|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Moja teściowa to uszyła z dwóch kawałków. A mniej wiecej wymiary mi któras dziewczyna tutaj podawała, ja to troche przerobiłam . Wkleję zdjecie które dostałam ( nie pamietam od kogo )
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4712 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Witajcie
![]() Wczoraj zaczęliśmy 21 tydzień ! Co do tytułu... moja propozycja : Lato wielkimi krokami się zbliża, wkrótce poznamy naszego bejbika! Genialna jestem, wiem ![]() Zmalowana, twój tytuł chyba najlepszy nerola, świetnie urządzony pokoik, i chłopcy tak się czają fajnie ![]() |
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zazywam sobie od czasu do czasu taką żurawinę w tabletkach jeszcze, bezpieczne dla kobiet w ciązy Uromaxin czy jakoś tak i na razie bakterie sobie poszły precz 100tab. ok 28zł kosztuje ale ja kupiła 2 duże listki chyba 40 tabl. za 8 zł w aptece, bo stwierdziłam że takiego dużego opakowania mi nie potrzeba to nawet jeszcze taniej wyszło.---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
jesteś cudowna
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-21 o 13:13 |
||
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lato zbliża się wielkimi krokami, naszego bejbika niedługo poznamy! głodna znowu jestem... czy macie problem jak ja - czarna dziura w portfelu tydzien przed wypłatą? czy tylko ja taka rozżutna... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-21 o 13:16 |
|
|
|
|
#4715 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie przybyło asertywności, jak teraz mówię 'nie' to jakoś wszyscy mnie poważniej traktują ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie położna właśnie mówi, żebym zapytała o to lekarza, a z kolei lekarze mówią, że wszystko jest ok. Na ostatniej wizycie pani doktor z pełnym przekonaniem powiedziała, że na pewno do kolejnych odwiedzin przytyję co najmniej dwa kilo. Wizyta za tydzień, a dziś rano na wadze kolejne -200gr. Wczoraj mój się przyznał, że nie będzie mnie przytulał, bo czuje 'obcego' w twardym brzuchu Cytat:
![]() Cytat:
podwójnie złożyć materiał, namalować kształt rogala, wyciąć wg wzoru dwa takie same kawałki, zszyć, wywrócić na lewą stronę i wypchać ![]() A tak serio, to może poprosić w 'poprawkach krawieckich' o podpowiedź? Iść ze zdjęciem i zapytać? Chyba sama tak zrobię. Nerola a na tarczycę to jakieś specjalne badania się robi? Bo ja dawno temu (jeszcze w podstawówce) miałam wole młodzieńcze i musiałam algi wcinać, więc może to jakoś się łączy
|
|||||||
|
|
|
#4716 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś zaszaleje z solą edit: a jak wyłazi to dobrze, tak powinno być bo znaczy że się grzybek wyprowadza ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-21 o 13:23 |
||
|
|
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale nie zaszkodzi. Mi gin zawsze po wizycie każe żuravit brać, ale to tylko przez 5 dni, a potem znowu mi się bakterie wracają i się zastanawiam czy mogę na własną rękę jak czuję, że znów jest nie halo. Zapytam go dziś.
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żuravit jest droższy a mi pani w aptece poleciła Uromaxin bo sporo tańszy jest a działanie i skład ten sam, a nawet Uromaxin ma najwięcej bo 300mg żurawiny w tabletce a Żurawit 220mg a Urinal 200mg .
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-21 o 13:37 |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
hihihiih no dziś wyjątkowo ale przebrałam się z piżamki do dresu
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu straciłam apetyt.... jak juz musze cos zjeść to jest właśnie takie MUSZE i nawet suchy chleb byleby glód zabić;( a juz się cieszyłam że wszystko minęło a dalej na jedzenie nie moge patrzec
|
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Agulaaabar ja to w ogóle zdaniem znajomych mam świński gust - tzn, zjem byle co.A przeważnie coś szybkiego. Bo jak mi się chce jeśc, to tragedia. Musi byc w przeciągu 5 min. A najgorzej to w restauracjach.Czuję zapachy, a kichy aż skręca.
A ja lubię sobie piętki "wczorajszego' chleba pogryźc ![]() Biedne moje dziecko - ja lubię zupki chińskie i raz w tygodniu sobie takie serwuję, ale dziecku to trzeba coś pożywnego. dostałam świetną książkę - bobas -instrukcja obsługi. no jest tam wszystko.Polecam |
|
|
|
#4724 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, jak zrobic taki suwaczek, w którym pisze jestem w ... tygodniu ciaży. A na dole co sie dzieje w tym tygodniu?
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zamówię zaraz te kuleczki do wypełnienia poduszki dzięki za namiary jeszcze raz.
|
|
|
#4727 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może być jeszcze coś takiego : Wiosna już blisko, lato coraz bliżej, nasze dzieci w brzuszku siedzą jeszcze! Mam umysł do rymów ![]() Ostatnio mi wpadł do głowy tytuł na lato 2012 ![]() Mówić? Pisać? |
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to jakoś sobie poradzę,musze jakiś materiał znaleźc,co myślicie, czy taka flanelka byłaby fajna??oj,jak jeszcze nie byłam mamą to lubiałam połazic do południa w piżamce ![]() Cytat:
Kasia wejdź w USTWIENIA --> EDYTUJ PODPIS--> potem napisz sobie hasło,które chcesz miec widoczne w podpisie i je w całości zaznacz,a potem naciśnij tą kulę ziemską niebieską i tam wklej linka z suwaczkiem... chyba jakoś tak próbuj może się uda,ja specjalista nie jestem,kiedyś mi Zanka pomagała,ale cuś zniknęła ostatnimi czasy...no właśnie gdzie Zanka?
|
||
|
|
|
#4729 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chodziło mi o taki suwaczek z babyboom.pl, coś jak karolinee1983 ma Ale ta informacja też mi się przyda, dzięki
Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-02-21 o 14:39 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
No to nadrobiłam wczorajsze popołudnie i dzisiejszy ranek
![]() Pochwalę się moimi zakupami ![]() http://allegro.pl/nowe-body-2-sztuki...459301167.html http://allegro.pl/body-baby-code-r-5...460408775.html A teraz idę kończyć obiadek, bo czekam na gości tzn. rodziców
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, jestem
gości mielismy, teraz młody poszedł spać a my z meżem obiad robimy później nadrobię ok?
|
#4732 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Drugie cudowniejsze, i jeszcze ta cena... Szczególnie ta kremowa, piękna ![]() Zanka, pilnuj się, jeszcze tylko 9 stron
Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-02-21 o 14:45 |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze i znowu mi kropeczki przed oczami uciekają... zwariować można! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Agulaaa ja też na początku jakoś nie mogłam nic jeśc. nic mi nie pasowało. A mięso (fuj). ja dopiero od 3 tygodni zaczełam jeśc normalnie i więcej, bo wcześniej to oby tylko nie burczało w brzuchu. Starj się może jakies wodniste rzeczy jesc (łatwiej wchodzą). Ja w ciągu 3 tygodni zjadłam 6 arbuzów
. Pięknie się po nich odbijało .Spokojnie po mału i tobie wróci apetyt |
|
|
|
#4735 |
|
BAN stały
|
Przed chwila kominiarz chodził, a ja wielka panikara zamknęłam drzwi na cztery spusty (dobrze?) i siedzę jak na szpilkach
Nie ma to jak być urodzoną panikarą :P |
|
|
|
#4736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest super bo mięciutkie A i dziewczyny jak zamówicie te kuleczki silikonowe i Wam juz przyjdą to się nie przeraźcie że to taka mała paczuszka bedzie I zaczęłam się pukać w głowę że tak mało tego zamówiłam ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() Mieli tez ćwiczenia dla ciężarnych. Jedne zajecia mieli takie opisowe - położna tłumaczyła jak wyglada poród i że jak chcesz to masz znieczulenie - to Ty decydujesz. Mieli tez zajęcia praktyczne z pielęgnaacji maluszka Ogólnie bardzo zadowolona, za tydzień kończy. My na te 6 marca jeszcze nie idziemy, ale na następny cykl się na bank zapisujemy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#4737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mmmmmmmmmmmmmmmm
|
|
#4738 |
|
BAN stały
|
Letnie maluszki roczek juz mają, chętnie same na nóżki stają
Inna propozycja na teraz: Wiosna już blisko, lato coraz bliżej, nasze dzieci w brzuszku rosną szczęśliwe. a tamto drugie... nie wiem jak mogłam pomyśleć że to rym Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-02-21 o 15:24 |
|
|
|
#4739 |
|
Raczkowanie
|
Agulaaa nie martw się ja jestem w 16 tygodniu i od początku ciąży schudłam już 3 kg. przez brak apetytu - mięsa nie jem do dziś
Ciągle głodna chodzę... |
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do 16 tyg. tez schudłam 4 kg, ale w końcu się coś ruszyło i w styczniu przybrałam kg. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-02-21 o 15:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

- koleżanka wczoraj zawyrokowała że na pewno syn będzie skoro słabo czuję ruchy. A w sobotę - w pracy jedna do mnie "pani to ładnie wygląda, na pewno będzie syn" - po czym za pół godziny spotykam koleżankę, a ta na mnie patrzy "kurcze, zmieniłaś się - na 100% będziesz mieć córkę" 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zakończone: 2
I zaczęłam się pukać w głowę że tak mało tego zamówiłam