|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
poissonivy kurcze dopiero teraz do mnie doszło że Ty schudłaś ponad 7kg w 6 tygodni wow
![]() ![]() mariolcia - może namów go na jakiś sport, np biegajcie razem? jakiś karnet na siłkę?
![]() |
![]() |
#932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc może spróbuj delikatnie, właśnie wyciągając go np na basen, lub powiedz że jest jakaś promocja w fitness klubie dla dwojga(zazwyczaj są, możesz popytac) i możesz dodac ze super byłoby chodzic we dwoje, możesz wyciągac go na snowboard, lub zaczęcac do wspólnego biegania zależy co lubisz. Dodatkową motywacją byłoby komentowanie filmów że podoba Ci się kratka na brzuchu tego pana, lub wspomnienie o koledze który ma fajny brzuszek ale to zależy jak jest zazdrosny Twój TŻ. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Mój jadłospis wygląda jak na razie dobrze ale mam miesiączke zjadłabym konia z kopytami i leżę obolała ![]() Do tego muszę pracowac napewno dziś zero cwiczen mam nadzieje że kaloriowo będzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
łączmy się w cierpieniu ![]() edit. co sądzicie o ćwiczeniu podczas okresu? kiedy już brzuch nie boli.
![]() Edytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-20 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie no co Ty są zwykłe, staram się jeść to co lubię, ale w wersji light. Myślę, że nic odkrywczego nie napiszę dlaczego mam takie spadki... brak ziemniaków, ryż brązowy jadłam dwa razy w ciągu tych 3 tygodni, a makaron 1 raz. Nie mam wcale ciągot żadnych w kierunku węglowodanów, pieczywo raz lub 2 razy dziennie (i to od tygodnia dopiero), do tego uniki w postaci cieniutkich kromek (pomaga krajalnica). No i rano dodaję sobie energii owocami. Cytat:
![]() No jeszcze mi 7 zostało ![]() ![]() Najgorsze jeszcze przede mną... stabilizacja ![]() Cytat:
Lecę cukinię pitrasić. Może nie zjem wszystkiego i fotkę pstryknę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() I pochwal się cukinią akurat mam w lodówce chyba też coś z niej przyrządzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
Ja podczas miesiączki ćwicze normalnie,nie wiem dlaczego niektóre dziewczyny tak wyolbrzymiają, to tylko okres:p
Dziś spacerek do kościoła w tą i z powrotem razem 4 km. I tylko tule z ćwiczen , wiem że mało ale mam dużo nauki i nie mam czasu;/ Jutro wcześnie kończę lekcje więc na 100% idę biegać ![]()
![]() |
#937 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale skoro wcozraj wzięłam się w garś i wkońcu poszłam na bieżnię to może dziś też pójdę żeby iść za ciosem. poissonivy- smakowo wyglądają te cukinie ![]() w moim przypadki jest podobnie jak u kamii nie mogę żyć bez węglowodanów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Też lecę po wodę, dziś wypiłam tylko małą kawę i herbatkę ziołową- ale to rano:-( Niestety jak sobie nie przypomnę, to zwykle kawa jest jedynym napojem w ciągu dnia, a przecież odwadnia...
Już po kolacji, miałam dziś jazdę na słodkie, więc wymieszałam chudy twaróg 100g z jogurtem naturalnym ze słodzikiem i już mi lepiej... Limit już wykorzystany.
