|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
w tym temacie to chyba powinnaś posłuchać swojego gin
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Ciąża jak rozumiem jak dotychczas przebiega ok? Jesli termin z OM miałas na 18 lutego, to dzis jest dopiero 20 luty tak naprawde ten termin z OM jest plus minus 2 tygodnie, więc do konca lutego masz czas, teraz jedynie powinnas kontrolowac dzidziusia na ktg co kilka dni i na usg, jesli nie robią tego u ciebie w przychodni to możesz podjechac do szpitala.ps. nie wiem, czy wiesz, ale jest jeszcze wątek mam styczniowo- lutowych, https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=502184 tam sa mamy z terminami na luty jak ty... my raczej mamy terminy na marzec i kwiecień.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-20 o 15:19 |
|
|
|
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za rade, ciąża przebiegała bez żadnych problemów
wiec moja lekarka mówiła ze jak czuje ruchy to nie trzeba kontrolować. Jak sie nie zacznie to jutro pójdę gdzieś na te KTG i USG . pozdrawiam ![]() ------------- acha, ok , czyli lecę na te lutówki ![]() pozdrawiam
Edytowane przez n_i_x_i_e Czas edycji: 2011-02-20 o 15:25 |
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- http://abcciaza.pl/metody-lagodzenia-bolu-porodowego |
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Milena no jednak mnie to niepokoi,bo ja nie zażywam żadnych tabletek... :/
|
|
#576 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu od poczatku mam mieć swoje pampersy i ubranka.
mnie tez ciagle suszy, pije jak smok..... a wczoraj dodatkowo najadłam się winogron przed snem i w nocy byłam 6 razy w toalecie ;/ Cytat:
castia, może trzeba będzie helikopter zamawiać w razie godziny "0"
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
JOK3R OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I BUZIAK DLA SYNKA
ja miałam tragiczną noc, ok 3 złapała mnie mega biegunka a potem wymioty ale trwało to z 20 min i jak szybko się pojawiło tak szybko minęło no i jestem zdrowa cała a już myślałam,że to jakiś wirus...![]() to kara za moje obżarstwo , pół kopca kreta zjadłam sama
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dziś dzień sprzątania i prasowania poprasowałam parę pieluch i nadgarstek mnie zaczął boleć i tż się wziął z własnej nieprzymuszonej woli do prasowania, całą pościel i pieluchy poprasował teraz ciuszki prasuje
a rano złożył przewijak z wanienką jutro zrobię może zdjęcia to wstawię ![]() Dziewczyny macie śliczne brzuszki wszystkie wstawiane dzisiaj ![]() Cytat:
a o co kaman?Cytat:
ja jakbym miała odwagę to sama bym chciała poczuć ![]() ![]() a on bardzo nisko leży ![]() Montii no mam nadzieję że to "tylko" zatrucie bo wiesz - zwiastun porodu to przeczyszczenie i wymioty... nie straszę ale tak sobie pomyślałam
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-20 o 17:15 |
||
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Eirenne najpierw jak dostałam tej biegunki to oblał mnie zimny pot ! zdałam sobie sprawę,że kompletnie nie jestem psychicznie przygotowana na poród
i nie wiem czy będę... ale jak już zaczęły się wymioty i kopiec kreta...wiedziałam,że po prostu przesadziłam z żarciem ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- aha i chyba na nowo rozchodzi mi się spojenie łonowe ;( nie wiem czy to możliwe, ale bolało bardzo, później przestało a od wczoraj znowu mam problem z podniesieniem nogi no co za cholerstwo !
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj,Montii,bo pewnie jesteś nie do życia... :/
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozazdrościć Tżta ja ostatnio mordowałam się z rozprasowaniem pościeli, to był jakiś koszmar i niestety nie mogłam liczyć na pomoc, bo Tż nawet spryskiwacza nie mógł znaleźć...
|
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie chciałam napisać to samo, co Eirene ![]() Ty się oszczędzaj, skoro znowu Cię boli i nawet nogi nie możesz podnieść, bo serio na porodówkę z uczelni pojedziesz! ![]() |
|
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam za swoje..ale tak sobie myślę.. po porodzie będzie dietka więc trzeba wcinać to już ostatki kochana na którą jutro masz wizytę? Cytat:
ciekawe czy wrócą do dawnego rozmiaru... ałć....
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Montii 14:45... ciekawe
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
montii fajnie ze jestes juz sie martwilam
dziewczynki brzuszki macie sliczne ![]() wrocilam od babci z wałuwą i pojedzona a raczej przejedzona
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
iweczka uwielbiam babci kuchnie mniam mniam
![]()
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
|
po pierwsze brzuch to już prawie mi się urywa jak chodzę, kręgosłup boli jak cholera , ruchy małego czuje praktycznie przy szyjce, cały czas mam takie mini skurczki szyjki , brzuch mi co kilka godzin twardnieje a kolejna sprawa to moja gin w czwartek powiedziała ze mogę już rodzic bo ciąża już donoszona i ze względu ze poprzednio miałam cesarkę to nie mogą czekać ze mną na poród do terminu tylko w 38 już powinnam wylądować na porodówce a to maksymalnie 7 dni zostało do 38 tygodnia
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- a tak po za tym to dobrej nocki dziewczyny, ja się już kładę bo coś słabiutko się czyje, moje kochanie już łóżeczko mi pościeliło i wygania mnie na spanko |
|
|
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
Jokr3 - gratulacje!!!!
![]() Tity - zdjęcie maluszka cudne tajka - fajnie, że wyjazd udany. Śliczne ubranka made in France ![]() harrods - ja mam kreskę. leci przez calutki brzuch i jest bardzo widoczna. Małż się smieje, że tak mnie rozetną wzdłuż tej lini ![]() patrycja - czasami mam takie bóle parte na odbyt w nocy. A dziś pierwszy raz czułam jak mi się mała normalnie,,w tyłku" przewraca. Co ona tam robi?
|
#593 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowka dla mamy i malenstwa!! Cytat:
![]() Cytat:
bo az wierzyc mi sie nie chce, ze 25 km roznicy od naszych szpitali a u Ciebie takie cyrki ![]() u nas mozna miec pieluchy i ciuszk swoje tylko po co, skoro jak malenstwo pobrudzi i pojdzie do prania to mozliwe, ze te nasze slicznosci nie wroca do dzieciacczkow, bo kgo by spamietal kogo to bylo Cytat:
a wiadomo, ze szpitale maja ograniczone ilosci pieluch moja polozna kazala mi zabrac z 5 pieluszek w razie w Cytat:
mieszkacie w Polsce?? imiona niezle ![]() Cytat:
skoro taka biegunka ostra i wymioty ???Cytat:
jakby ci sie rozchodzilo to bys miala wskazania do cesarki tak mi polozne tlumaczyly, a chyba nie masz, co ?? u mnie momentami ubranie sie czy zlozenie spodni graniczy z cudem ![]() ja od rana w rozjazdach najpierw cmentarz pozniej maz mnie zabral na rybke z grilla a w miedzczasie wynikla propozycja jego siostry z mezem i chrzesniakiem i kuzynemby jechac do aquaparku oddalonego o 50 km od nas wiec pojechalismy wyplawilam sie ledwo co wlazlamw stroj za 2 tyg mamy jechc do Olesnicy ale to juz chyba ostatni rz bo juz pozniej w stroj nie wejde no i spowortem wjerchalismy do kotlina chlopcy na kotlety po kowalsku dlugosci 20 cm a ja n nalesniki boze paskudne byly teraz zdycham, nieofbrze mi i zaluje, ze je jadlam ![]() |
|||||||
|
|
|
#594 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że już się lepiej czujesz
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
JOK3R GRATULUJE!! SUPER ŻE MASZ SYNKA JUŻ PRZY SOBIE
![]() A ja się troche martwie bo u mnie w szpitalu byl jakis przypadek zachorowania na swinska grype i jest zakaz odwiedzin Dobrze ze chociaz poród rodzinny może być bo dzwoniłam się dowiedzieć A nie chce do innego szpitala bo tutaj wiem co i jak a inny to już do innego miasta bym musiała dojechac. Może zniosą zakaz zanim zaczne rodzić.. bo tego pacjenta gdzieś wywiezli do innego szpitala..
|
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja juz od paru godzinek z dzieciaczkami i mezusiem, od razu bajzel sie zrobil
ale sie stesknilamz nimi, fajnie byc tak razem cala rodzinka, zeby tak jeszcze nie balaganily ...---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
no ok, tyle ze troche czasu minelo u Montii od tego przeczyszczenia jak rozumiem, innych objawow porodowych nie bylo.... zazwyczaj takie oczysczanie organizmu zaczyna sie przed porodem, ale tuz przed, no to juz by sie cos dzialo dalej konkretnego
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dziś brzuch twardnieje jak głupi - od samego rana bez przerwy tylko z kilkuminutowymi przerwami
![]() Jutro o 14 USG - ciekawe co mi powiedzą, ile waży mały i czy dalej mały a nie mała bo to się generalnie zmienia na każdym USG ![]() Poza tym wczoraj rano zeżarłam czekoladę, wieczorem płatki czekoladowe z mlekiem i co? I dziś mam cukier idealny - ja juz nic z tego nie rozumiem. Też miałam takie problemy, że nie mogłam nogi podnieść ani się ubrać ani kroku w ogóle zrobić i moja gin powiedziała, że mam ponaciągane wiązadła macicy i to dlatego. Kazała wcinać magnez i leżeć. Idę po płatki z mlekiem - a co, jak szaleć to szaleć
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy któras z was planuje sn bez żadnego znieczulenia?
Bo u mnie na sr mówili że szpital nie daje zewnątrzoponowego tylko jakiś dolargen i naczytałam sie że dzidzie takie przymulone po nim wychodzą i myślę sobie zeby w ogóle nie chcieć znieczulenia dla dobra małej ale to moje pierwsze dziecko i szczerze mówiąc troche sie tego bólu boję.
|
#600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu masz info http://www.rodzicpoludzku.pl/Bol-por...ie-porodu.html osobiscie nigdy bym sie na niego nie zdecydowala
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-20 o 20:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

tak naprawde ten termin z OM jest plus minus 2 tygodnie, więc do konca lutego masz czas, teraz jedynie powinnas kontrolowac dzidziusia na ktg co kilka dni i na usg, jesli nie robią tego u ciebie w przychodni to możesz podjechac do szpitala.

ale trwało to z 20 min i jak szybko się pojawiło tak szybko minęło no i jestem zdrowa cała a już myślałam,że to jakiś wirus...
a o co kaman?

???