|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Witam brzuchatki
Ja dzisiaj mam totalnego doła...znowu zasnęłam dopiero o 5 rano, mam już dośc takich nocy Mała do tego tak malutko się rusza i do tego znowu tak strasznie nisko, czkawke wczoraj czułam w "bronchildzie" ![]() Do tego wszystkiego cały czas czuję ucisk w prawym podżebrzu mimo że nie jem nic tłustego i słodkiego, a wczoraj wieczorem to już był taki ból, że nie mogłam zasnac - koszmar jakiś... ![]() Dobra nie marudzę więcej i znikam.
|
|
#2942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() a kupiłaś już coś różowego ????? ![]() Cytat:
Cytat:
( w sumie trzy )jak jeżdzimy do dziadków, to też zestaw mamy podręczny ale bez przesady ... spędzaliśmy u dziadków tygodnie i jakoś daliśmy radę łóżeczko mamy drugie turystyczne (świetnie się sprawdza) wanienki nie kupowaliśmy, bo tyle to można wykąpać w wannie (wody na dnie i jest pięknie) przewijaka drugiego też nie kupowaliśmy, dziecko raczej przewijane w biegu ![]() mieliśmy zestaw podkładów u dziadków i tego używaliśmy .... zestaw do mycia jakiś też jest u dziadków, no i jedyną rzeczą którą jeszcze mamy podwójną do krzesełko do karmienia - też drugie stoi u dziadków, tyle ze u dziadków jest drewniane rozkładane na stolik i krzesełko do zabawy,a w domu mamy takie typowe plastikowe resztę co potrzeba zabieramy z domu zawsze ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- pierwszy raz musiałam wziąć Rennie (przez herbatkę owocową z cytrynką i miodzikiem od babci ) |
|||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka
wykropkowalo mi linka ![]() poszukaj pod haslem przewijak podrozny. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Moze wlaczylo mi sie zacmienie ciazowe i zapomnialam wstawic ![]() Kupilam jakis czas temu komplecik spodenki i bluzeczka i czapeczka, ale pewnie sie nie przyda Zaraz poszukam jakiegos lozeczka podobnego do naszego. |
|
|
|
#2944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/wyszczupla-pas-poc...445752134.html ale czytałam też na różnych forach, że dziewczyny polecały taki pas co się nazywa pas Pani Teresy czy Tereski... jakoś tak... on tańszy jest sporo ale do mnie osobiście jakoś nie przemawia
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Andziotku
mam http://www.johnlewis.com/230208811/Product.aspx kliknij w male zdjecia |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś okropna niedowiarku ![]() jeszcze trochę ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- eve łóżeczko bardzo fajne |
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Eve sliczne lozeczko, widac ze solidne i sliczny kolorek!
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja się żegnam.. przed wyjazdem jeszcze jednych znajomych musimy odwiedzić, później jakiś obiadek i w drogę!
Do zobaczenia w ojczyźnie ![]()
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos nie wierze jeszcze 6 dni to nie jest dokladnie takie samo, ale jest podobne, kolor tez, no i mnie chodzilo o to, zeby bylo na kilka lat. |
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię, że się denerwujesz. Trzymam kciuki, żeby wszystko już było dobrze a czas do następnej wizyty szybko minął Cytat:
i żeby już tylko dobrze było. Ja też się martwię, ponieważ moje kłucie w lewym boku powróciło Czytałam na necie (ale internet to nie lekarz), że to nic niepokojącego, że to się wszystko w brzuszku naciąga, robiąc miejsce dla dzidzi. A że ja chuda jestem to bardziej czuje i dlatego boli. Niunia rusza się dużo. I znów zastanawiam się czy jechać do szpitala czy po prostu nie panikować. Następna wizyta dopiero 3.03Eve1603 super łóżeczko. Też mam zamiar kupić 140x70
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-20 o 14:18 |
||
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
witam w tą śnieżną niedzielę Wcale mi się ten śnieg nie podoba,bo liczyłam na wiosnę już...Ech, podobno do 10 marca trzeba przetrzymać ze śniegiem i mrozami Mnie dopadła jakaś diabelska przypadłość ciążowa że bardzo mnie bolą nadgarstki, palce u rąk (zginać nie mogę za bardzo, zwł rano!) i nóg (trochę mniej). Lekarz mówi że przejdzie po ciąży...oby! ![]() Poza tym we wt mam wizytę, mam nadzieję że Hani nic nie wyrosło między nogami, bo już się nastawiłam na córeczkę, ale myślę że te 2 usg na których moja gin widziała córeczkę, a raczej nie widziała synka wystarczą![]() Wstawiam Wam zdj mojego brzuchola w 29 tc. |
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy małą przerwę na obiad i jedziemy do IKEA ![]() Jutro wrzucę zdjęcia
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Moje chlopaki zaraz jada do kulkolandu, a ja zostaje SAMA w domu, chyba 3 raz od 2 lat
Nie wiem co mam ze soba zrobic
|
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w niedzielne popołudnie
![]() Dziś znowu od rana sama, bo TŻ w szkole. Chyba już się przyzwyczajam ![]() Piszecie o przewijakach i nakładkach na nie. Ja mam taki ceratkowy http://allegro.pl/klups-przewijak-sa...458583319.html to co będzie jeszcze potrzebne do przewijania? jakieś podkłady? czy starczy sam ten przewijak ceratkowy i na to bobaska kłaść i zmieniać pieluchę bez niczego.. ? Anula mam nadzieję, że to nic poważnego to krwawienie. Lepiej jednak jak dogadasz się z polskim ginekologiem. Trzymam kciuki za Ciebie i Zosię, a Ty leż Spice łaaaadny brzusio nawet mi się z moim skojarzył hehe. A jeśli chodzi o usg, to jeśli było wyraźnie widać bronchildę, to myślę, że nic nagle nie wyrośnie. Raczej rzadko to się zdarza
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-20 o 16:33 |
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania
ja bym juz niczego do tego przewijaka nie dodawala, zadnego podkladu czy tetry, nic. |
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W galerii podrób też chyba nie sprzedają...Wracajcie ostrożnie, bo pogoda troszkę śniegowa, przynajmniej na południu. Daj znac jak dojedziecie i zazdroszczę jutrzejszej wizytki Ja dopiero 5 kwietnia principessina, dziękuję za pamieć !! Czuję sie zaszczycona Na pewno była pyszniutka pizzunia Z czym jadłaś? Ja Ci pozazdrościłam i będę jeśc wieczorem............ mrożoną dr Oetkera ... profanacja... wiem ale jak sie nie ma co się lubi... Pewnie ciepełko u Ciebie? W krk -8 Własnie wróciłam z czestochowy do krk, choc tyle, ze droga pusciutka. Za Twoją wizytkę też trzymam mocno kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Spice Uroczo Chałupka dla maluszka jak się patrzy Ma gdzie pofiglować Czy ja kiedyś zrobię zdjęcie swojego brzuszka ![]() gusiagatko, hmmm skoro piszą, ze takie kłucie to standard, to może wstrzymaj się ze szpitalem.. 03.03 wbrew pozorom nie tak daleko. Oczywiście, jeśli ból będzie na tyle dokuczliwy, że nie dasz rady wytrzymać, to bym pojechała.. Ale skoro Ty chudzinka jesteś, to na pewno ma prawo Cię boleć, nie martw się ![]() Mnie dziś sutki okrutnie bolały, myslalam, ze zwariuję. To taki piekący ból był ale przeszło, mam nadzieje, ze Tobie tak samo będzie zaraz oki ![]() Anulka, polski ginek na pewno wszystko Ci dobrze wyjasni a przede wszystkim należy przebada wzdłuz i wszerz! A wiecej juz nie krwawiłas ?
