|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Joł babeczki
no w przerwie w robieniu obiadu (czekam aż mi podgotowane udka z kuraka ostygną żebym mogła je o panierować) postanowiłam się odezwać Zmalowana skarbuniu lej na przedpotopowe poglądy moja siostra jest samotną matką dwójki dzieci wywaliła tż po tym jak stłukł ją na kwaśne jabłko i małe dzieciaki też wysądziła alimenty i sobie ciągnie do przodu jasne nie było łatwo a ile gadania oooo matko ale daje rady znalazła pracę a daleko jej do wykształcenia itd jak trzeba to człowiek po prostu daje radę bo musi
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Zmalowana trzymam kciuki za Ciebie
|
|
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko dziewczyny ile ja mialam nadrabiania od srody!
Poruszalyscie strasznie powazne tematy, ale nie bede juz do nich wracac... My dzis u tesciow, bo maja 40 lecie malzenstwa...imprezka, a ja co chwile latam do gory na neta i doczytuje. Nie pamietam, ktores dzieciatko bylo chore, wymiotowalo... w takich sytuacjach i przy goraczce ja od razu odstawiam mleko i jego prztwory, bo one jeszcze bardziej powoduja wymioty. Sprawdzone. W takich sytuacjach najlepsza marchwianka, ryz gotowany i tego typu rzeczy. Jutro wracamy do domu, rano we wtorek zrobie zdjecie, to zobaczycie jak mnie wywalilo, tyle ze w duzym stopniu to obzarstwo, a nie dziecko. Tutaj szwagierka jest o 3 m-ce do przodu z ciaza, a brzuchami to mozemy konkurowac, tyle ze ona zawsze chudzina byla. Ide na chwile sie poudzielac towarzysko. |
|
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
spodziewam się maluszka na 28.08. obecnie mam już 4 letniego synka miło Was poznać ![]() www.suwaczki.com/tickers/wwgzxm5eifmjmj3r.png www.suwaczki.com/tickers/wwgzxm5eifmjmj3r.png |
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
no to mamy rotawirusa... koszmar, brzuch nie boli,gorączka do 38stp ,sraczka wczoraj prawie non stop, do 16tej zrobiła 10kup...tzn sraczek bo do kupki było im daleko , wkońcu pojawiło się trochę krwi ze śluzem,pjechaliśmy do szpitala...pani dr powiedziała,że nie jest najgorzej i wypuściła do domu.nie odwodniła się,na medal spisała się HUMANA HN i teraz mamy elektrolity i nifuroksazyd w ziwesinie... chociaż biegunka dalej jest to jakby słabiej...a na to wszystko odrzucamy smoczka i noc marna... proszę o za moją cierpliwosc i wytrwałośc.dziękuję za pomoc i słowa wsparcia przy tej biegunce ![]() miłego wiczoru do jutra ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Kindzia witaj u nas |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka dla niej i cierpliowości dla Was ![]() Kindzia witamy ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- My z małżem zaraz jedziemy do moich rodziców na wyżerke więc do wieczorka mnie nie będzie. Wiecie co.. mam przeokropną ochotę na hamburgera i po drodzę wstąpimy sobie i kupimy bo normalnie padnę z tej ochoty a mamusia ma przygotować na wieczór kiełbaski w cieście francuskim jeszcze, i sałatka będzie i placuszki i w ogóle
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś lasagne
zaraz wyciągam z piekarnika i bedziemy sie opychać
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedze sama i wcinam barszcz ukrainski
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
a ja leżę i czekam aż mi "pyszną" kolacje przyniosą ![]() Zmalowana powiedz im niech nie wciskają nosa w nie swoje sprawy, a jak to nie pomoże to zbierzemy się i damy im popalić
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - tak, naślemy na zmalowanej wujostwo mafię ciezarnych
![]() ja wlasnie wciagnelam kluski slaskie z kurczakiem w smietanie i zżarłam dziecku lizaka no nie bede mojego pierworodnego słodyczami ogłupiać, wolę siebie ![]() babonik - trzymaj sie, u nas nifuroksazyt kiedys na biegunke szybko podzialal, to dobry lek. dobrze ze sie nei odwodniła. moje nei bylo szczepione na rota, drugiego tez nei zaszczepie, tak samo tym razem juz z pneumokokow zrezygnuje bo za duzo moje chyba mialo szczepinek, po kazdej wlasciwie zapalenie oskrzeli, ciezko przechodzil a ja nie che znowu duszacego sie dziecka po lekarzach wozic (tego drugiego). poprzestane na minimum obowiazkowym... zastanawiam sie tez czy te platne szczepinki nie sa lepsze poza tym ze zamiast 3 ukuc jest 1... poczytam o tym... aga - daj pomysla na prezenty na taka rocznice, moi rodzice maja w tym roku 30sta slubu i nie wiem co im kupic jak maja wszystko... |
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
Mój synek wczoraj miał od rana temperaturę.. powyżej 38.. nic nie pomogło w jej zbiciu poza panadolem.. w nocy, aż dostał drgawek.. pomogła kąpiel w letniej wodzie.. Moja fasolka ma niecałe 6 cm
dopiero w praktyce wiem, że każdą ciąże przechodzi się inaczej z synkiem nie miałam żadnych problemów. Natomiast teraz ciągle coś jest nie tak zrobiłam się strasznie marudna w czwartek mam wizyte u ginekologa.. mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku.
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Monia wyszukaj jakieś ładne np ślubne zdjęcie rodziców, ale nie koniecznie, jak byli mlodzi, zakochani i wogóle - nie twierdze że teraz nie są!!
i zrób im meeega obraz na płótnie ![]() Nawet na allegro jest pełno takich ofert a komputerowo można bez problemu odswieżyć stare zdjęcia
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odczuwacie może czkawki swojego dzidziusia ????
Bo zauważyłam, że od czasu do czasu jak sie położę to czuje w brzuchu takie pulsowanie . Położna powiedziała, że to na pewno czkawka. 83monia jestem za mafią ciężarnych mamusiek w końcu jesteśmy podwójnie , a niektóre potrójnie.
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-02-20 o 16:41 |
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka mamy ten sam termin a ja czegoś takiego nie czuję - w ogóle nie wiem, czy to co czuję to jest dziecko
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie rozrozniam kopania od czkawki. czuje ruchy i nie zastanawiam sie co tam wyprawia
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napatrzyłam się w życiu na tyle nieszczęśliwych małżeństw, pozornie tylko pełnych rodzin, że ma tego dosyć raz na zawsze. I swojemu dziecku na pewno bym takiej udawanej rodzinnej miłości nie zafundowała. Bo lepiej mu patrzeć na samotną, szczesliwą mamę, niż uciśnioną, z=sfrustrowaną kobietę z patałachem u boku...
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężko tak wejść w grupę przyjaciół, tym bardziej, że przy pierwszym dziecku mam zerową wiedzę i wszystkie pytania wydają mi się beznadziejnie głupie
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki!
Dołączam do Waszego grona. Termin mam na 10 sierpnia Aktualnie jestem po paskudnej infekcji, biorę antybiotyk i niestety straciłam apetyt. Zmiast przybierać na wadze to chudnę Dlatego cieszcie się dziewczyny, że macie takie smaki i możecie sobie dogadzać. Ja mam nadzieje, że też się tego doczekam...
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik dużo zdrówka.Uważaj abyś Ty się nie zaraźiła
a tak z ciekawości szczepiłaś na rota? bo My tak i mały b.dobrze zniósł i szybko mu przeszło. |
|
|
|
#4551 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam w niedzielne popołudnie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Lalaala
A wiecie, że za chwilę ruszamy z nowym wątkiem ? )
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj serdecznie
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiu ja też z pierwszą ciążą, też niedawno dołączyłam ale dziewczyny są super i mimo że część już dobrze zgrana to nie dają odczuć, są super ![]() Babonik kciuki za córcię
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik zdrowia dla córkuni!
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Mi też cieżko się tu udzielać bo Wy taki fajny zgrany zespół jesteście. Ale czytać was uwielbiam
a jak wpadnie mi głupie pytanie do głowy to je zadaje co mi szkodzi. Tak jak z tym balsamem brązującym niestety moja skóra inaczej niz przed ciażą zareagowała na pigment i wyglądam jak dalmatyńczyk ![]() a no i poczułam ruchy dzidzi ... TŻ trzymał rękę na brzuchu a ja mówię do niego żeby mnie palcami nie stukał a on ze to nie on i po chwili miałam piekne dwa kopniaki aż mi się goraco zrobiło... a teraz ciszaaaaa
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
kindzia890, AgusiaW, witamy nowe mamusie
![]() BABONIK, dużo zdrówka dla córci,trzymam kciuki za spokojną noc - niech mała szybko wraca do zdrowia.Już niedługo będzie trzeba pomyśleć nad tytułem kolejnego wątku. Jedyne co mi przyszło na myśl to : Brzuchy rosną, apetyt też, chcemy wszystkie znać już płeć. ....ale to się chyba nawet nie rymuje. |
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
AgusiaW-witaj,życzymy braku kolejnych infekcji
![]() Dziękuję za kciuki i życzenia za zdrowie mojej córci ![]() Nie szczepiłam rota...w sumiemogę powiedziec,bo nie ma odwodnienia, tylko dużo,dużo "sraczki" -że przechodzi to chyba łagodnie,brzuch nie boli,dziecko jak nowe tyle tylko,że zużywamy więcej pieluch i ma trochę pupkę czerwoną... chyba nie zaszczepię rota u drugiego,ale Monia na pewno zdecyduję sie na 5w1-nie mieliśmy żadnych powikłań po szczepieniach, jedno wkłukcie, ja sobie bardzo chwalę szczepionki 5 lub 6 w 1. Angel- nie stosuję takich "samoopalaczy"---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Marzena_S -fajny tytuł
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pilnuj się, żeby sie nie zarazić i tylko biegunka tak? wymiotów nie ma? chyba wymioty są gorsze żeby mała szybko wróciła do zdrowia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

, wkońcu pojawiło się trochę krwi ze śluzem,pjechaliśmy do szpitala...pani dr powiedziała,że nie jest najgorzej i wypuściła do domu.nie odwodniła się,na medal spisała się HUMANA HN i teraz mamy elektrolity i nifuroksazyd w ziwesinie... chociaż biegunka dalej jest to jakby słabiej...
za moją cierpliwosc i wytrwałośc.

więc do wieczorka mnie nie będzie.
a mamusia ma przygotować na wieczór kiełbaski w cieście francuskim jeszcze, i sałatka będzie i placuszki i w ogóle

Zakończone: 2

zębole

a komputerowo można bez problemu odswieżyć stare zdjęcia
05.06.2010 
nie stosuję takich "samoopalaczy"