 11, Va Bene na Rynku, Flavours w hotelu Europeum i Marche. Ewentualnie czasem Amalfi, Epoka na Partynicach. Reszta knajp to żart i żal.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 13:32   #78
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Nigdzie niestety.

Generalnie stwierdzam, że we Wrocławiu są tylko 4 miejsca, gdzie można zjeść: Szajnochy 11, Va Bene na Rynku, Flavours w hotelu Europeum i Marche. Ewentualnie czasem Amalfi, Epoka na Partynicach. Reszta knajp to żart i żal.
kurcze a ja nie znam ani jednej wymienionej przez ciebie
skorzystam kiedys na pewno
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 14:21   #79
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Ze swojej strony moge polecić Alladin's na Odrzańskiej za około 20 zł dostaniecie prawie kilogram jedzonka. Macie do wyboru dania mięsne, wegtarianskie, pizze itd...
Minusem knajpki jest ilość klientów. W weekend zdobycie wolnego miejsca graniczy z cudem. Poza tym brak klimatyzacji.

Wszędzie,tylko nie tam!!!
Te niskie ceny z czegoś wynikają.
Jedzenie jest robione z najtańszych półproduktów,wielokrotnie zamrażane i odmrażane,odzyskiwane z resztek.
Ten ,,słynny''pikantny sos,dodawany prawie do wszystkiego jest robiony z najtańszego keczupu marki Tesco by Tesco plus zwykła mielona papryka.
W daniach nie ma wielu składników,które są wypisane w karcie.Jak np.kotleciki z ciecierzycy z orzechami,to ich nie ma zazwyczaj.
Mam te informacje od osoby,która pracowała tam na kuchni,po jej opowieściach moja noga tam nigdy więcej nie powstanie.Co mi sie zdarzało podczas studiów.Bród,smród i ubóstwo.Kuchnia jest mikroskopijna,bez klimatyzacji,mięso leży gdzie popadnie latem.
Uwaga!Ten sam właściciel posiada restaurację Globetrotter,rzut beretem od Alladyna.Tez różne ciekawe rzeczy o niej słyszałam.

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2011-02-20 o 14:22
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 15:16   #80
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yennka Pokaż wiadomość
całkiem niedaleko, na Łódzkiej jest jakiś bar z pizzą i makaronami jakimiś ale nie wiem czy dobre, bo nigdy nie jadłam, jeszcze tam w okolicy coś co się nazywa chyba Gastrożercy na Łódzkiej są tez chyba jakieś pierogi
na skrzyżowaniu Joannitów i Dawida jest jakiś bar chyba mleczny co się nazywa David ale nie wiem nawet czy jest otwarty ;o
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 18:30   #81
Kirsti
Rozeznanie

Ja polecam pierogi ryskie z baru w Hali Targowej, tego zaraz przy wejściu kiedyś były jeszcze lepsze i tańsze, ale nadal trzymają poziom Pizzeria pod Strusiem na Ryskiej - również pyszne jedzonko, miła obsługa, fajny wystrój, a do tego ceny nie najgorsze. Bywałam w droższych pizzeriach. I jeszcze Da Grasso - duża pizza w cenie małej, a ona jest ogromna i do tego dwa sosy gratis. Chodzę tam głównie dla czosnkowego

Czy któraś z Was może polecić miejsce, gdzie można zejść niedrogie i dobre sushi?
Stary 2011-02-20, 19:42   #82
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
kurcze a ja nie znam ani jednej wymienionej przez ciebie
skorzystam kiedys na pewno
Szczególnie polecam Flavours i Szajnochy 11.

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Bród,smród i ubóstwo.
I po tym właśnie poznaje sie dobre miescse do jedzenia - ma być czysto, higienicznie, ma nie śmierdzieć żadnym starym zjełczałym tłuszczem, kurzem, stęchlizną itp. Miejsce może być skromnie urządzone, ale musi być czysto i pachnieć świeżym jedzeniem. W Alladinie zawsze śmierdziało, nie wiem jak ktoś w ogóle może tam wchodzić.
Cytat:
Napisane przez Kirsti Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was może polecić miejsce, gdzie można zejść niedrogie i dobre sushi?
Nie ma czegos takiego jak dobre i tanie sushi niestety. W naszej szerokości geograficznej nie dostaniemy surowych, świeżych ryb, dlaczego trzeba je sprowadzać - a ryby najwyższej jakości, dzięki którym się ciężko nie zatrujemy kosztują bardzo dużo, dlatego też i sushi jest drogie. Tanie sushi zawsze oznacza ryzyko nieświeżej ryby i zatrucia.

Jeśli chcesz spróbować taniej sushi to polecam wspomniay już sushi bar Szajnochy 11, zestawy lunchowe do 15 są w atrakcyjnych cenach i ma się pewność najwyższej jakości i świeżości.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 20:19   #83
molka11
Rozeznanie

Ja z lokali nie wymienionych powyżej polecam:

-Kuchnia - przy galerii Arkady pod nasypem. Mały lokal, ale z fajną atmosferą, jedzenie b. dobre. Mają mięso, makarony, sałatki (szczególnie polecam sandwich oraz sałatkę z krewetkami).
- Pepe - na Partynicach. Typowa włoska, bardzo dobra kuchnia. Mają dodatkowo bardzo dobre desery.
- Tosty u Witka - na Wita Stwosza - duuuże, tradycyjne tosty. Koszt ok 7 zł.
Z droższych knajp:
- restauracja w Art Hotelu
- Akropol na Rynku lub Akropolis na Solnym (tyle, że ten sporo droższy)

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 20:02   #84
shimmmy
Zadomowienie

haha Dawida moje strony

w David barze jadłam może 2 razy, ale całkiem smacznie. Dość tanio a kuchnia typowo domowa: pierogi, krokiety...

niedaleko dworca jest też jakaś pierogarnia chyba

w Instytucie Psychologii jest bar, ale nie polecam. Może i smacznie ale ceny z kosmosu. Z konieczności można zjeść, ale jak już nic innego nie ma w pobliżu.

No i restauracja 3 Kolory, w podziemiach budynku głównego pkp. Jadłam tam pierogi - dużo i smacznie
Stary 2011-02-22, 08:21   #85
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Wszędzie,tylko nie tam!!!
Te niskie ceny z czegoś wynikają.
Jedzenie jest robione z najtańszych półproduktów,wielokrotnie zamrażane i odmrażane,odzyskiwane z resztek.
Ten ,,słynny''pikantny sos,dodawany prawie do wszystkiego jest robiony z najtańszego keczupu marki Tesco by Tesco plus zwykła mielona papryka.

Kuchnia jest mikroskopijna,bez klimatyzacji,mięso leży gdzie popadnie latem
Nie zdziwiłabym się gdyby tak było w każdej (tudzież PRAWIE każdej) restauracji z wyłączeniem tych naprawdę drogich i luksusowych. W końcu każdy orze jak może...
Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 10:10   #86
Serendipity
Zakorzenienie

Polecam pizzerię Bravo na placu grunwaldzkim
Najdroższa duża pizza kosztuje 15,40. Pizze są świeże i pyszne, wybór też jest bardzo duży.
Stary 2012-01-26, 10:21   #87
aagusiaa88
Zakorzenienie

podnosze watek

ostatnio cos mnie wzielo z psiola na jedzenie na miescie... na pewno pojdziemy do tej restauracji chinskiej tutaj tak polecanej.. kim lam czy jakos tak...
cos jeszcze? jakies nowo odkryte miejsca?
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 11:17   #88
shimmmy
Zadomowienie

szajnochy 11 - pyszne sushi. Do godz 15 promocja: zestaw sushi + herbata z liczi lub zupa z wodorostów za 35 zł
Stary 2012-01-26, 11:43   #89
aagusiaa88
Zakorzenienie

nie jadlam nigdy sushi, wiec nie wiem czy sie bac czy nie ale moze kiedys sie skusze
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 12:03   #90
shimmmy
Zadomowienie

jeśli jesteś mega głodna - sushi odpada ale na taki mniejszy głód - idealne. A przy tym zdrowe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości