(prrrawie)narzeczone wciąż czekają... cz. 7! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 01:24   #3571
paczek1990
Wtajemniczenie

Dot.: (prrrawie)narzeczone wciąż czekają... cz. 7!

uuu to współczuje...pierwszy facet a tu taki nr...dobrze, ze się nie dałaś-bo dużo takich zakochanych dziewczyn ulega
Hehe może nie było by az tak tragicznie?

Ja z moim pierwszym tez miałam niezłe przeżycie-do tej pory sobie w twarz pluje ze z nim byłam-a poszło o gumy do żucia założyłam sie z kumplem ze D. ze mną nie będzie i nie dość że przegrałam paczkę gum, to jeszcze z idiotą byłam...
Gość pewnego dnia zaprosił mnie z moja koleżanka do siebie, zamknął drzwi od pokoju na klucz i ściągnął spodnie i to co miał pod nimi a ja z koleżanka siedziałam przykryta szczelnie kołdrą i darłyśmy sie wniebogłosy, aż z podwórka przyszli koledzy i Nas wypuścił
Przez całe 2miesiacy mnie zdradzał, nawet ze mna nie zerwał, tylko idę pewnego dnia ze szkoły i widzę go z inna laską jak sie całuje, po czym przyszedł z Nia pod mój dom i bezczelnie pytał czy wyjdę
Dobre tylko to, ze jedyne o czego doszło to trzymanie za rękę i dzióbki w policzek-raz jeden sie z Nim całowałam i żałuje bo nie dość ze było to nieprzyjemne to jeszcze z Nim...

dobranoc

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Moje kudłate szczęście urodziło się 30.05.2012

Edytowane przez paczek1990
Czas edycji: 2011-02-21 o 01:27
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 01:37   #3572
aQ01
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Trochę Was w końcu nadrobiłam
Za mną kilka super dni, nie odzywałam się, bo mieszkał u mnie TŻ Mimo, że pierścionka nie było to leżąc w nocy w łóżeczku usłyszałam 'Mała, ja już chcę żebyś była moją żonką i żeby było tak cudownie codziennie [odnośnie wspólnego mieszkania]' '
Moi rodzice uwielbiają TŻta, tata zaraz po powrocie pytał czy nie mam pierścionka, też nie może się chyba doczekać

Witam kolejne nowe prrawie narzeczone

Dobranoc

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 01:42   #3573
paczek1990
Wtajemniczenie

aQo1 to musiało być miło bardzo jak tak sobie pomieszkiwaliście razem
a Tż słodko powiedział
U mnie nie pada pytanie o pierścionek jak wracają tylko "Byliście grzeczni?"
dobranoc

Moi rodzice jadą w kwietniu na tydzień do rodzinki, wiec z Tż wolna chata ależ będzie rrrromantycznie

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-02-21, 01:59   #3574
rudy_moniq
Zadomowienie

paczek z mieszkaniem jeszcze zobaczymy... czy teraz, czy po zaręczynach, czy po ślubie, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie i jak finansowo wyjdziemy
z tym wstrzymywaniem od rrr to już jakiś czas temu myślałam (bez względu na mieszkanie razem czy nie) myślę że dałoby radę, czasem mieliśmy 4miesiące przerwy, było ciśnienie ale nie było tragicznie, poza tym rrr to nie jedyny sposób na satysfakcję
hehe TŻ dobrze gada w sumie miesiąc czy dwa Was nie zbawia ale sama świadomość bycia świeżo upieczoną żoną/mężem i mieszkanie oddzielnie to takie smutne nie można się sobą nacieszyć

aQ01 ale Ci TŻ fajnie powiedział!

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 06:43   #3575
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dariawyl Pokaż wiadomość
aluniaaa a w jakim mieście szukacie? bo w Pile mam znajomą w biurze nieruchomości, złota kobieta zna się na wszystkim i wszystko załatwi. bardzo pomogła mojemu TŻ z dokumentami spadkowymi odnośnie mieszkania właśnie.
No niestety do Pily troche mamy. Szukamy we Wroclawiu