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
ładniutki Cytat:
![]() zazdraszczam
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
witam
powiem Wam ze odpoczywanie też moze sie znudzic, masakra... kiedys o tym marzyłam,teraz mi sie nudzi jak pracowałam to teskniłam za leżeniem i siedzeniem przed tv a teraz juz nie wiem co ze soba zrobic w tym domu,poradzcie cos
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wykorzystaj większa ilość wolnego czasu na np. zadbanie o buźkę stosując jakieś maseczki, albo peelingi do ciała, albo poczytaj sobie cos.. Choć wiem, łatwo się mówi, czasem nawet na takie czynnosci nie ma się ochoty. Ja ze swoją buzią już nie moge Robią mi sie ciagle takie syfki, że w głowie sie nie mieci ! jako nastolatka nie miałam trądziku, a teraz ... Najwięcej mam na policzkach, wysokości uszu Tez macie problemy z pryszczami? Jak tego dziadostwa sie pozbyc ? Najpierw myslalam, że to uczulenie, ale jednak nie a tak z innej beczki.. bo chyba dzięki parapetówie, do małża dotarło, że jednak powinnismy miec swoj dom! (kupowanie w krk mieszkania mija sie z celem, bo m2 ok 6-7 tys !!) Macie jakieś rozeznanie na temat domów z bali (metoda kanadyjska?) Podobno one dość ekonomiczne, jesli o ogrzewanie chodzi no i taniej chyba wychodzi budowa aniżeli metodą tradycyjna... Jak pomysle, ze za samą działke musimy ok 150 tysi dac to słabo mi się robi.. A działka do sprzedania jest za domem męza rodzicow, wiec fajna lokalizacja, aby w razie czego dzidzi podrzucić
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-20 o 17:50 |
|
|
|
|
#2960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja poleguje caly dzien, ogladam MAD MANA, juz mnie biodro boli od lezenia na boku, na szczescie mala dokazuje, choc humor i tak mam juz zwazony, niestety.
Cytat:
![]() oby do czwartku. Daisssy jak czytam jak kursujesz miedzi Czewa a Krakowem to mi sie moje studenckie czasy przypominaja ![]() Cytat:
ja tez mam nadzieje, ze to nic powaznego, to jedynie stresujace dla mnie okrutnie, a przez to dla Zosi w brzuszku pewnie tez. Byle do czwartku i do wizyty u polskiego ginekologa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej i choc na chwile udalo ci sie zdrzemnac w ciagu dnia.Ja leze dalej. postanowilam do czwartku sie oszczedzac. |
||||||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, no kursuje, średnio co 2 tyg. Baardzo mnie do czewy ciągnie.
Planuje sobie wziąć L-4 od srody przed tłustym czwartkiem i jechać na pączki do Czewy !! straasznie mi smakują paczki od Kitalów (nie wiem, czy ich kojarzysz?) dla mnie smaczniejsze od jałowca i reszty. Wg mnie pączusie musza miec duuzo marmolady. A Ty Aniu studiowałas w Krk ?Wierze Ci doskonale jakie to uczucie.. bo tez czasem mam wrażenie, że cosik ze mnie "leci" i aż boję sie iść do toalety, na szczescie nigdy nic poza upławami nie było, ale Ty musisz jeszcze bardziej drżeć bo masz ku temu podstawy. Szczęście w nieszczęściu, że odpoczniesz troszkę !! I wierze, ze wszystko będzie u Ciebie dobrze
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kobietki!
wczoraj sie wyprowadzalismy, ofc staralam sie nie przesilac, ale samo wyciaganie z szaf to no i cierpie. brzuch mi twardnieje , czasem az tak ze wypieki mam. ![]() ![]() ![]() teraz postaram sie byc na bierzaco, nadrobilam was pobierznie-nie bijcie prosze ![]() chyba ze mi moj slaby net padnie |
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mężul też miał taki czas że dużo czytał na temat tych domów z bali, bo dość tanio wychodzi budowa ... jakoś na czytaniu się skończyło w sumie to nawet nie wiem dlaczego Cytat:
|
||
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
no domyslam się, że wrocek i krk to te same stawki..
Trochę szaleństwem jest dać wg mnie za mieszkanie w bloku ok 400-500 tys Jakie to jest chamstwo, że młodzi ludzi chcący mieć własne 4 katy muszą na niemalże całe zycie uwiazać sobie kredyt Ciekawe czy nasze dzieciaczki będą miały lepiej... A jakie były odczucia Twojego męża andziotku ?? Jak tak przeglądam ceny, to stan surowy zamknięty to wydatek ok 150-250 tys dla domku o powierzchni uzytkowej 100-150m2 (cena z tego co sie zorientowałam uzależniona od grubości bali, ale wiadomo ze lepiej grubsze, niz ciensze, bo to potem przekłada się na oszczędności w ogrzewaniu) Tu przykładowa chałupka na allegro znaleziona http://allegro.pl/dom-drewniany-z-ba...466705131.html agnieszka_pe25, nowy avatar dlugo w tej szkole siedziec musiałas ? Nie chcesz sobie jakiegoś papierka załatwić, który usprawiedliwałby po części choć nieobecność ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-20 o 18:55 |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
a to wcale nie bylo trudne bo tz bardzo chetnie zajmuje sie Olkiem i chetnie by gdzies z nim wybywal gdyby tylko mogl, a rzadko kiedy czas pozwala na takie meskie wyprawy, a dla mnie to niezwykle ze nagle jestem sama w domu
wzielam sobie kapiel, posiedzialam przed kompem i wlasnie dzwonili, ze juz wracaja, Olus podobno ledwo zywy, ale szczesliwy.A wczoraj moj maly synus, przywalil sierpowym koledze z osiedla i zabral mu rowerek cos czuje, ze w szkole bede czesto wzywana ![]() |
|
|
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ładny brzusio
![]() Cytat:
Cytat:
Ze szpitalem się wstrzymałam. A wizyta rzeczywiście trochę bliżej. Zapomniałam, że luty jest krótszy A co się tyczy cery, to ja miałam wypryski do 12 tygodnia ciąży i to nawet w miejscach, w których nigdy wcześniej ich nie miałam ( dekolt, plecy, szyja, policzki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...-do-mycia.html Cytat:
Narazie zdecydowałam poczekać do wizyty. To jest po prostu kłucie jak przy kolce, ale nie takie mocne, że nie można wytrzymać. Normalnie da się funkcjonować. Ustaje na pół dnia, potem znów się pojawia. Ale nie towarzyszą temu krwawienia i dzidzia aktywna
|
|||
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę że temat przewijaków na czasie
![]() a ja dostałam propozycje z której niestety nie będe mogła skorzystać miałam iść do pracy (siedząca po 6 godzin jako sekretarka) za 1200zł i dzięki temu mogłabym mieć macierzyński płatny a to wiele by mi dało no ale co mam zrobić skoro wiem że muszę leżec choć szkoda takiej kaski ![]() ach.... aha spice śliczny masz brzuszek
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
gusiagatko, dzieki za to mydelko !! na pewno jutro kupie, tez mam krostki w miejsach, w ktorych dotad nie mialam - własnie m.in plecy no i buzia takze.. sporadycznie jakas jedna dioda wyskakiwała przedd @
Czy to mydełko kupuje sie w aptece ?? I jeszcze tylko powiedz mi proszę , czy nie wysusza Ci skóry ? Eve, no to będziecie mieli z małżem wieczór dla siebie, skoro Oluś padniety Pewnie pojdzie szybciutko lulu vanes, a musisz lezec do konca ciazy ? Szkoda, bo jak piszesz - pieniazki na macierzynskim, na pewno by Ci sie przydały
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mydełko kupiłam w Schlekerze. Jak jest nowe to ciężko się pieni, później jest lepiej Skóry mi nie wysusza a po umyciu nakładam jeszcze kremik tej samej firmy, nie wiem tylko czy jest dostępny w Polsce. Wstawię może jak wygląda. Pod makijaż fajnie się sprawdza.
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-20 o 19:14 |
|
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety moja szyjka ma jedyne 8mm i moja gin powiedziała ze jesli nie będę leżała to ona mi daje jeszcze 4 tygodnie do porodu... więc innego wyjścia nie widzę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Czekamy na Ciebie fasolko

wiem wiem.. 

i
żeby już tylko dobrze było. Ja też się martwię, ponieważ moje kłucie w lewym boku powróciło
Czytałam na necie (ale internet to nie lekarz), że to nic niepokojącego, że to się wszystko w brzuszku naciąga, robiąc miejsce dla dzidzi. A że ja chuda jestem to bardziej czuje i dlatego boli. Niunia rusza się dużo. I znów zastanawiam się czy jechać do szpitala czy po prostu nie panikować. Następna wizyta dopiero 3.03
witam w tą śnieżną niedzielę

Ja dopiero 5 kwietnia 
ładniutki
cos czuje, ze w szkole bede czesto wzywana