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ochotę na słodkie, więc chyba będzie serek z owocami, ale muszę policzyć ile kalorii zjadłam dzisiaj. śniadanie (249kcal): - serek, kiwi, mandarynki, słodzik - kawa z dodatkami II śniadanie (140kcal): - chleb żytni - wędlina drobiowa - serek przekąska (100kcal): - pestki słonecznika ![]() ![]() obiad (200kcal): - dwie porcje cukinii, mięso indycze, czosnek, jogurt, serek, pietruszka Na razie jest: 689kcal. Więc spokojnie mogę jeszcze zjeść serek z owocami, najwyżej cukinia zostanie na jutro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
kurcze cuda działasz tymi twoimi jadłospisami
![]()
![]() |
![]() |
#942 |
Konto usunięte
|
Mi się też bardzo podoba ta cukinia... I składniki smaczne
![]() A zdradzisz, jak przyrządzasz farsz? Jakieś przyprawy? ![]() Dziewczyny wybaczcie, że nie odpisuję na wszystko i nie komentuję wszystkiego co przeczytam, po prostu brakuje mi na to czasu... Właściwie to nie powinnam na wizaż zaglądać, ale jakoś kradnę czas ![]() A tak w ogóle to ja się aż zdziwiłam, ale wraz z moimi lodami (rożkiem małym) z McDonald's wyszło mi 646 kcal... ![]() I jestem mega pełna ![]() Bo zjadłam: śniadanie: 100 g serka wiejskiego Piątnica + 4 listki sałaty lodowej drugie śniadanie: rożek lodów z Mc'a (i tu sprawdziłam na stronie: 135 kcal... zatkało mnie i nie mogę uwierzyć, że tylko... myslicie, że chodzi o 100g? ale skąd mam wiedzieć ile ma cały taki rożek?) obiad: pół opakowania warzyw Hortexu na patelnię z przyprawą orientalną i jakieś 40 g ryżu brązowego (zmieszane i mniam!), w tym jakieś 1,5 łyżki oliwy. -------------- Pamiętam, że któraś z Was mnie wcześniej pytała ile schudłam i ile ważę... Otóż mam okazję ważyć się bardzo rzadko, ale przez ostatnich kilka razów było 58-60 kg. Także, powiedzmy, że stąd zaczęłam. Teraz pojęcia nie mam i myślę, że już miałam mniej, a teraz znów nie chodzę głodna i jakby mniej restrykcyjna jest moja dieta, bo pozwalam sobie na tłuszcz, np. oliwę i właśnie od czasu do czasu na słodkie, czy zakosztowanie białego pieczywa... W styczniu to szło mi ślicznie... Ech. Pozostaje mi tylko myśleć, że to i tak nie jest dużo jedzenia i kcal, że zmieniłam nawyki, prawie w ogóle fast foodów, a kiedyś co kilka dni i to ładne porcje... Nie kupuję sobie chipsów, bo Chipsletten są dobre i nie piję piwka z moim Kochaniem raz na kilka dni... (on już też nie, bo mu dziwnie samemu xD). Już jak jest okazja i kolacja, to wolałam lampkę białego pół słodkiego wina ![]() Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2011-02-20 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobietki
![]() Musze ja zrobic KONIECZNIE u mnie dzis niby ok bo 1100kcal poszlo ale zjadlam kawalek ciasta ( oczywiscie wliczone w limit) i tak te weekendy sa grzeszne.Jak dobrze ze juz poniedzialek jutro ![]() Co to okresu to ja mam dwa dni wyciete z zycia i cwiczenia musze odpusic .Boli brzuch glowa piersi i ogolnie slaba jakas jestem. Dostalam od TŻ kolyske do brzuszkow ma ktoras taki sprzet i moze o efektach powiedziec ??? buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kalorii to faktycznie ma malutko, a najeść się można naprawdę ![]() W lecie ze świeżej cukinii ugotuję na pewno leczo, tylko zwykle dodaję kiełbasę, tym razem zrobię w wersji light z drobiem. No i mam jeszcze niewykorzystany ser pleśniowy light i chyba zrobię kurczaka zawijanego z serem w środku i bazylią. Cytat:
![]() Jasne, to naprawdę nic nadzwyczajnego... Biorę mięso drobiowe (dzisiaj to był indyk z udźca indyczego, z reszty co mi zostało moja rodzinka miała pyszny rosół ![]() Normalnie dodałabym jajko, ale nie ma potrzeby. Połówki cukinii posypuję ziarnkami smaku, wkładam do środka farsz, zapiekam na termoobiegu szybciutko jest. Na koniec polewam (jogurt+serek Linessa) i posypuję pietruszką. Ja tak robię, ale można fantazjować z tym farszem można różności wrzucić: pieczarki, cebulkę, por, paprykę, pomidory... Cytat:
Obiad wyborny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
zajdę jutro do warzywniaka , zrobię zakupy i spróbuję z tą cukinia i papryką, dzień po dniu, nie można wiecznie jeść tego samego
![]() zjadłam właśnie kolację, tym sposobem mogę powiedzieć że mam na koncie ok1170 więc w zaokrągleniu 1200 ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Konto usunięte
|
Poissonivy dziękuję za przepis
![]() Wypróbuję, choć nie wiem, kiedy jeszcze... Moje Kochanie do nowości jest takie nieufne. Już stwierdził, że to pewnie mdłe będzie xD Ale spróbujemy na pewno, mi już ślinka leci ^^ A z tymi lodami w takim razie źle... bo one miały na pewno więcej, niż 100 gram. Gdzieś w necie niedawno wyczytałam, że ktoś powiedział, że porcja ma ok. 300 kcal. A więc wiem, czemu taka syta byłam. A teraz zjem 2 cieniusieńkie kromeczki mojego chlebka wieloziarnistego (http://www.piekarniawodnicki.pl/prod...ziarnisty.html) + 1 plaster chudego sera żółtego, odrobina Ramy, plaster pomidora, cebulki, kilka pasków papryki czerwonej... Kanapki zapiekane w piecu zastępują mi ubóstwiane zapiekanki... Miłego wieczoru, dziołchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Kobietki a czy wy pozwalacie sobie na ziemniaki ??????
takie gotowane bez sosow itp. niby nie sa tluczace (77kcal w100g), ale nie sa wskazane przy dietach >??????? chce mi sie takich z piekarnika z maslanka mniammmmmmmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, o co tu chodzi? Jestem załamana;/
Zważyłam się dzisiaj na tej samej wadze co zawsze i... 73! Jakim cudem? Przecież w piątek było 71,5! Niestety, jak to w weekendy, wczraj trochę sobie pofolgowałam, ale nie sądzę, że przekroczyłam 2000kcal. Dzisiaj jadłam grzecznie. Nie przekroczyłam 1200kcal. Ja nie wiem, co się dzieje. +1,5kg w dwa dni?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
milego wieczoru ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- marta- może okres Ci się zbliża?
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Edytowane przez marta56 Czas edycji: 2011-02-20 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
hm a ważyłaś się na płaskiej powierzchni?
![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Tak, ważyłam się nawet na tej samej płytce co zawsze.
Weszłam na wagę kilka razy, bo nie dowierzałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
to może sprobuj jutro, może dziś dzień jakis gorszy? nie wiem jak to wytłumaczyć skoro w zasadzie plus minus trzymałaś się diety a jak folgowałąs to w umiarem. daj znać
ja jestem już bardzo głodna więc udaję się spać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#954 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trudno nie ma co rozpamiętywać, następny tydzień ma być grzeczny i żadnych folgowań. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie Wam smakować ![]() --------------- Zelki tak mi narobiła smaku na słodkie, że na podwieczorek zjadłam jogurt z serkiem 0% owocami i słodzikiem, a na kolację resztę cukinii. A najlepsza wiadomość dnia to taka, że porcja na talerzu miała jeszcze mniej kalorii, bo mięso indycze liczyłam jak drobiowe (99kcal/100g), a indycze ma mniej 84kcal/100g. Wyszło mi, że 175kcal/2 cukinie. Jakby nie liczyć kalorii wychodzi i tak malutko. Bilans dnia zamknął mi się w: 936kcal |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zważę się jutro lub pojutrze i zobaczymy. Dzięki, dziewczyny ![]() Aha, poisson, ok, następny tydzień będzie bezgrzeszny, postaram się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie obiecajmy sobie wszystkie, że ostatni tydzień lutego będzie bez żadnego grzechu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po tym, co dzisiaj zobaczyłam na wadze... OBIECUJĘ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Ja też się będę starać
![]() Dziś bez ważenia, więc nie wiem, czy powinnam sie cieszyć, ale mężuś mówi, że schudłam i patrzy tak jakoś inaczej ![]() ![]() Dziś wyrobiłam się w 1200 kcal ![]()
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Aha, miałam jeszcze napisać, że zaczęłam Aerobiczną SZÓSTKĘ Weidera - jestem na 3 dniu, ale to - zwłaszcza, jeśli to dopiero 3 dni, napewno nie wpłynęło na podniesienie wagi.
Chcę być szczupła! Wzrost: 157 cm 5 maja 2010 - 100,7 kg 18 stycznia - 74 kg 23 lutego - 72 kg 17 marca - 69,1 kg 9 kwietnia - 67,5 kg 17 maja - 66 kg 15 czerwca - 64 kg Cel I: 50 kg (Zostało 14,5 kg) Uda się! 36,2 kg już za mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Marta56: nie przejmuj się, organizm szaleje, obcięłaś kcal, trzyma tkankę, może wodę zbiera, bo wyczuł, że ciężkie czasy idą ![]() Dziś mija mój 4 tydzień diety, na wadze spadek malutki , nawet nie 1 kg, ale w spodniach rurkach już luzik mam, więc sama widzisz, jakie czary ![]() Nie można się poddawać, a co do nielegali: wprowadziłam w limit 100-150 kcal na słodycze ( gorzka czeko, sezamki" czasem lizak) i przez to nie rzucam się wieczorem na kilo żelków, lub milkę 300g ![]() Zwykle zjadałam 1000 kcal, a wieczorem w słodyczach drugie tyle, lub więcej (!) obiecując sobie, że od jutra..., znamy ... ![]() Najważniejsze trwać w deficycie, w końcu puści, nie ma siły. ![]() Po raz kolejny przywołam przypadek mojej przyjaciółki- 3 mce diety i aerobik codziennie- i efekty marne...Dopiero po tym czasie, zaczęła chudnąć dosłownie w oczach, każdego następnego tygodnia była coraz szczuplejsza, w sumie poszło jej 11 kg. Znalazłam jakiś stary notatnik dietowy- sprzed 7 lat i wynika z niego, że ważyłam wtedy dokładnie tyle co teraz 57 kg. Ale za to 20 lat temu w udzie UWAGA... 63 cm! łydka 43 cm! waga 72 kg. Jejuu ![]()
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-21 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.