Cytat:
Napisane przez Kaziutka23 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że dobrze trafiłam, przyznam szczerze pierwszy raz odważyłam się napisać na forum. Mam do Was pytanie:
Jakieś 9 lat temu poznałam P. to było cos w rodzaju "miłość od pierwszego wejrzenia" i tak zaczeła sie nasze przyjaźń. Od 9 lat do dziś czuję do Niego to samo. Przez ten czas zawsze byliśmy w kontakcie, często sie spotykaliśmy ale jakos tak wychodziło że trafialiśmy na zły moment aby zacząć"być" ze sobą< a to ja miałam kogos a to znów on> od roku oboje jesteśmy wolni i tak sie własnie zaczęły częstsze spotkania miłe słowa aż nagle w Boże Narodzenia stwierdziliśmy że i tak za długo czekamy i musimy być razem"uzałam ten nasz"związek" za opcje jakiegoś przeznaczenia" Sam P. mówi że mimo "nie bycia razem"bardzo dużo razem przeszliśmy<rozmowy o tym ze oboje marzymy o dziecku że chciał by abym była matką jego dziecka> na dzień dzisiejszy jesteśmy razem 2 m-c a ja czuje że to ten Jedyny i wice wersa<zaznacze że jest starszy o 4 lata> ale jakoś mimo wielu rozmów nie było tematu zaręczyn choc ja bym nic przeciw nie miała. Co wy o tym sądzicie??
Ja podzielam zdanie Kini. Dla mnie to hardcor Pomimo "przyjazni" 9 letniej uwazam, ze bycie ze soba 2 miesiace do zdecydowanie za malo na zareczyny.

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj sobie z D. leżymy w pokoju, jego siostra u siebie. Przyszedł na górę ojciec D., bo szukal mamy D. Chodzi tak i mówi - jest córka, jest syn i synowa, a żona gdzie?
Fajnie zabrzmiała ta synowa.
Aawwww

Cytat:
Bo moja siostra "wzór" dla mnie<tak sądzą rodzice>związek identyczny jak mój po 3 m-c bycia razem sie zaręczyli i po roku od zaręczyn był ślub , po zaręczynach juz mieszkali razem
Ale niestety wychodzi na to, ze chcesz brac przyklad z siostry skoro ona zareczyla sie po krotkim czasie bycia z chlopakiem, a wy jestescie w zwiazku podobny czas.

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 07:53   #3576
studi
Zakorzenienie

halo,halo kto popisze?komu kawki?
Stary 2011-02-21, 08:16   #3577
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Umieraaaam! To straszne wstawać tak wcześnie dziś idę spać o 22:00, jak nic. Szefu wyjechał, więc mam dziś i w śr więcej godzin u małych - od 9 do 16:00. Niby fajno, bo kasa leci i bajki można pooglądać, ale to wstawaaaanieeee ....

Do postów odniosę się wieczorem, bo mój mózg się jeszcze nie obudził
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 08:32   #3578
stylistka2011
Raczkowanie

Proszę Was Kochane o poradę

Tż zaczął ze mną rozmawiać wczoraj na temat zaręczyn (tak, że on wyszedł z tematem wprost to pierwszy raz)
TŻ: Może byśmy się już zaręczyli, jesteśmy tyle razem
Ja (nie pamiętam już co powiedziałam)
TŻ: Chyba, że jeszcze trochę na to za wcześnie,
Ja: Ludzie zaręczają się po różnym czasie, jedni po pół roku, jedni po 5,i że ważne jest to dla mnie, żebym nie wiedziała kiedy to się stanie(żeby mnie zaskoczył)i wybrał jego zdaniem odpowiedni moment.
Następnie zapytałam go, co go skłoniło do tej rozmowy(bo coś musiało, skoro tak o pierwszy raz wprost pytał).
TŻ: Jesteśmy już trochę czasu razem, ja planów co do Ciebie zmieniać nie chcę, dlatego tak czy tak zaręczyć się będzie trzeba.

tak mniej więcej rozmowa wyglądała.
Czy uważacie, że coś się święci?
I czy powinnam powiedzieć mu po kilku dniach, że myślałam nad naszą rozmową i fajnie by było już nie być tylko chłopakiem/dziewczyną czy w ogóle ten temat ma zejść z planu z mojej strony;> (Dodaję, że ja nigdy nie mówiłam mu o zaręczynach, bo chciałam żeby to on wyszedł z tą inicjatywą, że już czas), ale boję się, że za bardz to do siebie dobrałam, a to tylko rozmowa-dlatego proszę Was o małą pomoc.

Dziękuje Wam bardz z góry za cenne uwagi;*

Studi - poproszę kawkę, bo zostałam rano z przymusu potraktowana budzikiem,
Gaja - miłej pracy

♥ Razem od 01.12.2007 ♥

Edytowane przez stylistka2011
Czas edycji: 2011-02-21 o 08:47
stylistka2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 09:26   #3579
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Umieraaaam! To straszne wstawać tak wcześnie dziś idę spać o 22:00, jak nic. Szefu wyjechał, więc mam dziś i w śr więcej godzin u małych - od 9 do 16:00. Niby fajno, bo kasa leci i bajki można pooglądać, ale to wstawaaaanieeee ....
Nie narzekaj,ja dziś wstałam o 5:45-po 4 dniach wolnego-dramat
Stary 2011-02-21, 09:46   #3580
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje że dobrze trafiłam, przyznam szczerze pierwszy raz odważyłam się napisać na forum. Mam do Was pytanie:
Jakieś 9 lat temu poznałam P. to było cos w rodzaju "miłość od pierwszego wejrzenia" i tak zaczeła sie nasze przyjaźń. Od 9 lat do dziś czuję do Niego to samo. Przez ten czas zawsze byliśmy w kontakcie, często sie spotykaliśmy ale jakos tak wychodziło że trafialiśmy na zły moment aby zacząć"być" ze sobą< a to ja miałam kogos a to znów on> od roku oboje jesteśmy wolni i tak sie własnie zaczęły częstsze spotkania miłe słowa aż nagle w Boże Narodzenia stwierdziliśmy że i tak za długo czekamy i musimy być razem"uzałam ten nasz"związek" za opcje jakiegoś przeznaczenia" Sam P. mówi że mimo "nie bycia razem"bardzo dużo razem przeszliśmy<rozmowy o tym ze oboje marzymy o dziecku że chciał by abym była matką jego dziecka> na dzień dzisiejszy jesteśmy razem 2 m-c a ja czuje że to ten Jedyny i wice wersa<zaznacze że jest starszy o 4 lata> ale jakoś mimo wielu rozmów nie było tematu zaręczyn choc ja bym nic przeciw nie miała. Co wy o tym sądzicie??
Witaj w naszym oczekującym gronie cóż Ci mogę napisać - dziewczyny juz tyle rzeczy napisały, że mnie tylko pozostało potwierdzić, że po 2 miesiącach związku jest zbyt wcześnie na plany ślubne, mimo 9 letniej przyjaźni co innego kontakty z przyjacielem, a co innego z TŻ. i nie chodzi tu tylko o seks, ale ogólnie o wszystkie relacje. Tak więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Uroki pracowania w Galerii handlowej i na dodatek w kawiarni na stanowisku barmanka ale co jak co kawę pod każdą postacią robię boską <skromniś>
Zazdraszczam - uwielbiam zapach kawy

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
halo,halo kto popisze?komu kawki?
To ja poproszę nie cierpię poniedziałków - po pierwsze dlatego, że są po niedzieli a po drugie dlatego, że pracuję od 9 do 17

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A własnie - znacie jakies tabletki/preparaty z witaminami? Bo zauważyłam u siebie objawy niedoboru kilku witamin a nie chcę brać każdej osobno, bo oszaleję
Stary 2011-02-21, 09:48   #3581
stylistka2011
Raczkowanie

Nikt nie pomoże??

♥ Razem od 01.12.2007 ♥
Stary 2011-02-21, 09:53   #3582
_kamea_
Zakorzenienie

Stylistka, możliwe, że z kims rozmawiał na ten temat i dało mu to do myslenia, ale nie zmienia to faktu, że ma plany związane z zaręczynami
Stary 2011-02-21, 10:02   #3583
stylistka2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Stylistka, możliwe, że z kims rozmawiał na ten temat i dało mu to do myslenia, ale nie zmienia to faktu, że ma plany związane z zaręczynami

Dziękuje za odpowiedz (podejrzewam, że mógł rozmawiać w pracy)

A czy Twoim zdaniem mogę zasugerować, że myślałam o naszej rozmowie i że fajnie byłoby nie być już tylko dla siebie dziewczyną/ chłopakiem?

♥ Razem od 01.12.2007 ♥
Stary 2011-02-21, 10:10   #3584
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez dariawyl Pokaż wiadomość
aluniaaa a w jakim mieście szukacie? bo w Pile mam znajomą w biurze nieruchomości, złota kobieta zna się na wszystkim i wszystko załatwi. bardzo pomogła mojemu TŻ z dokumentami spadkowymi odnośnie mieszkania właśnie.

kasia.diet ale na założenie firmy nie potrzebujesz gotówki. jest teraz coś takiego jak fundusz z Unii na założenie firmy, bodajże 17 tys. składasz wniosek (o ile pamiętam) w urzędzie pracy, otwierasz firmę i gromadzisz faktury. oni Ci potem zwracają pieniążki trzeba mieć tylko pomysł na działalność która czymś się będzie od innych wyróżniała chociaż wiem, że to tak łatwo mówić :| sama zaczynam się zastanawiać nad firmą ale chyba za młoda jeszcze jestem i zielona

Zmykam bo jutro od rańca czeka na mnie podróż zimnym pociągiem
Daria jetes z PilY?? to my prawie sasiadkami jestesmy;D

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:19   #3585
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mam na imię Kasia mam 23 lata
witam imienniczke

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Kasia może jak masz teraz chwilkę to popatrz po różnych ogłoszeniach? Albo wydrukuj cv i sama chodź po takich miejscach z dietetykami? Jako np pomoc, asystent czy coś w tym stylu Nawet chodź do takich miejsc, które nie szukają kogoś A nóż widelec powiedzą "Tak! To właśnie pani szukaliśmy!" No i może się teraz jakoś rozczaj z tymi własnymi firmami jak masz chwilę
oj chwilek to mam teraz duzo i rozgladam sie rozgladam, zostawiam swoje profile zawodowe na stronach pracowych, planuje zostawic tez swoje ogloszenie, w marcu ide 2 razy na targi pracy, szukam ofert itd

Cytat:
A własnie - znacie jakies tabletki/preparaty z witaminami? Bo zauważyłam u siebie objawy niedoboru kilku witamin a nie chcę brać każdej osobno, bo oszaleję
podobno Falvit jest dobry, albo moze multiwitamina musujaca w stylu Plusssza?
Stary 2011-02-21, 10:33   #3586
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stylistka2011 Pokaż wiadomość
Dziękuje za odpowiedz (podejrzewam, że mógł rozmawiać w pracy)

A czy Twoim zdaniem mogę zasugerować, że myślałam o naszej rozmowie i że fajnie byłoby nie być już tylko dla siebie dziewczyną/ chłopakiem?
Myślę, że możesz coś powiedzieć, że na spokojnie sobie przemyslałaś tą rozmowę i że to nie głupi pomysł itd

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
oj chwilek to mam teraz duzo i rozgladam sie rozgladam, zostawiam swoje profile zawodowe na stronach pracowych, planuje zostawic tez swoje ogloszenie, w marcu ide 2 razy na targi pracy, szukam ofert itd

podobno Falvit jest dobry, albo moze multiwitamina musujaca w stylu Plusssza?
O widzisz Falvit kiedyś brałam muszę sobie chyba znowu kupić.
A z pracą to rozumiem Cię doskonale... załamać się można
Stary 2011-02-21, 10:42   #3587
studi
Zakorzenienie

Kasia umieśc swoje ogłoszenie na serwisie gumtree,że szukasz pracy może ktoś się odezwie zawsze to wyjscie na przeciw...
Kamea może jakieć centrym czy cos w ten deseń, nigdy nie brałam takiego kompleksu witamin,zazwyczaj kończyło się na magnezie-no wiadomo od nadmiaru kawy zawsze mi go brakuje
Stary 2011-02-21, 10:58   #3588
_kamea_
Zakorzenienie

Jaka masakra, @ dostałam i tak mnie brzuch boli, że chyba jajko zniosę

Dołaczyłam właśnie do wątku PM 2013 - patrzę, a tam kilka znajomych twarzy (nicków)
Stary 2011-02-21, 11:01   #3589
sylvi_86
Zakorzenienie

najlepsze witaminkowe tabletki to Merz Spezial. drogie ale warte swojej ceny

Moniq jak wytrwasz bez rrrrr do slubu to prosze bardzo, ja bym chyba nie dala rady hehe

Gothka ten twoj pierwszy to byl debil.bzykac mu sie tylko chcialo..no debil. nie znajde innego slowa na niego

aQo1 zazdraszczam tego mieszkania razem

stylistka pewnie jakies tematy zareczynowe byly gdzies w jego obecnosci poruszane, sam z siebie facet raczej o zareczynach nie mysli
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:10   #3590
paczek1990
Wtajemniczenie

Pięknie zaczęty tydzień przed chwilą miałam telefon i jutro mam rozmowę kwalifikacyjną i nie ukrywam, ze już się stresuję

Moniq zbawic nie zbawi, ale byc małżeństwem i mieszkać osobno to mi sie gryzie
Stylistka plany pewno jakieś ma, jak każdy. Może coś kombinuje i chciał poznać Twoje zdanie, albo po prostu chciał o tym pogadać
Kasia ja biorę Falvit-chyba najlepsze witaminki jakie brałam-tylko po nich mi sie cera poprawiła jako tako

Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-02-21, 11:14   #3591
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczek1990 Pokaż wiadomość
Pięknie zaczęty tydzień przed chwilą miałam telefon i jutro mam rozmowę kwalifikacyjną i nie ukrywam, ze już się stresuję
nooo stresorek to nie dziwie sie ze jest, ja przed kazda rozmowa(4 tylko byly ale jednak) mialam stresora
Stary 2011-02-21, 11:16   #3592
paczek1990
Wtajemniczenie

Sylvi najgorsze to ze to moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna wcześniej nie miałam żadnej rozmowy-poszłam i dostałam pracę po prostu

Macie jakieś rady?

Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-02-21, 11:18   #3593
_kamea_
Zakorzenienie

Pączek, gratki moje rady - zachować spokój, ładnie się ubrać, ale nie przesadnie elegancko i ładnie się usmiechać
Stary 2011-02-21, 11:21   #3594
studi
Zakorzenienie

Kamea kogo znajomego masz na PM2013?
Sylvi Merz jest bardzo dobry,ale nie wszystkie witaminki w sobie ma-w sensie całą tablice od a do z?
Stary 2011-02-21, 11:23   #3595
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Sylvi najgorsze to ze to moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna wcześniej nie miałam żadnej rozmowy-poszłam i dostałam pracę po prostu

Macie jakieś rady?
badz soba, nie koloryzuj bo klamstwo ma krotkie nogi, jesli jakas twoja odpowiedz wyda ci sie nie taka jak powinna to sie nei przejmuj udawaj ze sie nic nie stalo. bedzie dobrze tylko opowiedz jak wrocisz

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Kamea kogo znajomego masz na PM2013?
Sylvi Merz jest bardzo dobry,ale nie wszystkie witaminki w sobie ma-w sensie całą tablice od a do z?
nie wiem czy ma wszystkie ale po nich mialam najlesze wlosy, paznokcie i cera mi sie poprawila. wloski tez szybciej rosly
Stary 2011-02-21, 11:24   #3596
paczek1990
Wtajemniczenie

Kamea dziękować
w Ciemnych jeansach to nie za bardzo wypada nie? Bo myślałam ze by do nich ubrac białą bluzke i na to czarny sweterek

Sylvi dzięki

A teraz siedzę na zumi i szukam gdzie to jest nie ukrywam ze w Chorzowie byłam tylko w ZOO

Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Edytowane przez paczek1990
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:25
Stary 2011-02-21, 11:25   #3597
_kamea_
Zakorzenienie

Studi, nie wiem, czy moge napisać jest Sylvi i Kasia
Stary 2011-02-21, 11:25   #3598
studi
Zakorzenienie

Cytat:

Macie jakieś rady?
i koniecznie elegancko się ubierz,tj bez przesady
Makijaż delikatny no i skromne kolczyki, no i byc przede wszytskim sobą
Stary 2011-02-21, 11:25   #3599
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Kamea dziękować
w Ciemnych jeansach to nie za bardzo wypada nie? Bo myślałam ze by do nich ubrac białą bluzke i na to czarny sweterek

Sylvi dzięki

A teraz siedzę na zumi i szukam gdzie to jest nie ukrywam ze w Chorzowie byłam tylko w ZOO
a gdzie ta praca?
Stary 2011-02-21, 11:26   #3600
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Studi, nie wiem, czy moge napisać jest Sylvi i Kasia
Sylvi co ty nam sie tu nic nie chwalisz?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości