Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-20, 13:34   #4531
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Joł babeczki

no w przerwie w robieniu obiadu (czekam aż mi podgotowane udka z kuraka ostygną żebym mogła je o panierować) postanowiłam się odezwać
Zmalowana skarbuniu lej na przedpotopowe poglądy moja siostra jest samotną matką dwójki dzieci wywaliła tż po tym jak stłukł ją na kwaśne jabłko i małe dzieciaki też wysądziła alimenty i sobie ciągnie do przodu jasne nie było łatwo a ile gadania oooo matko ale daje rady znalazła pracę a daleko jej do wykształcenia itd jak trzeba to człowiek po prostu daje radę bo musi i Ty też się w tym wszystkim odnajdziesz
Stary 2011-02-20, 14:14   #4532
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Zmalowana trzymam kciuki za Ciebie Głupim gadaniem sie nie przejmuj . Dbaj o Siebie i maleństwo Ja też nie od razu trafilam na tego właściwego
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 14:49   #4533
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

O matko dziewczyny ile ja mialam nadrabiania od srody!

Poruszalyscie strasznie powazne tematy, ale nie bede juz do nich wracac...

My dzis u tesciow, bo maja 40 lecie malzenstwa...imprezka, a ja co chwile latam do gory na neta i doczytuje.

Nie pamietam, ktores dzieciatko bylo chore, wymiotowalo... w takich sytuacjach i przy goraczce ja od razu odstawiam mleko i jego prztwory, bo one jeszcze bardziej powoduja wymioty. Sprawdzone. W takich sytuacjach najlepsza marchwianka, ryz gotowany i tego typu rzeczy.

Jutro wracamy do domu, rano we wtorek zrobie zdjecie, to zobaczycie jak mnie wywalilo, tyle ze w duzym stopniu to obzarstwo, a nie dziecko.
Tutaj szwagierka jest o 3 m-ce do przodu z ciaza, a brzuchami to mozemy konkurowac, tyle ze ona zawsze chudzina byla.

Ide na chwile sie poudzielac towarzysko.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 15:29   #4534
kindzia890
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny spodziewam się maluszka na 28.08. obecnie mam już 4 letniego synka miło Was poznać

www.suwaczki.com/tickers/wwgzxm5eifmjmj3r.png

www.suwaczki.com/tickers/wwgzxm5eifmjmj3r.png
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 15:31   #4535
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

no to mamy rotawirusa... koszmar, brzuch nie boli,gorączka do 38stp ,sraczka wczoraj prawie non stop, do 16tej zrobiła 10kup...tzn sraczek bo do kupki było im daleko , wkońcu pojawiło się trochę krwi ze śluzem,pjechaliśmy do szpitala...pani dr powiedziała,że nie jest najgorzej i wypuściła do domu.nie odwodniła się,na medal spisała się HUMANA HN i teraz mamy elektrolity i nifuroksazyd w ziwesinie... chociaż biegunka dalej jest to jakby słabiej...

a na to wszystko odrzucamy smoczka i noc marna... proszę o za moją cierpliwosc i wytrwałośc.

dziękuję za pomoc i słowa wsparcia przy tej biegunce

miłego wiczoru

do jutra

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Kindzia witaj u nas

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 15:42   #4536
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

no to mamy rotawirusa... koszmar, brzuch nie boli,gorączka do 38stp ,sraczka wczoraj prawie non stop, do 16tej zrobiła 10kup...tzn sraczek bo do kupki było im daleko , wkońcu pojawiło się trochę krwi ze śluzem,pjechaliśmy do szpitala...pani dr powiedziała,że nie jest najgorzej i wypuściła do domu.nie odwodniła się,na medal spisała się HUMANA HN i teraz mamy elektrolity i nifuroksazyd w ziwesinie... chociaż biegunka dalej jest to jakby słabiej...

a na to wszystko odrzucamy smoczka i noc marna... proszę o za moją cierpliwosc i wytrwałośc.

miłego wiczoru

do jutra

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Kindzia witaj u nas
Trzymam Kciuki mocno żeby córeczka Ci szybko wyzdrowiała
dużo zdrówka dla niej i cierpliowości dla Was

Kindzia witamy

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

My z małżem zaraz jedziemy do moich rodziców na wyżerke więc do wieczorka mnie nie będzie.

Wiecie co.. mam przeokropną ochotę na hamburgera i po drodzę wstąpimy sobie i kupimy bo normalnie padnę z tej ochoty a mamusia ma przygotować na wieczór kiełbaski w cieście francuskim jeszcze, i sałatka będzie i placuszki i w ogóle przesłać Wam kochane coś z tych pyszności?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 15:55   #4537
agulaaabar
Zakorzenienie

U mnie dziś lasagne zaraz wyciągam z piekarnika i bedziemy sie opychać

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 16:04   #4538
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

a ja siedze sama i wcinam barszcz ukrainski

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:09   #4539
brunetka2000
Zakorzenienie

Hej mamuśki a ja leżę i czekam aż mi "pyszną" kolacje przyniosą

Zmalowana powiedz im niech nie wciskają nosa w nie swoje sprawy, a jak to nie pomoże to zbierzemy się i damy im popalić
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:22   #4540
83monia
Zakorzenienie

brunetka - tak, naślemy na zmalowanej wujostwo mafię ciezarnych

ja wlasnie wciagnelam kluski slaskie z kurczakiem w smietanie i zżarłam dziecku lizaka no nie bede mojego pierworodnego słodyczami ogłupiać, wolę siebie

babonik - trzymaj sie, u nas nifuroksazyt kiedys na biegunke szybko podzialal, to dobry lek. dobrze ze sie nei odwodniła.

moje nei bylo szczepione na rota, drugiego tez nei zaszczepie, tak samo tym razem juz z pneumokokow zrezygnuje bo za duzo moje chyba mialo szczepinek, po kazdej wlasciwie zapalenie oskrzeli, ciezko przechodzil a ja nie che znowu duszacego sie dziecka po lekarzach wozic (tego drugiego). poprzestane na minimum obowiazkowym... zastanawiam sie tez czy te platne szczepinki nie sa lepsze poza tym ze zamiast 3 ukuc jest 1... poczytam o tym...

aga - daj pomysla na prezenty na taka rocznice, moi rodzice maja w tym roku 30sta slubu i nie wiem co im kupic jak maja wszystko...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:33   #4541
kindzia890
Raczkowanie

Mój synek wczoraj miał od rana temperaturę.. powyżej 38.. nic nie pomogło w jej zbiciu poza panadolem.. w nocy, aż dostał drgawek.. pomogła kąpiel w letniej wodzie.. Moja fasolka ma niecałe 6 cm dopiero w praktyce wiem, że każdą ciąże przechodzi się inaczej z synkiem nie miałam żadnych problemów. Natomiast teraz ciągle coś jest nie tak zrobiłam się strasznie marudna w czwartek mam wizyte u ginekologa.. mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku.
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 16:37   #4542
agulaaabar
Zakorzenienie

Monia wyszukaj jakieś ładne np ślubne zdjęcie rodziców, ale nie koniecznie, jak byli mlodzi, zakochani i wogóle - nie twierdze że teraz nie są!! i zrób im meeega obraz na płótnie

Nawet na allegro jest pełno takich ofert a komputerowo można bez problemu odswieżyć stare zdjęcia

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:39   #4543
brunetka2000
Zakorzenienie

Mam pytanie odczuwacie może czkawki swojego dzidziusia ????
Bo zauważyłam, że od czasu do czasu jak sie położę to czuje w brzuchu takie pulsowanie . Położna powiedziała, że to na pewno czkawka.

83monia jestem za mafią ciężarnych mamusiek w końcu jesteśmy podwójnie , a niektóre potrójnie.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-02-20 o 16:41
Stary 2011-02-20, 16:44   #4544
justa878
Zadomowienie

Brunetka mamy ten sam termin a ja czegoś takiego nie czuję - w ogóle nie wiem, czy to co czuję to jest dziecko

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:55   #4545
83monia
Zakorzenienie

ja nie rozrozniam kopania od czkawki. czuje ruchy i nie zastanawiam sie co tam wyprawia

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:59   #4546
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
A ja się wczoraj nasłuchałam od wujków, jak to mi ciężko będzie, że samotna matka nie znajdzie pracy, że nie powinnam się z nim rozstawać(mimo, że nie znają powodów) itp itd :/
To teraz wysłuchaj tego: MILION razy lepiej jest być samotną matką, która ma święty spokój, szacunek do siebie, miłość do dziecka i od dziecka, niż żyć z mężczyzną, który nie kocha, nie szanuje, drażni, poniża, zdradza i po prostu na Ciebie nie zasługuje. I na to żeby być ojcem też nie. A - tak ja pisały już wcześniej dziewczyny - znajdziesz kiedyś kogoś, kto zasłuży na miano ojca. Nie przez tych kilka plemników, które dał, tylko przez miłość i odpowiedzialność którą Was otoczy. A nawet jak nie znajdziesz, to uwierz, że na facetach świat się nie kończy. I naprawdę można mieć udane życie bez mężczyzny przy boku!!!

Napatrzyłam się w życiu na tyle nieszczęśliwych małżeństw, pozornie tylko pełnych rodzin, że ma tego dosyć raz na zawsze. I swojemu dziecku na pewno bym takiej udawanej rodzinnej miłości nie zafundowała. Bo lepiej mu patrzeć na samotną, szczesliwą mamę, niż uciśnioną, z=sfrustrowaną kobietę z patałachem u boku...
Stary 2011-02-20, 16:59   #4547
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja nie rozrozniam kopania od czkawki. czuje ruchy i nie zastanawiam sie co tam wyprawia
Niby ta czkawka to tak jakby mi się serce przesunęło spod piersi do brzucha ale tylko pulsuje parę razy
Stary 2011-02-20, 17:01   #4548
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny przejrzałam listę i sprawdziłam kto jak się udziela, zaznaczyłam czerwonymi gwiazdkami osoby, które albo nie napisały ani jednego postu albo jeden czy dwa i ślad po nich zaginął
nie ma sensu tworzyć listy długiej na kilometry gdzie połowa mam się nie udziela
więc w następnej części osoby te zostaną usunięte z listy, chyba że pojawią się do tego czasu i napiszą cokolwiek dając mi znak, że to była chwilowa nieobecność
za niedługo będzie się kończyła ta część
pamiętajmy o liście, jeśli któraś z Was założy następną część to albo pozwólcie mi nadal prowadzić listę albo przejmijcie ją usuwając zaznaczone osoby
żeby porządek był ok?
Czytam regularnie co dzień co u Was słychać, ale jakoś nie potrafię się włączyć ciężko tak wejść w grupę przyjaciół, tym bardziej, że przy pierwszym dziecku mam zerową wiedzę i wszystkie pytania wydają mi się beznadziejnie głupie
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 17:07   #4549
AgusiaW
Przyczajenie

Witajcie kobietki!
Dołączam do Waszego grona. Termin mam na 10 sierpnia Aktualnie jestem po paskudnej infekcji, biorę antybiotyk i niestety straciłam apetyt. Zmiast przybierać na wadze to chudnę Dlatego cieszcie się dziewczyny, że macie takie smaki i możecie sobie dogadzać. Ja mam nadzieje, że też się tego doczekam...
AgusiaW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 17:09   #4550
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Babonik dużo zdrówka.Uważaj abyś Ty się nie zaraźiła
a tak z ciekawości szczepiłaś na rota? bo My tak i mały b.dobrze zniósł i szybko mu przeszło.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 17:11   #4551
karolinee1983
Zadomowienie

Witam w niedzielne popołudnie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
A ja się wczoraj nasłuchałam od wujków, jak to mi ciężko będzie, że samotna matka nie znajdzie pracy, że nie powinnam się z nim rozstawać(mimo, że nie znają powodów) itp itd :/
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Oj Zmalowana zawsze w twoim otoczeniu znajda się takie "życzliwe osoby". Ja też teraz jadę do Polski na tydzień spakowac resztę moich rzeczy i oczekuję wielu komentarzy typu: a to tak bez ślubu i w ciąży? (jakby plemniki prosiły o certfikat małżeństwa, żeby się dostac do środka). My szczerze mówiąc z moim narzeczonym zaręczyliśmy się tylko dla świętego spokoju. Nam ślub nie jest potrzebny. Idziemy do prawnika w następnym miesiącu i robimy pewne zapisy, jakby co (odpukac). Po co mi teraz ślub, jak ja w ciązy i tak zestresowana jestem?

Nie przejmuj się - znam niejedną samotnie wychowującą dziecko matkę, które są szczęśliwe. Tak byś się tylko zastanawiała, czy znowu nie kłamie.Po co ten stres? Ja wcześniej byłam z takim kłamczuchem, że można by o nim powieśc napisac, Jeszcze chciał mi namieszac w związku z T. tylko mój T. to inteligentny facet i totalnie olał go.Powiem Ci, że 2 lata z tym kłamcą cofnęły mnie w życiu towarzyskim bardzo. Ja nie chciałam widywac ludzi ani poznawac nowych, bo bałam się że też będą kłamac. Teraz przechodzę 2 rok "rehabilitacji "i to powiem Ci, że tak zdeptane zaufanie ciężko jest odbudowac.

A ty jesteś fajna laska i mówię ci to ja, że poznasz kogoś, kto Cię pokocha nad życie i zajmie się tobą i dzieckiem. A ty otworzysz wątek na wizażu: Szczęściary!
Skąd ja to znam... Takie "życzliwe" gadanie rodziny. Czasami aż nóż się w kieszeni otwiera. My mamy taką sytuację, że żyjemy bez ślubu, jesteśmy na razie zaręczeni i ślub planowaliśmy za rok. Jak się nasze rodziny dowiedziały, że będziemy mieli dziecko, to oczywiście gadanie, żeby ślub przyspieszyć. Ja się na to kategorycznie nie zgodziłam, bo nie chcemy brać ślubu bo dzidzia w drodze, tylko że chcemy być razem!!! Więc ślub i tak za rok będzie, nie ma zmiłuj się. Na szczęście nasi rodzice, przetrawili temat i na nic nie naciskają ,ale zdarzają się takie kasztany w rodzinie, co mówili " Najpierw trzeba było ślub wziąć a później dzieci robić" Takie komentarze mogą człowieka dobić...

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny spodziewam się maluszka na 28.08. obecnie mam już 4 letniego synka miło Was poznać

Witamy na wątku
Cytat:
dzień dobry

miłego wiczoru

do jutra

Kindzia witaj u nas
Trzymam kciuki za zdrowie córeczki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 17:16   #4552
Zmalowana
Zakorzenienie

Lalaala A wiecie, że za chwilę ruszamy z nowym wątkiem ?)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 17:32   #4553
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
Czytam regularnie co dzień co u Was słychać, ale jakoś nie potrafię się włączyć ciężko tak wejść w grupę przyjaciół, tym bardziej, że przy pierwszym dziecku mam zerową wiedzę i wszystkie pytania wydają mi się beznadziejnie głupie
Co Ty opowiadasz. Przynajmniej połowa z nas jest tu w pierszej ciąży i ma głupie pytania i panikuje i przeżywa Witaj serdecznie
Stary 2011-02-20, 17:52   #4554
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
dzień dobry nowym mamusiom

Asiu ja też z pierwszą ciążą, też niedawno dołączyłam ale dziewczyny są super i mimo że część już dobrze zgrana to nie dają odczuć, są super

Babonik kciuki za córcię
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 17:58   #4555
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Babonik zdrowia dla córkuni!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:02   #4556
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Mi też cieżko się tu udzielać bo Wy taki fajny zgrany zespół jesteście. Ale czytać was uwielbiam

a jak wpadnie mi głupie pytanie do głowy to je zadaje co mi szkodzi.
Tak jak z tym balsamem brązującym niestety moja skóra inaczej niz przed ciażą zareagowała na pigment i wyglądam jak dalmatyńczyk

a no i poczułam ruchy dzidzi ... TŻ trzymał rękę na brzuchu
a ja mówię do niego żeby mnie palcami nie stukał a on ze to nie on i po chwili miałam piekne dwa kopniaki aż mi się goraco zrobiło... a teraz ciszaaaaa
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:11   #4557
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
a jak wpadnie mi głupie pytanie do głowy to je zadaje co mi szkodzi. Tak jak z tym balsamem brązującym niestety moja skóra inaczej niz przed ciażą zareagowała na pigment i wyglądam jak dalmatyńczyk
Nie martw się - dalmatyńczyki są takie urocze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 18:16   #4558
marzena_S
Zadomowienie

kindzia890, AgusiaW, witamy nowe mamusie- wreszcie się coraz więcej "sierpniówek" ujawnia, może jeszcze przegonimy w ilości "lipcówki".

BABONIK, dużo zdrówka dla córci,trzymam kciuki za spokojną noc - niech mała szybko wraca do zdrowia.

Już niedługo będzie trzeba pomyśleć nad tytułem kolejnego wątku.
Jedyne co mi przyszło na myśl to :
Brzuchy rosną, apetyt też, chcemy wszystkie znać już płeć.
....ale to się chyba nawet nie rymuje.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:19   #4559
BABONIK
Zadomowienie

AgusiaW-witaj,życzymy braku kolejnych infekcji

Dziękuję za kciuki i życzenia za zdrowie mojej córci

Nie szczepiłam rota...w sumiemogę powiedziec,bo nie ma odwodnienia, tylko dużo,dużo "sraczki" -że przechodzi to chyba łagodnie,brzuch nie boli,dziecko jak nowe tyle tylko,że zużywamy więcej pieluch i ma trochę pupkę czerwoną...

chyba nie zaszczepię rota u drugiego,ale Monia na pewno zdecyduję sie na 5w1-nie mieliśmy żadnych powikłań po szczepieniach, jedno wkłukcie, ja sobie bardzo chwalę szczepionki 5 lub 6 w 1.

Angel- nie stosuję takich "samoopalaczy"

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Marzena_S -fajny tytuł

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:24   #4560
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

miłego wiczoru

do jutra

Kindzia witaj u nas
myślałam cały czas o Nadusi, dobrze że napisałaś
pilnuj się, żeby sie nie zarazić
i tylko biegunka tak? wymiotów nie ma? chyba wymioty są gorsze
żeby mała szybko wróciła do zdrowia

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości