|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze obrączki
Bardzo ładne, ciekawe jak będą wyglądać z tym białym złotem.
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ale Wam dobrze...macie już praktycznie wszystko wybrane
Piękne te wasze obrączki. My na początku chcieliśmy białe i żólte złoto...jednak jak dowiedzieliśmy się o tym rodowaniu to jednak chyba zrezygnujemy, bo to przecież nie na rok obrączki a prawie na całe życie ![]() Mojemu K. strasznie podoba się różowe złoto (nie wiem czy dobrze ten kolor określam). Ja sama już głupieję i nie wiem czego chcę A jak wam się podobają obrączki w kolorze różowego złota??
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jemu takie połączenie różowego i białego odpowiada.., ja jakoś się przekonać do tego nie mogę za bardzo...A pokażesz wasz model obrączek??
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE]No też się dziwię, że jemu podoba się ten kolor złota ![]() Jednak mrowinka ma rację, że ten kolor praktycznie wcale nie jest różowy ![]() Obrączki wybraliście śliczne Ja mam je nawet gdzieś zapisane na swoim kompie, bo robię swoją galerię z obrączkami, które mi się podobają Boję się troszkę, że to białe złoto z czasem zmieni kolor, bo zapewne jest rodowane...sama nie wiem na jakie obrączki się zdecydować
|
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
A to są nasze typy
. Jeszcze nie możemy sie zdecydować, które będą tymi wybranymi
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne są te obrączki!!! A możesz zdradzić gdzie takie można dostać i w jakiej są cenie? Też chciałabym takie z brylancikiem ale podobno nie można zmieniać później rozmiaru... nie martwi Was to?
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ok 5-6 tys. zł za parę. Jednak my mamy znajomego jubilera i on powiedział, ze zrobienie obrączek podobnych do tych nie stanowi problemu. A wychodzi to dużo dużo taniej. Co do oczka w obrączce też mam wątpliwości. Nawet nasz jubiler powiedział, że zmiana rozmiaru obrączki z brylancikiem w przyszłości jest ryzykowna. Brylancik może zostać naruszony i kiedyś wypaść
|
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1182 |
|
Przyczajenie
|
Niestety zdjęcie nie oddaje ich dokładnego wyglądu
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne!! Podobają mi się
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a ja mam taki problem, zamowilismy obraczki, 2-3 dni z rzędu chodziłam do jubilera oglądac wzory,w sumie od poczatku upatrzylam sobie jeden wzó, obeszłam jeszcze inne sklepy jubilerskie, ten sam wzór był u nich droższy, no wiec wrócilismy sie i zamowilismy w tym pierwszym miejscu, wypytywałam o wszystko, czy kamienie takie same, czy ich wielkosc taka sama, no wszystko bylo tak samo. odebralismy obraczki, w domu ogladałam i ogladałam i sie dopatrzyłam, że sa one niskiej proby złota 333, a jestem przekonana, że informowano nas, ze beda tradycyjnie 585, i co teraz? juz sama nie wiem czy isc sie kłócic, bo ciezko bedzie na bank cos udowodnic, co mam robic, bo jakby nie patrzec to jest oszustwo
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli mówili, że złoto miało być wyższej próby to masz prawo tam pójść i im to wypomnieć. Warto walczyć o swoje. Jubilerzy czesto boją sie tak zwanej "złej reklamy". Niezadowolony klient nie poleci dalej tego jubilera, a wrecz odradzi kupowania tam czegokolwiek. Najlepiej idź tam z narzeczonym, razem może coś uda się załatwić. Pozdrawiam i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
czegoś nie rozumiem - zamawiając obrączki nie spisaliście umowy? jak mają wyglądać? ile kosztować? jakiej próby? w jakiejś firmie zamawialiście? czy gdzieś na ulicy? - chyba że od razu była mowa że maja być jak najtańsze i dlatego próba 333,
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
my bedziemy miec robione u jubilera
podobne do tych :http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1697 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczne, bardzo mi się podobają
|
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy ten link juz był, ale dzisiaj znalazlam stronę www.inneobraczki.pl i chciałam się z wami podzielić. Może komuś się spodobają.
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1194 |
|
BAN stały
|
A co myślicie o obrączkach z cyrkoniami?Czy można rozpoznać,że to są cyrkonie a nie diamenty? jak z trwałością? Bardzo mi się podobają obrączki z diamentami ale w życiu nie zapłacę tyle kasy
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że rozpoznać. Poza tym wypadać mogą. |Ja nei kupiłabym obrączki z cyrkoniami. Poza tym małe diamenty jakie pasują do obrączek nie sa takie drogie. Ja zastanawiam się nad obrączką z trzemamalutkimi diamentami, każdy po100zł lub jednym za 150 lub 200. Nie chcę duzego, bo am bardzo duży (stosunkowo) diament w pierścionku zaręczynowym i nie chcę by obrączka wyglądała jak drugi pierścionek.
Ja chyba kupię takie http://www.goldrun.pl/obraczka,nr,86.html#GoldRun http://www.goldrun.pl/obraczka,nr,250.html proste, żółte złoto, 6mm, półokrągłe w środku - są dużo wygodniejsze, choć pani w salonie mówiła, że większe znaczenie ma to przy dużych rozmiarach obrączek. Same kosztują 2000 (byłam w salonie, rozm 9 i 21) , z trzema malutkimi diamentami (+300zł), półokrągłe (+300) razem 2600. Troszkę mi to dużo wychodzi.. Ale chyba jednak się zdecyduję .
|
|
#1196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurczę nie mogę znaleźć nic w normalnej cenie w Warszawie..masakra Chcę wydać max 2000 na obrączki (w polotach do 2500)Anie boisz się ze w tym rowku będzie się zbierał brud? Obejrzałam obrączki z tej strony, sa naprawdę śliczne i tanie... Ale skąd właśniewiesz ,żesątam brylamty a nie cyrkonie? Przy obrączkach nie ma żadnej informacji? Edytowane przez Niuniaczek Czas edycji: 2011-02-27 o 17:35 |
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rowka, trochę się martwie, ale właśnei takie podobają mi się najbardziej ![]() Jestem niemal zdecydowana zamówić jak te pierwsze, całe z zółtego,a le chyba z trzema malutkimi brylancikami, czyli mniejszymi niż z tego drugiego linka.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-02-27 o 20:37 |
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Pozwólcie, że się wtrącę, w piątek zamawialiśmy obrączki więc jestem na bieżąco w temacie cyrkonii i diamencików. Sam jubiler powiedział, że w obrączce nikt nie zauważy różnicy. Diament w pierścionku jest inaczej usadowiony i wtedy owszem różnicę widać, ale kiedy jest zatopiony w złocie- to nie
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
różnicy nie widać jak są nowe, diamenty do końca będą błyszczące, cyrkonie są miękkie, porysują się za jakiś czas i będą wyglądać jak szkiełka
|
|
|
|
|
#1200 |
|
BAN stały
|
Właśnie tego się obawiam, lepiej już postawić na trzy malutkie brylanciki niż duże cyrkonie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Piękne te wasze obrączki. My na początku chcieliśmy białe i żólte złoto...jednak jak dowiedzieliśmy się o tym rodowaniu to jednak chyba zrezygnujemy, bo to przecież nie na rok obrączki a prawie na całe życie